课时作业(三十四) [选修 7 Unit 4 Sharing]
Ⅰ.单项填空 1．Warm?blooded animals have the ability to ________ body heat exactly to maintain their ideal temperature despite chang
ing weather. A．respond B．attach C．adjust D．expose 2．Your nationality is not ________when choosing a career，but your ability to speak the language is. A．relative B．responsible C．relevant D．practical 3． TVturnoff week， ________millions of people around the world participate every year， tries to encourage people to turn on life. A．in which B．on which C．which D．when 4．With China ________ in the world trade more frequently，the world economy is developing more rapidly and steadily. A．participating B．to participate C．participated D．being participated 5．—I don't really like James.Why did you invite him? —Don't worry.He ________come.He said he wasn't certain what his plans were. A．must not B．need not C．would not D．might not 6．If you________a mistake in reviewing the report，please bring it to my attention. A．come along B．come across C．come around D．come about 7．Ronny's steps________，and there was a moment of absolute silence. A．died down B．died away C．died off D．died out 8．The news gave us a false sense of ________ so that we failed to see the danger was coming. A．security B．authority C．responsibility D．variety 9．You can't see well through a telescope unless it is________correctly to your sight. A. accustomed B. adjusted
C. admitted D. adopted 10．—Don't you know your computer has been infected with viruses? —Really? No wonder it hasn't ________as well as before. A．appeared B．operated C．managed D．controlled 11．Leave him alone.He is ________ himself to the preparations for the coming exam. A．adjusting B．applying C．losing D．engaging 12．Clinical evidence began to________，suggesting that the new drugs had a wider range of useful activities than had been predicted from experiments in animals. A．operate B．strengthen C．approve D．accumulate 13．The course is a must for all those ________ mother tongue is not English. A．whose B．who C．that D．which 14．—Where were the Blacks then? —They got caught in a traffic jam；otherwise ________． A．they would be here B．they have been here C．they had been here D．they would have been here 15． It is often said that the joy of traveling is ________ in arriving at your destination ________ in the journey itself. A．/；but B．/；or C．not；or D．not；but Ⅱ.阅读理解 Starting the day on an egg could keep your blood pressure(血压) under control，research suggests.Scientists have shown that eggs produce proteins with a function similar to that of powerful blood pressurelowering drugs. The research， from the University of Alberta in Canada， showed that when eggs come in contact with stomach enzymes(酶) they produce a protein that acts in the same way as ACE_inhibitors，but more work is needed to show the effects outside a lab and in the human body. Earlier this month， British researchers declared that， contrary to popular beliefs， it is healthy to go to work on an egg.They concluded that the type of cholesterol(胆固醇) found in eggs has little effect on increasing heart disease risks. Researcher Professor Bruce Griffin，from the University of Surrey，said, “The wrong beliefs linking eggeating to high blood cholesterol and heart disease must be corrected.The amount of fat in our diet has an effect on blood cholesterol that is several times greater than the relatively small amounts of cholesterol found in eggs.The UK public do not need to be limiting the number of eggs they eat.They can be encouraged to include them in a healthy diet as they are one of nature's most nutritious foods.” The British Heart Foundation dropped its three?egg?a?week limit in 2005.However，almost half of Britons believe the limit still applies. 16．From the text we know that “ACE inhibitors” are ________．
A．a kind of medicine B．a kind of protein C．a kind of illness D．a kind of food 17．According to what Professor Bruce said，eggs ________． A．are the most nutritious food B．have no effect on blood cholesterol C．can be included in a healthy diet D．are forbidden to be eaten in the UK 18．We can infer from the text that ________． A．drugs to lower blood pressure will be replaced by eating eggs B．stomach enzymes mixed with eggs can cure heart diseases C．most Britons agree the threeeggaweek limit should be dropped D．about 50% of Britons think eating an egg a day is bad for their health 19．The text is meant ________． A．to introduce scientific findings about eggs B．to introduce a medicine made from eggs C．to tell people how to lower their blood pressure D．to advise people to eat as many eggs as possible Ⅲ.阅读表达 阅读下面短文并回答问题。 Many people complain about their work day by day, however, we have some suggestions for you. Just keep all these in mind, and you are sure to feel happier than before. ☆People Need You. There's always someone who relies on you, no matter what type of work you do. The public rely on the toilet cleaners to keep the toilets fresh. The public rely on the trashmen to remove their unwanted garbage. So recognize that there are always those who need you to do a good job. Please don't let them down. ☆Plan Out Your Day. Often, we'll find a day disappears as quickly as it arrives because we get bogged down with minor chores and emergencies that keep appearing. These minor fires mean we don't get to tackle the much bigger fires, which would give us a lot more satisfaction. What's the best way to deal with this? Plan out your day. At the end of your shift, decide what “major fires” need putting out tomorrow. Plan out when you'll tackle these major issues, and then stick to that plan no matter what little embers may pop up. ☆Do something different. Consistency is a good thing to have at work. But what isn't good to have is the same routine, day after day. It drags you down, it makes you tired early in the day, and it kills any motivation you have for the job. Do something different! Step out of your routine and take a fresh look at things. Inject some variety into your days, even if it's something as simple as taking a different route to work. ☆________. It amazes me sometimes how little some people actually know about their work colleagues. Your colleagues are not robots. They're other human beings too, breathing and talking and trying to make a living, just like you. So treat them as human beings. Get to know them a bit better each day by asking a different question, or by starting a new topic. Share experiences with them, and they'll realize that you're human too, and that it's OK to talk with each other about something other than work.
20．What is this passage mainly about? (no more than 8 words) ________________________________________________________________________ 21．Why do we often find a day disappears quickly? (no more than 15 words) ________________________________________________________________________ 22．Fill in the blank in Paragraph 7 with proper words. (no more than 5 words) ________________________________________________________________________ 23．List another way which is different from the passage to make people happier about their work. (no more than 30 words) ________________________________________________________________________ 24． What does the word “It” (Line 3, Paragraph 5) probably refer to? (no more than 4 words) ________________________________________________________________________
课时作业(三十四) Ⅰ.1.C 考查动词辨析。 语境表达“动物有调节自身体温的能力”， 故选择 C 项， 意为“调 整，使适应”。 2． C 考查形容词辨析。 句意： 选择职业并不关乎你的国籍， 却关乎你的语言能力。 relevant 意为“有关主题的，切题的，有关系的”；relative 意为“相关的，相对的”；responsible 意 为“负责任的”；practical 意为“实践的，实际的”。 3 ． A 考查定语从句。 which 引导定语从句，“每年世界各地数以百万计的人们参加 TVturnoff week 这一活动”，participate in 参加，参与。 4．A 考查介词 with 加复合宾语结构。这里 China 与 participate 是逻辑主动关系，故用 现在分词作宾语补足语。 5．D 考查情态动词。题干中的 he wasn't certain 说明他可能不来，也可能来，因此使用 不完全否定“might not”。而 need not 表示“不必” 。 6．B 考查动词短语辨析。come across 意为“偶尔碰到/遇到”。 7．B 考查动词短语辨析。句意：Ronny 的脚步声逐渐消失了，只剩下万籁俱寂的安静。 die away 逐渐模糊，逐渐减弱以至于觉察不到(如描绘声音、风、光线等逐渐消失)；die down 指逐渐平息(尤其指火焰、风暴、疼痛、谣言等)；die off 一一死去，先后死去；die out 灭绝(指 家族或物种)。根据句意选择 B。 8．A 考查名词辨析。句意：这个消息给了我们一种虚假的安全感，使我们看不到危险 即将来临。security 意为“安全，保证”；authority 意为“权力，当局，权威”；responsibility 意为“职责，责任心”；variety 意为“种类，多样化”。根据句意可知 A 项正确。 9．B 考查动词辨析。adjust 调节，符合句意。句意：除非你把望远镜调节到正好适合 你的视力，否则，你就会看不清楚。accustom 使习惯于；admit 承认；adopt 采纳。 10． B 考查动词词义辨析。 由答语“难怪电脑运转不如以前那么正常了”可知答案为 B。 operate 意为“运转”。 11．B 考查动词辨析。apply oneself to 意为“努力学习，勤奋工作”，符合语意。adjust oneself to 适应，习惯；lose oneself in 沉迷于，全神贯注于；engage sb.in(使)从事，参加。 12．D 考查动词辨析。句意：临床证据逐渐积累，表明这种新药比之前在动物身上的试 验预期有更加广阔的用途。accumulate 积累；operate 动手术，操作；strengthen 加强；approve 赞成。 13． A 考查定语从句。 句意： 这门课程对那些母语非英语的人来说是必须的条件。 mother tongue 与先行词 those 之间构成所属关系，用 whose 作定语。故选 A 项。 14．D 考查虚拟语气。They got caught in a traffic jam 和 otherwise 暗示后面应是对过去 情况的虚拟，用 would have done，故选 D。 15．D 考查固定搭配。not…but…是固定词组，意为“不是……而是……”。句意：人 们常常说旅行之乐不在于你到达目的地而在于旅程本身。 Ⅱ.研究发现，每天吃一个鸡蛋对降低血压大有裨益，鸡蛋与胃酶结合后产生的蛋白质与 降压药物有着同样的功效。 16．A 推理判断题。第一段的后半部分提到鸡蛋产生蛋白质的作用与强效降血压药物类 似， 此处与之相呼应， 表示鸡蛋与胃酶结合后产生蛋白质的作用与药物相当。 由此可推知 “ACE inhibitors”是一种药。 17．C 细节理解题。根据倒数第二段最后一句的内容可知，Bruce 教授认为鸡蛋属于健 康食物。 18．D 推理判断题。最后一段的最后一句提到几乎一半的英国人相信对鸡蛋的限制仍然 适用，由此可推断这些人依旧认为每天吃一个鸡蛋对健康有害。
19．A 主旨大意题。本文是一篇研究报告，第一段是文章的中心段，通读全文可知，本 文意在介绍关于鸡蛋的科学发现。 Ⅲ.20.Tips on promoting your professional happiness. 21．Because we get bogged down with minor chores and emergencies that keep appearing. 由第三段第二句可知。 22．Talk with your colleagues / Know about your colleagues 本段主要说明除了工作外，要了解同事，与他们谈话、交流。 23． People can take pride in their work, and think that no one else can do the job as well as they can. 答案不唯一。 24．The same routine./Having the same routine.