当前位置:首页 >> 高中教育 >>

2017届湖北省襄阳市第四中学高三七月第三周周考英语试题


湖北省襄阳市襄阳四中 2017 届高三七月第三周周考英语试题(7.29)
(时间:120 分钟 分值 150 分) 本试卷分第 I 卷和第 II 卷两部分,共 15 页。满分 150 分。考试用时 120 分钟。 注意事项: 1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷相应的位置。 2.全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。

第I卷<

br />第一部分听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡 上. 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在 试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅 读一遍。 1.In what way does the woman’s sister go to university every day? A:On foot. B.By underground. C.By bus.

2.What does the man mean? A.He used to like boating very much. B.He won’t go boating with the woman. C.He thinks it is too cold outside today. 3.What will the woman probably do this afternoon? A.Ask the man for help. B.Go for a job interview. C.Give the man some advice. 4.Why does the man want to know how to take care of babies? A.He is going to be a brother. B.He wants to be a baby sitter. C.His wife is going to have a baby. 5.How does the man expect the woman’s experience? A.Unusual. B.Dull. C.Exhausting.

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完 后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
页 1第

听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.What should the woman do when arriving on 112th Street? A.Turn left and keep walking until she passes three lights. B.Turn right and keep walking until she passes two lights. C.Turn right and keep walking for about a mile. 7.Where is the supermarket? A.At the end of 112th Street. B.At the beginning of 56th Street. C.Around the corner on 56th Street. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8.What size car does the man want? A.A small car. B.A midsize car. C.A large car.

9.How much will the man have to pay? A.$160. B.$200. C.$240.

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.What is the man most probably? A.A teacher. B.A salesman. C.A scientist.

11.What does the woman want the robot to do? A.Talk with her. B.Do her homework. C.Do the housework.

12.What do we know about the robot from the conversation? A.It is not for sale at the moment. B.It can do a lot of dangerous work. C.It doesn’t operate on batteries. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.How does the woman look now? A.Tired. B.Upset. C.Excited.

I4.What does the woman think of Linda? A.Popular and lovely. B.Intelligent and pretty. C.Hard-working and smart. 15.What’s the weather probably like now? A.Cloudy. B.Sunny. C.Rainy.

16.What will the man probably do next? A.Go to the library. B.Go to the dormitory. C.Go to the teaching building.
页 2第

听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.How many years has Mount Fuji slept for? A.250. B.300. C.350.

18.What will travelers do in Brazil? A.See mountain views at sunrise. B.Visit the rain forests. C.Look at some temples. 19.When will travelers go to see Niagara Falls? A.In Week One. B.In Week Two. C.In Week Three.

20.Which country will travelers visit in Week Four? A.The United States. B.Thailand. 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Since the end of World War I(WWI) in 1918, Canadians, and millions of others around the world have paused at the 11th hour of the 11th day of the 11th month to honour the sacrifice our soldiers have made in different ways, fighting for the freedoms that we all enjoy today. Known as Remembrance Day, the day originated as a tribute to the soldiers of WWI, a dark period for our young country, which claimed the lives of over 60,000 military personnel and civilians and over 16 million dead worldwide. As there are no more surviving soldiers of WWI, today we rely on the wisdom and words of those soldiers who fought in the wars that followed and this day now also recognizes their heroic contribution. They tell us to always remember what those brave souls fought for, and all they ask in return is that we never forget. That’s why we wear the red poppy(罂粟花); that’s why when we see a soldier in uniform we should stop him or her and say “Thank you”; that’s why we take a pause from our busy lives for two short minutes today to honor that request. Yet this message is fading away, year after year. Take for example the terrible decision to allow parents to excuse students from Remembrance Day ceremonies at school. Not only is this disrespectful, it distances the student from his or her classmates. It is difficult to understand why any Canadian parent would want to remove their child from the time-honored tradition of reading the poem in Flanders Fields, while a wreath of poppies is laid. It is more important than ever to teach school-aged children about our history, no matter how violent it was. Sheltering them from the realities of war is a great disservice. Understanding why conflicts happened, or happen today can help shape choices and decisions they make as adults. Of course, because we live in a free society, we cannot force an individual to do something. It is unfortunate, but some parents now have their child “opt-out” of the services. These people should be reminded they are free to make such choices only because of the men and women the rest of us are remembering. 21. Which of the following is NOT mentioned as a Remembrance Day activity today? A. Stopping at 11a.m. to remember the war dead. B. Listening to stories told by WWI soldiers. C. Wearing a red poppy to show respect. D. Showing gratitude to soldiers in uniform. 22.What can we learn from the passage?
页 3第

C.Canada.

A. War history is too violent for school children B. The writer was once a soldier in the Canadian army C. Few students are willing to take part in Remembrance Day ceremonies. D. More parents are keeping their children away from frightening war stories. 23. The underlined word “It” in the last paragraph probably refers to_______. A. the death of so many soldiers in wars B. the fact that there were so many wars after WWI. C. people’s ungratefulness for the freedom they have. D. removing children from Remembrance Day events. 24. The writer believes that ______. A. the sacrifice of the soldiers should always be remembered. B. Remembrance Day is becoming less important for soldiers. C. school no longer think Remembrance Day is necessary. D. people should be forced to learn about the realities of war. B Amazing Scientific Breakthrough Helps You Lose Weight without Starvation Diets or Tiring Exercise Have You Ever Wished… There was a fast easy and reliable way to safely drop weight by magically suppressing your food desires? An easy way to use product that magically melts off ugly fat without “dieting,”[calorie counting, or tiring exercise? What if this breakthrough could also increase your energy levels and brightened your mood throughout the day? Introducing…The Amazing Diet Patch The all new Amazing Diet Patch(as seen on TV) is a revolutionary new weight loss system that makes you lose 3 to 7 pounds wee after week! Until you fit into the clothes you’ve always dreamed of! This is the fastest most effective and safe way to lose weight. Without starvation diets or strenuous exercise! How Does It Work? The secret is a material called Fucus Vesiculosus that suppresses your food desires, and increases your metabolism turning your body into a fat burning machine. Just listen to what others are saying about it: After the birth of my child I started gaining weight quickly and nothing would make me lose weight. At first I wondered if the diet patch really worked? But I decided to try the free sample, and after the first seven days I lost 7-Lbs. I couldn’t feel better about myself. —Sherry Parker I could not believe how easy it was to use the Amazing Diet Patch! I’ve tried using pills, but I would always forget to take pills before my meals. Now with the patch I just put it on in the morning and forget about it. —Jeff Robins Not Available In Stores But you can get it right here directly from us through this special online offer. And we’re willing to absorb 100% of the risk by giving you a 1-Week Free Trial! 25.According to the passage, we know that the Amazing Diet Patch is some kind of _______. A. pills B. soup C. vegetables D. plaster (膏) 26.Which of the following words can replace the underlined word “suppressing”? A. increasing B. changing C. controlling D. burning 27.The Amazing Diet patch is available only _______. A. on the TV B. through the online
页 4第

C. in the drug store D. in the supermarket 28.The purpose of the Amazing Diet Patch is to lose your weight by ______. A. change your metabolism B. doing large amount of exercises C. brightening your mood D. increasing your diet C Mary Allen was my best friend- like the sister I ever had. We did everything together : piano lessons, movies, swimming, and horseback riding. When I was 13, my family moved away. Mary and I kept in touch through letters and we saw each other on special occasions- like my wedding and Mary’s. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came back stamped “Address Unknown”. Over the years, I thought of Mary often. I wanted to share stories of my children and then grandchildren. And I needed to share my sorrow when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Mary could fill. One day I was reading the newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked a lot like Mary and whose last name was Wagman- Mary’s married name. “There must be thousands of Wagman. ” I thought, but I wrote to her anyway. She called as soon as she got my letter. “Mrs Tobin!” she said excitedly. “Mary Allen Wagman ” is my mother. Minutes later I heard a voice that was recognized instantly, even after 40 years. We laughed and cried and caught up on each other’s lives. Now the empty place in my heart is filled. And there’s one thing that Mary and I know for sure: We don’t lose each other again. 29.I want to find Mary ______________ . A. to share my stories B. to share my sorrow C. to fill the empty in my heart D. all of the above 30.The writer?s married name is __________ . A. Wagman B. Allen C. Tobin D. we don?t know 31.Which of the following is TRUE? A. We never see each other again when I moved away when I was 13 B. I find my friend in the newspaper C. It is 40 years since we last saw each other D. My friend?s husband is Mr. Tobin 32.The best title of the passage is ________ A. My Good Friend B. Friend Again- Forever C. An Important Friend D. Friends Like the brother D H.T.B. Arts Center FILM Tickets ? 2.50 / ?1.50. Performances at 8 pm unless started otherwise. WILD AT HEART 127mins. Wen 6--Fri8 February Director: David Lynch Starring: Nicholas Cage, Laura Dern, Willam Dafoe. A first--class film. Cage and his girlfriend Dean are on
页 5第

the run through the dangerous Deep South. They are hiding from gunmen who have been hired to kill Cage by Dean's mother. Victims, yes—but they also have fun. It's wild at heart, strange on top. Funny, frightening and brilliant. DICK TRACY 113mins Mon 11--Sat16 February 6pm Tickets on sale 5--6 pm Director: Warren Beatty Starring: Warren Beatty , Madonna The famous detective (侦探)tries to stop Big Boy and the Blank from taking over the city. A colorful and exciting film. Some parts are frightening, so think twice about taking children. BATMAN 126mins Mon11--Sat16 February 8.30pm Tickets on sale 7.30--8.30pm PIZZA PLUS offer 6--7pm Director: Tim Burton Starring: Michael Keaton, Jack Nicholson. A few essential questions must be asked...Is Batman a mad hero? Why does Bruce Wayne spend millions dressing up as a bat? Has Nicholson's Joker stolen the whole movie? Great action and excellent acting, especially by Nicholson. 33.We know from Wild at Heart that _________. A. Cage was not accepted by his future mother-in-law. B. Wild at Heart is funny rather than frightening. C. A famous detective happened to help Cage and Dean. D. Cage and Dean are playing the hide-and-seek game with Dean’s mother. 34.According to the text, we can learn that _________. A. Batman has the longest running time B. One can buy tickets in advance for all the films C. While watching Batman one can enjoy pizza at 7:30 pm. D. You’d better not take your children with you to see Dick Tracy 35. Where can we most probably read this text? A. In an advertisement page. B. In a movie review. C. In a short story. D. In an introduction of an art center. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Every year, it costs British students more and more to attend university. Students are graduating with larger and larger debts. __36.__ In 2006, the UK government started to allow universities in England and Wales to charge British students tuition fees. More than 80 percent of students in England and Wales now take out a student loan (贷款) in order to go to university. They use the loan to pay for tuition fees, books and living expenses. The average student in England and Wales now graduates from university with debts of around ? 12,000. Students of medicine usually have debts of more than ? 20,000. That is a lot of money. It means graduates cannot afford to buy a house for many years. They even struggle to pay rent on a flat, because they have to start paying back the student loan after graduating. If you start to earn over ? 15,000 a year, the government takes repayments directly from your monthly salary. __37.___ You might think that a British person with a degree will find it easy to get a well-paid job. However, most
页 6第

people in white-collar jobs seem to have a degree these days, so there is a lot of competition. Also, British companies tend to value work experience over a piece of paper. Like everyone else, graduates usually have to start at the bottom and work their way up. That can be very frustrating for them, since they are often over-qualified for the work they are doing. __38.___ Therefore, life after university ends up being quite disappointing for a lot of graduates. __39.__ Even before the credit crisis started, the BBC stated: “The number of British students at UK universities has fallen for the first time in recent history, It looks like the figures will continue to decline, since loan companies are now telling some students that there are no loans available for them. By contrast, things are now easier for students from other countries coming to study in the UK, since the value of the British pound has fallen. More international students come to Britain each year. The British universities offer more and more of the available places to richer international students rather than poorer British students. __40.__ A. Some British people fear that, one day, there won’t be any university places left for British students at all. B. Most British students expect to have to get a loan, part-time job or summer job. C. So is a university degree really worth it? D. Although the interest on student loans is quite low, it begins as soon as the student receives the loan. E. Is it any surprise, therefore, that the average British person does not leave their parents’ home until they are 30 years old? F. All of the above is beginning to make British people question whether a university degree is really worth the money. G. While at university, they have dreams of getting an exciting, challenging job. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳 选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Joy to the World Lights, decorations and Christmas trees filled the stores. Many people were there________Christmas was only two days away. Thirteen-year-old Joy had just ________her Christmas shopping. After Joy went out of the store ,she came across her classmate, Nick, the least ________student in school because he wore strange clothing and he had a face only a mother could love. “What are you doing for Christmas?” said Nick with a smile that showed all his yellow teeth. “I’m buying presents and having dinner with my ________,” said Joy, trying to be polite. “What about you?” “My parents are away,” he said. “I live with my uncle, who doesn’t like me very much.” Joy wasn’t sure how to________, so she said goodbye with an awkward smile. She felt sorry for Nick since he must feel________. But that wasn’t really her problem. On Christmas Eve, Joy’s family were busy around________for the holiday. Joy’s parents were cooking in the kitchen. Joy was a child for holiday cheer, dancing________the house. After dinner, the family got into their car and________to church for the Christmas Eve service. When they walked into the old building, they were ________by the flow of beautiful songs. A man stood up with Bible and________the story Joy had learned on her mother’s knees. It was about a baby named Jesus who came to live on Earth to help people who ________him. Joy’s thoughts kept turning back to Nick. It must be________ to be lonely on Christmas, a day that celebrated God’s Son coming to Earth. Tears started to run down her________ , but she brushed them away. Joy lay awake that night________everyone else was sleeping like a baby. She was thinking ways to help
页 7第

Nick. As soon as she heard parents get up, she________ out of bed. She found them in the kitchen and told them about Nick. Then she asked, “Can we invite him ________today?” “Sure,” said her mother, who was always happy when________came. Her father smiled. When Joy called Nick later that day, he was excited. After getting his uncle’s________ , he joined them for dinner. To her surprise, Joy enjoyed spending time with him. Joy came to understand ________ Christmas cheer is a joy to Nick, even to the whole world. 41.A. so B.because C.but D.or 42.A. mentioned B. finished C. prepared D. remembered 43.A. smart B. brilliant C. popular D. clever 44.A. friends B. classmates C. colleagues D. family 45.A. remind B. respond C. comment D. correct 46.A. surprised B. happy C. lonely D. guilty 47.A. applying B. preparing C. calling D. paying 48.A. beyond B. for C. on D. around 49.A. headed B. led C. guided D. stuck 50.A. surrounded B. heard C. sensed D. introduced 51.A. wrote B. made C. recorded D. read 52.A. attended B. taught C. helped D. needed 53.A. normal B. joyful C. terrible D. delighted 54.A. head B. cheeks C. eyes D. mouth 55.A. if B. since C. while D. because 56.A. jumped B. ran C. kept D. took 57.A. over B. up C. away D. out 58.A. relatives B. guests C. teachers D. leaders 59.A. appreciation B. consideration C. punishment D. permission 60.A. remembering B. understanding C. sharing D. becoming

第 II 卷(非选择题,共 50 分)
第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 When I was thirteen, my parents and I visited an eye doctor. After the examination, __61.__ doctor said with coldness that I had an eye disease. I had inherited it, __62.__my brother’s eyes seemed to be fine. Fifteen years after that, my father began to lose __63._sight and I did, too. I fixed all my attention __64. __the effects of my own darkness. My world seemed __65. __(break) down and it destroyed all my dreams. __66.__, I learnt new things from my father. Twenty years later, I look back at what he has given me. He taught me the determination to move forward __67.__ facing difficulties. His journey taught me valuable lessons for my own path in the darkness. He had held onto his faith and moved from his comfortable hometown to this unknown land. I did the same as I stepped into the strange _68.__(sight) world. Later I gained confidence and learned the language of thankfulness. With great appreciation for my father’s example, I learned the powerful combination of faith and insistence and __69.__(perform) my own different roles. Luckily, _70.__ I inherited from my father helped me see my life differently. 第四部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
页 8第

71.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文,文中共有 10 处语 言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线划掉; 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及修改均仅限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从 11 处起)不计分。 In the summer holiday, we travelled to Qingdao and paid visit to my uncle there. It’s a long and bored journey. But the moment I arrived, I fall in love with the city. It’s such beautiful a city that I can hardly find any word to describe it. The streets are cleaning and the sky is blue. If you walk along the coast, you can feel the wind to blowing on your face. The sea is vast and sometimes you can find a boat or a ship. You may also do some fishing as far as it is permitted. Moreover, I think the driver there drive too fast in the street. You can never be too careless when crossing the street.

第二节 书面表达(满分 25 分)
假设你是李华,请你以自己网上购书所遇到的不愉快经历,向中国某家英文报纸生活栏目写一封抱怨 信。要点如下: 1. 所购书中有破损、缺页现象; 2. 一些书籍价格比实体书店还要贵; 注意: 1. 词数 100 左右; 2. 可适当增加细节,以使行文连贯; 3. 开头语和结尾已给出(不计入总词数) 。 Dear Sir or Madame, I am a middle school student. I am writing to express my dissatisfaction and disappointment about the unpleasant experience _____________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ I would be grateful if you could take my opinion into consideration. Yours sincerely, Li Hua



9第

参考答案 1.C 【解析】 试题分析: 考查形容词辨析 A. illegal 非法的; B. classical 古典的; C. traditional 传统的; D. powerful 强 有力的。句意:在美国感恩节吃火鸡是传统,故选 C 项。 考点 : 考查形容词辨析 2.B 【解析】 试题分析:考查短语和时态。句意:我集邮的爱好(可以)追溯到上学时期。date back to 与 date from 表 示“”溯到......”,且在句中作谓语时,常用一般现在时,排除 A、D,故选 B。 考点:考查短语和时态 3.B 【解析】 试题分析:考查名词辨析。句意:许多球迷都对这两场比赛很重视,因为中国需要打败伊朗以确保获 得进入亚洲杯半决赛的资格。A 结果;B 资格;C 保护,节约;D 承诺,责任,忠诚,故选 B。 考点:考查名词辨析 4.D 【解析】 试题分析:考查时态。句意:——为什么这条河这么难闻?——因为大量的水已经被污染。根据语境 可知,大量的水已经被污染,故用现在完成时态的被动语态,故选 D。 考点:时态 5.A 【解析】考查冠词。本题第一空是固定词组 live in poverty 生活在贫穷中。第二空后的名称 education 是一个抽象名词,本题中由形容词 good 修饰,前面可以加 a 具体化指一种好的教育。此类表示抽象名词具 体化的词还有 honor,success,failure,surprise,pleasure 等。句意:我们需要有效的策略来帮助之下生活 在贫穷中的孩子有机会得到很好的教育。故 A 正确。 6.B 【解析】 试题分析:考查过去完成时。句意:—你和 Rice 说什么了吗?—没有,我去机场送她的时候飞机已经 起飞了。由题意可知是过去进行的动作,并且在过去完成没有继续进行下去,所以是过去完成时,所以选 B。 考点:考查过去完成时 7. D 【解析】 试题分析:考查动词短语辨析 A. make up 弥补;B. raise up 举起;C. cut up 切断;D. put up 张贴,提 高; 句意: 房东想每月提高 30 美元的房租, 这认为我不能接受; 根据下方提到 which I think is unacceptable, 故选 D 项。 考点 : 考查动词短语辨析 8.B 【解析】 试题分析: 句意: 闻起来很甜和新鲜, 这种食品很受本地人和游客的欢迎。 可以说 This kind of food smells sweet and fresh . smell 是系动词,和主语是逻辑上的主谓关系,所以用-ing 形式。这里需要状语。A.Smell 是动词原形,不做状语;C.To smell 表目的;smell 是系动词,没有被动形式,所以 D 错;由句意可知选 B。 考点: 考查非谓语动词的用法。 9.A
页 10 第

【解析】答案 A [考查动词词义辨析。go down 为不及物动词词组,没有被动语态,且表示完成, 故选 A。] 10.D 【解析】句意:汤姆带回来一个消息:很快就要考试了。that 引导的从句作 message 的同位语。 11.B 【解析】 试题分析:考查动词短语辨析。sb.be awarded with 被授予;sb. be rewarded with 被奖励;sth. be offered 某物被提供;sb. be supplied with 被提供。句意:无论谁为案件提供有用的线索,将被奖励 5000 元。根据 句意选 B。 考点:考查动词短语辨析 12.A 【解析】 试题分析: ——在习近平总书记的新年演讲当中给你印象最深的是什么?——他给全国人民“点赞” (竖 起拇指) 。因为横线所在的句子不缺少任何成分,所以有 that 引导。 考点:考查名词性从句连接词。 13.C 【解析】prevent sb from doing sth“阻止某人做某事”,本句中的 fishing boats 和 attack 是被动关系,所 以选择 C 项,句意:中国最近加紧黄岩岛的水域控制来阻止中国渔船在中国南海被袭击。 14.C 【解析】 试题分析:考查定语从句与强调句综合运用时连接词的使用。you had dinner with me yesterday 做 the restaurant 的定语,用关系副词 where 引导。you lost your handbag 为强调句,用 that 引导。句意:是在那 个昨天你与我一起吃饭的餐馆中,你丢了手提包吗?故选 C。 考点:考查定语从句与强调句综合运用时连接词的使用 15.A 【解析】句义:现在总经理的办公室不能使用,正在被重新装修。根据前半句可知现在的办公室不能 使用,说明正在被维修,表示选择正在进行的动作。故使用现在进行时的被动语态。故 A 正确。 16.C 【解析】 试题分析:考查从属连词。A.After“在...之后”;B.Before“在...之前”;C.While“当...时”,表示状态 是伴随进行的。句意:约翰一边听着音乐一边睡着了。故选 C。 考点:考查从属连词 17.C 【解析】 试题分析:句意:在讲完课程之后,老师问大家是否会要问什么问题。这里主句是完整结构,且没有 连接词,那么前面就是做非谓语动词,A 项现在分词表示主动形式的正在进行,B 项强调目的性,C 项强 调主动形式的完成,D 项不属于非谓语动词,所以 C 项最佳。 考点:考查非谓语动词 18.B 【解析】 look forward to doing sth. / sth. 表示"盼望做某事", 而 look forward to do sth.表示向前看目的 (要 做。 。 。 ) 19.B 【解析】B 含有否定意义的副词及介词短语放在句首时,句子中主语和谓语用部分倒装。 20.B 【解析】 试题分析: 句意:问题在于我们现在给他一条鱼,而不是教给他如何去钓鱼。介词 in 后面跟宾语从句,
页 11 第

从句意思完整,填 that,选 B。 考点:考查宾语从句 21.B 22.D 23.D 24.A 【解析】 试题分析:文章讲述了作者认为士兵们的牺牲应该被永远怀念,而很多的加拿大的父母亲却有意的不 让自己的孩子去参加荣军节的活动,不让他们去了解战争的本质,这使得作者非常的担忧。 21. B 细节理解题。 从第二段第一句 That’s why we wear the red poppy (罂粟花); that’s why when we see a soldier in uniform we should stop him or her and say “Thank you” ; that’s why we take a pause from our busy lives for two short minutes today to honor that request.可知在这一天只有听老兵讲解故事没有提到,故选 B。 22.D 细节理解题。从第四段第一句话 It is difficult to understand why any Canadian parent would want to remove their child from the time-honored tradition of reading the poem in Flanders Fields 可知加拿大的父母们 有意的使孩子们避开那些有关战争的故事,故选 D。 23. D 细节推断题。 从 It is difficult to understand why any Canadian parent would want to remove their child from the time-honored tradition 可知最后一段的 it 指代的是父母亲使孩子们远离荣军节相关活动的这件事, 故选 D。 24. A 推理判断题。 从文章最后一段最后一句 These people should be reminded they are free to make such choices only because of the men and women the rest of us are remembering.可知作者认为士兵们的牺牲应该被 永远怀念,故选 A。 考点:考查社会现象类短文阅读 25.D 26.C 27.B 28.A 【解析】 试题分析:本文属于广告类阅读,主要介绍了减肥产品 Diet Patch 的特点,减肥原理以及购买方法。 25.D 推理题。根据文章倒数第二段 I could not believe how easy it was to use the Amazing Diet Patch! I’ve tried using pills, but I would always forget to take pills before my meals. Now with the patch I just put it on in the morning and forget about it.可知作者之前曾经使用过减肥药片,但是总是忘记吃药片。现在这种减肥产 品很简单,只要早上敷好即可。说明它不是药片,汤或者蔬菜。应该是膏。故 D 正确。 26.C 猜测词意题。根据本句 There was a fast easy and reliable way to safely drop weight by magically suppressing your food desires?因为 Diet Patch 是一种减肥产品,这种产品不需要节食,不需要锻炼就可以实 现减肥的目的。也就是说它可以通过控制你的食欲来控制饮食,以此实现减肥的目的。故 C 正确。 27.B 细节题。根据文章最后一段第一句 But you can get it right here directly from us through this special online offer.可知这种产品只能通过网络才可以购买到。故 B 正确。 28.A 细节题。根据 How Does It Work?部分中 The secret is a material called Fucus Vesiculosus that suppresses your food desires, and increases your metabolism turning your body into a fat burning machine.可知这 种产品主要通过减低食欲,改变新陈代谢,把身体变成消耗脂肪的机器的方法来实现减肥的目的。 考点:考查广告应用类阅读 29.D 30.C
页 12 第

31.C 32.B 【解析】 试题分析:本文是一篇记叙文,写了我一个很好的朋友,我们书信联系,后来失去联系偶然从报纸上 看到了一个人长得像我的朋友,并且两人相认,成为永恒的朋友。 29. D 细节理解题。 由文中 I wanted to share stories of my children and then grandchildren. And I needed to share my sorrow when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Mary could fill.可知我需要和她分享我的故事,分享我的忧愁,填补我的空虚,可知 ABC 均符合题意, 所以选 D。 30.C 推理判断题。由 She called as soon as she got my letter. Mrs Tobin! she said excitedly.可以推理出她 叫我叫的是 Tobin,所以选 C。 31. C 推理判断题。 由文中 I heard a voice that was recognized instantly, even after 40 years 我立刻认出了 这个声音,即使是在 40 年后,可以推理出两人有 40 年没见了,所以选 C。 32.B 主旨理解题。由文章总体可知,我和好朋友是 40 年后再次相见,可知我和她是再次相见并且成 为永久的好朋友,所以选 B 符合题意。 考点:考查生活故事类短文阅读 33.A 34.D 35.A 【解析】 试题分析:本文属于广告类阅读,主要介绍了三部电影、上映时间以及内容简介。 33. A 推理题。 根据第一则电影内容简介中 They are hiding from gunmen who have been hired to kill Cage by Dean's mother.可知 Cage 收到女朋友 Dean 的妈妈雇佣的枪手的追杀。说明未来的丈母娘并不接受他。故 A 正确。 34.D 细节题。根据第二则电影介绍最后一句 Some parts are frightening, so think twice about taking children.可知这部电影中有一些恐怖镜头,带孩子去看这部电影要三思而后行。也就是说作者建议最好不 要带孩子来看这部电影。故 D 正确。 35.A 推理题。本文属于广告类阅读,主要介绍了三部电影、上映时间以及内容简介。最可能出现在 广告页面上。故 A 正确。 考点:考查广告应用类阅读 36.C 37.E 38.G 39.F 40.A 【解析】 试题分析:文章就英国学生上大学花费很高,毕业后负债累累且找不到好工作这一现状,提出了大学 文凭是否值这些钱的疑问。 36.C 考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲英国学生上大学花费很高,毕业后负债累累,紧 接着此问题提出疑问:大学文凭值吗?C 项表达了此观点,衔接上文,故选 C. 37.E 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲政府实施了学生贷款,工作后每月从工资中扣除, 但数额很大。根据 It means graduates cannot afford to buy a house for many years.可知为了还贷,毕业生许多 年都买不起房子。E 项符合本段意思承接上文,故选 E. 38.G 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段在讲毕业生的就业情况并不是很乐观,找工作很难。
页 13 第

下句讲毕业后的生活让许多毕业生非常失望, G 项: 上大学时他们都梦想着找到令人兴奋有挑战性的工作, 与下句衔接,故选 G. 39.F 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲一个现实情况:大学生数量在不断减少。F 项: 以上问题开始让英国人疑问大学文凭是否值这些钱,统领全段且与文章开头呼应,故选 F. 40.A 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲虽然英国学生上大学的数量在减少,但外国学生 来英国学习的人数在增加,英国大学为外国富裕的学生比本国贫穷的学生提供了更多的机会。A 项:一些 英国人担心以后英国学生没大学可上,符合本段意思,承接上文,故选 A. 考点:考查信息匹配。 41.B 42.B 43.C 44.D 45.B 46.C 47.B 48.D 49.A 50.A 51.D 52.D 53.C 54.B 55.C 56.A 57.A 58.B 59.D 60.C 【解析】 试题分析:本文讲述 Joy 邀请没有爸妈陪伴的尼克来家里吃圣诞节的大餐,明天分享是最大的快乐。 41.B 考查连词辨析 A. so 因此;B.because 因此;C.but 但是;D.or 否则;句意:许多人在这因为圣诞 节有两天的假期,故选 B 项。 42.B 考查动词辨析 A. mentioned 提到;B. finished 完成;C. prepared 准备;D. remembered 记得;句 意:13 岁 Joy 已经完成他的圣诞节购物,根据 After Joy went out of the store 可知已经完成了,故选 B 项。 43.C 考查形容词辨析 A. smart 聪明的;B. brilliant 杰出的;C. popular 受欢迎的;D. clever 聪明的; 句意:当他走出商店,碰到一个同学尼克,班里最不受人欢迎的同学,根据 because he wore strange clothing and he had a face only a mother could love.穿着奇怪的衣服,长着只有妈妈喜欢的脸,故选 C 项。 44.D 考查名词辨析 A. friends 朋友;B. classmates 同学;C. colleagues 同事;D. family 家人;句意: 我买了礼物,与家人共进晚餐,故选 D 项。 45.B 考查动词辨析 A. remind 提醒;B. respond 回应;C. comment 评论;D. correct 改正;句意:Joy 不确定如何来回应,因此她说了再见,根据语境可知选 B 项。 46.C 考查形容词辨析 A. surprised 吃惊的;B. happy 高兴的;C. lonely 孤独的;D. guilty 内疚的;句 意:她为尼克感到很悲伤因为他是孤独的,根据“My parents are away,” he said.可知选 C 项。 47.B 考查动词辨析 A. applying 申请;B. preparing 准备;C. calling 打电话;D. paying 支付;句意; 在圣诞节前夕,Joy 一家忙准备假期。根据 Joy’s parents were cooking in the kitchen 可知选 B 项。 48.D 考查介词辨析 A. beyond 超越;B. for 因为;C. on 在。 。上;D. around 在。 。周围;句意:Joy
页 14 第

是个小孩子,为假期而欢呼,在屋里跳舞,故选 D 项。 49.A 考查动词辨析 A. headed 向前; B. led 导致;C. guided 指导;D. stuck 卡住;句意:晚餐后, 一家人上车,去教堂。根据语境可知选 A 项。 50.A 考查动词辨析 A. surrounded 围绕;B. heard 听到;C. sensed 感觉;D. introduced 介绍;句意: 当他们直到一个老房子是,他们被美妙的歌曲围绕,故选 A 项。 51.D 考查动词辨析 A. wrote 写;B. made 使;C. recorded 记录;D. read 读;句意:一个男人拿着圣 经站着,读着 Joy 小时候学过的故事,故选 D 项。 52.D 考查动词辨析 A. attended 参加;B. taught 教;C. helped 帮助;D. needed 需要;句意:这是一 个小孩子叫 Jesus 来到地球上帮助那些需要他的人,故选 D 项。 53.C 考查形容词辨析 A. normal 正常的;B. joyful 快乐的;C. terrible 可怕的;D. delighted 高兴的; 句意:Joy 想起了尼克,在圣诞节这一天孤独肯定是非常可怕的,根据常识可知选 C 项。 54.B 考查名词辨析 A. head 头;B. cheeks 脸颊;C. eyes 眼;D. mouth 嘴;句意:眼泪流下来,但她 擦干了眼泪,根据常识可知选 B 项。 55.C 考查连词辨析 A. if 如果;B. since 自从;C. while 当。 。时候;D. because 因为;句意:Joy 醒 着当大家晚上熟睡时。根据语境可知选 C 项。 56.A 考查动词辨析 A. jumped 跳;B. ran 跑;C. kept 保持;D. took 带走;句意:当她一听到父母起 床,她从床上跳起来,根据语境可知选 A 项。 57.A 考查副词辨析 A. over 在。 。上;B. up 在。 。 。上;C. away 远离;D. out 出去;句意:我们今天 能邀请他来吗,根据语境可知选 A 项。 58.B 考查名词辨析 A. relatives 亲戚;B. guests 客人;C. teachers 老师;D. leaders 领导;句意:当然 可以,妈妈很高兴当有客人来,故选 B 项。 59.D 考查名词辨析 A. appreciation 感激;B. consideration 考虑;C. punishment 惩罚;D. permission 允许;句意:在得到叔叔的允许之后 ,他来吃晚餐。根据语境可知选 D 项。 60.C 考查动词辨析 A. remembering 记住;B. understanding 理解;C. sharing 分享;D. becoming 成为; 句意:Joy 开始理解分享圣诞节的快乐对尼克来说是一种快乐,甚至对于全世界来说,故选 C 项。 考点 :日常生活类阅读 。 61.the 62.although/though 63.his 64.on 65.to break 66.However 67.when 68.sightless 69.performed 70.what 【解析】 61.the 此处特指前面提到的眼科医生,故填 the。 62.although/though 句意:我继承了它,尽管我哥哥的眼似乎是好的。故填 although/though。 63.his 句意:我的父亲开始失明。故填 his。 64.on 固定短语:fix one’s attention on 集中精力在。可知填 on。 65.to break 固定形式:seem to do sth.似乎做某事。故填 to break。 66.However 根据上句:我的世界似乎崩溃了,它毁掉了我所有的梦。下句:然而,我从我父亲那 里学到了很多新东西。此处表示转折,故填 However。注意大写开头。 67.when 句意:他教给我当面对困难的时候要有勇敢向前的决心。故填 when。
页 15 第

68.sightless 句意:当我步入这奇怪的看不见的世界时,我做相同的事情。sightless 看不见的,故填 sightless。 69.performed 根据句意可知此处用一般过去时态。句意:实施我自己不同的角色。故填 performed。 70.what 考查主语从句,从句缺少引导词,缺宾语,句意:从父亲那里所继承的东西帮助我用不 同的方式看待我的人生。故填 what。 【知识归纳】 What 在从句中的用法, 它即起 引导作用有在从句中 作一个成分 ,它其双重作用。 1、what 称作关系代词型连接代词,相当于“先行名词 + 关系代词”,意思是“所…的”.如: what he said 他所说的(话) 【= something that he said】 what we will do 我们所要做的(事情) 【= things which we will do】 what he has read 他所读过的(书/文章) 【= a book 或 an aricle he has read】 2、what 可以用来引导名词性从句,包括宾语从句、主语从句、表语从句或同位语从句.例如: I don’t understand what you have said. 我不明白你所说的. (宾语从句) 【= I don’t understand the word that you have said.】 What you told me just now is not true. 你刚才所告诉我的不是真的.(主语从句) 【= The story which you told me just now is not true.】 This is what he sent me yesterday. 这就是他昨天所寄给我的.(表语从句) 【This is the parcel/letter which he sent me yesterday】 The fact what the reporter published in the newspaper yesterday has been taken air. 记者在昨天报上所披露 消息的真相已经传开了 (同位语从句) . 【The fact, the news that the reporter published in the newspaper yesterday, has been taken air.】 比如本题中第 70 小题,70.【小题 10】what 考查主语从句,从句缺少引导词,缺宾语,句意:从 父亲那里所继承的东西帮助我用不同的方式看待我的人生。故填 what。 考点:考查语法填空 71. 【小题 1】第一句:visit 前加上 a 【小题 2】第二句:bored 改成 boring 【小题 3】第三句:fall 改成 fell 【小题 4】第四句:such 改成 so 【小题 5】第五句:cleaning 改成 clean 【小题 6】第六句:去掉 to 【小题 7】第八句:far 改成 long 【小题 8】第九句:Moreover 改成 However 【小题 9】第九句:driver 改成 drivers 【小题 10】第十句:careless 改成 careful 【解析】 试题分析: 【小题 1】第一句:visit 前加上 a 考查冠词。参观某地:pay a visit to someplace 分析语境可知没有特 指某次参观,故在 visit 前加上不定冠词 a. 【小题 2】第二句:bored 改成 boring 考查形容词。bored:感到厌烦的,感到无聊的 boring:令人无聊 的,令人厌烦的 a boring journey:一场令人无聊的旅途 故将 bored 改成 boring. 【小题 3】第三句:fall 改成 fell 考查时态。分析全文可知为一般过去时,故将 fall 改成 fell. 【小题 4】 第四句:such 改成 so 考查 so 的用法。 短语“一个如此漂亮的城市”正确形式为“so beautiful a city”或者“such a beautiful city”.故将 such 改成 so. 【小题 5】第五句:cleaning 改成 clean 考查形容词。clean: adj. 干净的,清澈的 cleaning: clean(v.)的 现在分词形式。根据语境可知“街道很干净”,故将 cleaning 改成 clean.
页 16 第

【小题 6】第六句:去掉 to 考查现在分词做宾语补足语。根据语境可知“你可以感觉到风吹在你的脸 上”,分析可知 wind 和 blow 之间为主谓关系,故用现在分词形式。故将 to 去掉. 【小题 7】第八句:far 改成 long 考查 as long as 结构。分析语境“只要允许,你还可以垂钓”,可知 as far as:像...一样远 as long as:像...一样长;只要(同 so long as) 故将 far 改成 long. 【小题 8】第九句:Moreover 改成 However 考查连词。分析语境可知前文作者赞叹城市的天空,微 风,干净的街道等等,和后文 “我认为司机在路上开车太快了 ”形成对比,所以作者此处的语气是转折。 Moreover:此外,而且,再者 However:然而 故将 Moreover 改成 However. 【小题 9】 第九句: driver 改成 drivers 考查单复数。 分析语境可知“我认为那儿的司机开车都太快了”, driver 为可数名词,在这里不可能是指某一个司机开车快,而是那里所有的司机都开车快。故将 driver 改 成 drivers. 【小题 10】第十句:careless 改成 careful 考查形容词。分析语境可知“当你过马路的时候再小心也不 为过”,careless: 粗心的 careful: 细心的,小心的 故将 careless 改成 careful. 72. Dear Sir or Madame, I am a middle school student. I am writing to express my dissatisfaction and disappointment about the unpleasant experience when I bought some books from the Internet the other day. The reason for my dissatisfaction and disappointment is that the books I bought online were beyond my expectation. In the first place, they were poorly printed. In addition, some books are slightly damaged and even some pages are missing. Needless to say, the price of some books is even higher than that in our local Xinhua Bookstores. To solve these problems, I am writing this letter to you, hoping that my letter will arouse the attention of the public through this media. I am fully confident that they will improve their service with the supervision of the public opinion. I would be grateful if you could take my opinion into consideration. Yours sincerely, Li Hua 【解析】 试题分析:考查应用文写作。本文属于应用文中的书信,要求以李华的身份向某英文报纸生活栏目写 抱怨信。所以本文使用第一人称和一般过去时为主的时态,在叙述普遍存在的问题时,可以使用一般现在 时。要点:1.自己经常在网上买书。但是在网上买书的时候经常会遇见一些不愉快的经历。2.叙述网上购书 的问题:所购书中有破损、缺页现象;一些书籍价格比实体书店还要贵;3.提出解决问题的方法:希望这 封信能够引起媒体的注意,因为希望网上书店能够提高服务。在写作的时候可以适当添加要点让文章更加 丰满,同时运用多样化的写作手法提高文章的层次。 【名师点睛】 本篇范文结构清晰,层次分明。包含了所有的要点,而且在第三段中还有个人提成的解决问题的方法。 同时文章中高级句式运用较多,如表语从句 The reason ....... is that the books I bought online were beyond my expectation.分词做状语的用法 To solve these problems........hoping that my letter will arouse the attention of the public through this media。同时在叙述购书所遇见问题时,使用了较多的连接词,如 in the first place, in addition, needless to say 等等。



17 第


相关文章:
湖北省襄阳市第四中学2017届高三七月第三周周考英语试题
湖北省襄阳市襄阳四中 2017 届高三七月第三周周考英语试题(7.29)(时间:120 分钟 分值 150 分) 本试卷分第 I 卷和第 II 卷两部分,共 15 页。满分 150 ...
湖北省襄阳市第四中学2017届高三英语七月第二周周考试题
湖北省襄阳市第四中学2017届高三英语七月第二周周考试题_英语_高中教育_教育专区。湖北省襄阳市襄阳四中 2017 届高三七月第周周考语文试题 (7.21)(时间:120...
2017届湖北省襄阳市第四中学高三七月第三周周考数学(文科)试题
2017届湖北省襄阳市第四中学高三七月第三周周考数学(文科)试题_数学_高中教育...( A.1 B.2 C.3 ) D.4 ) 4.如果命题“ ? ? p ? q ? ”为假...
湖北省襄阳市第四中学2017届高三七月第三周周考理数试题
湖北省襄阳市第四中学2017届高三七月第三周周考理数试题_高中教育_教育专区。一、选择题(本大题共 12 个小题,每小题 5 分,共 60 分.在每小题给出的四...
2017届湖北省襄阳市第四中学高三七月第三周周考生物试题
2017届湖北省襄阳市第四中学高三七月第三周周考生物试题_高考_高中教育_教育专区。湖北省襄阳市第四中学 2017 届高三七月第三周周考 生物试题 一、选择题: 1...
2017届湖北省襄阳市第四中学高三7月第三周周考生物试题(带解析)
2017 届湖北省襄阳市第四中学高三 7 月第三周周考生物试题(带解析) 1、下列有关生物膜的结构和功能的叙述中,不正确的是 A.突触后膜的膜面积较大,有利于更...
湖北省襄阳市第四中学2017届高三数学七月第二周周考试题 理
湖北省襄阳市第四中学2017届高三数学七月第二周周考试题 理_数学_高中教育_...湖北省襄阳市襄阳四中 2017 届高三七月第周周考数学(理科)试题(7.20)时间...
2016-2017学年湖北省襄阳四中高三上学期7月周考 英语试题
湖北省襄阳市襄阳四中 2017 届高三七月第周周考英语试题(7.21)(时间:120 分钟 分值 150 分) 第Ⅰ卷 (选择题 共 100 分) 第一部分 听力(共两节,满分 ...
湖北省襄阳四中2017届高三七月第二周周考
湖北省襄阳四中2017届高三七月第周周考_高二语文_语文_高中教育_教育专区。湖北省襄阳四中 2017 届高三七月第周周考 语文试题 第一卷 阅读题 甲 必考题 ...
更多相关标签:
湖北襄阳 | 湖北襄阳二手车 | 东莞长安到湖北襄阳 | 湖北省襄阳市 | 湖北襄阳南漳药房招聘 | 湖北襄阳seo | 湖北省襄阳市邮编 | 湖北襄阳属于哪个市 |