当前位置:首页 >> 高考 >>

2015年高考英语 语法知识汇总 第01章 名词


名词
第一节 真题精析 1. The faces of four famous American presidents on Mount Rushmore can be seen from a _______ of 60 miles. 【2004全国IV】 A. length B. distance C. way D. space 2. I keep medicines on the top shelf, out of the children’s . 【2004 天津】 A. reach B. hand C. hold D. place 3. The environmentalists and wild goats’ _________ on the vast grasslands was a good indication of the better environment. 【2004 上海】 A. escape B. absence C. attendance D. appearance 4. In dealing with public relations, we should make every effort to prevent the _____ in personality. 【2004 上海】 A. contact B. contrast C. connection D. conflict 5. Chinese arts have won the _________ of a lot of people outside China. 【2004 上海】 A. enjoyment B. appreciation C. entertainment D. reputation 6. “I don’t think it’s my that the TV blew up . I just turned it on , that’s all ,” said the boy . 【2003 上海】 A.error B.mistake C.fault D.duty 7. —I’m sorry I stepped outside for a smoke. I was very tired. —There is no ____for this while you are on duty. 【2003 北京】 A. reason B. excuse C. cause D. explanation 8. The manager has got a good business _________ so the company is doing well. 【2003 北京】 A. idea B. sense C. thought D. thinking 9. To regain their after an exhausting game , the players lay in the grass. 【2002 上海】 A. force B. energy C. power D. health 10.According to the recent research , heavy coffee drinking and heart attack is not necessarily and effect. 【2002 上海】 A. reason B. impact C. fact D. cause 11.Every new has the possibility of making or losing money. 【2002 上海】 A. event B. venture C. adventure D. expectation 12. As a result of destroying the forests , a large of desert covered the land. 【2001 上海】 A. number?has B. quantity? has C. number? have D. quantity?have 13. In the botanic garden we can find a (n) of plants that range from tall trees to small flowers. 【2001 上海】 A. species B. group C. amount D. variety 14. ---- Can you shoot that bird at the top of the tree? ---- No, it’s out of . 【2001 上海】 A. range B. reach C. control D. distance 15. The life of London is made up of many different . 【2001 上海】
1

A. elements B. sections C. materials D. realities 16. You'll find this map of great _____ in helping you to get round London. 【NMET2008】 A. price B. cost C. value D. usefulness 17. If by any chance someone comes to see me, ask them to leave a _______.【NMET2007】 A. message B. letter C. sentence D. notice 18. I'll look into the matter as soon as possible. Just have a little . 【NMET2006】 A. wait B. time C. patience D. rest 19. He gained his by printing of famous writers. 【NMET2005】 A. wealth; work B. wealths works C. wealths; work D. wealth; works 20. Here's my card. Let's keep in ______. 【MET2004】 A. touch B. relation C. connection D. friendship 【答案与解析】 1. B 该题考查名词的辨析。 length长度, distance距离, way路途, space空间。 从from?60 miles判断此处指的是距离。故选B。句意:从六十英里远的地方可以看到在Rushmore山 上的四位美国著名总统的头像。 2. A 该题根据交际情景考查名词辨析。beyond [above, out of] one's [the] reach意为: 达不到的,力所不及的,不能理解。是习惯用语。句意:我把药放在书橱顶上,孩子够不 着。 3. D 考查名词的词义辨析。句意:环境保护论者和野山羊的出现,预示了环境的改善。 escape“逃脱,逃避”;absence“缺乏,缺席”;attendance“出席,伺候,照料”; appearance“出现,露面,外观”,D符合句子意思要求。 4. D 名词词义辨析。句子的意思为“在处理公共关系上,我们应该尽量避免在个性方面的 冲突”。contact“接触,联系”,contrast “对比,对照”,connection“连接,关 系”,conflict“斗争,冲突”。 5. B 名词词义辨析。句子意思为“中国艺术在海外赢得了正确的评价”。Enjoyment“享乐, 快乐”,appreciation“欣赏,正确评价,感谢”,entertainment“款待,娱乐”, reputation“名誉,名声”。 6. C 辨析名词的词义,error 差错(主要指行为不正) ,mistake 错误(意见,想法或行为上 的错误)fault 过失.毛病。duty 义务.任务,句意为“电视机爆炸不是我的过错,我只是 打开了开关,就这些”,因此 C 为最佳选择。 7. B 该题是交际情景中考查四个名词的辨析。excuse 意为:藉口;托辞;cause 意为:原因, 导致某事发生的人或事。cause 用于表示具有明显因果关系的原因。reason 意为:理由,动 机, 前提;reason 有时能与 cause 换用,但上下文必须有能够查得出的或可以解释得出的 因果关系。如果某“结果”是不言而喻的,也可以用 reason 表示“原因”;explanation 意为:解释, 解说, 说明。据题意:――对不起我刚才出去抽烟了。我很累了。――你在值 班,对此不要找借口。此处只是为自己当值时外出找借口,故选答案 B。 8. B 考查对名词意义的辨析。sense 理解力;鉴赏力;辨识力。a good business sense 有经 济头脑。句意:这位经理有很强的经商意识,因此公司运营良好。 9.B 考查对名词意义的辨析。force(力,暴力)energy(精力,能量)power(体力,智力, 精力) ,但常用复数形式,health(健康,健康状况) ,因此 B 为正确答案。句意:为了在令 人疲惫的运动后恢复体力,运动员们躺在草坪上。 10.D 考查对名词意义的辨析, reason (理由) , impact (强烈印象或影响) , fact (事实) cause (原因.起因.原由) ,上述四词中只 cause 一词与 effect 对应(原因与结果) 。 11.B 考查对名词意义的辨析,event(事件.重要事件)venture(冒险事业)adventure(冒

2

险.冒险的经历)expectation(期望.期待)句子意思为“每一项新的冒险事业,都有可 能挣钱或者陪钱”,因此 B 为正确答案。 12.B 考查名词的数与主谓一致。a large number of 修饰可数名词。a large quantity 修饰 不可数名词。desert 为不可数名词,谓语动词用单数形式。正确答案为 B。 13. D 考查名词的辨析。species 物种) ;group 组,群,amount 总数,数量;variety 多样 性。句意为“在植物园我们可以看到多种多样的植物,他们从高树延伸到小花朵。”D 符 合意思要求。 14.A 考查名词的辨析。range 射程;reach 手所及的范围,伸出;control 控制;distance 距离。句意为“你能射掉树顶上的那只鸟吗?不,它在射程之外。”A 符合意思要求。 15.A 该题考查名词辨析。 elements 元素,组成部分;sections 切片,部分,零件;material 材料,原料,资料;realities 现实,真相,真实之物。句意为:“伦敦的生活是由许多 种不同的部分组成的”A 符合意思要求。 16. C 该题考查名词辨析。根据题意:这张地图在帮助你游览伦敦方面很重要。price:价格; cost 费用,成本,价钱, 代价;usefulness:有用, 有效性;value:价值,重要性,有益处; of value 相当于 valuable 意为:有价值的,很重要的。 17. A 该题考查对句意的理解。句意为“如果偶然有人来看我,请他们留下口信”。 leave a message 意为:留下口信,准确地表达了这一意思。与 message 搭配的还有:take a message for sb 捎口信,receive a message :收到口信。 18. C 该题考查根据句意的理解辨别名词的用法。句意: “我将尽可能快地调查此事。请要 有耐心。”just 用在祈使句的开头,表示“试,请”用于安抚对方“要有耐心”。 patience 意为: 忍耐, 耐心,符合题意。have a little time 与句意不符;D 项不仅与句意不符。且 表示“休息一会儿”常用 have a rest。 wait 作名词用时是可数名词,不能和 a little 搭 配。 19. D 该题考查名词的类别。wealth(财富)是不可数名词,没有复数形式,不能加 s。Work 作“工作”之意时为不可数名词;用作“著作”时,是可数名词,常用复数 works。句意:“他 通过印刷著名作家的作品获取了巨大的财富”。 20. A 该题考查习惯用语。keep in touch (with sb.) 是习惯用语,意为:“(与某人)保持 联系”。句意:这是我的名片。我们今后保持联系。

第二节 考点归纳 名词是非常重要的一类词,也是高考常考内容之一。 《2005 年全国考试说明》附录 语 法项目表中对名词考查列了四项:1)可数名词与不可数名词 2)专有名词 3)名词的复数 形式 4)所有格。纵观历年高考试题,试题中出现的考点主要有:名词的单复数形式、名词 的所有格的构成及应用、不可数名词的辨认、名词的功能、名词辨义等。 一、可数名词与不可数名词 英语名词可以分为可数名词和不可数名词。 可数名词是表示可以计数的人、 事物的名词。 可数名词一般有单数和复数两种形式, 有些词的单复数形式相同。 不可数名词是表示不可以 计数的事物的名词。不可数名词一般不分单数和复数,也不能直接与 a/an 连用。一般说来, 个体名词是可数名词;抽象名词、"物质名词和专有名词是不可数名词;集体名词根据情况, 有时用作可数名词, 有时用作不可数名词。 有时有些物质名词和抽象名词也可转用作个体名 词。 (一) 可数名词和不可数名词各有其不同的修饰语。 适应情况 修饰语 只修饰可数名词单数 a/an,one,another,either,neither,every,many a

3

只修饰可数名词复数

these,those,a few,many,a good/great many,a good/great number of,both,several 以及二以上的数词 只修饰不可数名词 a little , a bit of , much , a great/good deal of , a great/large/small amount of 既可修饰可数名词又可 the,one's,some,any,no,all,a lot of,lots of,plenty 修饰不可数名词 of,a large/small quantity of,which,what,other,half, one-third 注意:some 在解释为 "某一",any 在解释为"任何"时也可修饰可数名词单数。this 和 that 只能修饰可数名词单数和不可数名词,last,next,the other 和序数词 只 能修饰可 数名词单数和复数。 (二)单复数形式分别表示不同的意义 单数 复数 名词 意义 名词 意义 time 时间 times 次数;倍;时代 wood 木头 woods 森林 sand 沙子 sands 沙滩 cloth 布 clothes 衣服 glass 玻璃 glasses 玻璃杯; 眼镜 work 工作 works 工厂; 著作; 工事 force 力量 forces 军队 good 益处 goods 货物 coffee 咖啡 coffee 几杯咖啡 air 空气 airs 架子,神气 (三)常用的不可数名词 advice, bread, butter, baggage, chalk, clothing, furniture, fun, homework, information, juice, luggage, luck, music, milk, progress, permission, practice, rice, soap, weather, work 等, (四)不可数的抽象名词在表示具体事物的时为可数名词 beauty, coffee, failure, honour, success, difficulty, experience, trouble 二、专有名词 专有名词是指表示人名、地方、团体或事物的名称的词。专有名词的实词部要大写词首 字母。专有名词一般不加冠词,但在由普通名词或形容词构成的;表示全体国民的;表示一 家人或夫妇的形式复数前;书报名称;团体或公共建筑名称前;江海平原等前加定冠词。 Abraham Lincoln 亚伯拉罕·林肯 London 伦敦 Canada 加拿大 the United States of America 美利坚合众国 the Great Hall of the People 人 民大会堂 the Smiths 史密斯夫妇 the Pacific Ocean 太平洋 the Germans 德国人民 the Rich 富人 三、名词的复数形式 可数名词有单、复数两种形式。单数用原形,复数有词形变化。该词形变化分为规则变化和 不规则变化两种。 (一)规则复数形式的构成 变化规则 适用情况 例词 在词尾加-s 一般名词 以元音字母+y 结尾 以元音字母加-o 结尾 book→books boy→boys lake→lakes way→ways

radio→radios zoo→zoos bamboo→bamboos
4

在词尾加-es

以 s, x, ch, sh 等结尾 以辅音字母加-o 结尾

box→boxes watch→watches

bus→buses brush→brushes

hero→heroes tomato→tomatoes story→stories city→cities

变 y 为 i, 再加-es

以辅音字母+y 结尾

将-f 或-fe 变为 v 再 knife→knives thief→thieves 加-es life→lives leaf→leaves (二)不规则复数形式的构成 不以加词尾-s 或-es 构成的名词复数都为不规则复数,大体有以下几种情况。 1.通过内部元音变化构成复数。如: foot→feet man→men goose→geese woman→women tooth→teeth mouse→mice 2.以加词尾-en 构成复数。如: ox→oxen child→children 3.单数和复数为同一形式。如: a sheep→two sheep a deer→two deer a Chinese→two Chinese 4.合成名词,将主体词变为复数形式。如: passer-by→passers-by 过路人 new-comer→new-comers 移民 son-in-law→sons-in-law 女婿 editor-in-chief→ editors-in-chief 主编 5.两个构成部分都要变成复数。如: man doctor→men doctors 男医生 woman teacher→women teachers 女教师 6.一些外来词的复数形式通常以-es,-a 结尾。 analysis→analyses 分析 bacterium→bacteria 细菌 basis→bases 基础 crisis→crises 危机 phenomenon→phenomena 现象 thesis→theses 论文 [注意]在使用名词单、复数时还要注意的几个问题 1.有些名词通常只有复数形式。如: clothes 衣服 trousers 裤子 goods 货物 compasses 圆规 scissors 剪刀 arms 武器 2.单、复数形式词义不同。如: glass 玻璃 glasses 眼镜 time 时间 times 倍,次,时代 work 工作 works 工厂,工事,作品 3.物质名词的复数形式一般表示不同的种类。如: these foods 这些(不同种类的)食品 fruits (各种)水果 grasses (各种)草 4.有些名词形式上是单数,但意义上却是复数。如: people 人民 cattle 牛(总称) police 警察 public 公众 四、名词的所有格 所有格一般表示所有关系。有-‘s 所有格和 of 所有格两种。 (一)'s 所有格 下所有格主要用来表示有生命的东西的名词。's 所有格的构成方法如下: 1.一般在名词词尾加’s,读音和名词单数变复数加-s 时一样。如: the girl's room 这女孩的房间 a peasant's family 一个农民的家庭 2.以-s 结尾的复数名词在词尾只加“'”。如: the teachers' reading-room 教师阅览室 the students' book 学生用书 3.在某些以-s 结尾的专有名词后,也只加”'”。如: James’ eyes 詹姆斯的眼晴 Engels' praise 恩格斯的赞扬
5

4.不以-s 结尾的复数名词加's。如: women's dress 妇女的衣服 men's work 男人的工作 the children's room 孩子的房间 5.合成名词的所有格,在最后的一个名词的末尾加’s。如: the editor-in-chief's office 总编辑室 my father-in-law's house 我岳父的房子 6.如果某物为两人共有,则只在后一个名词的词尾加's;如果表示各自的所有关系时,则各 个名词词尾都加's。如: Jim and Kate's house 吉姆和凯特的家 Mary's and Jack's books 玛丽的书和杰克的书 7.表示时间、距离、重量、地方等无生命的东西的名词,也可以用's 构成所有关系。如: ten minutes' walk l0 分钟的步行 today',newspaper 今天的报纸 one pound's weight l 磅的重量 (二)of 所有格 of 所有格是以"of+名词"构成的一种词组形式,主要用于表示无生命东西的名词,表示 所有关系。如: the workshop of the factory 工厂的车间 the door of the room 房间的门 表示有生命东西的名词,也可用 of 所有格表示所有关系,或者表示主谓关系、动宾关 系或事物的来源等。如: the death of Stalin 斯大林的逝世 the arrival of the chairman 主席的到来 the laws of Newton 牛顿定律 (三)双重所有格 's 所有格有时可以和 of 所有格结合在一起表示所有关系,这叫做"双重所有格"。 1.双重所有格的形式 1)of 十名词所有格 a friend of my brother's.我弟弟的一位朋友 a new design of Mr. Brown's.布朗先生的一项新设计 2)of+名词性物主代词 a friend of mine 我的一位朋友 a necklace of yours 你的一条项链 2.双重所有格的几个特征 1)双重所有格所修饰的名词 (即 of 之前的名词)通常和不定冠词 a 及 any,some,no, few,several 等表示数量的词连用,表示"其中之一"或"其中一部分"的意思,但不可以和 定冠词 the 连用。如: This a book of my father's.这是我爸爸的一本书。 Have you read any books of Einstein's?你读过爱因斯坦的什么书吗? Some friends of my brother’s have arrived.我兄弟的几位朋友已经到了。 不能说:the play of Shakespeare's 或 the novels of Lu Xun's 2)“of 十名词所有格”中的名词一般表示人,不能表示物;该名词必须是特指的,不能 是泛指的,不能与不定冠词连用。如: a friend of the doctor 这个大夫的一个朋友 some books of my brother's 我哥哥的一些书 不能说: *a cover of the book's *a friend of a doctor's 3)双重所有格修饰的名词和指示代词 this, that, these, those 连用时,往往表示爱 憎、褒贬等感情色彩,这时并不表示"部 分"的意思。 如: That little daughter of your sister's is really a dear. 你姐姐的那个小女儿真逗人爱。 These remarks of yours are of great value to us.你的这些话对我们来说很有帮助。 3.of 所有格与双重所有格的区别
6

有时 of 所有格与双重所有格在单句中意义较接近,知识则重点有所不同。如: He is a friend of my father’s.=He is one of my father’s friends.(着重说明 父亲不止他一个朋友) He is a friend of my father.=It is he who is my father’s friend.(着重说明他 是我父亲的唯一一个朋友) 但中心词是 portrait 肖像,picture,printing,photograph 等词时,后面用 of 所有格 指某人自己的肖像、照片等;用双重所有格则表示某人所收藏的肖像、照片。 This is a picture of my father.照片上的人是我父亲。 This is a picture of my father’s.这照片属于我父亲收藏。 五、名词的语法功能 1、作主语 The young woman played an important part in the matter. 那年轻女人在这件事上 举足轻重。 His grandpa joined the Red Army at the age of fifteen. 他爷爷十五岁时参加红 军。 2、作宾语 I met your elder brother in the street。我在街上碰见你哥哥了。 Do you still ask your parents for money?你还向爸妈要钱吗? 3、作表语 It's a good idea to plant trees here . 在这里栽些树是个好主意。 She is now a professor while her husband remains a worker. 也现在是教授而丈 夫仍是个工人。 4、作宾语的补足语 They elected Tom head of the workshop. 他们推选汤姆当车间的头。 (职务名词作宾 补前面不加冠词) The old man called my uncle Xiao Li. 老人喊我叔叔小李。 5、作定语 (1)直接作定语, 通常用单数形式。 Let’s stop by the book store on the way home.回家的路上,我们的书店停一下吧! He bought the shoes in that shoe shop. 这双鞋他是在那个鞋店买的。 (2)man,woman,gentleman 作定语 man,woman,gentleman 作定语时可以用单数和复数两种形式,但必须随所修饰名词的 数而定。 He said that two women doctors would come to our village the next day. 他说明 天有两个女医生到我们村子来。 There are many men teachers in our school. 我们学校有很多男教师。 (3)某些常用复数的名词用作定语 某些常用复数的名词,当它们用作定语时,也须用复数形式。 arms production 武器生产 clothes shop 服装商店 sales department 营 业部 a goods train 货车 savings bank 储蓄所 foreign languages department 外语系 (4)单位名称、报纸、广播、电视等的标题中经常出现复数名词作定语。 Learning Skills center 学习技巧交流中心 The Boys Club 男孩俱乐部 6、作状语 时间名词、数量名词、距离名词等有时可以作状语。 The soldiers walked 50 kilometers at a night. 战士们一夜行军五十公里 Your suitcase weighs 10 kilograms. 你的手提箱重 10 千克。
7

7、作同位语 Mr Black, president of the company, will visit Beijing next month.布莱克先生,公 司的总裁,将于下月访问北京。 8、做状语 The rain lasted an hour.雨下了一个小时。 第三节 巩固提高 1. _______turn green in spring. A. Leaf B. Leafs C. Leave D. Leaves 2. _______ will make a trip around the world during the coming Christmas. A. The Evens B. The Evens' C. The Evenses D. The Evenses’ 3. Dr. Smith is going to pull out one of my_______. A. teeth B. tooth C. teeths D. tooths 4. ---I wonder whose bicycle it is. ---It might be my_______. (1985) A. neighbour's B. dear neighbour C. neighbour D. neighbours 5. Come and see me _______ two or three _______. A. for; days B. after; days C. in; day's time D. during; day time 6. Miss Smith ia a friend of________. A.Mary’s mother’s B.Mary’s mother C.Mother’s of Mary D.Mary mother’s 7. Tables are made of_______. A. wood B. woods C. wooden D. some woods 8. Father went to his doctor for _______ about his heart trouble. A. an advice B. advice C. advices D. the advices 9. It is impossible for so _______ workers to do so _______ work in a single day. A. few; much B. few; many C. little; much D. little; many 10. I need _______cloth, for I'm going to make_______clothes. A. a lot of; many B. much; much C. many; many D. many; a lot of 11. I'm afraid he did not do very well in the dictation. There were _______ spelling mistakes in it. A. few B. a few of C. fewer D. quite a few 12. Let’s stop by the_______on the way home. A.books store B.book’s store C.book store D.store of books 13. The new law will come into _______ on the day it is passed. A.effect B.use C.service D.existence 14. We have worked out the plan and now we must put it into _________. A. fact B. reality C. practice D. deed 15. We’ve missed the last bus. I’m afraid we have no ______but to take a taxi. A. way B. choice C. possibility D. selection 16. It has been ten years now since the Labour Party cam to ______in that country. A. power B. control C. force D. charge 17. Many countries are increasing their use of natural gas, wind and other forms of ________. A. energy B. source C. power D. material 18. These football players had no strict _______until they joined our club.
8

A. practice B. education C. exercise D. training 19. Many countries are increasing their use of natural gas, wind and other forms of_________. A. energy B. source C. power D. material 20. My parents always let me have my own _________ of living. A. way B. method C. manner D. fashion 21. Students sometimes support themselves by _________ of evening job. A. ways B. offers C. means D. helps 22. To the sea captain's surprise, h& found that _________ travel could also be quite pleasant. A. earth B. land C. ground D. plain 23. These football players had no strict _________ until they joined our club. A. practice B. education C. exercise D. training 24. The lion is considered the king of the forest as it is a(n)_________of courage and power. A. example B. sign C. mark D. symbol 25. One of the consequences of our planet’s being warming up is a(n) in the number of natural disasters. A.result B.account C.reason D.increase 26.Life is tough in the city .In order to lose their , some people drink alcohol. A.temper B.mood C.consciousness D.pressures 27.The plural forms of the words “photo” and “potato” are________. A. photoes and potatoes B. photos and potatos C. photoes and potatos D. photos and potatoes 28.He found a lot of _______were_______. A. passers-by; grown-ups B. passer-bys; growns-up C. passer-bys; grown-ups D. passers-by; growns-up 29.A group of _______are eating ______and ______at the foot of the hill. A. sheep; grass; leaves B. sheeps; grasses; leaves C. sheep; grass; leaf D. sheeps; grass; leafs 30.My family raise a lot of _______, including two______. A. cattles; cows B. cows;cattle C. cattle;cows D. cow;cattles 31. Two______and three_______attended the meeting. A. Englishmans; Gremen B. Englishmen;Gremen C. Englishmen; Gremans D. Englishmans;Gremans 32. He left_______with my secretary that he would call again in the afternoon. He said he would keep______. A. words;his words B. word;his word C. word;word D. the word;his word 33. The______of those buildings were broken in the hurricane. A. roof B. rooves C. roofs D. roofes 34. It is bad______to speak with your mouth full of food. A. manner B. manners C. way D. thing 35. In Britain,______are all painted red. A. letter boxes B. letters boxes C. letter box D. letters box 36. She is the only one among the_____writers who_____stories for children. A. woman;writes B. women;write C. women;writes D. woman;write 37. My sister has two______. A. tooth-brushes B. tooth-brush C. teeth-brushes D. teeth-brush
9

28. The railway station is______from our school. A. two hour’s drive B. two hours’ drive C. two hour drive D. two hours drive 39. This is an old photo of my aunt’s when she had black_______,and now she has some white_______. A. hair;hairs B. hairs;hair C. hair;hair D. hairs;hairs 40. This is the_________. A. students’ exercise-book B. student’s exercise-book C. students’ exercise-books D. student’s exercise-books 41. ----I like your furniture very much. ----Thank you. We bought_______in Shanghai. A. the most of them B. most of them C. most of it D. the more of it 42. Although the town had been attacked by the storm several times,_____was done. A. little damage B. a little damage C. few damages D. a few damages 43. Our telephone has been out of_______for two days. A. place B. line C. touch D. order 44. The poor worker supported his family by_____of doing extra jobs. A. ways B. offer C. helps D. means 45. No_____he was taken ill,considering that he had been overworking for years. A. wonder B. idea C. matter D. hope 46. They soon moved back to the_______because they could hardly get used to city life. A. country B. nation C. province D. state 47. The nearest_______to the post office is up Church Lane to the High Street. A. road B. distance C. way D. path 48. The room was so quiet that I could hear the______of my heart. A. beat B. strike C. sound D. knock 49. ----Who told you about Howard’s case? ----The sergeant in_______. A. public B. turn C. charge D. advance 50. I shall never beat Tom at tennis;we are clearly not in the same_____. A. group B. order C. degree D. class 34. ----Could you tell me the way to the post office? ----I’m sorry. I’ve no______. A. mind B. idea C. thought D. opinion 51. At the______of the gun,the runners dashed from their starting points. A. sight B. hearing C. sound D. shot 52. Although we are good friends,I tried not to take the______of John in his argument with his sister. A. place B. side c. pity D. control 53. As a writer he is_________. But as a teacher he is________. A. a success;a failure B. success;failure C. a success;failure D. success;a failure 54. You should not only practise a lot,but also learn some listening_______. A. directions B. abilities C. skills D. tricks 55. Every citizen should have a______of right and wrong. A. knwledge B. idea C. sense D. feeling 答案:1. D 2. C 3. A 4. A 5. C 6. A 7. A 8. B 9. A 10. A 11.D 12. C 13. A 14. C 15. B
10

16. A 17.A 18. D 19.A 20. A 21. C 22. B 23. D 24. D 25. D 26. D 27.D 28.A 29.A 30.C 31.C 32.B 33.C 34.B 35.A 36.C 37.A 38.B 39.A 40.B 41.C 42.A 43.D 44.D 45.A 46.A 47.C 48.A 49.C 50.D 51.C 52.B 53.A 54.C 55. C

11


相关文章:
2015年高考英语 语法知识汇总 第01章 名词.doc
2015年高考英语 语法知识汇总 第01章 名词 - 名词 第一节 真题精析 1
第01章名词高中高考英语知识汇总(真题+解析+教程+练习+....doc
第01章名词高中高考英语知识汇总(真题+解析+教程+练习+答案) - 第一章 名词 第一节 真题精析 1. The faces of four famous American president...
...知识汇总(真题+解析+教程+练习+答案)第01章名词.doc
高中高考英语知识汇总(真题+解析+教程+练习+答案)第01章名词 - 第一章 名词 第一节 真题精析 1. The faces of four famous American president...
2015年高考英语语法知识汇总第13章名词性从句.doc
2015年高考英语语法知识汇总第13章名词性从句 - 第十三章 名词性从句 第一
2015年高考英语真题分类汇编 专题01 冠词、名词和主谓一致.doc
2015年高考英语真题分类汇编 专题01 冠词、名词和...零冠词用法归纳:独一职位在某地,用作表/补/同位语...高考英语语法专题复习分... 5页 1下载券 喜欢...
2015年高考英语真题分类汇编:专题01 冠词、名词和主谓一致.doc
2015年高考英语真题分类汇编:专题01 冠词、名词和...零冠词用法归纳:独一职位在某地,用作表/补/同位语...高考英语语法专题复习分... 5页 1下载券 【整理...
...知识汇总(真题+解析+教程+练习+答案)第01章名词.doc
高中高考英语知识汇总(真题+解析+教程+练习+答案)第01章名词 - 第一章 名词 第一节 真题精析 1. The faces of four famous American president...
2015年高考英语考纲解读热点考点难点专题01 名词.doc
2015年高考英语考纲解读热点考点难点专题01 名词_高考_高中教育_教育专区。专题 ...有着不同的含义和适用场合,要特别注意在特定语境中准确运用词汇和 语法知识的...
2015高考英语(人教版)一轮课件:高考语法1 名词_图文.ppt
高考语法专题一 名词 语法归纳 语法训练 高中新课标 人教版 英语 语法训练部分 第 1语法归纳 对应学生用书P177 归纳语法 分类详解 高中新课标 人教版 ...
【语法专项】2015年高考英语(通用)大一轮复习之语法必....ppt
语法专项】2015年高考英语(通用)大一轮复习语法必过专题:第一周 名词(共34张PPT)_高考_高中教育_教育专区。【语法专项】2015年高考英语(通用)大一轮复习之...
2015年高考英语作文20个亮点句型汇总.doc
http://www.yangjiajiao.com 2015 年高考英语作文 20 个亮点句型汇总一、the + est + 名词 +(that)+ 主词 + have ever + seen(known/heard/had/read, ...
2015年成人高考专升本英语语法知识梳理动词一.doc
2015 年成人高考专升本《英语语法知识梳理动词 动词考试大纲要求 2015 年成人高考专升本英语词汇知识梳理汇总 动词包括时态、被动语态、动名词、分词以及虚拟语气...
2015年高考英语--高频考点--语法_图文.doc
知识在于积累、学习在于思考 2015 年高考英语语法单选超级归纳一、冠词 冠词分为...英语里有些名词的复数形式是不规则的,请 看下表 规 1 2 3 单复数相同 ...
2015年新人教版高考英语语法备考 名词 课件(1)_图文.ppt
2015年新人教版高考英语语法备考 名词 课件(1)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2015年新人教版高考英语语法备考优秀课件 名词 名词:表示人或者事物名称的词 二...
2015年高考英语热点专题复习第一部分重点语法专题一词....doc
2015年高考英语热点专题复习第一部分重点语法专题一词法(一)_高考_高中教育_...(1)用于表示泛指或一般意义的物质名词、抽象名词、 专有名词、复数名词前; (2...
高考英语语法重点归纳.doc
高考英语语法重点归纳_英语_高中教育_教育专区。第 1 页共 80 页 高考英语语法重点归纳 一、名词知识精讲】 名词是表示人,事物,地点或抽象概念的名称的词。...
2015年高考英语语法知识汇总第10章非谓语动词二.doc
2015年高考英语语法知识汇总第10章非谓语动词二_高考_高中教育_教育专区。2015 ...(find out,decide,tell) 3.巧记即可跟动名词又可跟不定式的动词: 一旦开始莫...
高考英语语法归纳_图文.pdf
2015 高考英语语法---超级归纳一、冠词 冠词分为不...(知道实际情况) 表示知识和时间的抽象名词转换为 ...请看下表规 则例词 1 改变名词中的元音字母或...
2015年高考英语名词性从句复习课件.ppt
2015年高考英语名词性从句复习课件_高三英语_英语_高中...请你归纳 请你归纳 只能使用whether 的情况: a. ...___ 考点9 ※ 虚拟语气问题(1) 无论在哪一种...
【金榜教程】(语法特攻)2015年高考英语一轮专项复习 专....ppt
【金榜教程】(语法特攻)2015年高考英语一轮专项复习 专题1 语法专题突破课件 - 第二部分 语法专题突破 专题一 名词 ? 热点考向一 物质名词、抽象名词具体化 ...
更多相关标签: