当前位置:首页 >> 高三英语 >>

南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试英语(解析版)


南京市、盐城市 20 l 4 届高三年级第一次模拟考试 英语试题
第一部分听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将 试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题:每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟 的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Where will the two speakers go? A. Shanghai. A. In a hotel. B. Hangzhou. B. In a store. C. Hong Kong. C. At a railway station. C. The time to contact him. 2. Where does the conservation most probably take place? 3. What does the man hope to talk about with Mr. Chen? A. The urgent business. A. Bargaining for a necklace. C. Showing a design of a necklace. 5. Why did the man go to San Francisco and Los Angeles? A. To visit some friends. universities. 第二节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话或独自。每段对话或独自后有几个小题,从题中所给的 A、 B、 C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。 听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作 答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. Why does the woman hate her life? A. She has too much housework. B. She doesn?t know what?s the most wonderful. C. She has to be faced with so many tests. 7. How does the man think the woman gets on with her life? A. Quite well. B. Quite badly. C. Just so so. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. In which row will the mall sit in the theatre? A. In Row 12. A. 40 yuan. B. In Row 13. B. 50 yuan. C. In Row 15. 9. How much will the woman return to the mail at last? C. 60 yuan. B. To study in the USA. C. To visit some B. The complaints. 4. What is the woman doing now? B. Making an advertisement for jewelry.

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 l 0. What does the woman plan to do with Sharon? A. To do homework together. 11. Ⅵmere is the woman?s report card? A. In her bag. A. English. B. At Sharon?s. B. Chinese. C. At the teacher?s office. C. Spanish. 12. What subject does the woman like? 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. What is the man studying for? A. GRE. B. TOFEL. C. IEIJS. B. The distance will be too long. 14. What makes the man worried if he chooses to study in Britain? A. The fee will be quite high. C. The test will be hard to pass. 15. What score in the standard exam does the man have to get for an unconditional offer? A. 5. 5. B. 6. 5. C. 7. 5. B. Sydney University. C. Stanford University 16. Which of the following university hasn?t accepted the man? A. Yale University. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What is the speech about? A. How to make friends. help from friends. 18. What is the worst thing one could do in any situation? A. Criticize friends. A. Bum it. B. Explain the situation. C. Send it to friends. B. Try to keep yourself C. Keep in touch C. Reject a gift 19. What should you do after writing the 1etter? B. Put it away. 20. What is the speaker?s opinion? A. Help friends in daily life with friends. 听力:1-10 CABAC CACCB 11-20 ACCAC CBAAB 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳 选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. --I heard about your promotion; you ______ be thrilled. --Not really, the new office is huge, but the workload has doubled. A. shall B. can C. must D. will B. How to forgive a friend. C. How to get B. To see a film. C. To go to school.

【解析】本题一般。句意:--我听说你晋升,一定非常兴奋。--其实不是这样, 新的办公室虽然大,但是工作压力是原来的双倍。此处的 must be 表示肯定猜 测,意思为“一定??” 。符合题意。故选 C 项。 22. Guangzhou Evergrande made history by winning the AFC Champions League title for China. which is the first time a Chinese club ______ the competition. A. won B. wins C. has won D. had won

【考点】考查动词时态和语态。 【答案】C 【解析】本题一般。句意:广州恒大历史性为中国赢得 AFC 冠军联赛,这个是 中国俱乐部第一次赢得这样的比赛。根据前面的 the first time 表示动作的反复 发生,用的是现在完成时。故选 C 项。 23.--What was the motorist?s final decision to deal with the¥400, 000 left on his motorbike? --After six nights of ______ with his conscience,he decided to return all the money to the loser. A. wrestling B. arguing C. coping D. corresponding

【考点】考查动词辨析。 【答案】A 【解析】本题一般。句意:在经过六个晚上的良心上的争斗之后,他决定把钱 还给失主。 wrestle with 表示 “和??斗争” ; argue with 表示 “和??争吵” ; cope with 表示“处理” ; correspond with 表示“和??一致” ;根据句意,应选 A 项。 24. Normally, a forest fire and the damage _______ causes can be very extensive, especially when you consider the financial and physical losses. A. which B. that C. this D. it

【考点】考查代词。 【答案】D 【解析】本题较难。句意:沙漠大火和其引起的破坏可能是巨大的,特别是经 济和物质损失。此处的 it 代替的是 the forest fire 此题容易错误选为 A/B. 25. David Beckham has reportedly ______ investing in his friend Gordon Ramsay?s latest restaurant, just weeks before it opens, because they both want different things. A. pulled out of B. kept up with C. got down to D. come up with

【考点】考查动词短语辨析。 【答案】A 【解析】 本题一般。句意: 报道 David Beckham 退出了他的朋友 Gordon Ramsay 的最新的饭店, 开了几个星期, 因为他们的意见分歧。 pull out of 表示 “退出” ; keep up with 表示“跟上,赶上” ; get down to 表示“开始着手做??” ;come

【考点】考查情态动词。 【答案】C
1

up with 表示“想出,提出” ;根据后面 because they both want different things.表 示他们意见分歧,故选 A 项。 26. --How do you understand life? --It is a constant match ______ the greatest opponent is yourself. A. in that B. of which C. where D. when

A. I imagined

B. do I imagine

C. I have imagined

D. had I imagined

【答案】C 【解析】本题一般。句意:我们给他提供了这个职位,但是我不清楚他受否接 受这个职位。根据前面 I don?t have a idea 可知是有疑问,连词在从句中不充当 成分,故选 whether 表示“是否” ; 35.--Jack, how can I turn on this iPod? --_______ A. Allow me! B. So what? C. Hold on D. Nothing much.

【考点】考查倒装句和动词的时态和语态。 【答案】D 【解析】本题一般。根据前面的 never 可知后面应该用倒装句,排除 A,C;在 根据后面的时态是过去时,选项中应该是与过去相关的时态,排除 B 项,故选 D 项。 31. --What did he do in return for free ______ and food offered by the kind couple? --He helped their son with his lessons. A. conservation B. admission C. accommodation D. immigration

【考点】考查定语从句。 【答案】C 【解析】本题一般。句意:——你认为生活是什么?——它是一个不断的比赛, 在这个比赛中最大的选手是你自己。根据句子结构,是一个定语从句,先行词 是 a constant match, 在定语从句中充当的是地点状语,故用关系副词 where. 27. There can be no equality of opportunity ______ everyone follows the rules at their own game. A if B. unless C. once D. since

【考点】考查交际用语。 【答案】A 【解析】本题一般。句意:--杰克,我怎样才能打开 iPad?—让我来。allow me 表示 “让我来” ; so what 表示 “那又怎么样” ; hold on 表示 “请稍等” ; nothing much 表示“非常少” 。根据句意,应选 A 项。 第二节完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选 出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 My parents had always prepared for hurricanes. It is what 36._____ people do in Florida because “you never know”. For us, that 37._____ a white metal cabinet (储 C. to survive D. having survived 藏柜) in our utility room(杂用间)filled with cans of food. We could 38._____ eat anything out of the cabinet because “you never know” when a hurricane will come. As a kid, I was 39._____ about the white cannel I thought it was kind of strange to have food in the utility room. But one look from nay mother 40._____ me from opening the door to glance inside. One year, Channel 4 reported that Hurricane Dora was 4l._____ for the northern part of Florida. Soon the storm got 42._____ and the wind blew. Then, the tall pine trees started to sway. And by “sway”, I meant “43._____ over or crash down on anything in their way”. We were lucky, as the 44._____ went other directions and didn?t take our power out. C. in terms of D. in reference to However, when my mother started cooking. the power was out. 45._____ I figured it was time to crack open that white cabinet. But, Dad thought it was time to 46._____ up the charcoal grill outside where it was raining and windy. To this day, I never 47._____ a man?s love for his grill Our power came back for a while. So, my mother began cooking everything she could and 48._____ it away, to the neighbors, to friends without power, to anyone who was 49._____up. I was hoping that the fried chicken was going to find its wav to our 50.______. But it didn?t. And just as the last of the food was sent out and she began to work on our dinner, yes, we lost our 51._____. It was time for 20 minutes? eggs on the grill. Oh, the white metal cabinet? No. We never 52._____ it. We weren?t “that bad off? as I understand it And for years I 53._____ how bad off we would have to be to
2

【考点】考查名词辨析。 【答案】C 【解析】 本题一般。 句意: ---他做什么来回报那对夫妇给他提供的免费的食宿? ---他给他们的儿子补习功课。conservation 表示“保护,保存” ;admission 表示 “承认,允许,入场费” ;accommodation 表示“住处” ;imagination 表示“想 象” 。根据句意,应选 C 项。 32. The white building, _______ threats to pull it down, is now a private house 1n the possession of a retired professor. A. survived B. surviving

【考点】考查连词。 【答案】B 【解析】本题一般。句意:除非每一个人在他们自己的游戏中遵循这个规则, 否则不可能机会公平的。if 表示“如果”; unless 表示“如果不” ;once 表示“曾 经,一旦” ;since 表示“因为,自从” 。 28. --Was Sun Yang sorry for his driving without a license? --Yeah. he said he _______ a role mode1 as a public figure but he failed to be. A. was B. had been C. should have been D. would be

【考点】考查非谓语动词。 【答案】D 【解析】本题一般。根据句子结构,the white building 和 survive 是主动关系, 先排除 A 项,再根据 survive 的动作发生在“现在是一个私人的房子“之前, 故用现在分词的完成式,作状语。

【考点】考查虚拟语气。 【答案】C 【解析】本题一般。句意:--孙杨为他的无证驾驶感到遗憾吗?--他说他本应该 给公众做一个表率作用的,但是没能。根据后面的 he failed to be 可知是对过去 的虚拟,故主句用的是 would/ should/ might + have done.故选 C 项。 29. --What are these housewives talking about? --They are discussing whether men are actually _______ to housework or just too lazy. A. relevant B. allergic C. native D. accessible

33. It is ______ his tremendous enthusiasm and devotion that the old teacher is respected by all his students. A. on account of B. with regard to

【考点】考查介词短语辨析。 【答案】A 【解析】本题一般。句意:是这个老师极大的热情和奉献赢得了他的学生的尊 重。on account of 表示“由于,因为” ;with regard to 表示“至于,关于” ; in terms of 表示“就??而言” ;in reference to 表示“关于,至于” 。根据句 意,应选 A 项。 34. We have offered him the position, but I don?t have the slightest idea ______ he will accept it. A. how. B. if C. whether D. that

【考点】考查形容词辨析。 【答案】B 【解析】 本题一般。 句意: “他们在谈论男人究竟是真的讨厌做家务还是太懒惰。 be relevant to 表示“和??相关” ;be allergic to 表示 “对??过敏,讨厌“; be native to 表示 “源于??的” ;be accessible to 表示 “便利的,接近” 。 30. Never for one moment, believe it or not, _______ being faced with such a situation where a helping hand was greatly needed.

【考点】考查名词性从句的连词。

eat out of that cabinet. Perhaps it was just the 54._____of it, the thought that it was there watching our backs 55._____ we wanted a can of beans or some potted meat. I don?t know if that was what was in there Anyway, I never looked inside. 36. A. brave 37. A. said 38. A. forever 39. A. doubtful 40. A. banned 41. A. reaching 42. A. round 43. A. fall 44. A. walls 45. A. Yet 46. A. start 47. A. question 48. A. putting 49. A. full 51. A. food 52. A. opened 53. A. examined 54. A. purpose 55 A. wherever 【考点】记叙文。 【文章大意】父母为未知的飓风未雨绸缪,在一个杂用间准备了一个储藏柜, 里面堆满了食物,我对其非常的好奇,在一次飓风来临的时候作者认为能看到 和吃到储藏柜里的食物。但是父母认为这还不是最糟糕的时候。架起烧烤架, 烹制食物给那些有困难的人,最后也没有打开储藏柜…. 50. A. cupboard B. serious B. meant B. always B. kept B. looking B. down B. trip B. poles B. Otherwise B. use B. mention B. turning B. well B. power B. locked B. problem B. whenever B. room C. high C. bed C. water C fixed C. fly C generous C. showed C never C. defended C. heading C. far C. trees C. break D. close D. tip D. bushes D. So D. appreciate D. hold D. clearing C. Nevertheless C. investigate C. giving D. hard D. table D. money D. cleaned D. imagined D. conclusion D. smart D. presented D. ever D. curious D. protected D. going

【解析】根据下文“I thought it was kind of strange to have food in the utility room..”可知我对杂货间的储藏柜感到很好奇。故选 D 项。Be curious about 表 示“对??好奇” ,而 doubtful 怀疑的,be concerned about 表示“对??关心” ; anxious 焦急的。 40.【答案】B 【解析】我妈妈的表情阻止我打开杂货间的储藏柜去扫视一下。keep sb. from doing sth. 表示“阻止某人做某事” ,符合题意。而 ban sb. from doing sth. 表示 “禁止某人做某事” ,不符合题意。 41.【答案】C 【解析】根据下文“Soon the storm got 42._____ and the wind blew..”可知,报道 说 Hurricane Dora 正向佛罗里达北部进发。 Head for 表示 “朝??进发, 向??” 。 42.【答案】D 【解析】根据下文“the wind blew.”可知暴风雨就要到来。故选 D 项。 43.【答案】A 【解析】根据后面的“ crash down on anything in their way” 可知 fall over “倒 下,倒塌” 符合题意。 44.【答案】C 【解析】根据上文“Then, the tall pine trees started to sway.”可知,选 C 项。 45.【答案】D 【解析】前面说电源断了,后面说是打开储藏柜的时候了。前后是因果关系, 故选 D 项 46.【答案】A 【解析】 爸爸认为应该在刮风和下雨的地方架起烧烤架。Start up 表示 “开始 ” 。

【解析】 根据下文 “But it didn?t. And just as the last of the food was sent out and she began to work on our dinner,”可知,我希望那个油炸鸡腿能够给我们吃,放到我 们的桌子上。但是还是送给了其他人。故选 D 项。 51.【答案】B 【解析】根据下文“And just as the last of the food was sent out and she began to work on our dinner, 和后面的“ It was time for 20 minutes? eggs on the grill. ”可 知我们的电断了。故选 B 项。 52.【答案】A 【解析】 根据前面的问句和回答 “NO”,可知我们从来没有打开过我们的储藏柜。 故选 A 项。 53.【答案】C 【解析】根据下文“how bad off we would have to be to eat out of that cabinet.”可 知,我一直想知道什么最坏的情况下可以去吃储藏柜里面的食物。故选 C 项。 54.【答案】C 【解析】根据后面“the thought that it was there watching our backs 55._____ we wanted a can of beans or some potted meat.”的对 thought 的进一步解释,可知选 C 项。 55.【答案】B 【解析】根据后面“ I don?t know if that was what was in there Anyway, I never looked inside. ”可知这儿用的是 whenever 表示 “无论何时” 。

B. concerned

C. anxious

B. analyzed

C. wondered C. thought

C however D. whatever

第三部分阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 清认真阅读下列短文,从短文后备题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选 出最佳选项并在答题卡上将该项涂黑。 A

47.【答案】A 36.【答案】D 【解析】根据下文 because “you never know”.和下文内容,应该是聪明的佛罗里 达人做的。故选 D 项。Brave 表示“勇敢的”, serious 表示“严肃的,严重的”, generous 表示“慷慨的,大方的” 37.【答案】B 【解析】而对于我们来说,杂货间的储藏柜意味着堆满了罐头食物。故选 B 项。 38.【答案】C 【解析】根据下文“because “you never know” when a hurricane will come. ”可 知,不知道飓风什么时候来,所以任何时候都不允许吃这罐头食物。故选 C 项。 39.【答案】D 48.【答案】C 【解析】根据下文“to the neighbors, to friends without power, to anyone who was 49._____up.”可知妈妈把能烹饪的食物去赠送给没有电的邻居,没有点的朋友, 任何一个生活拮据的人。 give away 表示“赠送” ,符合题意。 49.【答案】D 【解析】根据 48 妈妈把能烹饪的食物去赠送给没有电的邻居,没有点的朋友, 任何一个生活拮据的人。hard up 贫穷的,生活拮据的,符合题意。 50.【答案】D
3

Playa la Audiencia, Manzanillo Playa la Audiencia is one of the most popular beaches in Manzanillo for families and one of the best beach spots along Mexico?s Pacific coast Playa 1a Audiencia is a stunning little beach with a golden shoreline which overlooks the bay and offers great conditions for swimming, diving, and other cool water sports such as jet-skiing and kayaking. If you are a diving enthusiast, you?ll definitely love spending time in Playa la Audiencia since its waters are shallow, calm and filled with rocks covered with corals.

【解析】根据前面爸爸提的建议,可推知这儿的句意:直到今天,我从来都不 怀疑我爸爸对烧烤架的喜爱之情。故选 A 项。

Playa Brujas, Mazatlan Playa Brujas is probably one of the best surfing spots in Mazatlan. Playa Brujas is located 20 minutes? drive from the heart of Mazatlan and it's a popular spot among local surfers. If you are a surfer looking to hit some waves along the west coast of Mexico, you?1l find Playa Brujas a very good spot to visit since Brujas possesses satisfactory waves all year round. North Beach, Isla Mujeres North Beach is one of the nicest beaches in Isla Muieres and it is one of Mexico?s finest beaches in the Yucatan Peninsula. North Beach boasts a nice stretch of beach with white-powdery sand, warm turquoise waters and great diving spots. The best bit about North Beach besides its private location is that the beach is iust minutes away by boat from Cancun, so you?re never too far from Cancun?s tourist attractions such as Wet n? Wild Paterpark and Xplor Eco Park. where you can enjoy caving adventures and zip-line rides. Xpu Ha Beach Xpu Ha Beach is located roughly between Tulum and Playa del Carmen and it is a nice spot for relaxing under the sun, walking and horseback riding. Xpu Ha is located along the stunning Riviera Maya and unlike other beaches along the Mexican Riviera, Xpu Ha Beach boasts a subtle beach club atmosphere. Xpu Ha Beach isn?t as busy as Mamita?s beach club but it still possesses cool beach clubs, a rental shop and a hotel. 56. If someone has appreciation for caving adventures, he or she should go to _____. A. North Beach Playa Brujas 57. One oft}1e similarities that the four beaches share is that ______. A. tourists can have some sports C. the waters are shallow B. they have clubs D. they have sarisfactory wave B. Xpu Ha Beach C. Wet n? Wild Paterpark D.

choice 【考点】广告。 【文章大意】介绍了四个沙滩中一些受欢迎的运动。 56.【答案】C 【解析】 细节理解题。 根据第三个广告中 “such as Wer n Wild Paterpark and Xpior Eco Park, where you can enjoy carving adventures and zip-line rides.” 可知答案选 C 项。 57.【答案】A 【解析】细节判断题。根据文章的四个广告都提到了游客们在沙滩上有一些受 欢迎的运动。故选 A 项。 58.【答案】D 【解析】推理判断题。根据第一个广告的第一句可知 D 项正确;根据第二个广 告的第二句可知 A 项错误的;根据第三个广告的第一句可知 B 项是错误的;根 据第四个广告的最后一句可知 C 项错误。

that help sponsor the city and keep it running. I was a little wary of all the popular corporate logos, but the brands weren?t pushed at all. They are there to reinforce the “real city” feeling by mixing it with things kids recognize KidZania employs senior citizens who give the park a homey fed and help put children at ease Management also employs the disabled, whether blind deaf or wheelchair-bound. Besides making for a more realistic city, this teaches children about those with different abilities and gives them an opportunity to spend time with people they might otherwise have stared at or treated less than kindly Socialization is an important part of KidZania, just as it is throughout childhood. The KidZania experience empowers kids, giving them the confidence to be their best selves, and the inspiration to be great global citizens. And it?s pan of what makes KidZania such an amazing place for families and children. 59. KidZania is unique in that ______ A. it has no entertainment facilities B. it includes lots of localized activities C. it offers kids chances to 1earn through working D. it employs many seniors and disabled people 60. The underlined word “wary” in Paragraph 8 is similar in meaning to _____. B A. astonished B. cautious C. delighted D. conscious 61. Children?s theme park KidZania is set up mainly to _____. A. prepare them to be good citizens in the future B. provide them with a place to have a good time C. make them aware of their parents? hardship D. assist them in building a good relationship with parents 62. Which of the following might be the best title of the passage'? A. Children do part—time jobs at a theme park B. A theme Dark pushes kids to be grown. ups C. KidZania theme Dark makes adults?life easier D. Kids get to“be”adults at KidZania theme Dark 【考点】说明文。 【文章大意】讲的是 KidZanid 儿童公园建立的原因和它的吸引家长和孩子们 的独特之处,能让那些儿童体验成人的生活,在将来做一个好的市民。 59.【答案】C 【解析】推理判断题。根据文章的第一,二,三段可知这个儿童公园能够让儿 童体验成人的生活,让孩子们在工作中来学习。故选 D 项。 60.【答案】B 【解析】词义猜测题。文章的第八段,每一个儿童公园里面的规划都很详尽, 甚至包括真实世界中的品牌,由这些品牌为其提供资助,维持其运作,作者一 开始对这些品牌的 Logos 是持谨慎态度,担心对于孩子而言过于商业化,但后

Parents all struggle to get children to understand that money doesn't grow on trees, wanting them to be responsible, work hard and learn to save a few bucks. But these lessons are among the most difficult to teach. Enter KidZania, an internationally praised and truly unique children?s theme park that makes life a little easier for parents. KidZania is not a traditional theme Dark in almost any sense of the word-there are no roller coasters or merry-go-rounds in sight. There are, however, plenty of attractions and activities that will keep children busy, active, engaged and excited all day. What makes it so much fun is that it's a kid-sized city-complete with restaurants, banks, grocery stores and hospitals-where the kids get to be adults, doing the things most of us do on any normal day. They start by picking one of nearly 100 “careers” and learning about it. Then, they put on their uniform and are ready to work and earn KidZania dollars (??Kidzos”). Most activities are universal but some are localized to reflect the distinct flavors and personality of the country and region where the park is located and to keep it teal for the kids. Kids get paid for every job they do, which helps them explore the mysteries of managing money. Kidzos in hand, they can spend it or save it. If they run short of money, they?ll have to find a way to earn some. Each KidZania city is planned in amazing detail, even including real world brands
4

58. Which of the following is true according to the passage? A. Playa Bmjas is close to Mazatlan and lies along the east coast of Mexico. B. North Beach is the finest beach in the Yucatan Peninsula for its private location. C. Tourists can rent some equipment at Xpu Ha Beach. which is as busy as others. D. When a couple with children choose a beach. Playa la Audiencia is their best

来发现其存在的目的在于让城市充满孩子熟悉的物品,借此强化“真实城市” 的感受,故选 B 项。 61.【答案】A 【解析】细节理解题。根据第三段 “Where the kids get to be adult.” ,让他们体 验成人生活,在将来做一个好的市民,故选 A 项。 62.【答案】D 【解析】主旨大意题。讲的是 KidZanid 儿童公园建立的原因和它的吸引家长 和孩子们的独特之处,能让那些儿童体验成人的生活,在将来做一个好的市民。 故最佳答案选 D 项。

fighting HIV as well. “It?s clearly not the whole story, because we do have san]pies that have low amounts of this protein but still have HIV-neutralizing activity.” the study?s lead author Permar says. “So it may be acting in concert with other antiviral and antimicrobial factors in the milk. ” Whatever those other factors are, though, the finding vindicates(证明……的正 确)recent changes to UN guidelines that recommend even HIV-positive mothers in resource- poor countries should breastfeed, if they?re taking anti-retroviral drugs to combat their own infection. The next steps, Permar says, are determining which area of Tenascin C is active and whether it can effectively prevent transmission in a 1ive animal. If it works, it could potentially be incorporated(合并)into an HIV drug with broader applications. It?s even possible that it could someday be adapted to reduce the risk of HIV transmission in adults as well as infants. 63. What is the main idea of Paragraph l? A. The breast milk from an infected mother doesn?t contain HIV at all B. Only a small percentage of infants breastfed by infected mothers catch HIV C. The possibilities of infants catching HIV have nothing to do with infected mothers. D Children feeding on infected mothers? milk won?t catch HIV though exposed to it often. 64. Why did the researchers divide breast milk into smaller fractions? A. To find out Tenascin C. infected. 65. Which of the following about Tenascin C is true? A. It has become an effective tool in fighting HIV B. It is the key protein on HIV?s envelope C. It can prevent transmission in a live animal effectively. D. It helps prevent mother-to- child transmission of HIV 66. What can we know about Permar and the research group according to the passage? A. They have found a cure for HI V. B. They have helped change UN guidelines. C They will do more researches on Tenascin C. D. Their finding is based on their previous work 【考点】科普文。 【文章大意】 讲的是科学家在研究中发现 Tenascin C 对 HIV 病毒的抑制的功能, 以患有 HIV 的母亲为食的婴儿患有 HIV 的概率是很小的。科学家还在对 Tenascin C 进行更多的研究。 63.【答案】B
5

【解析】段落大意题。文章第一段的第一句就阐述了自己的观点,科学家在研 究中以患有 HIV 的母亲为食的婴儿患有 HIV 的概率是很小的。后面加以论证, 故选 B 项。 64.【答案】D 【解析】细节理解题。根据第三段最后一句 “Scientists suggested that a few different proteins in the milk could potentially be responsible, but no one knew which one.”和第四段可知科学家想要测试母乳中是什么细胞保护婴儿免受影 响,故选 D 项。 65.【答案】D 【解析】细节理解题。从文章第一段和第四段中知道,由于 Tenascin C 对 HIV 病毒的抑制的功能,以患有 HIV 的母亲为食的婴儿患有 HIV 的概率是很小的。 故选 D 项。 66.【答案】C 【解析】推理判断题。根据文章中的 as a part of…, still, the next step 等可知科 学家对 Tenascin C 还将进行更多的研究。

C For decades, public health officials have puzzled over a surprising fact about HIV: Only about 10-20 percent of infants who are breastfed by infected mothers catch the virus. Tests show, though, that HIV is indeed present in breast milk, so these children are exposed to the virus multiple times daily for the first several months of their lives. Now, a group of scientists and doctors from Duke University have figured out why these babies don?t get infected. Human breast milk naturally contains a protein called Tenascin C that neutralizes HIV and, in most cases, prevents it from being passed from mother to child. Eventually, they say, the protein could potentially be valuable as an HIV-fighting tool for both infants and adults that are either HIV-positive or at risk of contracting the infection. The research, published in Proceedings of the National Academy of Sciences, was inspired by previous work by other researchers showing that, both in tissue cultures( 组织培养 )and live mice, breast milk from HIV-negative mothers was naturally endowed with HIV-fighting properties. Scientists suggested that a few different proteins in the milk could potentially be responsible, but no one knew which one. As part of the study, the researchers divided breast milk into smaller fractions(部分)made up of specific proteins via a number of filters(过滤)-separating the proteins by size, electrical charge and other characteristics-and tested which of these fractions, when added to a tissue culture, prevented the cells from being infected by HIV Eventually, they found that one particular protein was present in all the HIV-resistant fractions but in none of the others: Tenascin C. Tenascin C works by blocking a key protein on HIV?s envelope that normally ties up to a receptor on a T cell?s membrane called CCR5. In doing so, Tenascin C prevents HIV from mixing with the T cell and injecting its RNA inside. Still, the researchers say that other natural elements in milk]night play a role in

D He leant down to the pickpocket The heaving and gasping had stopped, but he was still making a show of his breathlessness. “That?s better,” Mallon said. “Can you stand up? Try to stand up. Here.” he said, and gripped the pickpocket?s arm and forced him upright until he saw his face for the first time. As the pickpocket 1abored for breath, he gazed up at Mallon with his dark eyes. “How could you?” they asked. Mallon might have said, “Because you tried to steal from me.” But he was still conscious of the flush of joy he?d felt when his blow struck home-when he knew he?d hurt the man. Where that joy came from he couldn?t say, but he knew that its roots were deeper than some clumsy failed theft. Fat drops of rain began to patter on the awning (雨篷). “How are you?” Mallon said. “Can you walk?” The pickpocket turned away and leant against the store window with both hands, and his head sank lower as his shoulders rose and fell. A gray-haired woman inside the store rapped on the glass and made a shooing motion. When the pickpocket ignored het she rapped harder and kept rapping. “I have to go,” Mallon said. “I?m sorry.” He looked up at the sky. “I?m sorry,” he said again, and stepped into the rain and walked quickly up the street. One of the Bangladeshi umbrella sellers was working the comer, and Mallon

B To make up specific proteins. D. To test what prevents cells being

C. To add them to a tissue culture.

had just paid seven euros when he heard a woman shouting. He didn?t want to look back but did. It was the woman from the shop. pushing and batting the pickpocket away from the window while he bent down and covered his head like a boxer trying to get through the 1ast seconds of a round. Mallon slipped his wallet back into his jacket pocket and took the umbrella that the Bangladeshi had opened for him. The pickpocket was out on the sidewalk now, in the rain. The woman stood just under the awning with her arms crossed over her chest. “Excuse me, madam,” Mallon said, coming up to them. “This man isn?t well. He needs to rest a moment. ?? “I know these people.” she said. “Our Romans don?t want them here.” The rain fell in sheets, ran down the pickpocket?s shiny scalp and face, down his 1eather jacket. “Here.” Mallon said, and offered him the umbrella, but he only looked at Mallon with his hurt dark eyes and then lowered his head again Mallon bumped him in the shoulder with the handle of the umbrella “Go on-take it!” he said. And finally, with a beaten. unwilling look, the pickpocket did. And that was when he saw a taxi round the corner with a 1ight glowing on its roof. Mallon ran out waving his arm and the cab turned sharply to the pavement, sending a lot of water over his shoes. He opened the door but couldn?t help looking back. The pickpocket had lowered the umbrella to the ground upside down and was 1caning on the shaft, head low, neck bared to the sky. “Wait,?? Mallon said to the driver. He went back and grabbed the pickpocket?s sleeve and pulled him to the cab. “Get in,” Mallon said, and took the umbrella and pushed him into the back seat. He leaned inside. “O. K., where do you live?” ??No Gypsies!” the driver said. He was twisted around, glaring at the pickpocket. “Gypsy? Look, he?s not well. I?ll pay,” Mallon added The driver shook his head. “No Gypsies. Get him out. ” Mallon 1ooked at the driver?s nameplate: Michele Kadare. “It?s the law,” he said, “If you don?t take us. Signor Kadare. I?ll report you and you?ll lose your license. Believe me-I am quite serious. The driver fastened those pale eyes on Mallon and turned and put his hands on the steering wheel. He raised his eyes to the rearview mirror and he and Mallon exchanged stares. “O. K., Mr. American.” he said. “You pay. ” 67. What does the underlined sentence in Paragraph 2 indicate? A. Mallon shouldn?t have saved the pickpocket. B. The pickpocket was a little suspicious of Mallon?s intention. C. The pickpocket blamed Mallon for his failure to steal. D. Mallon must have beaten the pickpocket before seeing him. 68. Where should the sentence “He hesitated, then turned back. ”be placed?

A. Between Paragraphs 5 and 6. C. Between Paragraphs 7 and 8. conclude that _____.

B. Between Paragraphs 6 and 7 D. Between Paragraphs 8 and 9.

You?ve just graduated from business school and you feel like the world is your oyster, only to find that job offers aren?t knocking down your door as expected, makings MBAs wonder why they?re not getting hired. This can be disheartening, but as an MBA, you know that perception(洞察力)is more important than reality. The key to getting hired is an employer?s perception of you. Many MBA graduates are guilty of unconsciously displaying signs that they are not the best fit for the job. Once you discover what these common mistakes are, you can put your MBA skills to use and strategize how to turn things in your favor and 1and the job you?ve been looking for. Employers feel more comfortable hiring MBAs with experience because there is 1ess need for training. Many MBAs mistakenly apply for jobs they are obviously not qualified for or which require more experience than they have. 1eaving them scratching their heads at why they?re not getting interviews. Recruiters want MBAs who can prove their ability to increase revenues, decrease costs, and help their business succeed in some way Show that you can help the company by providing concrete examples of relevant experience. MBAs often have great resumes showing all the right qualifications, but then blow the Interview with inappropriate behavior, such as a lack of professional appearance, poor hygiene, or even a bad attitude. It?s necessary to be on your best behavior, dress appropriately, and not seem cocky, bored, or disinterested in the company. A 1ittle enthusiasm won?t hurt you, especially when it comes to a potential new job. Every business wants to put their most enthusiastic MBAs forward with important clients and customers, so be sure to show your passion for your work. Another mistake you may be making unknowingly is how you portray yourself on social media. As an MBA, you know how important networking is, and these days, most of it is done online. Don?t assume that employers aren?t interested in your online profiles Many employers now use social networking sites and online searches to check up on potential hires. Inappropriate photos and information. such as annoying material or implications of drinking and drug use are huge red flags to employers. Even discriminatory comments related to race, gender, or religion will leave employers with a bad impression. Make sure to remove any photos, content, or links that can work against you in an employer?s eyes. Don?t forget that practice makes perfect when it comes to finding a great MBA job. Earning you MBA was a huge accomplishment, but there?s always room for important. Ask your trusted resources, your cover letter and resume. Take constructive criticism on how it can be better. Do mock interviews to help relieve any tension and gain a better idea of how you?d like to present yourself. With a few minor changes to your resume and the way you interact with others, you?ll be hearing “you?re hired” in no time. Title Why MBA graduates are not getting hired

69. From the attitudes of the woman and the driver towards the pickpocket, we can A. Gypsies had a bad reputation in Rome B. the pickpocket frequently stole around the woman?s store C. everyone was protected by the law in Rome except Gypsies D. the pickpocket couldn?t purchase anything in the woman?s store 70. Which of the following can be inferred from the passage? A. The taxi didn?t take the pickpocket to his house in the end. B. The pickpocket succeeded in stealing something from Mallon. C. The pickpocket had conflicting emotions about Mallon?s help. D. The umbrella seller gave an umbrella to Mallon free of charge. 【考点】记叙文。 【文章大意】在罗马,马龙在街上帮组一个吉普赛小偷,而罗马人看不起吉普 赛人。 67.【答案】B 【解析】句意猜测题。根据第二段中两个人的对话可知小偷对马龙的意图持有 疑问。故选 B 项。 68.【答案】C 【解析】结构理解题。根据第七段中,马龙在路边拐角处买伞,这时他听到了 女人的叫喊声,回头看到这个女人在殴打小偷,而小偷弯腰护着自己的头部。 关键的一句“ He didn?t want to look back but did 和要插入的句子 he hesitated, then turned back 是相呼应的。虽然他不太愿意回去但还是回去了,当他到达女 人和小偷面前临时看到了这样的一个场景 The pickpocket was out on the sidewalk now, in the rain,. The woman stood just under the awning with her arms crossed over her chest 第八段中的 now 一词起到了很好的提示作用, 故选 C 项。 69.【答案】A 【解析】细节推断题。从第十一段和第第十六段的妇女和司机的话语中可知, 在罗马,吉普赛人不受欢迎,名声很坏,故选 A 项。 70.【答案】C 【解析】推理判断题。根据文章对小偷的话语和神情描写中可以看出小偷对马 龙的帮组该不该接受持有矛盾的心理,故选 C 项。 第四部分任务型阅读(共 10 小题;每小题 1 分, 满分 10 分) 请认真阅读下列短文, 并根据所读内容在文章后表格中的空格里填人一个 晟恰当的单词。 注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只填一个单词。
6

Commonly-made (71)________

Many of you MBA graduates unconsciously display unfavorable signs, and (72)_____ to bring out the best in yourselves. ◇While (73)_____ for jobs, you do not take your qualifications and experience into consideration. ◇You (74)______ inappropriately, thus losing a good opportunity to have an interview. ◇You make the (75)_____ that employers know nothing about your online profiles.

but then blow the Interview with inappropriate behavior,可知答案 75【答案】assumption 【解析】根据 Don?t assume that employers aren?t interested in your online profiles 可知答案。 76.【答案】better 【解析】 根据 Once you discover what these common mistakes are, you can put your MBA skills to use and strategize how to turn things in your favor and 1and the job you?ve been looking for.要充分利用你手中所拥有的来得到你想要的工作。 77.【答案】ability/ capacity/qualification 【解析】根据 Recruiters want MBAs who can prove their ability to increase revenues, decrease costs, and help their business succeed in some way 中的 ability 可知答案。 78.【答案】enthusiastic /passionate 【解析】根据 A 1ittle enthusiasm won?t hurt you, especially when it comes to a potential new job.中的 enthusiasm 可知答案。 79.【答案】impress 【解析】根据 Even discriminatory comments related to race, gender, or religion will leave employers with a bad impression.可知答案。 80【答案】succeed 【解析】根据 With a few minor changes to your resume and the way you interact with others, you?ll be hearing “you?re hired” in no time.可知你一定会被雇佣的。 第五部分书面表达(满分 25 分) 81. 请阅读下面背景材料,并根据问题,用英语写一篇作文向学校英文报投稿。

____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ___. 【写作指导】 本文是材料看图作文,根据所给的材料结合图画,说明这种现象的潜在原因是 什么,利弊是是什么,你自己的观点是什么。注意时态用的是一般现在时。恰 当地使用连接过渡词,以使行文连贯。 【参考范文】 With the swift development of the Internet, we can see online shopping has become a new trend in our daily life. There are several factors behind this phenomenon. First of all, it is very convenient for people to purchase what they want or like with the Internet easily accessible via their computers or celephones. Second, people shopping online have more choices of goods than those in real shops and area able to save time as well. Third, the relatively low prices on the Internet account for higher sales online. In my opinion, as the pace of life quickens, it is natural for people to choose online shopping to save time and energy. But when we enjoy the convenience it brings us, we should be careful because sometimes the quality of goods cannot be guaranteed. Furthermore, we had better stay national and just buy what we really need; otherwise, it would cause a waste of money and resources.

Possible solutions

You should make full use of your skills to take a tom for the (76)______. ◇Try to show your (77)_______ to help the company providing concrete examples of relevant experience. ◇Be well-behaved and (78)_______ to please the company. ◇Remove from the Interact your inappropriate photos, information, and discriminatory comments that may (79)_____ your employers unfavorably.

Conclusion

You are bound to (80)______ in job hunting if you keep in mind that practice makes perfect and there is always room for improvement.

【考点】说明文。 【文章大意】 为什么一些 NBA 的毕业生没能找到工作的原因, 会犯哪些错误以 及相应的补救措施。 71.【答案】mistakes 【解析】根据第一段 Once you discover what these common mistakes are, you can put your MBA skills to use and strategize how to turn things in your favor and 1and the job you?ve been looking for.的提示。 72.【答案】fail 【解析】 根据 Many MBA graduates are guilty of unconsciously displaying signs that they are not the best fit for the job.可知答案。 73.【答案】applying 【解析】根据 Many MBAs mistakenly apply for jobs they are obviously not qualified for or which require more experience than they have.中的 apply 可知答 案。 74.【答案】behave 【解析】根据 MBAs often have great resumes showing all the right qualifications,

In China, an online shopping festival falls on November 11 when millions of Chinese shoppers 20 to Tmall.com and Taobao.com. In 2012, Tmall and Taobao together made 19. 1 billion in sales oil that day, However, in 2013, the shopping festival kicked off with an even sponger start-sales hit 100 million yuan 55 seconds alter midnight and reached 35 billion at the end of the day. This is just one of many companies that did business oil that day. What does this material reflect? What is behind the phenomenon? And what are your comments and advice on it? 注意: 1. 词数 150 左右。开头己给出,不计入总词数。 2. 作文中不得提及考生所在学校和本人姓名。 3. 参考词犯:理性的 rational With the swift
7

development

of

the

Internet,_______________________________________________


相关文章:
南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试英语(解析版).doc
南京市盐城市2014届高三第一次模拟考试英语(解析版)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。南京市盐城市 20 l 4 届高三年级第一次模拟考试 英语试题第一部分...
江苏省南京市、盐城市2014届高三年级第一次模拟考试英....doc
江苏省南京市盐城市2014届高三年级第一次模拟考试英语试题(解析版) - 南京市盐城市 20 l 4 届高三年级第一次模拟考试 英语试题 第一部分听力(共两节,满分...
南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试英语试题含解析.doc
南京市盐城市2014届高三第一次模拟考试英语试题含解析 - 南京市盐城市 2
...省南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试英语试题....doc
2014南京盐城一模】江苏省南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试英语试题 Word版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2014南京盐城一模,江苏省南京市,盐城...
江苏省南京市、盐城市2015届高三第一次模拟考试英语试....doc
江苏省南京市盐城市2015届高三第一次模拟考试英语试题(解析版) - 小升初
南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试英语试题.doc
南京市盐城市2014届高三第一次模拟考试英语试题 - 南京市盐城市 2014
江苏省南京市、盐城市2014届高三年级第一次模拟考试英....doc
江苏省南京市盐城市2014届高三年级第一次模拟考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。南京市盐城市 2014 届高三年级第一次模拟考试 英语试题 第一部分 听力(共...
江苏省南京市、盐城市2018届高三第一次模拟考试英语试....doc
江苏省南京市盐城市2018届高三第一次模拟考试英语试卷(带解析) - 江苏省南京市盐城市 2018 届高三一模英语试卷 2018.01.18 第二部分 英语知识运用(共两节,...
江苏省南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试英语试....doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 | 举报文档 江苏省南京市盐城市2014届高三第一次模拟考试英语试题(扫描版)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。 文档...
【解析版】南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试历史.txt
解析版南京市盐城市2014届高三第一次模拟考试历史 - 南京市盐城市20
南京市、盐城市2014届高三年级第一次模拟考试英语试题.doc
南京市盐城市2014届高三年级第一次模拟考试英语试题_高中教育_教育专区。南京市盐城市 2014 届高三年级第一次模拟考试 英语试题 第一部分 听力(共两节,满分 ...
2014届南京市盐城市高三一模英语试题.txt
2014届南京市盐城市高三一模英语试题 - 南京市盐城市2014届高三年级第一次模拟考试 英语试题 2014.01 第一部分 听力(共两节,满分2...
英语试题江苏省南京市盐城市2014届高三一模.doc
南京市盐城市 2014 届高三年级第一次模拟考试 英语试题 第一部分 听力(共
江苏省南京市、盐城市2015届高三年级第一次模拟考试.英....doc
江苏省南京市盐城市2015届高三年级第一次模拟考试.英语试题 含答案_英语_高中教育_教育专区。南京市盐城市2015届高三年级第一次模拟考试 英语试题 本试卷分...
南京市盐城市2018届高三第一次模拟考试英语.doc
南京市盐城市2018届高三第一次模拟考试英语 - 江苏省南京市盐城市 2018 届高三一模英语试卷(Word 版本,有解析) 2018.01.18 第二部分 英语知识运用(共两节,...
...江苏省南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试数学....doc
【名师解析】江苏省南京市盐城市2014届高三第一次模拟考试数学(文)试题 Word版含解析_数学_高中教育_教育专区。名校试卷解析,名师解析,精解精析,数学 ...
政治-南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试政治试题....doc
政治-南京市盐城市2014届高三第一次模拟考试政治试题含解析 - 第Ⅰ卷(选择
...省南京市、盐城市2016届高三第一次模拟考试 英语 扫....doc
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档江苏省南京市盐城市2016届高三第一次模拟考试 英语 扫描版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。 文档...
江苏省南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试数学(WO....doc
江苏省南京市盐城市2014届高三第一次模拟考试数学(WORD版,有答案) - 南京市盐城市 2014 届高三第一次模拟考试 数学 一、填空题 1.已知集合 A ? {?3,...
...省南京市、盐城市2016届高三第一次模拟考试(英语)及....doc
【2016年高考英语】江苏省南京市盐城市2016届高三第一次模拟考试(英语)及答案_英语_高中教育_教育专区。南京市盐城市 2016届高三年级第一次模拟考试 英语试题...
更多相关标签: