当前位置:首页 >> 高中教育 >>

2014年重庆市普通高等学校招生对口高职类统一考试


2014 年重庆市普通高等学校招生对口高职类统一考试 英语 试题 一、单词辨音(共 10 小题,每小题 1.5 分,共 15 分) 从下面每小题 ABCD 四个选项中选出划线部分的读音与其他三个单词划线部分读音不同的 一个词。 1. A. name B. take C. game D. bag 2. A. she B. get C. bed D. egg 3. A. nine B

. nice C. milk D. like 4. A. home B. close C. box D. cold 5. A. this B. think C. there D. they 6. A. what B. why C. when D. whole 7. A. food B. flood C. moon D. room 8. A. actor B. horse C. short D. born 9. A. ready B. bread C. please D. dead 10. A. round B. trouble C. sound D. found 二、单项选择(共 10 小题,每题 1 分,共 10 分) 从每小题的 ABCD 四个备选答案中,选出一个最佳的答案。 11. You play with fire, Tom. It’s very dangerous. A. needn’t B. may not C. mustn’t D. wouldn’t 12. The book is very interesting. I bought it from unknown little town. A. an B. a C. the D. / 13. They will win the game they try their best. A. before B. but C. since D. if 14. Which do you like ,tea or coffee? A. well B. better C. best D. good 15. ---Don’t make any noise. The baby . A. sleeps B. slept C. is sleeping D. was sleeping 16. Frank’s mom won’t let him his own decision. A. making B. made C. to make D. make 17. You should not so soon. Keep trying and you’ll succeed one day. A. give off B. give up C. give away D. give out 18. We had two English classes Tuesday. A. in B. for C. at D. on 19. I can’t understand . A. what you mean B. you mean what C. what do you mean D. you what mean 20. ---It is a fine day. How about going swimming? --. A. You are welcome B. See you soon. C. Good idea! D. Thank you very much! 三、交际应用(共 10 小题,每题 2 分,共 20 分) 用所给句子完成下面两段对话,选项中有两项为多余选项。 (A) A: Green Restaurant. Good morning! 21 B: Yeah, I’d like to book a table for two. A: Certainly, sir. 22

B: At 7:00 this evening. A: Ok. 23 B: Yes, it’s Mr. Watson. A: So it’s Mr. Watson, a table for two, 7 o’clock this evening, right? B: 24 Thanks! A: Thank you for calling. We look forward to your visit. Good-bye. B: 25 A. That’s right. B. You’re welcome. C. May I have your name please? D. Good-bye. E. Can I help you? F. How many of you are coming? (B) A: May I use your car, Jane? B: Sure. 26 A: About two hours. B: 27 A: I’m going to the train station to meet my aunt Nancy. B: Well, can you do me a favor? A: 28 B: Will you buy some apples for me on your way back? A: 29 B: No, just apples. Here’s the key. A: Thanks. See you then. B: 30 A. Certainly, what is it? B. But for how long? C. How do you do? D. Where are you going? E. See you. F. That’s all. G. Of course. What else do you need? 四、完形填空(共 10 题,每小题 1.5 分,共 15 分) 阅读下面短文,在每小题的 ABCD 四个备选答案中,选择一个最佳答案。 Susan Boyle is 53 years old. She became 31 when she sang the song I Dream a Dream in Britain’s Got Talent show. It is a big 32 in Britain. Ordinary people can show their 33 talents in it. Before she became popular, Susan Boyle didn’t have a job. She looked shy and didn’t 34 well. When she said she wanted to be a famous 35 , everybody looked down upon her. But when she opened her 36 and stared singing, people stopped laughing. They were surprised by her beautiful 37 . Susan Boyle has a lot of fans all over the world and she is a real 38 now. She travels around the world to meet her fans. She is very 39 and always has time for them. At the

airport, thousands of her 40 shout, “Susan, we love you!” 31. A. unknown B. famous C. common D. terrible 32. A. show B. movie C. sport D. restaurant 33. A. simple B. difficult C. special D. serious 34. A. dress B. wearing C. put on D. be in 35. A. dancer B. singer C. farmer D. teacher 36. A. window B. eyes C. mouth D. arms 37. A. look B. voice C. clothes D. hair 38. A. nurse B. waitress C. writer D. superstar 39. A. old B. handsome C. kind D. slow 40. A. friends B. children C. visitors D. fans 五、阅读理解(共 20 小题,每小题 2 分,共 40 分) 阅读下面四篇短文,在每小题的 ABCD 四个备选答案中,选择一个最佳答案。 (A) In the morning, Mr. Smith comes into the garden at the back of his house. He sees a lot of snow in the garden. He can’t get out his car from his garage. His wife will be back from New York in the evening. He is going to pick her up at the airport. Mr. Smith has to get his car out, so he asks a man to clean the road from his garage to the gate. He says to the man, “Don’t throw any snow on the flowers. Don’t throw any on the wall. Don’t throw any into the street, or the policeman will come. ” Then he goes out. In the afternoon, Mr. Smith comes back. The road is clean. There is no snow on the flowers, on the wall or in the street. But when he opens the garage to get his car out, he finds that the garage is full of snow, the snow from the road. And his car is under the snow! 41. Where does Mr. Smith see a lot of snow in the morning? A. In his house B. In his garage C. In his garden D. In his car 42. What is Mr. Smith going to do in the evening? A. To go to New York B. To pick up his wife C. To see the snow D. To clean the road 43. What does Mr. Smith ask the man to do? A. To clean the snow in the garden B. To throw the flowers in the street C. To open the garage for him D. To take the car to the police 44.Where does Mr. Smith find his car in the afternoon? A. On the road B. In the garden C. At the back of the house D. Under the snow 45. How might Mr. Smith feel in the end? A. Excited B. Angry C. Happy D. Tired (B) Dear Sally, I’m a fan of your program. I listen to your program every evening. I am writing to you because I have some problems with my parents. My parents always say “No” to me. They don’t allow me to go out with my friends. They don’t allow me to do anything after school. They ask me to study all the time, even though I have finished my home work. When I ask why, they always answer,“Because we’re your parents. What we’re doing is good for you.” I get good grades at school. I don’t smoke or drink. I know many teenagers often lie to their parents, but I’m always honest. I’m a good girl with good behavior. But my parents still

aren’t pleased with me. I’m lonely and bored. I’ve told them how I feel, but they don’t listen to me. We’ve never had a good talk with each other. I don’t know what should I do, please help me. Yours, Lisa 46. Where does Sally most probably work? A. In a school B. At a newspaper office C. At a radio station D. In a hospital 47. Why does Lisa write the letter? A. To introduce Sally to her family B. To make friends with Sally C. To tell Sally about her school life D. To ask Sally for help 48. What kind of person is Lisa? A. A girl with good behavior B. A girl who smokes C. A girl with poor grades D. A girl who lies 49. What do Lisa’s parents often ask her to do? A. To go out with her friends B. To study all the time C. To drink at school D. To listen to a program 50. What is the passage mainly about? A. Problems between Lisa and her parents B. Friendship between Lisa and Sally C. Wonderful school work D. An interesting program (C) New Hope English Club For Students 16:00-18:00 Saturday 20yuan/month 9 Datong Road Tel: 33582123 Ocean Park 9:00-17:30 50yuan 32 Nanjing Road Tel: 33568786 Global Cinema 10:00-24:00 60yua(half for students) 18 Yuzhou Road Tel: 334482226

Science Museum 8:00- 17:30 40 yuan(half for students) 16 Jinlong Road Tel: 33665776

51. Which of the following people are most likely to join the New Hope English Club? A. Students B. Dancers C. Visitors D. Patients 52. How much will it cost a student to see a movie at the Global Cinema? A. 20 yuan B. 30 yuan C. 40 yuan D. 60 yuan 53. When does the Ocean Park open? A. At 8:00 B. At 9:00 C. At 10:00 D. At 16:00 54. Where is the Global Cinema? A. 9 Datong Road B. 16 Jinlong Road C. 18 Yuzhou Road D. 32 Nanjing Road 55. Which number should you call if you need information about the Science Museum? A. 33582123 B. 33482226 C. 33568786 D. 33665776 (D)

Students usually learn many subjects at school, like Chinese, English, Maths, and physics. Many students think it’s hard to do well in maths. They Say it’s boring. Why do they say so? First, some maths questions are so hard for them. They spend a lot of time on them, but they can’t work them out, so they lose heart. Second, they are afraid to ask their teachers for help. They think the teachers will laugh at them. Third, they think maths classes are very tiring because they need to use their brains to find out the answers all the time. How can you do well in maths? Here is some advice: 1. Listen to the teacher carefully in class and do some more exercises after class. 2. Ask the teacher for help if you don’t understand anything. Don’t be afraid. 3. Don’t forget to go over your lessons. If you do these things, you will fins it much easier to do better in maths. 56. Which subject do many students find hard to do well in? A. English B. Chinese C. Maths D. Physics 57. Why do some students think maths classes are very tiring? A. Because they have to listen to their teacher. B. Because they are often laughed at. C. Because they have to use their brains all the time. D. Because they are afraid to ask questions. 58. What is the first paragraph mainly about? A. The subjects students have to learn at school. B. The reasons why many students don’t like maths. C. The ways students use to answer maths questions. D. The maths classes students find easy. 59. Who most probably gives the advice in the passage? A. A teacher. B. A doctor. C. An engineer. D. A businessman. 60. What should a student do when he can’t understand anything? A. Do more exercises B. Ask a classmate for advice. C. Study lessons before class. D. Ask the teacher for help. 六、单句辩错(共 10 小题,每小题 1.5 分,共 15 分) 下面各句 ABCD 中有一处是错误的,请找出。 61. Edna Ferber told the story of her life in two book. A B C D 62. A friend of him went to Japan last Sunday and had a good time there. A B C D 63. This year is the ten year since they have got married. A B C D 64. Lily said that she will go to the cinema with her parents this weekend. A B C D 65. My mom always asks me to keep my clothes cleanly and tidy. A B C D 66. It’s real important that everyone should protect the Erath. A B C D 67. She wants to be the doctor when she grows up. A B C D

68. As soon as he get there , my brother will phone me. A B C D 69. Can you guess how many years I have been for the city? A B C D 70. Though he is very young, but he can play the piano very well. A B C D 七、句型转换(共 10 空,每空 2 分,共 20 分) 按下面各小题要求,完成句型转换,每空一词,并将答案填在对应的位置上。 71. There is something wrong with my watch.(改为否定句) There is 1 2 wrong with my watch. 72. I get up at six o’clock everyday.(对划线部分提问) 3 4 you get up everyday? 73. You can not play the computer games for long.(改为祈使句) 5 6 play the computer games for long. 74. We are going to finish the project in two months.(改为被动语态) The project is going to 7 8 by us in two months. 75. Our school is so beautiful.(改为感叹句) 9 10 Our school is! 八、书面表达(共 15 分) 假设你是李明,你的一位美国 Lily 朋友即将回国。现请你给她写一封电子邮件,内容 应该包括以下要点: (1) 得知她即将回国; (2) 感谢她帮助你学习英语; (3) 邀请她参加为她举办的欢送会; (4) 时间: 星期五晚六点; (5) 地点: 李明的家。 参考词:欢送会(a farewell party) 注意: (1) 字数 80 词左右。 (2) 请写在答题卡对应的位置上。 (3) 邮件格式已给出。

一、单词辨音(共 10 小题,每小题 1.5 分,共 15 分) 1.D 2.A 3.C 4.C 5.B 6.D 7.B 8.A 9.C 10.B 二、单项选择(共 10 小题,每小题 1 分,共 10 分) 11.C 12.A 13.D 14.B 15.C 16.D 17.B 18.D 19.A 20.C 三、交际应用(共 10 小题,每小题 2 分,共 20 分) 21.F 22.D 23.C 24.A 25.E 26.B 27.D 28.A 29.G 30.E 四、完型填空(共 10 小题,每小题 1.5 分,共 15 分) 31.B 32.A 33.C 34.A 35.B

36.C 37.B 38.D 39.C 40.D 五、阅读理解(共 10 小题,每小题 2 分,共 40 分) 41.C 42.B 43.A 44.D 45.B 46.A 47.D 48.A 49.B 50.A 51.A 52.B 53.B 54.C 55.D 56.C 57.C 58.B 59.A 60.D 六、单句辨错(共 10 小题,每小题 1.5 分,共 15 分) 61.D 62.A 63.B 64.B 65.D 66.A 67.B 68.A 69.D 70.C 七、句型转换(共 10 空,每空 2 分,共 20 分) 71.(1)not (2)anything 72.(3)When (4)do 73.(5)Do (6)not 74(7)be (8)finished 75.(9)How (10)beautiful 八、书面表达(共 15 分) 76.书面表达评分细则: (1)根据主题,表述清楚,行文正确,字数符合要求,无语法错误,或少许语法错误,但 不影响意思的表达,给 12—15 分。 (2)围绕主题,表达清楚,行文基本正确,字数基本符合要求,有一定的语法错误,但基 本不影响意思的表达,给 8—11 分。 (3)根据主题,表述基本清楚,但语法错误较多,字数也不符合要求,给 4—7 分。 (4)不能根据主题进行表述,字数完全不符合要求,语法错误严重,不知所云,给 0—3 分。


相关文章:
2014年重庆市普通高等学校招生对口高职类统一考试数学试题
2014年重庆市普通高等学校招生对口高职类统一考试数学试题_高三数学_数学_高中教育_教育专区。2014 年重庆市普通高等学校招生对口高职类统一考试 数学一、选择题(共 ...
2014年重庆市普通高等学校招生对口高职类统一考试
2014 年重庆市普通高等学校招生对口高职类统一考试 英语 试题 一、单词辨音(共 10 小题,每小题 1.5 分,共 15 分) 从下面每小题 ABCD 四个选项中选出划线...
2014年重庆市普通高等学校招生对口高职统一考试(电子类)
2014年重庆市普通高等学校招生对口高职统一考试(电子类)_研究生入学考试_高等教育_教育专区。2014 年重庆市普通高等学校招生对口高职统一考试 电子技术类专业技能测试...
2014年重庆市高职单独招生统一考试
2014年重庆市高职单独招生统一考试_学科竞赛_高中教育_教育专区。2014年 2014 年重庆市普通高等学校招生对口高职类统一考试 数学 试题 数学试题卷共 4 页。满分 ...
2014年重庆市高职单独招生统一考试
2014年重庆市高职单独招生统一考试_研究生入学考试_高等教育_教育专区。2014 年重庆市普通高等学校招生对口高职类统一考试 数学 试题 数学试题卷共 4 页。满分 200...
2013年重庆市普通高等学校招生对口高职统一考试(电子类)
2013年重庆市普通高等学校招生对口高职统一考试(电子类)_研究生入学考试_高等教育_教育专区。 文档贡献者 小金远平 贡献于2015-09-21 专题推荐 2014下半年教师...
2014年重庆市高职单独招生统一考试-数学
2014年重庆市高职单独招生统一考试-数学_数学_高中教育_教育专区。2014 年重庆市普通高等学校招生对口高职类统一考试 数学 试题 数学试题卷共 4 页。满分 200 分...
重庆市对口高职招生统一考试数学答题卡
重庆市对口高职招生统一考试数学答题卡_职高对口_职业教育_教育专区。重庆市对口高职招生统一考试数学答题卡重庆市对口高职招生统一考试数学试题答题卡姓 名 ___ 请在...
重庆市2014年普通高等学校招生全国统一考试语文试题
2014 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 语文试题卷语文试题卷共 8 页。...因花开时如口张状,故称。 (1)作着描写燕子,运用了哪叫表现手法?(3 分) ...
更多相关标签:
重庆市 高职对口 语文 | 重庆市高职院校排名 | 重庆市高职院说学 | 重庆市 高职高专 数量 | 重庆市高职教育网 | 重庆市高职院校介绍 | 重庆市高职院校 | 重庆市示范高职院校 |