当前位置:首页 >> 高考 >>

2016届宁夏石嘴山市第三中学高三下学期第一次模拟考试英语试题【解析版】


石嘴山市三中 2016 届第一次模拟考试英语试卷
第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下 一小题。每段对话仅读一遍。 1.What does the woman suggest? A. She should go to the movie. B. She should watch TV at home. C. She should watch a film at home. 2.What does the woman think of the man? A. He is overweight. B. He is too thin. C. He is too tall.

3.What do we learn from the conversation? A. Mary is probably sick. B. Mary always feels cold.

C. Mary is actually a warm person. 4.What does the man mean? A. Joe will be earlier than they will. B. They will be earlier than Joe will. C. They will save a place in front of them for him. 5.What’s true about Nancy? A. She likes nothing. B. She likes to sleep late. C. She does not like anything.

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,共 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将阅读各个小题,每小 5 秒钟; 听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.Where does the man work? A. In a shoe store. B. In a movie studio. C. In a factory.

7.What does the man buy at last? A. Black leather shoes. B. Red leather shoes. C. Red plastic shoes.

听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题 8.At what time does the store open on Wednesday? A. 8:00a.m. B. 8:30a.m. C. 9:00a.m.

9.How much would you pay for this store’s main product on Saturday if it cost $100 during the

rest of the week? A. $90. B. $80. C. $70.

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.What is the probable relationship between these two speakers? A. Mother and son. B. Teacher and student. C. Boss and secretary.

11.Why does the woman want to talk with the man ? A. Because the man failed in the exam. C. Because the man often misses class. 12.How many courses does the man feel very boring? A. Two. B. Six. C. Eight . B. Because the woman is a serious person.

听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.Who is probably the woman? A. She’s the sister of Ms.Elaine Strong. C. She’s the boss of Ms.Elaine Strong. 14.What time should the woman send the material? A. 2:30p.m. 15.What is the man’s name? A. Cordell. B. Kordel. C. Kordell. B. 3:30p.m. C. 5:00p.m. B. She’s the secretary of Ms Elaine Strong.

16.What is the man’s telephone number? A. 560-1287. B. 560-1828. C. 560-2187.

听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.How many kinds of pollution have been mentioned in this monologue(独白)? A. Two. B. Three. C. Four.

18.Which is the most serious pollution in today’s life? A. Air pollution. B. Noise pollution. C. Water pollution.

19.Why must factories clean their water before it is thrown away? A. Because it will pollute our rivers and lakes. B. Because it will make us talk louder. C. Because it will blow dirty smoke into the air. 20.What have you learned in the passage? A. We can’t eat fish in the rivers and lakes. B. We should build fewer factories and make fewer cars. C. We should help to fight pollution.

第二部分:阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A.B.C 和 D)中,选出最佳选项。 A A Guide to the University Food The TWU Cafeteria is open 7am to 8pm.It serves snacks, drinks, ice cream bars and meals.You can pay with cash or your ID cards.You can add meal money to your ID cards at the Front Desk.Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study. If you are on campus in the evening or late at night, you can buy snacks, fast food, and drinks in the Lower Café located in the bottom level of the Gouglas Centre.This area is often used for entertainment such as concerts, games or TV watching. Relaxation The Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying, cooking, and eating.Monthly activities are held here for all international students.Hours are 10 am to 10 pm, closed on Sundays. Health Located on the top floor of Douglas Hall, the Wellness Centre is committed to physical, emotional and social health.A doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice . The cost of this is included in your medical insurance.Hours are Monday to Friday, 9am to noon and 1;00 to 4;30pm. Academic Support All students have access to the Writing Centre on the upper floor of Douglas Hall.Here, qualified volunteers will work with you on written work, grammar, vocabulary, and other academic skills. You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door two 30 –minute appointments per week maximum.This service is free. Transportation The TWU Express is a shuttle(班车) service.The shuttle transports students between campus and the shopping center, leaving from the Mattson Centre. Operation hours are between

8am and 3pm.Saturdays only.Round trip fare is $1. 21.What can you do in the TWU Cafeteria? A. Do homework and watch TV C. have meals and meet with friends B. Buy drinks and enjoy concerts D. Add money to your ID and play chess

22.Where and when can you cook your own food? A. The McMillan Hall , Sunday. C. The TWU Cafeteria, Friday B. The Lower Café, Sunday D. The Globe, Friday

23.The Guide tells us that the Wellness Centre _________. A. is open six days a week C. trains students in medical care B. gives advice on mental health D. offers services free of charge

24.How can you seek help from the Writing Center? A. By filling in a sign-up form C. By calling the center B. By applying online D. By going to the center directly

【考点】广告布告 【试题解析】1.细节理解。 根据第一段中的内容,可知在 TWU 的餐厅里既可以吃东西,也可以在那里朋友见面聚会,故 C 选项的意思与之相符,应选 C。 2.细节理解 根据第三段中的 The Globe,located in the bottom level of McMillan Hall,is available for relaxing,studying,cooking,and eating,可知应选 D。 3.细节理解 跟文章第四段的 the Wellness Centre is committed to physical,emotional and social health,可知道 Wellness Centre 在精神健康方面也是会给予学生们的帮助的,故选 B。 4.细节理解 根据倒数第二段中的 You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door,故可知应选 A。 【答案】21-24 CDBA B Ireland, Japan, China scientists share the 2015 Nobel Prize for medicine. William Campbell, Satoshi Omura and Tu Youyou jointly won the prize for their work against diseases , the award-giving body said on Monday. Tu Youyou, a scientist at the China Academy of Chinese Medical Sciences, has no postgraduate degree. She has never studied or done research abroad. She is neither a member of the Chinese Academy of Sciences nor the Chinese Academy of Engineering. However, the 81-year-old pharmacologist has become the first scientist on the Chinese mainland to win a

Lasker Award, the medical prize of the Albert and Mary Lasker Foundation. The Lasker Awards have existed since 1945. Tu was presented the 2011 Lasker Clinical Medical Research Award on September 23. She discovered a drug called artemisinin . The drug is now widely used against malaria . Tu and her colleagues joined a government project to find a new malaria drug in the late 1960s during the "cultural revolution" (1966-76). They made 380 herbal extracts from 200 potential recipes. The recipes came from traditional Chinese medical books. The team then tested them on malaria-infected mice. Finally Tu became interested in an extract of the plant qinghao, or sweet wormwood . According to an ancient Chinese medicine book, qinghao was once used to treat malaria. However, the extract they made in the lab didn't work well. Maybe, thought Tu, the effective ingredient in qinghao was destroyed by high temperatures. Therefore, Tu tried to make the extract with an ether which has a much lower boiling point than water. In 1971, after more than 190 failures, Tu finally got an extract that was 100 percent effective against the malaria parasites .The extract was called qinghaosu, later renamed artemisinin. According to a statement on the Lasker Foundation website, during the past four decades, Tu's drug has saved millions of lives. It is especially important for children in the poorest and least developed parts of the world. However, not many people knew of the scientist until she won the Lasker Award this month. Lasker Awards are known as "America's Nobels" for the reason that in the last two decades, 28 Lasker Prize winners have gone on to receive the Nobel Prize, and 80 since 1945, according to Xinhua News Agency. " The discovery of artemisinin is a gift to mankind from traditional Chinese medicine," Tu said when she received the a-ward. "Continuous exploration and development of traditional medicine will, without doubt, bring more medicines to the world. 25. What can we infer from the second paragraph? A. It is unnecessary to study abroad as a scientific researcher. B. Chinese medicine used not to be recognized in Western countries. C. Tu achieved great things although she didn't have an impressive background. D. Tu is the first female scientist to win a Lasker Award. 26. In the process of discovering artemisinin, Tu _________.

A. began with a private project C. faced many different opinions

B. succeeded during the first experiments D. made extracts in a creative way

27. Why is artemisinin especially important for children from poor countries? A. It is a very cheap medicine and easy for them to get hold of. B. They believe in the effect of Chinese medicine. C. There are no other cures for malaria. D. It has the fewest side effects for children. 28. According to the article, the Lasker Awards _________. A. are more influential than Nobel Prizes in the medical field B. are awarded to those who have made great medical achievements C. are awarded to more Americans than people from any other country D. are usually awarded to scientists who are not famous in their field 【考点】新闻报道 【试题解析】1.推理判断。 根据第二段中内容,可知道屠呦呦既没有硕士学历,也没有到国外学习研究过。更不是中学 科学院和中国工程学院的人员,可推断她没有很好的背景,故选 C。 2.推理判断。 根据第四段中的 The team then tested them on malaria-infected mice,可知在上实际 的六七十年代, 屠呦呦和他们的研究人员就已经率先开始用白老鼠做实验了, 可知他们当时 的实验方法是创新的。故选 D。 3.推理判断。 根据文章第七段中的 It is especially important for children in the poorest and least developed parts of the world,可推断由于发展中国家和其它贫穷落后的地区的人们没有 钱, 因此屠呦呦研究出来的这种青蒿素是一种比较便宜的药物, 这些地区的人们都能买得起, 故选 A。 4.细节理解。 根据文章第二段中的 the 81-year-old phar?macologist has become the first scientist on the Chinese mainland to win a Lasker Award,the medical prize of the Albert and Mary Lasker Foundation,可知 Lasker Award 是一项专门颁发给在医学方面有突出成就的 人的奖项。应选 B。 【答案】25-28 CDAB

C With brown curly hair and a pair of glasses, 19-year-old Nicholas Allegra from New York state, US, looks like a real-life Harry Potter. However, rather than waving a wand, Nicholas is a "wizard " at "jailbreaking ". This is probably why he ended up with an internship at Apple, a job many of his fellow Brown University students dream of.

Jailbreaking is the process of removing the limitations set by Apple on devices with the iOS operating system. These devices include the iPhone, iPod Touch, and iPad. It allows users to gain full access to the operating system and download additional materials that are unavailable through the official Apple App Store. However, it is estimated that Apple loses $100 million (640million yuan) from jailbreaking each year. Nicholas, with a famous nickname "Comex", is the teenage hacker behind the jailbreaking site JailbreakMe. com. The site tells users how to unlock their iPhones using software that is not approved by Apple. The jailbreaking software he made has been downloaded millions of times by users around the world. Then Forbes magazine suggested in an article that Apple's security team might need him as a new intern. It seems that they do. Little more than a day after Steve jobs stepped down as CEO, Apple welcomed Nicholas Allegra. Nicholas wrote on his Twitter on August 26 that " It's been really, really fun, but it's also been a while and I've been getting bored. So, the week after next I will be starting an internship with Apple. Apple is not the only company embracing the skills of hackers. Facebook recently hired iPhone jailbreaker George "Geohot" Hotz as a full-time employee. However, there are still hot debates about whether employing hackers is a wise solution. The word "hacker" has always had a double meaning. In the press, "hacker" means someone who breaks into computers. They steal from people's bank accounts, download sensitive information and attack legal websites. Among computer lovers, it means a cool programmer who can make a computer do whatever he wants. Hiring a hacker does have its advantages. A talented hacker is probably quite capable of finding problems and suggesting corrections. On the other hand, because of a hacker's former behavior, many people doubt their morals .Can the company trust them with its valuable assets ? And can someone who is so used to working alone in the dark fit into a new role within a company? One thing is for sure- Comex isn't the first member of the hacker community to land the job of his dreams. It's likely that he won't be the last. 29. What did Nicolas Allegra do before working for Apple? A. He was a wizard. C. He ran an Apple app store. B. He designed software for Apple. D. He set up JailbreakMe. com.

30. According to the article, jailbreaking _______. A. enables iPhone users to access more functions on their phones B. doesn't cause much financial loss to Apple C. destroys the operating system of Apple products D. helps promote Apple products around the world 31. The underlined word "embracing" in Paragraph 5 is closest in meaning to A. praising B. Preventing C. accepting D. protesting

32. Some people think it unwise to hire hackers because they _______. A. are likely to quit their job very quickly B. are not reliable and adaptable enough C. lack professional problem solving skills D. are used to working at night rather than in the daytime 【考点】社会现象 【试题解析】1.细节理解。 根据文章的第三段中的 Nicholas, with a famous nickname "Comex", is the teenage hacker behind the jail-breaking site JailbreakMe.com,可知 Nicholas 就是 JailbreakMe.Com 这个网站的创始人。应选 D。 2.细节理解。 根据第二段的 It allows users to gain full access to the operating system and download additional materials that are unavailable through the official Apple App Store, 可知 jailbreaking 是让苹果手机的用户能下载使用一些不是由苹果公司研发的功能。故应 选 A。 3.词意猜测 根据对上下文的理解,可知划线词组的意思就是“允许,接受,接纳” ,故选 C。 4.细节理解 根据文章第七段中的 On the other hand,because of a hacker's former behavior,many people doubt their morals.Can the company trust them with its valuable assets ? And can someone who is so used to working alone in the dark fit into a new role within a company?,可知人们担心雇佣这类人的时候会有他们的诚信以及适应两方面的问题,因此 可知该题的答案为 B。 【答案】29-32 DACB

D When it comes to cultural heritage protection, the Grand Canal of China is probably the world’s greatest project of its kind. The big inland waterway system in the north-eastern and central eastern plains passes through eight of the country’s present-day provinces. The Canal runs from Beijing in the north to Zhejiang Province in the south. Constructed in

sections from the 5th century BC onwards, it was designed as a means of communication in the 7th century AD. The Canal is the world’s greatest civil engineering project before the Industrial Revolution. The Grand Canal reached a peak in the 13th century, providing an inland navigation(航行) network consisting of more than 2,000 kilometers of artificial waterways, linking five of the most important river basins in China, including the Yellow River and the Yangtze. It entered a bid as a UNESCO(联合国教科文组织) cultural heritage site in 2008. The Grand Canal cultural square is located in Beijing’s Tongzhou district. Ever since the Yuan dynasty 800 years ago, the Tongzhou section of the Grand Canal has been the life blood of Beijing. Grain and building materials were all transported to meet the endless demands of the big cities. Even today, the Grand Canal plays a major role in the lives of its citizens. "I grew up near the Grand Canal. In the past the waterway was a lot narrower, but now it’s nice and wide and bridges are built over it. I think if the bid for world heritage status succeeds, it will greatly make Tongzhou more famous in the world, especially with Tongzhou aiming to be a sub-center of the capital Beijing," a citizen said. The result of the bid is set to be released next week, and no doubt it will certainly make it into the history books if the Canal is listed as a world heritage site.

33.It can be concluded from the passage that ________ . A. The bid’s result of the Canal will be announced soon B. the Canal is the UNESCO’s newest world heritage site C. the Canal is to connect Tongzhou with Zhejiang Province D. the Canal will be a bid for a UNESCO cultural heritage site 34.The Grand Canal was in the most glorious time ________ . A. when it was aimed as a means of communication B. when it crossed the Yellow River and the Yangtze C. when it was born about six hundred years later D. when it was designed as an artificial waterway 35.What can we infer by reading the passage? A. Tongzhou used to be the capital of the Yuan dynasty. B. Most citizens living in Tongzhou depend on the Canal.

C. Tongzhou will benefit if the Canal is made a heritage site. D. Some citizens think the Canal not to be a cultural heritage item. 【考点】历史/地理 【试题解析】1.细节理解 根据最后一段的第一句 The result of the bid is set to be released next week,可知 大运河申请世界遗产的结果将在下周就公布了,故应选 A。 2.细节理解 根据第二段所讲的内容, 可知大运河建于公元前 5 世纪, 在公元七世纪成为了重要的交通枢 纽,并且从第二段的最后一句“The Canal is the world’s greatest civil engineering project before the Industrial Revolution” ,可知应选 C。 3.推理判断 根据第第五段中一名市民所说的话“ I think if the bid for world heritage status succeeds,it will greatly make Tongzhou more famous in the world,especially with Tongzhou aiming to be a sub-center of the capital Beijing” ,可知若大运河申遗成功, 整个地区将受益不少,故选 C 正确。 【答案】33-35 ACC

第二节(共五小题;每小题 5 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余 选项。 In many countries of the world, people do what is called house sitting.It means that if owners of the house are going away, they want someone to come into their home and look after the house and maybe pets while they are away. In Australia, many people travel.After people retire, they might buy a van and travel all over the country. 36 .

So if someone wants to travel or go away for some reason, they might want someone in their home to care for it and keep the gardens tidy.House sitters might have to care for pets.Also, quite a few people have swimming pools in their back yard and they need cleaning. 37 . I feel it is a great way of seeing the country, because you go and stay in a

new city, get to meet new people, and have time to go sightseeing in a new area. 38 .There are websites where you find the advertisements by people who want to

travel, and by replying to the advertisement, you can make arrangements to go and look after their home. There are some requirements to be a house sitter. You must be a trusted person, so that the home owner knows you will not steal anything.You must be able to go when the house owner

wants you to go, so you need lots of free time.

39

. You need to be good with pets, able

to care for cats and dogs, or other pets they may have. Some house sitting jobs are just for a few days or a couple of weeks while the house owners have a short holiday. Sometimes it is for much longer. We have had one house sit for six months, while the home owner travelled to Europe. 40 . Then you can travel to many different countries and stay there.One of the

important things to get is references from the home owners where you have stayed. A reference is a written letter to say that you are trustworthy and have looked after their home well.You can show these letters to possible house sitting jobs and they know you will do a good job. A. I have done house sitting many times. B. Thousands of people do this all the time. C. It is also possible to do house sitting in other countries. D. Generally you have many opportunities to get a house sitting job. E. You must take a little care over what your description says about you. F. This is an international house sitting service for all city and country areas. G. You must have a good car, so you can travel to different parts of the country. 【考点】阅读还原句子信息匹配 【试题解析】1.根据前后句的内容,并结合各个选项的句子的意思,可知选 B。 2.本题主要是讲述在一个家庭里面打工的,关键词是 house,结合各个选项的句子的意思, 可知本题要选 A。 3. 根据本空格后所讲述的在网上有广告等内容, 可知此处讲述的是有很多这样的工作机会。 故 D 选项与此相符。 4.本段主要讲述的是去旅游的一些基本的条件和必需物品,结合各个选项的句子的意思, 因此可马上选到答案 G。 5.根据本空格后一句的关键词 many different countries,结合各个选项的意思,可知选 C。 【答案】36-40 BADGC

第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A.B.C 和 D)中选可以填入 空白处的最佳选项。 I got aboard and sat down in my seat.It was going to be a long flight. Around me were some 41 "Where are you headed?" I asked. "Lakes Air Base.We'll be there for special training, and then to the front." After about an hour, an announcement was made that box lunches were 42 for five

dollars. The journey would be several hours, and I decided to buy one. As I 43 for my wallet, I heard a soldier ask his fellows if he would buy lunch."No, that were

seems a lot of money for just a box lunch." I looked around at the other soldiers. 44

buying lunch.I walked to the back of the plane and 45 the flight attendant a fifty-dollar bill. "Take a lunch to all those soldiers." I said.She seized my arms tightly.Her eyes wet with tears, she him." Picking up ten boxes, she headed to the soldiers. After eating, on my way to the rest room I was 47 by a man."I saw 48 you did and 46 me, " My son is a soldier in the front. . .it's almost like you are doing it for

I want to be part of it." With this, he handed me twenty-five dollars. Soon after I returned to my seat, I saw the Flight Captain coming, looking at the seat numbers 49 he walked.When he got to my row he stopped, smiled, held out his 51 50 ,

and said, "I want to

your hand. " I stood and took his hand. With a loud voice he said, "I 53 that I never

was a soldier. 52 , someone bought me a lunch.It was such an act of forgot." I was a little bit 54

when applause rang out from all of the passengers.These

soldiers were giving their all for our country.I could only give them a couple of meals. Later, when I walked to the front of the plane to stretch my legs, a man 55 another twenty-five dollars in my hand. When we 56 , I gathered my belongings and started to leave.A man stopped me, put something in my pocket, and walked away 57 a word. Another twenty-five dollars! Seeing the soldiers I walked 58 59 at the terminal, I walked over to them and handed them seventy-five dollars. As to my car, I prayed for their safe 60 .

41.A.strangers B.soldiers 42.A.available B.reasonable 43.A.prepared B.sent 44.A.None 45.A.lent 46.A.advised 47.A.praised 48.A.how B.Some

C.attendants D.passengers C.convenient C.reached C.Many D.All D.charged D.thanked D.discovered D.special D.paid

B.showed B.greeted B.stopped B.which

C.handed C.inspired C.attracted

C.what

D.that

49.A.as 50.A.tongue 51.A.feel 52.A.Once

B.though B.arm B.seize B.Later

C.till C.head C.Shake C.Recently

D.unless D.hand D.check D.Frequently D.wisdom

53.A.performance 54.A.embarrassed 55.A.threw

B.kindness C.bravery B.relieved

C.overjoyed D.satisfied C.took C.paused D.left D.chatted

B.found

56.A.separated B.landed 57.A.in 58.A.training 59.A.casually 60.A.arrival B.for B.shouting

C.through D.without C.gathering D.marching D.lightheartedly

B.Anxiously C. disappointedly B.return C.flight

D.Escap

【考点】人生百味 【试题解析】1.根据下文这些人对作者的问题的回答说他们要上前线,可推断他们都是军 人,故选 B。 2.available 可以得到的;reasonable 合理的;convenient 方便的;special 特殊的,根 据对文章的理解,可知当时的广播在播五元美元就可以得到午餐饭盒了。故选 A 。 3.reach for 的意思是“伸手去摸” 。根据对文章的理解,可知作者当时想买午饭吃,因此 伸手去摸自己的口袋。故选 C。 4.根据前文的提示说那些士兵都觉得饭盒太贵不想买,可知道他们之中没有一个人是愿意 买饭盒的。故选 A。 5.根据对上下文的理解,可知作者当时把一张五十美元的钞票递给(hand)了乘务员,应 选 C。 6.根据对上文的 Her eyes wet with tears,可知她当时是很感谢(thank)作者的,故选 D。 7.praise 赞扬;stop 停止,阻挡;attract 吸引;discover 发现。根据对上下文的意思的 理解,并结合各个选项的意思,故选 B。 8.分析句子的结构,可知这是一个宾语从句,在从句中缺少宾语,根据句意,可知应选 C。 9.根据对上下文的理解,可知本句的句意是:在我回到我的座位后不久,我见到航班的机 长来了,当(as)他边走过来,边看着座位号。故选 A。 10.根据 51 题所在的句中的 hand,可知当时机长是伸出了他的手想与作者握手的,故选 D。 11.shake one’s hands 的意思是“与某人握手” 。根据语境,当时机长是专门出来想与作 者握手的,故选 C。 12. 根据对上下文的意思的理解, 并结合语境, 可知机长跟作者说当他也是一名军人的时候, 曾经(once)有人也给他买过一份午餐,故选 A。 13.根据对上下文的意思的理解,并结合语境,可推断机长认为这是一种善举(kindness) , 故选 B。 14. 根据文意并结合当时的语境, 可知作者由于当时在机上所有的乘客都为他所做的好事而 鼓掌,因此他感到有点尴尬(embarrassed) ,可知本题应选 A。

15 threw (原型 throw) 扔下; found (原型 find) 找到; took (原型 take) 带走; left (leave) 留下。根据对上下文的意思的理解,并结合各个选项的意思,应选 D。 16.根据对下文说作者在收拾自己的个人物品准备离开,可推断当时飞机已经抵达目的地, 已经降落(land)了,故选 B。 17. 根据对上下文的理解, 可知那个男人在作者跟前停下来, 把一些东西放进了作者的钱包, 然后一句话都不说就离开了,故选 D。 18.根据文意并结合当时的语境,可知抵达目的地后,士兵们必然是要集中(gather) ,故 选 C。 19.由于作者做了一件好事,心情必然是轻松愉快的(lightheartedly) ,故此题选 D。 20.arrival 到达;return 回来,回归;flight 飞行,航班;Escape 逃跑。由文意可知战 士们要上前线了,故作者必然是为他们祈祷他们的平安回归。 ,此应选 B 正确。 【答案】41-45 BACAC 46-50 DBCAD 51-55 CABAD 56-60 BDCDB

第 II 卷 第三部分:英语知识运用 (共两节,满分 45 分) 第二节:(共 10 小题,每小题 1.5 分,共 15 分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的 词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填在答题卡标号为 61-70 的相应位置上。 Keeping a diary in English is one of the effective ways ability. Compared with other forms of writing, it is shorter and takes 62 (little) time. It can help 61 (improve) our English writing

us to develop the habit of thinking in English. If we persist (坚持) in this practice, gradually we’ll learn how to express ourselves in English. In keeping a diary in English, we certainly run up against many 63 (difficult). Firstly, it often happens that we have trouble 65 64 (find)

appropriate words and phrases to give expression to our mind. Secondly, there

(be) many

idiomatic ways of saying things in Chinese. And it is extremely hard for us to put them into English 66 (proper). 67 we should always have a notebook and a

As far as I am concerned, my suggestion is

Chinese-English dictionary within easy reach. Whenever something beats us, we can first put it down in our notebook and then consult our dictionary. We can also ask our English teacher help, if necessary. In short, I believe that it is 70 (develop) of our writing skills. 69 68

great use to keep a diary in English for the

【考点】语法填空 【试题解析】1.考点定位: 不定式 根据句意,可知此处要用不定式表目的,故填 to improve。

2.考点定位: 形容词/比较等级 根据空格前的 shorter,可知本空格也要用 little 的比较级,故填 less。 3.考点定位: 名词;构词法 空格前是形容词 many,故空格要填 difficult 的名词形式的复数 ,故填 difficulties。 4.考点定位: 词组/短语 在英语中,have trouble (in) doing sth.是固定搭配,意思是“做某事有困难” ,故填 (in)finding。 5.考点定位: 时态和语态;主谓一致 在本句中,主语是 many idiomatic ways,故动词要用复数形式;又由于本句讲述的是一般 的情况,故用一般现在时,故填 are。 6.考点定位: 副词/比较等级 在本句中,根据句意,需要用一个动词来修饰整个句子的内容,故填 properly。 7.考点定位: 连词/连接词;表语从句 分析句子的意思,可知这是一个表语从句,在从句中没有缺乏任何的成分,也不需要任何的 疑问语气的词,故填 that。 8.考点定位: 介词/介词短语 在英语中,ask sb.for help 是固定搭配,意思是“向某人求助” 。故填 for。 9.考点定位: 介词/介词短语 在英语中,be of + n.是固定搭配,故填 of。 10.考点定位: 名词;构词法 由于空格前是一个定冠词 the,可知此处要用一个名词。故填 development。 【答案】 61. to improve 62. Less 63. Difficulties 64. (in)finding 65. Are 66.Properly 67.That 68.Fo 69.Of 70.development 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(工 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文 中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏子符号(∧)并在其下面写出该加的词。 删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Being responsible is actually not that difficult. I used to think it is hard to grow up into a responsible member of our society. An incident happening in a rainy Sunday afternoon changed my attitude. I was on my way to the bookstore and was waiting for the green light while a girl was knocked down by passing car, which drove off quickly. A man immediately gave his first aid and I had joined in without hesitation. Soon many help was given to the girl. Because we sent her to the nearest hospitals in time, she was able to receive properly treatment. Not badly injured, I expressed gratitude to those giving help. Compared with the escaping driver, I was proud of what I did.

【考点】短文改错 【试题解析】 【小题 1】第二句 is 改成 was 由于本句中出现 used to think,可知这是表达过去的事情,故用 was。 【小题 2】in---on 由于本句是特指一个下雨的星期天,故介词要用 on。 【小题 3】while---when 在英语中,有固定句型:sb be doing sth.when?。而且这是一个短暂性动作,故用 when。 【小题 4】by 后加 a Car 是可数名词,在此处是泛指,故用不定冠词 a。 【小题 5】去掉 had 由于此处表示的是同时进行的动作, 故两个动作的时态应该保持一致, 后面的动作要与前面 的动作统一使用一般过去时。故去掉 had。 【小题 6】many---much Help(帮组)是不可数名词,故用 much 修饰。 【小题 7】hospitals---hospital 根据句意,可知此处表达的是“最近的医院” ,故 hospital 不需要用复数形式。 【小题 8】properly---proper 由于 treatment(治疗)是名词,故其前面要用形容词修饰。 【小题 9】I---she 根据文意,可知是那个女孩感谢别人。故用 she。 【小题 10】escaping---escaped 根据句意,可知那个司机是(逃跑的) ,故用过去分词表过去的状态。 【答案】见解析

第二节 书面表达(满分 25 分) 假如你是李华,今年暑假去打工, 参加社会实践活动。请你根据下面的提示用英语写一 篇短文“An Unforgettable Experience”,以发表在校刊上。 工作地点 工作时间 工作情况 你的体会 一家必胜客(Pizza hut)快餐店 四个星期,每天 7 小时 当保洁员(cleaner),工作辛苦且枯燥, 每天要起早贪黑地工作,差点中途 放弃 遇到了一些没预料到的困难,认识到了劳动(labor)的意义……

注意:1. 必须使用第一人称; 2. 不要逐句翻译,可适当扩展,词数 100--120 左右; 3. 要求字迹工整,卷面整洁。 【考点】提纲作文 【试题解析】 这是篇表格式的提纲作文, 要求考生根据表格所给的内容要点, 写一篇以 “An Unforgettable Experience” 为题的短文。在写作的时候,要主要文章的人称和时态。根 据文章的内容,由于是描述个人的经历,因此文章要以第一人称为主。其次,时态要以一般 过去时为主。除此以外,要注意写作过程中注意使用平时学到的短语和句型,注意行文的连

贯和逻辑性。 【答案】 An Unforgettable Experience During the summer holidays this year,I thought I should do something meaningful instead of staying at home,so I got a job at a Pizza hut fast food restaurant and worked there as a cleaner.I worked seven hours a day for four weeks.The job was hard and boring and seemed endless,which made me so tired that I nearly gave it up half way.After all,I stuck to it with determination.Every day I started off for work early in the morning and got home late in the evening.Finally I finished the job before the new term began. Although I met with a lot of difficulty in the work,it helped me understand better what labor means.I think it is really a successful experience.

石嘴山市三中 2016 届第一次模拟考试英语试卷答案
I. 听力: 1-5 BACAB 6-10 CBABB 11-15 CABBC 16-20 ABAAC II. 阅读理解: 21-24 A-- CDBA 25-28 B-- CDAB 29-32 C-- DACB 33-35 D-- ACC III.七选五:36-40 IV. 完形填空: 41-60 BACAC DBCAD CABAD BDCDB V. 语法填空: 61. to improve 66. properly VI. 短文改错: 【小题 1】第二句 is 改成 was 【小题 2】in---on【小题 3】while---when 62. less 67. that 63. difficulties 68. for 64. (in)finding 65. are 70. development BADGC

69. of

【小题 4】by 后加 a【小题 5】去掉 had【小题 6】many---much 【小题 7】hospitals---hospital【小题 8】properly---proper 【小题 9】I---she【小题 10】escaping---escaped 书面表达 An Unforgettable Experience During the summer holidays this year, I thought I should do something meaningful instead of staying at home, so I got a job at a Pizza hut fast food restaurant and worked there as a cleaner. I worked seven hours a day for four weeks. The job was hard and boring and seemed endless, which made me so tired that I nearly gave it up half way. After all, I stuck to it with determination. Every day I started off for work early in the morning and got home late in the evening. Finally I finished the job before the new term began. Although I met with a lot of difficulty in the work, it helped me understand better what labor means. I think it is really a successful experience.


相关文章:
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第二次模拟考试...
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第次模拟考试英语试题 Word版含答案.doc_英语_高中教育_教育专区。石嘴山市三中 2016 届高三年级第二次模拟考试 英语 本...
宁夏石嘴山市2016届高三英语下册第一次模拟考试题
宁夏石嘴山市2016届高三英语下册第一次模拟考试题_英语_高中教育_教育专区。石嘴山市三中 2016 届第一次模拟考试英语试卷 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第...
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第二次模拟考试...
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第次模拟考试英语试题(含答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。石嘴山市三中 2016 届高三年级第二次模拟考试 英语 本...
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第二次模拟考试...
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第次模拟考试英语试题(word版) 石嘴山市三中 2016 届高三年级第二次模拟考试 英语 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非...
...中学2016届高三下学期第一次模拟考试理科综合试题.d...
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第一次模拟考试理科综合试题.doc_数学_高中教育_教育专区。绝密★启封并使用完毕前 石嘴山市第三中学 2016 届第一次模拟考试...
...2016届高三下学期第一次模拟考试理科综合试题 Word...
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第一次模拟考试理科综合试题 Word版_高三理化生_理化生_高中教育_教育专区。宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第一次模拟...
...中学2016届高三下学期第一次模拟考试 理综
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第一次模拟考试 理综_高三理化生_理化生_高中教育_教育专区。石嘴山市第三中学 2016 届高三下学期第一次模拟考试 理科综合...
...2017届高三下学期第一次模拟考试 英语.doc
宁夏石嘴山市三中2017届高三下学期第一次模拟考试 英语.doc_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高三 模拟考 石嘴山三中 2017 届第一次模拟考试 英语能力测试本试卷...
...三中学2016届高三下学期第一次模拟考试语文试题 Wor...
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第一次模拟考试语文试题 Word版_语文_高中教育_教育专区。宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第一次模拟考试语文试题 ...
...2016届高三下学期第一次模拟考试数学(理)试题 Word...
宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第一次模拟考试数学(理)试题 Word版_高三数学_数学_高中教育_教育专区。宁夏石嘴山市第三中学2016届高三下学期第一次模拟考试...
更多相关标签: