必修 3 课后能力测评(一) Ⅰ.完形填空 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的 最佳选项。 字数：359 完成时间： 15 分钟 难度：★★ St.Patrick's Day is Ireland's greatest national holiday as well as a holy(神圣的) day.Each
year, millions of people world-wide celebrate this __1__on March 17, the date of St.Patrick's death.It is a happy holiday for the Irish living in Ireland and __2__.The day is celebrated with parades(游行), speeches, festival dinners, and dances.__3__ is the colour of the day, with thousands of little cloth shamrocks(三叶草) on. St.Patrick was born in Britain to __4__ parents near the end of the fourth century.At the age of sixteen, Patrick was taken prisoner by a group of Irish raiders(入侵者) __5__ his family's wealth.So he had to __6__ a shepherd, outdoors and away from people.__7__lonely and afraid, he turned to his religion(宗教) and became a Christian. The first St.Patrick's Day parade __8__ not in Ireland, but in the United States.Irish soldiers in the British army __9__ through New York City on March 17, 1762 with Irish music.Since then, St.Patrick's Day parades have become a way for Irish Americans to show their __10__every year.In 1948, President Truman __11__the New Year City's St.Patrick's Day parade, which was a __12__moment for many Irish people whose fathers and grandfathers had to fight against people who disliked them to find __13__ in America. It was in Boston where the Day was first celebrated in a public way. __14__ since 1762, the New York City's parade on St.Patrick's Day has __15___ more than one million people each year. Meanwhile, the city of Chicago has __16__ a special tradition of colouring the river water green.It started in 1962 when 100 pounds of green paint was __17__ its rivers, enough to keep them green for a week.The __18__ has continued till today.Now, 40 pounds of a green food colouring keeps the rivers green for only a few hours.Historically, __19__the shamrocks and things green has become a __20__ symbol of declaring the Irish national and cultural identity(特性)． 1．A.holiday B．festivals C．honor D．date 2．A.places B．abroad C．England D．aboard 3．A.Green B．Blue C．Grass D．Red 4．A.poor B．cruel C．unhealthy D．wealthy 5．A.giving B．stealing C．attacking D．processing 6．A.serve in B．stand for C．work as D．act for 7．A.Feeling B．Keeping C．Remaining D．performing 8．A.held up B．took place C．was occurred D．happened 9．A.advanced B．marched C．processed D．progressed 10．A.existence B．anger C．struggle D．importance 11．A.led B．attended C．joining D．acting 12．A.responsible B．forgettable C．proud D．unthinkable 13．A.reception B．acceptance C．refusal D．resistance 14．A.Celebrated B．Completed C．Held D．performed 15．A.attempted B．drawn C．driven D．employed 16．A.developed B．created C．built D．invented
17．A.added up B．added up to C．added to D．risen to 18．A.custom B．tradition C．habit D．practice 19．A.making up B．dressing in C．wearing D．having 20．A.abstract B．practical C．false D．powerful Ⅱ.阅读理解 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项。 A 字数：212 完成时间： 5 分钟 难度：★ The Spring Festival is the biggest festival for Chinese people all around the world.The celebration usually lasts for 15 days.There is a lot to do. On the eve of the Spring Festival, family members get together and have big meals.Their favourite dish on this day is dumplings. Days before the Spring Festival, families will clean their homes.People think cleaning sweeps away bad luck.It makes the house ready for good luck. The colour red is everywhere during the Spring Festival.People think red is a happy colour and will bring them a bright future.People wear red, too.They decorate their homes with pieces of red paper.Kids get a lot of “hong bao”．It is a red paper bag with money in it.Usually, older people give younger ones “hong bao”．They think it brings good luck. The Spring Festival is the time to make everybody happy.So don't say any bad words or do anything that will bring unhappiness to other people. For instance, you'd better not say any bad words like “death”．Don't break anything.People think that it means your luck is running_out. Also, don't borrow or lend money on these days.If you have borrowed money, return it before the Spring Festival. 1．How long does the celebration of the Spring Festival last? A Only one day. B．Two days. C．15 days. D．One week. 2．What do most people do on the eve of the Spring Festival? A．Family members gather for a big meal. B．Friends eat dumplings together. C．They borrow money from friends. D．They give each other “hong bao”． 3．Which of the following things is NOT supposed to happen during the Spring Festival? A．Returning money before the Spring Festival. B．Saying words that have to do with death. C．Wearing red clothes. D．Decorating houses with red paper. 4．The underlined phrase “running out” in the sixth paragraph probably means “______”． A．跑出去 B．打碎 C．耗尽 D．离开 5．We can tell from the story that the Spring Festival is ______. A．a time of harvest and fun B．celebrated for one whole month C．only celebrated in China D．a time for families to get together
B 字数：265 完成时间： 6 分钟 难度：★★ People in the United States honor their parents with two special days: Mother's Day, on the second Sunday in May, and Father's Day, on the third Sunday in June. Mother's Day was proclaimed a day for national observance by President Woodrow Wilson in 1915.Ann Jarvis from Grafton, West Virginia, had started the idea to have a day to honor mothers.She was the one who chose the second Sunday in May and also began the custom of wearing a carnation. In 1909, Mrs.Dodd from Spokane, Washington, thought of the idea of a day to honor fathers.She wanted to honor her own father, William Smart.After her mother died, he had the responsibility of raising a family of five sons and a daughter.In 1910, the first Father's Day was observed in Spokane.Senator Margaret Chase Smith helped to establish Father's Day as a national commemorative day, in 1972. These days are set aside to show love and respect for parents.They raise their children and educate them to be responsible citizens.They give love and care. These two special days are celebrated in many different ways.On Mother's Day people wear carnations.A red one symbolizes a living mother.A white one shows that the mother is dead.Many people attend religious services to honor parents.It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery.On these days families get together at home, as well as in restaurants.They often have outdoor barbecues for Father's Day.These are days of fun and good feelings and memories. 6．According to the passage, which of the followings about the second Sunday in May is NOT true? A．It is a day to show love to mothers. B．It is a day to wear carnations. C．It is a day for people to visit the cemetery. D．It is a day for many people to attend religious services. 7．Choose the right time order of the following events. a．The first Father's Day was observed. b．Mother's Day was proclaimed a day for national observance. c．Father's Day became a day for national observance. d．The idea of honoring fathers was brought up. A．a，b，c，d B．d，a，b，c C．b，a，c，d D．d，a，c，b 8．Who plays the most important role in Father's Day becoming a national commemorative day? A．Mrs.Dodd. B．Margaret Chase Smith. C．Ann Jarvis. D．Woodrow Wilson. 9．From the passage, we know in the U．S. ________. A．one should wear a red carnation if one's mother pass away B．on Mother's Day, families often go out to have barbecues C．on Father's Day, people often stay at home to celebrate the special day
D．the purpose to have these two special days is to show love to parents 10．The author's purpose of writing this passage is to ________. A．call on people to love and respect their parents B．introduce Mother's Day and Father's Day C．tell the difference between Mother's Day and Father's Day D．show how important fathers and mothers are Ⅲ.阅读表达 阅读下面短文并回答问题(请注意问题后的词数要求)。 字数：271 完成时间： 10 分钟 难度：★★ Every year, we celebrate many special days—Mother's Day, Father's Day, and New Year's Day.In_some_countries,_there_is_a_particular_day_for_people_to_pull_their_leg_with_each_other ,_which_happens__always_before_12_o'clock_a．m. In North America and parts of Europe, this day is known as April Fool's Day, and is celebrated on April the first day. Many believe that the French started April Fool's Day.Centuries ago, New Year's Day in Europe was April 1.In 1582, the calendar changed and King Charles Ⅸ of France moved it to January 1. But many people________________________， and they still chose to keep April 1 as New Year's Day.Many called these people “April Fools” and played practical jokes and tricks on them.Over time, April 1 became a day to have fun in France.It then spread to England and Scotland, and later, to North America. On April Fool's Day, practical jokes are common.In the United States, for example, a person may move a friend's clock ahead one hour, or switch the sugar and salt.In Scotland, April Fool's Day lasts for two days.The second day is called “Taily Day”—for one's “tail”. On this day, people might secretly put a sign saying “kick me” on a person's back or behind.Other countries have their own “Fool's Day”. In Spain and Mexico, people play tricks on each other on December 28.In India, it happens on March 31. In many countries around the world, April 1 is a day of fun.Practical jokes are common.There is a lot of laughter, and many shouts of “April Fool！” 1．What is the BEST title of the passage? (no more than 8 words) ________________________________________________________________________ 2．Which sentence in the text is closest in meaning to the following one? It is believed that April Fool's Day began in France. ________________________________________________________________________ 3. Fill in the blank in the third paragraph with proper words(no more than 5 words) ________________________________________________________________________ 4． Imagine it is April Fool's Day tomorrow.You are going to play a trick on someone.Who will you play a trick on, and what will you do? (no more than 30 words) ________________________________________________________________________ 5．Translate the underlined sentence in the first paragraph into Chinese. ________________________________________________________________________ 课后能力测评(一) Ⅰ.1.解析：选 A。由上句的 national holiday 和下句 a happy holiday 可知答案。 2．解析：选 B。由上句“millions of people world－wide celebrate...”可知，这个节日是 世界范围的，因此用 abroad。
3. 解析：选 A。由下文“with thousands of little cloth shamrocks(三叶草) on”可知， shamrocks(三叶草) 是绿色，因此得出答案 green。 4．解析：选 D。由下文“...his family's wealth...”，可推断出 St. Patrick 的家庭富裕。 5．解析：选 C。attack 攻击，进攻。此处是指入侵者进攻。 6．解析：选 C。as 在句中为介词意为“作为”；act for 为……扮演。 7．解析：选 A。 lonely 意为“孤寂的，寂寞的”；feel 为系动词，feel lonely 感到孤独。 8. 解析：选 B。 take place 通常指“举行游行、集会”等，此处主语为 parade (游行、 集会), 故选 take place。 9．解析：选 B。march 意为“行军”。主语为 soldiers, 因此可推断答案为 marched。 10．解析：选 D。句意为：每年在 3 月 17 日这一天，都要举行游行庆祝活动。故可推断 这个节日的重要性。 11．解析：选 B。从上文可知，自 1762 年 3 月 17 日以来，每年都在纽约城举行游行活 动，故此处表达：1948 年 Truman 总统参加了游行活动，而非领导了纽约城的游行。 12．解析：选 C。由文意可知，1948 年 3 月 17 日 Truman 总统参加了游行活动，这对那 些祖辈们为了得到赞同而奋战的爱尔兰人来说确实是引以为豪的时刻。 13．解析：选 B。由文意可知，许多爱尔兰人的父辈们为了在美国得到赞同或认可而战 斗。 “find acceptance ”意为“得到赞同，得到认可”。 14．解析：选 C。held 为 hold(举行)的过去分词，在此表示被动作定语，后面的主语是 the New York City's parade。 15．解析：选 B。由文意可知，纽约城每年在 St. Patrick's Day 的游行都吸引了一百多万 人。draw 有“吸引”之意，在此相当于“attract”。 16．解析：选 A。 句意为： 芝加哥城已形成这样一个风俗， 就是把河水染成绿色。develop 表示“发展，形成”之意。 17．解析：选 C。考查短语辨析。add up 加起来；add up to 总计；add to 增加，加到；rise to 增加到，不用被动语态。由句意可知 ，选 C。 18．解析：选 B。由上文“the city of Chicago has 16 a special tradition of coloring the river water green”可知答案。
7．解析：选 B。推理判断题。根据第二段及第三段关于母亲节及父亲节形成的先后关系可判 断出答案。
8．解析：选 B。推理判断题。 由第三段最后一句话“Senator Margaret Chase Smith helped to establish Father's Day as a national commemorative day, in 1972”可知，是参议员史密斯于 1972 年帮助把父亲节推广为全国性的节日。 9．解析：选 D。推理判断题。由第一段“People in the United States honor their parents with two special days: Mother's Day, on the second Sunday in May, and Father's Day, on the third Sunday in June”表明美国人民以两个特殊的日子向父母表示敬意，这便是每年五月第二个星 期日的母亲节和六月第三个星期日的父亲节。 10．解析：选 B。主旨大意题，通读全文可知，整篇文章介绍了母亲节和父亲节的情况。 Ⅲ.1.April Fool's Day/April Fool's Day Around the World 2．Many believe that the French started April Fool's Day. 3．did not like this/didn't like this change 4．开放性试题，答案可有多样性。 5．在有些国家，有一个专门捉弄别人/拿别人开玩笑的节日，而这往往是发生在上午 12 点以前。
必修 3 课后能力测评(二) Ⅰ. 完形填空 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的 最佳选项。 字数：398 完成时间： 15 分钟 难度：★★ One day, a poor boy who was trying to pay his way through school by selling goods from door to door found that he only had one dime left. He was hungry so he decided to __1__ for a meal at the next house. However, he lost his nerve __2__ a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked for a drink of water. She thought he looked __3__ so she brought him a large glass of milk. He drank it __4__， and then asked, “How much do I owe you？” “You don't owe me anything，” she __5__. “Mother has taught me never to accept pay for a __6__.” He said, “Then I thank you from the bottom of my heart.” As Howard Kelly left that house, he not only felt stronger __7__， but it also increased his faith in God and human race. He was about to give up and quit before this point. Years later the young woman became critically ill. The local doctors were baffled. They finally sent her to the big city, where specialists can be called __8__ to study her rare disease. Dr. Howard Kelly, now __9__， was called in for the consultation. When he heard the name of the town she came from, a strange light __10__ his eyes. Immediately, he __11__ and went down through the hospital hall into her room. __12__ in his doctor's gown he went in to see her. He __13__ her at once. He went back to the consultation room and __14__ to do his best to save her life. From that day on, he gave __15__attention to her case. After a long __16__ the battle was won. Dr. Kelly __17__ the business office to pass the final bill to him for approval. He looked at it and then wrote something on the side. The bill was sent to her room. She was afraid to open it because she was __18__ that it would take the rest of her life to pay it off. Finally she looked, and the note on the side of the bill caught her __19__. She read these_words... “Paid in full with a glass of milk.” (Signed) Dr. Howard Kelly Tears of joy flooded her eyes as she __20__ silently. “Thank you, God. Your love has spread through human hearts and hands.” 1．A.call B．make C．beg D．prepare 2．A.while B．when C．though D．unless 3．A.thirsty B．lazy C．tired D．hungry 4．A.slowly B．unexpectedly C．steadily D．hurried 5．A.announced B．shook C．replied D．doubtfully 6．A.reward B．kindness C．hand D．value 7．A.physically B．mentally C．normally D．properly 8．A.up B．for C．on D．in 9．A.rich B．famous C．observant D．vivid 10．A.fixed B．consulted C．filled D．concentrated 11．A.rose B．raised C．got D．left
12．A.Worn B．Having C．putting D．Dressed 13．A.recognized B．knew C．spared D．regained 14．A.desired B．declared C．determined D．declined 15．A.special B．ordinary C．normal D．no 16．A.decision B．preparation C．struggle D．debate 17．A.ordered B．requested C．confused D．compressed 18．A.negative B．uncertain C．positive D．obvious 19．A.presentation B．preference C．attention D．arrangement 20．A.praised B．pretended C．pressed D．prayed Ⅱ.阅读理解 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项。 A 字数：223 完成时间： 5 分钟 难度：★ If there is something that appears most frequently on Chinese dining tables, it is doufu—bean curd. Bean curd looks like soft cakes and it's made from dried soybeans. Bean curd used to be considered a favourite of the poor because of its low cost. Beans have high yields(产量) every year with their short growing period and suitability for various(各种各样) soil both dry and wet. Historical records show bean curd was invented by Liu An, Prince of Huainan and uncle of Emperor Wu of Han Dynasty(206BC—220AD). He had a dream of finding the pill for longevity(长寿). He travelled all over the country and found soybeans, which looked much the same as gold in terms of colour. He collected soybeans, put them in the water and crushed them into pulp(浆). It got solidified and became known as doufu. Although it's not able to keep longevity, it's really good for one's health with high protein and low fat. With a long history, bean curd is rooted deep in Chinese culture. People eat more meat and fish than bean curd. But they are encouraged to have bean curd every once in a while for it's really good for health. Most Chinese people still keep bean curd as one of their favourite dishes. 1．Why was bean curd considered to be liked by the poor? A. It's easy to make. B. It's easy to cook. C. It's cheap. D. It's good for health. 2．Where can beans grow well? A. Only in wet soil. B. In dry soil. C. In soft soil. D. In any soil. 3．What appears more often on the dining table in poor areas? A. Meat. B. Fish. C. Eggs. D. Bean curd. 4．Why did Liu An travel all over the country? A．He had a dream. B．He wanted to find something that could make people live longer. C．He wanted to invent bean curd. D．He wanted to find gold. 5．How long has bean curd been invented? A. It's about 1,700 years. B. It's less than 2,000 years. C. It's 500 years. D. It's more than 2,000 years.
B 字数：265 完成时间： 6 分钟 难度：★★ How to eat healthfully can be especially complex for working women who often have neither the desire nor the time to cook for themselves (or for anyone else). Registered dietitian(营养专 家)Barhara Morrissey suggests that a few simple rules can help. “Go for nutrient dense foods，” she suggests, “foods that contain a multiple of nutrients. For example, select whole wheat bread as a breakfast food, rather than coffee cake. Or drink orange juice rather than orange drink, which contains only a small percentage of real juice —the rest is largely coloured sugar water. You just can't compare the value of these foods, the nutrient dense ones are so superior，” she emphasizes. Morrissey believes that variety is not only the spice of life — it's the foundation of a healthful diet. Diets which are based on one or two foods are not only virtually impossible to keep up the strength, they can be very harmful, she says, because nutrients aren't supplied in sufficient amounts or balance. According to Morrissey, trying to find a diet that can cure your illnesses, or making you superwoman is a_fruitless_search. As women, many of us are too concerned with staying thin, she says, and we believe that vitamins are some kind of magic cure to replace food. “We need carbohydrates, protein and fat — they are like the wood in the fireplace. The vitamins and minerals are like the match, the spark, for the fuel， ” she explains. “We need them all, but in a very different proportions. And if the fuel isn't there, the spark is useless.” 6．From the paragraph we know that working women________. A. think cooking is especially complicated B. do not share the same views with registered dietitians C. are busy and not interested in cooking D. are likely to eat healthfully 7．Orange juice is different from orange drink in that ________. A. it contains only a small percentage of real juice B. it is natural, nutritious and prepared from real oranges C. it is largely orange-colored sugar water D. it produces nothing but calories 8．In Paragraph 4, “a fruitless search” means “________”． A. an effort with no results B. a search for a diet without fruits C. a research on fruitless diet D. a diet serving as medicine 9．Many women take it for granted, according to passage that ________. A. a balanced diet can result in being fat B. staying thin and healthy are both possible C. lack of variety in diets leads to staying thin D. vitamins are some kind of substitutions (替代品) for food 10．By “if the fuel isn't there, the spark is useless”， the author means ________. A. carbohydrates, protein and fat are enough to support a human life B. vitamins and minerals are virtually of no value C. carbohydrates, protein and fat are as important as vitamins and minerals
D. without carbohydrates, protein and fat, vitamins and minerals are of no use Ⅲ. 阅读表达 阅读下面短文并回答问题(请注意问题后的词数要求) 字数：360 完成时间： 10 分钟 难度：★★ “You are what you eat，” goes the common English saying. But actually, you are what you drink. Why? Because 75 percent of your body is water! With this fact in mind, it's no surprise that drinking enough water is crucial for good health. When we don't give our bodies enough water, our organs cannot work properly. We are also easier to catch diseases. When we are sick, drinking plenty of water should be one of the first things we do. Instead, we usually depend on drugs to make us well. Is your body asking for more water? If you experience headaches, sleepiness, allergies(过敏) or dizziness(头晕), your body might be telling you to drink more water. Lack of water may be the real reason for your sickness. Even problems such as nervousness or forgetfulness can be caused by lack of water. In addition, the medicines that treat these illnesses can sometimes dry out your body further. The_more_water_you_are_lacking_in,_the_worse_your_health_will_be—_no_matter_how_much_ medicine_you_take._Therefore, it is important to listen to your body when it asks for a drink! How much water is enough for you? Most experts suggest drinking at least eight 8-ounce glasses of water every day. However, if you weight more than 128 pounds, you need even more water. Drink an extra glass of water for every 15 pounds of body weight. Drink more water in the hot summer months and when you exercise to replenish(补充) the water lost through sweating. Caffeine makes your body lose water very quickly. So drink extra water if you drink beverages such as coffee, tea or soda. Helpful tips Try these tips to help yourself drink more water. ●Don't wait until you are thirsty to drink. If you're thirsty, you're already lack of water. ●Plan to have enough water. ●Carry a bottle of pure water with you wherever you go. ●Don't hesitate by frequent trips to the toilet. Drinking plenty of water can ________________ and prevent serious illness in the future. So pour yourself a glass of water and drink up! 1．What is the BEST title of the passage? (no more than 6 words) ________________________________________________________________________ 2．Which sentence in the passage can be replaced by the following one? You may have headaches, sleepiness, allergies or dizziness as a result of lack of water. ________________________________________________________________________ 3．Fill in the blank in the last paragraph with proper words.(no more than 10 words) ________________________________________________________________________ 4．Which of the tips do you think is the best for you？Why？(no more than 30 words) ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 5．Translate the underlined sentence in the second paragraph into Chinese.
课后能力测评(二) Ⅰ.1.解析：选 C。beg for 意为 “向……要”，也可以用 ask for，其他答案不合语境。 2．解析：选 B。when＝and suddenly＝ and at that moment。 3．解析：选 D。通过文章内容可知，the poor boy 当时是 hungry，上文已经有提示。 4． 解析： 选 A。 由上下文可知， 穷孩子兜里几乎没钱了， 但他又想付给妇人牛奶钱， slowly 形象地表明了穷孩子在喝奶时忐忑不安的心境。 5．解析：选 C。replied＝answered，符合语境。 6．解析：选 B。the young woman 在需要的时候帮助了 the poor boy，这当然是一个善意 的行为。 7．解析：选 A。上文已经交代了作者饿了，在喝了牛奶后应是身体上的 stronger。 8．解析：选 D。见 9 空后的 call in。 9．解析：选 B。由下文的“requested the business office to pass the final bill to him for approval”可以判断。 10．解析：选 C。由后面的 eyes 可以推断。此时，Kelly 马上想起孩提时的那一件印象 很深的事。 11．解析：选 A。 rose(rise 的过去式)在此意思是“起身”，C 项应该说“get from...”，D 项后应加宾语。 12．解析：选 D。be dressed in...为固定搭配；wear 后直接接宾语。 13．解析：选 A。recognize 意为“认出”，其他答案不能表达此意。 14．解析：选 C。determine to do sth.意为“下决心做……事”。其他答案不合逻辑。 15．解析：选 A。special attention 意为“特殊的照顾”，表达 Kelly 对那个 woman 的感 激之情。 16．解析：选 C。由上文的 rare disease 可以判断。 17．解析：选 B。根据上下文判断应选 B，其他答案不合情理。 18．解析：选 C。the woman 根据自己的病情推出费用一定昂贵。positive 此处表达“明 确的”。 19．解析：选 C。catch one's attention 引起某人的注意。 20．解析：选 D。由“Thank you, God”可以知道答案。 Ⅱ.1.解析：选 C。细节理解题。由第一段第三句可知应选 C。 “cost” 指成本、价格，因 豆腐价格低廉，故为穷人所喜欢。
9．解析：选 D。细节理解题。许多妇女想当然地认为维他命是一种食物的代替品。文中第四 段提到“As women， many of us are too concerned with staying thin， she says， and we believe that vitamins are some kind of magic cure to replace food”。故选 D。 10．解析：选 D。句意理解题。通过引用“要是没有燃料，光有火花是不行的”。作者 的意思是没有碳水化合物，蛋白质和脂肪，维他命和矿物质是没有用处的。文中最后一段谈 到碳水化合物、蛋白质、脂肪和维生素、矿物质的关系时，作者将碳水化合物、蛋白质、脂 肪比作木材、燃料，维他命和矿物质比作火柴、火花。故选 D。 Ⅲ.1.Drinking Water for Your Health 2．If you experience headaches, sleepiness, allergies or dizziness, your body might be telling you to drink more water. 3．improve your health now 4．I like the first one. Because in the past I never drink water until I feel thirsty. And now I know I should drink water regularly.(开放性试题，答案可有多样性。) 5．你缺的水越多，你的身体越差，不管你吃多少药。 必修 3 课后能力测评(三) Ⅰ. 完形填空 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的 最佳选项。 字数：337 完成时间： 15 分钟 难度：★★ My Teacher in the School of Life I spent the opening day of school this year at DeMatha Catholic High School in much the same way I spent the first day of classes ___1___ 30 years ago; I sat in Dr Charles E. Offutt's British literature class, listening to him __2___ what his seniors would learn and get them excited about the journey they would __3__.I'm the principal(校长) of the school now, but for a few minutes I was back in 1975, __4__ what the future held. I have been learning from Dr Offutt for 30 of the 51 years he has been teaching at DeMatha.He not only taught me to think, he __5__ me, as much by example as___6__， that it was my moral duty to do so and to serve __7__. Neither of us could know how our __8__ would develop over the years. When I first came back to DeMatha to teach English, I worked for Dr Offutt, then the department chair. After several years, I was __9__ department chair, and our relationship changed __10__. I thought that it might be __11__chairing the department, since all of my former English teachers were still there, but Dr Offutt __12__ me throughout. He knew when to give me __13__ about curriculum, texts and personnel, and when to let me design my own course. In 1997, I needed his advice about leaving DeMatha to become principal at another school. If he had asked me to stay at DeMatha, I might have. __14__， he encouraged me to seize the new __15__. Five years ago, I became the __16__ of DeMatha.Once again, Dr Offutt was there for me, letting me know that I could__17__ on him as I tried to fill such big shoes, I've learned from him that great teachers have a(n) __18__ wealth of lessons to teach. __19__ his students don't know it yet, I know how __20__ they are; I'm still one of them. 1．A.mostly B．exactly C．only D．simply
2．A.explain B．predict C．speak D．teach 3．A.keep B．achieve C．choose D．take 4．A.preparing B．discovering C．wondering D．realizing 5．A.assisted B．reminded C．advised D．convinced 6．A.words B．action C．explanation D．models 7．A.the others B．everyone C．others D．anyone 8．A.relationship B．position C．situation D．condition 9．A.pointed B．named C．given D．taken 10．A.already B．yet C．still D．again 11．A.foolish B．surprising C．uncertain D．challenging 12．A.promoted B．accepted C．supported D．welcomed 13．A.advice B．information C．notice D．thought 14．A.Otherwise B．Therefore C．Furthermore D．Instead 15．A.choice B．opportunity C．occupation D．possibility 16．A.teacher B．principal C．officer D．clerk 17．A.live B．look C．depend D．take 18．A.rich B．little C．valuable D．endless 19．A.Once B．Even if C．Unless D．Until 20．A.fortunate B．curious C．innocent D．satisfied Ⅱ.阅读理解 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项。 A 字数：288 完成时间： 6 分钟 难度： ★ A well-dressed man came into a famous jewelry shop. He explained that he wished to buy a pearl (珍珠) for his wife's birthday and that the price didn't matter since business had been very good for him that year. After examining a number of beautiful and valuable pearls, he chose a nice black one that cost $5,000.He paid for the pearl, shook hands with the jeweller and left. A few days later the man returned and said his wife had liked the pearl so much that she wanted another one just like it. It had to be exactly the same size and quality (质量) as she wanted a pair of earrings(耳环) made.“Can you give me any advice on how to get such a pearl? ” said the man. The jeweller replied, “I would say it's nearly impossible to find an exact one like that pearl.” The rich man asked the jeweller to advertise (登广告) in the newspapers, and offered $25,000 for the matching pearl. Many people answered the ad (广告) but nobody had a pearl that was just right. Just when the jeweller gave up hope, a little old lady came in. To his surprise, she pulled the wonderful pearl from her handbag. “I don't like to sell it，” she said sadly, “I inherited (继承) it from my mother, and my mother inherited it from hers. But now I really need the money.” The jeweller was quick to pay her before she changed her mind. Then he called the rich man's hotel to tell him the good news. The rich man, however, was nowhere to be found. 1．From the first paragraph we can guess that the jeweller consider the well-ressed man was ______. A．an honest jeweller to make friend with B．a clever cheat with a lot of money C．a rich businessman and a good husband D．a poor gentleman who spent money like water
2．He paid $5,000 for the pearl without bargaining ______. A．because he loved his wife very much B．in order to get it as quickly as possible C．since his business had been successful D．so as to make the jeweller believe him 3．Both the man and the jeweller thought it ______. A．possible to find an exact one like that pearl B．difficult to get the matching pearl C．impossible to advertise in the newspaper D．easy to buy a similar pearl 4．Which of the following is TRUE? A．The people who answered the ad wanted to sell their pearls at a high price. B．The woman was the well-dressed man's wife. C．The jeweller was lucky enough to buy the little old lady's pearl. D．The rich man didn't know the little old lady. 5．The jeweller could not find the rich man anywhere because he ______. A．had moved to another hotel B．was busy doing business with others C．had escaped with $20,000 D．had told the wrong telephone number B 字数：334 完成时间：7 分钟 难度：★★ Two travelling angels (天使) stopped to spend the night in the home of a wealthy (富有) family. The family was rude(无礼的)and refused to let the angels stay in the guest room. Instead the angels were given a space in the cold basement (地下室). As they made their bed on the hard floor, the older angel saw a hole in the wall and repaired it. When the younger angel asked why, the older angel replied, “Things aren't always what they seem.” The next night the_pair came to rest at the house of a very poor, but very hospitable(好客的) farmer and his wife. After sharing the little food they had, the couple let the angels sleep in their bed where they could have a good night's rest. When the sun came up the next morning, the angels found the farmer and his wife in tears. Their only cow, whose milk had been their only income (收 入), lay dead in the field. The younger angel was very angry and asked the older angel, “How could you watch out for the cow? The first man had everything, yet you watched over his house.” She accused (指责), “The second family had little but was willing to share everything, and you did not help.” “Things aren't always what they seem.” the older angel replied, “When we stayed in the basement, I noticed there was gold stored in that hole in the wall. Since the owner was so greedy(贪 婪的) and unwilling(不愿意的)to share his good fortune (财富)． I asked the God if I could seal (封 口) the wall so he couldn't find it. Then last night as we slept in the farmer's bed, the angel of death came for his wife. I asked God if the angel could take the cow instead. The things aren't always what they seem.” 6．Why did the old angel repair the hole for the rich family? A．Because she didn't like the greedy owner. B．Because she wanted to save the gold for the poor.
C．Because the basement was too cold to stay in. D．Because she believed that one should always be ready to help others. 7．What does the underlined phrase“the pair”in the second paragraph refers to? A．The poor couple. B．The rich couple. C．The guests. D．The angels. 8．The younger angel was very angry because ______. A．the older angel killed the farmer's cow B．the older angel treated the two families unfairly C．the wealthy man give them a bad place to live in D．the angel of death took the cow away 9．Why did the older angel let the farmer's cow die? A．Because the God wanted the older angel to take the cow. B．Because she wanted to teach the younger angel a lesson. C．Because she wanted to save the farmer's wife. D．Because she was sympathetic to the rich. 10．The story tries to tell the reader that ______. A．angels are always ready to (乐于)help the poor B．sometimes things are not what they seem C．angels are always ready to help the rich D．the young should always learn from the old Ⅲ.阅读表达 阅读下面短文并回答问题(请注意问题后的词数要求)。 字数：317 完成时间：10 分钟 难度：★★
Confidence: you've either got it or you haven't, right? Wrong. Most people learn confidence as they go through life. Even_if_you_are_shaking_like_a_leaf_on_the_inside,_you'll_make_a_lasting_impression_if_ you_can_come_across_as_confident. Here are some confidence－building tips. Fake(假装) it! If you can pretend that you feel confident when you don't and keep on doing so, your fake confidence will soon turn into real confidence. It only takes a few repetitions of an activity for it to become a habit—so get in the habit of ________________. Think it. For an instant encouragement to yourself－esteem (自尊心), recall three things that give you positive emotions. It could be a great compliment somebody paid you, a special time when you felt happy and popular, or when you really excelled (胜过别人) at something. Bringing them to mind will help you to feel good instantly—and when you feel good, you have greater confidence. Focus it. Difficult situations, such as interviews or new jobs, can make you feel shy. If you're feeling anxious about yourself, stop thinking about yourself and focus on something else. It could be that you focus on something normal, like the view out of the window, or that you pay more attention to the task at hand-getting the job! Either way, you'll feel less awkward. Talk it. If you keep telling yourself that you're not good at something, you'll start to believe it. Next time you blame yourself, ask yourself whether you'd talk to your friends like that. So quit being negative and start recognizing and appreciating the things you are good at. Walk it. Great posture(姿势) can signal great confidence. Walk with a purposeful stride(大踏
步), walk with your back straight and with your head held up high! 1．What is the BEST title of the passage? (no more than 5 words) ________________________________________________________________________ 2．Fill in the blank in the third paragraph with proper words. (no more than 6 words) ________________________________________________________________________ 3．Which sentence in the passage can be replaced by the following one? Stop finding fault with yourself and try to think more about your advantages. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 4．Which of the tips given in the passage will work best with you? Why? (no more than 30 words) ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 5．Please translate the underlined sentence in the second paragraph into Chinese. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 课后能力测评(三) Ⅰ.1. 解析：选 B。就在 30 年前作者在此上第—节课。根据常识可知学校的开学时间与 开学第一节课的相同。所以结合 the opening day 和 the first day of classes 也可以推断出选 B。 2. 解析：选 A。由文意可知，当时 Dr Offutt 是作者的老师，所以应向学生“解释”他 们将要学习的内容。 3. 解析： 选 D。 (that/which)they would take 是定语从句， 修饰先行词 the journey。 take the journey 是固定搭配，表示“去旅行”。 4．解析：选 C。根据 but 一词可知，作者虽然身为校长，可当年并不知未来如何。 5. 解析：选 D。他不仅教作者思考，而且以大量事例让作者“信服”。根据下文中的 as much by example 可知，是举例让作者相信他的话。 6．解析：选 A。他不但用“话语”进行教育，还辅之以例证。此处与前面的 taught 相呼 应。 7. 解析：选 C。这么做并且为“别人”服务是作者的道义责任，此处表示泛指“其他 人”。 8. 解析：选 A。根据第下文中 our relationship，changed 可判断出，选 A。 9. 解析：选 B。几年后，作者被“任命”为系主席。此处 name 作动词，表示 “任命； 提名”。 10. 解析：选 D。第一段开头部分提到作者当时是 Dr Offutt 的学生，根据上文中的“I worked for Dr Offutt”可知，作者已是教师，而此处又提到作者被提拔，由此可知二人之间的 关系 “又”发生了改变。 11. 解析：选 D。根据文意可知，作者认为管理这个系的工作极具“挑战”性。 12．解析：选 C。根据 but 一词可知，Dr Offutt 自始至终“支持”作者。 13. 解析：选 A。上文提到作者很茫然，不知所措，由此可知他给作者提供“建议”。 14. 解析：选 D。根据文意可知，如果他当初让作者留在 DeMatha，作者也许会这么做。 “然而”他鼓励作者接受新的使命。 15. 解析：选 B。本段第一句提到作者即将出任另一所学校的校长，由此可知这是一次 “机会”。 16．解析：选 B。此处与上文中“I'm the principal of the school now...”相呼应。故选 B。
17. 解析：选 C。上文提到作者遇到困难时他总是提供帮助和支持，由此可判断选 C。 depend on 依靠。 18. 解析：选 D。句意为：伟大的老师有“取之不尽的”课程资源财富。 19. 解析：选 B。此处表示让步关系，表示“即使；纵然”。句意表示虽然学生还不知 道，可作者早已明白。 20. 解析：选 A。作者认为学生拥有良师无比“幸运”，因为作者对 Dr Offutt 这样的优 秀老师永远铭记在心。 Ⅱ.1.解析：选 C。推理判断题。由 well－dressed 及 the price didn't matter 可以得知他是 a rich businessman； 他不惜花重金买珍珠给自己的妻子过生日， 故可以得知他是 a good husband。 2．解析：选 D。推理判断题。由文意可知，他这样做的目的是为了不引起商店的老板的 怀疑。 3．解析：选 B。细节理解题。从第二段“The jeweller replied, ‘I would say it's nearly impossible to find an exact one like that pearl’”可知答案。 4．解析：选 A。推理判断题。从第三段“...and offered $25,000 for the matching pearl. Many people answered the ad”可以推知答案。 5．解析：选 C。推理判断题。理解文章大意可知，那个人后来找不到了，显然他带着钱 跑了。
does work.(开放性试题，答案可有多样性。) 5．即使你内心像树叶一样摇摆不定，那么如果你表面上显得很自信，你仍然会给人留下 永久的印象。
必修 3 课后能力测评(四) Ⅰ. 完形填空 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的 最佳选项。 字数：329 完成时间： 6.5 难度：★★ The year is 2094.It has been announced that a comet(彗星) is heading towards the Earth. Most of it will miss our planet, but two pieces will probably__1__the southern half of the Earth. __2__17 July, a piece four kilometers wide enters the Earth's __3__ with a massive explosion. About half of the piece is destroyed, but the __4__ part hits the South Atlantic at 200 times the speed of __5__. The sea __6__ and a huge hole is made in the sea bed.Huge waves are created and spread out from the hole. The wall of water, a kilometer high, rushes towards southern Africa at 800 kilometers an hour. Cities on the African are totally destroyed and millions of people are__7__. Before the waves reach South America, the second piece of the comet __8___ in Argentina.Earthquakes and volcanoes are__9__ off in the Andes Mountains. The shock __10__move north into California and all around the Pacific Ocean. The cities of Los Angeles, San Francisco and Tokyo are completely __11__by earthquakes. Millions of people in the __12__ half of the earth are already dead, __13__ the north won't be safe for long. Because of the explosions, the sun is __14__ by clouds of dust, temperatures around the world falls to almost zero. Crops are ruined.The sun won't be seen again for many years. Wars __15__ as countries fight for __16__.A year later, no more than 10 million people remain __17__. Could it really __18__？ In fact, it has already more than once in the history of the Earth. Science shows that the dinosaurs(恐龙)__19__on the Earth for over 160 million years. Then 65 million years ago they suddenly disappeared.Many scientists believe that the Earth was hit by a piece of heavenly object. The dinosaurs couldn't live __20__ the cold climate that followed and they died out. Will we meet the same end? 1．A.attack B．hit C．beat D．damage 2．A.On B．In C．At D．During 3．A.air B．environment C．situation D．atmosphere 4．A.rest B．other C．remaining D．half 5．A.sound B．light C．earth D．air 6．A.burns B．destroys C．harms D．boils 7．A.dead B．lost C．killed D．damaged 8．A.enters B．comes C．flies D．lands 9．A.sent B．set C．caused D．made 10．A.rocks B．waves C．earth D．shakes 11．A.damaged B．changed C．ruined D．injured 12．A.southern B．northern C．western D．eastern 13．A.and B．besides C．but D．so 14．A.colored B．hidden C．polluted D．shut 15．A.come out B．erupt C．take place D．break out 16．A.water B．money C．food D．the earth 17．A.dead B．injured C．active D．on the earth 18．A.be true B．happen C．hit the earth D．destroy the world
19．A.have been B．had been C．were D．would be 20. A．for B．through C．with D．on Ⅱ.阅读理解 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出最佳答案。 A 字数：308 完成时间： 6 难度：★★
A Plan For Exploring Mars NASA is moving ahead with plans to put a long-armed lander on Mars' icy north pole to search for clues (线索) for water and possible signs of life. The MYM386 million Phoenix Mars is planned to touch down in the Martian arctic in 2008.The stationary probe will use its robotic arm to dig into the icy land and pick up soil samples (标本，样品) to analyze. In 2002, the Mars Odyssey orbiter spotted evidence of ice-rich soil near the arctic surface. Scientists hope the Phoenix mission will find clues to the geologic history of water on the Red Planet and determine whether microbes(微生物)existed in the ice. Phoenix will be the first mission of the Mars Scout program, a renewed, low-cost effort to study the Red Planet. “The Phoenix mission explores new territory in the northern plains of Mars analogous to the permafrost regions on Earth，” Peter Smith said. True to its name, Phoenix rose from the ashes of previous(先前的) missions. The lander for Phoenix was built to fly as part of the 2001 Mars Surveyor program. But the program broke down after the well-known disappearance of the Mars Polar Lander in 1999.The Polar Lander lost contact during a landing attempt near the planet's south pole after its rocket engine shut off prematurely,_causing the spacecraft to fall about 130 feet to almost certain destruction. The Phoenix probe had been in storage at a Lockheed Martin clean room in Denver before it was reused for its present mission. It will carry science instruments that were designed for the Mars Surveyor program including an improved panoramic camera and a trench-digging robotic arm. Phoenix will lift off from the Kennedy Space Center in August 2007 and land on the planet nine months later. 1．The passage mainly tells readers that ________. A．clues of water will be found in Phoenix B．Phoenix will be sent to find clues of water on Mars C．August 2007 will see Phoenix lift off D．the Mars Scout program will be carried out 2．The underlined word “prematurely” (Paragraph 5) means “________”． A．on time B．behind the time C．out of work D．ahead of time 3．According to the passage, we know Phoenix will land on Mars ________. A．in May 2008 B．in August 2007 C．in August 2008 D．in September 2008 4．According to the passage, the name “Phoenix” is after the meaning of ________. A．rebirth B．death C．energy D．hope 5．After Phoenix lands on Mars, we can infer it will firstly ________. A．find soil samples and send them to the earth
B．look for the icy land to dig for the soil samples C．take photos and send them to the earth D．find the remains of the Mars Polar Lander B 字数：299 完成时间： 6 难度：★★ Edmund Halley was an English scientist who lived over 200 years ago. He studied the observations of comets(彗星)which other scientists had made. The orbit of one particular comet was a very difficult mathematical problem. He could not figure it out. Neither could other scientists who dealt with such problems. However, Halley had a friend named Isaac Newton, who was a brilliant mathematician. Newton thought he had already worked out that problem, but he could not find the papers on which he had done it. He told Halley that the orbit of a comet had the shape of an ellipse(椭圆形)． Now Halley set to work. He figured out(解决，计算出)the orbits of some of the comets that had been observed by scientists. He made a surprising discovery. The comets that had appeared in the years 1531, 1607, and 1682 all had the same orbit. Yet their appearance had been 75 to 76 years apart. This seemed very strange to Halley. Three different comets followed the same orbit. The more Halley thought about it, the more his thought that there had been three different comets as people thought. He decided that they had simply seen the same comet three times. The comet had gone away and had come back again. It was an astonishing idea! Halley felt certain thought to make a prediction(预言)of what would happen in the future. He decided that this would appear in the year 1758.There were 53 years to go before Halley's prediction could be tested.In 1758 the comet appeared in the sky. Halley did not see it, for he had died some years before. Ever since then that comet had been called Halley's comet, in his honour. 6．Edmund Halley figured out the orbit of ______. A．some different comets appearing several times B．the same comet appearing at different times C．three different comets appearing at the same time D．several comets appearing at the same time 7．Halley made his discovery ______. A．by doing experiments B．by means of his own careful observation C．by using the working of other scientists D．by chance 8．Halley made a surprising, but correct prediction in the year______. A．1704 B．1705 C．1706 D．1707 9．This passage in general is about ______. A．Halley and other scientists B．the orbit of a comet C．Newton and Halley D．Halley and his discovery 10．Which of the following is TRUE? A．Edmund Halley was an American scientist.
B．Halley made his discovery by doing experiments. C．Isaac Newton was a famous mathematician. D．The orbit of a comet had the shape of a round. Ⅲ. 阅读表达 阅读下面短文并回答问题(请注意问题后的词数要求)。 字数：285 完成时间： 10 难度：★★ Movie producers love the idea, partly because it's so afraid and partly because it could really happen. The scene is this: an asteroid (小行星) is rushing toward Earth. A collision is unavoidable. When this happens, lots of people will die. In the movies, a brave hero thinks of a clever plan to destroy the asteroid and save Earth. In real life, scientists have come up with more reasonable plans that might actually work if this situation comes up. One way, say scientists and astronauts, is a 20 ton spacecraft called a gravitational tractor. First, the tractor, would move quickly up to the threatening asteroid and stop a short distance away. It would hang there, firing its thrust just enough to fight the force of gravity between the spacecraft and the asteroid. The tractor could then use its own gravity to pull the asteroid off course. It_would_take_about_a_year_for_the_spacecraft_to_draw_an_asteroid_away_from_Earth's_path._ The question is that the spacecraft would have to arrive at the asteroid about 20 years before it hits Earth. It would be easier then to move the asteroid out of the way than it would be if the asteroid was near the Earth. Still, the tractor idea is better than many ways proposed years ago for asteroid avoidance. Exploding asteroids, for example, wouldn't work because the rocky bodies are too full of air. Don't spend too much time worrying about asteroids' falling on your house, however. The chances of a collision happening in your lifetime are very small. If ________， though, scientists will do everything they can to keep you from getting hurt. Sounds very heroic to me! 1．What is the main idea of the article？(no more than 10 words) ________________________________________________________________________ 2．How should we save earth from a collision in real life？(no more than 10 words) ________________________________________________________________________ 3．Translate the underlined sentence in the fourth paragraph into Chinese. ________________________________________________________________________ 4．Which sentence in the passage can be replaced by the following one? Pulling the asteroid off course when it's still far away from Earth is more easily carried out when it's near the earth. ________________________________________________________________________ 5．Please fill in the blank in the last paragraph with proper words.(no more than 5 words) ________________________________________________________________________ 课后能力测评(四) Ⅰ.1.解析： 选 B。 彗星应该是“击中”地球， 所以应该是 hit。 beat 意为反复的 “击打”。 2．解析：选 A。有具体日期的时间短语前要用 on。 3．解析：选 D。彗星碎块进入“大气层”。所以应该是 atmosphere。 4．解析：选 D。该块彗星石的大部分已经燃烧，剩下的部分和地球相撞。rest 不能作定 语。只能说 the rest of sth.。
5．解析：选 A。以两百倍声速才符合科学常识。 6．解析：选 D。大海沸腾起来，而不是燃烧起来。harm 和 destroy 词义不符题意，另外 也不能作不及物动词。 7．解析：选 C。好几百万人丢了命。dead 表示死亡状态；sb. be lost 表示迷路。 8．解析：选 D。另一块彗星降落在阿根廷境内。 9．解析：选 B。句意为：火山和地震被引发。set sth. off 引发某物剧烈发生。 10．解析：选 B。shock waves 冲击波。 11．解析：选 C。这两座城市完全被毁灭。 12．解析：选 A。第一段最后一句提示了两块彗星会击中南半球。 13．解析：选 A。这前后两句应该为递进关系。 14．解析：选 B。太阳被云层遮盖。 15．解析：选 D。战争爆发应该用 break out。 16．解析：选 C。前句说“Crops are ruined”，所以国与国会为争夺粮食而战。 17．解析：选 D。一年后地球上仅仅存留着一千万人。 18． 解析： 选 B。 此句意为“这种事情真的会发生吗”， 而非“这种事情可能是事实吗”； 因为 it 应该指这种事情，而不是该彗星，所以 C、D 两项都不对。 19．解析：选 C。此句应为“恐龙曾经在地球上生活过 1.6 亿年”，并没有延续到现在， 所以不能为现在完成时态；另外，shows 是现在时态，所以答案也不能是过去完成时态。 20．解析：选 B。恐龙不能“度过这样的气候”。 Ⅱ.1.解析：选 B。主旨大意题。文章的第一段就是该文章的主题句，由此可知文章要讲 述的主要内容。其他选项文章中有所涉及，但这些都是细节。
comet three times”及上文提到的看彗星的时间分别是 1531 年、1607 年、1682 年可判断正确 答案为 B 项。 7． 解析： 选 C。 细节理解题。 根据文章第一段第二句“He studied the observations of comets which other scientists had made.”可知，哈雷的发现是在研究其他科学家们的观察中得出来的。 8． 解析： 选 B。 这是一道计算题。 文中第五段的“He decided that this would appear in the year 1758.There were 53 years to go before Halley's prediction could be tested”这句话告诉我们：他预 言彗星出现的时间是 1758 年，而这个预言还要经过 53 年才能验证，由此可以推断出哈雷做 出这个预言的时间是 1705 年。
9．解析：选 D。主旨大意题。纵观全文，不难看出，文章的中心就是哈雷以及他的发现。 10．解析：选 C。综合判断题。从文章首句可以看出 A 项错误；从第二题的分析中可知 B 项也错误；牛顿告诉哈雷彗星的轨道是椭圆形的，可排除 D。 Ⅲ. 1.How to save Earth from a collision with an asteroid. 2．Pull the asteroid off course. 3．航天器把小行星拖离地球轨道需要大约一年的时间。 4．It would be easier then to move the asteroid out of the way than it would be if the asteroid was near the Earth. 5．it does happen
必修 3 课后能力测评(五) Ⅰ. 阅读理解 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项。 A 字数：247 完成时间：5 分钟 难度：★ Paris is the capital of the European nation of France. It is also one of the most beautiful and most famous cities in the world. Paris is called the City of Light. It is also an international fashion center. What modern women are wearing in Paris will soon be worn by many women in other parts of the world. Paris is also a famous world center of education. For instance, the headquarters of UNESCO (the United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization) is in Paris. The Seine River divided the city into two parts. Thirty-two bridges cross this scenic river. The oldest and perhaps most well-known is the Pont Neff, which was built in the sixteenth century. The Sorbonne, a famous university, is located on the Left Bank (south side) of the river. The beautiful white church Scare Coeur lies on top of the hill called Monometer on the right bank (north bank) of the Seine. There are many other famous places in Paris, such as the famous museum the Louvre as well as the cathedral of Notre Dame. However, the most famous land－mark in this city must be the Eiffel Tower. Paris is named after a group of people called the paresis. They built a small village on an island in the middle of the Seine River about two thousand years ago. This island, called the lie de la Cite, is where Notre Dame is located. Today around eight million people live in the Paris area. 1. A good title for this passage is “________”. A. The French Language B. The City of Paris C. Education and Culture in France D. The Eiffel Tower, the Symbol of Paris 2. The underlined word “headquarters” means “________”. A. buildings B. research center C. leading body D. chief office 3. According to the passage we can infer that Notre Dame is located ________. A. on the left bank B. on neither bank C. on the right bank D. on both banks 4. The Pont Neff was built ________. A. in the 1500s B. in the 1600s C. in the 1700s D. around the 1600s 5. According to the passage, which one of the following sentences is TRUE? A. There are thirty-two bridges in each part of the city. B. Paris is both an international fashion center and an educational center. C. Paris is named by some famous buildings. D. All the women would like to go to Paris in the other part of the world. B 字数：344 完成时间：7 分钟 难度：★★
The route from north to south is a general picture of Norwegian nature: thundering waterfalls, rushing mountain streams and roads that run along glaciers, after having gone through thick pine forests and coastal lakes and fiords(峡湾)． The inner part of the country is very rugged and almost one third of it is covered with trees. Despite its northern latitude, the Norwegian weather is in fact maritime(海洋性的) and damp, because it is affected by the mitigating (调节)action of the warm Gulf Stream, coming from the Gulf of Mexico, which flows up the coast preventing the formation of sea ice. Bergen, a port lying in the southeast of the country, is crowded with brightly colored houses, which belonged to German traders of the powerful Hanseatic League. Despite several fires, the area keeps the atmosphere of the “old port” and Commercial City from the Middle Ages. UNESCO (联 合国教科文组织 ) recently declared it a World Heritage Site and included it in the list of monuments that are to be preserved. There is a large park in the center of Bergen which is taken up almost completely by a large lake, around which, lie some of the main museums in the city. The Hakonshallen, the most beautiful monument in the city, lies within the walls of Bergen's fortress. The great 13th century Gothic hall was built for the parties and the receptions in the days of the city's control over trade in the North Sea. You get the best view over Bergen, the fiords and the surrounding pine-covered mountains from the belvedere. It's easy to admire Norwegians for their unique(独特的) way of respecting the nature! From north to south, from Lapland to Oslo and Bergen, Norwegian people has proved, with time, that human beings, as the most advanced yet most vulnerable (脆弱的) in the great family of nature, can live in harmony (和谐) with all its other members. 6. The purpose of the passage is to ________. A. introduce the whole natural scenery of Norway B. show people the fact that human beings can live in harmony with nature through respecting nature C. tell people Norway's natural environment is so beautiful and attracts more tourists D. inform people that Bergen has been declared World Heritage Site by UNESCO 7. In Norwegian winter, there is no sea ice because ________. A. Norway lies in Northern Europe with high latitude B. one third of Norway is covered with thick pine trees C. the Gulf Stream from the Gulf of Mexico keeps the Norwegian coast warm all year round D. the weather depends upon the mountainous areas in Norway 8. The underlined word “it” in the second paragraph refers to ________. A. the warm Gulf stream B. the Norwegian weather C. the northern latitude D. the Gulf of Mexico 9. Which of the following statements about Bergen is NOT true? A. Bergen is a port with a large park in its center. B. The Hakonshallen, the most beautiful monument in Bergen was once controlled by German merchants in the 13th century. C. The Hakonshallen was meant for the commercial needs at that time. D. UNESCO has decided to preserve Bergen because of its real atmosphere of the “old port” and Commercial City from the Middle Ages.
10. It can be inferred from this passage that ________. A. Norway is a neighbor of Mexico B. Germans play an important part in the Norwegian economy C. the south of Norway is covered with thick forest D. the Hanseatic League is a commercial organization Ⅱ. 书面表达 2010 年 10 月 1 号我国“嫦娥二号”顺利升空，假设你是李华，你班为此举行了一次班 会 ，班会的主题是：我国太空探险的意义。请结合下表内容，给校报用英语写一篇文章，客 观地介绍讨论的情况并表达你自己的观点。 一些同学赞同 ●获得新的知识 ●从太空取得新资源 ●扩大人类的生存空间 一些同学反对 ●耗资巨大 ●宇航员的安全问题 …… 你自己的观点
注意：1. 字数：80—120； 2. 标题与开头已写好，不计入总词数。 Outer Space Explorations, YES or NO? We had an argument over whether it was necessary to carry out outer space explorations at a class meeting the other day. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Ⅲ. 阅读表达 阅读下面短文并回答问题(请注意问题后的词数要求)。 字数：289 完成时间：10 分钟 难度：★★★ Where do you find the country of Lapland(拉普兰) on the map? You don't. Lapland is not a separate country. It is just a large area north of the Arctic Circle where the Lapp people live. They live in sections that belong to Norway, Sweden, Finland, and Russia. The Lapps have no government of their own. They are governed by the country in whose area they live. These countries have respect for the Lapps' unique culture. They leave them to develop very much on their own lines. Lapland is a bleak, barren region. The birches, pines, and firs that somehow survive are thin, bent by the wind, and stunted. The cold is intense and the growing season is very short. For three months, the sun never rises. For another three months，________________. About 34,000 people live in the region. The people look somewhat like Chinese or Japanese. Their average height is about five feet. However, they are strong and muscular. Lapps originally came from east of the Urals in Russia. The Finns followed them. Being more advanced, they forced the Lapps farther and farther north. The Lapps found safety and peace in the icy northern wastes. In their own language they call themselves “the banished.”
Lapp survival is tied entirely to a thick growth of mosses and lichens. The Lapps do not eat this growth. But reindeer do. They get strong and fat on this “grass” of the far north. The entire village folds its reindeer-skin tents and follows the herd's northward trek. As_winter_approaches_and_the_snows_begin,_the_herds_stop,_turn,_and_slowly_head_south. The village follows the herd. This cycle has been repeated for thousands of years. Will it be repeated for yet thousands more? 1. What is the BEST title of the passage? (no more than 5 words) ________________________________________________________________________ 2. Which sentence in the passage can be replaced by the following one? Lapp can't live without a kind of very small green or yellow flowerless plant growing in thick masses on damp surfaces. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 3. Please fill in the blank in the second paragraph with proper words. (no more than 6 words) ________________________________________________________________________ 4. Imagine the reindeer died out, what would the lapps do? ________________________________________________________________________ 5. Translate the underlined sentence in the last paragraph into Chinese. ________________________________________________________________________
课后能力测评(五) Ⅰ.1. 解析：选 B。标题推断题。本文的中心是介绍巴黎。故选 B。 2. 解析： 选 D。 词义推断题。 UNESCO 的总部也在巴黎， 因此 headquarters 意为“总部”。 3. 解析： 选 B。 细节理解题。 由最后一段第三句“This island, called the lie de la Cite, is where Notre Dame is located.”可知，Notre Dame(巴黎圣母院)就在这个岛上，而这个岛就在“in the middle of the Seine River”，所以选 B，两岸都不靠。 4. 解析：选 A。细节理解题。由第三段第三句“The oldest and perhaps most well－known is the Pont Neff, which was built in the sixteenth century”可知，应选 A。 5. 解析： 选 B。 归纳判断题。 从第二段“It is also an international fashion center”和 “Paris is also a famous world center of education”可知，应选 B。 6. 解析：选 B。主旨大意题。全文通过着重介绍挪威的自然面貌和美丽风光，向人们展 示了一个事实：人与自然是可以融洽相处的。作者在文章的最后一段有暗示。A 选项不准确， 文章并非完全介绍挪威的自然风光；C 项属强加信息；D 项太狭窄，只谈到一个方面。 7. 解析：选 C。细节理解题。文章第二段告诉我们正是由于受墨西哥暖洋流的影响，挪 威沿海终年不结冰。 8. 解析：选 B。细节理解题。由“...the Norwegian weather is in fact maritime and damp, because it is affected by the mitigating (调节)action of the warm Gulf Stream...”句子分析，it 此 处代指句子的主语 the Norwegian weather。 9. 解析： 选 B。 细节理解题。 文章倒数第三段谈到卑尔根市最美丽的遗迹 the Hakonshallen, 原是卑尔根掌控北海海上贸易时期为聚会和接待客人而建的， 但并未提到曾被德国人控制过。 10. 解析： 选 D。 推理判断题。 文章第三段第一句“...which belonged to German traders of the powerful Hanseatic League”可知，Hanseaticl League 应为一个商业组织，墨西哥与挪威在不同 的大洲上，A 项不能选；文章只谈到德国人在挪威做生意，并未谈他们在挪威经济中的作用， 故不选 B；从第一段可知，挪威北部被森林覆盖，但南部并非如此，故不选 C。 Ⅱ. One possible version：
4. They may move house to south of the Arctic Circle. They can plant crops or hunt animals. 5. 随着冬天的临近并且开始下雪，鹿群停下来，调头慢慢地向南来。