河北定州中学：2017 届新高三英语周练试题（四）第 I 卷（选择题）
第一部分 单项选择题（共 20 小题，每题 1.5 分，共 30 分） 1. - Why, you are wet all over! - I ________ just now and I rushed all the way here. A. was caught in the rain B.
was caught by the rain C. caught by rain D. caught up a rain 2. I don’t think it is teachers who _________ for giving students too much pressure.（ ） A．are going to blame B．are to blame C．are to be blamed D．should blame 3. My father ____ for Beijing on business tonight. A. is about to leave B. has been leaving C. is leaving D. would leave 4. A new stadium _______ next year, for an international tennis game will be held in this city. A. will build B. will be built C. has been built D. has built 5. Close the door of fear behind you, and you ____ the door of faith open before you. A. saw B. have seen C. will see D. are seeing 6. By the time you __________ from college, you __________ English for sixteen years. Are you still going to communicate with foreign customers in such broken English? A. graduated, had learned B. graduated, learned C. graduate, have learned D. graduate, will have learned 7. —Is this the first time you _______ to Kunming? —Yes, how excited I am! A. have come B. will come C. came D. are coming 8. Tom is going to talk about the geography of his country ,but I would rather he _______more on its culture.. A focus B focused C would focus D had focused 9. I am mad when my wife insists on selling the house. I _______ she would decide that. A. don’t think B. haven’t thought C. didn’t think D. hadn’t thought 10. By the time I saw the angry expression on his face, I ______ exactly what I was having to face. But not for a moment ______ I should quit. A. had known; I thought B. have known; had I thought C. would know; I would think D. knew; did I think 11.
The audience is waiting anxiously to see which team______. A. wins B. would win C. will win D. had win 12. When I realized I _____at him, the boy turned away. A. will look B. look C. had look D. was looking 13. —Hi, Albert, I can’t find my reference book! —Sorry, I ______ it and I guess I put it on the top shelf with my things. A. use B. had used C. am using D. used 14. She has owned the painting since 1950, when it ______ to her as a wedding present. A. has given B. gave C. was given D. has been given 15. —Have you received a reply to your job application? —No. I ______. A. waited B. am waiting C. have waited D. had been waiting 16. I should very much like to have gone to the party but I . A.hadn’t been invited B.wasn’t invited C.wouldn’t be invited D.am not invited 17. He stood at the window, thinking where he his camera last. A.saw B.has seen C.had seen D.would see 18. The book has been translated into thirty languages since it_________ on the market in 1973. A.had come B.has come C.came D.comes 19. It's really a small world! I ________we would meet here. A.don't think B.haven't thought C.didn't think D.won't think 20. The traffic in Beijing will be better when Subway Line 16 ______ into service. A. would be put B. was put C. will be put D. is put 第二部分 阅读理解（共两节，满分 40 分） 第一节（共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分） Kate Hashimoto was picking up a few groceries at the Upper West Side Food Emporium when she ran into a friend. “Hey Kate, do you like wraps? Here’s a chicken wrap,’ ’ her pal said. “But be careful, it’s kind of wet.” They weren’t in the food store. They were in front of the store, digging through three overflowing trash bins. Hashimoto Dumpster-dives(拾荒) for all her food, doesn’t use toilet paper or do laundry, and hasn’t bought makeups in 10 years. She doesn’t have to live this way — she’s an employed CPA(注 册会计师). “I’ve always been money-saving, but it was when I was fired that I became extreme,” Hashimoto explained.“No job is guaranteed, so I live as if I could be fired at any time.” Manhattan, she said, is a gold mine for dumpster divers.“Consumers in wealthy areas expect their products to be perfect, so upscale stores throw out a lot of items that are still good.“New York can be the most expensive place to live, but it can also be the least expensive if you know how to work the system.”
Hashimoto let the reporter of a newspaper spend a day with her learning how to work the system. She lives in Harlem, where she bought a studio in 2010 and paid it off in nine months, but walks down to the Upper West Side three times a week for good, free food. Her other money-saving methods include using soap to wash herself after using the toilet, taking surveys online to earn gift cards, participating in medical trials, testing products for free samples, cutting her own hair, washing her clothes while she showers, and running to work to avoid using subway. “I was very angry about the latest round of subway fare rises,” she said. Hashimoto does have her limits. Her furniture is a collection of found free gifts— but she won’ t take an old mattress for fear of bedbugs, and sleeps instead on used yoga mats. And she won’ t stay in a relationship with a boyfriend for free meals.“I’ve been in a relationship where I stayed because I was getting free gifts, but I got out of it,” she says. “It’s better to be single and dumpster-diving than to be with someone you can’t stand.” 21．The author mentions Kate’s friend at the beginning to ______. A. show there are too many dumpster divers B. introduce the topic of the text C. show they have the same lifestyle D. show the close relationship between them 22．The underlined word “upscale”(in Para.3) is closest in meaning to_______. A. large B. high-class C. faraway D. comfortable 23．How does the author develop the fourth paragraph? A. Offering the sufferings of Kate. B. Making comparisons. B. Discussing the high living cost in New York. D. Providing details of Kate’s daily life. When I was sixteen years old, I made my first visit to the United States. It wasn’t the first time I had been abroad. Like most English children I learned French at school. And I had often been to France, so I was used to speaking a foreign language to people who didn’t understand English. But when I went to America I was really looking forward to having a nice easy holiday without any language barriers.（障碍） How wrong I was! The misunderstandings(误解) began at the airport. I was looking for a public telephone to give my American friend Penny a call and tell her that I had arrived. A friendly old man saw me looking lost and asked if he could help me. “Yes,” I said, “I want to give my friend a ring.” “Well, that’s nice,” he said. “Are you getting married? But aren’t you a bit（点） young?” “Who is talking about marriage?” I replied. “I only want to give my friend a ring to tell her I’ve arrived. Can you tell me where there’s a phone box?” “Oh!” he said, “There’s a phone downstairs.” When at last we met, Penny explained the misunderstandings to me. “Don’t worry,” she said to me. “I had so many difficulties at first. There are lots of words which the Americans use differently in meaning from British. You’ll soon get used to all the funny things they say. Most of the time British and American people understand each other!” 24．At first the writer thought _____ in America. A. he wouldn’t have any language difficulties B. he would not understand the Americans C. the Americans might not understand him
D. it wouldn’t be an easy and relaxing holiday 25．From the passage we can see that “give somebody a ring”_____. A. means the same in America as in England B. means “call somebody” to the American people. C. has two different meanings D. means “be going to get married” in England 26．In the last paragraph, the underlined “they” refers to（指的是） _____. A. the old man and the boy B. the Americans C. the British D. the French 27．Penny will agree with the idea that _____. A. Americans use words entirely（完全地） differently from British B. Americans speak in a funny way C. It will be hard for the author（作者） to get used to American English D. Americans and British can understand each other in most cases（情况） Music is an international language. The songs that are sung or played by instruments（乐器） are beautiful to all people everywhere. Popular music in America is what every student likes. Students carry small radios（收音机） with earphones and listen to music before class, after class and at lunch. Students with cars buy large speakers (扬声器) and play the music loudly as they drive on the street. Adult drivers listen to music on the car radio as they drive to work. They also listen to the news about sports, the weather, politics(政治), and activities of the American people. But most of the radio broadcast(广播) is music. Pop or popular music singers make much money. They make a CD or tape which radio stations use in every state. Once the popular singer is heard throughout the country, young people buy his or her tapes. Some of the money from these tapes comes to the singer. Wherever the singer goes, all the young people want to meet him or her. Now the singer has become a national star. Besides pop music, there are two other kinds of music that is important to Americans. One is called folk music. It tells stories about the common（平凡的）life of Americans. The other is called western or country music. This was started by cowboys who would sing at night to the cows they were watching. Today, any music about country life and the love between a country boy and his girl is called western or country music. 28．In America, every student likes ______. A. folk music B. country music C. pop music D. western music 29．According to the passage, most of the car radio broadcast is ______. A. sports B. the weather C. politics D. music 30．How many kinds of music are mentioned(提到) in the passage? A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. 31．What’s the best title of the passage? A. Music in America B. Music Listeners C. Cowboys in America D. International Language Recently a professor of philosophy(哲学)in the United States has written a book called Money and the Meaning of Life. He has discovered that how we deal with money in our day to day life has more meaning than we usually think. One of the exercises he has asked his students to do is to
keep a record of every penny they spend for a week. From the way they spend their money, they can see what they really value(重视)in life． The professor says our relation with others often becomes clearly defined(明确)when money enters the picture. You might have wonderful friendship with somebody and you think that you are very good friends. But you will know him only when you ask him to lend you some money．If he does， it brings something to the relationship that seems stronger than ever before. Otherwise it can suddenly weaken the relationship if he doesn’t． Since money is so important to us, we consider those who are rich to be very important. The professor interviews some rich people in his research for his book． Question: What is the most surprising thing you have discovered about being rich? Answer : The most surprising thing is why people give me so much respect(尊重). I am nothing．I don’t know much．All I am is rich． People just have an idea of making more and more money, but what is it for? How much money do I need for any given purpose in my life? In his book，the professor uncovered an important need in modern society：to bring back the idea that money is a tool rather than the end．Money plays an important role in the material world，but expecting money to give happiness may be missing the meaning of life. 32．The students are asked to keep a record of every penny they spend to______. A. learn how to spend money B. learn how to make more money C. know what to write in a record D. know what is important in life 33．In the second paragraph, the professor mainly tells us ________. A. never to borrow money from a friend B. friendship disappears when it comes to money C. money can influence friendship D. money can weaken friendship 34．Through his book，the professor seems to tell us ． A. money is very important in the material world B. the purpose of our life is to make money C. money does not surely mean happiness D. we should value money in our life 35．Which of the following might the author disagree? A. Money is important in modern society. B. The meaning of life does not completely lie in money. C. Wealth will surely bring the owner happiness. D. Happiness is not necessarily the result of wealth. 第二节（共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分） 根据短文内容，从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 ●Does failure really exist? If you believe you have failed, then you have．If you believe you don’t have the ability to succeed, then you don’t．__36__ The moment you decide to give up or stop working toward your goals, failure is born． ● _37__ Most people give themselves an out without even realizing it．They are willing to work hard on reaching their goals, but only until the going gets too rough or their energy dies down． Don’
t do that! __38__Never quit, never admit failure, and never lose heart. ●Don’t believe in a clear finish line for goals． It’s a good idea to set a general timeline, but remember that something will be beyond your control．_39___If you lock yourself into a given timeline, you might make yourself feel like a failure! Instead, get a general idea of when you’d like your goal to be completed． Then take it one day at a time and focus on making progress instead of reaching the finish line in as little time as possible． ●Be sure that you don’t see difficulties as failures． Difficulties mean only one thing: it’s not time for your goal to be completed yet．That’s it! It doesn’t mean you failed; it doesn’t mean you’re weak; it doesn’t mean you’ll never achieve your goals．_40_ You’ve got to keep moving forward and find a way over, around, or through the difficulties． A． Never give up on yourself． B． Failure only exists in your own mind! C． That’s exactly how failure makes us feel． D． It simply means you have not done enough yet． E． You can never say exactly when your goal will be reached． F． Instead, make up your mind to make your goal happen, no matter what! G． Work hard towards your goal, and you will be likely to get good results. 第三部分 英语知识运用（共两节，满分 45 分） 第一节 完形填空（共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分） 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项（A、B、C 和 D）中选出可以填入空白处的最佳选项，并在 答题卡上将该项涂黑。 阅读下面短文，掌握其大意，从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中，选出最佳选项，并在答题卡上将该 项涂黑。 Two-year-old Christopher Merrett has such severe food allergies that even the smell can send him into potentially deadly shock． Mrs．Merrett said she first _________ something was wrong with her son when she stopped _________ him with breast milk at six months old and _________ onto cows’ milk. She said her son spent three weeks in _________after sitting in a supermarket trolley which had tiny traces of _________ in it．She said， “It looked _________ ．We put him there and with minutes his feet and hands had _________ blue and we knew there was something extraordinarily_________ ．We realized then he must have put his _________ in his mouth after touching the trolley and it must have _________ had some sort of milk product on it.” Mrs．Merrett said．“We cannot have _________ when he is in the house as his allergy is_________ just by the smell．I remember going to Pizza Hut for my daughter’s birthday and Christopher coughed the moment we got in there _________ it is only now that I realize it is because he was allergic．” Mrs．Merrett，who took time off her job to _________ her son，and her husband Michael，47， have spent hours _________ ingredients labels(成分标签)and carrying out _________ research on the Internet trying to find specialist food their son can eat，so the son does not _________ out on treats and candies． Because Christopher’s allergies are so _________ that the couple has prepared an entire cupboard for his food．He also has his own shelf in the fridge and oven． Little Christopher was taken out of nursery school when he was given cheese _________ and ended up in hospital．His _________ now worries about what could happen when he eventually goes to schoo1．
41．A．heard B．admitted C．realized D．forgot 42．A．feeding B．supplying． C．treating D．presenting 43．A．developed B．moved C．continued D．queued 44．A．market B．school C．kindergarten D．hospital 45．A．water B．milk C．juice D．cheese 46．A．dirty B．rough C．clean D．smooth 47．A．remained B．1eft C．painted D．gone 48．A．wrong B．sensitive C．important D．strange 49．A．feet B．fingers C．toys D．medicine 50．A．nowadays B．presently C．previously D．afterwards 51．A．pizza B．pancakes C．noodles D．chicken 52．A．1eft out B．kicked off C．turned in D．broken into 53．A．when B．or C．but D．while 54．A．attend to B．worry about C．appeal to D．take over 55．A．writing B．explaining C．dictating D．reading 56．A．heart-touching B．painstaking C．easygoing D．peace-loving 57．A．miss B．make C．sell D．give 58．A．slight B．severe C．specific D．simple 59．A．after all B．on purpose C．by accident D．in fact 60．A．teacher B．babysitter C．friend D．mother 第二节（共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 15 分） 阅读下面材料，在空白处填入适当的内容（不多于 3 个单词）或括号内单词的正确形式。 If Mickey Mouse is a westerner who has captured the world，Hello Kitty is the world’s sweetheart from Asia. With its two innocent black eyes and the cute ribbon on its ear，this white-faced kitten has captivated(迷住）the hearts of women of all ages since 1974. Hello Kitty is found on more than 50 thousand items，including toys，school supplies， make-up and even neckties. To celebrate the character’s 38' birthday，an exhibition called“Inside Kitty" is underway at the Seongnam Arts Center in Yatab-dong. “Kitty was not popular at all at first，even in Japan. Only since 1985，11 years after it was born，have people started to pay attention to it， ”Yuko Yamaguchi，one of the designers of the character，told the press. “Hello Kitty was only for kids then. But in 1987，I got a letter from a high school student who said that her friends teased her because she had a Hello Kitty product. She asked the company to make something that did not look strange for her to carry around. Since then we’ve tried to come up with things that all ages can enjoy， ”Yamaguchi said. Hello Kitty became popular after being displayed in Anna Sui boutiques(精品店）in the United States. Young women from all over the world have been in love with the character ever since. The boutique of MAC，a make-up brand，packed，on the day the brand was released，its first products made in collaboration with Hello Kitty. “The character has to communicate with people. It should change over time，and always stay fashionable，＂Yamaguchi said. “Inside Kitty" starts by viewing the past of the character. Kitty fans will be delighted to see Hello Kitty items from throughout the past 38 years on display.
Hello Kitty 61____________ its 38th birthday Appearance Two innocent 62__________ eyes, a cute ribbon on its ear, and a white face. Related products About 50 thousands items 63_________ toys, school supplies, and make-up. 64________ ? It came into 65_______ in
? It has been 66________ since 1985, 11years after its 67_______. ? In 1987, it was designed to appeal to all ages instead of only to 68_______. The 38th birthday celebration An exhibition 69_________ “Inside Kitty” is being held where Hello Kitty items from throughout the past 38 years will be on 70_______.
第 II 卷（非选择题） 评卷人 得分 四、书面表达：共 2 题 每题 25 分 共 50 分 71. 短文改错。 该文中共有十处错误,每句中最多有两处,错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加：在缺词处加一个 漏字符号(∧), 并在此符号下面写出该加的词。删除：把多余的词用斜线（ ＼）划掉。修改：在错的词下 划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意：1、每处错误及其修改均仅限一词；2、只允许修改十处, 多者(从第 11 处起) 不计分。 I have a good friend whom name is Rose. Last month, she lent one of my favorite book. Yesterday I asked her to return the book back to me. To my surprising, she said she had already given the book to me. I search my desk and school bag, but I didn’t find one. I became very angry about her and shouted at her, she left the classroom with tears in her eyes. However, when I came home last night. I was surprised to find my book lie under my pillow. Now I regret quarrelling with her. I am afraid I will lose friend. What should I do? 72.书面表达 假设你校举办看图征文活动，题目为“How to protect your eyesight” 。请你用英语写一篇短文，指出图 中所反映的现象，并从阅读时间，光线，眼保健操及睡眠等方面，谈谈保护眼睛的具体做法．
注意： 1．词数 100-120 字； 2．可适当加入细节，以便行文连贯。 3．参考词汇：近视-----near-sighted 眼保健操------eye exercise How to protect our eyesight _________________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________________
参考答案 1.A A 考查动词的时态与语态。be caught in“遇到，陷入，淋雨”。句意，我刚刚遇到了大雨，我是一路跑 回来的。根据“just now”可知用一般过去时。 2.B 试题解析：sth./sb. be to blame 某人/某事应收责备。 句意：我认为不应该责备老师给学生太多的压力。 3.C 4.B 5.C 6.D 7.A 8.B 9.C 10.D 11.C 【考点】时态和语态 【试题解析】分析句意，可知当时的比赛结果还没出来，故要用一般将来时。根据句意，可知选 C。 句意：观众们都在焦急地等待着看哪个队伍获胜。 12.D 【考点】时态和语态 【试题解析】分析句子，可知句子中描述的事情发生在过去，根据语境，可知要用过去进行时。故选 D。 句意：当我意识到我正在看着他，那个男孩转过了身。 13.D 【考点】时态和语态 【试题解析】分析句子，可知前者在找不见了的书。而后者回答说他用过它，故用一般过去时。根据句意， 可知选 D。 句意：--你好，阿伯特。我找不到我的参考书了！ -- 抱歉，我用了它，我猜我是把它跟我的东西一起放 在架子上了。 14.C 【考点】一般过去时及其被动式
页 10 第
【试题解析】分析句子，可知主语 it）指代的是前半句的 painting）与谓语动词 give 之间是被动关系; 同时，根据句意，可知此处要用一般过去时表示过去的动作，故选 C。 句意：自 1950 年起她就拥有这幅画了，那个时候，它是作为她的结婚礼物被赠予的。 15.B 【考点】时态和语态 【试题解析】分析题目，由前者说的话以及后者的否定回答可知后者还正在等申请的回复。根据句意，可 知选 B。 句意：-- 你收到了你的申请的回复了吗？ --还没，我正在等。 16.B 句意:本来我非常想去参加聚会的,但是我没有被邀请。根据句意可知,聚会已经举办过了,只是当时"我"没 有被邀请,因此应用一般过去时,故选 B。 17.A 考查时态。 语意:他站在窗子跟前,想着他上一次是在哪儿见到他的相机的。 根据句中的时间状语 last 可判 断出应用一般过去时。 18.C 考查动词时态。句意为"自从 1973 年上市以来，这本书已经被翻译成了 30 种语言"。主句是现在完成时， since 引导的时间状语从句用一般过去时，表示动作发生在过去并延续到现在。 19.C 句意:世界真小！没想到我们会在这里相遇。由语境可知,在说话前没有料到会在这里相遇，故预料这个动 作发生在说话之前，应用一般过去时。 20.D 【考点】一般现在时及其被动式 【试题解析】 分析句子， 可知主语 Subway Line 16 与谓语动词 put 之间是被动关系;同时， 这是一个由 when 引导的时间状语从句，在时态上“主将从现”。根据句意，可知选 C。 句意：当地铁 16 号线被投入使用的时候，北京的交通将会好多了。 21．C 22．B 23．D 【解析】 试题分析: 本文讲述的是抠门的女白领，如厕不用纸，食物家具全靠捡垃圾。 21．C 考查细节理解题。根据第一段提到 Hey Kate, do you like wraps? Here’s a chicken wrap,’ ’ her pal said. “But be careful, it’s kind of wet.” They weren’t in the food store. They were in front of the store, digging through three overflowing trash bins. “嘿凯特，你喜欢肉卷吗？这 有个鸡肉卷， ” 她朋友说道。 “但是小心，还有点湿。 ” 她们的对话并不是在什么杂货店的走廊里。她们站 在商店前，在三个漫出来的垃圾箱翻找着，可知她们有着同样的生活方式，故选 C 项。 22．B 考查词意猜测。根据第三段提到 Manhattan, she said, is a gold mine for dumpster divers. “Consumers in wealthy areas expect their products to be perfect, so upscale stores throw out a lot of items that are still good. 曼哈顿是一座金矿，她说，生活在富裕地区的人们，往往希望他 们的一切生活用品保持完美，所以那些高档的商店会把很多还很新的产品扔掉，故选 B 项。
页 11 第
23．D 考查推理判断题。根据第四段提到 Hashimoto let the reporter of a newspaper spend a day with her learning how to work the system 桥本邀请记者用一天的时间和她学学如何像她一样生活，可知选 D 项。 考点 ：日常生活类阅读。 24．A 25．C 26．B 27．D 【解析】 试题分析:本文主要介绍了自己在美国遇到的语言障碍。 24．A 细节理解题。根据“But when I went to America I was really looking forward to having a nice easy holiday without any language barriers.（障碍） ”可知，作者最初认为去美国不会有任何语言上 的困难。因此选 A。 25．C 推理判断题。根据文章的叙述我们可以知道，在英国，这个短语的意思是给· · ·打电话，在美国的 意思是：给· · ·戒指。故选 C 26．B 推理判断题。根据文章的句子： “There are lots of words which the Americans use differently in meaning from British. You’ll soon get use d to all the funny things they say” ，我们可以推 知，这里的 they 指的就是前文提到的 the Americans。故选 B。 27． D 细节理解题。 根据文章最后一段的句子： “Most of the time British and American people understand each other” ，我们可以知道，英国人和美国人在大多数情况下是能够互相理解和明白的。故选 D。 考点 ：社会文化类阅读。 28．C 29．D 30．A 31．A 【解析】 试题分析: 本文主要介绍了美国的不同种类的音乐。 28．C 细节理解题。根据文章的句子“Popular music in America is what every student likes..”我 们可知，每个美国学生都喜欢的是流行音乐。因此选 C。 29．D 细节理解题。由“But most of the radio broadcast(广播) is music.”可知，美国的车载收音机 的广播大多数是音乐。故选 D。 30．A 推理判断题。由文章“Besides pop music, there are two other kinds of music that is important to Americans.”可知，文章一共介绍了三种美国音乐。故选 A。 31．A 考查推理判断题。由文章的叙述我们能够看出，文章主要就是在介绍美国的各种音乐。故选 A。 考点 ：文化生活类阅读。 32．D 33．C 34．C 35．C 【解析】 试题分析: 文章介绍钱对人们的意义，钱只是手段，不是我们追求的目标，钱不能代表任何东西，人们对 钱应该有清楚的认识 32．D 推理题：从第一段的句子：One of the exercises he asked his students to do is to keep a record
页 12 第
of every penny they spend for a week.From the way they spend their money, they can see what they really value in life.从学生花钱的方式，他们看出可以生活中什么是重要的，故选 D 项。 33．C 推理判断题。从文章第二段可知，如果朋友借钱给你会加强你们的友谊，但如果他不借，就会削弱 你们的友谊。所以作者认为找朋友借钱是测试友谊的一种很好的方式，故选 C 项。 34．C 考查推理判断题。根据最后一段提到 Money plays an important role in the material world， but expecting money to give happiness may be missing the meaning of life 钱在物质世界里是重要 的，但不要期望着钱能带来幸福，这就失去生活的意义，所以金钱并不意味着幸福，故选 C 项。 35．C 考查推理判断题。根据最后一段提到 Money plays an important role in the material world， but expecting money to give happiness may be missing the meaning of life 钱在物质世界里是重要 的，但不要期望着钱能带来幸福，这就失去生活的意义，故 C 项与作者所不同意的，故选 C 项。 考点：日常生活类阅读。 36．B 37．A 38．F 39．E 40．D 【解析】 试题分析：失败是否真的存在，其实它只在你的思想里。我们应该永不放弃，把目标确定下来，但是不要 给自己一个时间点，这样会感到失败，在努力的过程中会有挫折，这只能意味着你做得还不够。 36．B 考查对上下文的理解。根据上文的句子：If you believe you don’t have the ability to succeed, then you don’t.可知：失败只存在你自己的思想里面，故选 B 符合语境。 37．A 考查对段落的理解。 本段的意思是：Never quit, never admit failure, and never lose heart. 不要灰心丧气，不要承认失败，不要放弃，故选 A。 38．F 考查对上下文的理解。空前的意思是：目标太高或者没有精力时就会放弃，不要那样做，承前，这 里应该是：不但不要放弃，而且还应该朝着目标执着前行，无论发生什么，故选 F。 39．E 考查对上下文的理解。空前的意思是：有些事不可控制 由此判断这里的意思是：你不能确定目标什 么时候完成，故选 E 项与上下文符合。 40．D 考查对上下文的理解。根据上文的句子：It doesn’t mean you failed; it doesn’t mean you’ re weak; it doesn’t mean you’ll never achieve your goals.可知：这只能意味着你做得不够,故选 D 符合上下文。 考点：考查七选五阅读。
41．C 42．A 43．B 44．D 45．B 46．C 47．D 48．A 49．B 50．C 51．A 52．B
页 13 第
53．C 54．A 55．D 56．B 57．A 58．B 59．C 60．D 【解析】 试题分析： 两岁的小克里斯托弗对食物过敏， 家长非常担忧,妈妈讲述了发现孩子过敏的经过和几次发病经 历。 41． C 考查动词的辨析和对语境的理解。 A． heard 听到； B． admitted 承认； C． realized 意识到； D． forgot 忘记。这里妈妈在讲第一次意识到孩子对食物过敏的情况，故选 C。 42．A 考查动词的辨析和对语境的理解。A．feeding 喂，饲养；B．supplying 供应；C．treating 对待； D．presenting 呈现。在孩子六个月大时停止“喂”母乳，故选 A。 43． 】 B 考查动词的辨析和对语境的理解。 A． developed 发展； B． moved 移动； C． continued 继续； D． queued 排队。不吃母乳而转向喝牛奶，故选 B。 44． D 考查名词的辨析和对语境的理解。 A． market 超市； B． school 学校； C． kindergarten 幼儿园 ； D． hospital 医院。本句是对本段的事件的回顾，在超市孩子身体突然发生异样，所以医院要在医院治疗。故选 D。 45．B 考查名词的辨析和对语境的理解。A．water 水；B．milk 牛奶；C．juice 果汁；D．cheese 奶酪； 本段结尾有提示 it must have previously had some sort of milk product on it。有奶制品在车上才 导致孩子过敏发病，故选 B。 46．C 考查形容词的辨析和对语境的理解。 A．dirty 脏的； B．rough 粗糙的；C．clean 干净的；D．smooth 光滑的。看起来“干净” ，才会把孩子放那儿。故选 C。 47．D 考查动词的辨析和对语境的理解。A．remained 保持；B．1eft 离开；C．painted 画；D．gone 是 go 的过去分词，在这里 go 作系动词，意为“变得 ......” ，go blue 发青。故选 D。 48．A 考查形容词的辨析和对语境的理解。A．wrong 错的；B．sensitive 敏感的；C．important 重要 的；D．strange 奇怪的，陌生的。根据前面内容，我们知道是 something wrong(出了问题） 。故选 A。 49．B 考查名词的辨析和对语境的理解。A．feet 脚；B．fingers 手指；C．toys 玩具；D．medicine 药。 把“手指”放到嘴里，符合儿童习惯。故选 B。 50．C 考查副词的辨析和对语境的理解。A．nowadays 现在；B．presently 目前；C．previously 以前； D．afterwards 后来。 以前有人用过的推车，可能有一点儿牛奶制品掉在上面。故选 C。 51． A 考查名词的辨析和对语境的理解。 A． pizza 披萨饼； B． pancakes 煎饼； C． noodles 面条； D． chicken 鸡肉。下文有提到“I remember going to Pizza Hut for my daughter’s birthday. ” ，故选 A。 52．B 考查动词短语的辨析和对语境的理解。leave out 忽略,漏掉；turn in 上交;break into 闯人。kick off 开始??，意为：他的过敏又被味道激起。故选 B。 53．C 考查连词的辨析和对语境的理解。 当时没有意识到， “而”到现在才意识到他那是过敏，前后表示 对比和转折。A．when 当??的时候；B．or 或者，否则；C．but 但是；D．while 而。 54． A 考查动词短语的辨析和对语境的理解。 attend to 照顾;worry about 担忧;appeal to 吸引;take over 接管。妈妈请假不工作去“照顾”孩子;故选 A。 55． D 考查动词的辨析和对语境的理解。 A． writing 写； B． explaining 解释； C． dictating 听写； D． reading 读。 “阅读”成分标签。故选 D。 56．B 考查形容词的辨析和对语境的理解。爸爸在网上“辛苦”研究，尽力找到适合孩子吃的专门的食物。 heart-touching 动人心弦的； painstaking 辛苦的；easygoing 悠闲的；peace-loving 爱好和平的。故 选 B。 57．A 考查动词的辨析和对语境的理解。miss out 错过；make out 弄清楚，理解； sell out 卖完;give out
页 14 第
分发。故选 A。 58．B 考查形容词的辨析和对语境的理解。A．slight 轻微的；B．severe 严重的；C．specific 特定的， 特殊的；D．simple 简单的。孩子过敏是如此严重，以致于夫妇俩专门为他准备了自己的橱柜放食物。故 选 B。 59．C 考查介词短语的辨析和对语境的理解。在幼儿园“偶然” （不小心）被喂了奶酷。after all 毕竟， 最终；on purpose 故意地；by accident 偶然；in fact 实际上。故选 C。 60．D 考查名词的辨析和对语境的理解。A．teacher 老师；B．babysitter 临时照顾幼儿者；C．friend 朋 友；D．mother 妈妈。根据上下文可知，这里应该是“妈妈”担忧孩子上学时会发生什么。故选 D。 考点：考查故事类短文的阅读。 61. celebrates 62. black 63. including 64. Development 65.being/ existence 66. Popular67. birth 68. kids / children 69. named/called 70. display/show 71． 【小题 1】whom 改为 whose 【小题 2】lent 改为 borrowed 【小题 3】book 改为 books 【小题 4】去掉 back 【小题 5】surprising 改为 surprise 【小题 6】search 改为 searched 【小题 7】one 改为 it 【小题 8】about 改为 with 【小题 9】lie 改为 lying 【小题 10】lose 后加 a 或 my 或 this 【解析】 试题分析： 通过本文的阅读和改错，考查学生的固定搭配和时态和非谓语动词的用法、连词、冠词的区别 等。 【小题 1】whom 改为 whose 考查定语从句的关系词。 whom name is Rose 是定语从句修饰前面的 friend。句意：我有一个名字叫 Rose 的好朋友。whom 作宾语，whose 作定语，意思是：?的，在这里关系 词应该在从句中做定语， 【小题 2】lent 改为 borrowed 考查动词的用法。句意：她借了我最喜欢的一本书，lent 借出，borrow 借到，根据语境可知是 borrowed。 【小题 3】book 改为 books 考查名词复数。one of 后面的名词一定是复数名词，意思是：许多种的一 个。 【小题 4】去掉 back 考查动词的用法。return 的意思是：归还。不用再加 back，所以去掉 back。 【小题 5】surprising 改为 surprise 考查固定搭配。to one’s surprise 是固定搭配，意思是：令人 惊奇的是。 【小题 6】 search 改为 searched 考查动词的时态一致性。 全文都是一般过去时， 这里也应该保持一致， 用过去式。 【小题 7】one 改为 it 考查代词。one 泛指一个，it 指前面出现的 book。 句意：我没有找到那本书。 【小题 8】about 改为 with 考查介词。be angry with sb. 意思是：生某人的气，句意：我很生她的气。 【小题 9】lie 改为 lying 考查非谓语动词做宾语补足语。find ? doing，发现?正在做某事。句意： 我发现那本书正在我的枕头底下。 【小题 10】friend 前加 a 或 my 或 this 考查名词。friend 是可数名词，前面应该用冠词或代词修饰。 考点：短文改错。 72． One possible version:
页 15 第
How to Protect Our Eyesight Now in schools, more and more students got near-sighted. As is shown in the picture, more than 80% of the students in our class wear glasses. And it’s not difficult to find the causes to this phenomenon. Long time of studying in the classroom with no time to refresh our eyesight is one of the causes. I think poor light is also the cause because our eyes easily get tired in the poor light. In addition, lack of sleep also contributes to this result. As far as I am concerned, measures should be taken to protect our eyesight. Firstly, students should be given more time to do some exercise to refresh ourselves. Secondly, learning conditions need to be improved, especially the poor light in the class room. Thirdly, doing eye exercises regularly every day is a great necessity. Besides, enough sleep also contributes to the improvement. 【解析】 试题分析：本文是说明文，内容包括：指出图中所反映的现象，并从阅读时间，光线，眼保健操及睡眠等 方面，谈谈保护眼睛的具体做法。本文应该以一般现在时为主，人称以第三人称为主；注意增加细节，使 衔接合理，还要尽量用高中阶段学习词汇和句型。注意长短搭配。 【亮点说明】本文结构明确，思路清晰。分三段把内容要点都涵盖了。同时注意应用较高级的短语和句子 为文章增色不少，比如 As is shown in the picture，As far as I am concerned， contributes to 还 有较复杂的句子 Long time of studying in the classroom with no time to refresh our eyesight is one of the causes.好人非谓语动词的用法等。并注意了句子的变化和衔接如 In addition，Besides。 考点：看图作文。