当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 1 第3课时Cultural Corner]


Module 1
Ⅰ.根据首字母和汉语提示写出单词

第三课时

1.The old man sitting o________(在……对面)us looked very familiar. 2.The Trade Union will meet with r________(代表)from industry and the go

vernment. 3.If the three parties can't reach an a________(协议)now,a civil war will take place sooner or later. 4.Wheat,corn and cotton are all p________(农产品)of the countryside in my hometown. 5.The citizens are very thankful that they are not g________(统治)by a cruel ruler. 6.One major f________(特点)of the area is that the public transport is not convenient. 7.The c________(文明)of mankind has been around for thousands of years. 8.G________(地理的)maps are not the only kind of maps out there. 答 案 : 1.opposite 2.representatives 3.agreement 4.produce 5.governed 6.feature

7.civilisation 8.Geographical Ⅱ.完成句子 1. Children are eager to leave their homes,but________(另一方面),they have to depend on their parents for their education. 2.Dr.Gates believes that children should________(支配)their own lives. 3.China has________(人口)more than 1.3 billion. 4.After the new equipment was introduced,they produced________(两倍的汽车)this year as the year before. 答案:1.on the other hand 2.have some control of/over 3.a population of 4.twice as many cars Ⅲ.语法填空 1. They feel it difficult to get on well with those who________(belong)to a younger generation. 答案:belong 考查时态和语态。句意:他们觉得很难跟那些属于年轻一代的人相处好。 belong to 虽然为及物动词短语,却没有被动语态,同时也没有进行时态。本题考查 who 引导 的定语从句中谓语动词的形式,根据句子的逻辑关系,who 指 those“那些人”,为复数概念, 故用 belong。 2.It's easy to find—there is a church just________my house. 答案:opposite 句意:很容易找—教堂就在我家对面。opposite 在……的对面。 3.The two companies________(reach)an agreement about developing the area together. 答案:reached 句意:这两家公司就共同开发这块区域达成了协议。reach/arrive at/come to/get to an agreement 达成协议。

4 . Feeling so depressed these days , the young man often found it hard to have control________his own temper. 答案:over 考查介词。句意:因为这些日子感到非常沮丧,这个年轻人发现很难控制自 己的情绪。have control over 控制。 5.His handwriting is improving little________little with the help of his teacher. 答案: by 考查短语的用法。 句意: 在老师的帮助下他的书写水平正逐步提高。 little by little 渐渐地,逐步地,符合句意。 6.________terms of achievement,last week's ministerial meeting of the WTO had earned a low,though not failing,grade. 答案:in 句意:就成就而言,上周的 WTO 部长级会议虽然没有失败,但是收获甚微。 in terms of 就……而言,符合题意。 7.Interestingly enough,on the one hand,we are eager to have kids,but________the other hand,we don't want to give up freedom. 答案:on 句意:有意思的是,一方面我们渴望有孩子,但是另一方面,我们又不想放

弃自由。“一方面,另一方面”用英语表达为“on the one hand,on the other hand”。 8.The new road is three times the width________the old one. 答案:of 考查倍数的表达法。常用的倍数的三种表达法:A is...times as+形容词/副词原 级+as B;A is...times+形容词/副词比较级+than B;A is...times+the+名词+of B。 9. After the wedding ceremony, all the guests attended a reception, ________lasted through the night. 答案:which 句意:婚礼过后,所有的客人参加了一场招待会,招待会持续了整个晚上。 which 引导非限制性定语从句,且在从句中作主语。 10. Hangzhou, known________a paradise on earth, is known________the ten scenic sights of the West Lake. 答案:as;for 句意:被誉为“人间天堂”的杭州因西湖十景而出名。be known as 意为 “作为……而出名”;be known for 意为“因……而出名”。 Ⅳ.完形填空 In Britain,people have different attitudes to the police.Most people generally__1__them and the job they do—although there are certain people who do not believe that the police__2__have the power that they do. What does a policeman actually do? It is not__3__job to describe.After all,a policeman has a number of jobs in__4__.A policeman often has to control traffic,either__5__foot in the centre of a town,or in a police car on the roads.Indeed,in Britain,he might be in the traffic police and spend all, or a lot of, his time__6__up and down main roads and motorways.A traffic policeman has to help keep the traffic moving,stop__7__motorists and help when there is an accident.

A policeman has to help keep the__8__,too.If there is a fight or some other disturbance, we__9__the police to come and restore order.And they often have to__10__situation at great risk to their own__11__. We expect the police to solve crimes,of course,so an ordinary policeman,__12__will often have to help__13__and arrest criminals. And__14__do we call when there is an emergency—an air crash,a__15__,a road accident, or a robbery? We call the police.__16__a policeman has to be__17__to face any unpleasant emergency that may happen in the__18__world. The police do an absolutely necessary job,they do it__19__well and I support them,but I do not envy policemen.I do not think that I could__20__do the job of a policeman. 语篇概述:本文介绍了在英国警察的工作情况,作者及人们对警察工作的看法。 1.A.dislike C.appreciate B.join D.admire

答案:C 逻辑推理题。由下文观点排除 A、B,作者是欣赏警察行事的态度与精神,而 不是羡慕。 2.A.should C.could B.would D.must

答案:A 逻辑推理题。should 指应该,此处译为“一些人认为警察不应该有他们有的权 力”。 3.A.a funny C.an interesting B.a pleasant D.an easy

答案:D 逻辑推理题。由下文可知,警察工作很繁忙,所以是不容易的。 4.A.it C.his B.one D.them

答案:B 逻辑推理题。由下文可知,一个警察要做很多工作,所以用“a number of jobs in one”。 5.A.on C.under B.by D.with

答案:A 固定搭配题。在市中心步行(on foot)工作。 6.A.walking C.wandering B.driving D.searching

答案:B 逻辑推理题。在 motorway 上不能步行,只能行车,所以选 driving。 7.A.resting C.speeding B.tired D.drunken

答案:C 背景常识题。speeding motorists 是超速的驾车者。 8.A.peace C.situation B.silence D.condition

答案:A 逻辑推理题。由下文“there is a fight”可知此处是说要警察维护和平。 9.A.wait for C.think of B.call D.expect

答案:D 词语辨析题。wait for 等待;call 打电话;think of 想起;expect sb.to do sth.期待 某人做某事。 10.A.turn to C.deal with B.avoid D.treat

答案:C 词语辨析题。警察面对情况是要处理的,所以要用 deal with;treat 是对待、治 疗的意思。 11.A.safety C.future B.families D.friends

答案: A 逻辑推理题。 警察处理情况也有危险, 这会威胁到他们的安全, 所以应选 safety。 12.A.although C.however B.as if D.even if

答案:D 逻辑推理题。although 与 even if 都有“虽然……但是”之意,但 even if 有强调 之意,此处强调警察的作用。 13.A.get rid of C.look for B.question D.sentence

答案:C 逻辑推理题。look for 寻找;get rid of 摆脱;question 质问;sentence 判处。此 处是警察寻找并追捕犯罪分子。 14.A.how C.what B.where D.who

答案:D 逻辑推理题。此处问“当一个紧急情况发生时,我们将召唤谁”,选疑问代词 who。 15.A.power failure C.thunderstorm B.fire D.thief

答案:B 逻辑推理题。前文的 emergency 是紧急情况,A、B、C、D 中只有 a fire 是紧 急情况。 16.A.Yet C.As B.Then D.So

答案:D 逻辑推理题。由上文可知我们面对紧急情况总是找警察,顺承下来用 so 表结

果。 17.A.provided C.prepared B.promised D.presented

答案: C 词语辨析题。 上文结果是警察随时随地准备(prepared)面对紧急情况。 答案为 C。 18.A.future C.real B.modern D.whole

答案:B 词语辨析题。在当今社会发生的事情。future 未来的;real 真正的;whole 整个 的。 19.A.extremely C.surprisingly B.specially D.particularly

答案:A 词语辨析题。extremely 是 very 的意思,此处指警察的工作做得非常好。答案 为 A。 20.A.hardly C.ever B.forever D.never

答案:C 逻辑推理题。这句话否定前移,应为“I think that I could not...”A、D 都是否定之 意,双重否定表肯定,故排除,forever 不合语境。 Ⅴ.阅读理解 A The English are famous for their manners.The phrase,“Manners makes the man”was coined by Englishman William of Wykeham back in 1324, but they're just as important today.Books are written on the subjects,advice columns in magazines tell people how to behave,and“finishing schools”still exist to ensure that young girls become young“ladies”. The best example of English manners is in their mastery of the art of forming a queue.It is a popular joke in England(the land of sporting failtures)to say,“if only queuing was an Olympic sport, we'd win hands down.”No one knows exactly how and when it started, but queuing plays an important role in the English social makeup.School children are taught to queue for rollcall, assembly and lunch,and English people across the land form orderly queues at shops,banks, cinemas and busstops every day.The English obviously aren't the only people who queue,but they seem to do it better than anyone else.As one visitor said,“I have travelled across Europe,the Middle and Far East and nowhere have I seen the singlefile queues which are formed in England.” The English are also famously polite when it comes to language.Whereas many other notions are more direct in their communication,the English prefer a more indirect form of asking for things.For example,an American who wants to talk to a colleague might say,“Got a minute?”; however, an English person will often use a more indirect means, “Sorry to bother you, but would

you possibly have a minute or so to have a quick chat if you don't mind,please?” The English also love to apologize for things.When squeezing past someone , people say“sorry”.And they will apologize if you bump into them,“Whoops! Sorry! My fault.”In fact, no one seems to say“sorry”as much as the English:“Sorry I'm late./Sorry I forgot to call you last night./I'm sorry you didn't get the email.”And so on.They also like to use“please”and“thank you”a lot.In a shop, they will say, “I'd like a packet of crisp, please.Thanks.”British students thank their lecturers,and bosses often thank their employees for doing their jobs. 1.Why does“finishing schools”still exist to help young girls become“ladies”? A. Because the English mind their manners very much. B.Because the English parents want to marry their daughters to the royal family. C.Because the English girls are so rude that they need to be taught to be polite. D.Because the English government ensures their existence. 答案:A 推理判断题。第一段开始提到英国人以讲究礼貌而闻名,“finishing schools”still exist to ensure that young girls become young“ladies”是围绕它展开的一个例子。 2.The underlined sentence in Paragraph 2 implies________. A.the English love the Olympics very much B.the English spend nothing winning an Olympic medal C.the English are best at queuing D.the English prefer to queue with their hands down 答案:C 细节理解题。从第二段 The best example of English manners is in their mastery of the art of forming a queue 中我们可以得知答案。 3 . According to the passage , if Americans say“Waiter! Could I have another please?”how will the English express such a meaning? A.Excuse me! Give me another fork,please! B. Excuse me! I have to be a bother, but would you mind awfully changing this fork, please? C.Hi! Would you mind giving me another fork? D.Waiter! Come here and change the fork. 答案:B 推理判断题。从文章中得知,英国人非常礼貌,从第三段中的 For example,an American who wants to talk to a colleague might say,“Got a minute?”;however,an English person will often use a more indirect means,“Sorry to bother you,but would you possibly have a minute or so to have a quick chat if you don't mind,please?”可以看出。 4.According to the passage,why do the employers often thank their employees for doing their jobs? A. The employees can bring them a lot of benefits. fork ,

B.The employees finish their jobs perfectly. C.The English employers' good manners lead them to do so. D.The employers do it as a result of the company's regulation. 答案:C 理解判断题。本文介绍了讲究礼貌的英国人,讲究礼貌是他们的习惯,所以雇 主感谢雇员也是礼貌使然。 B Finland is perhaps the most beautiful and mysterious country of northern Europe.Twothirds of its surface is covered with thick forests and among them lie lakes,connected with rivers and canals.The northern part of this country is inside the Arctic circle,where almost no trees grow because of its cold weather and the people use their deer for transport(运输),clothing and food. The Finnish( 芬兰的 )history began in the Middle Ages.In about 1151 , Finland was

conquered(征服)by its western neighbouring Sweden.After a period of rule by Denmark in the 14th century, the Swedes won back independence(独立)and power in 1523 under their brave king.During the Napoleonic Wars(1803~1815),Finland was passed finally from Sweden to Russia.The time came in 1917,when the Russian Revolution brought foreign rule of Finland to an end.Shortly after Soviet Russia made peace with Germany,1919 saw the founding of the Finnish Republic. The years between the First and Second World Wars were years of progress and growing development.Finland has no coal or oil, and the nation's wealth lies in the timber(木材)from its forests, which supplies material for paper and furniture making, and in the electric power from its water. 5.From the passage,we learn that Finland________. A.lies inside the Arctic circle B.is east of Sweden C.is next to the countries of northern Europe D.is entirely covered with forests and lakes 答案:B 推理判断题。芬兰的北部在北极圈内,而并非全部,因此 A 项错误;芬兰是北 欧的国家,而不是靠近北欧的国家,C 项错误;芬兰北部在北极圈,由于寒冷,几乎没有树木, 故 D 项不符合事实;从第二段中的“Finland was conquered by its western neighboring Sweden.” 可推断 B 项正确。 6.In the history,Finland was sequentially(相继)ruled by________. A.Sweden,Germany,Denmark and Russia B.Sweden,Russia,Denmark and Russia C.Sweden,Denmark,Russia and Germany D.Sweden,Denmark,Sweden and Russia 答案:D 细节理解题。芬兰在大约 1151 年被邻国瑞典征服;在 14 世纪时受丹麦统治;

1523 年瑞典再次统治芬兰;在拿破仑战争期间,芬兰的统治权最后落在俄国手里,苏俄成立 后不久即 1919 年芬兰独立。故 D 项正确。 7.Finland must have been ruled for as long as one hundred years or so by________. A.Russia C.Sweden B.Denmark D.foreign countries

答案:A 推理判断题。俄国在拿破仑战争期间(1803~1815)开始统治芬兰,到 1919 年芬 兰成为独立的国家,俄国对芬兰的统治长达约 100 年,故 A 项正确。 8.Finland won its complete independence in________. A.1523 C.1155 B.1917 D.1919

答案:D 细节理解题。由文中的“...1919 saw the founding of the Finnish Republic.”可知, 1919 年芬兰共和国成立,因此 D 项正确。 Ⅵ.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 【全国新课标卷题型】 Even after several weeks, every time I read this little story I start to cry: My sisterinlaw teaches physically and mentally handicapped children at a private school in Brooklyn. She__1__(recent) attended a Special Olympics and went to the starting line of the 100meter dash with six eager contestants. As__2__starting whistle sounded, a boy tripped, fell and began to cry. All the other__3__(run) stopped, turned and went back to help. Then they all held hands and went on to the finish line together.__4__(need) to say, everyone in the stands cheered. Why am I so moved? There are tears of joy__5__(mix) with tears of sadness. Tears of joy, just__6__the pure friendship, selflessness and love embodied(体现) by these children. Tears of sadness, just for how far__7__such behavior we adults have wandered. Wouldn't__8__be nice if, at least once in a while, we could pause in our race for money and power; turn around to see the suffering of those__9__we have left behind; go back and help these less able ones__10__their feet; and then walk forward together with them, arm in arm. 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案: 1.recently recently“最近”,在句中做时间状语。 2.the 特指开始的哨声,用 the。 3.runners 其他的赛跑选手都停了下来。 4.Needless needless to say“不必说”。

5.mixed 与 tears of joy 之间存在被动关系,用过去分词做定语。 6.for 此处表示原因。 7.from far from“远离”。 8.it it 在此表示“情况”。 9.who/whom 定语从句中缺少 left 的宾语,指人应填 who 或 whom。 10.to help...to one's feet“帮……站起来”。 【辽宁卷题型】 Todd: Hello, Michael. Michael: Hello, Todd. Todd:We're going to talk about Australia. So first of all how many people live in Australia? Michael:Oh, there are about twenty million people right now. Todd: OK. What are the biggest cities? Michael : The biggest city is Sydney, __1__by Melbourne, Brisbane and Perth successively (依 次). Most of the big cities are on the East Coast of Australia, and Perth is on the west coast. Todd:What is__2__capital city of Australia? Michael:Ah, Canberra is the capital city, but is not the biggest city. Sydney is the biggest city. Canberra__3__(make) sort of by the politicians so Sydney wouldn't get too crowded. It's a separate territory. Todd:OK.__4__you had to live in one place, where would you live? Michael:I like Brisbane. I had my teenage years in Brisbane,__5__has got the gold coast and the sunshine. Todd:Sounds great! What is the best thing about Australia? Michael: Ah , probably the__6__(friend) people. The__7__(relax) attitude and we like visitors__8__other cultures. Todd:How are Australians different from other people? Michael:Um,I would say__9__we're more funloving. We don't mind__10__new friends and conversing with other people. Todd: Thanks, Michael. Michael: No worries. 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案: 1.followed 考查非谓语动词。澳大利亚最大城市是悉尼,紧随其后的是墨尔本、布里

斯班和珀斯。因此悉尼和 follow 之间是被动关系,用过去分词。 2.the 考查冠词。澳大利亚的首都,特指,用 the。

3.was made

考查动词语态。根据句意可知,政治家们创造了堪培拉这座城市,make

和 Canberra 之间是被动关系,要用被动语态,因为是过去发生的动作,所以用一般过去时。 4. If 考查虚拟语气。 根据句意可知, 此处句意为“如果让你选一个地方住, 你选哪里”, 所以用 if。 5.which 考查定语从句。布里斯班拥有金色沙滩和阳光,先行词是 Brisbane,不是 in Brisbane,所以不是地点状语从句,而是非限制性定语从句,用 which 引导。 6.friendly 考查形容词。根据下文可知,澳大利亚人很友好,friend 是名词,要用形容 词形式。 7.relaxed 考查词形变化。此处容易误填 relaxing,认为修饰的是 attitude,而不是人。 其实,该处指的是“放松的态度”,是人们所持有的态度,而不是人们的态度令人放松。 8.from 考查介词。“来自其他文化的旅游者”,因此用 from。 9.that 考查名词性从句。that 在这里引导的是宾语从句,作 say 的宾语。 10.making 考查动词搭配。mind doing 是固定搭配,“介意……”;make friends with sb 固定词组,“与某人交朋友”。


相关文章:
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 1 第3课时Cultural Corner]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 1 第3课时Cultural Corner]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 4 第3课时Cultural Corner]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 4 第3课时Cultural ...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 6 第3课时Cultural Corner]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 6 第3课时Cultural ...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 2 第3课时Cultural Corner]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 2 第3课时Cultural ...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 5 第3课时Cultural Corner]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 5 第3课时Cultural ...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 3 第3课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 3 第3课时]_高中...答案: 1.request 2.social 3.prolong 4.applause 5.classical 6.bending 7....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 1 第3课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 1 第3课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 1 第1课时Introduction Reading]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 11课时Introduction Reading]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修6同步练习:Module 1 第3课时Cultural Corner Task]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修6同步练习:Module 1 第3课时Cultural Corner Task]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修6同步练习...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 3 第1课时Introduction Reading]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 3 第1课时...locked their doors and cowered(畏缩)in their homes.Fifi was outside,and ...
更多相关标签: