当前位置:首页 >> 学科竞赛 >>

2015年下学期高一英语阅读竞赛决赛试卷


2015 年下学期高一英语阅读竞赛决赛试卷
本卷共分为四部分,第一部分阅读理解,第二部分阅读简答,第三部分阅读七 选五,第四部分短文改错。
第一部分 Reading Comprehension (40 marks) Directions: Read the following three passages. Each passage is followed b

y several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage. A Like hundreds of other young people of all countries who take part in our language courses, you can make the most of your holidays by studying French in an interesting way and, at the same time, discover one of France’s most beautiful areas—Nice! Our summer course lasts 3 weeks in July and August. You’re welcome to come at any time between July and August 6.You can choose to stay at a host family, but we suggest you stay at our international summer camp. It makes it easy to meet other people and make new friends. What’s more, you can have your classes in the same building which is close to the beach! A free bus service brings you to and from classes if you are living in a French host family or enables you to get into the centre of town if you are living at the summer camp. Whenever you choose to come, we’ll organize short trips, parties, sports and other activities and motivate you to speak French. Your stay in Nice will therefore not only be an educational one, but also an enjoyable experience. Besides offering you many opportunities to meet other people from different cultures, we will do everything to make sure your stay will be unforgettable! 1.How long is the summer course? A. Two months. B. Three weeks. C. One month. D. Eight weeks. 2. According to the passage, they suggest the students stay ____ during the study. A. at the summer camp B. in the hotel C. at their friends’ homes D. in the centre of town 3. During the course, students can ________. A. travel all over France B. never leave the camp C. learn French and make friends D. swim alone in the sea 4. What does the underlined word “motivate” in the third paragraph mean? A.激发 B.感谢 C.阻止 D.妨碍 5. What you’ve read above is ________. A. A travel diary B. An advertisement C. An introduction to France D.A piece of news

B If you’re into sports, you’ve seen it happen--tennis players jump over the net to shake hands after a hard match; football players exchange jersey(运动衣) after 90 minutes of knocking each other around; even boxers touch gloves at the beginning of each round. Players in every event, from spelling bees to golf, act in this way. It’s all part of sportsmanship(体育精神), a great
1/8

tradition in sport and competition. It means playing and being calm all through the match. Everyone feels great when they win. In the last few years, you might see some players celebrate a goal with a long victory dance or talk big about their ability. However, it’s always hard for people to say in public that they made a bad play. Good sportsmanship is what they really need. It’s the golden rule of sports. Good sportsmanship means that you play by the rules, talk politely to everyone during games and stay cool even when you lose the game. At the school sports meeting, for example, it’s more important for you to know how to work as part of a team and cheer your teammates on. That may help you enjoy more success at your future work. In competition—as in life—you may not always win, but believe me, sportsmanship will help you get through, and there is always the next match. 6. What match do you know will last ninety minutes? A. Tennis. B. Football. C. Golf. D. Spelling. 7. The underlined word “bees” in the passage means . A. fly. B. competition. C. guess. D. research. 8. Why do you think good sportsmanship is really important? A. It’s all part of sports. B. It’s all part of celebration. C. It’s the golden rule of sports. D. It’s how to stay cool. 9.Winning the game will make it possible for players to . A. celebrate a goal. B. exchange jerseys. C. shake hands. D. feel great . 10.The passage mainly tells us that sportsmanship gets you through no matter whether . A. you win or lose. B. you play or learn. C. you are happy or not. D. you feel hard or not.

C Hardcover: 667 pages Publisher(出版社):Vintage, Reprint edition Language: English Product Dimensions(产品尺寸):8×2.5×1.2 inches Shipping weight: 17.6 ounces Author:Abraham Verghese Price:$8.00 You save:50% Main idea: It is a long story of twin brothers. Their mother died at their births and they are raised by their father. Hardcover:96 pages Publisher:Business Plus Language:English Product Dimensions:5.8×0.5×8.5 inches Shipping weight:8 ounces Author:Gordon S. Murray & Daniel C. Goldie Price:$10.00 You save:44%

CUTTING FOR STONE

THE INVESTMENT ANSWER

2/8

Main idea:It is a general guide to investment (投资) and gives basic explanations. Teach people how to manage their money. Hardcover: 256 pages Publisher:Penguin Group Language: English Product Dimensions:9.2×5.6×0.9 inches Shipping weight: 15.2 ounces Author:Amy Chua Price:$10.13 You save:39% Main idea:This is a story about a mother, two daughters, and two dogs. This is supposed to be a story of how Chinese parents are better at raising kids than Western ones. It’s about different cultures. Hardcover: 240 pages Publisher:Zondervan Language: English Product Dimensions:8.1×5.4×1 inches Shipping weight: 12.8 ounces Author:Ann Voskamp Price:$11.06 You save:35% Main idea:Drawing beauty out of the simplest of details, Ann Voskamp invites you into her life of farming, parenting and writing-and deeper still into your own life.

BATTLE HYMN OF THE TIGER MOTHER

ONE THOUSAND GIFTS

11. Which of the following is the original price of Abraham Verghese’s book? A. $16.00. B. $16.80. C. $16.99. D. $19.00. 12. Which book teaches you to spend money wisely in your daily life? A. Cutting for Stone. B. The Investment Answer. C. Battle Hymn of the Tiger Mother. D. one Thousand Gifts. 13. Amy Chua’s book was published by . A. Vintage B. Business Plus C. Penguin Group D. Zondervan 14. The book one Thousand Gifts is mainly about . A. managing money B. different cultures C. twin brothers and their father D. learning the beauty in our life 15. What is the similarity of the four books? A. They are written in English. B. They are of the same size. C. They have more than one hundred pages. D. They have the same shipping weight. D
3/8

Little Tommy was doing very badly in math. His parents had tried everything-tutors (家庭教 师),cards, special learning centers-in short, everything they could think of. Finally they took Tommy to a catholic (天主教的) school. After the first day, little Tommy came home with a very serious look on his face. He didn't kiss his mother hello. Instead, he went straight to his room and started studying. Books and paper were spread(铺开)out all over the room and little Tommy was hard at work. His mother was surprised. She called him down to dinner and as soon as he finished eating, he went back hitting the books as hard as before. This went on for some time, day after day while the mother tried to understand what was happening. Finally, little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the table and went up to his room and hit the books. His mother looked at it and to her surprise, little Tommy got an A in math. She could no longer hold her curiosity(好奇心). She went to his room and asked, "son, what was it? Was it the nuns(修女)?" Little Tommy looked at her and shook his head(摇动), "No." "Well then," she asked again. "What was it?" Little Tommy looked at her and said, "Well, on the first day of school, when I saw that man nailed(钉) to the plus sign(加号), I knew they weren't joking." 16. Why did Tommy's parents send him to a catholic school? A.Because he could eat well there. B.Because he could learn more about nuns. C.Because his parents wanted him to do better in his math D.Because his parents didn't want him to learn math any more. 17.Tommy's mother felt surprised that his son _____. A.was still the same as usual B.ate so much at dinner C.kissed her hello after school D.worked hard but said little 18.The underlined phrase "hitting the books" means “_____” in Chinese. A.用功 B.捶书 C.发泄 D.振作

19.The last sentence in the passage shows that ______. A.Tommy felt sorry for the mail B.Tommy was afraid of being nailed C.Tommy didn't like the plus sign D.Tommy liked playing jokes on others 20. From the passage , we can infer(推断)that A. teachers should be strict with their students B. mistaking might do good sometimes C. a catholic school is much better than other ones D. nuns are good at helping children with their math
4/8

.

第二部分 简答题 During all this time I never stopped thinking about escape. When I traveled across to the other side of the island, I could see the other islands, and I said to myself," Perhaps I can get there with a boat. Perhaps I can get back to England one day.” So I decided to make myself a boat. I cut down a big tree, and then began to make a long hole in it. It was hard work, but about six months later, I had a very fine canoe (独木舟).Next, I had to get it down to the sea. How silly I was!Why didn't I think before I began work? Of course, the canoe was too heavy. I couldn't move it!I pulled and pushed and tried everything, but it didn't move. I was very unhappy for a long time after that. That happened in my fourth year on the island. In my sixth year I did make myself a smaller canoe, but I did not try to escape in it. The boat was too small for a long journey, and I did not want to die at sea. The island was my home now, not my prison, and I was just happy to be alive. A year or two later, I made myself a second canoe on the other side of the island. I also built myself a second house there, and so I had two homes. My life was still busy from morning to night. There were always things to do or to make. I learnt to make new clothes for myself from the skins of dead animals. They looked very strange, it is true, but they kept me dry in the rain. I kept food and tools at both my houses, and also wild goats. There were many goats on the island, and I made fields with high fences to keep them in. They learnt to take food from me, and soon I had goats' milk to drink every day. I also worked hard in my corn (玉米)fields. And so many years went by. 21. How did the author think he could get to the other islands? (No more than 7 words)(2 分) 22. What was hard work? (No more than 9 words)(2 分) 23. Why didn’t the author try to escape in the smaller canoe? (NO more than 18 words)(3 分) 24. How was the author able to have goats’ (山羊)milk to drink every day? (No more than 17 words) (3 分)

第三部分 阅读 7 选 5(共 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。 Five Ideas for Better Sleep Most teens need about 8.5 to more than 9 hours of sleep each night. But about 1 in 4 teens has trouble sleeping. 25 It can affect sports performance, increase our chances of getting sick, and may be linked to weight gain in some people. How can we get the sleep we need? Here are some ideas: 26 You’ve probably noticed how much running around little kids do--and how well they sleep. Get at least 60 minutes of exercise a day. Physical activity can decrease stress and help people feel more relaxed. Just don’t work out too close to bedtime because exercise can wake you
5/8

up before it slows you down. Avoid alcohol and drugs. Lots of people think alcohol or drugs will make them relaxed, but that’s not the case. Drugs and alcohol increase a person’s chance of waking up in the middle of the night. 27 Experts recommend using the bedroom for sleep only. If you can’t make your bedroom a tech-free zone, at least shut everything down an hour or more before lights out. 28 Going to bed at the same time every night helps the body expect sleep. Relax every night by reading, listening to music, spending time with a pet, or writing in a journal. Expect a good night’s sleep. Stress can cause insomnia(失眠),so the more you suffer from not sleeping, the greater the risk you’ll lie awake staring at the ceiling. 29 Say, “Tonight, I will sleep well” several times during the day. A. Keep a sleep routine. B. Be active during the day. C. Say goodnight to electronic equipment. D. Everyone has a sleepless night once in a while. E. Instead of worrying that you won’t sleep, remind yourself that you can. F. It can also help to practice breathing exercises or gentle yoga poses(姿势) before bed. G. Lack of sleep can affect everything from our emotions to how well we focus on tasks like driving. 第四部分 短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语文错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下线一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均限一词;2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不 计分。 I had a great time on my adventurous trip to the mountains last weekend. I went with two teachers and all my classmate. We went on long walk in the mountains. We had to carry all our things in bags on our backs which were hard work but we never got boring because we all chatted the whole time. They had a rock climbing lesson just before our picnic lunch. Later that afternoon we arrived to a lake where we camped for the night. I helped building the fire and the teachers made for supper. Then we sit around the fire and sang songs. I’ll never forget this day.

6/8

边城高级中学 2015 年下学期英语阅读大赛 高一决赛答题卡
姓名:
第一部分: 1 2 11 12 3 13 4 14

班级:
5 15 6 16 7 17 8 18

得分:
9 19 10 20

21. 22. 23. 24. 25-29 短文改错: I had a great time on my adventurous trip to the mountains last weekend. I went with two teachers and all my classmate. We went on long walk in the mountains. We had to carry all our things in bags on our backs which were hard work but we never got boring because we all chatted the whole time. They had a rock climbing lesson just before our picnic lunch. Later that afternoon we arrived to a lake where we camped for the night. I helped building the fire and the teachers made for supper. Then we sit around the fire and sang songs. I’ll never forget this day.

7/8

参考答案
第一部分: 1 2 B A 11 12 A B 3 C 13 C 4 A 14 D 5 B 15 A 6 B 16 C 7 B 17 D 8 C 18 A 9 D 19 B 10 A 20 B

21. He could get there with a boat. 22. To make a long hole in a big tree. 23. The boat was too small for a long journey, and he did not want to die at sea. 24. He made fields with high fences to keep them in. They learnt to take food from him. 25-29 GBCAE 短文改错: 1. classmate 改为 classmates 2. ∧long 前面加 a 3. were hard…中的 were 改为 was 4. boring 改为 bored 5. They had…中的 they 改为 We 6. Arrived to…中的 to 改为 at 7. building 改为 build 8. for supper 中的 for 去掉 9. sit 改为 sat 10. this day 中的 this 改为 that

8/8


相关文章:
2015年下学期高一英语阅读竞赛决赛试卷
2015 年下学期高一英语阅读竞赛决赛试卷本卷共分为四部分,第一部分阅读理解,第二部分阅读简答,第三部分阅读七 选五,第四部分短文改错。第一部分 Reading ...
2014--2015年度高一下学期英语单词竞赛试题
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2014--2015年度高一下学期英语单词竞赛试题_高一英语_英语_高中教育_教育专区。2014--2015年度高一下学期英语单词竞赛试题2014...
2014-2015学年第二学期高一英语竞赛试题
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2014-2015年第二学期高一英语竞赛试题_英语_高中教育_教育专区。2014-2015年第二学期高一英语竞赛试题考生注意: 1. 本...
2015-2016高一第一学期英语竞赛试题
2015-2016高一第一学期英语竞赛试题_高一英语_英语_高中教育_教育专区。高一竞赛...听完每段对话后, 你都有 10 秒钟的时间来回答有 关小题和阅读下一小题。每...
2014-2015学年高一英语下学期期末试卷附答案
2014-2015年高一英语下学期期末试卷答案_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 2014-2015年高一英语下学期期末试卷答案_英语_高中教育_教育...
牛津英语2016年高一下学期英语竞赛试题有答案
暂无评价|0人阅读|0次下载牛津英语2016年高一下学期英语竞赛试题答案_英语_高中教育_教育专区。衡阳市第八中学 2016 年高一单科竞赛 英语试题 注意 : 本 堂考试...
2014-2015学年高一下学期期中英语试卷及答案
2014-2015年高一下学期期中英语试卷答案_高一英语_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 2014-2015年高一下学期期中英语试卷答案_高一英语_...
2014-2015学年高一英语下学期期末试卷(有答案)
暂无评价|0人阅读|0次下载 2014-2015年高一英语下学期期末试卷(有答案)_英语_高中教育_教育专区。2014-2015 高一英语下学期期末试卷(有答案) 第一部分:听力理...
最新2016-2017年高一下学期英语科技文阅读竞赛试题
最新2016-2017年高一下学期英语科技文阅读竞赛试题_英语_高中教育_教育专区。高一英语科技文阅读竞赛 阅读下列六篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个...
更多相关标签:
高一下学期物理试卷 | 高一化学竞赛试卷 | 高一数学竞赛试卷 | 2016高一数学竞赛试卷 | 高一下学期生物知识点 | 高一下学期数学 | 高一生物下学期期中 | 高一数学下学期知识点 |