当前位置:首页 >> 英语 >>

八年级上Unit1Topic3(仁爱英语导学案)


Unit 1 Topic 3 Section A
一、 课前小测 1. 对…大声说_______________ 3. 生某人的气_______________ 二、自主学习 (一)、请在 1a 找出含有 will 将来时的句子找出来。 1. 2. 3. 4. 5. Will you take part in ? ____________________________________ ____________________________________ ____________________________________ _____________________________________ ____________________________ (二)、请找出下列词组并翻译 1. 参加跳高__________________ 2. 玩得高兴 ________________ 3. 为… 做准备 _______________ 4. 尽力 ____________________ 5. 交朋友 ____________________ 6. 一双运动鞋 __________________ 三、知识点导航。 1. I’ll be in the long jump and the high jump. 我将参加跳高和跳远 be in = take part in 我将参加男子 800-meter 的比赛。 I’ll ________________________ the boys’ 800-meter race. 2. It’s my first time to take part in the high jump. 这是我第一次参加跳高比赛。 It’s one’s first time to do 某人第一次做某事 2. 介意教我 ________________ 4.数以百计 _________________

小结: 一般将来时的用法。

这是我第一次参观这个博物馆 ________________________________ visit the museum. 四、堂上练习 单项选择: ( )1.I bought a pair of running shoes because I want to _______ the teachers’ relay race. A.join B.take part in C.in D.have part in
1

)2.—_______ —The long jump. A.What sport will you take part in? B.Which sport will you take part in? C.What are you going to do? D.What’s the matter? ( )3.Li Ming will take part in the boys’ _______. A.800-meter race B.800-meter races C.800 meter race D.800-meter-races 五、课后作业 ( 一)、单项选择 ( )1. My friends will come _____________ me __________ A. cheer; for B. cheer; on C. to cheer; for D. to cheer; on ( ) 2. It’s her first time ___________ the winner A. be B. to be C. is D. being ( )3. It’s my ___________ time to go to Beijing. I never went there before. A. two B. second C. one D. first ( )4. Iwill take part in the high jump. ___________________________ A. Have fun B. I’m sure you will win C See you later D. Take care! (二) 、 完成句子 ( 1. 我明天将参加跳远比赛。 I’ll ______________________________ the long jump. I’ll ____________________________ the long jump. 2. 这是我第一次参观长城。 ________________________________ to visit the Great Wall. 3.我正为跳远做好准备。 I ________________________________ the long jump. 4.也许在校运会期间我会交到很多朋友。 I’ll _______ many _________ during the sports meet. 5. 我们从学英语中获得很大乐趣。 We _______ lots of ____________________ English .
2

(三)阅读理解 More and more people around the world are joining in dangerous sports. Some people climbed the highest mountains; some traveled into unknown parts of the world; some sailed small boats across the largest sea. Now some people begin to look for new excitement. Bungee jumping (蹦极) and motorcycle racing (摩托车赛) are quite dangerous sports. Bungee jumping only lasts for a few minutes or even seconds. You jump from a high place, about 200 meters above the ground, and there is a rubber band (橡胶带子) tied to your legs. When you jump down, the rubber band pulls you up. About 2,000,000 people around the world have tried bungee jumping. Why do people join in these dangerous sports? Some scientists say that it is because modern life has become safe and it is not interesting. In the past, people lived in danger. They had to go out and look for food, and life was like a fight but was interesting. Many people think that there is little excitement in life. They live and work in safe places, buy food in shops, and there are doctors and hospitals to look after them if they become ill. 根据短文内容,选择正确答案。 ( )1. People like to join in dangerous sports because _______. A. they have a lot of free time B. they can go to the hospital if they are hurt C. they need excitement D. they don’t need to look for food ( )2. _______ is not a dangerous sport. A. Climbing the highest mountains B. Playing table tennis C. Traveling into unknown parts of the world D. Sailing small boats across the largest sea ( )3. In bungee jumping, you _______. A. jump up as high as you can B. jump down with a rubber band tied to your legs C. jump down without a rubber band D. jump to the ground ( )4. In the past, people lived in danger because _______. A. the living condition (生存条件) was poor B. there was no doctor or hospital C. there were many dangerous animals D. all of above ( )5. Which is NOT true? A. Everyone’s life is interesting. B. Many people live and work in safe places.
3

C. Many people buy food in shops. D. People can go to see the doctors when they become ill.

设计者:李德芳
一、 课前小测。

Unit 1 Topic 3 Section B 学校:江门八中 审核人:张又红

1. 参加跳远________________________ 2. 这是我第一次去北京_______________________ 3. 为跑步做准备_____________________ 4. 交朋友______________________________-二、自主学习 1. 找出打电话的常用语 ________________________________ ________________________________ 2. The school sport meet is coming tomorrow. 翻译:_____________________________________三、 知识点导航 1.在英国英语中,shall 与 I 和 we 连用,其他人称常用 will,用于疑问句,表示提出或征 求意见。如: What shall we take? 我们带些什么呢? Shall I take my camera? 我要带照相机吗?

练习:1)我们什么时候见面啊?________________________________ 2)我们在哪里见面啊? ________________________________

2. Let’s make it half past six. 让我们定在六点半吧 Let’s make it …… 此句是约定时间的常用语 3. Kangkangis trying his best to catch up with them. All the four boys are neck and neck. catch up with 追上,赶上
4

neck and neck 肩并肩 四、堂上练习 ( )1.--- When shall we go to see Uncle Wang? --- Let’s __________ tomorrow morning. A. make it ( B. get it C. made it D. got it

)2.The radio says there __________ a heavy snow the day after tomorrow. A. will be B. will have C. is D. are

(

)3.--- Shall we go to the park? --- _____________ A. Yes, we shall. B. Good idea C. I’d love D. No, we shan’t

(

)4. Hello, is that Jim? ______________ ( A. Speak B. Yes, I am C. Speaking )5. Where shall we __________ trees? A. plant B. to plant C. planting )6. He is so _________ when he hears the __________news. A. excited; exciting B. excited; excited C exciting; exciting D. exciting; exciting D. Who are you D. planted

(

五、课后作业 (一) 翻译句子 1.我们什么时候见面? 让我们定在六点半吧. 2. 他们将在何时何地见面? _________________________ will they meet? 3 .我们会要带上运动服和运动鞋。 We will take our __________________ and __________________ 4. 你妈妈在家吗? ________ your mother _________? When __________ we __________? _____________________________ half past six.

5. 我要参加跳高跳远。 I’ll _____________ the long jump and the high jump.

5

Ⅲ. 完形填空。 (10 分) A lot of students are having all kinds of sports on the sports field. A football game is going on right now 26 Class 3 and Class 4. We don’t know which team will 27 . Look at those people over there! Some students of Class 1 are practicing the 28 jump. One of them is the best high jumper in the school. He practices hard every day. Many people think he will 29 the school record (记录) in the sports meet next spring. Not far away from them, some girls are preparing for a race. They 30 have a 600-meter race in ten minutes. Now on the corner of the field, you can see another group (群) of students. Their teacher is telling them 31 to throw discus (铁饼). In schools, 32 students love sports now. Sports help people to keep 33 . They also help people to live happily. And 34 doing sports on the sports field, many people will 35 good friends, too. Do you think so? ( )1. A. in B. between C. from D. of ( )2. A. win B. winning C. fall D. falling ( )3. A. long B. far C. high D. tall ( )4. A. break B. turn C. leave D. name ( )5. A. were B. going to C. were going to D. will ( )6. A. what B. how C. which D. that ( )7. A. much and much B. most and most C. many and many D. more and more ( )8. A. health B. tired C. healthy D. happy ( )9. A. in B. before C. after D. over ( )10. A. become B. change C. get D. bring

设计者:杨之丰
一、 课前小测

Unit 1 Topic 3 Section C 学校:江门八中 审核人:张又红

1. 康康在家吗?_____________________________ 2. 参加接力赛 ____________________________

2. 让我们定在六点半吧__________________________ 3. 追上他 二、自主学习 在短文中找出下列短语,并猜出它们的中文意思。 1. stand for ___________________ 2.at least _________________ 3 all over the world ____________4. different cities _________________
6

__________________________________

5. in the future _________________ 三、知识点导航 1. They are both held every four years. 两者都是每四年举办一次。 every + 时间 表示每隔多少时间做一次某事

他每两个月回家一次。 He goes home ___________________________________ 2. The Olympics are becoming more and more popular. more and more +多音节形容词 我们的家乡变得越来越美丽了 Our hometown is becoming ________________________. 3. In the future, more cities will have the chance to hold the Olympics .今后,更多的城市将 有机会举办奥运会。 have the / a chance to do 有机会做某事 意思是 “越来越.....”

我希望我有机会去参观长城 I hope I will _________________________________ visit the Great Wall. 四、堂上练习 ( )1. The movie ___________ at 9:00 tomorrow morning. Let’s go there at 8:30. A. begins ( B. began C. will begin D. begin

)2. The ____________man can carry some water every day. A. 81-years-old B. 81-year old C. 81 years old D. 81-year-old

(

)3. Will you go to Hainan for holidays? Yes, I will. And I’m sure I’ll have ___________ life there. A. exciting B. an excited C. a exciting D. an exciting

(

)4. The Olympics comes ______________. A. every three years C every four years B. every two years D. four every years

(

)5. London __________ the 30th Olympic Games in 2012. A. have B. has C. hosted D. had

五、课后作业 完成下列句子
7

1. 在中国,深圳是个现代化城市 Shenzhen is a __________________ in China. 2. PRC 代表中华人民共和国 PRC ____________ _________ the People’s Republic of China 3. 他至少每两年回家乡一次 He goes back to his hometown _________________ every two years 4. 奥运会有不同的城市轮流举办 The Olympic Games are held by ________________ in turn. 5. 来自全世界的人来比赛并成为朋友 People from _______________________ meet to compete and become friends 6. 将来,我希望有机会参加奥运会 ______________, I hope I will _______________________ to take part in the Olympic Games. 7. 看,小车来啦。 Look! The school bus ________________________. Ⅳ. 阅读理解。 (30 分)(其中 A、B 两篇每小题 1 分,C、D 两篇每小题 2 分) (A) My father is seventy-five years old this year. But he looks very young. He looks like a sixty-year-old man. Now he can do everything all by himself. For example, he cooks, washes clothes, does the housework and so on. Every morning, my father goes out with a radio. He listens to the music or the news and goes to the park to play taijiquan. In the park, he talks and laughs with other old people. After coming back from the park, he begins to have breakfast and then he goes to the university (大 学) for the old. He learns drawing there. In the afternoon, he plays on the computer for about one or two hours. After supper he watches TV and learns about the world. He goes to bed at about eight o’clock. He never stays up. He likes to share his ways of keeping healthy with others. Are you healthy? If not, what do you learn from my father ’s secret of keeping healthy? 根据短文内容,选择正确答案。 ( )1. The writer ’s father will be years old next year. A. 60 B. 61 C. 75 D. 76 ( )2. The passage doesn’t tell us whether the writer ’s father can .
8

(

(

(

A. play taijiquan B. swim C. wash clothes D. cook )3. The writer ’s father after breakfast. A. listens to music B. plays taijiquan C. talks to other old people D. goes to learn drawing )4. Which of the following is TRUE? A. The writer ’s father is a young man. B. The writer ’s father goes to bed early. C. The writer ’s father is a computer fan. D. No one knows why the writer ’s father looks young. )5. The writer ’s father goes to to play taijiquan. A. the school B. the university C. the park D. the zoo

Unit 1 Topic 3
设计者:李建梅
一、 课前复习小测

Section D
审核人:张又红

学校:江门八中
短语互译

1. 代表________________ 2. 至少 3.different cities ___________________

_____________________

4. more and more popular _______________________ 5. have a/ the chance to do _________________________________ 二. 自主学习 1. Will you take part in it ? 1)一般将来时的另一种结构 will / shall + 动词原形 将要做…

表示将来要发生的动作和状态,也表示将来经常发生的动作 She will take part in the high jump. 改为否定句:_____________________________________ 改为一般疑问句:_________________________________ 肯定回答:_______________ 肯定否定:_____________

划线提问:_____________________________ 2)一般将来时常与表示将来的时间状语连用, 如 tomorrow, next week , this Sunday, in the future, the day after tomorrow 等。
9

2、完成课本 P23 Functions 的填空,并归纳总结。 三、知识点导航 1 .Last week our school held a sports meet. 上周我们学校举办了运动会。 held 的原形是 hold. hold a sports meet 举办校运会 此处 hold 可用 have 替换。 2. Everyone in our class felt very excited because we won. 我们班每个人都非常激动,因为我们赢得了比赛。 ? excited 意为“激动的,对??感到兴奋” ,修饰人。exciting 意为“使人兴奋的, 令人激动的” ,修饰物。 练习:1)我太兴奋了。 2)这场接力赛真令人激动。 I’m so ___________ . The relay race is very _____________ .

类似的词还有 interested, interesting, tired, tiring 等。 3. We’re sorry that we did badly in the high jump.我们很遗憾在跳高比赛中表现不佳。 ? do badly in 表现不佳,做得不够好 我希望有一天我也能参加奥运会 ?be able to do sth ?can 意为“有能力,能够” 用于各种时态。 表示 “能力、可能” 只用于一般现在时和一般过去时 反义词组为 do well in 4. I hope some day I’ll be able to take part in the Olympic Games.

1.He was able to swim two years ago. = He ______ ________two years ago. 2. Can you dance? = _____ you ______ _______ dance? 3 . Will you be able to come tomorrow? (不能用 can 替换) 四、课堂练习 ( 一)、单项选择 ( ( )1.Tom was sad because he did _______ in the math exam. A. good B. well C. badly D. bad )2..His sister is only five years old. But she _______ read and write now.

A. able to B. is able to C. be able to D. is able ( )3. All the Chinese were ____ when they heard Liu Xiang won the first. It was really _______. A. exciting, excited B. excited, exciting C. exciting, exciting D. excited, excited ( ( )4. Mary felt very __________ this morning. A.excited B. excite C.exciting D. to excite )5. The movie is so ______, and we are all ______ in it.
10

A. interest, interested C. interested, interest (二)完成句子

B. interested, interesting D. interesting, interested

1. 这个男孩通过了考试,他感到很兴奋。 The boy passed the exam and he ________ _________ ____________ . 2. 这个男孩通过了考试,这是一个令人振奋的消息。 The boy passed the exam and this was ______ __________ news . 3.今天下午还会有另一场令人激动的接力赛。 There _______ ________ another ________ relay race this afternoon. 4. 这本书非常有趣,人人都对它感兴趣。 This book is so ______________ that everyone is ____________ in it. 5. 我相信他能够为会议做好准备的。 I believe he will ________ ________ _______ prepare for the meeting. 五、 课后作业 There is an Asian (亚裔的) American basketball player in the NBA. Do you know who he is? Yes, he is Lin Shuhao. His English name is Jeremy Lin. He is another basketball star after Yao Ming. So many people call him the second Yao Ming. But he doesn’t like it. In the 1970s, his family moved to America from Taiwan, China. He is twenty-five years old. His elder brother is Josh and Joseph is his younger brother. He studied at Harvard University (哈佛大学) from the year 2006 to the year 2010. His father, a fan of the NBA, taught him to play basketball when he was young. Now Lin Shuhao plays for the Houston Rocket (休斯敦火箭队). He works hard and plays very well. Now he is popular with many people. 根据短文内容,选择正确答案。 ( )1. Lin Shuhao was born _______. A. in 1982 B. in 1984 C. in 1986 D. in 1988 ( )2. Li Shuhao learnt to play basketball from _______. A. his father B. Yao Ming C. his elder brother D. his classmates and teachers ( )3. He _______ from 2006 to 2010. A. lived in Taiwan with his family B. played for the Houston Rocket C. studied at Harvard University D. began to learn basketball ( )4. Many people likes him because _______. A. he looks like Yao Ming B. he works hard and plays basketball very well C. he is tall and looks good D. he graduated from the famous Harvard University ( )5. Which of the following is TRUE?
11

A. He has two brothers. B. He is Chinese. C. He likes people to call him the second Yao Ming. D. He was born in Taiwan.

参考答案 Section A 一、 课前小测 1. shout at sb 3.be angry with 二、 Will you take part in? I’ll be in the long jump and the high jump? Steve, my best friends will come to cheer me on? Which sport will you take part in ? I’m sure you will win. 四、堂上练习 1. B 2. B 3. A 2. mind teaching me 4. hundreds of

五、课后作业 1. D 2. B 3.D 4. B

完成句子 1. take part in / be in 2. It’s my first time 3. am preparing for 4. make friends 5. have fun in 阅读理解 1.C 2.B 完型填空 3. B 4. A 5. A

Section B
12

一、课前小测 1. be in the long jump 2. It’s my first time t go to Beijing.

3. prepare for running 4. make friends 四、堂上练习 1. A 2. A 3. B 4. C 5. A 6. A

五、课后作业 翻译句子 1. shall meet 2. Let ’s make it 3. When and where 4. sports clothes sports shoes 5. Is in 6. be in/ take part in 完形填空 1. B 2. A 3. C 4. A 5. D 6. B 7. D 8. C 9. C 10. A

Section C 一、课前小测 1. Is Kangkang in ? 2. take part in the relay race 3. Let ’s make it half past six. 4. catch up with him 四、堂上练习 1. C 2. D 3. D 4. C 5. C

五、课后作业 完成句子 1. modern city
13

2. stands for 3. at least 4. different cities 5. all over the world 6. In the future, have the chance 7. is coming 阅读理解 1. D 2. B 3. D 4.B 5. C

Section D 一、课前小测 1. stand for 2. at least 3. 不同的城市 4. 越来越受欢迎 5. 有机会做某事 四、课堂练习 单项选择 1. C 2. B 3. B 4. A 5. D

完成句子 1. felt very excited 2. an exciting 3. will be exciting 4. interesting, interested 5. be able to 五、课后作业 1.D 2. A 3. C 4. B 5. A

14


相关文章:
仁爱英语八年级上Unit1Topic3导学案.doc
仁爱英语八年级上Unit1Topic3导学案 - Unit1 Topic3 Se
【英语教案】八年级英语上册Unit1topic3教学案仁爱版.doc
英语教案】八年级英语上册Unit1topic3教学案仁爱版 - 福建省泉州市唯思教育八年级英语上册 Unit 1 topic 3 教学案 仁 爱版 Section A 1. I’ll be i...
八年级上Unit1Topic3(仁爱英语导学案).doc
八年级上Unit1Topic3(仁爱英语导学案)_英语_初中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档八年级上Unit1Topic3(仁爱英语导学案)_英语_初中教育_教育...
八年级英语上册Unit1 Topic3 SectionA精品学案 最新仁爱版.pdf
八年级英语上册Unit1 Topic3 SectionA精品学案 最新仁爱版_英语_初中教育_教育专区。仁爱版八年级英语,仁爱八年级英语教案,八年级英语课件,八年级英语导学案,八年级...
新仁爱版八年级上册英语Unit 1 Topic 3 整个话题导学案.doc
仁爱八年级上册英语 Unit 1 Topic 3 The school sportsmeet is coming.整话题导学案 Section A 一、学习目标 Aims and Demands 1、学习 will 构成的一般...
【英语教案】八年级英语上册Unit1topic3Theschoolsport....doc
英语教案】八年级英语上册Unit1topic3Theschoolsportsmeetiscoming导学案(新版)仁爱版 - Unit 1 topic 3 The school sports ...
【英语教案】八年级英语上册Unit1Topic3Theschoolsport....doc
英语教案】八年级英语上册Unit1Topic3TheschoolsportsmeetiscomingSectionA导学案(新版)仁爱版_初二英语_英语_初中教育_教育专区。【英语教案】八年级英语上册Unit1...
【英语教案】八年级英语上册Unit1Topic3Theschoolsport....doc
英语教案】八年级英语上册Unit1Topic3TheschoolsportsmeetiscomingSectionB导学案(新版)仁爱版_初二英语_英语_初中教育_教育专区。【英语教案】八年级英语上册Unit1...
八年级英语上册Unit1 Topic3精品学案 整个话题8页 最新....doc
八年级英语上册Unit1 Topic3精品学案 整个话题8页 最新仁爱版_英语_初中教育_教育专区。仁爱版八年级英语,仁爱八年级英语教案,八年级英语课件,八年级英语导学案,八...
【英语教案】八年级英语上册Unit1Topic3Theschoolsport....doc
英语教案】八年级英语上册Unit1Topic3TheschoolsportsmeetiscomingSectionC导学案(新版)仁爱版 - Unit1 课题 Unit1 Topic3 Sec...
仁爱英语八年级上Unit1Topic3导学案.doc
仁爱英语八年级上Unit1Topic3导学案 - Unit1 Topic3 导学案 编写人: 班级: 一、导学目标 1.掌握 Page17-18 的单词 2.掌握本课的重点短语及句型。 make...
八年级上册仁爱英语导学学案Unit 1 Topic 3 sectionA-D.doc
八年级上册仁爱英语导学学案Unit 1 Topic 3 sectionA-D_初二英语_英语_初中教育_教育专区。八年级上册仁爱英语导学学案Unit 1 Topic 3 sectionA-D ...
【英语教案】八年级英语上册Unit1Topic3Theschoolsport....doc
英语教案】八年级英语上册Unit1Topic3TheschoolsportsmeetiscomingSectionC导学案(新版)仁爱版(2) - Unit 1 Topic 3 The sch...
新仁爱版八年级英语上册Unit1 Topic3B 导学案.doc
仁爱八年级英语上册Unit1 Topic3B 导学案_英语_初中教育_教育专区。Unit1 To pic3B 导学案 【知识与能力目标】 请同学们先预习新单词,根据音标先拼读,学会...
仁爱英语八年级上册Unit1_Topic1_SectionA英语导学案.doc
仁爱英语八年级上册Unit1_Topic1_SectionA英语导学案 - 仁爱英语八年级上册英语导学案 Unit 1 Topic 1 Are you going to play basketb...
新仁爱版八年级英语上册Unit 1 Topic 3 Section A 导学案.doc
仁爱八年级英语上册Unit 1 Topic 3 Section A 导学案_英语_初中教育_教育专区。Unit 1 topic3 Section A 导学案 一、 学习目标 Aims and Demands 1、...
【最新】仁爱版八年级英语上册Unit 1 Topic 3 Section ....doc
【最新】仁爱八年级英语上册Unit 1 Topic 3 Section C 导学案_英语_初中教育_教育专区。Unit 1 topic3 Section C 导学案 一、学习目标 Aims and Demands 1...
【英语教案】八年级英语上册Unit1Topic3SectionB导学案....doc
英语教案】八年级英语上册Unit1Topic3SectionB导学案仁爱版 -
【英语教案】八年级英语上册《Unit3OurHobbiesTopic1Wh....doc
英语教案】八年级英语上册Unit3OurHobbiesTopic1What’syourhobby》导学案3(新版)仁爱版 - What’s your hobby Section C 一、学习...
仁爱版八年级上英语导学案___Unit3_topic3.doc
仁爱八年级上英语导学案___Unit3_topic3 - 仁爱版八年级英语导学案 Unit3 Our habits Topic3 What were you doing at this tim...
更多相关标签: