当前位置:首页 >> 英语 >>

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 The Internet and Telecommunications 外研版必修1


Module 6
I. 阅读理解

The Internet and Telecommunications
A

A man may usually be known by the books he reads as well as by the company he keeps.One should always live in the best company,whether it is of books or of men. A good book may be among the best of friends.It is the most patient and cheerful of companions.It always receives us with the same kindness,amusing and instructing us in youth, and comforting us in age. Men often discover their similarity to each other by the common love they have for a book just as two people sometimes discover a friend by the admiration which both entertain for a third.There is an old proverb,“Love me,love my dog.” But there is more wisdom in this:“Love me,love my book.” The book is a truer and higher bond (纽带) of union.Men can think,feel,and sympathize with each other through their favorite author.They_live_in_him_together,and_he_in_them. A good book is often the best container of a life preserving the best that life could think out,for the world of a man’s life is,for the most part,the world of his thoughts.Thus the best books are treasures of good words and the golden thoughts,which become our steady companions and comforters. Books are by far the most lasting products of human effort.Temples and statues decay (腐朽),but good books survive.Time is of no account with great thoughts, which are as fresh today as when they first passed through their author’s minds ages ago. The great and good do not die, even in this world.Preserved in books, their spirits walked abroad.The book is a living voice.It is an intellect (智者) to which one still listens. 1.The writer introduces the topic of the passage by________. A.describing life experience of great writers B.telling his own story of reading good books C.presenting the best thoughts in good books D.comparing good books to good friends in life 2.What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean? A.Readers feel sympathy for the author. B.Readers live together with the author.

1

C.Readers and the author share the same feeling. D.Readers are the author’s companions and comforters. 3.Which of the following is TRUE according to the passage? A.We can learn about the great and good through books. B.The most important part of a man’s life is his treasures. C.Good books help as to know about their authors’ friends. D.Books are often regarded as best containers in our life. 4.The passage mainly tells us that ________. A.one should have some good friends B.one should read as many books as possible C.one should keep company with good books D.books are the most lasting products of human effort 【语篇解读】 本文是一篇优美的散文。一本好书就是最好的朋友。好书是金玉良言和 崇高思想的宝库。 1.D [写作手法题。根据第一段内容和第二段第一句可知 D 项正确。] 2.C [句意理解题。根据“Men can think,feel,and sympathize with each other through their favorite author.”可知,画线句子的意思是人们与自己喜欢的作家有着相同的 感受,故 C 项正确。] 3.A [推理判断题。根据最后一段内容可推知,A 项正确。其他选项均与文章内容不符。] 4.C [主旨大意题。全文围绕书是人类的朋友展开描写,说明一个人应该和好书相伴,故

C 项正确。] B Talking plants might sound like characters in a fairy tale.But recent scientific studies have shown that plants communicate with each other and with other living things in a surprising number of ways.To understand them,scientists say,we just have to learn their language.Farmers are especially interested in what plants have to say. “Plants are able to communicate with all sorts of organisms (有机体).They can communicate with giant bacteria,with other plants and with insects.They do this chemically,” said Cahill,an Ecology Professor of the University of Alberta in Canada. Plant scientists are just beginning to understand this chemical

“language”.Cahill says studies have shown,for example,that plants can evaluate conditions in their immediate environment and take appropriate actions.Plants have
2

an ability , for example , to signal pain or discomfort caused by anything from temperature extremes to an insect attack.Jack Schultz , a professor of chemical ecology at the University of Missouri,says when a plant senses that it’s being eaten,it cannot walk away from trouble;on the contrary,it will release a chemical vapor that alerts other plants nearby. “Their language is a chemical language,and it involves chemicals that move through the air that are easy to be changeable,and most of all are smells that we are familiar with,” Schultz explained. “All plants responded to the attack by changing their chemistry to defend themselves,” Schultz recalled.“But we were quite surprised to find that nearby plants also changed their chemistry to defend themselves,even though they were not part of the experiment.” Studies have also shown that plants under attack release pleasant

chemicals.Those chemicals attract friendly insects that attack the pests eating the plant. In the end,plants’ ability to communicate their needs—and our ability to understand them—could help farmers reduce the use of poisonous chemicals , cut operating costs and limit damage to the environment. 5.The recent scientific studies have shown that plants can________. A.communicate with other living things in a chemical way B.hardly react to any sudden change in temperature C.use a very special chemical language which is familiar to us D.respond to the attack by giving off poisonous chemicals 6.When being eaten by an insect,the plant will________. A.walk away from trouble B.change its chemistry to kill the insect C.release a chemical vapor to “ask” other plants for help D.give off nice chem icals to attract friendly insects killing the pest 7.The underlined word “alert” most probably means “________”. A.warn C.threaten B.protect D.allow

8.Which would be the best title for the passage? A.Communication between Plants B.A Chemical “Language”
3

C.Plants Can Talk D.How Plants Protect Themselves 【语篇解读】 本文是一篇科普类文章,主要讲述了“植物的特殊语言”及其功能,以 及这种特殊语言对农业生产可能产生的指导意义。 5. A [细节理解题。 根据文章第二段中的“Plants are able to communicate with all sorts

of organisms (有机体)...They do this chemically.”可知,植物能够与其他生物通 过化学方式进行交流。] 6.D [ 细节理解题。根据文章第三段中的“when a plant senses that it’s being

eaten...on the contrary,it will release a chemical vapor...”以及文章倒数第 二段中的“Those chemicals attract friendly insects that attack the pests eating the plant.”可知,当植物被昆虫吞食的时候,植物会释放一种化学蒸汽,这种化学蒸 汽能够吸引有益的昆虫来袭击害虫。] 7.A [词义猜测题。根据上下文语境可知,植物在遭受攻击时会释放一种化学物质,这种

化学物质有两种功能, 一是警示危险的存在, 二是发出求助信息。 由此可知, 此处的 alert 应该意为“警示,警惕”,即 warn。] 8.C [主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了“植物的特殊语言”及其功能。C 项

既能概括文章的主题又生动风趣,尤其是 talk 一词充满了拟人化的幽默感。] II. 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 There were times when it was only schoolchildren who felt sick before they got their grades.__1__ Many teachers are opposed to it.They don't mind being evaluated.But they are upset because the results are then being posted on the Internet and accessible to millions of Internet users.__2__The teachers are graded on categories such as “motivated”, “good instruction”, “easy examinations”, or even “sexy”. __3__ The creators of the website say that the students are only being offered the chance to provide teachers with some feedback( 反 馈 )about their classroom instruction.Bernd Dicks founded the website with three friends.__4__On a grading scale of one to six, the teachers' average grade is as high as 2.7 and it has been improving lately.He often says the impression is that students are bullying( 欺 负)their teachers.But there is also bullying of the students by teachers. “Teachers must also learn to live with criticism,” he added.But still, the
4

website is not totally prevented from being manipulated(人为操纵),as one teacher near the northern city of Hanover recently proved.__5__Within a few days, seven of his colleagues were listed in the top 10 rankings of Germany's best teachers. A.On the website www.spickmich.de during the past four months students have posted evaluations of 100,000 teachers. B.He registered himself on the website as a student and then rated his own teaching colleagues highly. C.Many teachers think that their privacy has been disturbed. D.But now teachers in Germany are scared, too, as they are being graded by their students. E.He says that the students are largely quite satisfied with their teachers. F.He says a majority of the students expressed their dissatisfaction with their teachers. G.He tried to make friends with students as many as possible. 【语篇解读】 老师给学生写评语司空见惯,可是如果换而言之呢?在德国有的学生通 过在网上给老师打分来判断其教学成绩和综合能力,这引起了轩然大波。 1.D [上一句的 before they got their grades 说的是相对于学生而言,而该项的 now

teachers in Germany are scared 既说明本文的中心,也引起了读者的兴趣。] 2.A [上一句的 accessible to millions of Internet users 和该项的 On the website

www.spickmich.de 吻合,用例证说明老师们对这种方式的反感。]
3.C [将老师分为“motivated”,“good instruction”,“easy examinations”或可

接受,但是上一句的 or even “sexy”说明对教师的不良影响之深,这些做法必然会引 起不良反应,和该项的 privacy has been disturbed 吻合。] 4.E [该项的 He says 和上一句的 Bernd Dicks 吻合,说明这个建立网站的人的观点和看 法。F 项和事实正好相反,所以不能选择。] 5.B [该项的 registered himself on the website as a student and then rated his own teaching colleagues highly 是对上一句的 being manipulated 的举例说明。G 项并不 属于人为操纵的例子。] III. 书面表达

5

随着人民生活水平的不断提高, 越来越多的人加入了“有车一族”, 可是随之而来的不 便和污染也越来越明显。各大城市均饱尝了堵车之痛。北京市也在广泛征集治堵良方,请根 据下面图中的相关信息,结合自己的理解,写一封倡议书,表达一下自己的观点,倡导绿色 出行。词数 100 左右。 Let's Go Cycling! As is depicted in the picture above,we can see that the streets are filled with so many cars that the traffic jams happen very frequently,which has very bad influence on the life of the people. ________________________________________________ ________________________________________________ ________________________________________________ ________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ __________________________ ___________________________________________________________________

【参考范文】 Let's Go Cycling! As is depicted in the picture above,we can see that the streets are filled with so many cars that the traffic jams happen very frequently , which has very bad influence on the life of the people. Nowadays we Chinese people are living a comparatively rich life.People buy cars to go out very conveniently.But what we have to mention is that so many cars on the road might not be a good thing for the city traffic.Sometimes it is easy to get jammed.Always using cars is not good for health and it produces to some degree air pollution. The bicycle is a Chinese traditional stereotype.Many people like to go
6

cycling.Cycling is recreation,a sport,and a means of transport.The bicycle is an efficient means of transportation.In fact,cycling is more efficient than any other method of travel!It is absolutely an energy?saving means of transportation. Let's go cycling!

7


赞助商链接
相关文章:
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Films and...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Films and TV Programmes 外研版...With the wide use of the Internet in our daily life,more and more ...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Old and N...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Old and New素材 外研版必修3_...(荒谬的),there is always the Internet to spread the news in minutes and...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Cloning素...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Cloning素材 外研版选修6_英语_...the Internet 网上冲浪 10.browse the web page 浏览网页 经典语篇 假如你是...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Old and N...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Old and New 外研版必修3_英语_高中教育_教育专区。Module 6 I. 阅读理解 Old and New A Most people who move...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 2 Fantasy L...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6_...and kept me from drawing my savings out.The overall situation looked ...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Films and...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Films and TV Programmes素材 外研版必修2_英语_高中教育_教育专区。Module 6 Films and TV Programmes 话题词汇 1....
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Small Tal...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Small Talk 外研版选修6_英语_...I went back to the nurses station and mentioned we had a homeless__11_...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Unexplain...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World素材 外研版必修4_英语_高中教育_教育专区。Module 6 Unexplained Mysteries ...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Newspaper...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Newspapers and Magazines素材 外研...the International Space Station.Now China has become the third country 6.to...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Cloning ...
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Cloning 外研版选修6_英语_高中...s just past noon,late July, and I’m__1__the desperate sounds of a ...
更多相关标签: