当前位置:首页 >> 英语 >>

2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之一 阅读理解


高一英语开学测汇编一 阅读理解 (一) A group of reporters asked a group of 4-to-8-year-old children this question, “What does love mean?” The answers were surprising. The children would answer like they did below. Rebecca --- age 8 “When my grandmother hurt her knees , she couldn’t bend (弯腰) over and paint her toenails (脚趾甲) any more. So my grandfather would do it for her all the time, even when his hands hurt, too. That’s love.” Samantha --- age 6 “Love is when someone hurts you, and you get so mad but you don’t shout at her because you know it would hurt her feelings.” Terry --- age 4 “Love is what makes you smile when you’re tired.” Bethany --- age 4 “I let my big sister pick on (捉弄) me because my Mum says she only picks on me because she loves me. So I pick on my baby sister because I love her.” Lauren --- age 4 “I know my elder sister loves me because she gives me all her old clothes and has to go out and buy new clothes.” Elaine --- age 5 “Love is when Mummy gives Daddy the best piece of chicken.” Clear --- age 5 “My Mummy loves me more than anybody. You don’t see anyone else kissing me to sleep at night.” Jessica --- age 8 “You really shouldn’t say ‘I love you’ unless you mean it. But if you mean it, you should say it a lot. People forget.” 1. The passage mainly tells us about ______. A. what “ life ” means to children B. what “family ” means to children C. what “ friendship ” means to children D. what “ love ” means to children 2. Who told us the love between Mum and Dad? A. Clear. B. Elaine. C. Rebecca. D. Lauren. 3. Which of the following is NOT true according to the passage? A. Rebecca’s grandmother ever couldn’t bend over. B. Bethany wants to be picked on by any other person. C. If Samantha becomes angry, she will not shout at others. D. Lauren prefers to wear her sister’s old clothes. 4. What does Jessica mean about love? A. Too much love is no love.

1

B. You should say love more often. C. You mean what you think. D. Say love more often if you have it. 5. What is love according to Terry? A. Love is the care between husband and wife. B. Love is a rest when you are tired. C. Love is what cheers you up when you are tired. D. Love is a kiss from parents. 【答案】 1. D 2. B 3. B 4. D 5. C 【解析】

(二) Most of us probably live without vegetables, but a world without chocolate? Now that would be hard! According to chocolate makers it could happen if we don’t act soon. There are two main causes of the chocolate shortage --- chocolate’s growing popularity and less production of cocoa, the plant from which chocolate is made. With more and more people in India and China loving chocolate, not much can be done about the first cause.

2

Therefore, the only thing we can do is to increase cocoa production. However, new plant diseases and little rain in Ivory Coast and Ghana, the world’s largest producers, have reduced cocoa production by 40 percent in the past 10 years. What’s worse, many cocoa farmers in Africa and other cocoa-producing countries like Indonesia and Venezuela are changing to easier-to-grow crops such as corn or rubber. This way, the farmers can make more money. To prevent more farmers from changing, researcher s at the newly opened International Cocoa Control Centre, in the UK, are trying to create new cocoa plants that are stronger and faster growing. But first they must make sure the new plants are safe to grow. This takes a long time. First, each new plant is stored at the Control Centre for six months to make sure it is healthy. It is then planted in the Centre’s fields, studied and tested for another two years. Only after scientists are certain that they’re disease-free, will the plants be sent to farmers in West Africa or wherever else they are needed. To create new stronger types of cocoa, scientists at the Centre are combining the best parts from different cocoa plants. Though the world is facing a serious chocolate sho rtage, there is now hope! 6. The first paragraph tells us that______. A. chocola te is healthier than vegetables B. the world could soon be without chocolate C. people love vegetables more than chocolate D. it’s not necessary to eat so much chocolate 7. In which countries has chocolate become more popular in recent years? A. Venezuela and Indonesia. B. Ivory Coast and Ghana. C. Indonesia and China. D. China and India. 8. Cocoa farmers are choosing to grow rubber and corn because these crops______. A. can make them more money B. need less rain to grow C. can be planted more times each year D. are not damaged by plant diseases 9. How long does it take scientists at the Centre to make sure a cocoa plant is safe to grow? A. 6 months. B. 12 months. C. 24 months. D. 30 months. 10. What is one of the purposes of the Cocoa Control Centre? A. To introduce cocoa production to more countries. B. To provide more chocolate for British people. C. To produce stronger types of cocoa plants. D. To make sure that cocoa is healthy to eat. 【答案】 6. B 7. D 8. A 9. D 10. C 【解析】

3

试题分析:短文讲述的是:巧克力受欢迎,但可可的产量在下降,因此巧克力变得越来越 短缺, 很多种植可可的农民都转向种植其他更赚钱的植物。 现在英国的研究人员正在努力 创造新的可可树。 6. B 推理判断题。 第一段 “According to chocolate makers it could happen if we don’t act soon.” ,其中 it 指“a world without chocolate” 。故选 B。 7.D 细节理解题。根据短文第二段最后一句话:“With more and more people in India and China loving chocolate. ”可知,在印度和中国,越来越多的人喜欢巧克力,故选 D。 8.A 细节理解题。根据短文第三段最后一句话:“This way, the farmers can make more money. ”This 指的即是“cocoa farmers are changing to easier-to-grow crops such as corn or rubber.”故选 A。 9.D 推理判断题。根据短文第五段中“First, each new plant is stored at the Control Centre for six months”、“It is then planted in the Centre’s fields, studied and tested for another two years.”,可知,需要 2 年 6 个月即 30 个月。故选 D。 10. C 细节理解题。根据第四段中的“To prevent more farmers from changing, researcher s at the newly opened International Cocoa Control Centre, in the UK, are trying to create new cocoa plants that are stronger and faster growing.” 可知,这个中心是为了创造出更新的可可树,让它们更强壮、生长更快。故应选 C。 【难度】一般 (三) Green is an important color in nature. It is the color of grass and the leaves on trees. It is also the color of most growing plants. Sometimes, the word “green” means young, fresh and growing. For example, a greenborn is someone who has no experience. In the 15 th century, a greenborn was a young cow or an ox whose borns(角)had not yet developed. A century later, a greenborn was a soldier who had no experience in war. By the 18 th century, a greenborn had the meaning it has today—a person who is new in a job. Someone who is good at growing plants is said to have a green thumb(大拇指). Th e expression comes from the early 20 th century. A person with a green thumb can make plants grow quickly and well. The Green Revolution(绿色革命)is t he name given some years ago to the development of new kinds of rice and other grains. It was the result of hard work by agricultural scientists who had green thumbs. Green is also the color used to describe the powerful feeling. Jealousy(嫉妒). The green eyed monster is not a dangerous animal from outer space. It is an expression used about 400 years ago by the British writer William Shakespeare in his play “Othello”. It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants. In most places in the world, a green light is a signal(信号)to move ahead. In everyday speech, a green light means approval(赞成)to continue with a project. 11. A new solider was called a greenborn in the ____ century. A. 15 th B. 16 th C. 18 th D. 20 th 12. A person with a green thumb____. A. is good at growing plants B. really has a green thumb

4

C. has no experience in war D. is new in a job 13. A man may meet the green eyed monster if ____. A. he sees a dangerous animal B. he can’t get something C. he reads a sad play D. his friend gets a prize that he wants 14. This passage doesn’t mention the history of the expression “____”. A. a green thumb B. a greenborn C. the green eyed monster D. a green light 15. Which would be the b est title of the passage? A. Green, the color of grass and trees B. The stories about the color “green” C. Green, a sign of approval D. Different meanings of “green” 【答案】 11.B 12.A 13.D 14.D 15.D 【解析】 试题分析:green 不光指草或树的绿色,它还有很多含义,有些是我们觉得不可思议的。 短文中介绍了一些和 green 有关的习语以及他们的历史。 11. B 细节理解题。 根据文中 “” 可知, 在 16 世纪, 没有作战经验的士兵被叫做 greenborn。 故选 B。 12.A 细节理解题。根据短文中 Someone who is good at growing plants is said to have a green thumb 可知,a green thumb 指的是擅长种植植物的人, 由此可知选 A。 13.D 细节理解题。根据短文的最后一段可知,green 也可以用来形容强烈的感情,例如嫉 妒。It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants 如 果有人得到了你没有的东西,你可能就会 meet the green eyed monster,结合选项可知 选 D。 14.D 细节 理解题。根据文意可知,第二段作者给我们介绍了 greenborn 的历史;第三段 讲述了 a green thumb 的历史;最后一段讲述了 the green eyed monster 的历史。故应 选 D。 15.D 主旨大意题。这篇短文中作者给我们介绍了一些跟 green 这个词有关的习语和他们 的历史,并且举了很多例子来给我们解释他们的用法。因此应该选 D。 【难度】较难

(四) This is a tale of two friends --- one is blind, the other has no arms. On their own, the two are “disabled”. But together, they are a powerful team that has changed part of their village in North China’s Hebei Province into a rich, green forest. Meet 53-year-old Jia Haixia and Jia Wenqi! Their story began in 2000, when Haixia, who was already blind in his right eye, lost his left one after an illness. Wenqi lost his arms in an accident when he was just three. Neither could find a job, so the two decided to team up. They rented some poor land and began to plant trees. In return, the local officials paid them

5

a small fee. Haixia and Wenqi never imagined that they would end up creating an environmental paradise. Their forest now has over 10,000 trees, hundreds of birds and many other wild animals. In addition, it saves the village from river flooding during the rainy season. When the friends work together, they focus on their strengths not their disabilities. Their day begins at 7 a.m. when the sightless Haixia carries Wenqi across the river to get to their worksite. Since they cannot afford to buy young trees to plant, the two use branches from existing trees. Haixia climbs to the tree-top and with Wenqi’s direction, selects the perfect branch. He then digs a hole and carefully plants it. Finally Wenqi waters the area. Though hard-working, the men don’t make much money. But as Wenqi puts it, “We stand on our own feet, so the fruits of our work taste sweeter.” Neither Haixia nor Wenqi cares about money. Together, they already have everything they need --- a perfect pair of eyes, two strong hands, and the best friendship in the world! 1. Why did Haixia and Wenqi start working together? A. Haixia needed someone to help him. B. They both needed a way to make money. C. They wanted to improve the environment. D. They were required to do so by local offcials. 2. Haixia and Wenqi’s forest has helped the village by______ . A. stopping floods in the rainy season B. increasing the number of tourists C. making the villagers richer D. providing more farmland 3. Why do Haixia and Wenqi plant tree branches? A. They are easy to get. B. They do not cost money. C. They can grow very quickly. D. They are preferred by animals. 4. In paragraph 5, when Wenqi says “We stand on our own feet, so the fruits of our work taste sweeter”, he means that “______”. A. they hope to make the forest even better B. the fruits from their trees are very sweet C. they are proud not to depend on others D. they are able to do any difficult work 5. What can we learn from this story? A. Never give up and you will succeed. B. We should help the disabled to work. C. Try your best when facing difficulties. D. We can achieve more with teamwork. 【答案】 1. B 2. A 3. B 4. C 5. D 【解析】 试题分析:短文讲述两个残疾人一起合作,通过努力改变了他们的村庄,他们一起植树, 他们的森林防止了村庄被洪水淹没, 森林住着很多鸟类和野生动物。 故事告诉我们通过团 队合作我们可以创造更多的成果。

1. B 细节推理题。题目问的是Haixia和Wenqi开始一起工作的原因,这要原文定位到
6

第二段。 The story began这句话就提醒我们他们是一个powerful team的缘 由。首先介绍他们身体的残缺,关键句:Neither could find a job, so the two decided to team up.这句话的so是关键字,表示前面不能找到工作是原 因 ,结果是后面的他们组成了一个团队。从而从不能找到工作而组队这个细节 推理出出题的答案B they both needed a way to make money,故本题选B。
2. A 细节理解题。题目问的是他们帮助村庄的方式, B选项--文中没有提及。C选项-细节错误,他们帮助村民创建的是一个environmental paradise,专注于环境的改善,并 非经济上的实际收益。D选项--信息错误,文中第二段仅仅提及他们租用地块,并非提供 给其他村民farmland. A选项正确,他们帮助村民阻止雨季中的洪灾,故选A。 3. B 细节理解题。题目问的是为什么他们种植树枝。关键字定位tree branches. 原文 定位在第二段,关键字since,原因状语从句,表明他们使用树枝的原因是they

cannot afford to buy young trees to plant. 故选B.使用树枝的原因是不 需要花钱。 4. C推理判断题。短文倒数第二段,他们觉得果实更加甜的原因是We stand on our own feet,意思是自己能够独立,与C项符合,故选C。 5. D 主旨大意题。主旨题通常从首尾段看出,尤其最后段的感叹句强调了作 者的情感,两个关键点:1)together 2)the best friendship表明是他们的 团队精神让他们能够创造出更多的成果。
【难度】一般 (五) ? SPRING RESTAURANT Telephone: 3324545 Address: East Road Open: Mon. to Fri. 7:30 am—2:30 pm and 5:00 pm—9:00 pm Sat. 7:30am—2:00pm and 5:00 pm-- -9:30 pm Sun. 11:00 am---2:00pm and 5:00 pm –9:30 p m ? SCIENCE MUSEUM Telephone: 3351352 Address: Green Road Open: Mon. to Fri. 9:00 am—5:00 pm(Tuesday free) Sat. 9:00 am---6:00 pm ? SUNSHINE SHOPPING CENTER Telephone: 3374398 Address: Peace Road Open: Mon. Wed. and Fri. 9:30 am—5:30 pm Tues. Thurs. and Sat. 9:30 am ---9:00 pm ? HUATAI HOTEL Telephone: 3368432 Address: West Road Coffee shop: Mon. to Fri. 6:00 am Sat. and Sun. 7:00 am Mon. to Wed. to 10:00 pm
7

Thurs. to Sat. to 11:00 pm Sun. to 9:00 pm. 1. You do not have to pay money on Tuesday if you go to _________. A. Spring Restaurant B. Science Museum C. Sunshine Shopping Center D. Huatai Hotel 2. What can’t you do at 3 o’clock on Saturday afternoon? A. Go to Spring Restaurant. B. Have coffee in Huatai Hotel. C. Visit Science Museum. D. Shop in Sunshine Shopping Center. 3. If you want to drink coffee early on weekdays, you can go to _________. A. Peace Road B. East Road C. West Road D. Green Road 4. Which place is still open after 10:00 pm on Thursday? A. Spring Restaurant. B. Science Museum C. Sunshine Shopping Center. D. Huatai Hotel 5. The text is probably taken from_________. A. a novel B. a guide book C. a dictionary D. a science report 【答案】 1. B 2. A 3. C 4. D 5. B 【解析】 试题分析:短文 大意:?该文介绍了春天餐厅、科学博物馆、阳光购物中心和华泰酒店 的地址、营业时间以及联系电话等信息。 1. B 细节理解题。根据第二格中内容可知,星期二去科学博物馆是免费的,所以选 B。 2. A 细节理解题。根据第一格中内容可知,在星期六下午三点不能去春天餐厅,所以选 A。 3. C 细节理解题。根据第四格中 HUATAI HOTELAddress: West RoadCoffee shop: Mon. to Fri. 6:00 am Sat. and Sun. 7:00 am Mon. to Wed. to 10:00 pmThurs. to Sat. to 11:00 pmSun. to 9:00 pm. 可知想在周末早早喝咖啡可以去西一路,所以该选 C。 4. D 细节理解题。根据第四格中 HUATAI HOTELAddress: Thurs. to Sat. to 11:00 pm 可知华泰酒店在星期四晚上十点后还开门,所以该选 D。 5. B 细节理解题。根据该文介绍餐厅、博物馆、酒店以及购物中心的营业时间等信息可 知他不是小说、不是字典、也不是科学报告,所以只能选 B。 【难度】较易 (六) Close your eyes for a minute and imagine what life would be like if you couldn’t see. Imagine having to read this page, not with your eyes but with your fingers. How do you feel, then? With medical knowledge and skills today, two-thirds of the world’s 42 million blind people should not have to suffer. Unluckily, rich countries have
8

this knowledge, but dev eloping countries do not. ORBIS is an international charitable (慈善的) organization. Its goal is to help fight blindness all over the world. Inside a DC-8 airplane, there is a teaching hospital with television room and classroom. Doctors are taught the latest technology of helping the blind get sight again here. ORBIS is always trying to keep a closer relation among countries. ORBIS helps those developing countries by providing sight-saving training. It has taught over 35,000 doctors and nurses. They continue to treat thousands of blind people every year. They have traveled around the earth 3 times, visited 76 countries and treated over 20,000 blind people. They need your help to continue their work an d free people from blindness. For just $ 38, you can help one person see; for $ 380 10 people can see; $ 1,300 helps train a doctor new skills; and for $ 13,000 you can provide a training program for a group of doctors who can make thousands of blind people see again. Your love can help them open their eyes to the world. 1. How many blind people should not have to suffer with medical knowledge and skills today ? A. 14 million. B. 42 million. C. 28 million. D. 200 million. 2. A lot of blind people in the world have to suffer because _____. A. ORBIS didn’t do its best to offer help B. there is no good medical knowledge and skills C. some countries can’t afford medical knowledge and skills D. developing countries don’t pay much attention to the blind 3. According to this passage, ORBIS helps fight blindness by doing the following EXCEPT _____. A. writing this kind of articles to ask for help B. providing sight-saving training C. treating thousands of blind people every year D. trying to keep a close relation among countries 4. The last paragraph is mainly about _____. A. how much a training program for a group of doctors costs B. why ORBIS needs your help to continue their work C. who can make thousands of blind people see again D. what you can do to help blind people open their eyes 5. The writer writes this passage in order to ______. A. introdu ce an international charitable organization B. ask people to give the blind a hand C. tell how you feel if you lose your eyes for a minute D. explain why ORBIS helps fight blindness 【答案】 1. C 2. C 3. A

9

4. D 5. B 【解析】 试题分析: 本文介绍了一个慈善组织 ORBIS 帮助发展中国家的盲人得到医疗救助, 努力和 这些发展中国家保持紧密的联系,提供挽救视力培训,每年治疗成千上万名盲人。我们也 可以捐钱来尽自己所能帮助盲人睁开眼睛看世界。 1.C 推理判断题。根据 With medical knowledge and skills today, two-thirds of the world’s 42 million blind people should not have to suffer.四千二百万盲人中的 三分之二应是 28 million。故选 C。 2.C 推理判断题。根据 ORBIS helps those developing countries by providing sight-saving training.可知 ORBIS 这个慈善组织通过提供挽救视力的培训来帮助发展中 国,故推断发展中国家没有钱培训医生来救治盲人。故选 C。 3.A 细节理解题。根据 ORBIS is always trying to keep a closer relation among countries.和 ORBIS helps those developing countries by providing sight-saving training. It has taught over 35,000 doctors and nurses. They continue to treat thousands of blind people every year.可知 ORBIS 帮助发展中国家通过以下几方面: 努力和这些发展中国家保持紧密的联系,提供挽救视力培训,每年治疗成千上万名盲人。 文中没有提到写寻求帮助的文章。故选 A。 4.D 推理判断题。根据 Your love can help them open their eyes to the wo rld.“你 的爱可以帮助他们睁开眼睛看世界”, 故推断为了能帮助盲人睁开眼睛看世界, 你可以做 些力所能及的事。故选 D。 5.B 推理判断题。根据 Your love can help them open their eyes to the world.可知 本文作者的目的是希望我们为了使盲人睁开眼睛看世界, 我们可以做些事。 故推断这是要 我们帮助盲人。故选 B。 【难度】较难 (七)

10

1.The material above is a _____ for Expo Milano 2015. A. poster B. guidebook C. webpage D. noticeboard 2.Expo Milano 2015 lasts _____ and is open for _____ every day. A. half a year; 13 hours B. 5 months; 13 hours C. six months; 10 hours D. 5 months; 23 hours 3._____ kinds of tickets are introduced here for Expo Milano. A. Three B. Four C. Five D. Six 4.SPECIAL DISCOUNT isn’t suitable for _____. A. the disabled B. children aged 13 or less C. students over 26 years D. old people aged over 65 5.Which of the following is NOT TRUE? A. Visitors are able to save money if they buy SEASON PASS. B. Parents with children may probably choose FAMILY PACK AGE. C. Visitors with EVENING TICKET can enjoy delicious food. D. Visitors with FAMILY PACKAGE can enter through a special gate. 【答案】 1. C 2. A 3. B 4. C 5. D 【解析】 试题分析:本文是一网页信息,介绍了米兰世博会的几种不同消费套餐:世博会的全程套 餐;家庭包;夜场包及特别打折包,对各套餐做了较详细的介绍。 1. C 细节理解题。题意:上面的材料是有关 2015 年米兰世博会的什么? A. poster

11

海报;B. guidebook 导游手册; C. webpage 网页; D. noticeboard 布告信 息。上表示一个互联网网页。故选 C。 2.A 推理判断题。 题意: 2015 年米兰世博会持续多久?每天开放多长时间?从网页开头可 以看到,每天 10:00-23:00 开放,即 13 小时每天,从 5 月 1 日到 10 月 31 日,共 6 个 月,半年时间。故选 A。 3.B 细节理解题。题意:为米兰世博会这儿介绍了多少种票?A. Three 三;B. Fou r 四;C. Five 五;D. Six 六 网页上每一项是一种票,共四项,故选 B。 4.C 推理判断题。题意:SPECIAL DISCOUNT 特别的折扣不适合什么?A. the disabled 残疾人;B. children aged 13 or less 13 岁及 13 岁以下的小孩;C. students over 26 years26 岁以上的学生;D. old people aged over 65 65 岁以上的老人。根据网页信息, 特别的打折适合:65 岁以上的,或是不大于 13 岁的,或是 26 岁以下的学生。故选 C。 5.D 细节理解题。题意:下面哪一个不对?A. Visitors are able to save money if they buy SEASON PASS.购 Season Pass 的游客可以省钱,根据网页信息,购该项的,由单独的 门进入,票价低,对。B. Parents with children may probably choose FAMILY PACKAGE. 带孩子的家长可以选择“家庭包” ,Family Package 专门为带有小孩的家庭提供,正确; C. Visitors with EVENING TICKET can enjoy delicious food.购物夜场的游客可以吃 可口的食物。根据该介绍,夜间可以享受美食,正确;D. Visitors with FAMILY PACKAGE can enter through a special gate. 家庭包的游客可以通过专门的通道进入。通过专门 通道进入的是 SEASON PASS。错。故选 D。 【难度】一般 (八) Flow like the river of change Little stream ran down from a high mountain through many villages and forests. Then it reached a desert. “I went through so many diffi culties. I should have no problem crossing the desert,” she thought. As she started, she found herself slowly disappearing into the sand. After many tries, she still failed. “Maybe I can’t reach the ocean,”she said sadly to herself. At this time, a deep voice said, “If a breeze(微风)can cross the desert, so can a river.” It was the voice of the desert. But the little stream answered, “That’s because a breeze can fly, but I cannot.” “That’s because you can’t give up what you are. Let yourself evaporate(蒸 发)into the breeze, and it can take you across,” said the desert. “Give up what I am now? No! No!” The little stream could not accept this idea. “The breeze can carry the vapor(蒸汽)across the desert and let it leave as rain. The rain will form a river again,” said the desert. “And whether you’re a river or vapor, your nature never changes.” Hearing this, the little stream went into the open arms of the breeze. It carried her to the next stage of her life. The course of our lives is like the experience of the little stream. If you want to go through difficulties in your life to head for success, you should also change the way you are. 1. he little stream aimed to reach _____. A. the forest B. the ocean C. the desert D. the river

12

2. he little stream _____ before she got to the desert. A. didn’t meet much difficulty B. was worried about herself C. knew well about the desert D. was confident about herself 3. At first, the little stream didn’t accept the desert’s advice because _____. A. she failed many times B. she was afraid of the breeze C. she wasn’t able to fly D. she wouldn’t give up what she was 4. he little stream finally crossed the desert by _____. A. evaporating into the breeze B. forming a river C. disappearing into the sand D. changing her nature 5. What does the story mainly tell us? A. The road to success is not always easy and smooth. B. Whatever others say, we should always be ourselves. C. To succeed, we should change the way we are if necessary. D. We may experience difficulty in life just l ike the little stream. 【答案】 1. B 2. D 3. D 4. A 5. C 【解析】 试题分析:本文讲述的是一条小溪在过沙漠的时候,遇见了困难。最后在沙漠的建议下, 改变了自己的形态,变成了水蒸气,在风的帮助下,最后 越过了沙漠。并把这一过程与 人生进行了比较!如果你想通过你生活中的困难,走向成功,你也应该改变你的方式。 1.B 细节理解题。题意:小溪的目标是到达_____:A. the forest 森林;B. the ocean 海洋;C. the desert 沙漠;D. the river 河流。从第 1 自然段结尾处: “Maybe I can’t reach the ocean”或许我不能到达海洋了。可知本题选 B。 2.D 细节理解题。 题意:小溪到达沙漠前。A. didn’t meet much difficulty 没有 遇到困难;B. was worried about herself 担心自己;C. knew well about the desert 相当了解沙漠;D. was confident about herself 对自己很自信。从第 1 自然段中 小溪自己的话“I went through so many difficulties. I should have no problem crossing the desert,”我战胜了那么多的困难,我通过沙漠应该没有问题。可知,小溪 是自信。故选 D。 3.D 理解推断题。 题意: 开始时, 小溪不接受沙漠的建议是因为什么?A. she failed many times 她失败过很多次。到达沙漠前小溪战胜了很多困难,错; B. she was afraid of the breeze 她怕微风。她不怕风,但是她认为微风会飞,自己不行。错;C. she wasn’t able to fly 她不会飞。D. she wouldn’t give up what she was 她不愿意放弃自己原 来的形状。从文中这句:Give up what I am now? No! No! 可知,小溪拒绝是因为不愿 放弃自己原来的形态。故选 D。 4.A 细节理解题。题意:小溪最终怎样过了沙漠?A. evaporating into the breez e 蒸 发到微风中;B. forming a river 汇集到小河里;C. disappearing into the sand 消失 到沙漠里;D. changing her nature 改变她的类型。小溪最终把自己变成蒸气蒸发到微 风中,在微风带领下到了大海。故选 A。

13

5.C 主旨推断题。题意:短文主要告诉我们什么?A. The road to success is not always easy and smooth.通往成功的路不是一帆风顺的;B. Whatever others say, we should always be ourselves.无论别人说什么,我们应该坚持自己的;C. To succeed, we should change the way we are if necessary.要成功,如果必要我们得改就我们和方式;D. We may experience difficulty in life just l ike the little stream.我可以就像小溪 一样经历生活中的困难。短文讲述小溪在穿越沙漠时是改变自己,蒸发到微风中,最终成 功到达大海。为达目的,是对自己有所改变。故选 C。 【难度】一般 (九) Would you eat a ready meal from the fridge rather than cook by yo urself ? Have you been doing Internet shopping rather than going to the stores? A study into how lazy British people are has found more than half of the adults are so lazy that they’d catch the lift rather than climb two flights of stairs. Just over 2,000 people were quizzed by independent researchers in the Britain’s largest health center. The results were very surprisin g. About one in six people who were asked said if their control was broken, they would continue watching the same channel rather than get up. More than one third of those asked said they would not run to catch a bus. Worryingly, of 654 respondents (离婚被告) with children, 64% said they were often too tir ed to play with them. We know that it’s no wonder that one in six children in the UK are very fat before they start sch ool. Dr Sarah, Dauncey, medical director of the center, said, “People need to get fitter, not just for their own health, but for their families, friends and pets, too.” “If we don’t start to take control of this problem, a whole generation will become too unfit to perform even the most basic tasks.” And Scotland’s largest city, Glasgow, was shamed as the laziest city in the UK, with 75% asked thinking they do not get enough exercise, followed by Birmingham and Southampton, both with 67%. So there are some problems for the National Health Service, where fatness-related (相关的) illnes ses such as heart disease and cancer have been on an increase for the past 40 years and are costing billions of pounds every year. 1. What does the underlined word “quizzed” mean? A. questioned B. answered C. listened D. heard 2. Of 654 respondents with children, 64% said _____. A. they were often too busy to play with their children B. they were often so tired that they couldn’t play with their children C. they were often so sad that they didn’t want to play with their children D. they were often ill and they couldn’t play with their children 3. Which of the following is true according to the passage? A. All the adults in the UK are very lazy. B. Half of the children are very fat before they go to school.

14

C. Pets will be in trouble if their owners don’t keep healthy. D. All people in Glasgow feel ashamed because they don’t get enough exercise. 4. From the last paragraph, we can learn ______ if they keep lazy. A. people may have heart disease B. people can work at home all the time C. people like shopping online D. people don’t like clim bin g the stairs 5. What does the passage mainly talk about ? A. The health service in the UK. B. A study of British people’s lifestyles. C. A study of British people’s laziness. D. The fatness problem in the UK . 【答案】 1. A 2. B 3. C 4. A 5. C 【解析】 试题分析:本文是对英国的懒人进行的一项调查,他们懒,不锻炼,身体不健康,会带来 很多问题,因为人们需要变得更健康,不只是为了他们自己的健康,而且为了他们家人, 朋友和宠物,如果他们比较懒,他们可能患有心脏病和癌症。 1.A 词义猜测题。根据 About one in six people who were asked said if their control was broken, they would continue watching the same channel rather than get up.“被 询问的人中有六分之一的人说如果他们的遥控器坏了, 他们会继续看同一个他频道而不是 起来。”此处有人被问,故推断这是问题。故选 A。 2.B 细节理解题。根据 Worryingly, of 654 respondents (离婚被告) with children, 64% said they were often too tired to play with them.可知在 654 名带有孩子的离婚被 告中,64%的人说他们经常太累了而没有和他们一起玩。故选 B。 3.C 推理判断题。根据 “People need to get fitter, not just for their own health, but for their families, friends and pets, too.”“人们需要变得更健康,不只是为 了他们自己的健康,而且为了他们家人、朋友和宠物”。故推断如果主人不健康,他们的 宠物就会有麻烦。故选 C。 4. A 推理判断题。根据 So there are some problems for the National Health Service, where fatness-related (相关的) illnes ses such as heart disease and cancer have been on an increase for the past 40 years and are costing billions of pounds every year.可知如果他们比较懒,他们可能患有心脏病和癌症。故选 A。 5.C 概括归纳题。根据 A study into how lazy British people are has found more than half of the adults are so lazy that they’d catch the lift rather than climb two flights of stairs.可知本文是对英国的懒人进行的一项调查。故选 C。 【难度】较难 (十)

15

On March 3, 1887, the lives of two amazing women were changed forever when Anne Sullivan, a poor university graduate, arrived at the home of the wealthy Keller family to teach their six-year-old daughter Helen. It was a difficult job as Helen was unable to see, hear or speak because of illness. Anne had been suggested to the Kellers by her university professor, a close friend of Mr. Keller. Before she arrived, Anne expected her new pupil to be a quiet, weak child. But Helen was nothing like that. When Anne first walked through the Kellers’ door, the energetic Helen nearly knocked her over in her hurry to feel Anne’s face, clothing and bag. Helen was used to visitors bringing her sweets, and angrily tried to force open Anne’s case to take her candy. But Anne calmed her down by allowing Helen to play with her watch. So began one of the most successful student-teacher relationship s in history. Anne Sullivan was only twenty years old when she began teaching Helen. She had to not only teach the child all the usual school subjects, but also control Helen’s sometimes wild behaviour. Her well-meaning parents allowed Helen to do as she liked at home. Realizing that such an environment was unsuitable for learning, Anne requested that she and Helen live in a small house nearby. As soon as Helen began learning, it became clear that she was especially intelligent. She quickly learned to read and write, and by the age of ten she could also speak. In 1900, Helen started studying at Radcliffe University, and graduated first in her class in 1904. She was the very first blind and deaf person to get a university degree. How did she do it? Anne Sullivan read all of Helen’s books and then signed the information into her hand. Anne remained at Helen’s side until her death in 1936. Helen became a world-famous writer, and fought for disabled people’s rights until her death on Jun 1, 1968. 1. How did Anne come to work at the Kellers’ home? A. She replied to a job advertisement. B. She was introduced by her family friend. C. she was recommended by her university professor. D. She met Mr. Keller while studying at university. 2. What surprised Anne most about Helen when they first met? A. How intelligent Helen was. B. Helen gave Anne a gift. C. The way Helen’s parents treated her. D. How forceful Helen was. 3. According to the passage, Helen’s parents______. A. allowed her to do as she wished B. gave her too many gifts and sweets. B. did not spend much time with her D. cared little about her education. 4. Which of the following is NOT true about Helen’s university studies? A. She was greatly helped by Anne. B. She was the best student in her class. C. She was able to graduate in three years. D. She was the first deaf and blind university graduate.

16

5. According to the passage, both Anne and Helen____ __. A. died in their 60s B. were well educated C. came from rich families D. fought for human rights 【答案】 1. C 2. D 3. A 4. C 5. B 【解析】 试题分析: 这篇短文给我们讲述了一对伟大的师生关系--海伦和她的老师 Anne Sullivan。 Anne 在大学教授的推荐下来到海伦的家里做家庭教师,Anne 不仅教给了海伦知识,还能 控制她的脾气。在老师 Anne 的帮助下,海伦读完了大学,成为了一个著名的作家。 1.C 细节理解题。根据短文第二段中“Anne had been suggested to the Kellers by her university professor, a close friend of Mr. Keller”可知,Anne 是由她的大学教 授推荐来到 Keller 的家的,故选 C。 2. D 推理判断题。根据第二段“Before she arrived, Anne expected her new pupil to be a quiet, weak child. But Helen was nothing like that.”及Helen的表现“the energetic Helen nearly knocked her over in her hurry to feel Anne’s face, clothing and bag. ”以及第三段“angrily tried to force open Anne’s case to take her candy.” 选D。其中force open sth.意为“用力打开某物”,forceful意为“强有力的”。 3.A 细节理解题。根据短文第五段中“Her well-meaning parents allowed Helen to do as she liked at home.”可知,Helen 的父母宠溺 Helen,允许她做任何她喜欢的事情, 由此可知选 A。 4.C 推理判断题。 最后一段“In 1900, Helen started studying at Radcliffe University, and graduated first in her class in 1904.”一共四年,所以 C 是不对的,故选 C。 5.B 细节理解题。此题可用排除法做,A 选项,开头提到 1887 年时 Helen 是 6 岁,末尾提 到她去世时是 1968 年, 推断她去世时是 87 岁。 C 选项, 由第一段“Anne Sullivan, a poor university graduat e”得出 C 是错的。D 选项文章只在最后一段提到了“Helen fought fo r disabled people’s right”而不是“human rights”。师徒两人均读完大学,可 以被称作是“well educated”.故选 B。 【难度】一般

(十一) Sometimes I really doubt whether there is love between my parents. Every day they are very busy trying to make money for my schooling. One day, my mother was sewing a quilt(缝被子). I silently sat beside her. “Mum, is there love between you and Dad?” I asked in a very low voice. With surprise in her eyes, she stopped her work for a while. The she said, “Susan, look at this thread(线). It can hardly be seen, but it’s really there. It makes the quilt strong. If life is a quilt, love should be a thread. Love is inside.” I couldn’t understand her until the next spring. At that time, my father

17

suddenly got sick seriously. My mother had to stay with him in the hospital for a month. After they were back, may mother helped my father walk slowly on the country road every day. They were so kind to each other and it seemed they were the happiest couple. After two months my father st ill couldn’t walk by himself. “Dad, how are you feeling now?” I asked him one day. “Susan, don’t worry about me.” he said. “I just like walking with your mum. I like this kind of life.” Reading his eyes, I knew he loves my mother deeply. Now I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making lif e strong and warm. 1. Why are Susan’s parents busy trying to make money? A. To send Susan to school B. To get to see the doctor C. To buy a strong quilt D. To show their love 2. Susan’ father stayed in hospital for ______. A. one day B. one month C. two months D. three months 3. Susan came to understand her mother ______. A. while her m other was sewing a quilt B. before her father was in hospital C. when she was sitting beside her mother D. after her father was seriously sick 4. What can we know from the passage? A. Susan’s father is very lazy B. Susan’s mother is a nurse C. Susan’s parents love each other D. Susan doesn’t like her father 5. Which of the following could be the best title for the passage? A. How to make a Quilt Strong B. Love is just a Tread C. Walking on the Country Road D. A Seriously Sick Father 【答案】 1. A 2. B 3. D 4. C 5. B 【解析】 试题分析:文章通过一个温情的故事吧爱的比喻成缝被子的线,时隐时现,并不是一直表现 在外,文章告诉我们真正的爱是相濡以沫,平平淡淡。 1.A 细节理解题。根据短文第一段 Every day they are very busy trying to make money for my schooling.可知父母忙着为了作者的学费而赚钱,故选 A。 2.B 推理判断题。根据短文 My mother had to stay with him in the hospital for a month. 妈妈不得不和父亲在医院呆一个月,可知父亲住院一个月,故选 B. 3.D 细节理解题。 根据 I couldn’t understand her until the next spring. At that time, my father suddenly got sick seriously.可知直到第二年春天父亲突然得了重病作者才 理解了妈妈的话,故选 D。 4. C 推理判断题。根据作者举例父亲生病后妈妈对爸爸的照顾及父亲的话,可知他的父

18

母彼此深爱,故选 C。 5. B 标题归纳题。根据作者母亲的爱的比喻,及作者列举父亲生病后父母爱的体现可知 作者想告诉大家爱就像缝被子的线,对比选项,故选 B。 【难度】一般 (十二) Teenager Jake Deham was skiing(滑雪) with his family in the USA when he fell over and lost one of his skis. His family didn’t know that he had a problem. They kept on skiing. When they got to the foot of the mountain, there was no sign of Jake. Jake couldn’t find his ski anywhere. In the end, he decided to take off his other ski and walk down the mountain. But he couldn’t work out the right way to go. It was now getting dark and he was a long way from any place of safety. He knew that he might die that night in the cold temperatures. But Jake kept calm(镇定). At home, Jake watched a lot of programmes about living in difficult situations. He remembered the advice from these programmes and knew that he should build a hole in the snow. He made a hole and pointed it up the hill so the wind couldn’t blow into it. Outside his hole, the temperature fell to a dangerous-15℃ that night, but inside it Jake was safe from the cold. But he had to get down the mountain. The TV programmes always said,“ If you are lost, you should find so meone else’ s tracks(足迹) through th e snow and follow them.” “I wanted to live my life.” remembers Jake.“So I got up and I found some ski tracks and I followed those.” He walked and walked and finally he saw lights. Nine hours after he lost his ski, he found a team of worker who came to save him. He was safe! His mum was very happy when she heard the news. Amazingly, Jake didn’t even have to go to hospital. He got through the terrible experience without any injuries. So, the next time someone says that watching TV is a waste of time, think of Jake. Sometimes TV can save your life! 1. Jake’s parents didn’t know that he was missing until . A. they reached the foot of the mountain B. they began to ski down the mountain C. a team of workers found Jake D. Jake lost on of his skis 2. What was the most important decision Jake made for his safety? A. To go skiing with his family in the USA. B. To search for the ski that he had lost in the snow. C. To take off his other ski and walk down the mountain. D. To build a hole in the snow to keep himself warm. 3. How did Jake get down the mountain the next morning? A. He followed his parents. B. He followed the workers. C. He followed some ski tracks. D. He followed some light. 4. What was the correct order in which these events happened? a. Jake made a hole in the snow. b. Jake lost one of his skis. c. Jake finally saw lights. d. He followed some lights. A. d-b-a-c B. a-b-c-d C. b-a-d-c D. c-b-a-d

19

5. Facing the difficulties, Jake Denham was . A. polite and hardworking B. calm and clever C. outgoing and helpful D. warm and friendly 【答案】 1. A 2. D 3. C 4. A 5. B 【解析】 试题分析: 本文讲述了一个叫杰克的青少年在和家人一起滑雪时迷路, 然后通过自己知道的 知识成功脱险的故事,杰克因为掉了一只滑雪板,再找滑雪板的时候迷路了,当天黑时还没 找到下山的 路后,他当机立断,挖了一个洞,自己在洞里得以渡过严寒的夜晚,第二天他 沿着滑雪的轨迹找到了下山的路,成功得救。 1. A 细节理解题。 由第一段的最后一句 When they got to the foot of the mountain, there was no sign of Jake.可知当他们到达山脚下的时候,才发现没有了杰克的踪迹。故选 A。 2. D 细节理解题。文章第三段说道,天黑下来,杰克知道自己可能会 死于夜晚的低温, 他想到他看过的电视节目中看到的求生方法。于是他在雪地里挖了个洞躲过了外面晚 上 的低温,顺利度过一夜,所以这对他的求生是至关重要的。故选 D。 3. C 细节理解题。文章中提到杰克安全回来之后回忆说,So I got up and I found some ski tracks and I followed those 他找到一些滑行的轨道,然后沿着这些记号下山的。 故选 C。 4. A 细节理解题。文章的顺序应该是,杰克先丢了他的滑雪板,在找滑雪板的时候迷路 了, 之后天黑了下来, 杰克挖了一个洞度过了寒冷的夜晚, 第二天沿着滑雪的轨道下了山, 看到了灯光,跟着灯光找到了救援他的队伍,故选 A。 5. B 大意理解题。由文章内容可知,当面临困境时,杰克没有害怕慌张,而是非常的镇 定,用自己知道的知识帮助自己摆脱困境,成功脱险。所以杰克面临困境时,是冷静和聪 明的,故选 B。 【难度】一般 (十三) Canada Day Since 1982, July 1st has been officially known as Canada Day. Canadians of all ages take part in this festival across the country. Canada Day is the year’s biggest national party. In many towns and cities, the government organizes a lot of events, often outdoors. These include parades(游 行), concerts, festivals, firework displays and ceremonies for new Canadian citizens(公民).The celebrations often have a p atriotic mood. Canada’s national flag, a symbol for Canada Day, can be seen everywhere and a lot of people paint their faces red and white, which are Canada’s national colors. The celebrations in Ottawa, Canada’s capital city, are especially grand and exciting. In the province of Quebec, many home rentals(租赁)start on July 1st and last

20

for exactly one year, and many people in Quebec spend Canada Day moving from one house to another. So in Quebec, Canada Day is also known as Moving Day. Many organizations, businesses and stores are closed this day. Only some bookstores, hospitals and gas stations may be open. Post offices are closed, too. As Canada Day falls in the Canadian summer holiday period, all schools are closed as well. In some areas, special services are provided for large events. The concerts, parades and festivals may cause some traffic jams. 1.According to the passage, which of the following is TRUE? A. Cana da Day falls on the first day of June. B. Canada Day was celebrated before 1982. C. Canada Day is celebrated throughout Canada. D. Canadians except new citizens celebrate Canada Day. 2.The underlined word “patriotic” means _____ in Chinese. A. 温馨的 B. 爱国的 C. 肃穆的 D. 紧张的 3.Canada Day is known as Moving Day in Quebec because on this day _____. A. people think it lucky to move to new houses B. people look for houses from one place to another C. people like moving from house to house to visit friends D. people move home when new home rentals go into effect 4.From Paragraph 4, we know that on Canada Day _____. A. no student goes to school B. traffic jams happen everywhere C. all Canadians stop working D. few businesses and stores are closed 5.Which of the following is NOT mentioned about Canada Day? A. Background B. Symbol. C. Public life. D. Events and activities. 【答案】 1. C 2. B 3. D 4. A 5. A 【解析】 试题分析:从 1982 年,7 月 1 日就被官方定为加拿大国庆日,全加拿大人都要参加庆祝 这个节日。本文介绍了加拿大国庆日相关信息,节日的庆祝方式,节日的来源等等。 1. C 推理判断题。选项 A. Cana da Day falls on the first day of June.加拿大国庆 是 6 月 1 日;B. Canada Day was celebrated before 1982. 加拿大国庆在 1982 年以前 庆祝的;C. Canada Day is celebrated throughout Canada. 全加拿大人都庆祝加拿大 国庆;D. Canadians except new citizens celebrate Canada Day. 除了新的公民所有 加拿大人庆祝加拿大国庆。根据第一自然段内容判断应选 C。 2.B 词义猜测题。题意:有下划线的 “patriotic” 的汉语意思是什么?句意:这个庆 祝通常带有爱国的情绪。A. 温馨的;B. 爱国的;C. 肃穆的;D. 紧张的。加拿大国庆是 纪念加拿大自治领籍《英属北美条约》将英国在北美的三块领地合并为一个联邦,所以全 国人民带着爱国来庆祝该节日。故选 B。 3.D 细节理解题。 题意: 魁北克城加拿大国庆日作为一个解雇日而众所周知是因为这一天

21

的什么?A. people think it lucky to move to new houses 人们搬到新家很幸运;B. people look for houses from one place to another 人们从一个地方到另一个地方找 住处;C. people like moving from house to house to visit friends 人们喜欢从一 个地方搬到另一个地方去拜访朋友;D. people move home when new home rentals go into effect 新家的租赁生效,所以人们搬家。加拿大国庆是纪念加拿大自治领籍《英属北美 条约》将英国在北美的三块领地合并为一个联邦。故选 D。 4.A 细节理解题。题意:从第 4 自然段,我们知道在加拿大国庆日的什么?A. no student goes to school 没有学生上学;B. traffic jams happen everywhere 处处交通拥堵; C. all Canadians stop working 所有的加拿大人停止工作;D. few businesses and stores are closed 几乎没有商店关门。第 4 自然段说除书店、医院、加气站外,加拿大国庆日 全国商店停业。在音乐会、庆祝现场和节日会造成交通拥挤。故正确选 A。 5.A 细节理解题。题意:下面有关加拿大国庆日没有提到的是什么?A. Background 地铁 B.;. Symbol 象征。第 2 自然段有提到;C. Public life.公众生活,文中很多 方面都与公众生活相关;D. Events and activities.事件与活动,国庆日有许多的庆祝 活动。故选 A。 【难度】一般 (十四) Have you noticed your life becoming a little easier? Now, when you go to a certain shopping mall, you can enjoy its free Wi-Fi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. In fact, all these can be seen as the basic parts of a smart city. The idea of a smart city was brought up by US company IBM in 2010. Generally, a smart city is a city that uses digital technologies such as the Internet to improve city planning, save money and resources, and make our life convenient. How smart can a city be? Here are great examples that we can learn from. In 2009, Dubuque became the first smart city in the US. The city used smart water meters to take the place of traditional water meters. They can detect(探测〉 water waste and leakage(泄漏)and send data to let the house owner know. The same system is used for other city resources like electricity and natural gas. This way, people know how they use their resources and are glad to help reduce waste. Santander in Spain also gives us a look at the future. If people point a phone toward a nearby bus stop, the phone immediately shows all bus lines that serve the stop as well as their arrival times. The government organized a research team and provided an App(应用程序〉that collects data on almost everything: light, temperature, and the movements of cars and people. Opening the App near a supermarket provides immediate information on special 1.According to the passage, which of the following is RIGHT? A. Digital technologies are used in smart cities.

22

B. An English company first raised the idea of a smart city. C. A smart city is mainly made up of free Wi-Fi and phones. D. A smart city is still an idea and hasn’t come into being. 2.The underlined word “convenient” is the closest in meaning to _____. A. useful B. normal C. suitable D. easy 3.Compared to traditional water meters, smart water meters do better in . A. cleaning water B. supplying water C. saving water D. producing water 4.The example of Santander shows the use of smart systems in aspects(方面)EXCEPT _____. A. business B. health care C. traffic controlling D public transportation 5.What’s the main idea of the passage? A. Digital technologies help improve city planning. B. Smart cities will make our future life better and smarter. C. Smart cities are very common in both Dubuque and Santander. D. Spain and the US take the leading position in building smart cities. 【答案】 1. A 2. D 3. C 4. B 5. B 【解析】 试题分析:短文大意:你注意到现在的生活更加容易了吗?当你进入一购物中心,你可以 免费 wifi。你若想坐出租车,你可以用电话叫一辆。这些就是智慧城市的一部分。智慧 城市是美国 IBM 公司 2010 年提出的,智慧城市是用数码科技的城市。本文介绍了智慧城 市的特点、发展史等等。 1.A 理解判断题。 题意: 根据短文内容, 下面哪一个是对的?A. Digital technologies are used in smart cities.数码科技用于智慧城市;B. An English company first raised the idea of a smart city.英国公司第一次提出了智慧城市的想法。是美国的 IBM 公司第一 次提出,错;C. A smart city is mainly made up of free Wi-Fi and phones.智慧城 市主要由免费 wifi 及电话组成, 根据短文第二自然段, 智慧城市是用网络改进城市规划, 节约金钱与资源, 使生活更方便等等。 错;D. A smart city is still an idea and hasn’t come into being.智慧城市只是一个还没有实现的一个想法。根据短文内容 2009 年,美 国的迪比克成为第一个智慧城市。错。故,正确选 A。 2.D 词义猜测题。题意:打下划线的 “convenient”与哪一个意思最接近?A. useful 有用的;B. normal 正常的,标准的;C. suitable 适合的;D. easy 容易的。句意:并 使我们的生活方便,故选 D。 3.C 细节理解题。 题意: 与传统的水表想比较, 智能水表在哪方面做得更好?A. cleaning water 清洁水;B. supplying water 供应水;C. saving water 节约水;D. producing water 生产水;根据第 3 自然段,智能水表可以探测水的浪费与泄漏,故可以节约水。因 此选 C。 4.B 理解判断题。题意:Santander 这个例子显示了智能系统的作用,除开哪一个方面?

23

A. business 商业,文中有提到有关超市购物的,错;B.health care 卫生保健,未提到; C.traffic controlling 交通控制,最后一自然段有提到,错;D. public transportation 公共交通,最后一段有提到,错。故选 B。 5. B 主旨大意题。题意:短文的主要意思是什么?选项 A. Digital technologies help improve city planning.数码科技改善城市规划。这只是智慧城市的一个方面。B. Smart cities will make our future life better and smarter.智慧城市会使我们的生活更好。 C. Smart cities are very common in both Dubuque and Santander.智慧城市很普遍, 这只是本文的两个例子,不是本文主题。D. Spain and the US take the leading position in building smart cities.西班牙和美国占据了建设智慧城市的领导地位,是本文提到 的实例,不是本文的主旨。所以,应选 B。 【难度】较难

(十五) Have you ever returned a book late to the library before? If so, you may pay a small fine(罚款). How much would you have to pay if the book is returned 65 years late? A high school in Washington, Us had to deal with such a problem recently. A copy of Gone with the Wind was finally returned to its library 65 years late. However, the school said that it would not ask Wayne to pay the fine, though that would be about $475. The book was borrowed out of the library of the high school in 1949, and disappeared until it was found in Maine, Us by Wayne. Wayne found the book in his father’s basement(地下室) and then offered to send it back to the school. “I feel very sorry about that,” Wayne said. “We’re very pleased to have the book back. Wayne did the right thing,” Lori Wyborney, headmaster of the school said. 1. The book was borrowed out of the library of the high school _____. A. in 1949 B. in 1965 C. in 1975 D. in 2014 2. Gone with the Wind is the name of _____. A. a library B. a school C. a book D. a magazine 3. ___ __ offered to send the book back to the school. A. Wayne’s father B. Wayne C. Lori’s headmaster D. Lori 【答案】 1. A 2. C 3. B 【解析】 试题分析:短文讲述的是在华盛顿一所学校的图书馆里,一本书《乱世佳人》在被借走 65 年之后被还回来了。按照规定还书的人将面临 475 美元的罚款,但是图书馆的负责人

24

决定不这么做。 1. A 细节理解题。根据短文中 The book was borrowed out of the library of the high school in 1949 可知,这本书是在 1949 年从这所中学的图书馆被借走的。故选 A。 2.C 词义猜测题。根据短文中 A copy of Gone with the Wind was finally returned to its library 65 years late.可知 Gone with the Wind 是一本书的名字,它在图书馆被 借走 65 之后,才被还了回来。故选 C。 3.B 细节理解题。根据短文中 Wayne found the book in his father’s basement(地下 室) and then offered to send it back to the school.可知,Wayne 在他父亲的地下 室里发现了这本书,他主动把它还回给了学校。由此可知选 B。 【难度】容易 (十六) News Review APEC Blue People in Beijing got the saying after the APEC meeting in Beijing. It refers to(指) the clear blue sky during the meeting. To get such a blue sky, many factories in Beijing and nearby cities stopped work, and the number of cars on the road was cut. A Warning Ticket A 24-year-old woman in Nanjing was given a warning ticket for eating food on the subway. Eating is not allowed on Nanjing subway. Up to now, 2,698 people have been punished(惩罚) because of their eating, smoking or selling go ods on the subway. A Teacher-free Exam Recently, students at Ningbo Huamao Foreign Language School in Zhejiang took their mid-term exam –a teacher-free exam. After handing out the exam papers, the teachers left the classroom, leaving the students to take the exam without being watched. They only came back to collect the papers at the end. A Tomato Fight Do you want a tomato shower? Come to the “tomato fight” in Spain! Once every year, people in the town of Bunol throw tomatoes at each other. Don’t worry. It’s not a real fight. People do this only for fun. 1. APEC Blue refers to _____ in Beijing during the APEC meeting. A. the factories B. the clear blue sky C. the people D. the cars on the road 2. A 24-year-old woman in Nanjing was given a warning ticket for _____ on the subway. A. drinking B. smoking C. eating food D. selling goods 3. In a teacher-free exam, students take their exam _____. A. at the end of the term C. outside the classroom C. without giving answers D. without being watched 4. In the town of Bunol, Spain, people throw tomatoes at each other _____. A. to have fun B. to enjoy dinner C. to take a shower D. to start a fight 【答案】 1. B 2. C 3. D

25

4. A 【解析】 试题分析:这篇短文是来自四个地方的新闻浏览,第一个是关于北京 APEC 会议期间的蓝 色天空; 第二个是在南京一位女士一位是地铁上吃东西而收到了警告单; 第三个是宁波华 茂外国语学校进行了一场没有老师监考的考试; 最后一个是西班牙的 Bunol 这个地方, 每 年人们互相扔西红柿来取乐。 1.B 细节理解题。根据短文中 People in Beijing got the saying after the APEC meeting in Beijing. I t refers to(指) the clear blue sky during the meeting.可知,APEC Blue 这个名词是北京 APEC 会议后人们得到的一个名字, 它指的是在会议期间北京蓝色的 天空。由此可知选 B。 2. C 细节理解题。根据短文中 A 24-year-old woman in Nanjing was given a warning ticket for eating food on the subway.可知,南京一个 24 岁女士因为在地铁里吃东西 而得到了一张警告单。故选 C。 3. D 细节理解题。根据短文中 After handing out the exam papers, the teachers left the classroom, leaving the students to take the exam without being watched.可 知,宁波华贸外国语学校进行了一次没有老师监考的考试。Teacher-free 指没有老师监 考的,故应选 D。 4.A 细节理解题。根据短文中 Once every year, people in the town of Bunol throw tomatoes at each other. Don’t worry. It’s not a real fight. People do this only for fun.可知, 在西班牙的 Bunol 人们互相扔西红柿, 但是这不是打架, 仅仅是为了有趣。 由此可知选 A。 【难度】较易

(十七) Do you sleep well? If your answer is no, the following might help you. Set a certain bedtime and rising time A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks. Set a bedtime which is good and natural for you. Don’t change your bedtime and rising time on weekends. Avoid exciting activities just before sleeping Exciting activities get your thoughts running. At the same time, if you make tomorrow’s plan or read an exciting story before turning off the light, it doesn’t give you enough time to relax before you try to sleep. Keep the bedroom for sleeping only It’s a bad habit for you to use your bedroom as a place to eat, watch TV, read, talk on the phone, or discuss important matters with your family members. Break that habit to get better sleep. Don’t go to bed too early Your body usually lets you sleep only the number of hours it needs. You should decide how many hours you must sleep in order not to experience daytime sleepiness. Take a warm shower before your bedtime A twenty-minute warm shower at a temperature o f about 45 –50 not only is a great relax at day’s end, but also raises your body temperature by several degrees. The coming drop in temperature
26

of your body will naturally make you feel sleepy. 1. A. B. C. D. 2. A. B. C. D. 3. A. 4. If you want to build up your body clocks, you should ______. set a certain bedtime and rising time go to bed neither too early nor too late keep the bedroom for sleeping only take a warm shower before sleeping Why should you avoid exciting activities just before sleeping? Because they will get your thoughts running Because you have to make tomorrow’s paln Because you should read an exciting story Because you will have to turn off the light. Your bedroom should be kept for ______ only. talking B. eating C. reading D. sleeping According to the passage, ______ will make you feel sleepy. A. taking a cold shower B. your body temperature dropping C. your daily experience D. raising your body temperature 【答案】 1. A 2. A 3. D 4. B 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了五种有助于睡眠质量的方法。如:按时睡觉按时起床,避 免睡前的兴奋的活动等。 1. A 细节理解题。 根据第一条建议 A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks.可知设定固定的睡眠和起床时间能帮助建立生物钟。故选 A。 2. A 细节理解题。根据第二条建议 Exciting activities get your thoughts running. 可知兴奋的活动会使你的思维活跃,故选 A。 3.D 细节理解题。根据第三条建议可知卧室只能是睡觉的地方。故选 D 4.B 细节理解题。根据最后的建议 The coming drop in temperature of your body will naturally make you feel sleepy.可知下降的体温自然会使你感到困倦,故选 B。 【难度】一般 (十八) Be honest. That’s all you have to do on Honesty Day. It would be great if we were all honest every day of the year. It’s good that there is a day to encourage honesty. M. Hirsh G oldberg started Honesty Day. He chose the last day of April because the first day is April Fool’s Day, which celebrate lies. On Honesty Day, anyone may ask you any question and you should give a true and honest answer. That means that you have knowledge of Honesty Day. M. Hirsh Goldberg wrote a book on telling lies. He said in his book that almost

27

all person lie about 200 times a day. In our daily life, a typical(典型的)life for a man is “I did not drink that much” and for a woman is “Nothing is wrong, I’m fine.” It is found that nurses are the most honest people, while sales people and politicians(政客)are the biggest liars. Every Honesty Day, M. Hirsh Goldberg hands out prizes to honest people. 1. M. Hirsh Goldberg started Honesty Day to ______. A. celebrate lies B. encourage honesty C. ask questions D. hand out prizes 2. Which of the following is Honesty Day? st th A. April 1 B. April 10 th th C. April 20 D. April 30 3. According to the passage, ______ are the most honest people. A. nurses B. sales people C. politicians D. all men 4. The underlined word “liars” probably means “_____ _”. A. 获利者 B. 说谎者 C. 影响着 【答案】 1. B 2. D 3. A 4. B 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了 M. Hirsh G oldberg 把诚实日定在四月的最后一天以资 鼓励人们诚实。M. Hirsh G oldberg 还写了一本关于说谎的书。 1. B 推理判断题。 根据短文第一段 It’s good that there is a day to encourage honesty. 结合选项可知 M. Hirsh G oldberg 建立诚实日是为了鼓励诚实,故选 B。 2.D 细节理解题。根据短文 He chose the last day of April because the first day is April Fool’s Day, which celebrate lies.可知 M. Hirsh Goldberg 把诚实日定在四月 的最后一天,即四月三十日,故选 D。 3.A 细节理解题。根据短文 It is found that nurses are the most honest people,可 知护士是最诚实的人,故选 A。 4.B 词义猜测题。 根据短文可知发现护士是最诚实的人, 然而营销人员及政客是最说谎者。 两句是对比关系,和诚实相反的是说谎,故选 B。说谎者。 【难度】困难

D. 领导者

28


相关文章:
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之一 阅读理解.doc
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之一 阅读理解_英语_高中教育_教育专区。高一英语开学测汇编一 阅读理解 (一) A group of reporters asked a group ...
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之二 阅读理解.doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 | 举报文档 2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之阅读理解_英语_高中教育_教育专区。高一英语开学测汇编二 阅读理解 (一)...
...2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之二 阅....doc
【原创】2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之阅读理解 - 高一英语开学测汇编二 阅读理解 (一) Four years ago when I was a boy of 11,...
【英语】2015-2016学年高一上学期开学测试题分类之一阅....doc
【英语】2015-2016学年高一上学期开学测试题分类之一阅读理解 - 高一英语开学测汇编一 (一) 阅读理解 A group of reporters asked a group of 4...
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之八 语法....doc
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之八 语法填空题 - 高一英语开学测 语法填空题汇编 一、阅读理解填词: 阅读下面短文,根据中文首字母、音标或语境的提示...
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之九 任务....doc
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之九 任务型阅读与翻译 - 高一英语开学测汇编 任务型阅读与翻译 一、任务型阅读 (一) Two years ago, a small ...
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之八 语法....doc
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之八 语法填空题 Word版含答案 - 高一英语开学测 语法填空题汇编 一、阅读理解填词: 阅读下面短文,根据中文首字母、...
...2016学年高二上学期英语开学测试题分类之阅读理解汇....doc
【英语】2015-2016学年高二上学期英语开学测试题分类之阅读理解汇编一 - 高二英语开学测 阅读理解汇编一 (一) We walked in the hospital so quietly ...
...2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之九 任....doc
【原创】2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之九 任务型阅读与翻译 - 高一英语开学测汇编 任务型阅读与翻译 一、任务型阅读 (一) Two years ago, a ...
【英语】2015-2016学年高一上学期开学测试题分类之八语....doc
【英语】2015-2016学年高一上学期开学测试题分类之八语法填空题 - 高一英语开学测 语法填空题汇编 一、阅读理解填词: 阅读下面短文,根据中文首字母、音标或语境的...
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之六 完成句子.doc
2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之六 完成句子_英语_高中教育_教育专区。英语高一开学测汇编六 完成句子 (一) 根据汉语意思完成句子。 1. 我哥哥过去...
...2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之四 完....doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 【原创】2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之四 完形填空_英语_高中教育_教育专区。【原创】2015-2016学年高一上学期英语开学...
【英语】2015-2016学年高一上学期开学测试题分类之四完....doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 【英语2015-2016学年高一上学期开学测试题分类之四完形填空_英语_高中教育_教育专区。【英语2015-2016学年高一上学期开学测试题分类...
...2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之十 单....doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 【原创】2015-2016学年高一上学期英语开学测试题分类之十 单词填空_英语_高中教育_教育专区。【原创】2015-2016学年高一上学期英语开学...
...2015-2016学年高二上学期英语开学测试题分类之任务....doc
【英语】2015-2016学年高二上学期英语开学测试题分类之任务型阅读 - 高二英语开学测汇编之 任务型阅读阅读表达 任务型阅读 (一) “We see lots of adults ...
【原创】2015-2016学年八年级上学期英语开学测试题分类之短文阅读....doc
【原创】2015-2016学年八年级上学期英语开学测试题分类之短文阅读 - 阅读理解 (一) Mary: Let’s play computer games. Gina: That sounds...
【英语】2015-2016学年高一上学期开学测试题分类之十一....doc
【英语】2015-2016学年高一上学期开学测试题分类之十一单词拼写 高一英语开学测汇编十一 单词拼写 一、单词拼写 根据句意和首字母或汉语提示,将单词的正确形式完整...
...2015-2016学年八年级上学期英语开学测试题分类之完....doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 【原创】2015-2016学年八年级上学期英语开学测试题分类之完型填空_英语_初中教育_教育专区。【原创】2015-2016学年八年级上学期英语开...
2015-2016学年高一语文上学期开学测试题分类 9文言文阅读.doc
园丁网数学第一站成套数学资料免费下载 www.yszybase.com 2015-2016 学年高一语文上学期开学测试题分类 9 文言文阅读一、阅读下面的文言文,完成后面小题。 项籍...
【原创】2015-2016学年高一上学期化学开学测试题分类之....doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 【原创】2015-2016学年高一上学期化学开学测试题分类之科学探究(解析版)_理化生_高中教育_教育专区。【原创】2015-2016学年高一上学期...