当前位置:首页 >> 高中教育 >>

学案8101


Module 1 Deep South Ⅰ.课标单词 1.__________(adj.)每年的 2.__________(adj.)极端的,极度的 使 陷 入 困 境 4 . __________(v.) 使 平 衡 _______(adj) 平 衡 的 3.__________(v.)储存,留存; __________(n) 平 衡 , 天 平

5 .

__________(adj.) 令 人 沮 丧 的 ; 令 人 抑 郁 ________(adj) 沮 丧 的 ; 抑 郁 的 ________(v) 使 沮 丧 __________(n) 沮丧 6.__________(n.)最少量;最小数)7.__________(n.)荣幸 8.__________(v.)对 待??如朋友 9 . __________(n.) 深 度 → __________(adj.) 深 的 → __________(v.) 加 深 ; 使 变 深 11.__________(adj.)不正常的,反常的

10.__________(v.)促进,增进→__________(n.)促进;促销

→__________(adj.反义词)正常的 12.__________(n.)缺乏;没有→__________(adj.)缺席的 13.__________(v.)阻止;打消??的念头→__________(v.)鼓励→__________(n.)勇气;信心 14.__________(n.)紧急情况;突发事情→__________(adj.)出现的;新兴的→__________(v.)出现;显 现出来 15.__________(n.)可靠性→__________(adj.)可靠的→__________(v.)依赖;依靠 16.__________(n.)鼓舞;启示;灵感→__________(v.)鼓舞 Ⅱ . 常用短 语 1 . ____________ 平均 2 . ____________ 使适 应 3 . ____________ 以??形式

4. ____________陷入 5. ____________引入注目, 突出 6. ____________进入, 到达 7. ____________ 特别地 8 . ____________ 进入视野 9 . ____________ 想出;提供 10 . _______________ 信守诺言 11._____________________阻止某人做某事 12.____________如果;假使 Ⅳ.模块语法 1. It worries her a lot ________ her son is more and more dependent on her. A. when B. that C. as D. because 2. On Saturday afternoon, Mr. Green went to the market, ________ some bananas and visited his cousin. A. bought B. buying C. to buy D. buy 3. The fire spread through the hotel but everyone ________ get out. A. had to B. would C. could D. was able to 4. Reading is to the mind ________ food is to the body.A. that B. what C. which D. while 5. Reading a book every day and doing morning exercises every morning ________ good habits. A. is B. have C. are D. will

6. His classmate has been_______to the general manager,but he remains the same. A.raised B.risen C.lifted D.promoted

7. Despite some difficulties, China has achieved a lot in the past year________. A. off balance B. in the balance C. on balance D. on the balance (1)________is no possibility that he can pass the exam. A. It B. that C. There B. Have (2)Eugene’s never willing to alter any of his opinions. It‘s no use ________ with him. A. to argue B. arguing C. argued D. having argued (3)What we used to think ________ impossible now does seem possible. A.is B.was C.has been D.will be (4)__________ makes this shop different is that it offers more personal services. A.What B.Who C.Whatever D.Whoever (5)Alice,__________ careful with your pronunciation. A.is B.do be C.does be D.do (6)Why don't you put the meat in the fridge? It will ________ fresh for several days. A. be stayed B. stay C. be staying D. have stayed (7)—We haven't heard from Jane for a long time. —What do you suppose ________ to her? A.was happening B.to happen C.has happened D.having happeneded 1.(2009· 辽 宁 卷 )My parents have promised to come to see me before I ________ for Africa. A. have left B. leave C. left D. will leave 2.(2009· 浙江卷)—Is there any possibility ________ you could pick me up at the airport? —No problem. A.when B. that C.whether D. what 3.(2009· 湖南卷)Either you or one of your students ________ to attend the meeting that is due tomorrow. A. are B. is C. have D.be 4. (2009· 四川卷)Ladies and gentlemen, please remain ________ until the plane has come to a complete stop. A. seated B. seating C. to seat D.seat 5. (2008· 陕西卷—Did you go to the show last night? —Yeah. Every boy and girl in the area________ invited. A. were B. have been C. has been D. was 阅读理解 “In only six days I lost seven pounds of weight.” “Two full inches in the first three days!” These are the kinds of statements used in magazine, newspaper, radio and television ads, promising new shapes and new looks to those who buy the medicine or the device. The promoters of such products say they can shape the legs, slim the face, smooth wrinkles, or in some other way add to beauty or desirability. Often such products are nothing more than money-making things for their promoters. The results they produce are questionable, and some are dangerous to health. To understand how these products can be legally promoted to the public, it is necessary to understand something of the laws covering their regulation. If the product is a drug, FDA (Food and Drug Administration) can require proof(证明) under the Food, Drug, and Cosmetic Act that it is safe and effective before it is put on the market. But if the product is a device, FDA has no authority to require premarketing proof of safety or effectiveness. If a product already on the market is a danger to health, FDA can request the producer or distributor to remove it from the market voluntarily, or it can take legal action, including seizure(查封) of the product. One notable case a few years ago involved an electrical device called the Relaxacisor, which had been sold

for reducing the waistline. The Relaxacisor produced electrical shocks to the body through contact pads. FDA took legal action against the distributor to stop the sale of the device on the grounds that it was dangerous to health and life. Obviously, most of the devices on the market have never been the subject of court proceedings(法律诉讼), and new devices appear continually. Before buying, it is up to the consumer to judge the safety or effectiveness of such items. 1.It can be inferred that the ads mentioned in the text are ________. A. objective B. costly C. unreliable D. illegal 2.Which of the following is true according to the text? A.The court is in charge of removing dangerous products. B. New products are more likely to be questionable. C. The production of a device must be approved by FDA. D. The promoters usually just care about profits. 3.FDA can ask for the proof of safety and effectiveness of a product ________. A. if it is a drug B. if it is a device C. if its consumers make complaints D. if its distributors challenge FDA's authority 4.The Relaxacisor is mentioned as ________. A. a product which was designed to produce electricity B. a product whose distributor was involved in a legal case C. a successful advertisement of a beauty product D. an example of a quality beauty product 5.The author intends to ________. A. make consumers aware of the promoters' false promises B. show the weakness of the law on product safety C. give advice on how to keep young and beautiful D. introduce the organization of FDA Module 1 Deep South Ⅰ.单词拼写 1. I haven't started writing the article yet—I'm still waiting for i_____________. 2. I'm e___________ sorry to have troubled you. 3. A small child has to learn to keep his b________ before it can walk far. 4. The a________ of color in that drawing makes it dull. 5. You'd better wear a hat, or you'll get s___________. 6. Steel output reached an________(年度的)figure of one million tons. 7. The young army officer was ___________(提升)to captain. 8. The __________(最低的)temperature in winter in his hometown is up to -20℃. 9. The island is mainly ________(居住)by sheep. 10. Lifeguards are trained to deal with ______________(紧急情况). Ⅱ.单项填空 1. I regret ________that I am unable to go out with you. A. deep B. deeply C. deepen D. depth

2.Every day the boy, together with his classmates, ________to go to the sports ground and ________football________themselves. A.are noticed; play; enjoying B.is noticed; plays; enjoying C.are noticed; plays; enjoys D.is noticed; play; enjoying

3.Don't get excited and________balance.

A.keep a B.keep the

C.keep your D.kept your

4.He has been________to general manager because of his excellent work in the company. A.proposed B.produced C.promoted D.programmed 5.Father and son________ standing on the roadside. Beside them________a cart and horse. A.was;was B.were;were C.were;was D.was;were A. To trap B. Trapping C. Trapped D. To be trapped A. at B. in C. for D. from

6. ________in the iron box, the tiger got angry.

7. The doctor's advice discouraged him ________ smoking.

8. (2009· 银川实验中学模拟)They didn't buy the car. ________ they didn't like its color; ________, it was too expensive. A. For one thing; for another B. For on thing; but also C. On the one hand; for another hand D. For the one hand; on the other hand 9. ________ in loveless marriages, many women feel that life is colorless. A. To trap B. Trapping C. Trapped D. To be trapped 10. This project ________ helping poor children living in remote areas receive education. A. adapts to B. aims at C. intends to D. concentrates on 11. The ________ Tsingtao Beer Festival attracted many people from home and abroad. A. anniversary B. every year C. annual D. modest 12. (2009· 江西贵溪模拟)President Hu Jintao said economic growth is the basis for strengthening defense capability(能力), which is,________,an important indicator(指标)of overall national strength. A. in turn B. in return C. on a large scale D. in a row 13. (2009· 全国名校联考)—I failed to pass the college entrance examination this year. —Don't lose heart. Just improve your study method and you ________ next year. A. succeed B. are succeeding C. have succeeded D. will succeed 14. She never speaks ill of anyone in his or her ________. A. absence B. presence C. leave D. lack 15. Her talents ________ in comparison with others. A. stood for B. stood up C. stood by D. stood ou Ⅳ.完形填空 We were flying from Los Angeles to Washington D.C., when I __1__ a lavatory call light in the coach cabin. There I found a young mother struggling with her kids. Everything was a __2__ , and the mother, who was near craziness, told me she had no more diapers (尿布) or other __3__ onboard the aircraft. Through her tears, she informed me that they had __4__ their flight the previous night in __5__ and because she had very little money, she and her son had spent the night on the airport floor. Since she hadn't __6__ to miss the flight, she was forced to use up most of her supplies and __7__ money she had to feed them. As she stood in front of me, crying, holding her beautiful son, I could see the __8__ and

hopelessness on her face. And, as a mother of three beautiful daughters,I could feel her __9__. I immediately asked for __10__ from the other flight __11__. They brought cloth towels from first class to assist in __12__ up both mom and the infant. Then I asked several families if they could __13__ extra diapers,formula (配方奶) and clothes for the child. After the young mother and her son had changed their __14__ and the baby had gone to sleep, I sat with her, holding her hand, trying to __15__ some support and __16__ for the remainder of the flight Once we __17__ , the mother thanked me for all I had done; she said softly, “You're not the flight attendant; you're a sky angel.” __18__ my flight attendant __19__, she continued, “And those are your

angel wings.” __20__ those words she turned and walked down the jet way, her child in her arms, and boarded the plane for New Hampshire. 1. A. replied B. answered C. dealt with D. solved 2. A. mass B. mess C. mixture D. embarrassment 3. A. cloth B. clothes C. diapers D. clothing 4. A. missed B. caught C. delayed D. lost 5. A. Washington B. New Hampshire C. Los Angeles D. New York 6. A. supposed B. expected C. planned D. scheduled 7. A. however B. whole C. whatever D. total 8. A. despair B. hopefulness C. craziness D. sorrow 9. A. ache B. misfortune C. wound D. pain 10. A. food B. money C. assistance D. diapers 11. A. passengers B. families C. attendants D. pilots 12. A. picking B. wrapping C. clearing D. cleaning 13. A. spare B. share C. provide D. donate 14. A. clothing B. clothes C. cloth D. diapers 15. A. devote B. provide C. contribute D. leave 16. A. supplies B. accompany C. comfort D. courage 17. A. landed B. took off C. separated D. got off 18. A. Touched B. Touching C. To touch D. Having touched 19. A. decorations B. wings C. rewards D. prizes 20. A. After B. Saying C. With D. Speaking

Module 1 答案 Annual extreme trap balance depressing minimum privilege befriend Depth deepen deep promote Promotion abnormal normal absence absent discourage encourage courage Emergency

emergen

emerg reliability reliable

rely inspiration

inspire

on average adapt to in the form of be trapped in stand out set foot on in particular come into sight come up with keep one's promise discourage sb. from doing sth in case of Ⅲ.重点句型 答案:Covering about 14 million square kilometres around the South Pole Not until;did the British explorer James Cook cros It took Shackleton 17 days to reach 答案:1.B 2:A 3 D 4. B 5. C 考点探究解密 答案与解析:D 句意:他同学已被提升为经理,而他依旧没变。raise vt.不与 to 连用,意为“使?? 上升” ;rise vi.意思是“上升,上扬,升起” ,无被动;lift vt.“提起,抬高”指把东西抬离地面;promote “提升,晋升” ,be promoted to 被晋升/提拔为??;由句意知选 D 项。 1.答案与解析:D 句意: 他同学已被提升为经理, 而他依旧没变。raise vt.不与 to 连用, 意为 “使?? 上升” ;rise vi.意思是“上升,上扬,升起” ,无被动;lift vt.“提起,抬高”指把东西抬离地面;promote “提升,晋升” ,be promoted to 被晋升/提拔为??;由句意知选 D 项。 2.答案与解析:答案:(1)balance (2)keep the natural environment's balance 3.C 句意:尽管有一些 困难,但总的来说中国在过去的一年中还是获得了很多。off balance 不平衡;in the balance 未定的, 不确定的;on balance 总的来说;on the balance (1)外出多年后,我又回到了家乡。 (1)After an absence of many years, I returned home. (2)我很快就察觉到 (2)I soon noticed his absence from the lecture. 答案:(1)Who do you think was the first person to set foot on Australia? (2)外援使该国战后恢复稳定。 答案:(2)Foreign aid set the country on its feet after the war. (3)该集团计划创办一家进口公司。 答案:(3)The group plans to set up an import business. (1)__________(万一)fire,call 119. 答案:(1)In case of (2)Even __________(如此),you should give up an explanation. 答案:(2)in that case (3)__________(决不)should you leave your post. 答案:(3)In no case 答案与解析:C There is no possibility that...是固定句式,意思是“没有可能……”。故选 C。 答案与解析:B “It?s no use doing sth.”是固定句式,意思是“干……是没有用的。”与此相近的还有: “It?s no good doing sth.”意为“干……是没有好处的。” 活学巧练: 答案:CBB AB BCB: B 句意: 我父亲答应在我动身去非洲前来看我。 主句中 have promised to come to see me 表示“答应将要来看我”,时间状语从句中的动词应用一般现在时代替将来。 B Is there any possibility that...有……的可能吗?that 在句中引导同位语从句,补充说明 possibility 的 具体内容。 3.(2009· 湖南卷 B 句意:你或者你的一位学生要参加定于明天的会议。本题主语由 either...or...连接, 谓语动词要根据 or 之后的部分来确定单复数形式, 该句中 or 后是 one of your students, 所以谓语动词用单数形式。 4.A seat 为及物动词,be seated 表示坐着的状态。句意:女士们,先生们,请坐好直到飞机完全停 下。句中 remain 为系动词,后接 seated 作表语。

5.(2008· 陕西卷) 答案与解析:D 主语是 every boy and girl,表示单数概念,故谓语动词用单数, 且询问昨晚的情况,有明确的过去时间,所以应选择 was。 6. 答案与解析: D 句意:所有人对这部电影的评价都不高,事实上,它没有可能在电影节上参选。 there is (no) possibility/chance of 动 名 词 的 复 合 结 构 , 意 为 “……( 没 有 ) 可 能 ” , There is no possibility/chance that 从句也可表示同样意思。 7.(2008· 上海卷) 。答案与解析:D eating vegetables in childhood helps to protect you against serious illnesses in later life 与该句句首的 it 表达同一概念,故 it 为形式主语, 8.(2008· 福建卷) :A but 表示前后语意转折,根据语境应排除 C、

Module 2 The Renaissance Ⅰ.课标单词 1.__________(v.)对……征税,向??课 2.__________(v.)逃跑,逃掉 3.__________(v.)恳求;呼 吁 4.__________(v.)寻找;寻求 5.__________(n.)方面;利益 7.__________(n.)自由;自由权 6.__________(n.)(对错事或坏事

应负的)责任

8.__________(n.)激情,热爱 9.__________(adj.)

引起烦恼的;令人不安的→________(v.)打扰;扰乱→__________(n.)打扰;妨碍 10.__________(n.) 效果;作用→__________(adj.)有效的;起作用的 11.__________(v.)激发,激励→__________(n.)

激起动机; 意图 12. __________(n.)(犯罪)嫌疑人; 可疑分子→________(n.)猜疑; 疑心→__________(adj.) 多疑的; 可疑的 13. __________(v.)鼓舞, 激励→__________(n.)鼓舞; 启示; 灵感 14. __________(n.) 职业→_____________(adj.)专业的;职业的 Ⅱ.常用短语 1.____________出发去某地 2.____________把??抛在后面 3.____________代表?? 5.____________到(某个数量) 6.____________

4.________________厌倦做某事;厌烦做某事 依靠,依赖;取决于(条件、情况) 9.____________导致,通向,通往 Ⅲ.重点句型

7 . ____________ 历 史 上

8 . ____________ 获 得 自 由 的

10.____________从事,开始做(某项工作)

1.________the best example of a new lifelike style of painting that amazed people when it was first used. 它被认为是一种新的形象逼真型绘画的最好代表,这种绘画风格一经使用就使人们惊叹不已。 2.Painters discovered _____perspective and the effects of light..画家们发现了如何使用透视法和光线的 效果?? Ⅳ.模块语法及词汇应用 1. Don't use words, expressions or phrases ________ only to people with specific knowledge. A. being known B. having been known C. to be known D. known 2. ________such heavy pollution, it might be a bit late to clean up the river. A. Having suffered B. Suffered C. To suffer D. Being suffered 3. The bank is reported in the local newspaper ________ in broad daylight yesterday. A. being robbed B. having been robbed C. to have been robbed D. robbed 4. There's a man at the reception desk who seems very angry and I think he means ________ trouble. A. making B. to make . to have made D. having made 5. After the Arab states won independence, great emphasis was laid on expanding education, with girls as well as boys ________ to go to school. A. to be encouraged B. been encouraged C. being encouraged D. be encouraged 6. —Come on, Mary!What's up? —My brother. I've just heard the news of ________ from that good job. A. his having fired B. his firing C. his having been fired D. his fired 7.(2010· 杭州高三模拟)—Did he say something in the lecture that ________ you? —Not really. Actually I felt sleepy over his speech.

A. adjusted to B. attached to C. referred to D. appealed to 8.The man________of shooting 6 school children was caught by Beijing police, the Xinhua News Agency reported on Friday. A.being suspected B.suspecting C.suspected D.to be suspected

9.This drug did not ________ his health, in fact, it seemed to have no ________ at all. A. effect; effect B. effect; affect C. affect; effect D. affect; affect 10. After he retired from office, Rogers ______ painting for a while, but soon lost interest. A.took up B.saved up C.kept up D.drew up 11.Go and join in the party.________ it to me to do the washing-up. A.Get B.Remain C.Leave D.Send

12.Zhang Ziyi is not present,so the director will accept the prize __________. A.on behalf B.in behalf C.on behalf of her D.in the behalf

13.I can think of many cases __________ students obviously knew a lot of English words and expressions but couldn't write a good essay. A.why B.which C.as D.where

活学巧练: (1)(2007· 安徽)—Robert is indeed a wise man. —Oh,yes.How often I have regretted ________ his advice! A.to take B.taking C.not to take D.not taking

(2)(2007· 浙江)The children talked so loudly at dinner table that I had to struggle ________. A.to be heard B.to have heard C.hearing D.being heard

(3)What worried the child most was ________ to visit his mother in the hospital. A. his not allowing B. his not being allowed C. his being not allowed D. having not been allowed

(4)—Can the project be finished as planned? —Sure.________ it completed in time,we'll work two more hours a day. A.To have got B.To get C.Getting D.Having got

(5)Her father ________ in the U.S.A. for another year,so that she could work toward her master's degree. A.agreed her to stay 考 题 演 练 B.permitted her stay C.let her staying D.approved of her staying

1.(2009· 山东卷)—John and I will celebrate our fortieth wedding anniversary next month. —Oh,________! A. cheer up B. well done C. go ahead D. congratulations

2.(2009· 辽宁卷)________,you need to give all you have and try your best. A. Being a winner B. To be a winner C. Be a winner D. Having been a winner 3.(2009· 安徽卷)We tried to find a table for seven, but they were all ________. A. given away B. kept away C. taken up D. used up

4.(2009· 安徽卷)The play ________ next month aims mainly to reflect the local culture. A. produced B. being produced C. to be produced D. having been produced

5.(2009· 上海卷)With the government's aid, those ________ by the earthquake have moved to the new settlements. A. affect B. affecting C. affected D. were affected

6.(2008· 江苏卷)To learn English well, we should find opportunities to hear English ________ as much as we can. A. speak B. speaking C. spoken D. to speak

7.(2008· 浙江卷)It is one of the funniest things ________ on the Internet so far this year. A. finding B. being found C. to find D. found

8.(2008· 陕西卷)The moment I got home, I found I ________ my jacket on the playground. A. had left B. left C. have left D. was leaving

9.(2008· 全国Ⅰ)After studying in a medical college for five years, Jane ________ her job as a doctor in the countryside. A. set out B. took over C. took up D. set up Module 2 The Renaissance Ⅰ.单词拼写 1. She opened the door quietly so as not to d________ the sleeping boy. 2. A good teacher has to be able to m________ his/her students to study hard. 3. They didn't know who stole the money, but they s________ John. 4. I think it is your husband who is to b________ for the spoiled child. 5. The police a________ to the crowd not to panic last night. 6. This kind of material is a good ________(替代品)for leather. 7. Taking too much medicine has a bad ________(影响)on your body. 8. ________(基本上)I agree with your plans, but there are a few small points I'd like to discuss. 9. The ________(主题)of the book is a very interesting one. 10. Childcare for working mothers should not be ________(收税). Ⅱ.单项填空 1.They are________the most reasonable diet which will do good to their health.

A.seeking

B.stimulating

C.shaping

D.sinking

2.He recommended that a special committee________to look into the incident. A.were set up B.was set up C.be set up D.set up

3.After we moved into the new home,our neighbor came to________us. A.call on B.drop in C.drop out D.call at

4. The blue whale, ________biggest animal that has ever lived on this planet, is in________danger of dying out. A.a;the B.the;the C.a;/ D.the;/

5.________much is known about what occurs during sleep,the precise function of sleep and its different stages remain largely in the realm of assumption. A.Because B.For C.Since D.While

6.________into a great port,Qingdao plays an important part in the________of the province. A. Developed;developing B. Developing;developed C. To develop;develop D. Developed;development 7.________it rains when we can't find a place to escape from the rain? A.What if B.How come C.What about D.How about

8.Years later,these islands united as one,________a new nation. A.formed B.to be formed C.be formed D.forming

9.You can fly to New York this afternoon________you don't mind changing planes in San Francisco. A.as long as B.as far as C.except D.unless —________. D.You got it

10.—Whose advice do you think I should take? A.You speak B.That's it C.It's up to you

11.Nobody but doctors or nurses and those________by Dr. Hu________to enter the patient's room. A. invited; is allowed B. are invited; are allowed C. being invited; allowed D. invited; are allowed

12.—I can't find Mr.Smith.Where did you meet him this morning? —It was in the hotel________he stayed. A.that B.which C.the one D.where

13.—I'll thank you________my affairs alone. —I will.It's none of my business. A.for leaving B.not to leave C.for not to leave D.to leave

14.We shouldn't________him for the mistakes he has made. A.accuse B.blame C.charge D.claim

15.At times the balance in nature is________,resulting in a number of possibly unforeseen effects. A.troubled B.confused Ⅲ.翻译句子 1.这个项目的成功依赖于每位相关人士的支持(depend on)____________________________________ 2.据说明天他要动身去上海。(leave for)___________________________________________________ 3.恐怕我们必须把你留下。(leave...behind) 4.你想去哪儿都可以。(at liberty) 5.Everyone who has ever tried to draw a face knows that what we call it expression rests mainly on two things:the corners of the mouth,and the corners of the eyes. Ⅳ.阅读理解 Most people have heard of Shakespeare and probably know something of the plays that he wrote. However, not everybody knows much about the life of this remarkable man, except perhaps that he was born in the market town of Stratford-upon-Avon and that he married a woman called Anne Hathaway. We know nothing of his school life. We do not know, for example, how long it lasted, but we presume that he attended the local grammar school, where the principal subject taught was Latin. Nothing certain is known of what he did between the time he left school and his departure for London. According to a local legend, he was beaten and even put in prison for stealing rabbits and deer from the estate of neighboring landowner, Sir Thomas Lucy. It is said that because of this he was forced to run away from his native place. A different legend says that he was apprenticed(做学徒) to a Stratford butcher, but did not like the life and for this reason decided to leave Stratford. Whatever caused him to leave the town of his birth; the world can be grateful that he did so. What is C.disturbed D.puzzled

certain is that he set his foot on the road to fame when he arrived in London. It is said that at first he has no money or friends there, but that he earned a little by taking care of the horses of the gentlemen who attended the plays at the theatre. In time, as he became a familiar figure to the actors in the theatre, they stopped and spoke to him. They found his conversation so brilliant that finally he was invited to join their company. 1. In the early life of Shakespeare, he________. A. attended a public school B. lived in London C. studied Latin D. was put in prison for stealing cattle 2. Why was he forced to leave his native place according to this passage? A. Because he didn't want to go to school. B. Because he left for London to become famous. C. Because he had stolen deer and was beaten. D. No one knows for certain. 3. What is the reason why the world can be grateful? A.He wrote many world-famous plays. C.He was an actor. B.He became a good rider.

D.He liked to travel all over the world.

短文改错 In order to realize his dream, Bill Gates, richest man in the world, gave in studying in Harvard University, that is the most famous in the world. He set up a company and researching the computer software. An old saying go: “Interest is the best teacher. ” I quite agree with this idea. I began to be crazy about English when I was a little girl. I got particular interested in foreign cultures or customs. To meet us curiosity, I read English stories every day. It seemed to be the best “meal” of a day. As for a result, I always did very well in English exam. Interest is the key to success.

Ⅰ.课标单词 Flee appeal Seek behalf blame liberty passion disturbing disturb Disturbance effect effective motivate motivation suspect suspicion suspicious inspire inspiration profession professional Ⅱ.常用短语 leave for leave sth. Behind on behalf of get tired of doing sth up to depend on in history at liberty lead to take up Ⅲ.重点句型 1.It is believed to be Ⅳ.模块语法 2. how to use 3. where you started

D 2. A 3. C 4. B 5. C 6. C 7.(2010· 杭州高三模拟) D 考查动词短语辨析。根据下文可知演讲并没有吸引我,故选 appeal to 对??有吸引力。adjust to 适应;attach to 依附于??;refer to 提及。 8.C suspected of...为过去分词短语作定语修饰 the man。A、D 从时态上考虑不合适。 9. C 句意:这种药没有影响他的健康,事实上,似乎一点效果都没有。affect 是动词,意为“影响”; have no effect (on...)“(对……)没有影响” 10. A 这里 take up 表示“开始从事于” 。 11.C leave sth. to sb.把……交给某人。句意为:把打扫卫生交给我来做。 12.答案与解析:C 因为章子怡没有出席,导演代表她领奖。 13:D where 在这里引导定语从句,修饰前面的名词 case。 活学巧练:(1)(2007· 安徽) 答案:D (2)(2007· 浙江) A 3.答案:B(4 答案:B (5) D 考 题 演 练 1. 答案与解析:D cheer up“振作起来” ,表示鼓励;well done 干得好;go ahead 干吧(做吧,用吧); congratulations 祝贺。根据上句“我和约翰将在下月庆祝结婚四十周年纪念”可知,答语应是表示祝 贺。 2.( 答案与解析:B 句意:为了成为赢家,你要付出你的所有并全力以赴。所以空格部分在句中应 作目的状语,故要用动词不定式。 3. C 句意:我们想要找到一个七人餐桌,但它们都被占用了。give away 泄露;分发;keep away 使离开;use up 用尽,均不合题意。take up 占据,符合题意。 4. :C 句意:下月将要完成的那个戏剧主要反映当地的文化。play 与 produce 之间为被动关系, 又因 next month 为将来的时间,而 A 项指过去已完成的动作;B 项指正在被完成的动作;而 D 项经 常作状语,也表示已经完成的动作,故均可排除。 5 : C 句中有 have moved 作谓语, 因此空格处应选择能作定语的选项, 若 those 后有 who 可选 D 项, 这样构成一个定语从句,但缺少 who,因此只能选 affect 的过去分词形式作定语,因为 affect(影响)与 those(那些人们)之间是被动关系,故用 affected。 6. C 此处考查“hear+宾语+do/doing/done”结构,因为 English 是“被说” ,故用 spoken 作宾补, 表示被动。 7. D found 此处为过去分词作后置定语,用来修饰 things,与 things 构成被动关系。句意:这是今 年到目前为止在因特网上发现的最滑稽的事情之一。 8. :A found 为一般过去时态,而 leave 发生在 find 之前,故 leave 须用过去完成时态。 9. C 考查动词短语辨析。take up 为“从事,做??”的意思。 Module 2 Disturb motivate suspected Ⅱ.单项填空

blame

appealed substitute effect

Basically subject taxed

1. A 句意:他们在寻找有益于他们健康的最合理的饮食。理解句意可知答案是 A 项:seek vt. 寻

找;探索;追求。 2. C 动词 recommend 后的宾语从句必须使用虚拟语气,谓语用 should+V,should 可以省略。 3. :A call on sb.拜访某人;drop in on sb. 拜访某人;drop out 脱离;退出,退学;call at 到??作 短暂访问;停靠。理解句意可知答案是 A 项。 4. D 形容词最高级前用定冠词 the; in danger of ?在??危险中。 5 D 分析题目可知句中“much is known”与“remain largely in the realm of assumption”, 故答案是 D 项: while conj. 虽然(放在句首); 然而。 6.D 句意:青岛已经发展为一个大港,在省内的发展中起着重要的作用。根据句意可判断第一空格 处用过去分词作状语,第二个空格处用名词,in the development of...在……的发展中。 7. A 理 解句意可判断答案是 A 项:what if conj. “假使……呢?;若是……又怎么样?”,意思等于:What will or would happen if……?如果(假如)……将会怎么样? 8.Y D 此处是分词作结果状语。因 islands 与 form 是主动关系,故用现在分词 9. A 句意:如若您不介意在旧金山改换航班的话,你可以今天下午飞往纽约。理解句意可确定 答案是 A 项。 10. C 分析题目可知一方询问应接受谁的建议,另一方说接受谁的建议要取决于他自己,故答 案是 C 项:It's up to you. 这取决于你。/由你决定 11. :A 分析句子结构可知主语是 nobody, 第一个空格处用过去分词作定语,第二个空格处填写的 是谓语动词,故答案是 A 项。 12.D 本题考查 where 引导的定语从句,修饰名词 hotel。

13. D I'll thank you to do...意思是:求你做??;??好不好?并不是用来表示感谢的,而是不愿 意让对方插手自己的事的时候所说的。这句话的意思是:我的事你不要管好不好?还例 I'll thank you to shut up your foul mouth.闭上你的臭嘴好不好? 14. B accuse sb. of ?以??罪名指控某人 blame sb. for ?因??责备某人 charge sb. with ? 指控某人?? claim 是及物动词, “要求(拥有);索取,认领” 。理解句意可知答案是 B 项。 15. C 句意:自然界的平衡时常被打乱,从而导致大量可能不能预见的结果出现。根据句意可 知答案是 C 项:disturb vt. 妨碍,打扰; 扰乱,搞乱; 使心神不宁。 Ⅲ.翻译句子 1.这个项目的成功依赖于每位相关人士的支持。(depend on) support of everyone concerned. 2.据说明天他要动身去上海。(leave for) It is said that he is going to leave for Shanghai tomorrow. The project's success depends on the

3.恐怕我们必须把你留下。(leave...beh 4.你想去哪儿都可以。(a

We are afraid that we must leave you behind.

You're at liberty to go wherever you like.

5.Everyone who has ever tried to draw a face knows that what we call it expression rests mainly on two things:the corners of the mouth,and the corners of the eyes. 任何曾尝试画一张脸的人都知道,我们称之为“表情”的东西主要在于两个地方:嘴角和眼角。 阅读理解 1:C 细节理解题。从第一段中“...but we presume that he attended the local grammar school, where the principal subject taught was Latin.”可以得出答案 C 项。 2.:D 细节理解题。第二段对于他的出走做出一种种猜测,但在第三段作者说“Whatever caused him to leave the town of his birth; the world can be grateful that he did so.”由此我们可以看出作者并没有肯定 哪种说法。 3. A 推理判断题。从第三段中“What is certain is that he set his foot on the road to fame when he arrived in London.”中的“the road to fame”我们可以推断出,正是因为他离开家乡去了伦敦,才走上了文学 的道路,我们才读到了他不朽的著作,因此世界感激他这样做。 答案: In order to realize his dream, Bill Gates, ∧therichest man in the world, gave inup studying in Harvard University, thatwhich is the most famous in the world. He set up a company and researchingresearched the computer software. An old saying gogoes: “Interest is the best teacher. ” I quite agree with this idea. I began to be crazy about English when I was a little girl. I got particularparticularly interested in foreign cultures orand customs. To meet usmy curiosity, I read English stories every day. It seemed to be the best “meal” of a day. As for\ a result, I always did very well in English examexams. Interest is the key to success.

Module 3 Foreign Food Ⅰ.课标单词 1. __________(v.)应给予 2. __________(v.)使着迷 3. __________(adv.)贪婪地 臭名昭著的, 声名狼藉的 5. __________(adj.)固定的 6. __________(v.)谈到, 说起 4. __________(adj.) 7. __________(adv.)

随意地 8.__________(n.)赞美 9.__________(n.)趋势,趋向 10.__________(adj.)人造的;人工的 11.__________(adj.)(水果或庄稼)成熟的 12.__________(adj.)充足的;充裕的 13.__________(v.) 转化 , 转变 14 . __________(n.) 味道→ __________(adj.) 美味的 , 可口的→ __________(adj.) 无味的

15. __________(n.)方式; 方法→__________(n.)行为; 礼貌 16. _____________(n.)要求→__________(v.) 要求 17.__________(v.)招待,款待;请客→_____________(n.)招待;款待 18.__________(v.)(正式) 吃;喝→__________(n.)消费者 19.____________(n.)后果→__________(adj.)因??的结果而引起的; 理所当然的 20.__________(adj.)丰富的;充裕的→__________(n.) Ⅱ.常用短语 1. ____________而且 2. ____________结束 3. ________________与??有共同点 提到;查阅 5.____________以??为基础 4. ____________

6.____________放下,写出,镇压 7.____________

把??转变为?? 8.____________难怪 9.____________看出,理解 10.____________违反,违 背 11.____________放火烧?? 12.____________简言之 13.____________受欢迎 Ⅲ.重点句型 1.________I saw a three-year-old kid cheerfully chewing a chicken's head I had bad dreams for weeks. 我第一次看到一个三岁大的孩子高兴地啃着一只鸡头后,连续几周都做噩梦。

2.But one thing I ________ is the polite manner in which British people eat, even if it is just a potato. 但是让我非常佩服的是英国人吃饭的举止,哪怕仅仅是一个土豆,他们也会吃得斯斯文文。 3....the barbecue is ________ a piece of cooking equipment ________ the word the Australians use for a popular way of entertaining friends. ??烧烤野餐不仅是一件烧烤设备,而且也是澳大利亚人所使用的备受欢迎的娱乐朋友的一个词。 Ⅳ.模块语法 定语的复习 1. There are five ________ in our factory. A. woman drivers B. women drivers C. woman driver D. women driver 2. The assistant woks very hard. She is always the first ________ and the last ________. A. come; leave B. coming; leaving C. to come; to leave D. to come; leaving 3. —How was your recent visit to Qingdao? —It was great. We visited some friends, and spent the ________ days at the seaside. A. few last sunny B. last few sunny C. last sunny few D. few sunny last 4. I will never forget the day ________ I joined the party. A. that B. when C. in which D. where 5. The children climbed up the hill, ________they picnicked. A. on its top B. on the top of it C. on whose top D. on the top of that 6. A nucleus(原子核)is about ________ of an atom(原子). A. one million the size B. one million the size C. one million of D. a million of 活学巧练:汉译英 (1)他把他的成功归功于勤奋和耐心____________________________________ (2)由于我们的共同努力,任务提前完成了。 (3)It is rude to _______________ (对??评论)the appearance of other poeple. (4)The busmen have _____________ (声明, 陈述)that the strike will continue until general agreement is

reached about pay and working conditions. (4)He is brave enough to ______ ______ ______ ______ (承担所有的后果). (5)They've increasing the number of staff and ______ ______ ______(因此)the service is better. (6)今天的股市指数继续呈上升态势。 (7)人人似乎都在赶时髦,梳起整齐油亮的发型。 (8)他的设计正引领着女装新时尚。 补充 trend n.趋向,倾向;趋势,潮流 follow a trend 赶时髦 ②set the trend 引领时尚 ③the trend towards/to??的趋向 The current trend is towards more part-time employment. 现在的趋势是更多的人在兼职。 These figures reverse the trend of spending increases. 这些数字扭转了开支上张 练习题

1Many houses were destroyed in the hurricane which struck the area last week. ________, the victims had to live in the temporary shelters offered by the Red Cross. A. As a result of B. As a consequence C. As usual D. As for 2.The company has been________from a family business into a multi-million-pound operation. A.transferred B.transformed C.transported D.transmitted

3.(2009· 宁波模拟)—Jack Brown is very clever and he studies hard as well. —No ________ he always comes out first in the exam. A. answer B. question C. wonder D. problem 4.(2009· 山东青岛模拟)Hard work and lack of sleep has ________ her beauty and youth in recent years. A. worn out B. tried out C. made out D. sent out (1)(2007· 上海)His moive won several awards at the film festival, ________ was beyond his wildest dream. A.which B.that C.where D.it

(2)Oh, boy, why are you killing your time this way? Can't you find something ________ doing at all? A.useful B.valuable C.worth D.good

(3)(2007· 湖南)By serving others, a person focuses on someone other than himself or herself, ________ can be very eye-opening and rewarding. A.who B.which C.what D.that

(4)(2007· 湖南)“Things ________ never come again! ” I couldn't help talking to myself. A.lost B.losing C.to lose D.have lost

(5)We're just trying to reach a point ________ both sides will sit down together and talk. A.where B.that C.when D.which

考 题 演 练 1.(2009· 江苏卷)Nine in ten parents said there were significant differences in their approach to educating their children compared with ________ of their parents. A. those B. one C. both D. that 2.(2009· 江西卷)The ________ shoes were covered with mud, so I asked them to take them off before they got into ________ car. A. girl's;Tom's B. girls';Toms' C. girls';Tom's D. girl's;Toms'

3.(2009· 陕西卷)Gun control is a subject ________ Americans have argued for a long time. A. of which B. with which C. about which D. into which

4.(2008· 安徽卷)The two girls are getting on very well and share ________ with each other. A. little B. much C. some D. none

Module 3 Foreign Food

Ⅰ.单词拼写 1. Any kind of energy can be t___________ into electricity. 2. His illness is the c______________ of overwork. 3. The people of the village held parties to celebrate another a ________harvest. 4. He e____________ us for hours with his stories and jokes. 5. He o________ me $ 20 for my work last year. 6. Owning a private car is the ________(趋势) of modern living. 7. The product contains no________(人造的)colours, flavours or preservatives. 8. You've always been ________(使着迷)with making money. 9. The weather was bad and the food terrible,________(总而言之)the holiday was very disappointing. 10. I've never ________(品尝)figs(无花果),but I've heard they're very nice. Ⅱ.单项填空 1.Their son________ the Internet and couldn't pay attention to his study. A. was owed to 2.—Where are they? —They________ be in the forest, for it's getting darker and darker. A. mustn't B. won't be C. can't D. shouldn't 3.It was in so poor light that I couldn't________ what the newspaper said. A. make out B. let out C. spoke out D. cried out 4.It was only after he failed in the exam________ he realized that he had wasted so much time. A. which B. that C. it D./ B. ended up C. was obsessed with D. remarked

5.Those who________ the rules of history will be punished by history. A. stand for B. go against C. look for D.. lean against

6.—It's time to go to school.________ quickly. —I'm sorry. I'm too sleepy. It's all because of the TV series. A. Go to bed B. Dress up C. Dress yourself D. Set up 7.The couple never have words because they have________ with each other. A. nothing in common B. much out of the common C. little in common D. much in common

8.As is well known, a teacher should_ _______as well as teach. A. owe B. chew C. remark D. entertain

9.She received many________ on the design of her new dress.

A. dessert

B. requirement

C.customers

D.compliments

10. Women________ drink more than two cups of coffee a day have a greater chance of having heart disease than those________ don't. A. who; / B. /; who C. who; who D. /; /

11.—Do you have anything to say for yourselves? —Yes, there is one point________ we must insist on. A. why B. where C. how D. / 12.(2008· 福建卷)What's the ________ of having a public open space where you can't eat, drink or even simply hang out for a while? A. sense B. matter C. case D. opinion 13.(2008· 全国Ⅱ)The house still needed a lot of work, but ________the kitchen was finished. A. instead B. altogether C. at once D. at least 翻译 1.这对双胞胎有很多相似之处。(have...in common) 2.你辨认得出牌子上写的是什么吗?(make out) 3.李玉刚很受中老年朋友的欢迎。(be popular with) 4.他渐渐地爱上了这个文静的女孩。(fall in love with) 5. I think your food is, generally speaking, cold while ours is, generally speaking again, cooked, and you eat a lot of frozen food. 。Ⅳ.阅读理解 People become quite illogical when they try to decide what can be eaten and what cannot. If you lived in the Mediterranean, for instance, you would consider octopus (章鱼) a great delicacy (美味佳肴). You would not be able to understand why some people find it repulsive. On the other hand, your stomach would turn at the idea of frying potatoes in animal fat the normally accepted practice in many northern countries. The sad truth is that most of us have been brought up to eat certain foods and we stick to them all our lives. No creature has received more praise and abuse than the common garden snails. Cooked in wine, snails are a great luxury in various parts of the world. There are countless people who, ever since their early years, have learned to associate snails with food. My friend,Robert, lives in a country where snails are looked down upon. As his flat is in a large town,he has no garden of his own. For years he has been asking me to collect snails from my garden and take them to him. The idea never appealed to me very much, but one day, after a heavy shower, I happened to be walking in my garden when I noticed a huge number of snails taking

a walk on some of my prize plants. Acting on a sudden impulse (冲动), I collected several dozen, put them in a paper bag, and took them to Robert. Robert was delighted to see me and equally pleased with my little gift. I left the bag in the hall and Robert and I went into the living room where we talked for a couple of hours.I had forgotten all about the snails when Robert suddenly said that I must stay to dinner. Snails would, of course, be the main dish. I did not fancy the idea and I reluctantly followed Robert out of the room. To my surprise, we saw that there were snails everywhere, they had escaped from the paper bag and had taken complete possession of the hall. I have never been able to look at a snail since then. 1.The word “repulsive” in Line 5 Para.1 most probably means“________” A.disgusting B. pleasant C. acceptable D. delicious

2. We can infer from the second paragraph that when collecting the snails, the author________. A. was glad that he could share them with his friend B. was angry because they might damage his beloved plants C. was excited about being able to give his friend a surprise D. was depressed because it was hard to extinguish them all 3. The author finds that snails________. A. are as delicious as octopus B. are disliked in his hometown C. are the most controversial(争议的) food D. are as popular as fried potatoes 4. The best title of this passage might be“________” . A. One Man's Meat is Another Man's Poison B. Foods and Cultures C. Snail and Octopus D. People Are Illogical in Front of Delicacies 5. As indicated in the passage, people love different foods mainly because________. A. they live in different places B. they learn to eat certain foods in their families C. they have different understandings of delicacy D. they are too illogical to explain

Owe obsess greedily infamous fixed Remark casually compliment trend artificial ripe Transform taste tasty tasteless manner manners Requirement require entertain entertainment consume consumer consequence consequent abundant abundance Ⅱ.常用短语 what's more end up have...in common with refer to be based onput...down transform...into... no wonder make out go against set fire to in short be popular with Ⅲ.重点句型 1. 答案:The first time 2. do admire 3. not just; but

Ⅳ.模块语法 1. B 2. C 3. B 4. B 5. C 7. B 活学巧练:汉译英 (1)他把他的成功归功于勤奋和耐心 .(1)He owes his success to his diligence and patience. (2)由于我们的共同努力,任务提前完成了。Owing to our joint effort, the task was fulfilled ahead of time. (3)It is rude to ______ (对??评论)the appearance of other poeple. (3)remark on

(3)The busmen have ______(声明,陈述)that …

(3)stated

(4)He is brave enough to _____(承担所有的后果).(4)face/take all the consequence (5)They've increasing the number of staff and ____(因此)the service is better. (5)as a consequence 答案:(6)Today's figures continue the upward trend in the stock market. (7)Everyone seems to be following the trend for sleek shiny hairstyles. (8)His designs are setting new trends in women's fashion. 1 答案与解析:B 句意:许多房子在上周的飓风中被完全毁掉了,因此,灾民们只能住在由红十字 会提供的临时住所中。as a result of 由于??的原因,其后要接宾语;as a consequence 因此,表结果; as usual 像往常一样;as for 至于,就??而言。 2. B 本题考查 transform sth.from...to...这一短语。句意为:这家公司已由一个家庭企业变成拥有数万 英镑的运作机构。 3.( C 由前半句句意“Jack Brown 不仅聪明而且学习用功”可知答语意为“难怪他考试总得第一” 。 no wonder 难怪,符合句意。 4.( A 考查动词短语辨析。 句意: 近几年的辛勤工作和睡眠不足已使她不如以前年轻美丽了。 A 项“磨 损,(使)筋疲力尽,耗尽”,符合题意;B 项“试验”;C 项“理解,辨认,声称”;D 项“发送,分发”。 (1)—(5)ACBAA DCCB 一.Transformed consequence abundant entertained owed Trend artificial obsessed altogether tasted Ⅱ.单项填空 1. C 2.C 3. :B 4 A 5.B 6.B 7.C 8.A 9.D 10.D 11:D 12.C 13.:D 14.A

15.D 2. 翻译 1.这对双胞胎有很多相似之处。(have...in common) 答案:The twins have a lot in common. 2.你辨认得出牌子上写的是什么吗?(make out) 答案:Can you make out what that sign says? 3.李玉刚很受中老年朋友的欢迎。(be popular with) 答案:Li Yugang is popular with the young and the old. 4.他渐渐地爱上了这个文静的女孩。(fall in love with) 答案:He gradually fell in love with the quiet girl. 5.I think your food is,generally speaking,cold while ours is,generally speaking again,cooked,and you eat a lot of frozen 答案:我认为你们的食物总的来说是冷食,而我们的食物总的来说是熟食,并且, 你们吃很多冷冻食品。

阅读

ABCAB

参考范文: I think the picture shows us our beautiful earth on which we live. I can see the picture filled with green grass and trees.Butterflies are flying happily here and there. What a peaceful and beautiful sight! I can also see a hand, which, I think, stands for every citizen. As is known to all, our earth is being polluted. A lot of animals are endangered. It is everybody's duty to protect our environment and live in harmony with animals. Only when we realize the importance of protecting the environment can we really do something to stop pollution and have a brighter future Module 4 Which English? 基础自主回顾 Ⅰ.课标单词 1.__________(adv.)立即,马上 2.__________(v.)重要,要紧;有关系 3.__________(v.)很重要;

很 有 价 值 4 . __________(adj.) 独 一 无 二 的 ; 独 特 的 5 . __________(adj.) 极 好 的 ; 优 秀 的

6.__________(adj.)有关的;切题的 7.__________(v.)传达,传递 8.__________(v.)弄明白;澄清 9.__________(adj.)不明确的;含糊的 10.__________(v.)挑选,选择 11.__________(v.)收回;撤 销(说过的话) 12.__________(adj.)潜在的;可能的 13.__________(v.)征服;战胜 14.__________(v.) 反对 15.__________(adj.)更好的;更强的 16.__________(v.)将??分类 17.__________(n.)讨论; 辩论→辩论(v.) 18.__________辩论(v.)抱怨;不满→__________(n.) 19.__________(v.)得到,获得→ __________( 同 义 词 ) 20 . __________(adj.) 确 信 的 , 信 服 的 → __________(adj.) 令 人 信 服 的 → __________(vt.)使确信;说服 21.__________(n.)意义;含义→__________(adj.)重大的,重要的 22.__________(v.)拒绝接受→__________(n.)→__________(同义词) 23.__________(v.)反抗;抵抗→ __________(n.) 24.__________(n.)赞许;赞成→__________(vi.) Ⅱ . 常用短语 1 . ____________ 区分开 2 . ____________ 总之 3 . ____________ 开始做某事 6 . ____________ 以 ? ? 结 束 9 . ____________ 使某人失望

4 . ____________ 以 防 万 一

5 . ____________ 把 ? ? 看 作

7 . ____________ 对??达成共识 8 . ____________ 只要 , 假使

10. ____________在于 11. ____________更精确地说 12. ____________对??抱怨 13. ____________ 特别地;尤其 14.____________与??相关 15.____________回溯到 Ⅳ.模块语法 1.________a fire, hotel guests are asked to remain calm. A. As a result of B. In the event of C. By reason of D. In the time of

2.This crop doesn't do well in soils ________ the one for which it has been specially developed. A. outside B. other than C. beyond D. rather than

3.I'm sure ghosts don't exist. ________I have never seen one. A. First of all B. Now and then C. Day and night D. At least

4.The police came and they soon got the situation well ________. A. by hand B. in hand C. on hand D. with hand

5.We must keep our room clean. Dirt and disease go ________ you know.

A. from time to time B. hand in hand C. step by step D. one after another 6. The man was lying on the ground ________ dead. A. as possible as B. as well as C. as soon as D. as good as 7. —What do you think of the speech? —The speaker said ________ nothing worth ________. A. nearly; hearing B. hardly; listening C. scarcely; listening to D. almost; listening to 8. —Is Mr. White out of danger? —No, ________than before, I'm afraid. A. no better B. a little better C. not worse D. no worse 活学巧练: 用 oppose 的适当形式填空 (1)The villagers ______ the building of the motorway. (2)She seems very ______ ______ your going abroad. (3)In England, you must drive on the ______ side of the road. (4)The woman sitting ______ is a detective. (5)I thought she would be small and pretty, but she‘s completely______. (6)They debated ______ (关闭)the factory. (7)I______ ______ ______ his guilt. 我确信他有罪。 8)How can I convince ______ ______ ______ ______?我怎样才能使你相信她很诚实呢? 选择题 1. The US government threatened that it would ________ all its investment from the country if the country didn‘t reduce the customs duties. A. take B. move C. withdraw D. draw 2.(2009· 江西玉山模拟)He will surely finish the job on time ________ he’s left to do it in his own way. A. in that B. in case C. as long as D. as far as 3.He accidentally ________ he had quarrelled with his wife and then he hadn‘t been home for a long time. A.let down. let in C. let off D. let out 4.(2007· 上海)Small sailboats can easily turn over in the water ________ they are not managed carefully. A.thougt B.before C.until Dif 5.We thought there were 35 students in the dining hall, ________, in fact, there were 40. A.while B.whether C.what Dwhich 6______ and happy, Tony stood up and accepted the prize. A Surprising B Surprised C . Being surprised D . To be surprising Ⅴ.七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 (银川实验中学 2010 届高三英语第一次月考试卷) Richard's father died when he was five. Later on he lost his mother. An old woman felt sorry for the poor boy and often helped him. Of course he had no money to go to school. He had to work for a rich farmer. The man paid him nothing except food and clothes. __1__ He found some old books near the school and taught himself to read and write. __2__ It connected the village and the town. One morning people found there was a big stone on it. It stopped them from going to town. They had to move it away, or they had to cross the mountain if they had something to do in the town. But the stone weighed thirty tons at least and the strongest young men couldn't do that. __3__ Richard looked at it carefully for a while and said, “I have a way to move it away.” But few men believed him. __4__ Night fell and people went home. Only the boy stayed there. To their surprise, the villagers found the stone was gone the next morning. They didn't know which spirit had moved it away.__5__

“How could he?” the rich farmer called out. “He's only fifteen! He couldn't move it at all!” “He dug a big hole beside the stone ”, said the old woman, “And then he could easily push it into the hole!”Looking at each other, the farmers couldn't say a word. A. There seemed to be nothing strange in village. B. The old woman said Richard had done it all. C. There was a narrow path between two mountains. D. But the boy didn't lose heart. E. Some farmers even laughed at the boy. F. The boy hoped he could do something for the villagers some day. G. They discussed for a long time, but nobody knew what to do. Module 4 Which English? Ⅰ.单词拼写 1. Please c________ my apologies to your wife. 2. In a library, books and magazines are usually c________ by subjects. 3. She often c________ to her boss about her being paid badly. 4. The boy opened the box out of c________. 5. There have been many c________ though the world is in peace generally. 6. I think your child is a________(潜在的)singer. 7. He is expected to ________(阐明)his position at the conference. 8. Finally the Red Army finished the world-famous Long March by ________(克服)countless difficulties. 9. His style of writing is rather ________(独特的). 10The ________(意义)for college students of doing a part time job means more than money andsignificance Ⅱ.单项填空 1.—Will you go to his birthday party? —I won?t________ I am invited. I?m not satisfied with him. A. as if B. even though C. if D. after 2.A skilled worker can ________13 dark colours ________. A. tell;from B. tell;on C. tell; straight D.tell;apart 3.—Could you lend me your bike? —Yes. But ________you return it on Sunday. I?ll go out for a trip on it next week. A. as long as B. as well as C. as fast as D.as soon as possible 4.They ________that the price of books had increased. A. said B. thought of C. complained D. selected 5.Her hard work led to her success while my failure________ my laziness. A. was up to B. resulted in C. caused D. lay in 6.He made an attempt to ________ the misunderstanding about the origin of the language. A. clarify B. check C. claim D. clap 7.The incomes of skilled workers went up. ________, unskilled workers saw their earnings fall. A. Moreover B. Therefore C. Meanwhile D. Otherwise 8.The questionnaire takes ________ ten to fifteen minutes to complete and can be used along with the assessment interview. A. mainly B.punctually C. approximately D. precisely 9.(2008· 全国Ⅰ)I like getting up very early in summer. The morning air is so good ________. A. to be breathed B. to breathe C. breathing D. being breathed

10.(2008· 天津卷)The last time we had great fun was ________ we were visiting the Water Park. A. where B. how C. when D. why 阅读理解 Monday,7th of January until Sunday, 13thof January 2008 Feast until you're full!Come down to Munchies this week to enjoy the special dishes on offer at all of our food outlets. Order from the following: ●Succulent chicken rice ●Spicy satay beef ●Delicious noodle dishes ●Plump pork chops ●Seafood specialties ●Crunchy vegetables ●Sweet tropical fruit Halal food is available at the stall Malay Food Heaven. Win Prizes and Gifts!10% discount on all orders above $20.00 ●Spend$20.00 or more and win instant prizes from our lucky draw box. ●Collect a free party balloon and whistle for each young diner. ●Enjoy a free meal if you are the first customer of the day at any of our stalls. ●Win a holiday to Western Australia. A free raffle ticket is given with every receipt. Just fill in your information and place your entry in the box provided. Winner to be announced in The Straits Times on the 15th of January. Join in the Fun! Between 7.00 pm and 8.00 pm each evening until the 10th of January, your favorite Channel 3 television actors and singers will entertain you: ●May Lee ●Jackie Chen ●Kim Yap ●Kamal Autograph sessions will follow each performance! And who will be our extra special mystery star? Come down on Saturday at noon to find out. 1. Munchies Food Hall does NOT sell ________ . A. lamb B. beef C. prok D. chicken 2. The prices at Munchies are ________. A. lower than usual B. bargain prices for the opening C. lower for two people D. lower if you spend $21.00 3. Everyone who eats at Munchies will receive a ________. A. free raffle ticket B. lucky draw coupon C. free meal D. balloon and whistle 4. I will find out who has won the trip to Western Australia when I ________. A. watch Channel 3 television B. come down to Munchies at noon C. read The Straits Times on the 15th of January D. attend the lucky draw at Munchies Food Hall Ⅴ.七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 (辽宁省葫芦岛市第一高级中学 2010 届高三上学期第一次月考) Parents and doctors have the same worry over especially low birthweight newborns. __1__ A trend has therefore developed to make special formulas(配方)of extra nutrients and protein-rich foods for these tiny babies. Unfortunately, a British study has found that this practice could have negative long term effects, such as high blood pressure in adulthood. Between 1993 and 1995,Atul Singhal of the Institute of Child Health and his colleagues researched 299 full -term newborns, each of whom weighed very little for their age. The babies' moms had decided not to breastfeed(用母乳喂养).

_2__ The rest received a formula with more nutrients and 28 percent more protein than the standard formula. The growth of all of these children was compared to that of 175 similarly low birthweight babies whose mothers had chosen to breastfeed their children for their first 9 months. __3__ They found 83 babies from the normal-formula group, 70 babies from the extra-formula group, and 95 babies from the breast fed group. __4__ According to the latest data, children who had received the extra formula had significantly higher blood pressures than those in the other two groups. Seven human test have indeed shown that when infants are overfed before being stopped breastfeeding, they have an increased possibility to become fat as youngsters. No matter how big a child is at birth, he or she will probably reach the same adult height no matter how quickly the baby grows. But reaching one's adult size at a slow-to-moderate speed may have a lot of benefits, as Singhal says. __5__ A. Half of these children were given a normal infant(幼儿)formula for 9 months. B. When they grow up, they might have high blood pressure. C. These babies have very little energy because they are so small. D. Six to eight years later, the researchers gave the children a series of measurements and tests. E. The results were quite surprising. F. Tiny babies will grow much slower if they are not specially fed. G. His advice to parents: Be patient. Don't rush a child's growth. 答案:1—5 CADEG Module 5 The Conquest of the Universe Ⅰ.课标单词 1.__________(adj.)历史性的,有重大历史意义的 2.__________(v.)目击,亲眼看见;亲身经历 3. __________(v.)爆炸 4. __________(v.)看, 观察 5. __________(v.)承认; 认为 6. __________(adj.) 任意的;随机的 7 . __________(n.) 失败 8 . __________(v.) 指责 9 . __________(v.) 起誓保证 10 . __________(n.)( 刚 提 及 的 两 个 人 或 物 之 中 的 后 一 个 , 第 二 个 )11 . __________(n.) 部 分 12 . __________(v.) 预 知 ; 预 见 13 . __________(n.) 帮 助 14 . __________(adj.) 丰 富 的 ; 广 泛 的 15.__________(n.)同情;同情心 16.__________(adj.)一致的;吻合的 17.__________(n.)尊贵;尊 严 18.__________(adj.)剧烈的;激烈的 19.__________(adj.)稳定的;安定的 20.__________(adj.) 最高超的; 最优的 21. __________(v.)咨询; 请教 22. __________(adj.)习惯的→__________(vt.)使?? 习惯 23.__________(v.)假定,假设→___________(n.)假定,假设 24.__________(n.)耐心→__________(adj.)耐心的→__________(adv.)耐心地 25.__________(adj.)高级的,先进的→__________(vt.&vi.&n.)前进;取得进展;推进;增进 26.__________(v.)依靠;取决于→____________(n.)→__________(adj.)依靠的;依赖的 27.__________(n.)安慰;宽慰→__________(vt.)减轻;救济;解除 28.__________(n.)忠诚→__________(vt.)奉献;致力于 Ⅱ.常用短语 1.____________成功;及时到达,赶上 2.____________不管 3.____________祈望;祈求 4._______________________习惯于 5.____________开始做;着手进行 6.____________踏上 7. __________________依靠, 指望 8. ________________令某人悲伤的是 9. _________________与?? 一致 10. ________________________指责某人某事 11. ____________与??相似的 12. ____________ 一系列的;一连串的 13._____________________来帮某人 14.______________在??一开始的时候 Ⅳ.模块语法 1. ________seems strange to us is ________ the troublesome boy is getting along well with all his teachers. A. It;that B. What;how C. It;how D.What 2.Nobody believed his reason for being late for his class ________ his bicycle had broken down halfway. A. why B. because C. that D.which

3. ________she couldn ‘t understand was ________ fewer and fewer students showed interest in her lessons. A. What;why B. That;what C. What;because D. Why;that 4._____has helped to save the drowning girl is worth praising. A.Who B. That C. How D.Whoever 活 学巧练(1)They had to ________ (使习惯) themselves to the hot weather in the south.. (2)Somehow, I couldn't ________ (适应)the school life here. (3)他们将很快适应在课堂上讲英语。 翻译: (4)I hope to go to college next year,________I pass the exams. A.assumed B.assume C.assuming D.to assume (5)普遍认为他是世界最佳运动员。 He is widely ________________ the best player in the world. =He is widely ________________ the best player in the world. =______________he is the best player in the world. (6)We ________with thanks your timely aid when we were in trouble. A.attributed B.knowledge C.acknowledged D.promised (7)(2009· 四川南充模拟)The soldier was ________ of running away when the enemy attacked. A. sco lded B. charged C. accused D. punished (8.)—He got the first prize in his math contest. —Yes,I wondered how he did ________. A. make to it B. make to C. make successes D. make it (9)The most important thing is ________ with them about the future of the factory. A. to negotiate B. negotiate C. negotiating D. negotiated (10)To work means ________A. to earn a living B. earn a living C. earning a living D. earned a living 语法专练 (1)(2009· 潍坊 12 月检测)Later they discovered, ________ was news to him, that Pamela was the headmaster ‘s daughter. A.that B.which C.what D.who (2)(2007· 安徽)You can only be sure of ________ you have at present; you cannot be sure of something ________ you might get in the future. A.that; what B.what; / C.which; that D./; that (3)The traditional view is ________ we sleep because our brain is “programmed” to make us do so. A.when B.why C.whether D.that (4)I haven't seen her________the time________she had the accident. Afor; that B.since; when C.since; as D.for; when (5)See the flags on top of the building? That was ________ we did this morning. A.when B.which C.where D.what 1.(2009· 北京卷)At first he hated the new job but decided to give himself a few months to see ________ it got any better. A. when B. how C. why D.if 2.(2009· 湖北卷)Would you please ________ the paper for me and see if there are any obvious mistakes? A. look around B. look into C. look up D. look through 3.(2009· 江西卷)The fact has worried many scientists ________ the earth is becoming warmer and warmer these years. A. what B. which C. that D. though。 4. (2009· 四川卷)I like this house with a beautiful garden in front, but I don ‘t have enough money to buy __ A. one B. it C. this D. that 5.(2008· 江苏卷)—They are quiet, aren‘t they? —Yes. They are accustomed ________ at meals. A. to talk B. to not talk C. to talking D. to not talking 6.(2008· 重庆卷)People in Chongqing are proud of ________ they have achieved in the past ten years.

A. that B. which C. what D. how 7.(2008· 上海卷)As his best friend, I can make accurate guesses about ________ he will do or think. A. what B. which C. whom D. that 8.(2009· 安徽卷)We can never expect ________ bluer sky unless we create ________ less polluted world. A. a;a B. a;the C. the;a D. the;the 9.(2009· 湖北卷)His efforts to raise money for his program were ________ because no one showed any intention to take a cent out of their pockets. A. in place B. in sight C. in effect D. in vain Module 5 The Conquest of the Universe Ⅰ.单词拼写 1. May we offer our deepest s_____________ on the death of your wife? 2. Police have appealed for anyone who w_____________ the incident to contact them. 3. He a___________ Darth Vader of killing his father. 4. The word “explode”means “to b________ with a lot of force and loud noise.” 5. Most of the a________ nouns are uncountable. 6. The score is ___________(假设) to represent the achievement of an average 7-year-old boy. 7. She explained the question to the boy 5 times with great ___________(耐心). 8. You did that _____________(故意地),just to annoy me. 9. The 17th National Congress of the CPC is a _________(具有历史意义的)meeting, which is to have a great effect on our life. 10. He says he was there all the time, but I __________(发誓)I never saw him. Ⅱ.单项填空 1.If you feel tired and sick of fat food,that is ________you have to go to the hospital for a medical examination. A.why B.when C.whether D.what 2.As the economy develops, the national income goes up with a ________. A.beep B.peep C.leap D.heap 3.I know nothing about her except ________she is from Canada. A.how B.when C.that D.why 4. After five days ‘ climbing in the mountain, they reached ________they thought was the place they’ d been dreaming of. A.that B.where C.which D.what 5.To our ________, we can see Tom, our best friend, is beginning to recover from the wound. A.disappointment B.sorrow C.relief D.terror 6.Not ________to the cold weather there, he had to come back home again. A.accustoming B.accustomed C.being accustomed D.to accustomed 7.My friend wouldn‘t tell me ________his new car. A.did he pay how much for B.he paid how much for C.how much he paid for D.how much did he pay for 8.One of the chairs is ________. Put it back ________. A.out of the position; in position B.out of place; in place C.out of the position; in the position D.into a position; out of a position 9.I could hear the rain ________against the windows. A.was beating B.was defeating C.was striking D.was hitting 10.After the explosion, the policemen did a lot of work to find out some clues from the ________.

A.lookers-on B.viewers C.people D.witnesses 11.In the Spring Festival children feel like ________fire-crackers very much. A.setting off B.setting out C.setting foot on D.giving off 12.This textbook is for the ________students, not for the beginners. A.observation B.transportation C.advanced D.transfer 13.There are two rooms on the first floor,________is used as a guest room. A.a smaller of which B.a smaller of them C.the smaller of which D.the smaller of them 14.—You?ve booked a four o?clock flight? —What chance ________of taking an earlier plane? A.there is B.is it C.there it is D.is there 15.________your savings so fast, or you‘ll end up as a beggar. A.Stop to spend B.To stop to spend C.Stop spending D.Stopping spending Ⅲ.翻译句子 1.在这一学期的开始,他对足球特感兴趣。(at the very beginning) _____________________________________________________________________ 2.今天晚上很可能下雪。(be likely to) 3.我新买的这本书与她的相似。(be similar to) 4.这些建筑物亟待修葺。(in a state of) 5.But the whole world is shrinking into a small village as globalization(全球化) takes effect and many different cultures are disappearing. Ⅳ.阅读理解 In 2004, NASA's Opportunity rover found evidence in Martian (火星的) soils that water had once flowed across the surface there, arousing hopes that the red planet may once have supported primitive life. But a new study throws_some_cold_water,_and a big pinch of salt, on those hopes. “Liquid water is required by all species on Earth and we've assumed that water is the very least that would be necessary for life on Mars, ” said study team member Nicholas J. Tosca, a Harvard University postdoctoral researcher. “However, to really assess Mars' habitability we need to consider the properties of its water. Not all of Earth's waters are able to support life, and the limits of terrestrial (地球上的) life are sharply defined by water's temperature, acidity and salinity.” Tosca and his team analyzed salt deposits in the 4-billion-year-old Martian rock investigated by Opportunity. The new analysis shows that the water that would have flowed across these ancient Martian rocks may have been very salty. “Our sense has been that while Mars is a bad environment for supporting life today, long ago it might have more closely resembled Earth, ” said Andrew H.Knoll, also of Harvard and on the study team. “But this result suggests quite strongly that even as long as four billion years ago, the surface of Mars would have been challenging for life. No matter how far back we peer into Mars' history, we may never see a point at which the planet really looked like Earth.” The research was presented in February at the annual meeting of the American Association for the Advancement of Science in Boston. Halophiles, or organisms that can tolerate high—salinity waters, are known to exist in places on Earth, but they likely evolved from organisms that lived in purer waters, scientists think, making it unlikely that life would actually arise initially in extremely briny (多盐分的) waters. The high salinity, however, “doesn't rule out life forms of a type we've never encountered, ” Knoll added, “but life that could originate and persist in such a salty setting would require biochemistry distinct from any

known among even the most robust halophiles on Earth.” Knoll and Tosca also say the finding doesn't rule out the possibility that less salty waters once flowed on the planet. 1.The best title of the passage is________. A. Mars Perhaps Too Salty for Life B. Salt Water on Mars C. Life on Mars D. Research About Life on Mars 2. What does the author mean by saying “throws some cold water” in the second paragraph?_____ A. A new study let the researchers down. B. A new study proves the former hope does not work. C. It proved that there exists life. D. We should analyze the hope calmly. 3. According to Andrew H. Knoll, the study suggests that________. A. the surface of Mars was not suitable for life even long ago B. the surface of Mars was not like the surface of the Earth C. long ago the surface of Mars looked like the surface of the Earth D. the surface of the Earth is bad for life 4. From the passage we can know that________. A. there is possibility that there once exist less salty waters on the Mars B. no life existed on the surface of the Mars C. life on the Mars disappeared 40 billion years ago D. high salty water on the Mars stops life coming into being Ⅳ.模块语法 1B 2.B 3D 4B 5B 6. D 7. D 8. A

答案:1—5 DCGEB 第二篇阅读 CDABA 活学巧练:用 oppose 的适当形式填空 (1)opposed (2)opposed to (3)opposite (1)closing :(1)am convinced of (2)you of her honesty

(4)opposite

(5)opposite

1. 答案与解析:C 考查动词词义辨析。句意:美国政府威胁说如果那个国家不降低关税,它就将 撤回在那个国家的全部投资。withdraw“撤走;撤回;收回”,符合题意。其余三项均无方向性, 缺 back 一词。 5.as long as 与……一样长;与……一样久;只要(=if) 拓展: ①so long as (=as long as)只要 ②on condition that 只要 ③as far as 远至;就……的限度 ④as good as 和…… 样好;几乎 ⑤as well as 和……一样好;和,既……又……,除了 2.答案与解析: C in that 因为; in case 假设, 以防万一; as long as 只要; as far as 远至, 一直到……。 根据句意,C 项正确。 3.答案与解析:D 考查短语辨析。句意:他无意间泄露了他同他妻子吵架并且好长时间没回家 了的事。A 项“使……失望”;B 项“让进入”;C 项“原谅某人”;D 项“泄露”。 t down to study tonight,as I have got an exam next week.

Module 6 Ⅰ.课标单词 1._______ n 相识的人; 泛泛之交, __________vt 使相识, 使认识 2._____ v 分手; 分离, ______n 分裂;分离 3._______n 影子,阴影 ,_______n 树荫,荫凉 4._______v 分享_________n 股份 5._______n扩张,______v扩张 6._______adj 宽容的,宽恕的______n宽容,宽恕 7_______n 专 家,________adj 特殊的,专门的_______adv 专门地 8._______n 进步,进展 _________adj 进步 的,高等的 _______v 使进步 9._______n失败者,失败________v失败 10.________n 痛苦,苦难, _____v 使受苦,遭受 重点短语 1.亲密的朋友______________ 2.朝…方向_________ 3.诗歌的主题___________ 4.在…顶峰时期____________ 5.随身携带___________ 6.被允许去做…_________ 7.按照…的模式____________ 8.同步前行___________ 9.标志着…的开始__________ 10.认为某人是一个失败的人______________11.抓住_________


相关文章:
学案8101
学案8101_高三英语_英语_高中教育_教育专区。编号 8101 主备人:苏再平 审核: 时间; Module 1 Deep South Ⅰ.课标单词 1〃___(adj.)每年的 2〃___(adj....
8101鸦片战争
8101鸦片战争_初二政史地_政史地_初中教育_教育专区。人教版八年级历史上册第一课《鸦片战争》学案右玉中学历史学科学案班级 学生姓名 主备教师王继平 备课时间 2014...
大气学案
大气学案_高三政史地_政史地_高中教育_教育专区。2015~2016 学年宣化四中第...文档贡献者 810128883wjk6 贡献于2016-01-07 相关文档推荐 暂无相关推荐文档...
北师大版语文八上第一单元导学案
《日出》导学案编号:8101 本课共用三课时完成。 第一课时 1、导入 编制:谢斌...请你找出来, 3、整理学案、巩固知识。 4、完成作业练习案。抽查。 课后反思:...
2013八上历史导学案 (奥)
鸦片战争编号 8101 请君莫畏大炮子,百炮才闻几个死? 我所畏者鸦片烟,杀人...“强盗”是指: 【学法指导】 1.预习学案,在课本上标出结构.注明要点,对基础...
数轴导学案
举报文档 8101fei贡献于2011-09-24 0.0分 (0人评价)暂无用户评价 我要评价...数轴学案数轴学案隐藏>> 数学组“ 数学组“题组教学法”教学案 教学法” 课题...
1.5.1 乘方 导学案
学案编号: 004 班级: 1.5.1 乘方 课型 : 新授 课时:1 教师复备栏 或学生...·(- )100+8101·(-0.125100). 2 (2)[53-4×(-5)2-(-1)10] ÷...
《新闻两则》学案模板新16k
《新闻两则》学案模板新16k_语文_初中教育_教育专区。广灵三中八年级语文预习案 编号 8101 班级 姓名 级别 课 题:《新闻两则》编制人:李钢 编制时间:2013.8.4 ...
《典范英语》导学案(1)
文档贡献者 秋之叶8101 贡献于2012-04-25 专题推荐 2014教师资格材料分析辅... 2014小学教师资格考试《... 2014年幼儿园教师资格考... 2014教师资格中学教育知...
有理数复习要点
有理数复习学案 4页 免费如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能...(? )100 ? 8101 ? (?0.125 )100 2 2 2 3 2 ⑥ ? 3 ? (?2) ?...
更多相关标签:
mf8101 | rtl8101 2 3网卡驱动 | rtl8101网卡驱动 win7 | aigo s8101 | cz8101 | 52 ip8101 034 | ps8101 | rtl8101网卡驱动 |