当前位置:首页 >> 高中教育 >>

山西省康杰中学等四校2015届高三第二次联考英语试题


2015 届 高 三 年 级 第 二 次 四 校 联 考

英语试题
2014.12 命题:忻州一中 康杰中学 临汾一中 长治二中 【试卷综述】本套试卷按照《考试说明》,结合新课标《考试大纲》精心命制的,难度适中。 阅读理解难度适中、选材广泛。文章涉及社会生活、文化教育、人物传记类及新闻报道类。 阅读材料紧跟社会热点,如 A 涉及到中国的神曲“小苹果

” 。题型设计多样,细节理解题、推 理判断题考查较多,兼顾对主旨大意、词义猜测题的考查,试题整体难度适中。七选五的话题 不晦涩,重在考查上下文衔接识别。 【本试题分第 I 卷和第 II 卷两部分,时间 120 分钟,总分 150 分,听力不计入总分。 】

第I卷
第一部分 听力(共两节,满分 30 分)
做题时,先将答案表在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答 案转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面五段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的 A. B. C 三个选项选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What can we learn from the conversation? A. The two speakers are climbing stairs. B. The two speakers took the stairs. C. The woman suggested walking 2. What is the man going to do? A. Take another flight. B. Give the ticket to someone. C. Catch the plane at 6:00 3. What is the relationship between the speakers? A. Boss and employee. B. Customer and waitress. C. Customer and salesgirl. 4. What will the speakers do over the weekend? A. Go hiking B. Stay at home. C. Climb mountains. 5. Where does this conversation probably take place? A. In a bookstore. B. In a classroom. C. In a library.
第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,将有时间阅读各个小题,每 小题 5 秒钟;听完后各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

6. What are the speakers mainly talking about? A. Whose wallet it is.

B. Where the wallet is. C. What is in the wallet. 7. What will the man do? A. Go to the supermarket. B. Search in the house. C. Make a phone call. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. What is the probable relationship between the speakers? A. Athlete and teacher. B. Customer and trainer. C. Customer and club worker. 9. How far can the woman run is an hour on the running machine? A. About 7 kilometres. B. About 8 kilometres. C. About 10 kilometres.
听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。

10. Why is the woman so tired? A. She exercises too much. B. She has a lot to do at work. C. She watches TV late at night. 11. What does the woman eat for lunch? A. Nothing. B. A pizza. 12. What does the man advise the woman to do? A. Go to bed late. B. Work more hours. C. Eat at least a good meal every day.
听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。

C. A sandwich.

13. Why does the woman call the man? A. To see what ’s wrong with him. B. To say hello to him. C. To ask him to play tennis with her. 14. What ’s wrong with the man? A. He’s hurt his feet. B. He’s got a cold. 15. When will the woman call the man again? A. Next weekend. B. Later this week. 16. How is the woman’s tennis? A. It ’s better. B. It ’s poor.
听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。

C. He’s got a stomachache. C. Later next week. C. It ’s very good.

17. Which place will the travelers visit first? A. Pigeon Point. B. A seaside café. C. An ice-cream factory. 18. What should the travelers see in the nature park? A. Food. B. Medicine. C. Swimsuits. 19. What animals will the travelers see in the nature park?

A. Giraffes. B. Monkeys. 20. What extra costs may there be? A. Money for souvenirs. B. Tips for the tour guide. C. Tips for the hotel clerks.

C. Elephants.

第二部分 阅读理解(共两节,满分 60 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 3 分,满分 45 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并 在答题卡上将该项涂黑。 【题文】A The latest Chinese "god song" (an Internet term to describe pop songs that spread virally(病毒性地) through Internet) is still stirring fierce debate between those who view it as a milestone for Chinese pop music going global and those who regard it as bad for China's image. Last week, Little Apple, written and performed by the Chopsticks Brothers, won the AMA International Song Award and the duo performed the song at the 2014 American Music Awards in Los Angeles. Another Chinese pop singer, Zhang Jie, won the International Artist Award. But while fans of these singers are thinking highly of the awards and the performance by the Chopsticks Brothers at the AMA celebration as significant, there are others who are less excited. They have questioned the value of the awards and what effect it will have on Chinese culture's "going abroad", claiming it may leave foreign audiences with a poor impression of Chinese pop music, and even Chinese culture. The Little Apple phenomenon, both home and abroad, can be more easily understood and judged if we look at it from a business perspective rather than a cultural perspective. The professional promoters behind the duo have developed a clear strategy to promote the duo and their work, not just this particular song. Little Apple was originally released to promote the duo's film Old Boys: The Way of the Dragon. From the very beginning a viral marketing strategy was used to promote the song, which immediately went viral on the Internet due to its repetitive rhythm, easy-to-remember lyrics, simple and funny dance and, most importantly, grassroots nature. The video accumulated more than 1 billion hits on China's major video website. Although the song was generally dismissed by music professionals who criticized it as musical "junk food", Little Apple's popularity nationally paved the way for promoting the duo internationally. 21.The writer ’s attitude to the song of Little Apple is ______. A. opposed B. negative C. objective D. critical 22. What does the underlined words “the duo” refer to? A. Little Apple B. Chopsticks brothers

C. Zhang Jie D. American singer 23. We can learn from the passage that ______. A. Little Apple's popularity is also a success of marketing strategy B. Little Apple is generally thought worthless by the AMA C. Little Apple is really popular with all people in China D. Little Apple was originally released as a pop song on the Internet
【答案】 【知识点】C3 新闻报道类 【文章综述】文章主要讲述了不同的人对中国的神曲“小苹果”在国内国际的不同看法。 【答案解析】 21.C。解析:观点态度题 A. opposed 反对的 B. negative 消极的 C. objective 客观的 critical 批判的;文章中作者知识客观地陈述了不同人对“小苹果”不同看法。 22.B。解析:词义猜测题 根据第二段第一句 Last week, Little Apple, written and performed by the Chopsticks Brothers, won the AMA International Song Award and the duo performed the song at the….可知 the duo(二人组)指上文的 the Chopsticks Brothers。 23.A 。解析:细节理解题 根据第二段第一句 …..the Chopsticks Brothers, won the AMA International Song Award….可知 B 错误;C 错在 all people; 根据第四段倒数第二句 Little Apple was originally released to promote the duo's film Old Boys:可知,小苹果最早是在筷子兄 弟的电影“老男孩”中播放的,而不是网络。 【题文】B D.

In addition to seeing wonderful films, one of the joys of coming to the Quad Cinema is to hang out in the area. The Quad is located right in the heart of Greenwich Village, perhaps the most charming and interesting neighborhood in the city. Here are some attractions we recommend, all within a comfortable walk from the Quad: Washington Square As one of the best-known of New York City ’s 1,900 public parks, it is a landmark in the Manhattan neighborhood of Greenwich Village, as well as a meeting place and center for cultural activity. Come on a Sunday when it’s most lively and festive. New York University It surrounds Washington Square. See the impressive Bobst Library and visit the amazing bookstore. NYU is now considered one of the most powerful universities in the world. Judson Memorial Church Located on Washington Square south between Thompson Street and Sullivan Street, opposite Washington Square Park, this beautiful church was completed in 1892. The Judson is most famous for its vocal participation in social events. Washington Mews It is a hidden, private street in New York City between Fifth Avenue and University Place just north of Washington Square Park. It was first developed as a mews (row of stables) that serviced horses from homes in the area. Since the 1950s the former stables have served as housing, offices and other facilities for New York University. Jefferson Market Courthouse Built in 1833 as a market, it was later changed to a courthouse, and in the 1950s

it was emptied and close to being destroyed. It was saved and turned into a library. Many consider it to be the most beautiful building in the village. 24. What does the author want to tell in the passage? A. To introduce some attractions in the Quad. B. To suggest the Quad Cinema is the best place. C. To imply the Quad attracts a lot of visitors. D. To tell readers to enjoy their life fully. 25. The author mentions Washington Square because_______. A. it is in the center of Greenwich Village B. it has a history of more than 100 years C. it is a landmark in the Manhattan D. it has witnessed so many incidents 26. Where is Judson Memorial Church? A. To the south of Washington Square. B. Behind Washington Square Park. C. Opposite Thompson Street. D. Close to New York University. 27. When Washington Mews came into being______ . A. it was designed for a university B. it was intended for keeping horses C. it was filled with free facilities D. it was used as a park for horses
【答案】 【知识点】C7 社会生活类 【文章综述】文章主要介绍了纽约格林威治村附近的著名旅游景点。 【答案解析】 24.A。 解析: 主旨大意题 第一段的最后一句点名文章的写作意图 Here are some attractions we recommend, all within a comfortable walk from the Quad: 25.C。解析:细节理解题 根据第二段第一句…. it is a landmark in the Manhattan neighborhood of Greenwich Village…. 26.A。解析:细节理解题 根据第四段第一句 Located on Washington Square south between Thompson Street… 27.B。解析:细节理解题 根据倒数第二段第二句 It was first developed as a mews (row of stables) that serviced horses from homes in the area. 【题文】C

Nick Vujicic was born with no arms or legs, but the brave 32-year-old man, plays football and golf, swims, and surfs. Nick has a small foot on his left side, which helps him balance and enables him to kick. He uses his one foot to type, write with a pen and pick things up between his toes. “I call it my chicken drumstick,” joked Nick, “I'd be lost without it. When I get in the water I float because 80 per cent of my body is lungs and my drumstick acts as a propeller.” When Nick was born his father was so shocked he left the hospital room to

vomit. His distraught mother couldn't bring herself to hold him until he was four months old. “It was so hard for them, but right from the start they did their best to make me independent. My dad put me in the water at 18 months and gave me the courage to learn how to swim. ” said Nick. Throughout his childhood Nick dealt with the typical challenges. At the age of seven, Nick tried out some specially designed electronic arms and legs, in hope that he would be more like the other kids. During the short trial period of the electronic arms and legs, Nick realized that even with them, he was still unlike his peers at school, and they turned out to be much too heavy for Nick to operate, affecting his flexibility quite significantly. “When I was 13 I read a newspaper article about a disabled man who had managed to achieve great things and help others,” said Nick, “I realized why God had made us like this - to give hope to others. It was so inspirational to me that I decided to use my life to encourage others and decided to be thankful for what I do have, not get angry about what I don't.” “I tell people to keep on getting up when they fall and to always l ove themselves,” he said. “If I can encourage just one person then my job in this life is done.” By now, he has visited 35 different countries, touring the world as a motivational speaker. 28. What makes it possible for Nick to swim in the water? A. His small size. B. His small foot. C. His light weight. D. His big lungs. 29.The underlined word “distraught” in paragraph 4 probably means _____. A. cold-blood B. bad-tempered C. really crazy D. extremely upset 30. Nick abandoned the electronic arms and legs because ________. A. his family couldn’t afford them B. his classmates didn’t like them C. they were too heavy to handle D. they affected his appearance 31.Which of the following statements is true? A. Nick’s parents were very strict with him. B. Nick’s family accepted his disability at his birth. C. Nick’s mother was to blame for his disability. D. Nick learned to be independent at a young age.
【答案】 【知识点】C1 人物传记类 【文章综述】 文章介绍了尼克是一个一出生就没有四肢的人, 但是他的父母从一开始就尽力 的让他独立。 尼克学会了怎样应付自身的不足而且开始自己做越来越多的事情, 他鼓励每个 人勇于面对并改变生活,开始完成人生梦想的征程。 【答案解析】 28.B。 解析: 细节理解题 根据第二段第二句 When I get in the water I float because 80 per cent of my body is lungs and my drumstick acts as a propeller.”关键词 drumstick,鸡腿,可推出是他 的小脚。 29.D。解析:词义猜测题 根据描述可知心神混乱的妈妈直到他四个月时,才来抱他。 30.C。解析:细节理解题 根据第五段最后一句…and they turned out to be much too heavy for

Nick to operate, affecting his flexibility quite significantly. 31.D。解析:细节理解题 根据第四段可知他的父母从一开始就尽力让他独立,十八个月就 学游泳。 【题文】D

The practice of magic includes special words, actions, and objects. Most magic involves a person called a magician, who claims to have supernatural powers. Magic words. To work most magic, the magician sings or speaks special words in a certain order. These words are called incantations or spells. Some spells form prayers to monsters, spirits, or other supernatural forces. Many societies believe the magic will not work unless the magician recites the spells perfectly. Other magic words have no meaning, though they supposedly possess power when spoken by a magician. Magic actions accompany the words spoken in performing much magic. Many of these movements act out the desired effect of the magic. For example, a magician trying to make rain fall may sprinkle water on the ground. The magician’s combined words and actions form a ceremony . Magic objects include certain plants, stones, and other things with supposed supernatural powers. Any such object may be called a fetish. But this term often refers to an object—for example, a carving or a dried snake—honored by a tribe for its magic powers. Many tribes believe fetishes have magic power because spirits live in these objects. Many people carry magic objects called amulets to protect themselves from harm. Many amulets are stones or rings with magic symbols. The magician. In some societies, nearly everyone knows how to work some magic. In other societies, only experts practice magic. Magicians may be called medicine men, medicine women, shamans, sorcerers, or witch doctors. In many societies, magicians must inherit their powers. In others, any person may become a magician by studying the magical arts. Many societies believe magicians must observe certain rules and taboos (forbidden actions) for their spells to work. For example, they may be required not to eat various foods or to avoid sexual activity for a certain period before the ceremony. 32. What do magic words mean to people in some societies? A. They have the power to kill devils. B. They can be used whenever they want. C. They have no effect at all. D. They have power if a magician recites the right spells. 33. People believe magic actions will have an effect if they are accompanied by ______. A. medicine B. the spells C. magic objects D. stones or rings with magic symbols 34. According to the passage what kind of person can become a magician? A. Only men. B. Only those studying the magical arts.

C. Almost all the people in some societies. D. Only those inheriting their powers. 35. What’s the best title of the passage? A. How Magic Works B. How to practice magic C. The Power of Magic D. The choice of magicians
【答案】 【知识点】C5 文化教育类 【文章综述】全文讲述了巫师如何实施巫术。巫术的活动要伴随着语言,而这些语言又叫作 咒语。人们之所以相信神,是因为他们觉得神有精神在里面。 【答案解析】 32.D。解析:细节理解题 根据第二段第四句…the magician recites the spells perfectly”我们知 道,很多社会认为只要巫师念的咒语,巫术就会起作用。 33.B。 解析: 细节理解题 根据第三段 Magic actions accompany the words spoken in performing much magic. Many of these movements act out the desired effect of the magic.可知,巫术起作 用依赖咒语。由第二段 These words are called incantations or spells.可知,咒语也被称为 incantations or spells. 34.C。解析:细节理解题 根据倒数第二段最后一句 In others, any person may become a magician by studying the magical arts. 35.B。解析:主旨大意题 全文讲述了如何实施巫术,这一点从第一段可以看出来。 【题文】第二节(共 5 小题;每小题 3 分,满分 15 分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有 两项为多余选项。 How to Improve Eyesight Naturally Eyes are important for everybody. You must take care and try everything in your hand to keep them in good condition. Here are some of the tips to improve your eyesight naturally. 36 Strain is known to be a factor in many health conditions and eyestrain is no exception. Try meditation, yoga or other methods of stress relief to improve your vision and overall health. Try palming. Sit upright in a comfortable chair. 37 Cup your hands so that there is no pressure on your eyes. Let your fingers rest across your forehead. There should be no light entering your eyes. Palming should be done for a period of 5 to 10 minutes to start. Palming should be relaxing. It may help to do palming in a darkened room. Avoid sugar as much as possible. 38 It will unpleasantly affect your eyesight, which affects the eyes by producing a larger amount of insulin (胰岛素) in the blood. Therefore you shouldn’t be having much fruit juice or something that contains a lot of sugar. Exercise your eyes. The only exercise most eyes get is that daily rubbing we give them when we're tired or suffering from eyestrain. But eye exercises are actually good for your eyes and can improve your vision. 39 Blink as fast as you can for a few seconds then close your eyes tightly, open and repeat. Do this exercise 3 to 4 times daily.

Eat healthy. You probably hear that statement all the time but eating the right foods are necessary to good health. 40 Foods that are high in fiber, vitamin C, D and beta carotene as well as other vitamins and minerals can help improve your vision. Here are a few foods that can be beneficial to good vision: carrots, eggs, blueberries, spinach, kale, grapes, and fresh garlic. A. Reduce eyestrain. B. Keep your eyes moist. C. Sugar is your eye’s worst enemy. D. Give your eyes a workout with the following exercise. E. You may not be aware that your diet affects your vision but it does. F. Close eyes and cover them with the palms of your hands. G. Be sure to get plenty of sleep so your eyes don’t strain to stay open during the day.
【答案】 【知识点】J1 阅读填空(七选五) 【答案解析】 36.A 抓住本段关键词eyestrain。 37.F 小标题 Try palming 和 do palming。 38.C 抓住小标题 Avoid sugar as much as possible. 39.D 小文主要讲述了眼镜锻炼的方法。关键词exercise。 40.E 根据下一句…ns and minerals can help improve your vision可知吃对食物对视力有好处。 【题文】第三部分 英语知识运用(共两节,满分 55 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处 的最佳选项。

She was only about five feet tall and probably never weighed more than 110 pounds. However, Miss Bessie was a(n) 41 presence in the classroom. From 1938 to 1942, when I attended Bernard High School, she taught me a lot 42 I realized. There was never a(n) 43 problem in Miss Bessie’s classes. We didn’t dare to trouble a woman who knew about the Battle of Hasting and could also play the piano and 44 Shakespeare and Milton. Miss Bessie knew that my family couldn’t afford to buy a newspaper. She knew we didn’t 45 own a radio. Still, she 46 me to “look out for your 47 and find some way to 48 what’s going on in the world.” 49 I became a delivery boy who delivered newspapers. I 50 made a dollar a week, but I got to read a newspaper every day. Miss Bessie noticed things that had nothing to do with schoolwork but were vital to a youngster’s 51 . Once a few classmates made fun of my 52 overcoat. As I was leaving school, Miss Bessie 53 me on the back of that old overcoat and said, “ Carl, never worry about what you don’t have. Just make the most of what you do have--- a(n) 54 . Among the things that I didn’t have was 55 in the little wooden

house. But because of her 56 , I spent many hours beside a kerosene lamp(煤 油灯 ) reading Shakespeare. Miss Bessie introduced me 57 a wonderful world of poems and stories. She led me to 58 that I could write poems as well as Shakespeare. So I read 59 Miss Bessie told me to, and tried to remember the things she insisted that I store. Years later, her encouragement finally led to that lovely day when Miss Bessie dropped me a note 60 “I’m so proud to read your article in The Times.” 41. A. amusing B. towering C. interesting D. exciting 42. A. more than B. less than C. better than D. worse than 43. A. academy B. homework C. race D. discipline 44. A. make use of B. make fun of C. make sense of D. make light of 45. A. even B. still C. ever D. yet 46. A. allowed B. forced C. turned D. encouraged 47. A. happiness B. future C. family D. mistake 48. A. catch up with B. come up with C. keep up with D. put up with 49. A. So B. And C. Because D. As 50. A. always B. merely C. sometimes D. almost 51. A. character B. health C. development D. performance 52. A. colourful B. modern C. informal D. used 53. A. patted B. hit C. struck D. tapped 54. A. house B. overcoat C. radio D. brain 55. A. money B. electricity C. water D. gas 56. A. inspiration B. anger C. curiosity D. sponsorship 57. A. to B. in C. of D. about 58. A. imagine B. believe C. dream D. insist 59. A. whenever B. wherever C. whichever D. whatever 60. A. writing B. printing C. saying D. speaking
【答案】 【知识点】B1 记叙文 【文章综述】文章主要回忆了恩师贝西小姐,她虽然其貌不扬,可是她学识渊博。在她的鼓 励下,我一步步走向成功。 【答案解析】 41.B A. amusing 有趣的,好笑的 B. towering 杰出的; 高大的 C. interesting 有趣的 D. exciting

令人兴奋的;但贝西小姐在教室里形象极其高大 42.A A. more than 超过 B. less than 少于 C. better than 更好 D. worse than 更糟;从 1938 年到 1942 年,她教我的比我意识到的多得多。 43.D A. academy 学院 B. homework 家庭作业 C. race 从来没有纪律问题。 44.C A. make use of 利用 B. make fun of 竞争 D. discipline 纪律;她的课堂上 D.

嘲笑;取消 C. make sense of 理解;弄清楚

make light of 轻视;小看;我们不敢跟一个知道黑斯廷斯战役、能弹钢琴、能读懂莎士比亚 和弥尔顿的作品的女教师捣乱。 45.A A. even 甚至 B. still 仍然 C. ever曾经 D. yet 已经;她知道我家连收音机也没有。

46.D A. allowed

允许 B. forced 迫使 C. turned 转 D. encouraged 鼓励; 但她还是鼓励我"要为

自己的未来着想,设法了解天下大事。 47.B A. happiness 幸福 B. future 将来 C. family 家庭 D. mistake 错误;要为自己的未来着想 48.C A. catch up with 赶上 B. come up with 追赶上;提出 C. keep up with 与……保持一致; 紧跟;不落后 D. put up with 忍受;要为自己的未来着想,设法了解天下大事。 49.A A. So 因此 B. And 并且 C. Because 因为 D. As 当……的时候;因此我成了查塔努加《时 报》的送报员。 50.B A. always 总是 B. merely 仅仅 C. sometimes 有时 D. almost 几乎;我一星期只挣 1 美

金,但我每天都能读到报纸。 51.C A. character 性格 B. health 健康 C. development 发展 D. performance 表演; 贝西小姐十 分关注某些虽与功课无关,但对孩子的成长却至关重要的事。 52.D A. colourful 多姿多彩的 B. modern 现代的 C. informal 非正式的 D. used 旧的;一次几个 同学拿我那件穿烂了的旧大衣开玩笑 53.A A. patted 轻拍 B. hit 敲击 C. struck 打 D. tapped 轻声走; 放学回家时, 贝西小姐拍拍我穿 着那件旧大衣的背部说 54.D A. house 房子 B. overcoat 大衣 C. radio 收音机 D. brain 大脑;要充分利用你拥有的东

西—— 脑子。 55.B A. money 钱 B. electricity 电 C. water 水 D. gas 汽;根据下文 I spent many hours beside a kerosene lamp(煤油灯),可知是没电。 56.A A. inspiration 鼓励; 鼓舞 B. anger 生气 C. curiosity 好奇 D. sponsorship 赞助; 但由于她的 鼓励,我花了大量时间在煤油灯下眯着眼阅读莎士比亚的作品。 57. A introduce…to 把…介绍给,使了解 58.B A. imagine 想像 B. believe 相信 C. dream 做梦 D. insist 坚持;她使我相信,我能写出不比 莎士比亚逊色的十四行诗. 59. D A. Whenever 无论何时 B. wherever 无论在哪 C. whichever 无论哪个 D. whatever 无论什 么;tell me to 缺少宾语,故用 D。 60. CA. writing 写 B. printing 印刷 C. saying 说 D. speaking 讲; 的专栏文章,我深感骄傲。 我在 《泰晤士报》 上读到你

第Ⅱ卷
注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 【题文】第二节 语法填空 (共 10 小题;每小题 I.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。

I was in the ninth year when I began to suffer depression. My parents noticed but felt that since I’d always been 61 good child, this was temporary. 62 (fortunate), it was not to be so. I didn’t have friends. Hardly could I share my problems. Deep worry began to destroy my 63 (confident). Finally I refused to attend classes, 64 (shut) myself in my room for hours. The examination was approaching, but I simply didn’t care. My parents and teachers were surprised 65 my bad performance. One morning, after a particularly severe lecture from my father, I stood at the school gate, 66 (depress). Then as the other students marched to their classrooms, our headmaster called me. The next forty-five minutes was one of 67 (precious) moments in

my life. She said she 68 ( notice) a big change in me and wondered why. At first she took my hands in 69 (she) and listened patiently as I mentioned my worries. Then she hugged me as I wept. Months of frustration and loneliness disappeared in her motherly hug. No one had tried to understand what the real problem was except the headmaster, 70 helped me out simply by listening and hugging.
【答案】 【知识点】J2 语法填空 【文章综述】 本文讲述了作者在小时候上学的的时候一段时间里沮丧并无处排解, 幸亏了校 长的帮助,帮她度过了那段时光。 【答案解析】 61 a 单数可数名词初次提到用 a/an。 62 Unfortunately 句首用副词表示强调,根据下文的内容可知这里要用 fortunately 的反义 词。 63confidence 形容词性物主代词 my 后面修饰名词。 64 shutting shut 的逻辑主语是主句主语 I,故用 shutting 表主动。 65 at be surprised at 对…..惊讶 66 depressed 考察形容词作状语 67 the most precious 句中有 in my life,提示我们要用形容词的最高级。 68 had noticed 考察时态。She said 是过去,注意到我的变化发生在她说之前,故用过去 完成时。 69 hers 她把我的手放在她手里。 70 who 非限定性定语从句,先行词 the headmaster(校长) ,故用 who。

第四部分 写作(共两节,满分 35 分)
【题文】第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 I 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。

Dear Sir or Madam, I’ve learned from the newspaper that your company is looking for a receptionist. I’m very interesting in the job and I’d like to apply to the position. First of all, allow me to introduce myself. I had just graduated from senior high school and taken the College Entrance Examination. I want to find out a part-time job in the summer. I’m 18 years old and have good knowledge of English, especial in terms of speaking and listening. In fact, I won the first prize in the English speech competition hold in our school last year. Besides, I’m quite easy-going but therefore very popular among my classmate. I sincerely hope you can give us a chance. I’m looking forward to your early reply. Yours sincerely,

Li Hua
【答案】 【知识点】E2 短文改错应用文 【答案解析】 Dear Sir or Madam, I’ve learned from the newspaper that your company is looking for a receptionist. I’m very interesting in the job and I’d like to apply to the position. interested for First of all, allow me to introduce myself. I had just graduated from senior high school and have taken the College Entrance Examination. I want to find out a part-time job in the summer. I’m 18 years old and have good knowledge of English, especial in terms of speaking and listening. In a especially fact, I won the first prize in the English speech competition hold in our school last year . Besides, held I’m quite easy-going but therefore very popular among my classmate. and classmates I sincerely hope you can give us a chance. I’m looking forward to your early reply. me Yours sincerely, Li Hua 【题文】第二节 书面表达(满分 25 分) 假如你是高三学生李华, 得知你的美国笔友 Peter 被 Harvard(哈佛大学)录取, 请你给他 写一封电子邮件。要点如下: 1. 表示祝贺且备受鼓舞; 2. 介绍自己目前的学习情况; 3. 请教学习方法。 注意:1. 词数 100 左右; 2. 开头和结尾已给出,不计入总数; 3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Peter, I have received your e-mail. _________________________________________________
_____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ Yours, Li Hua 【答案】 【知识点】F4 书面表达应用文 【范文】

Dear Peter, I have received your e-mail. I am very excited and inspired by the good news that you have been admitted into Harvard. First I’d like to offer my congratulations to you on your great success and I also hope to enter a famous university just like you. Now I want to tell you something about myself. As you know, I’m busy preparing for the College Entrance Examination. Day after day I work very hard and have to stay up late doing piles of papers. However, I’m always feeling stressed out because my efforts don’t seem to pay off, which makes me frustrated and exhausted. Will you be kind enough to give me some advice? I would appreciate it if you could write back to me as soon as possible. Yours, Li Hua 【思路点拨】范文是一封电子邮件,开头和结尾复合电子邮件的特点。范文要点齐全,段落 安排合理,使用较多语法结构和词汇。第一段使用了同位语从句 the good news that。第二 段的非谓语动词…stay up late doing piles….以及一个非限定性定语从句…pay off, which makes me frustrated and exhausted.

四校联考英语答案
听力材料 (Text 1) W: Oh, dear. I wish we had taken the life. M: If I had known it was so far, I wouldn’t have suggested walking. (Text 2) W: You won’t be able to get to the airport in time to catch that plane at six o’clock. M: I realize that now. I’ll have to get my ticket changed. (Text 3) M: I bought this suit as a gift last week but have just discovered that it is the wrong size. So I want to return it. W: No problem. (Text 4) M: Did you listen to the weather report this morning, Helen? W: Yeah, it says we are going to have a wet weekend. We may get some very rain in the mountain areas. M: That means we can’t go hiking and we will have to stay in. (Text 5) M: Excuse me, Madam? W: How long can I keep the book? W: For one month. Please make sure you return the book before it ’s due. (Text 6) M: I’m starting to get worried. I can’t seem to find my wallet. Have you seen it? W: It might be on your desk. Have you checked? M: Yes, It’s not there. I’ve looked all around the house and I can’t find it. W: Do you think it could be at one of the stores you went to this morning?

M: That’s what I’m starting to think. W: So what was the last store you went to? M: Let me see … It was the supermarket. I guess I must have left it there. W: Well, you’d better give the supermarket a call. M: OK. I will. (Text 7) M: Hello. Lisa. We’re doing a survey of our customers. How often do you come to the club? W: Three times a week, usually. M: Can you run ten kilometers in an hour on the running machire? W: Oh no. I can’t. Maybe 8 kilometres. M: Do you use the swimming pool? You know the new swimming pool. W: No, I don’t. I can’t swim. And I’m scared of water. M: OK. You know, we offer lessons here. W: I know, I know. But I’m scared of water. M: Well, I’m sure our trainer can help you. (Text 8) M: You look tired today. W: Yes, I am. I haven’t slept well for the last few nights. M: Really? Are you under stress? W: Yeah, it’s my job. I’ve been working late every night. When I finally get to bed, I keep thinking about all the things I still need to do. M: That’s not good. W: And I’m not eating very well, either. I’m so busy at work that I don’t have lunch. By the time I get home, I’m too tired to cook, so I just order a pizza or something. M: Oh, no. You have to take better care of yourself, or you’ll get sick. You need to stop working so late. And you need to eat at least one good meal every day. W: I know you’re right. I’ll try. (Text 9) M: Hello. W: Hello. Is that Russell? M: Yes, it is. W: This is Vicky. I didn’t recognize your voice. M: I’ve got a cold. I probably sound different. W: You surely do. Are you really sick? M: No. But I’ve got a sore throat and a headache. W: That’s too bad. I am calling to see if you want to play tennis next weekend. M: I really can’t say right now. Would you mind calling back later this week? W: Sure, no problem. But I hope you can make it. I’ve really improved. You’re not going to believe it. M: You’re right. I don’t. (Text 10) Hi, everyone! On behalf of Sunshine Island Tours, let me welcome you all to the island. We’d like to thank you for choosing our exciting one-day round the island tour. My name’s Jack and I’ll

be your guide. We’ll be picking you up from your hotel at seven o’clock tomorrow morning. Then we’ll drive around the south of the island. Our first stop is Pigeon Point, where there is beautiful view of the water below. And then we’ll visit a small ice-cream factory, where you can see our delicious island ice cream being made. We then continue around the island enjoying beautiful views of the Atlantic coast. And we’ll stop for a special Caribbean lunch at a nice seaside café. After lunch, we’ll head north, stopping at a beach. So you need to take your swimsuit and sunglasses. And finally we’ll go to the nature park, where you can see tigers and monkeys. Ur, one more thing, there are extra costs. You might want to buy some souvenirs, like local food. And you might want to tip your driver. OK. I sincerely hope all of you have a good time. Are there any questions? If any, please ask me. I’ll try my best to help you. 1-5 AACBC 6-10 BCCBB 11-15 ACCBB 16-20 AACBA 21-23CBA 24-27ACAB 28-31BDCD 32-35DBCB 36-40AFCDE 41-45 BADCA 46-50 DBCAB 51-55 CDADB 56-60 AABDC 61 a 62 Unfortunately 63confidence 64 shutting 65 at 66 depressed precious 68 had noticed 69 hers 70 who

67 the most

短文改错 Dear Sir or Madam, I’ve learned from the newspaper that your company is looking for a receptionist. I’m very interesting in the job and I’d like to apply to the position. interested for First of all, allow me to introduce myself. I had just graduated from senior high school and have taken the College Entrance Examination. I want to find out a part-time job in the summer. I’m 18 years old and have good knowledge of English, especial in terms of speaking and listening. In a especially fact, I won the first prize in the English speech competition hold in our school last year . Besides, held I’m quite easy-going but therefore very popular among my classmate. and classmates I sincerely hope you can give us a chance. I’m looking forward to your early reply. me Yours sincerely, Li Hua 书面表达参考范文: Dear Peter, I have received your e-mail. I am very excited and inspired by the good news that you have been admitted into Harvard. First I’d like to offer my congratulations to you on your great success and I also hope to enter a famous university just like you. Now I want to tell you something about myself. As you know, I’m busy preparing for the College Entrance Examination. Day after day I work very hard and have to stay up late doing piles of papers. However, I’m always feeling stressed out because my efforts don’t seem to pay off,

which makes me frustrated and exhausted. Will you be kind enough to give me some advice? I would appreciate it if you could write back to me as soon as possible. Yours, Li Hua


相关文章:
山西省康杰中学等四校2015届高三第三次联考英语试题
山西省 2015 届高三第三次四校联考英语试卷 命题:临汾一中 康杰中学 忻州一中 长治二中 【本试题分第 I 卷和第 II 卷两部分,听力不计入总分】 【时间 120 ...
山西省康杰中学等四校2015届高三第二次联考语文试题
2 山西省康杰中学等四校高三第二次联考 2014.12 命题:康杰中学 临汾一中 忻州一中 长治二中 【试卷综析】2015 届山西省康杰中学等四校高三第二次联考语文试题的...
山西省康杰中学等四校2015届高三第二次联考语文试题
山西省康杰中学等四校 2015 届高三第二次联考 语文试题 山西省康杰中学等四校 2015 届高三第二次联考语文试题 2014.12 命题:康杰中学 临汾一中 忻州一中 长治...
化学卷(解析)·2015届山西省康杰中学等四校高三第二次...
化学卷(解析)·2015届山西省康杰中学等四校高三第二次联考(2015.01)_理化生_...【试卷综析】本试卷是高三第二次四校联考化学试题,在考查学生的基础知识的同时...
山西省康杰中学等四校2015届高三第二次联考语文试题
山西省康杰中学等四校 2015 届高三第二次联考语文试题 命题:康杰中学 临汾一中 忻州一中 长治二中 【试卷综析】2015 届山西省康杰中学等四校高三第二次联考语文...
山西省康杰中学等四校2015届高三第三次联考
山西省康杰中学等四校2015届高三第次联考_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 山西省康杰中学等四校2015届高三第次联考_高中教育_教育专区。山西省...
【解析】山西省康杰中学等四校2015届高三第二次联考考...
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 【解析】山西省康杰中学等四校2015届高三第二次联考考数学理_数学_高中教育_教育专区。山西省康杰中学等四校 2015 届高三第...
【解析】山西省康杰中学等四校2015届高三第二次联考考...
【解析】山西省康杰中学等四校2015届高三第二次联考考数学文_高三数学_数学_高中教育_教育专区。【解析】山西省康杰中学等四校2015届高三第二次联考考数学文 ...
山西省四校2016届高三上学期第二次联考英语试题及答案
http://www.eywedu.cn/ 2016 届高三年级第二次四校联考 英语试题 2015.12 命题:康杰中学 长治二中 忻州一中 临汾一中 【本试题分第 I 卷和第 II 卷两部分...
山西省临汾一中、康杰中学等四校2015届高三上学期第二...
暂无评价|0人阅读|0次下载 山西省临汾一中、康杰中学等四校2015届高三上学期第二次联考英语试题 word版_英语_高中教育_教育专区。山西省临汾一中 、康杰中学等四...
更多相关标签:
山西省第二次五校联考 | 山西省高三联考试题 | 2017届高三第二次联考 | 2016届高三第二次联考 | 山西省运城市康杰中学 | 山西省康杰中学 | 山西省2017初三大联考 | 山西省2017年联考试卷 |

相关文章