当前位置:首页 >> 高中教育 >>

全国大联考2015届高三第七次联考英语试卷 Word版含答案


全国大联考
2015 届高三第七次联考·英语试卷
考生注意:
1.本试卷共 150 分。考试时间 120 分钟。 2.答题前,考生务必将密封线内的项目填写清楚。 3.请将试卷答案填在试卷后面的答题卷上。 4.交卷时,可根据需要在加注“ ”标志的夹缝处进行裁剪。 5.本试卷主要考试内容:高考全部内容。

第Ⅰ卷
第一部分

听力(共两节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试 卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一 遍。 1.Howmuchwillthemanpayifhewantstwoshirts? A.35dollars. B.60dollars. C.70dollars. 2.Wherearethespeakers? A.Inarestaurant. B.Atabus-stop. C.Inalibrary. 3.Whatdoesthemanwishtodo? A.Avoidtherushhour. B.Gotoapark. C.Parkhiscar. 4.WhendoesthesecondbusleaveonSaturdays? A.At7:30. B.At8:30. C.At9:30. 5.Whatistheman’spresentjob? A.Adriver. B.Awaiter. C.Abusinessman. 第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题 将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6.Whenwilltheyplaytennis? A.Tomorrowmorning. B.Tomorrowevening. C.Thedayaftertomorrow. 7.Whatshouldthewomanremembertobring? A.Somefood. B.Somewater. C.Extratennisball. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8.Whatkindofpartywillthemanattend? A.Disco. B.Jazz. C.Birthday.

9.Howwillthemangototheparty? A.Bybus. B.Bybike. C.Bytaxi. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.Whendoestheconversationprobablytakeplace? A.Inthemorning. B.Intheafternoon. C.Intheevening. 11.Whoboughtthetickets? A.Thewoman. B.Mary. C.Theman. 12.Whatcanweknowaboutthemanfromtheconversation? A.Hewon’tgotobeduntilhefinishedwritinghisreport. B.Hewon’tworkonhisreportafterthefilm. C.Hewillfinishhisreporttomorrow. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.Wherearethespeakers? A.Inapark. B.Atschool. C.Inthecountryside. 14.Whatdoweknowaboutthewoman? A.Sheishomesick. B.Sheisangry. C.Sheissick. 15.Whatwilltheydothisweekend? A.Drivetothecountryside. B.Attendaparty. C.Gobackhome. 16.Whatwillthewomanbringtothebarbecue? A.Somegifts. B.Somedrinks. C.Mooncakes. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.Whathasthespeakerbeendoingrecently? A.Helpingtodecorate. B.Fixinguphishouse. C.Workinginthegarden. 18.Whywillthespeakerputinnewlightfixtures? A.Theoldlightsdon’tlightuptheroomverywell. B.Theoldlightsarealloutoffashion. C.Therearenotenoughlightsinthehouse. 19.Whatwillthenewadditioninclude? A.Afamilyroomandadiningarea. B.Alivingroomandatoilet. C.Adeckandalivingroom. 20.Whatcanwelearnfromthetalk? A.Abackdoorwillbeaddedtothehouse. B.Thespeakerintendstoreplacetheroof. C.Thespeakerplanstoreplaceapartofthecarpet. 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A

SoccerhastheFIFAWorldCup.Tennishasthemajors.Golfhasthemajors.FootballhastheSuperBowl.Bask etballhastheNBA.Thesemajorsportsallhaveestablishedleaguesforprofessionalsandamateurs,sowhydothey haveaspotintheOlympics? TheOlympicsisn’tthemostdesirabletitleinthesesports.AnOlympicgoldmedal,forexample,can’tmotivates omefootballerstoworkhard,becausetheyhavetoreservesufficientphysicalstrengthforthesupremacy— theFIFACup.EveryyeartheOlympiccommitteevotes,andeveryyearsomeonegetsletdown. Asportendangeredofbeingcutisveryclosetomyheart,wrestling.Igrewupwithit:thefirst8yearsofmylifewerei nacollegewrestlingroom,watchingmydadcoachhisteamandthecountlesshourscontinuetothisday.Wrestling meanteverythingtomydad:hewasanOlympian,PanAmericanwinner,Worldchampion,Olympiccoach,andDivi sion1coach.InFebruary2013,theydroppedwrestling,softball,andbaseball.InMay,theyallowedthethreesportst obeshort-listed.However,inSeptembertheyvotedonthereturnofwrestling. Mypointisthatitisn’tfairthatbasketball,tennis,football(soccer),andgolfalltakespotsonthesummerOlympic soutlineforsports.Theyallhaveleaguesthatthewholeworldparticipatesin.Ican’tsayforallofthesportsthatanOly mpicgoldistheultimate(终极的)title,butIcantellyouafactthatinwrestling,bothfreestyleandGrecoRoman,ittrulyis. These “smaller” sports,thatmaybedon’tmakeboatloadsofmoney,needtheOlympics.Itmeanssomuchtosomanypeople,fans,at hletes,andfamilies.Theydeservespots,theydon’thaveprofessionalleagues,andcan’tfillentirestadiums,andthe yneedthesupportoftheOlympicGames.ThewholepointoftheOlympicsistobringpeopletogether,soshouldn’tles spopularsportsbeincluded? 21.ByaskingthequestioninParagraph1,theauthormeansto . A.expresssorryfortheprejudicedonetowrestling B.showhiseagernesstolearnmoreabouttheOlympics C.showhispreferenceforthesportsmentionedabove D.workhardtomakehimselfqualifiedfortheOlympics 22.WhatcanweknowfromtheParagraph3? A.Thewriterisasportsmanforwrestling. B.Wrestlingisimportanttothewriter’sfather. C.WrestlinghasbeencutfromtheOlympicGames. D.Wrestlingtookspotsinthe2013summerOlympics. 23.Whatistheultimatetitleofwrestling? A.Havingwrestlingleagues. B.TakingpartintheOlympics. C.TakingpartintheSuperBowl. D.ThechampionoftheOlympics. 24.Inwhichcolumnofanewspapercouldwefindthistext? A.Personalexperiences. B.Sportsreview. C.Sportsandhobbies. D.Currentevents. B NOTICE:NEWregulationsregardingabuseofprinting Lastyear,themanagementsetupnewrulestoencourageemployeestocutdownonunnecessaryprintingfees .However,therehasbeenarashof(一连

串)abusesoftheprintingpolicy.Therefore,inordertocontrolthecost,themanagementhasdecidedtoputforwardm orestringent(严格的)regulationsthatarerequiredtobefollowedbyeveryone,includingthemanagement. Startingtoday,themanagementstaffwillmeettodiscussandbegindraftingupthenewpolicy.Wewillpostnewr ulesoutliningthenewprintingpolicyassoonasitbecomesavailable.Onceitiscompleted,pleasereaditcarefully.A nyoneinviolation(违 反)ofthenewruleswillbeconsideredbehavinginadisorderlymannerandwillbepunishedaccordingly. Yourcooperationandself-disciplineishighlyrequested.Thankyou. TheManagementTeam 2014.8.14 NEWPRINTINGPOLICY Effectiveasof08/18/2014 Duetothefactthatourcostshavefarexceededourbudget,wehadtogettotherootoftheproblem.Shockingly, mostofourcostscamefromprinting.Afurther,detailedlookmadeusrealizethattoomanyofour1,000employeesw erewastingpaperbymakingunnecessarycopies.This,ofcourse,hasincreasedourpaperusage,butithasalsores ultedinourusingmoreoftheveryexpensiveinkcartridges(墨 盒)aswellastherepairworkthathasfollowed.Overthepastmonth,thishasoccurredataratethatisnotacceptable.T herefore,thefollowingruleswillgointoeffectimmediatelystartingtomorrowforeveryoneinalldepartments.Thispr oblemisserious,soanyonecaughtinviolationoftherulesbelowwillbepunished,suspended,orevendismissed.Y ourfullcooperationisrequested. (1)Alldepartmentswillbeassignedanaccesscard.Itwillrecordthedateandtimetokeeptrackofthenumberofc opiesyourdepartmentstaffmakes.Managersineachdepartmentareresponsibleforkeepingtrackofwhousesthe cardbykeepingarecordbook. (2)Forbulkcopiesover100,youmustgetadvanceapprovalfromyourdepartmenthead. (3)Anydepartmentbelievedtobemakingunnecessarycopieswillbeapproached.Uponinvestigation,awarni ngmayresultinthepersonbeingaccused. (4)Asecondwarningmayresultinsuspensionwithoutpayor,inthisworstcase,beingdismissedfromyourposi tion. (5)Eachdepartmentmaypickupanaccesscardfromthereceptiondeskafterfillingoutaform. *Withsecondwarning,yourmanagerandthegeneralmanagerwillmeettodiscusstheproperhandlingofthesit uation. 25.Forwhomisthenoticeintended? A.Onlythemanagementstaffofthecompany. B.Employeeswhohadpreviouslyreceivedawarning. C.Allstaffmembersinthecompany. D.Themanagerswhowrotethepolicy. 26.Howmanydaysdidittaketowriteupthenewpolicy? A.Oneday. B.Twodays. C.Threedays. D.Fourdays. 27.Whatwouldbetheworstoutcomeofameetingbetweenthemanagerandthegeneralmanager? A.Asuspensionwithoutpay. B.Dismissalfromthecompany. C.Apaycut. D.Beingaccused. C Moreandmorepeople,especiallyindevelopedcountries,arebecomingolder.IntheUnitedStatesthereareno wover40millionpeopleaged65andover;morethan10millionareover85.Caringfortheseseniorcitizensisbecomi ngabigindustry.

Traditionallycarefortheelderlyhastakenplaceinanextendedfamily.Grandparentsliveathomeandarehelpe dbyotherfamilymembers.However,asmoreandmoreyoungpeopleentertheworkforcefulltime,theycannotcare fortheirparentsorgrandparentsanymore. Therearemorethan10,000organizationsthatprovidecarefortheelderly;morethan1,000werefoundedlasty earalone.Ordinarypeoplequittheirjobsandstartaprivatecarecentre,wheretheyofferseniorcitizenstheirservice s. Oneofthemostdifficultaspectsofsuchanorganizationisfindingtherightpeopletodothejob.Caringfortheelde rlyisnotaneasytask.Itrequiresskillandpatience.Amongdailytasksarepreparingmeals,givingthemabath,orsim plykeepingthemcompany.Manycareworkersquitbecausetheyfinditverydepressing. Itisimportanttohelptheelderlystaymobileaslongaspossible.Whentheycannotwalkorclimbstairstheyneed morehelp,thuscostsbecomehigher.Careworkersconcentrateonexercisestohelpthemstaymobile. Inmanycasesassistedlivingreplacesroundtheclockhealthcare.Elderlypeopleneedhelpwithsomedailytas ksbutcanmostlyliveontheirown.Italsocostslessthanfullnursingcare. WhilewealthyAmericansturntoprivatecarecenters,thosewhoarepoorercannotpayfortheservicesbecaus emedicaredoesnotcoverit.Notallcountriesofferhealthcareprovidedbythestate.InAsiaandAfrica,forexample,o lderpeoplearecaredforbyfamilymembers. 28.Wecaninferfromthepassage . A.medicarewillcoverhealthcarefortheelderly B.caringfortheelderlywillbeaprosperousindustry C.careorganizationshavenodifficultyfindingcareworkers D.youngpeoplehatelookingaftertheirparentsandgrandparents 29.FromParagraph4,wecanlearn . A.theelderlyaregratefulforthecareworkers’company B.careworkersareshortofworkingexperience C.somepeoplearenotfitforcarefortheelderly D.youngpeopleareparticularabouttheirwork 30.Whyshouldwetrytohelptheelderlystaymobile? A.Becauseelderlypeoplecanlivelonger. B.Becauseitcanreducesthecostofcaring. C.Becausecareworkerscanhavemoretimetoplay. D.Becauseitcanbringelderlypeoplealotofpleasure. 31.Whatdoesthepassagemainlytalkabout? A.Healthcareforseniorcitizens. B.Roundtheclockhealthcare. C.Medicareindevelopedcountries. D.Carefortheelderlyinanextendedfamily. D Goodwillwelcomestheproventalentofretiredsoldiersandmilitaryfamilymemberstoitsworkforce.AsGoodw illexpandsitssocialenterpriseandlifechangingmissionservices,America’sheroesandtheirfamiliesarehelpingusstrengthencommunities.Goodwilli suniquelyintendedtoconnectretiredsoldiersandmilitaryfamilymemberswiththeirnextcareers.Goodwilllinksret iredsoldiersandtheirfamilieswithabroadarrayofcareerandfinancialfitnessservicesastheytransitionfromthemil itaryintohometownsandcareersacrossthecountry.Servicesincludebutarenotlimitedtofinancialeducation,hou singassistance,primaryhealthcare,mealservice,transportation,andconnectiontorehabilitationservices(康复 服务). In2011,FirstLadyMichelleObamaandDrJillBidencarriedouttheJoiningForcesplantoconnectservicemen andwomenretiredsoldiersandtheirhusbandsorwiveswiththeresourcestheyneedtofindjobs.InAprilofthatyear,

Goodwillsetanewplangoing,GoodwillforAmerica’sHeroesandTheirFamilies,toexpanditsface-tofacecareerandfamilystrengtheningservices.FromApril2011throughMarch2013,Goodwillhasemployed1,856 retiredsoldiersandtheirfamilies,andprovidedservicesto99,386retiredsoldiersandtheirfamilies.Andourcommit mentcontinues. WiththesupportoftheBankofAmericaCharitableFoundation,GoodwilllaunchedVestedinRetiredSoldiersi nthecommunitiesofAtlanta,Houston,LosAngelesandSanAntoniotohelpmilitaryretiredsoldiersandtheirfamilie sconnectwiththeeducation,trainingandsupportservicestheyneedtosucceedonthehomefront.Goodwillalsolau nchedaninitiativeknownasOperation:GoodJobs,asfundedbytheWalmartFoundation,whichprovidesacomple tecareerassessmentandanindividualizeddevelopmentplanthatincludearangeoffamilyneeds,frombasicneed slikenutrition,shelterandchildcare,tospecificjobtrainingidentifiedintheassessmentprocessforparticipantsand theirfamilies.TheinitiativecurrentlyexistsinAustin,HoustonandTacoma,andwilladdadditionalmarketsin2014. 32.WhichofthefollowingservicesisofferedbyGoodwilltoretiredsoldiersandmilitaryfamilymembers? A.Jobopportunities. B.Financialsupport. C.Worktraining. D.Childcare. 33.WhatisthepurposeofParagraph2? A.MainlytointroduceFirstLadyMichelleObamatous. B.InordertointroducetheJoiningForcesplantousmainly. C.ToexplainhowtheGoodwillplanbegananddeveloped. D.Inordertotellusthenumbersofretiredsoldiersemployed. 34.MichelleObamaismentionedinthetextto . A.emphasisMichelleObama’sbeinggenerous B.tellreadersthatGoodwillgetsalotofattention C.illustratetheachievementsthatGoodwillhasmade D.informreadersofthedifficultythatGoodwillmet 35.Whichofthefollowingareincludedinbasicfamilyneedsaccordingtothetext? ①rehabilitationservice ②nutrition ③shelter ④childcare ⑤specificjobtraining A.②③④ B.①②③ C.②③④⑤ D.①②③④⑤ 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 Huh?Canyouspeakup?Oh!Youwanttoknowifloudmusiccanhurtyourears.Areyouaskingbecauseyouliket oputonyourheadphonesandcrankupthevolumeofyourfavoriteCD?Maybeyourmomordadhastoldyou, “Turnthatdownbeforeyougodeaf!” 36 Loudnoisecancausebothtemporaryandpermanenthearingloss. 37 Forsomepeople,thatmeansnotbeingabletohearatall. Temporaryhearinglosscanhappenafteryou’vebeenexposedtoloudnoiseforanyduration.Ifyouhavetempo raryhearingloss,youwon’tbeabletohearaswellasyounormallydoforawhile. 38 Butitmeansthatthenexttimeyou’rearoundloudnoise,youshouldwearprotectiontoavoidpermanenthearingloss . Ifsomeoneisexposedtoloudnoiseoveralongperiodoftime,likeeveryday,permanenthearinglosscanoccur. 39 That’swhyconstructionworkersandfactoryworkersneedtowearearprotection. Youtoocanhelpkeepyourhearingintiptopshape.Protectyourearsbywearingearprotectionwhenyou’reusingmachinery,likeinmetalshopatschool.Als oremembertoturndownthevolume,especiallywhenyou’rewearingheadphonesorearbudsorinthecar.Ifyou’reg oingtoaconcert,considerwearingearplugstoprotectyourearsfromtheboom,boom,boom!Infact,specialearplug scanbemadeforyouifyou’regoingtoconcertsalotorifyou’reamusicianyourself. 40 A.Well,theyhaveapoint.

B.Don’tworry,itwillgoaway. C.Yourearscanfeel “full” too. D.Listeningtoloudmusicalotcancausethesamekindofdamage. E.Takethesestepsnowandyouwon’tbesaying “What?” lateron. F.Hearinglossmeanssomeonecan’thearaswellasotherpeopledo. G.Thismeanstheperson’shearingwon’teverbeasgoodasitoncewas. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 ThatChristmasEve,thestreetsofBostonwerecrowdedwithtouristsandlocalsinvariousclothes.Itseemedth ateveryonewasaccompaniedbysomeoneelselaughing. 41 ,Iwasalone. My 42 wasinPuertoRico.Myfamilyandfriendshadgonehomeduringtheirholidaybreak.Duskwasfalling,andtheinevita ble(不可避免的) 43 tomyemptyapartmentbroughttearstomyeyes.I 44 someonewouldcomeoutoftheirhomestoaskmeinsidetoa 45 roomwithaChristmastreedecoratedwithpresents. Istoppedatthelocalmarket,feelingevenmore 46 aspeoplefilledtheirbasketswithgoodies,which 47 meofthegiftswereceivedaschildreninPuertoRicoonChristmasDay.I 48 myfamilyparties:thedancing.Thinkingofthis,Iwantedto 49 forbeingalone. Infrontofthechurchdownthe 50 ,amanger(马槽)hadbeensetup,withMary,Joseph,andthebarn(畜 棚)animalsinexpectationofthe 51 ofbabyJesusinthemidnight.Istoodwithmyneighborswatchingthe 52 .AsIwalkedhome,Irealizedthatthe 53 ofJosephandMarywanderingfromdoortodoorseekingshelterwasmuchlikemyownhistory. 54 PuertoRicowasstillawoundinmyheartasI 55 withwhatIhadbecomein15yearsintheUnitedStates.I’dregrettedthelosses,butI 56 forthefirsttimeandrecognizedwhatI’dgained.Iwasindependent,educated,healthy,andadventurous.Mylifewas 57 beforeme,fullofpossibility. Sometimesthebestgiftistheoneyou 58 yourself.ThatChristmas,IgavemyselfcreditforwhatI’d 59 sofarandpermissiontogoforward,unafraid.Itisthebest 60 I’veeverreceived,theonethatImosttreasure. 41.A.Once B.However C.Besides D.Therefore 42.A.destination B.dream C.officeD.hometown 43.A.return B.adaption C.attraction D.invitation 44.A.lied B.thought C.wished D.believed 45.A.close B.noisy C.splendid D.warm 46.A.pleased B.depressed C.amazed D.moved 47.A.reminded B.informed C.told D.excused 48.A.organized B.attended C.missed D.enjoyed 49.A.complain B.cry C.hope D.look 50.A.street B.market C.room D.apartment 51.A.recovery B.treatment C.arrival D.celebration 52.A.program B.growth C.film D.scene 53.A.love B.kindness C.story D.shadow 54.A.Leaving B.Seeing C.Visiting D.Blaming 55.A.lived B.fought C.agreed D.struggled 56.A.desired B.wanted C.gained D.lost

57.A.still 58.A.press 59.A.planned 60.A.lesson

B.already C.never D.even B.give C.attract D.imagine B.valued C.shared D.accomplished B.thankC.gift D.letter

第Ⅱ卷
第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 “Wearereadingthefirstverseofthefirstchapterofabookwhosepagesareinfinite...” Idonotknowwho 61 (write)thosewords,butIhavealwayslikedthemasareminder 62 thefuturecanbeanythingwewanttomakeit. Weareall 63 thepositionofthefarmer.Ifweplantagoodseed,wereapagoodharvest.Ifourseedispoorandthefieldisfullofweeds ,wereapa 64 (use)crop.Ifweplantnothingatall,weharvestnothingatall. Iwantthefuturetobebetterthanthepast.Idon’twantit 65 (pollute)bythemistakesanderrorswithwhichhistory 66 (fill).Weshouldallbeconcernedaboutthefuturebecausethatis 67 wewillspendtherestofour 68 (life). Thepastisgone.Nothingwecandowillchangeit.Thefutureisbeforeusandcoming.Everythingwedowillaffec tit.Eachdaywillbringwithitnewfrontiers,inourhomesandinourbusinesses,ifwewillonlyrecognize 69 .Wearejustatthe 70 (begin)oftheprogressineveryfieldofhumandevelopment. 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错 误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 I’man18-yearoldmiddleschoolstudent.Ihavebeenbusywithmystudyandseldomhelpedmyparentsforthehousework.Feltquit esorry,Ibegintothinkaboutwhattodotohelp.LastSunday,whenmyparentswentoutshopping,Isuddenlygotanid ea:whynotgivingtheroomsathoroughcleaning?FirstlyIcollectedallthebooks,newspapersandotherthingsthro wingintheroomsandputthemintheplace.ThenIwipedthedustoffallthefurniture.Afterthat,Isweptandmoppedthe floor.Atthisverymoment,myparentscomebackandwerequitesurprisedtoseealltheroomstidilyandfloorshining. MymothergavemehugandIcouldseesatisfactoryinhereyes.TiringthoughIwas,Ineverfeltsohappy. 第二节 书面表达(满分 25 分) 一家英语报社面向高中生举行英语征文活动,主题是“中学时代印象最深的一位同 学”(Aclassmateofminewhohasinfluencedmemostinmiddleschool),请根据下列要点完成短文。 1.简要描述同学的外貌;

2.举实例(至少一个例子)说明你的同学让你印象很深。 注意: 1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.标题已为你写好; 4.不得在文中泄露与考生身份有关的任何信息。 Aclassmateofminewhohasinfluencedmemostinmiddleschool

2015 届高三第七次联考·英语试卷 参考答案
听力部分录音材料 (Text1) M:Howmucharetheseshirts? W:Theyareonsaletoday,sir.Thirty-fivedollarseachortwoforsixtydollars. (Text2) M:Waitress!CanIhavethebill,please? W:Yes,sir.Justamoment,please. (Text3) M:We’vehittherushhour.Doyouseethat? W:Iwishwecouldstop. M:HowcanIstop?I’llstopassoonasI’vefoundsomewheretopark! (Text4) M:Couldyoutellmethetimetableoftheschoolbus? W:Well,thebusleavesherefortheschooleverytwohoursfrom7:00am.ButonSaturdaysitstartshalfanhourlater. (Text5) W:Whatjobshaveyoudoneinthepastfiveyears? M:Allright.Iwasonceawaiterandlaterabusinessman.Uptillnow,I’vebeendrivingbusesfortwoyears. (Text6) M:Doyouknowhowtoplaytennis? W:Notverywell.ButI’dlovetolearn. M:Wouldyouliketoplaywithmetomorrowmorning? W:Certainly,butI’mnotverygood. M:We’llseeaboutthat.Anyway,youknowthatpracticemakesperfect. W:Howabouteighto’clock? M:OK,youwon’tforgettobringextratennisball,willyou? W:Ofcoursenot. M:Solong! W:Bye! (Text7) W:Howwasthepartylastnight,Bill? M:Itwasgreat,Ithink.Ihadawonderfultimethere. W:Whereareyouofftoinahurry? M:IhavebeeninvitedtoaJazzpartywhichstartsat6:30.Iamalmostlate. W:Butitisonlysixo’clocknowbymywatch.

M:Youdon’tknowthatmyfriend’shouseisquiteadistancefromhere.Ittakesalongtimetogetthere. W:Iguessyou’dbettertakeataxi. M:Yes,Ihavethesameidea. (Text8) W:Whyhaven’tyoulefttheofficeyet? M:Ihaven’tfinishedmyreport. W:It’salreadydarknow. M:IwillgorightafterIfinishthisreport. W:Butyoumaymissthebeginningofthefilm. M:Film?Whatfilm? W:Didn’tItellyou?Oh,myGod.Ican’tbelieveIforgotit.Maryboughttwoticketsfortonight’sfilm.Andshewillbewaitingforyouathalfpast eightoutsidethecinema. M:ButI’mnotsurewhetherIwillbeabletobethereontime. W:Whynotleaveyourreportuntiltomorrow?Ifyou’relate,shewon’tbehappy. M:I’llhavealotofotherworktomorrow.ButIguessIcanstayuplateforthereport. W:Allright.Justgo.I’llturnoffthelightsforyou. (Text9) M:What’swrong,Janet?Youlookalittleblue. W:Well,todayistheMoonFestivalathome,andI’mhomesick.Myfamilyispicnickingunderthemoonandstars,whileI’mhereatschoolf eelinglonely. M:Icanunderstandthat.It’salwayshardtobeawayfromhomeonspecialoccasions. W:ArethereanysimilarAmericanfestivalsthatmightcheermeup? M:Notreally.Thereareplentyofharvest-relatedactivitiesgoingonnow,though. W:Really?Likewhat? M:Well,ifwetakeadriveintothecountryside,therearelotsoffarmers’marketsatthistimeofyear. W:Thatsoundsfun!Doyouthinkwecouldheadouttherethisweekend? M:Certainly!Butsinceyou’refeelingdownrightnow,let’shaveabarbecuetonightandwatchthemoon. W:Thatwouldbegreat!I’llevenbringthemooncakesthatmymomsentme. (Text10) Irecentlyboughtanoldhouse,andnowI’mtryingtofixitup.I’dliketomakeafewhomeimprovementsbeforeImovein.Firstofall,I’m pullingoutalloftheoldcarpetandlayingdownanewcarpetthroughoutthehouse.I ’malsoputtinginnewlightfixtures.Theoldonesdon’tl ightuptheroomsverywell.Next,I’mchangingtheentirekitchenbyputtinginnewkitchencabinets,anewcountertop,anewsinkandtap. I’malsogoingtobuynewequipmentforthekitchen.I’malsothinkingaboutaddinganewadditiontothehouse,whichwouldincludeane wfamilyroomanddiningarea.Outsideourbackdoor,I’mgoingtopickoutanareawherewecansit,relax,andhavebarbecues.Wewillal sodosomethingtotheyardtobeautifythingsalittle.OnefinalthingIneedtodoistoreplacetheroof.Theoldroofisfallingoffinplaces,andif Idon’treplaceit,itmightstarthavingleaksinthehouse.BythetimeI’mfinishedwiththesehomeimprovementprojects,theplaceshouldl ookasgoodasnew. 试题答案

1~5 21.A 22.B 23.D 24.C 25.C 26.D

BACCA

6~10

ACBCC 11~15

BABAA 16~20 CBAAB

推断题。许多体育大项目都有自己的锦标赛,为什么还能进入奥运会?结合后文可知,作者通过这个问题表达对摔跤项目 细节题。第 3 段第 3 句指出,摔跤对于作者的父亲非常重要。故选 B 项。 细节题。第 4 段末句指出,对于摔跤运动来说其终极目标就是奥运冠军。 推断题。根据文章第 1 段中提到的各项运动可知,该篇文章属于 C 项。 细节题。第 1 篇文章第 1 段的最后提到了公示对象。包括管理层在内的所有人都必须遵守这个新规定。 细节题。第 1 篇文章提到了从今天(2014 年 8 月 14 日)开始起草新规定,完成后立即生效。第 2 篇文章题目下方有

所处的不公处境的不平。

Effectiveasof08/18/2014(2014 年 8 月 18 日开始生效)的字样,文中又提到 “thefollowingruleswillgointoeffectimmediatelystartingtomorrow...”(从明天起立即生效)。因此起草时间是 14 日到 18 日,共四天 时间。 27.B 28.B 29.C 30.B 31.A 32.A 33.C 34.B 35.A 细节题。根据打印新规第 4 条可知,最差的结果是被解雇。 推断题。第 1 段指出,护理老人成为一个很大的行业;第 2 段指出越来越多的年轻人参加全职工作,从而腾不出时间照料 推断题。本段指出,护理工作需要技巧和耐心,很难找到合适的人选。因此,并非所有人都适合。 细节题。根据第 5、6 段可知,老年人如果自己不能行动,就会增加护理的费用。 主旨大意题。文章第 1 段的最后一句是主题句,全文都是围绕这一话题展开的。 细节题。第 1 段表明 Goodwill 提供工作机会;文中没有提及经济支持,C、D 项内容由 GoodJobs 提供。 推断题。第 2 段第 2 句提到了 Goodwill 的一个计划,第 3 句谈到了 Goodwill 的发展情况。 细节题。从上下文来看,Goodwill 得到美国第一夫人的支持,表明这一慈善机构受到了广泛的关注。 细节题。由第 3 段

家中老人。由此可知,护理老人这一行是有前景的。

“anindividualizeddevelopmentplanthatincludearangeoffamilyneeds,frombasicneedslikenutrition,shelterandchildcare,tospecifi cjobtraining”可知。 36~40 41.B 42.D 43.A 44.C 45.D 46.B 47.A 48.C 49.B 50.A 51.C 52.D 53.C 54.A AFBGE 考查副词。前文讲了“每个人都有人陪着”,接着讲“我独自一人”。这两句话之间是转折关系。 考查名词。“我”在圣诞节前夕独自一人,家人都到家乡度假去了。波多黎各就是“我”的家乡。 考查名词。前文讲到“我”独自一人,黄昏来临,“我”要回到空荡荡的房间。 考查动词。“我”不愿回到空荡荡的房间,希望有人从他们家中出来邀“我”进门。 考查形容词。有家人,有圣诞树,有礼品,这才是温馨的家,才能让人感受到温暖。 考查形容词。由情景可知,“我”独自一人走在熙熙攘攘的市场上,感觉沮丧。 考查动词。市场上这些装糖的篮子使“我”想起“我”小时候在家乡收到的礼物。 考查动词。此情此景,“我”怀念家人的一切是理所当然的。 考查动词。沉浸在孤独无助、极其怀念家人的氛围中,“我”非常想哭。 考查名词。当时还在街上走,所以这里的教堂还是在街上。 考查名词。由后文的 babyJesus 可知,Mary 和 Joseph 支起马槽的目的是迎接新生命的到来。 考查名词。“我”同邻居们一起观看这一幕。 考查名词。在回家的路上“我”意识到 Mary 和 Joseph 的经历和“我”其实很相似,都是在外地漂泊。 考查动词。“我”想起“我”离开家乡波多黎各到这里打拼的情景,觉得离开家乡对“我”来说是道伤。

55.D 56.C 57.A 58.B 59.D 60.C

考查动词。由空格后面的话可知,“我”现在是在美国打拼。 考查动词。“我”之前曾因离开家乡而带来的损失后悔过,现在“我”认可了已得到的一切。 考查副词。经历了这个思想转变以后,“我”觉得“我”的生活在“我”的面前充满一切可能。 考查动词。 “我”从这次经历中感受到的是,最好的礼物是自己给自己以力量和信念的支持。 考查动词。那个圣诞节,“我”对自己所获得的东西给予了肯定。 考查名词。“我”的这个思想转变就是“我”在这个圣诞节所收到的最好的礼物。 63.in 64.useless 65.polluted 66.isfilled 67.where 68.lives 69.them 70.beginning

61.wrote 62.that 短文改错 I’man18-year-

oldmiddleschoolstudent.Ihavebeenbusywithmystudyandseldomhelpedmyparentsfor

wi th

thehousework. Felt quitesorry,Ibe
Feeling

gintothinkaboutwhattodotohelp.LastSunday,whenmyparentswentoutshopping,Isuddenlygotanidea:whynotgivingtheroomsat
give

horoughcleaning?FirstlyIcollectedallthebooks,newspapersandotherthingsthrowingintheroomsandputthemintheplace.ThenI
th rown

wipedthedustoffallthefurniture.Afterthat,Isweptandmoppedthefloor.Atthisverymoment,myparentscomebackandwerequitesur
came

prisedtoseealltheroomstidilyandfloorshining.Mymothergaveme∧hugandIcouldseesatisfactoryinhereyes.TiringthoughIwa
tidy a satisfaction Tired

s,Ineverfeltsohappy. 书面表达 Onepossibleversion: Aclassmateofminewhohasinfluencedmemostinmiddleschool Roseismyroommate,classmateandbestfriendinmiddleschool.Shehasaroundface.Onecanalwaysfindanicesmileonherfac e.Iattributeourfriendshiptohergreatinfluenceonme. She’sgoodatEnglish,whileEnglishisnotmycupoftea.WhenI’mconfusedaboutteacher’sexplanationsinclass,shealwaysinter pretsthemtome.Ireallyappreciateherhelp. Inaddition,shesacrificesherleisuretimeandhelpsmealot.Becausemyhomeisfarawayfromourschool,sometimesIfeelhomes ick.Hercompanygivesmegreatcomfort. IfeelsoluckyIhavesuchafriend,whoteachesmeandhelpsmeinmystudyandleisurelife,sosheistheclassmatethathasinfluenc edmemostinmiddleschool.


相关文章:
全国大联考2015届高三第五次联考英语试卷 Word版含答案
全国大联考2015届高三第五次联考英语试卷 Word版含答案_高中教育_教育专区。全国大联考 2015 届高三第五次联考·英语试卷考生注意: 1.本试卷共 150 分。考试时间...
全国大联考2015届高三第六次联考英语试卷 Word版含答案
全国大联考2015届高三第六次联考英语试卷 Word版含答案_高中教育_教育专区。全国大联考 2015 届高三第六次联考·英语试卷考生注意: 1.本试卷共 150 分。考试时间...
启慧·全国大联考2016届高三12月联考试题 英语 Word版含答案
启慧·全国大联考2016届高三12月联考试题 英语 Word版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。启慧·全国大联考2016届高三12月联考试题 英语 Word版含答案 ...
全国大联考2015届高三第六次联考英语试题(扫描版)
全国大联考2015届高三第六次联考英语试题(扫描版)_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 全国大联考2015届高三第六次联考英语试题(扫描版)...
江苏大联考2015届高三第七次联考语文试卷 Word版含答案
江苏大联考2015届高三第七次联考语文试卷 Word版含答案_语文_高中教育_教育专区。江苏大联考2015届高三第七次联考语文试卷 Word版含答案 ...
2015届高三第二次全国大联考英语卷
2015届高三第二次全国大联考英语卷_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 2015届高三第二次全国大联考英语卷_英语_高中教育_教育专区。………○…...
全国大联考2015届高三第三次联考(浙江版)英语试卷(Word版)
全国大联考2015届高三第三次联考(浙江版)英语试卷(Word版)_英语_高中教育_教育...绝密★ 启用前 2015 年全国第三次大联考试题(浙江卷) 英语试卷 选择题部分(...
全国大联考2015届高三第六次联考英语试题(扫描版)
全国大联考2015届高三第六次联考英语试题(扫描版)_高中教育_教育专区。第 1 页共 12 页 第 2 页共 12 页 第 3 页共 12 页 第 4 页共 12 页 第 5...
2015届全国大联考高三第六次联考英语试卷(扫
2015届全国大联考高三第六次联考英语试卷(扫_高考_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 2015届全国大联考高三第六次联考英语试卷(扫_高考_高中教育_教育...
更多相关标签:
稳派2017高三联考试卷 | 2017届高三联考试卷二 | 2016高三语文联考试卷 | 金太阳高三联考试卷 | 上海高三八校联考试卷 | 全国大联考2016第七次 | 百校联盟2017高三联考 | 全国大联考2017届高三 |