当前位置:首页 >> 高中教育 >>

2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C6+历史地理类)


C6 历史地理类
【解析英语卷·2014 届福建省漳州市八校高三第四次联考(201405) 】C6 E For generations here in the deepest South, there had been a great taboo(禁忌): publicly crossing the color line for love. Less than 45 y

ears ago, marriage between blacks and whites was illegal, and it has been forbidden for much of the time since. So when a great job about an hour’s drive north of the Gulf Coast attracted him, Jeffrey Norwood, a black college basketball coach, had reservations. He was in a serious relationship with a woman who was white and Asian. “You’re thinking about a life in South Mississippi?” his father said in a skeptical voice, recalling days when a black man could face mortal(致命的) danger just being seen with a woman of another race, regardless of intentions. "Are you sure?" But on visits to Hattiesburg, the younger Mr. Norwood said he liked what he saw: growing diversity. So he moved, married, and, with his wife, had a baby girl, who was counted on the last census (人口普查) as black, white and Asian. Taylor Rae Norwood, three, is one of thousands of mixed-race children who have made this state home to one of the nation's most rapidly expanding multiracial populations, up 70 percent between 2000 and 2010, according to new data from the Census Bureau. In the first comprehensive accounting of multiracial Americans since statistics were first collected about them in 2000, reporting from the 2010 census, made public in recent days, shows that the nation’s mixed-race population is growing far more quickly than many researchers had estimated, particularly in the South and parts of the Midwest. That conclusion is based on the bureau’s analysis of 42 states; the data from the remaining eight state s will be released soon. In North Carolina, the mixed-race population doubled. In Georgia, it grew by more than 80 percent, and by nearly as much in Kentucky and Tennessee. In Indiana, Iowa and South Dakota, the multiracial population increased by about 70percent. Census officials estimated the national multiracial growth rate was about 35 percent since2000 according to the known result, when seven million people ----- 2.4 percent of the population chose more than one race. 72. If a black man married a white woman 50years ago, the worst result was that _____. A. he was sentenced to death B. he was considered to be immoral C. he was criticized by the public D. he was treated as a lawbreaker 73. The underlined word “serious” in Paragraph 2 can be replaced by “____”. A. stable B. bad C. mixed D. dangerous 74. What can we infer from Paragraph 4? A. Jeffrey Norwood was born in Hattiesburg and grew up there. B. Taylor Rae Norwood’s mother is a white-Asian. C.70 percent of the people in Mississippi are multiracial. D. Mississippi has the largest multiracial population in the US. 75. Which of the following states had the fastest growth rate of mixed-race population? A. Georgia. B. Tennessee. C. North Carolina. D. South Dakota.

1

【文章解读】本文叙述了几十年间,随着世界各地不断高涨的移民潮,跨种族通婚和多种族 混血儿童数量的激增,21 世纪的美国比历史上任何时刻更加多元化,这不但意味着种族间 的隔阂正在逐渐减少,同时也昭示着美国社会正面临更多挑战。 72. 【知识点】细节题 【答案解析】A 根据 a black man could face mortal(致命的) danger just being seen with a woman of another race,故选 A。 73. 【知识点】细 节题 【答案解析】A 根据 He was in a serious relationship with a woman who was white and Asian. “Y ou’re thinking about a life in South Mississippi?” his father said in a skeptical voice, recalling days when a black man could face mortal(致命的) danger just being seen with a woman of another race, regardless of intentions.故选 A。 74. 【知识点】推理判断题 【答案解析】B 根据 So he moved, married, and, with his wife, had a baby girl, who was counted on the last census(人口普查) as black, white and Asian. 故选 B。 75. 【知识点】细节理解题 【答案解析】C 根据 In North Carolina, the mixed-race population doubled.故选 C。

【英语卷 (解析) · 2014 届山东省日照一中 (日照市) 高三 5 月校际联合检测 (二模) (201405) 】 C6 B Human civilization has truly come a long way. From using animals for transport to the super fast automobiles that we have today.From using flint to making fire to using one touch lighters.But there are some things that we will never let go of. Some ancient traditions that have been brought down through the ages are still followed today. Groundhog Day(土拔鼠节),falls on the 2nd of February every year.It is observed in the United States and Canada.While this day may be a public holiday and a bank holiday,it is not a compulsory holiday declared by the government.But this is not so for all the sta tes.State-wise holidays may vary. Ever heard of Punxsutawney Phil? Groundhog Day is observed because of this groundhog.The day is indeed about a groundhog.Punxsutawney is the name of an apparently weather forecasting groundhog.He lives in his burrow(洞穴)on Gobler’s Knob,Punxsutawney in Pennsylvania,for a short period before the 2nd of February every year.On the 2nd of February,Phil comes out from his burrow and looks for his shadow.If he sees his shadow and goes back into the burrow,then America will have an extended winter of six weeks,But if he cannot see his shadow,and he remains outside.It means winter will soon end and spring will arrive very shortly .Phil has been‘predicting’the length of winter in this manner for almost a century and they have always been almost 100% accurate. Groundhog Day is celebrated in some parts of the USA and Canada.The largest celebration
2

is held at Punxsutawney,Pennsylvania.People come in scores to visit Punxsutawney Phil.They wait eagerly, camping days in advance,to see the small groundhog appear from his burrow, check for his shadow and either go back in or stay out.People cheer when they hear it is time for winter to end and celebrate by eating sweets and singing and dancing. Today. the Groundhog Day is a widespread tradition and an exciting event. 46.People celebrate Groundhog Day because ______________. A.some sweets are provided on Groundhog Day B.more and more people love groundhogs C.the groundhog predicts the beginning of spring D.Punxsutawney Phil is worth respecting 47.What does the author intend to tell us in Paragraph 1? A.Human civilization has a long history. B.Some old traditions should be carried on. C.Human civilization develops very fast. D.Some old traditions have disappeared. 48. We learn from the passage that Punxsutawney Phil ____________. A.forecasts the weather based on his shadow B.witnesses the history of human development C.organizes celebrations on Groundhog Day D.gives performances on Groundhog Day 49.We may infer from the passage that ________________. A.groundhogs will replace TV weathermen soon B.groundhogs can forecast the weather accurately C.Groundhog Day is becoming popular in the US and Canada D.a longer shadow of a groundhog indicates a longer winter 50.Which of the following statements is true according to the passage? A. Winter will end if the groundhog goes back into the burrow. B.Groundhog Day is a compulsory’holiday in the US and Canada. C.A groundhog will remain outside if he sees his shadows on 2nd,Feb. D.The celebration in Punxsutawney attracts large numbers of visitors. 【答案】 46.C。解析:推理归纳题 从第二段以及最后一段“Groundhog Day is celebrated in some parts of the USA and Canada…”,“People cheer when they hear it is time for winter to end…”等信 息推理得知,人们把它当节日庆祝的原因就是因为它预示着春天的开始。 47.B。解析:细节理解题 从最后一句“Some ancient traditions that have been brought down through the ages are still followed today…”得知,从而引出下文土拨鼠节的历史和传承。 48. A。解析:细节理解题 从文章第二段“Phil comes out from his burrow and looks for his shadow. If he sees his shadow and goes back into the burrow, then America will h ave an extended winter of six weeks…”得知。 49. C。 解析: 推理判断题 从最后一段 “Groundhog Day is celebrated in some parts of the USA and Canada.”及“Today, the Groundhog Day is a widespread tradition and an exciting event”判 断得知。
3

50. D 。解析:细节理解题 Pennsylvania”得知。

从第四段“ The largest celebration is held at Punxsutawney,

【英语卷(解析) ·2014 届广东省中山一中高 三高考热身试题(201405) 】C6 D

Australian cities can keep their native wildlife — but only if they can kick their habit of urban sprawl (无计划的扩展). That’s the finding of a new study by leading Australian environmental researchers Jessica Sushinsky, Professor Hugh P ossingham and Dr Richard Fuller of The University of Queensland. “While urban development usually reduces the number of birds in a city, building more compact (紧凑的) cities and avoiding urban sprawl can slow these reductions greatly,” says lead author Jessica Sushinsky. “Compact housing development leaves birds’ homes untouched, leading to fewer losses of birds.” The researchers surveyed native and wild birds in Brisbane’s urban areas, including living and industrial areas, public parks and gardens, major roadways and airports. They then used statistical modeling to find out what will happen to the birds as the city grows. The first setting was compact growth — where multiple homes are built on land that previously had only one house. The second setting was sprawling growth — a familiar pattern where homes are built here and there beyond the city’s current boundaries. The team’s forecasts showed that a much greater diversity of species was lost over 20 years in the sprawling setting compared to the more compact setting. “Urban sprawl resulted in the disappearance of many urban-sensitive birds — birds that only live in areas where there is native vegetation (植被), such as parklands and woodlands,” Ms Sushinsky says. “On the other hand, we found the city with the compact development attracted more birds because it kept more of its parks and green areas.” Now the Queensland Government has adopted the more compact urban growth strategy, which, Dr Richard Fuller says, is good news for Australia’s native birds. These birds are environmental specialists — they need a particular environment to do well. “While compact development means smaller backyards, it can also make our entire cities more biodiverse,” according to Dr Fuller. “The study shows that we should hold on to o ur green spaces instead of
4

clearing them for sprawling development.” This is the first time science has modeled the effects of different urban growth strategies on birds, the researchers say. “Statistical models like these are important because they help us to understand the ecological consequences of a particular decision,” says Dr Fuller. 41. The study deals with the relationship between ______. A. city development and birds C. humans and wildlife B. the environment and birds D. climate and wildlife

42. Why is compact urban growth better than the sprawling strategy? A. It makes the cities more beautiful. C. It is money-saving. B. It gives people larger backyards. D. It is bird-friendly.

43. Dr Richard Fuller thinks the Queensland Government’s action ______. A. is really brave C. has an uncertain future B. is worth praising D. should be performed nationwide

44. What can we learn about the study from the passage? A. It is based on the statistics in the past. B. It is strongly against urban development. C. It criticizes the city environment in Brisbane. D. It suggests leaving more green spaces for birds. 45. Where does the passage probably come from? A. A news report. 【答案】 41. A。解析:细节题,根据第三段 They then used statistical modeling to find out what will happen to the birds as th e city grows 可知该研究主要涉及了鸟类和城市发展的问题,故选 A。 42.D。解析:推理题。根据文章第五段 On the other hand, we found the city with the compact development attracted more birds because it kept more of its parks and green areas.可判断答案选 D。 43.B。解析:判断题。根据文章倒数第二段 Dr Richard Fuller 所说话中的 good news for Australia’s native birds. These birds are environmental specialists 可判断选 B。 44.D。 解析: 主旨题。 通读全文都是在建议城市发展中给鸟类留下更多的生存空间。 故选 D。 45.A。解析:推断题。通读全文是关于城市发展中应该给鸟类更多的生存空间,可排除 B 旅游指南,C 健康杂志;D 历史书。故选 A。
5

B. A travel guide. C. A health magazine.

D. A history book.

【英语卷·2014 届黑龙江省哈三中高三下学期第三次模拟考试(201405) 解析】C6 C I’ve visited several controversial(有争议的) dam sites around the world. For all of them, the tension has been between the national economic advantage offered by the dam and the local environment and social damage cau sed by its construction. The countries often sell the power to international neighbors, rather than directly improve electricity access to the local people. Some countries, such as Chile, which is planning to build a dam across Patagonian Rivers, and Laos, which plans to dam the Mekong, rely on energy imports and so hydro(电能) is a very attractive domestic option. Other countries, such as Brazil which is planning the world’s third largest dam at Belo Monte, China which recently complete 的 the largest dam at Three Gorges, and Ethiopia which is planning dams along the Omo, insists that these dams are essential for national economic development. The economic benefits can be huge. The Aswan Dam on Egypt’s Nile, for example, was highly controversial when it was built in the 1960’s. Yet for all the environmental damage to its downstream(下游的) river system, it’s very difficult for you to find an Egyptian that is in favor of its removal. The dam has been an outstanding economic success, bringing improved harvests from better irrigation despite drought conditions, hydropower and flood protection worth billions of dollars. So if we accept that many controversial dams are going to be built, how can we limit their damage? Jamie Skinner, who was senior advisor to the World Commission on Dams, and now heads the Water division at the Internat ional Institute for Environment and Development, suggests the answer might be to issue dam builders with limited-length licenses. “In America, the licenses are only for 30 or 50 years, after which there is a review. The reason why many dams are being removed there now is that their licenses have expired(到期) and the dams would no longer pass the stricter environmental planning regulations, ” he says. 29. How do the countries gain their economic benefits from dams? A. By exporting the power. B. By improving the local environment. C. By increasing the energy charge. D. By improving the local use of electricity. 30. The examples are given in the second paragraph in order to show _____. A. these countries are in great need of power B. dams bring huge economic benefits to the countries C. local people are eager to benefit from dams D. the benefits as well as the disadvantages of dams are huge 31. Why do Egyptians oppose to removing the Aswan Dam? A. They are used to living around the dam. B. They are well protected against the drought. C. They regard it as the symbol of their country. D. They benefit from the dam more than expected. 32. What is the key way of limiting dam’s damage according to Jamie Skinner? A. Reviewing the dams every year. B. Giving dam builders more freedom.
6

C. Removing the dams every 30 or 50 years. D. Making stricter environmental planning rules.

29. 【知识点】细节题
【答案解析】A 根据第一段 The countries often sell the power to international neighbors,A

30. 【知识点】判断推理题
【答案解析】 B 根据第一段 The countries often sell the power to international neighbors, rather than directly improve electricity access to the local people.第三段 The economic benefits can be huge 可知,选 B。

31. 【知识点】细节题
【答案解析】D 根据第三段 The dam has been an outstanding economic success, bringing improved harvests from better irrigation despite drought conditions, hydropower and flood protection worth billions of dollars. 选 D。

32. 【知识点】细节题
【答案解析】 D 根据最后一段 the dams would no longer pass the stricter environmental planning regulations,选 D。

7


相关文章:
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C6+历史地理类)]
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C6+历史地理类)]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编...
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C6 历史地理类)]
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C6 历史地理类)]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编...
2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C6+历史地理类)
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C6+历史地理类)_高中教育_教育专区。C6 历史地理类【解析英语卷·...
2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C2+故事类)
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C2+故事类)_高中教育_教育专区。C2 故事类【英语卷?2014 届江苏...
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C5 文化教育类)]
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C5 文化教育类)]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编...
2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C1+人物传记类)
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C1+人物传记类)_高中教育_教育专区。C1 人物传记类【英语卷(解析...
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:H单元+山东]
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:H单元+山东]_高中教育_...阅读下面两篇短文,从 11--40 各题所给的四个选项 A、B、C、D)中出可以填入...
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C8+科普知识类)]
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C8+科普知识类)]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编...
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C7+社会生活类)]
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C7+社会生活类)]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编...
【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:O单元 湖南]
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:O单元 湖南]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考...
更多相关标签: