当前位置:首页 >> 高考 >>

2015年高考英语全国卷1及答案详解


注意事项: 1. 本试卷分第Ⅰ 卷(选择题)和第Ⅱ 卷(非选择题)两部分。第Ⅰ 卷 1 页至 10 页,第Ⅱ 卷 11 页至 13 页。 2. 答题前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在本试卷相应的位置。 3. 全部答案在答题卡上完成,搭载本试卷上无效。 4. 第Ⅰ 卷听力部分满分 30 分,不计入总分,考试成绩录取时提供给高校作参考。 5. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第Ⅰ 卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分)略

做题时,现将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) (略) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例: How much is the shirt? A.?19.15 答案是 C。 第二部分 阅读理解(共两节,满分 60 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 3 分,满分 45 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出最佳选项,并在答 题卡上将该项涂黑。 A Monthly Talks at London Canal Museum Our monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you don‘t need to book. They end around 21:00. November 7th B.?9.18 C.?9.15

The Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized as one of the leading ear ly canal engineers. He was also a major player in training others in the art of canal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early ―civil engineers‖. December 5th Ice for the Metropolis, by Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how London‘s ice trade grew. February 6th An Update on the Cotsword Canals, by Liz Payne. The Stroudwater Canal is moving towards reopening. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play. March 6th Eyots and Aits- Thames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all of them. She will tell us about those of greatest interest. Online bookings:www.canalmuseum.org.uk/book More into:www.canalmuseum.org.uk/whatson London Canal Museum 12-13 New Wharf Road, London NI 9RT www.canalmuseum.org.ukwww.canalmuseum.mobi Tel:020 77130836 21. When is the talk on James Brindley? A. February 6th. B. March 6th. C. November 7th. D. December 5th. 22. What is the topic of the talk in February? A. The Canal Pioneers. B. Ice for the Metropolis C. Eyots and Aits- Thames Islands

D. An Update on the Cotsword Canals 23. Who will give the talk on the islands in the Thames. A. Miranda Vickers B. Malcolm Tucker C. Chris Lewis D. Liz Payne 【答案】 21. C 22. D 23. A

21. C 细节理解题。根据文章第二段第二句 James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers.所对应的日期 November 7th.。故选 C。 22. D 细节理解题。根据文章第四段 February 6th 中的第一句 An Update on the Cotsword Canals, by Liz Payne. The Stroudwater Canal is moving towards reopening.可以得出答案。故选 D。 23. A 细节理解题。 根据文章第五段第一句 Eyots and Aits- Thames Islands, by Miranda Vickers. 可以知道做报告的人是 Mirands Vickets。故选 A。 考点:广告布告类短文阅读 B The freezing Northeast hasn‘t been a terribly fun place to spend time this winter, so when the chance came for a weekend to Sarasota, Florida, my bags were packed before you could say ―sunshine‖. I left for the land of warmth and vitamin C(维生素 C), thinking of beaches and orange trees. When we touched down to blue skies and warm air, I sent up a small prayer of gratefulness. Swimming pools, wine tasting, and pink sunsets(at normal evening hours, not 4 in the afternoon) filled the weekend, but the best part- particu larly to my taste, dulled by months of cold- weather root vegetables- was a 7 a.m. adventure to the Sarasota farmers‘ market that proved to be more

than worth the early wake-up call. The market, which was founded in 1979, sets up its tents every Saturday from 7:00 am to 1 p.m, rain or shine, along North Lemon and State streets. Baskets of perfect red strawberries, the red-painted sides of the Java Dawg coffee truck; and most of all, the tomatoes: amazing, large, soft and round red tomatoes. Disappointed by many a broken, vine-ripened(蔓上成熟的) promise, I‘ve refused to buy winter tomatoes for years. No matter how attractive they look in the store, once I get them home they‘re unfailingly dry, hard, and tasteless. But I homed in, with uncerta inty, on one particular table at the Brown‘s Grove Farm‘s stand, full of fresh and soft tomatoes the size of my fist. These were the real deal- and at that moment, I realized that the best part of Sarasota in winter was going to be eating things that back home in New York I wouldn‘t be experiencing again for months. Delighted as I was by the tomatoes in sight, my happiness deepened when I learned that Brown‘s Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty, a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton, where- luckily for me- I was planning to have dinner that very night. Without even seeing the menu, I knew I‘d be ordering every tomato on it. 24. What did the author think of her winter life in New York? A. Exciting. B. Boring. C. Relaxing. D. Annoying.

25. What made the author‘s getting up late early worthwhile? A. Having a swim. B. Breathing in fresh air. C. Walking in the mo rning sun. D. Visiting a local farmer‘s market. 26. What can we learn about tomatoes sold in New York in winter? A. They are soft. B. They look nice. C. They taste great. D. They are juicy. 27. What was the author going to that evening? A. Go to a farm. B. Check into a hotel.

C. Eat in a restaurant. D. Buy fresh vegetable 【答案】 24. B 25. D 26. B 27. C

24. B 推理判断题。根据文章第一段第一句 The freezing Northeast hasn‘t been a terribly fun place to spend time this wint er,可以推测出作者在纽约冬天的生活是令人厌烦的。故选 B。 25. D 细节理解题。根据文章第一段最后一句 dulled by months of cold- weather root vegetables- was a 7 a.m. adventure to the Sarasota farmers‘ market that proved to be more than worth the early wake-up call.可知作者早上 7 点到农产品市场是有意义的。可知选 D。 26. B 推理判断题。 根据文章第三段第二句 No matter how attractive they look in the store, once I get them home they‘re unfailingly dry, hard, and tasteless.可知, 纽约的西红柿在商店里看起来 是很吸引人的。可知选 B。 27. C 推理判断题。根据文章最后一段尤其倒数第一二句可知,作者晚上计划在餐馆吃饭, 并且点西红柿。故选 C。 考点:记叙类短文阅读 C Salvador Dali (1904-1989) was one of the most popular of modern artists. The Pompidou Centre in Paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing together over 200 paintings, sculptures, drawings and more. Among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly The Persistence of Memory. There is also L’Enigme sans Fin from 1938, works on paper, objects, and projects for stage and screen and selected parts from television programmes reflecting the artist‘s showman qualities.

The visitor will enter the World of Dali through an egg and is met with the beginning, the world of birth. The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain. The exhibition shows how Dali draws the viewer between two infinities (无限). ―From the infinity small to the infinity large, contraction and expansion coming in a nd out of focus: amazing Flemish accuracy and the showy Baroque of old painting that he used in his museum-theatre in Figueras,‖ explains the Pompidou Centre. The fine selection of the major works was done in close collaboration (合作)with the Museo Nacional Reina Sofia in Madrid, Spain, and with contributions from other institutions like the Salvador Dali Museum in St. Petersburg. 28. Which of the following best describe Dali according to Paragraph 1? A. Optimistic. B. Productive C. Generous. D. Traditional.

29. What is Dali‘s The Persistence of Memory considered to be? A. One of his masterworks. B. A successful screen adaptation.
[来源:学科网]

C. An artistic creation for the stage. D. One of the beat TV programmes. 30. How are the exhibits arranged at the World of Dali? A. By popularity. B. By importance. C. By size and shape. D. By time and subject. 31. What does th e word ―contributions‖ in the last paragraph refer to? A. Artworks. 【答案】 28. B 29. A 30. D 31. A B. Projects. C. Donations. D. Documents.

29. A 细节理解题。根据文章第一段第三句 Among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly The Persistence of Memory.可知 The Persistence of Memory 是他的杰作之一。故选 A。 30. D 细节理解题。根据文章第二段第二句 The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain.可知展览是根据时间和主题安排的。故选 D。

考点:说明类短文阅读 D Conflict is on the menu tonight at the caféLa Chope. This evening, as on every Thursday night, psychologist Maud Lehanne is leading two of France‘s favorite pastimes, coffee drinking and the ―talking cure‖. Here they are learning to get in touch with their true feelings. It isn‘t always easy. They customers-some thirty Parisians who pay just under $2 (plus drinks) per session-care quick to intellectualize (高谈阔论),slow to open up and connect. ―You are forbidden to say ?one feels,‘ or ?people think‘,‖Lehane told them. ―Say ?I think,‘ ?Think me‘.‖ A café society where no intellectualizing is allowed? It couldn‘t seem more un-French. But Lehanne‘s psychology café is about more than knowing oneself: It‘s trying to help the city‘s troubled neighborhood cafes. Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestyle-longer working hours, a fast food boom and a younger generation‘s desire to spend more time at home. Dozens of new theme cafes appear to change the situation. Cafes focused around psychology, history, and engineering are catching on, filling tables well into the evening.

The city‘s psychology cafes, which offer great comfort, are among the most popular places. Middle-aged homemakers, retirees, and the unemployed come to such cafes to talk about lover, anger, and dreams with a psychologist. And they come to Lehance‘s group just to learn to say what they feel. There‘s a strong need in Paris for communication, says Maurice Frisch, a cafe La Chope regular who works as religious instructor in a nearby church. ―People have few real friends. And they need to open up‖ Lehanne says she‘d like to see psychology cafes all over France. ―If people had normal lives, these cafes would‘t exist‖, she says,‖If life weren‘t a battle, people wouln‘t need a special place just to speak.‖ But them, it wouldn‘t be France. 32. What are people encouraged to do at the cafe La Chope? A. Learn a new subject B. Keep in touch with friends. C. Show off their knowledge. D. Express their true feelings. 33. How are cafes affected by French lifestyle changes? A. They are less frequently visited. B. They stay open for longer hours. C. They have bigger night crowds. D. They start to serve fast food. 34. What are theme cafes expected to do? A. Create more jobs. B. Supply better drinks. C. Save the cafe business. D. Serve the neighborhood. 35. Why are psychology cafes becoming popular in Paris? A. They bring people true friendship. B. They give people spiritual support. C. They help people realize their dreams. D. They offer a platform for business links. 【答案】 32. D

33. A 34. C 35. B

33. A 细节理解题。根据文章第二段 Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestyle-longer working hours, a fast food boom and a younger generation‘s desire to spend more time at home.可知改变了年轻一代更多时间呆在家里。故选 A。 34. C 推理判断题。根据第二段 Dozens of new theme cafes appear to change the situation.可以 得出答案。故选 C。

考点:社会类短文阅读 第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。 Building Trust in a Relationship Again Trust is a learned behavior that we gain from past experiences, 36 .That is a risk. But you can‘t be successful when there‘s a lack of trust in a relationship that results from an action where the wrongdoer takes no responsibility to fix the mistake. Unfortunately, we‘ve all been victims of betrayal. Whether we‘ve been suffer from, lied to , misled, or cheated on, there are different levels of losing trust. Sometimes people simply can‘t trust anymore, 37. It‘s understandable, but if you‘re willing to build trust in a relationship again,

we have some steps you can take to get you there. ? 38 having confidence in yourself will help you make better choices because you can see

what the best outcome would be for your well-being.

?

39

If you‘ve been betrayed, you are the victim of your circumstance. But there‘s a

difference between being a victim and living with a ―victim mentality‖. At some point in all of our lives, we‘ll have our trust tested or violated. ? You didn‘t lose ―everything‖. Once trust is lost, what is left? Instead of looking at the situation from this hopeless angle, look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life. 40 instead, it‘s a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness. A. Learn to really trust yourself. B. It is putting confidence in someone. C. Stop regarding yourself as the victim. D. Remember that you can expect the best in return. E. They‘ve been too badly hurt and they can‘t bear to let it happen again. F. This knowledge carries over in their attitude toward their future relationships. G. Seeing the p ositive side of things doesn‘t mean you‘re ignoring what happened. 【答案】 36. B 37. E 38. A 39. C 40. G

38. A 根据后句 having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome would be for your well-being.可知此段主要讲述要学会信任自 己。可知选 A。 39. C 根据后句 If you‘ve been betrayed, you are the victim of your circumstance.可知此段主要

讲述不要认为自己是受害者。故选 C。 40. G 根据前一句 Instead of looking at the situation from this hopeless angle, look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life 和后一句 instead, it‘s a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness.可知既要看到 事情的积极面,也不要忽视所发生的事情。故选 G。 考点:议论类短文阅读 第三部分 英语知识运用 (共两节,满分 45) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 15 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空 白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 My kids and I were heading into the supermarket over the weekend. On the way ,we spotted a man holding a piece of paper that said, ― __41___ my job. Family to Feed.‖ At this store, a __42___ like this is not normal. My 10-year-old noticed him and make a __43____ on how bad it must be to have to stand ___44____ in the cold wind.
[来源:Zxxk.Com]

In the store, I asked each of my kids to __45___ something they thought our ―friend‖ there would ___46___. They got apples, a sandwich and a bottle of juice. Then my 17-year-old suggested giving him a ___47____. I thought about it. We were ___48__ on cash ourselves, but… well, sometimes __49___ from our need instead of our abundance is ___50__ what we need to do! All the kids __51____ something they could do away with for the week. When we handed him the bag of __52__, he lit up and thanked us with ___53__ eyes. When I handed him the gift card, saying he could use it for __54____his family might need, he burst into tears. This has been a wonderful ___55__ for our family. For days the kids have been looking for others we can __56___! Things would have played out so __57____ if I had simply said, ―No, we really don‘t have ___58___ to give more.‖ Stepping out not only helped a brother in __59___, it also gave my kids the __60____ taste of helping others. It‘ll go a long way with them. 41. A. Lost 42. A condition 43. A. suggestion 44. A. outside B. Changed B. place B. comment B. proudly C. Quit C. sight C. decision C. by D. Finished D. show D. call D. angrily

45. A. draw 46. A. order 47. A. dollar 48. A. easy 49. A. giving 50. A. yet 51. A. declared 52. A . toys 53. A. sleepy 54. A. whoever 55. A. experience 56. A. rely on 57. A. suddenly 58. A. time 59. A. fear 60. A. strong 【答案】 41. A 42. C 43. B 44. A 45. D 46. C 47. D 48. B 49. A 50. D 51. A 52. C 53. B

B. say B. supply B. job B. low B. saving B. even B. shared B. medicine B. watery B. whatever B. example B. respect B. vividly B. power B. love B. sweet

C. arrange C. appreciate C. hot meal C. soft C. spending C. still C. ignored C. food C. curious C. whichever C. message C. learn from C. differently C. patience C. need C. strange

D. pick D. discover D. gift card D. loose D. begging D. just D. expected D. clothes D. sharp D. whenever D. adventure D. help D. perfectly D. money D. memory D. simple

54. B 55. A 56. D 57. C 58. D 59. C 60. B

41.A 考查动词以及对语境的理解。A. Lose 失去;B. Changed 弃;

改变;C. Quit 放

D. Finished 完成。短语 lose one‘s job 失业。在路上,我们注意到

一个男人握着一张纸,纸上写到:―失业,需要养家。‖ 答案选 A。 42. C 考查名词以及对语境的理解。 A condition 状况; B. place 地方; C. sight 情景; D. show 展示。在这家商店,像这样的场景并不正常。选 C。 43.B 考查名词以及对语境的理解。A. suggestion 建议;B. comment 评论;C. decision 决 定;D. call 电话。make a comment on 对……发表看法。我 10 岁的孩子注意到他,并评论说 在寒风中站在外面一定很糟糕。故选 B。

47.D 考查动名词以及对语境的理解。A. dollar 美元;B. job 工作;C. hot meal 热餐;D. gift card 礼物卡。根据下文提示可知,我 17 岁的孩子建议给他一张礼物卡。选 D。 48. B 考查形容词以及对语境的理解。 A. easy 容易的; B. low 低的; C. soft 柔软的; D. loose 松的。根据下句的意思可知―我们现金不足或缺乏 ‖,low 意思―少,低‖。选 B。 49.A 考查动词以 及对语境的理解。A. giving 给予;B. saving 节省;C. spending 花费;

D. begging 恳求。我们把我们不充足的东西给予别人,而不是充足的东西,正是我们真正需 要去做的。选 A。 50.D 考查副词以及对语境的理解。A. yet 然而;B. even 甚至;C. still 任然;D. just 刚刚。 仅仅是我们需要做的。选 D。 5 1.A 考查动词以及对语境的理解。A. declared 宣告;B. shared 分享;C. ignored 忽视; D. expected 期望。所有的孩子声明了他们能够为这个周末放弃自己想要的东西。选 A。 52.C 考查名词以及对语境的理解。A . toys 玩具;B. medicine 药;C. food 食物;D. clothes 衣服。根据上文的 apples, sandwich and a bottle of juice 可知是食物。选 C。 53. B 考查形容词以及对语境的理解。A. sleepy 瞌睡的;B. watery 潮湿的;C. curious 好 奇的;D. sharp 锋利的。带着潮湿的双眼感谢我们。选 B。 54. B 考查代词以及对语境的理解。 A. whoever 无论谁; B. whatever 无论什么 C. whichever 无论哪一个;D. whenever 无论什么时候。动词 need 缺少宾语,故用 whatever。他可以给我 打电话,无论他的家人需要什么。故选 B。 55.A 考查名词以及对语境的理解 。A. experience 经历;B. example 例子;C. message 信 息;D. adventure 冒险。这对我们家庭是一次极好的经历。选 A。 56.D 考查动词及短语以及对语境的理解。A. rely on 依靠;B. respect 尊敬;C. learn from 从……学到;D. help 帮助。多少天来,孩子们一直在寻找我们能够帮助的其他人。选 D。 57.C 考查副词以及对语境的理解。A. suddenly 突然;B. vividly 生动地;C. differently 不同地;D. perfectly 完美地。事情发生得如此的不同。 选 C。 58. D 考查名词以及对语境的理解。 A. time 时间; B. power 权力; C. patience 耐心; D. money 金钱。我们真的不需要给更多的钱。所以选 D。 59.C 考查名词以及对语境的理解。A. fear 害怕;B. love 爱;C. need 需要;D. memory 记忆。in need 在危难中。走出去不仅仅帮助在危难中的兄弟。选 C。 60.B 考查形容词以及对语境的理解。A. strong 强壮的;B. sweet 甜的;C. strange 奇怪的; D. simple 简单的。也给予我孩子们帮助他人的甜蜜的滋味。选 B。 考点:考查故事类完形填空 第 II 卷 第三部分 英语知识运用(共两节 满分 55) 第二节 阅读下面材料,用不多于 1 个单词的正确形式填空 Yangshuo, China

It was raining lightly when I__61__(arrive) in Yangshuo just before dawn. But I didn‘t care. A few hours__62__, I‘d been at home in Hong Kong, with __63_(it) choking smog. Here, the air was clean and fresh, even with the rain. I‘d skipped nearby Guilin, a dream place for tourists seeking the limestone mountain tops and dark waters of the Li River_64__are pictured by artists in so many Chinese _65__(painting). Instead, I ?d head straight for Yangshuo. For those who fly to Guilin, it‘s only an hour away__66_ car and offers all the scenery of the better-known city. Yangshuo__67__(be) really beautiful. A study of travelers_68__(conduct) by the website Trip Advisor names Yangshuo as one of the top 10 destinations in the world. And the town is fast becoming a popular weekend destination for people in Asia. Abercrombie & Kent, a travel company in Hong Kong, says it___(regular) arranges quick getaways here for people_70__(live) in Shanghai and Hong Kong. 【答案】 61. arrived 62. before/earlier 63. its 64. that/which 65. paintings 66. by 67. is 68. conducted 69. regularly 70. living 【解析】学科网 试题分析:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者到中国阳朔游玩的经历和感受。 61. arrived 句意:就在天亮之前我到了阳朔,天下着小雨。根据前后句时态可知用一般过 去时。 62. before/earlier 句意:几个小时前,我在香港家里。注意不可以用 ago。 63. its 句意:带着窒息的烟雾。后面为名词,故用 it‘s。 64. that/which 句意:漓江被许多艺术家所绘画。考查定语从句。先行词为 Li River,在从句
[来源:学.科.网 Z.X.X.K]

中作主语 . 65. paintings 句意:在如此多的中国绘画中。painting 为可数名词,注意用复数形式。 66. by 句意:乘汽车只需要 1 个小时。by car 乘汽车。 67. is 句意:阳朔真的很漂亮。这里用一般现在时。 68. conducted 句意:一项网站所进行的调查。过去分词作后置定语,表示被动关系。 69. regularly 句意:定期为人们安排这里适合旅行的地方。修饰动词,用副词修饰。 70. living 句意:住在上海和香港的人们。现在分词作后置定语。 考点:语法填空。 第四部分 写作 (共两节 满分 35) 第一节 短文改错(10 分) When I was a child, I hoped to live in the city. I think I would be happy there. Now I am living in a city ,but I miss my home in countryside. There the air is clean or the mountains are green. Unfortunately, on the development of industrialization, the environment has been polluted. Lots of studies have been shown that global warming has already become a very seriously problem. The airs we breathe in is getting dirtier and dirtier. Much rare animals are dying out . We must found ways to protect your environment. If we fail to do so ,we‘ll live to regret it . 【答案】 76. think –thought 77. countryside 前加 the 78. or—and 79. on—with 80. been 去掉 81. seriously—serious 82. airs—air 83. much—many 84. found—find 85. your—our 【解析】学科网 试题分析:高中即将毕业了,有一些体会和同学们分享。1.感谢老师,家长和朋友们;2.致 歉于我曾经误会伤害的人;3.祝福同学们心想事成。

76. think –thought 句意:我认为在在那儿很快乐。时态用法错误。这里用一般过去时,表示 ―过去认为‖ 77. countryside 前加 the 句意:但是我想念农村的家乡。这里 countryside 是特指,故用定冠 词 the。 78. or—and 句意:那里山绿并且空气新鲜。连词用法错误。前后句为并列关系,故用连词 and。 79. on—with 句意: 随着工业化的发展。 短语搭配错误。 短语 with the development of 随着…… 的发展。 80. been 去掉 句意:许多研究表明。主语与动词为主动关系,这里不需要用被动语态。 81. seriously—serious 句意:全球变暖已经成为严重的问题。词性用法错误。修饰名词,前 面用形容词修饰。 82. airs—air 句意:我们呼吸的空气变得越来越脏。名词用法错误。名词 air 为不可数名词。 83. much—many 句意:许多罕见的动物已经消失。名词 animal 为可数名词,故用 many 修 饰。 84. found—find 句意:我们必须找到方法来保护我们的地球。动词用法错误。情态动词 must 后接动词原形。 85. your—our 句意:我们必须找到方法来保护我们的地球。代词用法错误。这里应当是保护 我们的环境。 考点:短文改错。 第二节 书面表达 假定你是李华,你校英文报―外国文化‖栏目拟刊登美国节日风俗和中学生生活的短文。请 给美国朋友彼得写信约稿,要点如下: 1. 栏目介绍。 2. 稿件内容; 3. 稿件长度:约 400 词汇 4. 交稿日期:6 月 28 日前天 注意: 1. 词数 100 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯的; 3. 开头语已为你写好。

【参考答案】 Dear Peter, I'd like to ask you to write an article for our school‘s English newspaper. The ―Foreign Cultures‖ section in our newspaper is very popular among us students. It carries articles written by foreign friends about the cultures of their home countries. Would you please write something about the culture in your part of the United States? And we would especially welcome articles about how Americans spend their holidays and festivals, and the life of American high school students. You can write anything relevant so long as it‘s interesting and informative. 400 words would be fine. Could we have your article before June 28? I‘m looking forward to hearing from you. Yours, Li Hua 【解析】学科网 试题分析:本篇书面表达属于英文书信,根据提示信息要求给美国朋友彼得写信约稿,内容 是美国节日风俗和中学生生活。写作时注意以下几点:1、仔细阅读有关提示,弄清试题提 供的所有信息,明确三个要点:首先,简单介绍校英文报栏目的情况。2、建议 Peter 介绍 美国节日风俗和中学生生活。3、稿件的要求及时间。写作时根据要表达的内容确定句子的 时态、语态;就本文而言应该用一般现在时态。 4.注意使用高级词汇和句式,以增加文章 的亮点。 【亮点说明】本文结构紧凑,层次分明,而且使用了多种句式和结构。比如 It carries articles written by foreign friends about the cultures of their home countries.运用了过去分词作后置定 语, And we would especially welcome articles about how Americans spend their holidays and festivals, and the life of American high school students.运用了宾语从句。此外,文章还使用了 大量习语和短语,如 be popular among, so long as,look forward to , hear from 等。 考点:考查提纲作文。

[来源:学。科。网]

[来源:Zxxk.Com]


相关文章:
2015年高考全国卷1英语试题及答案解析(word精校版).doc
2015年高考全国卷1英语试题及答案解析(word精校版) - 2015 年高考全国卷 1 英语试题及答案解析(word 精校版) 注意事项: 1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ...
2015年高考英语全国卷1及答案详解.doc
2015年高考英语全国卷1及答案详解 - 注意事项: 1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择
2015年高考英语全国卷1及答案详解.doc
2015年高考英语全国卷1及答案详解_高考_高中教育_教育专区。2015年高考英
2015年高考全国卷1英语试题及答案解析.doc
2015年高考全国卷1英语试题及答案解析 - 2015 年高考全国卷 1(听力省略) 英语试题及答案解析 注意事项: 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。...
2015年高考英语全国卷1及答案.doc
2015年高考英语全国卷1及答案 - 2015 年普通高等学校招生全国统一考试(
2015年英语高考试题及答案解析 全国卷1.doc
2015年英语高考试题及答案解析 全国卷1_语文_高中教育_教育专区。2015 全国卷Ⅰ(英语) 第Ⅰ卷 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小...
2015年高考英语试卷解析版 全国卷1.doc
Liz Payne 【答案】 21.C 22.D 23.A 【解析】 试题分析: 文章主要介绍了...2015年高考英语全国卷1及... 9页 5下载券 2018年高考全国卷1英语试... ...
2015高考英语全国新课标1卷(含详细解析).doc
2015高考英语全国新课标1卷(含详细解析) - 绝密★启用前 2015 年普通
2015年全国高考英语新课标1卷及答案解析_图文.doc
2015年全国高考英语新课标1卷及答案解析 - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10... 2015年全国高考英语新课标1卷及答案解析_高考_高中教育_教育专区。1 2 3 4 5 6 ...
2015年高考英语全国卷新课标I卷 (含答案与听力原文).doc
2015年高考英语全国卷新课标I卷 (含答案与听力原文)_高考_高中教育_教育
2015高考英语全国1卷(答案附后).doc
2015高考英语全国1卷(答案附后) - 绝密★启用前 2015 年普通高等学校
2015高考英语全国卷新课标1.doc
2015高考英语全国卷新课标1 - 2015 年普通高等学校招生全国统一考试(新
2013年高考全国卷1英语及答案解析.doc
2013年高考全国卷1英语及答案解析 - 2013 年普通高等学校招生全国统一考试 英语 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 55 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每...
2015年6月高考英语试卷新课标1参考答案.doc
2015年6月高考英语试卷新课标1参考答案 - (抢鲜版答案仅供参考,零错误精校版将陆续发布) 2015 年普通高等学校招生全国统一考试(新课标 I 卷) 参考答案 、听力...
2015年高考英语全国卷1及答案详解.doc
2015年高考英语全国卷1及答案详解 - 2015 年高考英语全国卷 第Ⅰ 卷
2015年高考英语全国_II试卷及详细解析(新题型).doc
2015年高考英语全国_II试卷及详细解析(新题型) - 2015 年高考全国 II 卷英语 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分。考试结束后,将本 ...
2015年全国英语高考试卷(新课标I)评析++word版试卷及答案.doc
2015年全国英语高考试卷(新课标I)评析++word版试卷及答案 - 2015 年全国英语高考试卷(新课标 I)评析 河北雄县中学高三英语备课组 石海燕 今年新课标 1 卷的...
2015年高考全国卷1英语试题及答案.pdf
2015年高考全国卷1英语试题及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。 D. An ...your?? our 【解析】学科网 试题分析:高中即将毕业了,有一些体会和同学们分享...
2015年高考试题英语(新课标1卷)解析版.doc
2015年高考试题英语(新课标1卷)解析版 - 2015 年普通高等学校招生全国统一考试(新课标 1 卷) 英语 注意事项: 1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择...
2015全国新课标Ⅱ高考英语试题(含答案详解).doc
2015全国新课标Ⅱ高考英语试题(含答案详解) - 2015 年普通高等学校招生全国统一卷 英语 本试卷分第Ⅰ 卷(选择题)和第Ⅱ 卷(非选择题)两部分。考试结束后,将...
更多相关标签: