当前位置:首页 >> 高中教育 >>

2012《》能力测评山东、江西专版英语选修9)


选修 9
Units 1&2 课后能力测评(一) Ⅰ. 完形填空 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的 最佳选项。 字数:291 完成时间:15 分钟 难度:★★ My grandmother was an iron-willed woman, the feared head of the family. When

I was five years old, she invited some friends to her apartment for a party. __1__ the guests was a neighborhood big shot(大亨). They had a little girl about my age who was __2__ and very much used to getting her own way. Grandmother spent a lot of time with the big shot and his family. She __3__ them the most important members of her social circle and tried hard to please them. At one point during the party, I __4__ my way to the bathroom and closed the door behind me. A minute or two later, the little girl __5__ the bathroom door and simply walked in. I was still sitting down. “Don't you know that little girls aren't __6__ to come into the bathroom when a little boy is using it!?” I shouted. The __7__ I had piled upon her shocked the little girl. Then she started to cry. She tearfully __8__ to her parents and my grandmother. Grandmother was waiting for me when I left the bathroom. I received the longest, sharpest __9__. After her scolding was over and I had been dismissed, the party __10__. Twenty minutes later, all that changed. Grandmother walked by the bathroom and noticed a flood of water __11__ out from under the door. She __12__ the bathroom door and saw that the sink and tub were plugged(塞)up and that the taps __13__ at full blast(拧到最大). Everyone knew who did it. The guests quickly formed a __14__ wall around me, but Grandmother was __15__ angry that she almost got to me anyway. My grandfather took me __16__ to the window. He was a kind and gentleman, full of wisdom and patience. __17__ did he raise his voice to anyone, and never did he __18__ his wife. He looked at me with much curiosity, __19__ angry or upset. “Tell me,” he asked, “why did you do it?” “Well, she shouted at me __20__,” I said earnestly. “Now she's got something to shout about.” Grandfather didn't speak right away. He just sat there, looking at me and smiling. “Eric,” he said at last, “you are my revenge(复仇).” 1. A. Between B. Among C. Around D. Beside 2. A. spoiled B. harmed C. liked D. concerned 3. A. imagined B. told C. evaluated D. considered 4. A. made B. found C. pushed D. wound 5. A. closed B. opened C. beat D. tapped 6. A. expected B. asked C. supposed D. told 7. A. happiness B. depression C. embarrassment D. anger 8. A. complained B. apologized C. replied D. referred 9. A. cry B. blame C. comment D. demand 10. A. picked up B. broke down C. carried on D. took off 11. A. moving B. stirring C. floating D. streaming

12. A. pushed open B. pulled down C. shut up D. knocked at 13. A. had gone B. were going C. went D. had been going 14. A. productive B. hard C. protective D. rough 15. A. so B. too C. as D. very 16. A. by his hand B. by the hand C. by surprise D. with anxiety 17. A. Often B. Sometimes C. Always D. Rarely 18. A. argue with B. talk with C. put up with D. come to terms with 19. A. other than B. instead of C. rather than D. more than 20. A. for something B. for nothing C. without doubt D. with sympathy Ⅱ. 阅读理解 阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项。 A 字数:352 完成时间:8 分钟 难度:★★ Listening to music can help me focus better. Since I discovered it two years ago,I've used music to get through boring work or to focus creatively. I've found that it can make even the dullest jobs enjoyable and help clear mental blocks to creativity. I first noticed the good effects of music while playing video games. It was a few days before Christmas in 2005 and I was playing online video games. My parents had just given me a new MP3,so I decided to listen to music through the headphones while I played. After a few minutes I noticed a great change in my style of play. 1 was playing more naturally. The music relaxed me, and,to a certain extent,distracted me from the game,allowing my subconscious(潜意识的)talent to come through. The music also helped me block out the outside world. With those headphones on I was like a machine,moving from one task to the next without unnecessary thoughts or actions. Music can also have a great effect on mood. If I'm in a bad mood at work, I'll listen to some of Bob Marley's and get down to business. It always takes my mind off what I'm doing and makes me a happier person. The same is true for classic rock. One summer, I did a boring job collecting bottle openers by hand. Without a radio playing classic rock in the background,I would have hated life. Listening to music with relaxing rhythms and a positive message helps you forget your work and think happy thoughts. But the results you see will depend heavily on your personal tastes. Experiment with the types of music you listen to during certain tasks. By trial and error you'll finally discover your best choice. I'm always looking for new concentration aids,so I'd love to know what type of music works best for me. 1. We can infer that the passage was written in ________. A. 2005 B. 2006 C. 2007 D. 2008 2. The author first discovered the effects of music ________. A. from his parents B. by chance C. at work D. when he was a child 3. Which of the following statements is NOT an effect of music for the author? A. It helps him block out the outside world. B. It arouses his subconscious talent. C. It helps his mind relax. D. It makes him work without any thought.

4. The author mentions the experience of collecting bottle openers in Paragraph 3 to ________. A. tell us that life is dull' B. Drove that music affects mood C. tell us how to seek happiness D. tell us bad mood can affect work 5. In order to get the greatest effect of music,you are advised to ________. A. listen to some of Bob Marley's B. only choose relaxing music C. test all kinds of music D. listen to classic rock B 字数:403 完成时间:12 分钟 难度:★★ In October 1961 at Crowley Field in Cincinnati Ohio an old deaf gentleman named William E. Hoy stood up to throw the first ball of the World Series. Most people at Crowley Field on that day probably did not remember Hoy because he had retired(退休) from professional baseball 58 years earlier in 1903. However he had been an outstanding player and the deaf people still talk about him and his years in baseball. William E. Hoy was born in Houckstown Ohio on May 23, 1862. He became deaf when he was two years old. He attended the Columbus Ohio School for the deaf. After graduation he started playing baseball while working as a shoemaker. Hoy began playing professional baseball in 1886 for Oshkosh(Wisconsin) of the Northwestern League. In 1888 he started as an outfielder(外场手) with the old Washington Senators. His small figure and speed made him an outstanding base runner. He was very good at stealing bases during his career. In the 1888 major league season he stole 82 bases. He was also the Senators' leading hitter in 1888. Hoy was clever and he threw right-handed and batted left-handed. On June 19,1889 he threw out three batters(击球手) at the plate from his outfield position. The arm signals used by judges today to show balls and strikes began because of Hoy. The judge lifted his right arm to show that the pitch was a strike and his left arm to signal that it was a ball. For many years people talked about Hoy's last ball game in 1903. He was playing for Los Angeles of the Pacific Coast Winter League. It was a memorable game because Hoy hit a wonderful ball which won the game. It was a very foggy day and therefore very hard to see the ball. In the ninth inning(棒球的一局) with two men out, Hoy managed to catch a fly ball to make the third out in spite of the fog. Los Angeles defeated their opposition and won the game. After he retired Hoy stayed busy. He ran a dairy farm near Cincinnati for 20 years. He also became a public speaker and travelled giving speeches. Until a few years before his death he took 4-10 mile walks several mornings a week. On December 15, 1961 William Hoy died at the age of 99. 6. In which order did the following things happen in Hoy's life? a. Hoy worked as a shoemaker. b. Hoy began to run a diary farm. c. Hoy played a memorable game in the heavy fog. d. Hoy threw the first ball of the World Series.

e. Hoy became deaf. A. d, e, a, c, b B. e, a, c, b, d C. d, a, e, c, b D. e, a, b, c, d 7. We can infer from the last paragraph that Hoy ________ in his late years. A. became famous B. led a relaxed life C. travelled around the world D. was in good physical condition 8. This passage is mainly about ________. A. a deaf player devoted to the game of baseball B. baseball game rules and important players C. the rise in the social position of the deaf people D. where the baseball judge hand signals came from 9. What can be inferred from this passage? A. Hoy was the greatest baseball player in his time. B. Speaking and listening are not necessary in baseball games. C. The judge had to study the hand signals very seriously. D. Hoy's family encouraged him to become a baseball player. Ⅲ. 阅读表达 阅读下面短文并回答问题(请注意问题后的词数要求)。 字数:270 完成时间:10 分钟 难度:★★ A good modern newspaper is an extraordinary piece of reading. It is remarkable first for what it contains; the range of news from local crime to international politics, from sport to business to fashion to science, and the range of comments and special features(特写)as well, from editorial page to feature articles and interviews to criticism of books, art, theatre and music. A_newspaper_is_even_more_remarkable_for_the_way_one_reads_it:_never_completely,_ never_straight_through,_but_always_by_jumping_from_here_to_there,_in_and_out_glancing_at_o ne_piece,_reading_another_article_all_the_way_through,_reading_just_a_few_paragraphs_of_the_ next._ A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers, but far more than any reader is interested in. What brings this variety together in one place is its topicality(时事性), its immediate relation to what is happening in your world and your locality now. But immediacy and the speed of production that goes with it mean also that much of what appears in newspaper has no more than transient(短暂的)value. For all these reasons, no two people really read the same paper; what each person does is to put together out of the pages of that day's paper, his own selection and sequence(连续), his own newspaper. For all these reasons, reading newspapers efficiently, which means getting what you want from them without ________________ but without wasting time, demands skill and self-awareness as you modify and apply the techniques of reading. 1. What is the BEST title of the passage? (no more than 10 words) ________________________________________________________________________ 2. Which sentence in the passage can be replaced by the following one? A good modern newspaper has many sections to attract more people, more than what people are interested in.

________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 3. Fill in the blank in the last paragraph with proper words. (no more than 10 words) ________________________________________________________________________ 4. What is your opinion about a good newspaper? (no more than 30 words) ________________________________________________________________________ 5. Translate the underlined sentence in the first paragraph into Chinese. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Units 1&2 课后能力测评(一) Ⅰ. 1. 解析:选 B。前文说她邀请了一些亲戚朋友到公寓里聚会。此处表示:在这些客 人中。 2. 解析:选 A。因家里有钱以及下文的“习惯于我行我素”可知他们的小女儿被宠得非 常娇气,脾气很蛮横。spoil 表示“宠坏,溺爱”。 3. 解析:选 D。这里表示祖母认为他们是最重要的客人,极力讨好他们。 4. 解析:选 A。由文意可知,晚会进行中,“我”走进了洗手间并随手把门关上。这里 用 make one's way to 表示“向……走去”。而其他动词的含义不符合语境:find one's way 找 到去……的路;push one's way 挤出一条路;wound one's way 蜿蜒前进。 5. 解析:选 B。由“and simply walked in”可知,那个小女孩推开洗手间的门进来了。 6. 解析:选 C。从语境可知这里用 be supposed to 表示“理应做……;应该做……”。 句意为:难道你不知道当一个男孩在使用洗手间的时候女孩子是不可以进来的吗! 7. 解析:选 D。从上文内容可知,作者这个时候很生气。 8. 解析:选 A。此处用 complain 表示“投诉”,历来我行我素的女孩从来没有被人这么 呵斥过,她哭着向她的父母和“我”奶奶告状。 9. 解析:选 B。由文意可知,当“我”从洗手间出来,祖母劈头盖脸地把“我”骂了一 通。 10. 解析:选 C。等她骂完叫“我”滚开之后,晚会继续进行。这里用 carry on 表示“继 续”。 11. 解析:选 D。从下文可知,祖母发现有水从洗手间的门缝里涌出来。 12. 解析:选 A。撞开洗手间的门,发现洗手盆和浴缸都被塞子塞住了。push open 撞开。 13. 解析:选 B。这里用过去进行时表示祖母进去的时候看见水正哗啦啦地直流。 14. 解析:选 C。每个人都知道是谁搞的鬼,愤怒的祖母使劲地挥舞着双手要打“我”, 客人们马上在我周围形成了一堵人墙保护“我”。这里用 protective 表示“保护性的”。 15. 解析: 选 A。 此处是 so...that 句型, 表示“如此愤怒, (尽管有人墙保护)差点打了我”。 16. 解析:选 B。祖父牵着“我”的手来到窗前。表示牵着/抓着某人的手用“介词 by+ the+hand”表示。此处的 the 不能用 his, her, my 代替。其他选项与句子意义不符。 17. 解析:选 D。上文说祖父很温和,因此他很少提高嗓门和别人说话。从句子结构(倒 装)和语境看,只有 D 项符合语境。 18. 解析:选 A。此处表达:他也从来没有和祖母“争论过”。故选 A。 19. 解析:选 C。由下文意义可知祖父的反映是:没有半点生气或烦恼的样子。 20. 解析:选 B。此处表示“祖母她先无缘无故地骂了我一顿”,这回“我”故意捣乱

之后让她骂就有理由了。for nothing 无缘无故。 Ⅱ. 1. 解析:选 C。推理判断题。根据第一段“Since I discovered it two years ago...”可知, 作者两年前发现了听音乐的好处;根据第二段“It was a few days before Christmas in 2005...”可 知,作者指的两年前是 2005 年,因此写这篇文章的时间是 2007 年。 2. 解析:选 B。细节理解题。根据第二段“...I was playing online video games...After a few minutes I noticed a great change in my style of play.”可知, 作者是在玩游戏时听音乐偶然发现音 乐的巨大作用的。 3. 解析:选 D。细节理解题。根据第二段“...moving from one task to the next without unnecessary thoughts or actions”可知,D 项表述不准确,故答案为 D。 4. 解析:选 B。推理判断题。第三段的主题句为第一句,下面举的例子是为了证明这个 观点的,故答案为 B。

than any reader is interested in.()z 3. missing anything you need 4. I think a good newspaper is remarkable first for what it contains. Because only its contents can attract its readers.(开放性试题,答案可有多样性。) 5. 一份报纸可以因人们读的方式而精彩:不是全读,不是一读到底,而是这里读一点那 里读一点,在一篇中有选择。一篇文章可以全读,另一篇可以读几段。

选修 9
Units 3&5 课后能力测评(二) Ⅰ. 完形填空 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的 最佳选项。 字数:260 完成时间:15 分钟 难度:★★ It was the night of the full moon, a time which always drives Java's young people mad with excitement. Fireworks were lit long before the moon __1__. The big noise brought people out __2__ the warm night to enjoy the interesting scene. Everywhere, there were the paper remains of __3__ fireworks lying on the ground.Little boys __4__ more and covered their ears as they waited __5__ for the explosions. The moon appeared above the horizon(地平线):huge, __6__ ball high above the city, and the __7__ filled with people, as Java began to enjoy one of the year's greatest __8__: the Night of the Full Moon, a festival(节日) that is especially popular __9__ young people. More and more young Javanese __10__ together and walked slowly through the __11__ joking and chatting, they moved towards the mountain __12__ the city. They continued to climb __13__ they reached the old temple(寺庙) at the __14__ of the mountain. After they were __15__ the temple, they drank their water and ate their moon-cakes delicious home-made ones, __16__ of dried fruit and nuts. Outside, on the mountain, young people __17__ cross-legged in circles, chatting and telling each other jokes. And __18__, in their hundreds, more young people continued to make their way up the mountain to __19__ the brightly shining moon. By midnight, the fireworks had stopped shooting up from the __20__city in the valley below them. But during the night, the sound continued to be heard from the distance. 1. A. let out B. gave out C. came out D. set out 2. A. into B. at C. of D. from 3. A.burning B. used C. exploding D. broken 4. A.lit B. bought C. piled D. removed 5. A. patiently B. calmly C. worriedly D. excitedly 6. A. silver B. new C. colourful D. gold 7. A. mountains B. valleys C. streets D. shops 8. A. games B. meetings C. sports D. events 9. A. for B. to C. with D. in 10. A. danced B. gathered C. drank D. shouted 11. A. village B. scene C. night D. ground 12. A. on the edge of B. on the way to C. in the center of D. in the direction of 13. A. while B. until C. unless D. though 14. A. tip B. back C. top D. bottom 15. A. inside B. near C. off D. across 16. A. fond B. little C. full D. free 17. A. jumped B. sat C. stood D. bent 18. A. so B. even C. yet D. still

19. A. follow B. show C. notice D. admire 20. A. clean B. gray C. peaceful D. empty Ⅱ.阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项。 A 字数:326 完成时间:10 分钟 难度:★★ The largest-ever chariot pit(战车坑)of relics with carts and horse bones has been discovered in Henan Province. It may lead to the uncovering of chariot pit groups that could be a key to understanding Chinese civilizations that existed more than 2,000 years ago. Experts said the relics are dated more than 300 years earlier than the famous warriors(武士)in Shanxi Province. What excited the experts were two other projects that located two huge pits with similar features. “It is absolutely a miracle. These relics indicate that there could be a tomb group in this area, which is likely to be important for China's archaeological(考古学的)studies,”said Ma Juncai,a leading relic researcher in the province. In ancient China,carts,sheep,spoons and so on were buried to ensure that dead people had a happy afterlife. The number and quality of the sacrifices indicated the social status of the dead. The custom was carried into the Qin Dynasty. Emperor Qinshihuang's tomb, located near Xi'an, the capital of Shanxi Province,is accompanied by thousands of wood or clay figures of warriors and horses. The tomb is probably the most well-known. The discovered pit measures 10.4 meters long,8.4 meters wide and 5 meters deep. It holds 20 carts in different sizes. The smallest one is l. 05 meters long and 1.3 meters wide. Experts think that 40 horses are likely to be found as well. Careful plans need to be made to deal with the demanding uncovering.“The clay is very weak and a small misstep can destroy the whole project. That's why we need to take every step very carefully to protect these cherished cultural relics,”Ma said. 1. What's the passage mainly about? A. The dead people's sacrifices in ancient China. B. China's archaeological studies. C. The discovery of a large chariot pit in Henan. D. The history of Chinese civilizations. 2. According to Ma Juncai, the uncovering of the three pits is a miracle because ________. A. it shows there may be a tomb group there B. it's helpful in discovering Emperor Qinshihuang's tomb C. the relics are dated such a long time ago D. the relics are more than 300 years older than the ones in Shanxi 3. It can be inferred from Paragraph 4 that ________. A. all dead people had sacrifices in ancient China B. the discovered pit is the most well-known in the world C. the discovered pit dates back to the Qin Dynasty D. Emperor Qinshihuang wanted to maintain his power after death 4. Careful plans for the uncovering are needed because ________. A. another 40 horses are likely to be found as well B. the whole uncovering could be destroyed easily

C. experts are too busy to spare time for it D. the government hasn't agreed to it 5. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. The discovery has drawn the leading experts' attention. B. A lot of cultural relics have been discovered in Henan. C. 40 horses have been discovered together with the chariot pit. D. The discovered carts in the chariot pit are similar in size. B 字数:315 完成时间:15 分钟 难度:★★ When my grandmother was raising me in Stamps, Arkansas, she had a particular routine when people who were known to be whiners entered her store.My grandmother would ask the customer, “How are you doing today,Thomas?” The person would reply, “Not so good today, Henderson.You see, it's this summer heat.I just hate it.It just makes me tired.It's almost killing me.”Then my grandmother would stand calmly, her arms folded,and say,“Uh-huh,uh huh.” As soon as the complainer was out of the store,my grandmother would call me to stand in front of her.Then she would say the same thing she had said at least a thousand times,it seemed to me.“Jane,did you hear what so-and-so complained about?”And I would nod.Grandmother would continue, “Jane, there are people who went to sleep all over the world last night, poor and rich and black and white,but they will never wake again.Those dead people would give anything, anything at all for just five minutes of this weather that person was complaining about.So you watch yourself about complaining,Jane.What you're supposed to do when you don't like a thing is change it.If you can't change it,change the way you think about it.Don't complain.” I have learned a lot from my grandmother.Her opinions always hit the nail on the head.Whining is not only impolite,but can be dangerous. 6. The underlined word “whiners” in Paragraph 1 refers to those people who ________. A. complain often B. enter a store regularly C. are afraid of hot weather D. think little of themselves 7. From what the author's grandmother said we can infer that________. A. she tried to comfort the whiners B. she was impolite to the whiners C. she was against whining D. she shared the whiners' opinions 8. The author's grandmother told her to________. A. be sympathetic to the dead B. treasure every moment of her life C. keep away from the whiners D. get used to things she disliked 9. Which of the following is NOT true according to the passage? A. Grandmother once owned a store in Stamps,Arkansas. B. The author was told different things after different whiners left Grandmother's store. C. The author was told that she could change her way of thinking about things. D. Grandmother's opinion that people shouldn't complain was reasonable. 10. What is the purpose of the author in writing the passage?

A. To show that complaining is not only rude but harmful. B. To tell us a story about her grandmother. C. To show how to live one's life to the fullest. D. To tell us people's different attitudes towards complaining. Ⅲ. 阅读表达 阅读下面短文并回答问题(请注意问题后的词数要求)。 字数:314 完成时间:12 分钟 难度:★★ China News,Lhasa(拉萨),Dec.12—A science forum that focused on the environmental change and its impacts on the Qinghai—Tibet Plateau as well as the regional development strategies was recently held at the Fragrant Hill in Beijing.Starting from Monday , Chinese meteorological departments kicked off an atmospheric scientific experiment on the Qinghai—Tibet Plateau.The experiment will last for a year. Recently,the atmospheric science data gathered on the Qinghai—Tibet Plateau has aroused great interest among international science circles and media around the world.It is said that over the past two decades,Chinese scientists had carried out two atmospheric experiments on Qinghai- Tibet Plateau and obtained high-resolution data through these experiments.This time , the experiment will be carried out in two monitoring stations set in the eastern part of the plateau.In these stations, scientists will make some intensive observations of the atmospheres in the east of the Qinghai—Tibet Plateau and the lower reaches of the Yangtze River.With_these , scientists_will_try_to_upgrade_their_data_forecasting_mode_and_improve_their_forecasting_capa bility. Qinghai—Tibet Plateau covers a vast area of land and the geological feature there is rather complicated.Since there are not many monitoring stations set up there, scientists' information about the plateau is rather limited.________,they cannot make accurate forecast about the precipitation on the plateau and on the lower reaches of the Yangtze River.It is said that there are rich hydropower resources in the eastern part of the plateau.China plans to establish some hydropower stations in the upper reaches of the Yangtze River.When the construction is completed,these hydropower plants are able to generate electricity twice that produced by the Three Gorges Dam. 1. What is the main idea of the passage?(no more than 15 words) ________________________________________________________________________ 2. Which sentence in the passage can be replaced by the following one? The sources obtained through experiments carried out on the plateau to the attention of the science field at home and abroad. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 3. Please fill in the blank in Paragraph 3 with proper words.(no more than 5 words) ________________________________________________________________________ 4. Why is it difficult to carry out the experiment on the plateau?(no more than 30 words) ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 5. Translate the underlined sentence in Paragraph 2 into Chinese. ________________________________________________________________________

Units 3&5 课后能力测评(二) Ⅰ. 1. 解析:选 C。come out 意为“出来”。根据下文中的“The moon appeared above the horizon”可知,在月亮出来前就点燃了爆竹。let out 放掉,泄露;give out;分发,发出(光、 热等);set out 出发,开始。 2. 解析:选 A。句意为:较大的声音把人们带入温暖的夜晚,享受有趣的景色。into 向 内;到……里;at 在,用于表示时刻、年节、年龄;of……的,属于……的,表示所属关系; from 从……,自……,表示时间。 3. 解析:选 B。由句意可知,此处指爆炸了的爆竹所剩余的碎纸。故选 B。 4. 解析:选 A。light 点着,变亮;其宾语 more 指代上文中的 fireworks。根据上下文的 内容可判断出孩子们点更多的爆竹。 5. 解析:选 D。excitedly 意为“兴奋地”。点燃爆竹是一件令人激动人心的事,所以孩 子们激动地等待着爆竹爆炸。patiently 有耐性地,有毅力地;calmly 平静地,安静地,冷静 地;worriedly 担心地。 6. 解析:选 A。silver 意为“银(白)色的”。根据常识可知,当月亮升起时,其颜色是银 白色的。 7. 解析:选 C。street 意为“街道”。根据上文中的 above the city 可判断出,庆祝活动 是在城市里进行的,所以街道上挤满了人。其他选项不符合文意。 8. 解析: 选 D。 event 意为“大事, 活动”。 根据下文可知, 庆祝“the Night of the Full Moon” 这个节日是人们最重要的大事之一。 9. 解析: 选 C。 be popular with 受……欢迎, 在……中名声好。 由上文中的“It was the night of the full moon.a time which always drives Java's young people mad with excitement”可知,the Night of the Full Moon 是最受年轻人欢迎的节日。

18. 解析: 选 D。still 意为“还,仍,尚”。 句意表示又有成百上千的年轻人继续向山上爬去。 19. 解析:选 D。admire 意为“赞美,称赞”。根据其宾语 the brightly shining moon 可 判断出,爬上山来欣赏和赞美明亮的月亮。 20. 解析:选 B。gray 灰色的。根据时间状语 by midnight 和地点状语 in the valley below them 可判断出由于已经到了半夜,城市在他们下面的山谷里,所以呈现出灰色的颜色。其他 不符合语境。 Ⅱ. 1. 解析:选 C。主旨大意题。第一段点明了文章的主旨,根据第一段“The largest-

ever chariot pit of relics...”可知,答案为 C。 2. 解析:选 A。细节理解题。根据第三段“These relics...in this area”可知,答案为 A。 3. 解析:选 D。第四段提到,陪葬品表明死者想确保死后继续过幸福的生活,而秦始皇 陵墓有非常多的陪葬品,可见秦始皇想在死后继续拥有王权。 4. 解析:选 B。细节理解题。根据最后一段“The clay is...whole project”可知,答案为 B。 5. 解析:选 A。推理判断题。根据第三段最后一句可知,这个发现已经吸引了顶级专家 的注意。 6. 解析:选 A。词义猜测题。由第二段那个人的答复以及第三段中 the complainer 及 complained about 可知,whiners 指的是那些经常抱怨的人。 7. 解析:选 C。推理判断题。祖母对抱怨者无话可说,而且要作者听明白,其意图是让 作者明白抱怨没有用,由此可知作者的祖母反对抱怨。 8. 解析:选 B。推理判断题。作者的祖母提到有些人晚上睡着,白天再也醒不过来了, 说明活着就是一种幸福,要珍惜生命的每一刻。 9. 解析:选 B。推理判断题。从第一段第一句话可知,A 项正确;从第三段前两句话可 知,B 项错误;从第三段倒数第二句可知,C 项正确;从最后一段第二句可知,D 项正确。 10. 解析: 选 A。 主旨大意题。 文章最后一句点题: “Whining is not only impolite, but can be dangerous”(抱怨不仅仅是不礼貌,可能会很危险)。 Ⅲ. 1. China to kick off atmospheric experiment on Qinghai—Tibet Plateau. 2. Recently,the atmospheric science data gathered on the Qinghai—Tibet Plateau has aroused great interest among international science circles and media around the world. 3. As a result 4. Because the land is vast,the geological feature is complicated, and there are not enough monitoring stations to collect information. 5. 在此基础上,科学家们将努力完善数值预报模式,提高业务预测能力。


相关文章:
2012《》能力测评山东、江西专版英语选修9)
2012《》能力测评山东江西专版英语选修9)_高中教育_教育专区。2012《》能力测评山东江西专版英语选修9) 选修9 Units 1&2 课后能力测评(一) Ⅰ. 完形填空 ...
2012《》能力测评山东、江西专版英语选修8)
2012《》能力测评山东江西专版英语选修8)_高中教育_教育专区。2012《》能力...A pet can be something __9__ to each member of the family, another ...
2012《》能力测评山东、江西专版英语必修1)
2012《》能力测评山东江西专版英语必修1)_高中教育_教育专区。2012《》能力...9.A.when B.before C.while D.then 10.A.dark B.green C.black D.blue...
2012《》能力测评山东、江西专版英语必修2)
2012《》能力测评山东江西专版英语必修2)_高中教育_教育专区。2012《》能力...9. Some people can't read or write, but they usually have better ...
2012《》能力测评山东、江西专版英语必修3)
2012《》能力测评山东江西专版英语必修3)_高中教育_教育专区。2012《》能力...9.A.advanced B.marched C.processed D.progressed 10.A.existence B.anger ...
2012《》能力测评浙江专版英语选修9)
2012《》能力测评浙江专版英语选修9)_高中教育_教育专区。2012《》能力测评浙江专版英语选修9) 选修9 课后能力测评(1-2) Ⅰ. 完形填空 阅读下面短文,掌握其大意...
2012《》能力测评山东、江西专版英语必修5)
2012《》能力测评山东江西专版英语必修5)_高中教育_教育专区。2012《》能力...How could I have __9__ the potential (潜在的) harm that such a ...
2012《》能力测评山东、江西专版英语必修4)
2012《》能力测评山东江西专版英语必修4)_高中教育_教育专区。2012《》能力...How could I have __9__ the potential (潜在的) harm that such a ...
2012《》能力测评新课标专版英语选修9)
2012《》能力测评新课标专版英语选修9)_高中教育_教育专区。2012《》能力测评新课标专版英语选修9) 选修9 课后能力测评(1-2) Ⅰ. 完形填空 阅读下面短文,从短文...
2012《》能力测评福建专版英语选修9)
2012《》能力测评福建专版英语选修9)_高中教育_教育专区。2012《》能力测评福建专版英语选修9) 选修9 Units 1&2 课后能力测评(一) Ⅰ. 完形填空 阅读下面短文,...
更多相关标签:
学生双语报江西专版 | 克拉克sp专业版测评 | 职业测评专业版 | 江西科技学院选修课 | 江西科技学院网络选修 | 天津安徽江西海南山东 | 江西省山东商会 | 江西农业大学职业测评 |