当前位置:首页 >> 初二英语 >>

阅读理解


Do you find getting up in the morning so difficult that it's painful? This might be ca lled laziness, but Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved that everyone has a daily energy cycle. During the hours when you labor through your work you may say that you're "hot". That's try. The time of day when you feel most en ergetic is when your cycle of body temperature is at its peak. For some people the peak comes during the noon. For others it comes in the afternoon or evening. No one has discovered why this is so, but it leads to such familiar monologues as: Ge t up John! You'll be late for work again! The possible explanation to be trouble is t hat John is at his temperature and energy peak in the evening. Much family quarrel ling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean, and wh ich cycle each member of the family has. You can't change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit can help. Dr. Kleitman believ es. Maybe you're sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway. Cou nteract your cycle to some extent by habitually staying up late than you want to. If your energy is low in the morning but you have an important job to do early in t he day, rise before your usual hour. This won't change your cycle, but you'll get up steam and work better at your low point. 1. If a person finds getting up early a problem, most probably ______. A . he refuses to follow his own energy cycle B . he is not sure when his energy is low C . he is a lazy person D . he is at his peak in the afternoon or evening 正确答案:he is at his peak in the afternoon or evening 题目详解:所谓的“懒惰”实际上是因为这个人的能量在夜里已经达到顶峰。如果一个人不愿 早起,那就说明他的能量顶峰不在早上。所以 he is at his peak in the afternoon or eve ning 是正确答案。 2. Which of the following statements may lead to family quarrels according to the p assage? A . A change in a family member's energy cycle. B . Unawareness of energy cycles. C . Attempts to control the energy cycle of other family members. D . Familiar monologues. 正确答案:Unawareness of energy cycles. 题目详解:根据第二段的结尾:当家庭成员了解了彼此的能量周期,就可以避免一些争吵。 那么显然很多争吵都是由于彼此之间没有意识到对方的能量周期而造成的。 3. If one wants to work more efficiently at his low point in the morning, he should ______. A . change his energy cycle B . get up earlier than usual C . go to bed earlier D . overcome his laziness

正确答案:get up earlier than usual 题目详解:根据第三段倒数第二句话:如果一个人想在他的能量低潮期工作更有效率,那么 就应该比平常起得早一些。 Human migrations (迁移) within recorded history have transformed the entire charac ter of lands and continents and the composition of their racial, ethnic and language groups. The map of Europe, for example, is the product of several major early mi grations involving the Germanic peoples, the Slaves, and the Turks. The overseas m igration of Europeans during this period totaled about 60 million people. The largest migration in history has been called the Great Atlantic Migration from Europe to N orth America, the first major wave of which began in the 1840's with mass movem ents from Ireland and Germany. In the 1880's, a second and larger wave develope d from eastern and southern Europe; between 1880 and 1910 some 17 million Euro peans entered the United States. The total number of Europeans reaching the Unite d States amounted to 37 million between 1820 and 1980. From 1801 to 1914 abou t 7. 5 million people moved from Europe to Asiatic Russia, and between World War I and II about 6 million more chose to move there, not counting the vast number of deportees (被遣返回国者) who were forced to go to Siberia's labor camps. Since World War II the largest migrations have involved groups from developing countrie s moving to the industrialized nations. Some 13 million people moved across border s to become permanent residents of Western Europe from the 1960's through the 1 980's, and more than 10 million permanent immigrants were admitted legally to the United States in that same period, with illegal immigration adding several millions more. Slave migrations and mass expulsions (排斥) also have beer part of human hi story for thousands of years. The largest slave migrations were probably those com pelled by European slave traders operating in Africa from the 16th to the 19th cent ury; perhaps 20 million slaves were taken to the America, though a large number d ied in terrible conditions of the trip across the Atlantic Ocean. The largest mass exp ulsions have probably been those imposed by Nazi Germany, which deported 7 to 8 million persons during World War II. The major trend in internal migration during t he 20th century has been the movement from rural to urban areas. As a conseque nce, urban growth since World War II has been very rapid in much of the world, p articularly in developing countries. ________________________________________ 1. What is the main idea of the passage? A . The first major wave of migration began in the 1840's. B . The overseas migration of Europeans totaled about 60 million people. C . Human migrations within recorded history have changed the world. D . The map of Europe is the product of several major early migrations. 正确答案:Human migrations within recorded history have changed the world. 题目详解:主旨题,本文开宗明义,首句即点名主题,选项 Human migrations within reco rded history have changed the world.恰是首句的简明说法,故为答案。 2. The following statements are true EXCEPT_________. A . the largest mass expulsions have been those imposed by Nazi Germany B . the largest slave migrations were compelled by European slave traders

C . between World War I and II, about 6 million people migrated to Europe D . the largest migration in history has been called the Great Atlantic Migration 正确答案:between World War I and II, about 6 million people migrated to Europe 题目详解:是非题, 本题[the largest mass expulsions have been those imposed by Nazi Germany], [the largest slave migrations were compelled by European slave traders], [the largest migration in history has been called the Great Atlantic Migration]三选项 的细节散落在文章二三段,处理时要细心。 3. How many people moved across borders to become permanent residents of West ern Europe from the 1960's through the 1980's? A . 17 million. B . Some 13 million. C . 20 million. D . More than 10 million. 正确答案:Some 13 million. 题目详解:细节理解题,本题依据是文章第二段最后一句话的前半句,即 “Some 13 million people…the 1980's”. 4. What had been the trend of migration during the 20th century? A . The movement from Europe to America. B . The movement from Africa to America. C . The movement from urban to rural areas. D . The movement from rural to urban areas. 正确答案:The movement from rural to urban areas. 题目详解:细节理解题, 本题 20 世纪移民的趋势。 答案在文章第三段倒数第二句话即 “The major trend in internal …has been the movement from rural to urban areas”故答案 为 The movement from rural to urban areas. Many of THE CIRCUITS in the human central nervous system operate through c rossed laterality - that is, the right hand is "wired" to the left side of the brain, an d vice versa. In at least 95 percent of right-handers the speech-language center is i n the brain's left hemisphere. Yet only about 15 percent of left-handers are similarly hooked up, with speech controlled by the opposite, or right, hemisphere. According to Jerre Levy, a biopsychologist at the University of Chicago. About 70 percent of l eft-handers have speech controlled by the left side of the brain, while the remainin g 15 percent have their language-control centers in both hemispheres. Broadly speaking, the left side of the brain is thought by some scientists to process linear, l ogical information, while the right side tends more towards processing emotion and mood. This may be why lefties are at significantly higher risk of schizophrenia, pho bias and manic-depression, and in one study were shown to be three times more li kely to attempt suicide. Although southpaws make up only ten percent of the p opulation, they account for between 14 and 18 percent of those treated for alcoholi sm, according to Dr. Wayne P. London of Dartmouth Medical School. They can be more sensitive to a variety of other drugs too. Peter Irwin, a research scientist at S andoz Institute in East Hanover, N. J, found that, after taking such medications as

aspirin, antidepressants, sedatives and antihistamines, lefties had greater changes in electrical activity in the brain than righties did. As if this weren't enough, southpaw s appear to be twice as prone to autoimmune diseases, including diabetes, ulcerativ e colitis, rheumatoid arthritis and myasthenia gravis. With such liabilities, how h ave left-handers managed to survive at all? The good news is that there is a very bright side to being a lefty. Camilla Benbow, associate professor of psychiatry at Io wa State University, surveyed students who scored in the top 100th of one percent in math on the Scholastic Aptitude Test. She discovered that fully 20 percent of th ese math geniuses were left-handed - double the proportion of lefties in the popula tion. Mensa, the high-I. Q. society, estimates that 20 percent of its members are le ft-handed. Indeed, the ability to integrate what some researchers call the more "logical" left side of the brain and the more "intuitive" or "artistic" right side may have helped lefties excel in many fields. ________________________________________ 1. What's the meaning of "crossed laterality"? A . The human central nervous system is just like a circuit. B . Right-handers' speech-language center is in brain's left-hemisphere, while left-ha nders' speech-language center is in brain's right-hemisphere. C . The right hand is controlled by the left side of the brain, and the left hand is controlled by the right side of the brain. D . The development of right and left side of brain is interactive. 正确答案:The right hand is controlled by the left side of the brain, and the left han d is controlled by the right side of the brain. 题目详解:文中有这样的句子:crossed laterality - that is, the right hand is "wired" to the left side of the brain.破折号后就是对 crossed laterality 解释,表达方式略有不同。 2. A B C D Lefties are at higher risk of ______. . being excited . mental diseases and disorders . speech deficiency . homicide

正确答案:mental diseases and disorders 题目详解:根据文中:This may be why lefties are at significantly higher risk of schizo phrenia, phobias and manic-depression, and in one study were shown to be three ti mes more likely to attempt suicide.都是与 emotion 和 mood 有关的病症。 3. A B C D Southpaws can be more sensitive to a variety of drugs means that ______. . more of them are treated for alcoholism . they are easier to get addicted to some drugs . they have greater changes in electrical activity in the brain than righties . drugs are more effective to them

正确答案:they have greater changes in electrical activity in the brain than righties 题目详解:文中指出: They can be more sensitive to a variety of other drugs.接下来说: lefties had greater changes in electrical activity in the brain than righties did.对其进

行了解释。 4. A B C D Which one is NOT an auto immune disease? . Diabetes. . Rheumatoid arthritis. . Manic-depression. . Ulcerative colitis.

正确答案:Manic-depression. 题目详解:文中有句子:southpaws appear to be twice as prone to autoimmune diseas es, including diabetes, ulcerative colitis, rheumatoid arthritis and myasthenia gravis, 选项 D. manic depression 是在前文中提过的。 Parents who are otherwise exceedingly rational people can become irrational wh en it comes to their children. These so-called helicopter parents tend to overdramati ze small incidents, give heavy weight to light concerns and take too seriously matte rs that don't warrant second thought. Happily, there are ways to counter the te ndency towards over protectiveness. Here are some tips and strategies from family therapist David Anderegg. Don't schedule every free moment of your children's l ives for fear they will get into trouble if left to their own devices. Take an attitude of benign neglect; Supervise by being there, being awake and paying attention. Be quietly available to your kids, and they will come to you with what's important. Accept your child's emotions, even negative ones. A child who has self-awareness develops more self-confidence and empathy for others and is less likely to bully or become a bully's victim. Don't always rescue them. Jumping in to solve all you r children's problems sends the message that you don't believe they can do it them selves. While children who get into arguments with peers may need some guidance in effective communication, what they need even more is their parents' belief that they can sort it out themselves. This arms them with the courage to face challenge s. Appear calm in the face of challenges. Demonstrate your faith in your child's ability to cope with new situations by appearing calm in potentially stressful situati ons such as her first day at school or going away to camp. Children are less anxio us if their parents appear relaxed. Children keep a careful eye on adults' body lang uage, too, so it is important to present a confident image both with words and acti ons. Discuss ways to handle tough situations. Have family discussions about wh at to do in tricky situations. Listen respectfully to each child's ideas without correcti ng or interrupting, even if he has some rather bizarre or violent suggestions. (This creates an atmosphere for parents to suggest a gentler approach.) ________________________________________ 1. "Helicopter parents" means ______. A . parents who are otherwise exceedingly rational people can become irrational w hen it comes to their children B . parents who tend to overdramatize small incidents C . parents who can't put things in perspective D . parents who are too protective

正确答案:parents who are otherwise exceedingly rational people can become irration al when it comes to their children 题目详解:可以结合上下文和 helicopter 的特点推断。 2. If parents take an attitude of benign neglect, they ______. A . keep a watchful eye on their children but don't interfere in their affairs only w hen they are needed B . left their children to their own devices if they get into trouble C . are indifferent to their children's trouble D . jump in to solve all their children's problems 正确答案:keep a watchful eye on their children but don't interfere in their affairs on ly when they are needed 题目详解:第二段中:Take an attitude of being neglect: Supervise by being there, bei ng awake and paying attention. Be quietly available to your kids, and they will com e to you with what's important. 可见是既留心小孩,又不过分保护包办。 3. A B C D or Parents should ______ on their child's first day at school. . supervise their child all day . show their faith that their child can cope with the new situation . pace up and down the room to ease their nervousness . foresee all the problems the child would encounter and arrange all the things f him/her

正确答案:show their faith that their child can cope with the new situation 题目详解:Demonstrate your faith in your child's ability to cope with new situations b y appearing calm in potentially stressful situations such as her first day at school or going away to camp. 4. According to the passage, why should parents listen respectfully to each child's i dea even if he has some rather bizarre or violent suggestions? A . Because the child should be permitted to explore his own world. B . Because it makes parents gentler approaches more acceptable. C . Because it makes the child creative. D . Because it's acceptable given that he is young. 正确答案:Because it makes parents gentler approaches more acceptable. 题目详解:文章末尾:Listen respectfully to each child's ideas without correcting or inte rrupting, even if he has some rather bizarre or violent suggestions. (This creates an atmosphere for parents to suggest a gentler approach.)不要受头脑中已有观点的影 响。 Agricultural biotechnology seems to attract a lot of attention these days. The prob lem is that the debate on this topic seems to have been hijacked by extremists on both sides; environmentalists crying disaster and corporate spokespersons telling us soothingly that there's nothing to worry about. Both extremes are wrong. Certai nly global disaster isn't just around the corner. On the other hand, with the introdu ction of any remarkable new technology, unforeseen consequences are inevitable. One possible consequence is addressed in detail by Charles C. Mann in this issue'

s cover story, "Biotech Goes Wild". Mann reveals that crops genetically engineered t o produce or resist pesticides could interbreed with wild plants, giving rise to "super weeds" that could be very hard to eradicate and might choke food crops. And the f act is that science can't yet tell us whether to be alarmed. Why are we still in ignorance on this important issue? One reason is that the biologists who engineer g enes into plants aren't trained to think about the whole organism and its habitat; th ey're molecular folk, lacking an ecological perspective. Another reason is the pat chwork of US regulatory agencies that govern agricultural biotech; the Food and Dr ug Administration (FDA), the Environmental Protection Agency (EPA), and the Depart ment of Agriculture (USDA). Mann writes that none of these agencies is responsible for superweeds, which could grow between the bureaucratic cracks. The FDA does n't look at plants engineered to express pesticides, because pesticides are exempt fr om the agency's reach. The EPA is required to treat such foods as pesticides and si mply establish human tolerances for each compound. USDA tries to make sure the crop grows as the producer says it will. There's only one thing omitted from thi s patchwork; the public interest. To stitch it back in two things are needed. One is additional research, from biotech companies and the federal government on the ec ological consequences of genetic engineering. The other is a revision of the regulato ry framework to make at least one of the agencies responsible for testing the envir onmental consequences of agribiotech. These changes would acknowledge the growi ng impact of this remarkable new technology and help us steer a course between wrongheaded extremes. The author thinks that the biologists who engineer genes into plants ______. A . are nothing more than any other substances because they are made of molecu le too B . pay special attention to living things and their relation to their environment C . insert the genes of one species among the genes of another and test the envir onment consequences D . modify the genes of our food crops without considering the influence on the w hole organism 正确答案:modify the genes of our food crops without considering the influence on t he whole organism 题目详解:了解作者对 biologists 的总的看法后再做答。作者的观点是:the biologists who engineer genes into plants aren't trained to think about the whole organism and its habitat. 2. The disadvantage of the patchwork of US regulatory agencies that govern agricul tural biotech is that ______. A . one thing is omitted from the patchwork; human tolerance for pesticides B . pesticides are exempt from FDA's reach C . there is bureaucratic cracks and the public interest is ignored D . none of these agencies is responsible for wild plants 正确答案:there is bureaucratic cracks and the public interest is ignored 题目详解:不能被一些细节的描写所蒙骗。所有细节都指向一个根本性的问题。注意这样概

括性的表达: Mann writes that none of these agencies is responsible for superweeds, which could grow between the bureaucratic cracks. 和 There's only one thing omitte d from this patchwork: the public interest. 3. In the last paragraph, the author thinks that ______. A . additional research on the ecological consequences of genetic engineering shoul d put the public interest at the core B . to acknowledge the growing impact of the genetic engineering is to be ready f or global disaster C . it's necessary to establish new agencies to take responsibilities for testing the e nvironmental consequences of agribiotech D . it's necessary to stitch the public interest in wrongheaded extremes 正确答案:additional research on the ecological consequences of genetic engineering s hould put the public interest at the core 题目详解:要理解:There's only one thing omitted from this patchwork: the public int erest. To stitch it back in two things are needed. One is additional research 也就是 说在试验研究中要考虑公众利益。 4. Which of the following statements is true of "superweeds"? A . Superweeds could eradicate food crops. B . Superweeds could hinder food crops' growth. C . Superweeds could grow between cracks. D . Crops genetically engineered to resist pesticides could make superweeds grow high. 正确答案:Superweeds could hinder food crops' growth. 题目详解:文中句子:crops genetically engineered to produce or resist pesticides could interbreed with wild plants, giving rise to "superweeds" that could be very hard to eradicate and might choke food crops.是说基因工程抗虫的作物与野草杂种繁殖,产生 superweeds, 这种 superweeds 可能很难斩草除根,并阻碍农作物的生长。 "Opinion" is a word that is used carelessly today. It is used to refer to matters of t aste, belief, and judgment. This casual use would probably cause little confusion if people didn't attach too much importance to opinion. Unfortunately, most to attach great importance to it. "I have as much right to my opinion as you to yours, '' and ''Everyone's entitled to his opinion, '' are common expressions. In fact, anyone who would challenge another's opinion is likely to be branded intolerant. ?? Is that label accurate? Is it intolerant to challenge another's opinion? It dep ends on what definition of opinion you have in mind. For example, you may ask a friend “what do you think of the new Ford cars?" And he may reply, "In my opinio n, they're ugly." In this case, it would not only be intolerant to challenge his state ment, but foolish. For it's obvious that by opinion he means his personal preference, a matter of taste. And as the old saying goes, ''It's pointless to argue about matte rs of taste." ?? But consider this very different use of the term. A newspaper reports that t

he Supreme Court has delivered its opinion in a controversial case. Obviously the ju stices did not shale their personal preferences, their mere likes and dislikes, they st ated their considered judgment, painstakingly arrived at after thorough inquiry and deliberation. ?? Most of what is referred to as opinion falls somewhere between these two extremes. It is not an expression of taste. Nor is it careful judgment. Yet it may co ntain elements of both. It is a view or belief more or less casually arrived at, with or without examining the evidence. ?? Is everyone entitled to his opinion? Of course, this is not only permitted, b ut also guaranteed. We are free to act on our opinions only so long as, in doing s o, we do not harm others. ________________________________________ 1. Which of the following statements is TRUE, according to the author? A . Free expression of opinions often leads to confusion. B . Everyone has a right to hold his own opinion. C . Most people tend to be careless in forming their opinions. D . Casual use of the word "opinion" often brings about quarrels. 提交的答案:Everyone has a right to hold his own opinion. 正确答案:Everyone has a right to hold his own opinion. 题目详解:根据问题中?四个选项?的提示,从文章最后一段第 2 句"Of course, this is not on ly permitted, but guaranteed"判断出选项中的"Everyone has a right to hold his own opinion."与本句语义相关。 2. According to the author, who of the following would be labeled as intolerant? A . Someone who values only their own opinions. B . Someone who turns a deaf ear to others' opinions. C . Someone whose opinion harm other people. D . Someone who can't put up with others' tastes. 提交的答案:Someone who can't put up with others' tastes. 正确答案:Someone who can't put up with others' tastes. 题目详解:以问题中"would be labeled as intolerant"为信息点,从第 2 段倒数第 2 句"it w ould not only be intolerant to challenge his statement, but foolish"判断出选项中的"S omeone who can't put up with others' tastes"与本句含义相关。 3. The new Ford cars are cited as an example to show that ________. A . personal tastes are not something to be challenged B . it is foolish to criticize a famous brand C . one should not always agree to others' opinions D . it is unwise to express one's likes and dislikes in public 提交的答案:personal tastes are not something to be challenged 正确答案:personal tastes are not something to be challenged 题目详解:根据第 2 段最后一句"It's pointless to argue about matters of taste",看出作 者以"The new Ford cars"为例要说明的问题。选项中的"personal tastes are not somethi ng to be challenged"符合题意。

4. Considered judgment is different from personal preference in that ________. A . it is based on careful thought B . it is a result of a lot of controversy C . it is stated by judges in the court D . it reflects public like and dislikes 提交的答案:it is based on careful thought 正确答案:it is based on careful thought 题目详解:根据第 3 段最后一句"stated their considered judgment, painstakingly arrived at after thorough inquiry and deliberation"判断出,选项中的"it is based on careful th ought"切题。 5. As indicated in the passage, being free to act on one's opinion ________. A . means that one can impose his pre6ereaccs on others B . doesn't mean that one has the right to charge others without evidence C . doesn't mean that one has the right to do things at will D . means that one can ignore other people's criticism 提交的答案:doesn't mean that one has the right to do things at will 正确答案:doesn't mean that one has the right to do things at will 题目详解:问题中"being free to act on one's opinion"指的是最后一段的最后一句"only s o long as, in doing so, we do not harm others",由此,可以看出选项中的"doesn't mea n that one has the right to do things at will"和本句的语义相关。 All that we really need to plot out the future of our universe are a few good meas urements. This does not mean that we can sit down today and outline the future c ourse of the universe with anything like certainty. There are still too many things w e do not know about the way the universe is put together. But we do know exactl y what information we need to fill in our knowledge, and we have a pretty good id ea of how to go about getting it. Perhaps the best way to think of our present situation is to imagine a train co ming into a switchyard. All of the switches are set before the train arrives, so that its path is completely determined. Some switches we can see, others we cannot. Th ere is no ambiguity if we can see the setting of a switch; we can say with confide nce that some possible futures will not materialize and others will. At the unseen s witches, however, there is no such certainty. We know the train will take one of th e tracks leading out, but we have no idea which one. The unseen switches are the true decision points in the future, and what happens when we arrive at them dete rmines the entire subsequent course of events. When we think about the future of the universe, we can see our "track"" many billions of years into the future, but after that there are decision points to be deal t with and possible fates to consider. The goal of science is to reduce the ambiguit y at the decision points and find the true road that will be followed. ________________________________________ 1. According to the passage, it is difficult to ascertain the distant future of the univ erse because we ______. A . are not sure how the universe is structured B . have too many conflicting theories

C . do not have enough funding to continue our research D . have focused our investigations on the moon and planets 提交的答案:are not sure how the universe is structured 正确答案:are not sure how the universe is structured 题目详解:依据问题中"to ascertain the distant future of the universe"的提示,从第一段 文章第 3 句中的"still too many things we do not know about the way the universe is put together"可以判断出与选项中的"are not sure how the universe is structured"含 义相关。 2. What does the author view as the function of the universe's unseen "switches"? A . They enable us to alter the course of the universe. B . They tell us which one of the tracks the universe will use. C . They determine which course the universe will take in the future. D . They give us information about the lunar surface. 提交的答案:They determine which course the universe will take in the future. 正确答案:They determine which course the universe will take in the future. 题目详解:依据问题中"as the function of the universe's unseen "switches"的提示,第 2 段文章第 2 句 "so that its path is completely determined" 中的"its path"指的就是上段 文章第 2 句中的"the future course of the universe",由此,可以确定与选项中的"They determine which course the universe will take in the future"含义相关。 3. In Sentence I Para. 3 which of the following is closest in meaning with the word "track"? A . Path. B . Rails. C . Sequence. D . Band. 提交的答案:Path. 正确答案:Path. 题目详解:依据问题中"the word "track"为信息点,最后一段第一句中"we can see our "tr ack" many billions of years into the future"的"track"指的还是上段文章第 2 句中的"the future course of the universe",由此可见与选项中的"Path"含义相关。 4. To whose taste is the passage most suitable ? A . General audiences. B . Train engineers. C . Professors of statistics. D . Young children. 提交的答案:General audiences. 正确答案:General audiences. 题目详解:依据问题中"To whose taste"的提示, 从第 2 段第一句中"Perhaps the best way to think of our present situation is to imagine a train coming into a switchyard"作 者使用的类比物可以看出与选项中的"General audiences"含义相关。 5. A B C Which of the following statements best describes the framework of the passage? . A statement illustrated by a analogy. . A comparison of two contrasting theories. . A critical analysis of a common assumption.

D . A hypothesis supported by documentation. 提交的答案:A statement illustrated by a analogy. 正确答案:A statement illustrated by a analogy. 题目详解:依据问题中"the framework of the passage"的提示,从第 2 段文章第一句中的" is to imagine"可以看出本文作者使用了类比的方式来解释人们不太熟悉的问题,由此看出 与选项中的"A statement illustrated by a analogy"含义相关。 Space is a dangerous place, not only because of meteors but also because of rays from the sun and other stars. The atmosphere again acts as our protective blanket on earth. Light gets through, and this is essential for plants to make the food, whic h we eat. Heat, too, makes our environment endurable. Various kinds of rays come through the air from outer space, but enormous quantities of radiation from the su n are screened off. As soon as men leave the atmosphere they are exposed to this radiation but their spacesuits or the walls of their spacecraft, if they are inside, do prevent a lot of radiation damage. Radiation is the greatest known danger to explorers in space. The unit of radiati on is called "rem". Scientists have reason to think that a man can put up with far more radiation than 0.1 rem without being damaged; the figure of 60 rems has be en agreed on. The trouble is that it is extremely difficult to be sure about radiation damage? A person may feel perfectly well, but the cells of his or her sex organs may be damaged, and this will not be discovered until the birth of deformed childre n or even grandchildren. Missions of the Apollo flights have had to cross belts of hi gh radiation and, during the outward and return journeys; the Apollo crew accumul ated a large amount of rems. So far, no dangerous amounts of radiation have been reported, but the Apollo missions have been quite short. We simply do not know y et how men are going to get on when they spend weeks and months outside the protection of the atmosphere, working in space laboratory. Drugs might help to decr ease the damage done by radiation, but no really effective ones have been found s o far. ________________________________________ 1. According to the first paragraph, the atmosphere is essential to man in that____ ________. A . it protects him against the harmful rays from space B . it screens off the falling meteors C . it provides sufficient light for plant growth D . it supplies the hear necessary for human surviva 正确答案:it protects him against the harmful rays from space 题目详解:依据问题中?the atmosphere is essential to man in that?的提示,从第 1 段第 2 句中?The atmosphere again acts as our protective blanket on earth?提供的信息判断, 选项中的 "it protects him against the harmful rays from space"语义相关。 2. We know from the passage that______________. A . astronauts in spacesuits needn't worry about radiation damage B . the effect of exposure to radiation is slow in coming

C . exposure to even tiny amounts of radiation is fatal D . radiation is avoidable in space exploration 正确答案:the effect of exposure to radiation is slow in coming 题目详解:依据问题中?We know from the passage that?的提示,从第 2 段第 5 句中?this will not be discovered until the birth of deformed children or even grandchildren?提 供的信息判断,选项中的 "the effect of exposure to radiation is slow in coming" 语义 相关。 3. A B C D The harm radiation has done to the Apollo crew members____________. . remains unknown . is enormous . seems overestimated . is insignificant

正确答案:remains unknown 题目详解:依据问题中?The harm radiation has done to the Apollo crew members?的提 示, 从第 2 段第 7 句中?So far, no dangerous amounts of radiation have been reported, but…?提供的信息判断,选项中的 "remains unknown" 语义相关。 4. A B C D It can be inferred from the passage that____________. . protection from space radiation is no easy job . radiation is not a threat to well-protected space explorers . astronauts will have deformed children or grandchildren . the Apollo mission was very successful

正确答案:protection from space radiation is no easy job 题目详解:依据问题中?It can be inferred from the passage?的提示,从第一段和第二段的 末尾一句中?the walls of their spacecraft、We simply do not know yet 宇航服,宇宙飞 船的外壳确实可以起到保护作用,但是短期的,有效的减少危险的药品还未找到?提供的信 息判断,选项中的 "protection from space radiation is no easy job" 语义相关。 5. A B C D The best title for this passage would be_____________. . Importance of Protection Against Radiation . Effects of Space Radiation . Research on Radiation . The Atmosphere and Our Environment

正确答案:Effects of Space Radiation 题目详解:依据问题中?The best title for this passage?的提示,从第一、二段中?Space is a dangerous place、 Radiation is the greatest known danger?提供的信息判断,选项中 的 "Effects of Space Radiation" 语义相关。 There are many theories about the beginning of drama in ancient Greece. The one most widely accepted today is based on the assumption that drama evolved fro m ritual. The argument for this view goes as follows. In the beginning, human bein gs viewed the natural forces of the world, even the seasonal changes, as unpredict able, and they sought through various means, to control these unknown and feared powers ... Those measures which appeared to bring the desired results were then

retained and repeated until they hardened into fixed rituals. Eventually stories arose which explained or unveiled the mysteries of the rites. As time passed some rituals were abandoned but the stories, persisted and provided material for art and drama. Those who believe that drama evolved our of ritual also argue that those rit es contained the seed of theater because music、dance、masks、and costumes were almost always used. Furthermore, a suitable site had to be provided for performan ces, and when the entire community did not participate, a clear division, was usuall y made between the "acting area" and the "auditorium". In addition, there were pe rformers, and since considerable importance was attached to avoiding mistakes in th e enactment of rites, religious leaders usually assumed that task. Wearing masks an d costumes, they often impersonated other people animals or supernatural beings, a nd mined the desired effect success in hunt or battle "the coming rain" the revival of the Sun Another theory traces the theater's origin from the human interest in st orytelling. According to this view tales (about the hunt, war, or other feats) are gra dually elaborated at first through the use of impersonation, "action" and dialogue by a narrator and then through the assumption of each of the roles by a different pe rson. A closely related theory traces theater to those dances that are primarily rhyt hmical and gymnastic or that are imitations of animal movements and sounds. ________________________________________ 1. What does the passage mainly discuss? A . The origins of theater B . The variety of early religious activities C . The role of ritual in modern dance D . The importance of storytelling 正确答案:The origins of theater 题目详解:本文主要讨论什么?The origins of theater 戏剧的起源;The role of ritual in modern dance 现代舞蹈中仪式的作用; The importance of storytelling 叙述故事的重要性; The variety of early religious activities 早期宗教活动的多样性。 2. A B C D What aspect of drama does the author discuss in the first paragraph? . The seasons in which dramas were performed. . The importance of costumes in early drama. . The connection between myths and dramatic plots. . The reason drama is often unpredictable.

正确答案:The connection between myths and dramatic plots. 题目详解:作者在第一段讨论了戏剧的什么方面? The reason drama is often unpredicta ble.无法预测戏剧的原因 The seasons in which dramas were performed. 表演喜剧的季 节;The connection between myths and dramatic plots. 神话与戏剧情节的关系;The i mportance of costumes in early drama. 早期戏剧中服装的重要性 3. Which of the following is NOT mentioned as a common element of theater and r itual? A . Music B . Dance

C . Costumes D . Magic 正确答案:Magic 题目详解:以下哪项不是戏剧和仪式的共同组成部分?Dance 舞蹈;Costumes 服装;Music 音乐;Magic 魔术。 4. A B C D According to the passage, what is the main difference between ritual and drama? . Ritual requires fewer performers than drama. . Ritual has a religious purpose and drama does not. . Ritual is shorter than drama. . Ritual uses music whereas drama does not.

正确答案:Ritual has a religious purpose and drama does not. 题目详解:根据文章, 仪式和戏剧的主要区别在于:Ritual uses music whereas drama does not.仪式使用音乐,而喜剧不使用音乐;Ritual is shorter than drama.仪式比戏剧短小; Ritual requires fewer performers than drama.仪式需要的表演者比戏剧少; Ritual has a religious purpose and drama does not.仪式有宗教目的,而戏剧没有宗教目的。 5. A B C D The passage supports which of the following statements? . No one really knows how the theater began. . Dramatic activities require the use of costumes. . Myths are no longer represented dramatically. . Storytelling is an important part of dance.

正确答案:No one really knows how the theater began. 题目详解:原文支持以下哪种观点?A) No one really knows how the theater began.没 有人了解戏剧的真正起源。Myths are no longer represented dramatically.神话不再以戏 剧的形式表现出来。Storytelling is an important part of dance.叙述故事是舞的一个重要 组成部分。Dramatic activities require the use of costumes.戏剧活动需要使用服装。 Security and commodity exchanges are trading posts where people meet who wish t o buy or sell. The exchanges themselves do no trading: they merely provide a plac e where prospective buyers and sellers can meet and conduct their business. Wall Street, although the best known, is not the only home of exchanges in the United States. There are the cotton exchanges in New Orleans and Chicago, the M ercantile Exchange, which deals in many farm products, in Chicago, and grain excha nges in many of the large cities of the Midwest. Some exchanges, like the Chicago Board of Trade, provide market services for several kinds of products. These trading posts where products may be bought or sold are called commodity exchanges. The security exchanges, on the other hand, are meeting places where stocks an d bonds are traded. Like the commodity exchanges, they help serve the economic li fe of the country. But when their operations get out of hand, they may become ver y dangerous. In 1929, the security exchanges, or stock market, contributed to a cra sh -- a sudden, sharp decline in the value of securities. Many people lost fortunes; many corporations were bankrupted; many workers lost their jobs. The Crash of 19 29 has been attributed to many causes, among them wild and unwise speculation b y many people and dishonest practices on the part of some businessmen and of so

me members of the exchanges. Today, however investing through security exchanges and trading on commodity exchanges has been made safer by regulations set up by the exchanges themselve s and by regulations of the United States government. In 1922, the government ins tituted the Commodity Exchange Commission which operates though the Department of Agriculture; and in 1934, the Securities and Exchange Commission, to protect in vestors and the public against dishonest practices on the exchanges. ________________________________________ 1. Security and commodity exchanges are meeting places for buyers and sellers of ______. A . all of these B . grain C . securities D . stocks 正确答案:all of these 题目详解:根据第一段文章中的第一句"trading posts where people meet who wish to b uy or sell"的提示。判断出与选项中的"all of these"语义相关。 2. A B C D A sudden, sharp decline in the value of securities is called ______. . a crash . a speculation . investing . a trade

正确答案:a crash 题目详解:依据问题中"A sudden, sharp decline in the value of securities"的提示, 从第 3 段第 4 句中的"a sudden, sharp decline in the value of securities"的提示。 判断出与选项 中的"a crash"语义相关。 3. Among the reasons for the Crash of 1929 were ______. A . unwise speculation by many people and dishonest practices by some businessm en B . dishonest practices by some businessmen C . unwise speculation by many people D . strict regulations of the Commodity Exchange Commission 正确答案:unwise speculation by many people and dishonest practices by some busin essmen 题目详解:依据问题中"the reasons for the Crash of 1929"的提示,从第四段最后一句中 的"wild and unwise speculation by many people and dishonest practices on the part of some businessmen and of some members of the exchanges."的提示。判断出与选 项中的"unwise speculation by many people and dishonest practices by some busines smen"语义相关。 4. The Commodity Exchange Commission works through the ______. A . Securities Exchange Commission B . Chicago Board of Trade

C . Chicago Mercantile Exchange D . Department of Agriculture 正确答案:Department of Agriculture 题目详解:依据问题中"The Commodity Exchange Commission"的提示, 从最后一段文章的 最后一句中的"operates though the Department of Agriculture"的提示。判断出与选项中 的"Department of Agriculture"语义相关。 5. It is implied but not directly stated : _____ A . Investing in securities is unwise B . Some exchanges provide market services for several kinds of products C . The role of the government has been an important factor in curbing dishonest practices on the exchanges D . Buying and selling grain is dishonest 正确答案:The role of the government has been an important factor in curbing disho nest practices on the exchanges 题目详解:依据最后一段文章的最后一句中的"to protect investors and the public against dishonest practices on the exchanges"的提示。 判断出与选项中的"The role of the gov ernment has been an important factor in curbing dishonest practices on the exchan ges"语义相关。 Most episodes of absent-mindedness -- forgetting where you left something or wond ering why you just entered a room -- are caused by a simple lack of attention, say s Schacter. "You're supposed to remember something, but you haven't encoded it d eeply.' Encoding, Schacter explains, is a special way of paying attention to an event th at has a major impact on recalling it later. Failure to encode properly can create an noying situations. If you put your mobile phone in a pocket, for example, and don't pay attention to what you did because you're involved in a conversation, you'll pro bably forget that the phone is in the jacket now hanging in your wardrobe. "Your memory itself isn't failing you," says Schacter. "Rather, you didn't give your memory system the information it needed." Lack of interest can also lead to absent-mindedness. "A man who can recite spo rts statistics from 30 years ago," says Zelinski, "may not remember to drop a letter in the mailbox.” Women have slightly better memories than men, possibly because they pay more attention to their environment, and memory relies on just that. Visual cues can help prevent absent-mindedness, says Schacter." But be sure th e cue is clear and available," he cautions. If you want to remember to take a medi cation with lunch, put the pill bottle on the kitchen table -- don't leave it in the me dicine chest and write yourself a note that you keep in a pocket. Another common episode of absent-mindedness: walking into a room and wonde ring why you're there. Most likely, you were thinking about something else. "Everyo ne does this from time to time," says Zelinski. The best thing to do is to return to where you were before entering the room, and you'll likely remember. ________________________________________

1. A B C D

Why does the author think that encoding properly is very important? . It helps us understand our memory system better. . It expands our memory capacity considerably. . It slows down the process of losing our memory. . It enables us to recall something from our memory.

正确答案:It enables us to recall something from our memory. 题目详解:根据第 2 段第一句中"paying attention to an event that has a major impact on recalling it later 对以后必须回忆起来的事留下印象"的"paying attention to"即"encodi ng properly"的提示, 判断出与选项中的"It enables us to recall something from our me mory"含义相关。 2. _. A B C D One possible reason why women have better memories than men is that ______ . . . . they they they they have an unusual power of focusing their attention are more reliant on the environment have a wider range of interests are more interested in what's happening around them

正确答案:they are more interested in what's happening around them 题目详解:根据第三段第三句中"because they pay more attention to their environment 或许是因为他们对周围的环境留下的印象更深" 的提示,判断出与选项中的"they are mor e interested in what's happening around them"含义相关。 3. A B C D A note in the pocket can hardly serve as a reminder because ___________. . it's out of your sight . it will easily get lost . it might get mixed up with other things . it's not clear enough for you to read

正确答案:it's out of your sight 题目详解:根据第四段第 2 句中" be sure the cue is clear and available 确保提示物非常 容易看到"的提示,判断出与选项中的"it's out of your sight"含义相关。 4. A B C D What do we learn from the last paragraph? . If we focus our attention on one thing, we might forget another. . if we keep forgetting things, we'd better return to where we were. . Memory depends to a certain extent on the environment. . Repetition helps improve our memory.

正确答案:If we focus our attention on one thing, we might forget another. 题目详解:根据最后一段第,二句中" Most likely, you were thinking about something el se 很有可能你是在想别的事情"的提示,判断出与选项中的"If we focus our attention on one thing, we might forget another"含义相关。 5. A B C D What is the passage mainly about? . The process of gradual memory loss. . A way of encoding and recalling. . The causes of absent-mindedness. . The impact of the environment on memory.

正确答案:The causes of absent-mindedness. 题目详解:根据第一段第 1 句中" Most episodes of absent-mindedness 大多数健忘的原 因…"的提示,判断出与选项中的"The causes of absent-mindedness"含义相关。 People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so e arly and so inexorably that it is easy to imagine an internal clock of mathematical maturity guiding their growth. Not long after learning to walk and talk, they can set the table with impressive accuracy -one plate, one knife, one spoon, .One fork, f or each of the five chairs. Soon they are capable of noting that they have placed fi ve knives, spoons and forks on the table and, a bit later that this amounts to fiftee n pieces of silverware. Having thus mastered addition, they move on to subtraction. It seems almost reasonable to expect that if a child were secluded on a desert isl and at birth and retrieved seven years later, he or she could enter a second-grade mathematics class without any serious problems of intellectual adjustment. Of course, the truth is not so simple. This century, the work of cognitive psych ologists has illuminated the subtle forms of daily learning on which intellectual progr ess depends. Children were observed as they slowly grasped - or, as the case mig ht be bumped into concepts that adults take for granted, as they refused, for insta nce, to concede that quantity is unchanged as water pours from a short stout glass into a tall thin one. Psychologists have since demonstrated that young children, asked to count the pencils in a pile, readily report the number of blue or red pencils, but must be coa xed into finding the total. Such studies have suggested that the rudiments of mathe matics are mastered gradually, and with effort. They have also suggested that the very concept of abstract numbers- the idea of a oneness, a twoness, a threeness that applies to any class of objects and is a prerequisite for doing anything more m athematically demanding than setting a table---is itself tar from innate. ________________________________________ 1. What does the passage mainly discuss? A . The development of mathematical ability in children. B . The use of mathematics in child psychology. C . The fundamental concepts of mathematics that children must learn. D . Trends in teaching mathematics to children. 正确答案:The development of mathematical ability in children. 题目详解:依据问题中?What does the passage mainly discuss?的提示, 从第 1 段第 2 句中 ?…develop so early and so inexorably that… (儿童的计算能力是很早很自然地培养起来 的,所以…)?提供的信息判断,选项中的"The development of mathematical ability in c hildren."符合题意。 2. It can be inferred from the passage that children normally learn simple counting_ _____. A . soon after they learn to talk B . when they begin to be mathematically mature C . after they reach second grade in school D . by looking at the clock

正确答案:soon after they learn to talk 题目详解:依据问题中?children normally learn simple counting?的提示, 从第一段的第三句 中?Not long after learning to walk and talk, they can set…(在学会讲话和走路后不久, 孩子们就能够…)?提供的信息判断,选项中的"soon after they learn to talk "符合题意。 3. The author implies that most small children believe that the quantity of water ch anges when it is transferred to a container of a different ______. A . color B . quality C . shape D . weight 正确答案:shape 题目详解:依据问题中?the quantity of water changes when it is transferred to a conta iner of a different?的提示,从第二段最后一句中?quantity is unchanged as water pours from a short stout glass into a tall thin one?提供的信息判断,选项中的"shape"符合题 意。 4. According to the passage, when small children were asked to count a pile of red and blue pencils they ______. A . counted the number of pencils of each color B . guessed at the total number of pencils C . counted only the pencils of their favorite color D . subtracted the number of red pencils from the number of blue pencils 正确答案:counted the number of pencils of each color 题目详解:依据问题中?when small children were asked to count a pile of red and blu e pencils?的提示, 从第三段中?…readily report the number of blue or red pencils, but… (如果要孩子们数一堆铅笔的话,孩子们一定会按红色的或蓝色的包除数字,然而.…..)? 提供的信息判断,选项中的 "counted the number of pencils of each color" 符合题意。 5. A B C D The word "They" (Para.3, Line 4) refers to _____. . studies . pencils . mathematicians . children

正确答案:studies 题目详解:依据问题中?The word "They"?的提示,从最后一段的第 2 句中?Such studies hav e suggested that?提供的信息判断,选项中的"studies"符合题意。 Traditionally, the first firm to commercialize a new technology has benefited fro m the unique opportunity to shape product definitions, forcing followers to adapt to a standard or invest in an unproven alternative. Today, however, the largest payoff s may go to companies that lead in developing integrated approaches for successful mass production and distribution. Producers of the Beta format for video cassette recorders (VCR's), for examp le, were first to develop the VCR commercially in 1975, but producers of the rival V HS (Video Home System) format proved to be more successful at forming strategic

alliances with other producers and distributors to manufacture and market their VCR format. Seeking to maintain exclusive control over VCR distribution. Beta producers were reluctant to form such alliances and eventually lost ground to VHS in the co mpetition for the global VCR market. Despite Beta's substantial technological head start and the fact that VHS was neither technically better nor cheaper than Beta, developers of VHS quickly turned a slight early lead in sales into a dominant position. Strategic alignments with produ cers of prerecorded tapes reinforced the VHS advantage. The perception among con sumers that prerecorded tapes were more available in VHS format further expanded VHS's share of the market. By the end of the 1980's, Beta was no longer in produ ction. ________________________________________ 1. The passage is primarily concerned with which of the following? A . Tracing the impact of a new technology by narrating a sequence of events. B . Illustrating a business strategy by means of a case history. C . Evaluating two competing technologies. D . Reinterpreting an event from contemporary business history. 正确答案:Illustrating a business strategy by means of a case history. 题目详解:Evaluating two competing technologies.评价两种竞争技术,原文没有相应的文 字支持。Tracing the impact of a new technology by narrating a sequence of events. 追溯一新技术影响,讲述一系列事件,原文没有相应的文字支持。Reinterpreting an event from contemporary business history 重解释一事件,原文没有相应的文字支持。Illustrat ing a business strategy by means of a case history 正确,举一历史例证来描述一商业 策略。该策略即为第一段最后一句:发展大规模生产销售联合战略。例证为二、三段叙述。 2. According to the passage, today's successful firms, unlike successful firms in the past, may earn the greatest profits by ______. A . emphasizing the development of methods for the mass production and distributi on of a new technology B . adapting rapidly to a technological standard previously set by a competing firm C . being the first to market a competing technology D . investing in research to produce cheaper versions of existing technology 正确答案:emphasizing the development of methods for the mass production and dist ribution of a new technology 题目详解:如今成功企业和过去成功企业不同,主要靠什么得到最大盈利?这是第一段最后 作者结论中明确回答的全文中心。所以 emphasizing the development of methods for th e mass production and distribution of a new technology 正确,强调发展大规模生产, 销售的新技术。其他不符合原文结论。 3. According to the passage, consumers began to develop a preference for VCR's in the VHS format because they believed which of the following? A . VCR's in the VHS format were technically better than competing-format VCR's. B . VHS prerecorded videotapes were more available than Beta-format tapes. C . VHS was the first standard format for VCR's. D . VCR's in the VHS format were less expensive than competing-format VCR's.

正确答案:VHS prerecorded videotapes were more available than Beta-format tapes. 题目详解:消费者一开始偏好 VHS 型号的录像机是因为他们相信: VCR's in the VHS forma t were technically better than competing-format VCR's 技术更好。原文第三段第一句技 术, 价格都没有优势。 VHS was the first standard format for VCR's 是最初的录像机型号。 最初是 Beta 型号。 VHS prerecorded videotapes were more available than Beta-format tapes 正确,其预录磁带比其他型号易得。见第二段倒数第二句。 4. The author implies that one way that VHS producers won control over the VCR market was by ______. A . carefully restricting access to VCR technology B . giving up a slight early lead in VCR sales in order to improve long-term prospe cts C . sharing control of the marketing of VHS-format VCR's D . retaining a strict monopoly on the production of prerecorded videotapes 正确答案:sharing control of the marketing of VHS-format VCR's 题目详解:作者指出 VHS 生产者控制录像机生产的途径是:carefully restricting access to VCR technology 严格遵守技术。giving up a slight early lead in VCR sales in order to improve long-term prospects 放弃早期微弱领先以获得长期效益。retaining a strict mon opoly on the production of prerecorded videotapes 保持预录磁带的严格垄断。此三点原 文均未提。 sharing control of the marketing of VHS-format VCR's 与其他生产者分享对 V HS 型号的市场控制。即原文第二段第一句联合其他生产者和销售商。 5. Which of the following best describes the relation of the first paragraph to the p assage as a whole? A . It poses a question to be answered. B . It advances an argument to be disputed. C . It makes a general observation to be exemplified. D . It outlines a process to be analyzed. 正确答案:It makes a general observation to be exemplified. 题目详解:第一段和全文的关系:从结构出发:第一段指出观点,后面举了录像机生产的例 子。所以 It makes a general observation to be exemplified 正确,提供一有待举例的概 括观察。 Jean Sibelius felt very much alone because he couldn't accept the music of that da y. He believed that one should be able to make for oneself an ideal by reflection, and thought that modern music did not progress because it marked time without m oving a step farther. When he began work on his fifth Symphony, Europe and his beloved Finland w ere being ravaged by World War I. He wrote in September of 1914. "But I already begin to see dimly the mountain that I shall certainly ascend… God opens His doo r for a moment and His orchestra plays the Fifth Symphony." But from the very firs t he was full of doubts about this work. He wasn't sure whether or not he should have begun on the Fifth Symphony. He suffered a good deal for having persevered in composing symphonies at a time when practically all composers had turned to o ther forms of expression.

The Fifth Symphony was competed late in 1915. It was performed on the comp oser's fiftieth birthday which was declared a national holiday. Sibelius conducted the concert but he was not satisfied with this new work. In October of 1916, he revis ed the Symphony but a performance two months later still did not satisfy him. ________________________________________ 1. In the opinion of Sibelius, modern music ______. A . Did not make much progress B . Made much progress C . Was too romantic D . Was somewhat ideal 正确答案:Did not make much progress 题目详解:依据问题中?In the opinion of Sibelius, modern music?的提示,从第一段最后一 句中?and thought that modern music did not progress 认为现代音乐并没有发展?提供 的信息判断, 选项中的"He was not sure whether or not he should begin on the symp hony when all other composers had changed forms"含义相关。 2. A B C D How . He . He . He . He did Sibelius feel after conducting the Fifth Symphony in 1915? was content with his conducting. was certain about his work. wasn't happy about his new work. was doubtful about his conducting.

正确答案:He wasn't happy about his new work. 题目详解:依据问题中?How did Sibelius feel after conducting the Fifth Symphony in 19 15?的提示, 从最后一段的第 3 句中?but he was not satisfied with this new work.?提供的 信息判断,选项中的"He wasn't happy about his new work"含义相关。 3. When Europe and Finland were destroyed by World War I, how did he feel abou t his new work? A . He felt like continuing Fifth Symphony. B . He was too depressed by the war to play the Fifth Symphony. C . He liked to see his new work played by others. D . He decided to give it up. 正确答案:He felt like continuing Fifth Symphony. 题目详解:依据问题中?When Europe and Finland were destroyed by World War I?的提 示, 从第 2 段第 3 句中?see dimly the mountain that I shall certainly ascend … God op ens His door for a moment and His orchestra plays the Fifth Symphony?提供的信息 判断,选项中的 "He felt like continuing Fifth Symphony" 含义相关。依据问题中?When Europe and Finland were destroyed by World War I?的提示,从第 2 段第 3 句中?see di mly the mountain that I shall certainly ascend … God opens His door for a moment and His orchestra plays the Fifth Symphony?提供的信息判断,选项中的 "He felt like continuing Fifth Symphony" 含义相关。 4. At what age did he conduct the Fifth Symphony for the first time? A . 50 years old. B . 53 years old

C . 51 years old. D . 52 years old. 正确答案:50 years old. 题目详解:依据问题中?At what age did he conduct the Fifth Symphony?的提示,从最后 一段第 2 句中?It was performed on the composer's fiftieth birthday?提供的信息判断, 选 项中的 "50 years old" 含义相关。 5. What was his problem when he began to compose symphonies? A . He believed he didn't reflect the art form. B . He was not fond of his creative way. C . He was not sure whether or not he should begin on the symphony when all ot her composers had changed forms. D . He thought he neglected the main theme. 正确答案:He was not sure whether or not he should begin on the symphony when all other composers had changed forms. 题目详解:依据问题中?What was his problem when?的提示,从第 2 段倒数第 1 句中?He s uffered a good deal for having persevered in composing symphonies at a time whe n practically all composers had turned to other forms of expression.他非常焦虑的是 在所有音乐家都转向其他方向时还坚持谱写交响曲?提供的信息判断,选项中的"He was no t sure whether or not he should begin on the symphony when all other composers had changed forms"含义相关。 In cities with rent control, the city government sets the maximum rent that a l andlord can charge for an apartment. Supporters of rent control argue that it prote cts people who are living in apartments. Their rent cannot increase; therefore, they are not in danger of losing their homes. However, the critics say that after a long time, rent control may have negative effects. Landlords know that they cannot incr ease their profits. Therefore, they invest in other businesses where they can increas e their profits. They do not invest in new buildings which would also be rent-contro lled. As a result, new apartments are not built. Many people who need apartments cannot find any. According to the critics, the end result of rent control is a shortag e of apartments in the city. Some theorists argue that the minimum wage law can cause problems in th e same way. The federal government sets the minimum that an employer must pay workers. The minimum helps people who generally look for unskilled, low-paying jo bs. However, if the minimum is high, employers may hire fewer workers. They will replace workers with machinery. The price, which is the wage that employers must pay, increases. Therefore, other things being equal, the number of workers that em ployers want decreases. Thus, critics claim, an increase in the minimum wage may cause unemployment. Some poor people may find themselves without jobs instead of with jobs at the minimum wage. Supporters of the minimum wage say that it helps people keep their dignity. Because of the law, workers cannot sell their services for less than the minimum. Furthermore, employers cannot force workers to accept jobs at unfair wages.

Economic theory predicts the results of economic decisions such as decisions about farm production, rent control, and the minimum wage. The predictions may be correct only if "other things are equal". Economists do not agree on some of th e predictions. They also do not agree on the value of different decisions. Some eco nomists support a particular decision while others criticize it. Economists do agree, h owever, that there are no simple answers to economic questions. ________________________________________ 1. There is the possibility that setting maximum rent may ______. A . worry those who rent apartments as homes B . cause a shortage of apartments C . encourage landlords to invest in building apartment D . increase the profits of landlords 正确答案:cause a shortage of apartments 题目详解:问题问的是规定最高租金可能会导致什么结果。文章第一段明确指出,landlords (房东)收取租户的租金有了最高限额,所以他们的利润受到影响,也可能导致他们投资其 他行业,鉴于此,increase the profits of landlords、encourage landlords to invest in b uilding apartment 都是错误的。worry those who rent apartments as homes “使房为家 的人担忧”文中没有涉及,也不对。依据第一段最后一句话:... the end result of rent co ntrol is a shortage of apartments in the city.可知 cause a shortage of apartments 为 正确答案。 2. A B C D We can safely say that rent control ______. . will bring negative effects in the long run . is necessary under all circumstances . is unnecessary . will always benefit those who rent apartments

正确答案:will always benefit those who rent apartments 题目详解:解答该题只要准确理解第二段的含义,尤其从第四句话开始:However, if the minimum is high ... Thus, critics claim, an increase in the minimum wage may caus e unemployment.此题较简单。 3. A B C D The problem of unemployment will arise ______. . if the minimum wage is set too low . if the maximum wage is set . if the workers are unskilled . if the minimum wage is set too high

正确答案:if the minimum wage is set too high 题目详解:解答该题只要准确理解第二段的含义,尤其从第四句话开始:However, if the minimum is high ... Thus, critics claim, an increase in the minimum wage may caus e unemployment.此题较简单。 4. The passage tells us ______. A . the possible results of government controls B . the necessity of government control

C . the urgency of getting rid of government controls D . the relationship between supply and demand 正确答案:the possible results of government controls 题目详解:本文从 rent control 和最低工资控制两方面讨论了政府控制可能造成的后果。进 一步说,许多政府行为可能保护某些利益,但从长远看,也会带来许多问题。the possible results of government controls 正确。the relationship between supply and demand “(文章叙述了)供需关系”;the necessity of government control “(文章叙述了)政府 控制的必要性”;the urgency of getting rid of government controls(文章叙述了)摆脱 政府控制的紧迫性”。文章并没有深入谈及这三项内容,显然不能成为文章主旨。 5. A re B C D Which of the following statements is NOT true? . Economic theory can predict the results of economic decisions if other factors a not changing. . The results of economic decisions can not always be predicted. . Economic decisions should not be based on economic theory. . Minimum wage can not always protect employees.

正确答案:Economic decisions should not be based on economic theory. 题目详解:依据第四段第二句话:The predictions may be correct only if "other things a re equal".可得知 The results of economic decisions can not always be predicted 是对 的。从第二段可得知规定最低工作会使得雇主雇用更少的工人,会考虑用机器替代工人,也 就会导致更多的人失业,所以 Minimum wage can not always protect employees 应该是 可以成立的说法。Economic theory can predict the results of economic decisions if ot her factors are not changing 的内容实际上就是 The results of economic decisions can not always be predicted 的另一种说法,也可成立。依据第四段内容,可得知 Economic decisions should not be based on economic theory 不正确。 经济理论应该有相当参考价 值,只是还需考虑方方面面的因素。 A feature of US education that we have not yet discussed is continuous classro om interaction between teacher and students. From Los Angeles to New York, and f rom Chicago to Houston, educators believe that students master information by disc overing it for themselves. They believe that teachers do not actually teach, but sim ply help students learn. In this view, learning takes place through a process of chall enging old ideas and asking questions. The faculty member aims to exchange ideas with students, rather than simply tell them what they should know. The concept of constantly exchanging ideas may seem strange to you at firs t. Perhaps you come from a country where people believe that whatever is written in a book must be true, and that teachers are always right in matters of learning. I f so, you will probably find the United States system disquieting. Of course, America n students know that their textbooks are mostly right and that their teachers are b etter informed than they are. But they think for themselves and their teachers expe ct them to ask questions and challenge ideas. The point, again, is not that America ns have the "right" approach to learning, but that the interactive classroom is a str ong feature of US education. Comparatively few courses in the university classroom are so clearly organize

d for interaction. Nevertheless, the course in which a professor lectures steadily to hundreds of silent students is relatively rare in the United States. Enrollments are of ten limited (many classes will have fewer than 30 students), so that all students ha ve a chance to participate. Where the lecture format is necessary, as in a freshman chemistry course, the large class meets once or twice a week, then divides into s mall group meetings. The lecture is used to present information efficiently - for exa mple, through slides and demonstrations as well as actual lecturing - but group me etings provide important sessions where homework can be reviewed and questions answered. ________________________________________ 1. Which is the best summary of the information in the text? A . Classroom in the United States: advantages and disadvantages. B . Features of classrooms in the United States. C . Students-teacher relationship in the United States. D . How to adapt to classrooms in the United States. 正确答案:Features of classrooms in the United States. 题目详解:整篇文章在讲美国大学教室里学生和老师的互动气氛。文章认为这是美国大学的 一个重要特点,但未对其优缺点做任何评价。[How to adapt to classrooms in the Unite d States.]、[Classroom in the United States: advantages and disadvantages.]、[Featu res of classrooms in the United States.]都是对内容的曲解,只有[Features of classroo ms in the United States.]比较适合地总结概括了文章的主题。 2. A B C D Which of the following is rare in a typical American classroom? . Heated discussion. . Intense interaction. . Frequent questions from students. . Listening to a lecture.

正确答案:Listening to a lecture. 题目详解:这个题目所涉及的信息可以在文中第三段第二句找到。文章谈到,美国大学中几 百个人听讲座这种情况比较少见。 3. A B C D What does the word "disquieting" (Para. 2) mean? . Great. . Difficult. . Noisy. . Uncomfortable.

正确答案:Uncomfortable. 题目详解:上下文谈到美国大学和其他国家大学教育不太一样的地方。可以推测,适应一种 新的环境经,心情会比较紧张,不太舒服。因此相比之下 Uncomfortable 比较符合 4. A B C D What is the aim of faculty members in the US universities? . To give them challenging tasks. . To tell the students what they should know. . To exchange ideas with the students. . To give students freedom.

正确答案:To exchange ideas with the students. 题目详解:这个题目所涉及的信息在文中第一段找到。原句是“The faculty member aims t o exchange ideas with students, rather than simply tell them what they should kno w.” 5. What is the purpose of having a lecture course? A . To encourage students exchange ideas with each other. B . To review homework. C . To present information effectively. D . To save time and space. 正确答案:To present information effectively. 题目详解:这个题目所涉及的信息可以在文中最后一段看到。原句是“The lecture is used t o present information efficiently... ” A child's world is fresh and new and beautiful, full of wonder and excitement. It is our misfortune that for most of us that clear-eyed vision, the true instinct for what is beautiful and awe- inspiring, is dimmed and even lost before we reach adulthood. If I had influence with the good fairy who is supposed to be responsible for the C hristening (洗礼、 仪式) of all children, I should ask that her gift to each child in the world be a sense of wonder so undeniable that it would last throughout life, as an unfailing protection against the boredom of later years, the inattention of things th at are artificial, the alienation (疏远、转让) from the sources of our strength. If a child is to keep alive his inborn sense of wonder without any such gift from the fairies, he needs the companionship of at least one adult who can share it, re discovering with him the joy, excitement and mystery of the world we live in. Paren ts often have a sense of inadequacy when facing on the one hand the eager, sensi tive mind of a child and, on the other, a world of complex physical nature, confuse d by a life so various and unfamiliar that it seems hopeless to reduce it to order a nd knowledge. In a mood of self-defeat, they exclaim, "How can I possibly teach m y child about nature -why, I don't even know one bird from another?" I sincerely believe that for the child, and for the parent seeking to guide him, it is not half so important to know as to feel. If facts are the seeds that later produ ce knowledge and wisdom, then the emotions and impressions of the senses are th e fertile soil in which the seeds must grow. The years of early childhood are the ti me to prepare the soil. Once the emotions have been aroused-a sense of the bea utiful, the excitement of the new and unknown, a feeling of sympathy, pity, admirat ion or love - then we wish for knowledge about the object of our emotional respo nse. Once found, it has lasting meaning. It is more important to prepare the way f or the child to want to know than to put him on a load of facts he is ready to un derstand. ________________________________________ 1. The word "instinct "(Para. 1, Line 2) can be best replaced by___. A . inborn sense B . response C . wisdom

D . emotion 提交的答案:inborn sense 正确答案:inborn sense 题目详解:依据本句中"that clear-eyed vision"的提示,判断出问题 1(释义题)中的"instin ct"与选项中的"inborn sense"含义相关。 2. According to the first paragraph, which of the following statements in Not true? A . Adults are concerned with things that are artificial. B . Adults often lack a sense of wonder. C . Children may lose their sense of wonder when they grow up. D . Fairies make a child's world fresh and full of wonder. 提交的答案:Fairies make a child's world fresh and full of wonder. 正确答案:Fairies make a child's world fresh and full of wonder. 题目详解:根据第一段的第三句中使用的假设型的虚拟语气" If I had … I should ask… b e a sense of wonder … would last.(如果说为孩子承担洗礼责任的仙女确实存在的话, 那么她给孩子的礼品应该是永不消失,持续终生的)."的提示,判断出与选项中的"Fairies make a child's world fresh and full of wonder"含义相关。 3. It can be learned from the second paragraph that ___. A . parents can never teach their children about nature B . parents often do not know much about nature themselves C . parents should know one bird from another D . parents should learn from their children 提交的答案:parents often do not know much about nature themselves 正确答案:parents often do not know much about nature themselves 题目详解:依据第二段中的"Parents often have a sense of inadequacy…(家长们总是有 一种不满足感) hopeless to reduce it to order and knowledge (没有能力理智地给孩子 解答问题)"的提示, 判断出与选项中的"parents often do not know much about nature t hemselves"含义相关。 4. What does the author think about facts? A . Facts are so undeniable that they should be recognized without prejudice. B . Facts are less important than the ability to feel. C . Facts are the most important things for children. D . Facts are meaningless for children. 提交的答案:Facts are less important than the ability to feel. 正确答案:Facts are less important than the ability to feel. 题目详解:细节题 要点:依据第三段的"… not half so… as… (与其说重要的是了解还不如说重要的是感觉) If facts… then the emotions and impressions of the senses… (如果说知识是种子的话, 那么感觉和印象就是肥沃的土壤) is more important …than to put him on a load of It facts (更重要的是使孩子掌握学习知识的方法而不是知识)"的提示,判断出与选项中的" Facts are less important than the ability to feel"含义相关。 5. A B C The best title of this passage can be ____. . Keeping Alive the Sense of Wonder . Children and Adulthood . Facts and Emotions

D . Children and Parents 提交的答案:Keeping Alive the Sense of Wonder 正确答案:Keeping Alive the Sense of Wonder 题目详解:依据第一段中的"A child's world…fresh and new and beautiful, full of wonde r and excitement(童年时代充满了好奇和激动)和 …dimmed and even lost…(这种好 奇和激动随着年龄的增长而消失)以及…a sense of wonder so undeniable that it woul d last throughout life(使这种好奇心永不消失,持续终生)…an unfailing protection ag ainst…(永远保护我们免于遭受成年烦恼的伤害,免于被人为的事情分散注意力,免于失去 本能的能力)"的提示,判断出与选项中的"Keeping Alive the Sense of Wonder"含义相关。 Basic to any understanding of Canada in, the 20 years after the Second World War is the country's impressive population growth. For every three Canadians in 1945, t here were over five in 1966. In September 1966 Canada's population passed the 20 million mark. Most of this surging growth came from natural increase. The depression of the 1930's and the war had held back marriages, and the cat ching-up process began after 1945. The baby boom continued through the decade of the 1950's producing a population increase of nearly fifteen percent in the five y ears from 1951 to 1956. This rate of increase had been exceeded only once before in Canada's history, in the decade before 1911, when the prairies were being settl ed. Undoubtedly, the good economic conditions of the 1950's supported a growth in the population, but the expansion also derived from a trend toward earlier marriag es and an increase in the average size of families. In 1957 the Canadian birth rate stood at 28 per thousand, one of the highest in the world. After the peak year of 1957, the birth rate in Canada began to decline. It conti nued falling until in 1966 it stood at the lowest level .in 25 years. Partly this declin e reflected the low level of births during the depression and the war, but it was als o caused by changes in Canadian society. Young people were staying at school long er, more women were working; young married couples were buying automobiles or houses before starting families; rising living standards were cutting down the size of families. It appeared that Canada was once more falling in step with the trend to ward smaller families that had occurred all through the Western world since the tim e of the Industrial Revolution. Although the growth in Canada's population had slowed down by 1966 (the incr ease in the. First half of the 1960's was only nine percent, another large population wave was coming over the horizon. It would be composed of the children who we re born during the period of the high birth rate prior to 1957. ________________________________________ 1. What does the passage mainly discuss? A . Educational changes in Canadian society. B . Standards of living in Canada. C . Population trends in postwar Canada. D . Canada during the Second World War. 正确答案:Population trends in postwar Canada. 题目详解:依据问题中?What does the passage mainly discuss?的提示,从第一段中?…the

country's impressive population growth(给人们留下深刻印象的问题是"人口的增长")? 提供的信息判断,与选项中的"Population trends in postwar Canada"含义相关。 2. A B C D The author suggests that in Canada during the 1950's________. . the urban population decreased rapidly . the birth rate was very high . economic conditions were poor . fewer people married

正确答案:the birth rate was very high 题目详解:依据问题中?in Canada during the 1950's?的提示,从第二段中?a population inc rease of nearly fifteen percent in the five years from 1951 to 1956 和 In 1957 the Canadian birth rate stood at 28 per thousand, one of the highest in the world?提供 的信息判断,与选项中的"the birth rate was very high"含义相关。 3. A B C D According to the passage, when did Canada's baby boom begin? . In the decade after 1911. . During the depression of the 1930's. . In 1966. . After 1945.

正确答案:After 1945. 题目详解:依据问题中?when did Canada's baby boom begin?的提示,从第二段中?the cat ching-up process began after 1945?提供的信息判断,与选项中的"After 1945"含义相关。 4. The author mentions all of the following, as causes of declines in population gro wth after 1957 EXCEPT ________. A . people getting married earlier B . people being better educated C . better standards of living D . couples buying houses 正确答案:people getting married earlier 题目详解:依据问题中?as causes of declines in population growth after 1957 EXCEPT? 的提示, 从第三段第 4 句中?by changes in Canadian society.. Staying at school longer, more women were working…rising living standards?提供的信息判断,与选项中的"peopl e getting married earlier"含义相关。 5. A B C D It can be inferred from the passage that before the Industrial Revolution _____. . the population grew steadily . population statistics were unreliable . families were larger . economic conditions were bad

正确答案:families were larger 题目详解:依据问题中?before the Industrial Revolution?的提示,从第三段的最后一句中?he trend toward smaller families that had occurred …since the time of the Industrial R evolution (工业革命结束后,整个欧洲小家庭的趋势出现了)?提供的信息判断,与选项中的" families were larger"含义相关。

Standing on the rim of the Grand Canyon, gazing across this giant wound in th e earth's surface, a visitor might assume that the canyon had been cause by some ancient convulsion. In fact, the events that produced the canyon, far from being su dden and cataclysmic, simply add up to the slow and orderly process of erosion. Many millions of years ago the Colorado Plateau in the Grand Canyon area c ontained 10,000 more feet of rock than it does today and was relatively level. The additional material consisted of some 14 layered formations of rock. In the Grand C anyon region these layers were largely worn away over the course of millions of ye ars. Approximately 65 million years ago the plateau's flat surface in the Grand C anyon area bulged upwards from internal pressure: geologists refer to this bulging a ction as upwarping; it was followed by a general elevation of the whole Colorado Pl ateau, a process that is still going on. As the plateau gradually rose, shallow rivers that meandered across it began to run more safely and cut more definite course. O ne of these rivers, located east of the upwarp, was the ancestor of the Colorado. A nother river system called the Hulapai, flowing west of the upwarp, extended itself eastwards by cutting back into the upwarp; it eventually connected with the ancient Colorado and captured its waters. The new river then began to carve out the 277mile-long trench that eventually became the Grand Canyon. Geologists estimate that this initial cutting action began no earlier than 10 million years ago. Since then, the canyon forming has been cumulative. To the corrosive force of the river itself have been added other factors. Heat and cold, rain and snow, alo ng with the varying resistance of the rocks, increase the opportunities fro erosion. T he canyon walls crumble; the river acquires a cutting tool. Tons of debris; canyons. Pushing slowly backwards into the plateau, the side canyon expose new rocks, and pattern of erosion continues. ________________________________________ 1. The article is written to explain ______. A . the cataclysmic appearance of the Grand Canyon B . the rivers in the Grand Canyon C . the surface in the Grand Canyon D . the forming of the Grand Canyon 正确答案:the forming of the Grand Canyon 题目详解:本文第一段点明了文章的主题,也就是大峡谷的形成。接下来各段分别叙述了大 同人的演变过程,所以 the forming of the Grand Canyon 为正确答案。 2. A B C D After the upwarping of the plateau's surface in the Grand Canyon area, ______. . different mountain ranges bulged upwards . the whole Colorado Plateau gradually rose . shallow rivers meandered in the canyon . three rivers came into being and cut out a long trench

正确答案:the whole Colorado Plateau gradually rose 题目详解:第三段第一句提到大约 6500 万年前大峡谷地区高原的表面由于内部压力向上隆 起,接着整个科罗拉多高原整体隆起,这个过程现在仍然还在进行着。the whole Colorad

o Plateau gradually rose 与之吻合。 3. It can be concluded from the passage that ______. A . the Grand Canyon was formed by the corrosive force of the river and other fa ctors B . the Grand Canyon was formed by different natural forces C . the Grand Canyon was formed by the internal pressure of the earth and the c orrosive force of the river D . the Grand Canyon was formed by the Hulapai River and the Colorado River 正确答案:the Grand Canyon was formed by different natural forces 题目详解:最后一段提到对河流的侵蚀又增加了其他因素。冷热、雨雪、各种岩石的不同阻 力增加了侵蚀的机会。也就是说大峡谷的形成是多种自然因素造成的。the Grand Canyon was formed by different natural forces 与之吻合。 4. A B C D The word "meandered" in Paragraph 3 is closest in meaning to ______. . moved . lulled . flowed . winded

正确答案:winded 题目详解:meandered 意思是“蜿蜒曲折地流”,winded(蜿蜒地流)与之意思最为接近。 The name "United Nation", coined by United States President Franklin D. Roose velt, was first used in the Declaration by United Nations of 1 January 1942, during the Second World War, when representatives of 26 nations pledged their Governme nts to continue fighting together against the Axis Powers. States first established international organizations to cooperate on specific m atters. The International Telecommunication Union was founded in 1865 as the Inte rnational Telegraph Union, and the Universal Postal Union was established in 1874. Both are now United Nations specialized agencies. In 1899, the International Peace Conference was held in The Hague to elaborate instruments for settling crises peace fully, preventing wars and codifying rules of warfare. It adapted the Convention for the Pacific Settlement of International Disputes and established the Permanent Court of Arbitration, which began work in 1902. The forerunner of the United Nations was the League of Nations, an organiz ation conceived in similar circumstances during the First World War, and established in 1919 under the Treaty of Versailles "to promote international cooperation and to achieve peace and security". The International Labor Organization was also created under the Treaty of Versailles as an affiliated agency of the League. The League o f Nations ceased its activities after failing to prevent the Second World War. In 1945, representatives of 50 countries met in San Francisco at the United Nations Conference on International Organization to draw up the United Nations Cha rter. Those delegates deliberated on the basis of proposals worked out by the repre sentatives of China, the Soviet Union, the United Kingdom and the United States at Dumbarton Oaks, United States in August - October 1944. The Charter was signed

on 26 June 1945 by the representatives of the 50 countries. Poland, which was no t represented at the Conference, signed it later and became one of the original 51 Member States. The United Nations officially came into existence on 24 October 1945, when the Charter had been ratified by China, France, the Soviet Union, the United Kingdo m, the United States and by a majority of other signatories. United Nations Day is celebrated on 24 October each year. ________________________________________ 1. According to the article, which of the following statements is TRUE about the Uni ted Nations? A . It was officially formed at the end of the Second World War. B . It was aimed to reinforce the international cooperation on telecommunication. C . Franklin D. Roosevelt, the late former President of United States, ordered to es tablish it. D . It aimed to unite nations in Europe to fight together during the First World W ar. 正确答案:It was officially formed at the end of the Second World War. 题目详解:这个题目所涉及的信息在文中一共有四处,主要都在前三段。折中题目应该先在 选项仲定位关键词,然后回到原文定位相关信息。因此,可以看到 A 项中 telecommunicati on 有问题;Franklin D. Roosevelt, the late former President of United States, ordere d to establish it 项中的 order 以此用得不对;而 It aimed to unite nations in Europe t o fight together during the First World War 项中 Europe 则把地区弄错了。所以选择 It was officially formed at the end of the Second World War。 2. A B C D What did people discuss at the International Peace Conference held in 1899? . How to prevent wars. . People reached agreement on rules of warfare. . How to settle crises peacefully. . All of the others.

正确答案:All of the others. 题目详解:这个题目所涉及的信息可以根据时间定位在第二段后半部分。会议讨论如何解决 危机,如何避免战争,制定有关战争的规定等。以此前三个选项所谈到的内容都包含在内。 所以选择[All of the others.]。 3. According to the passage, which of the following concerning the League of Natio ns could be inferred? A . Its membership was United to only a few countries. B . The purposes of the League of Nations were similar to those of the United Nat ions. C . The League of Nations was very popular among countries in the world. D . It was not effective in preventing the Second World War. 正确答案:The purposes of the League of Nations were similar to those of the Unite d Nations. 题目详解:推论题是根据已有信息进行推断。先根据题目中的关键词 the ;League of Nati

ons 定位相关信息,然后判断各选项。Its membership was United to only a few count ries 项属于无关选项, was not effective in preventing the Second World War.项文中 It 直接有阐述, The League of Nations was very popular among countries in the world 项与文章内容相反。因此选项 The purposes of the League of Nations were similar to those of the United Nations 为正确答案。 4. A B C D The passage mentioned all of the following organizations EXCEPT ______. . the Permanent Court of Arbitration . the International Labor Organization . the International Telegraph Union . the United Nations Security Council

正确答案:the United Nations Security Council 题目详解:利用选项中的机构名称地位信息返回原文进行排除。选项 the International Tele graph Union、the Permanent Court of Arbitration、the International Labor Organizati on 文中都提到过,只有 the United Nations Security Council 项文章中没有提到 5. A B C D Which is the best title the passage? . UN and the Two World Wars. . A Brief Overview of the United Nations. . How UN Differs from the League of Nations. . UN and Relevant International Organizations.

正确答案:A Brief Overview of the United Nations. 题目详解:这个题目要求考生选择一个恰当的标题。应该把握的原则是标题要涵盖文章的要 点。选项 How UN Differs from the League of Nations、UN and the Two World Wars、 UN and Relevant International Organizations 都只概括了文章某个部分的内容, 只有选项 A Brief Overview of the United Nations 比较全面地概括了文章的总体内容。 Unless we spend money to spot and prevent asteroids now, one might crash into E arth and destroy life as we know it, say some scientists. Asteroids are bigger versions of the meteoroids that race across the night sky. Most orbit the sun far from Earth and don't threaten us. But there are also thousan ds of asteroids whose orbits put them on a collision course with Earth. Buy $ 50 million worth of new telescopes right now. Then spend $ 10 million a year for the next 25 years to locate most of the space rocks. By the time we spo t a fatal one, the scientists say, we'll have a way to change its course. Some scientists favor pushing asteroids off course with nuclear weapons. But th e cost wouldn't be cheap. Is it worth it? Two things experts consider when judging any risk are: 1) How l ikely the event is; and 2) How bad the consequences if the event occurs. Experts t hink an asteroid big enough to destroy lots of life might strike Earth once every 50 0,000 years. Sounds pretty rare---but if one did fall, it would be the end of the wo rld. "If we don't take care of these big asteroids, they'll take care of us," says one scientist. "It's that simple." The cure, though, might be worse than the disease. Do we really want fleets of nuclear weapons sitting around on Earth? "The world has less to fear from dooms

day rocks than form great nuclear fleet set against them," said a New York Times article. ________________________________________ 1. What does the passage say about asteroids and meteoroids? A . They are heavenly bodies similar in nature. B . Asteroids are more mysterious than meteoroids. C . They are heavenly bodies different in composition. D . There are more asteroids than meteoroids. 正确答案:They are heavenly bodies similar in nature. 题目详解:根据第二段中"…bigger versions of the meteoroids that race across the nigh t sky "对小行星基本特点的描述,判断出与选项中的"They are heavenly bodies similar i n nature"含义相关。 2. A B C D What do scientists say about the collision of an asteroid with Earth? . Such a collision might occur once every 25 years. . Collisions of smaller asteroids with Earth occur more often than expected. . It is very unlikely but the danger exists. . Collisions of smaller asteroids with Earth occur

正确答案:It is very unlikely but the danger exists. 题目详解:根据第二段中" on a collision course with Earth 和第 5 段中 strike Earth onc e every 500,000 years"的提示,可以判断与选项中的" It is very unlikely but the danger exists"含义相关。 3. What do people think of the suggestion of using nuclear weapons to alter the co urse of asteroids? A . It may create more problems than it might solve. B . It is a waste of money because a collision of asteroids with Earth is very unlik ely C . Further research should be done before it is proved applicable. D . It sounds practical but it may not solve the problem. 正确答案:It may create more problems than it might solve. 题目详解:依据第六段中"…worse than…; less to fear than…可能采取的措施比问题本身 更加严重"的提示,可以判断与选项中的"It may create more problems than it might solv e"含义相关。 4. We can conclude from the passage that________. A . workable solutions still have to be found to prevent a collision of asteroids with Earth B . asteroids racing across the night sky are likely to hit Earth in the near future C . workable solutions still have to be found to prevent a collision of asteroids with Earth D . while pushing asteroids off course nuclear weapons would destroy the world 正确答案:workable solutions still have to be found to prevent a collision of asteroids with Earth 题目详解:依据第五段中"Sounds pretty rare---but if one did fall, it would be the end

of the world 听起来非常遥远,但一旦发生,地球即刻毁灭"的提示,判断与选项中的"wor kable solutions still have to be found to prevent a collision of asteroids with Earth" 含义相关。 5. A B C D Which of the following best describes the author's tone in this passage? . Optimistic . Critical. . Objective. . Arbitrary.

正确答案:Objective. 题目详解:在整篇文章中提供的事实和描述的方式,可以看出作者仅仅客观地叙述了整个事 件,并没有附加任何评论观点,由此,可以判断与选项中的"Objective"含义相关。 Education is one of the key words of our time. A man without an education, many of us believe, is an unfortunate victim of unfortunate circumstances deprived of one of the greatest twenty-first century opportunities. Convinced of the importance of e ducation, modern states "invest" in institutions of learning to get back "interest" in t he form of a large group of enlightened young men and women who are potential leaders. Education, with its cycles of instruction so carefully worked out, punctuated by textbooks ---those purchasable wells of wisdom ---what would civilization be like without its benefits? So much is certain: that we would have doctors and preachers, lawyers and def endants, marriages and births; but our spiritual outlook would be different. We woul d lay less stress on "facts and figures" and more on a good memory, on applied ps ychology, and on the capacity of a man to get along with his fellow citizens. If our educational system were fashioned after its bookless past we would have the most democratic form of "college" imaginable. Among the people whom we like to call s avages all knowledge inherited by tradition is shared by all; it is taught to every m ember of the tribe so that in this respect everybody is equally equipped for life. It is the ideal condition of the "equal start" which only our most progressive for ms of modem education try to regain. In primitive cultures the obligation to seek a nd to receive the traditional instruction is binding to all. There are no "illiterates" - if the term can be applied to peoples without a script---while our own compulsory school attendance became law in Germany in 1642, in France in 1806, and in Engla nd in 1967, and is still non- existent in a number of "civilized" nations. This shows how long it was before we deemed it necessary to make sure that all our children could share in the knowledge accumulated by the "happy few" during the past cent uries. Education in the wilderness is not a matter of monetary means. All are entitled to an equal start. There is none of the hurry which, in our society, often hampers t he full development of a growing personality. There, a child grows up under the ev er-present attention of his parents; therefore the jungles and the savages know of no "juvenile delinquency". No necessity of making a living away from home results i n neglect of children, and no father is confronted with his inability to "buy" an edu cation for his child.

________________________________________ 1. The best title for this passage is _____. A . Education Investment and Its Returns B . The Significance of Education C . Education in the Wilderness D . Educational: A Comparison of Its Past and Its Present 正确答案:Educational: A Comparison of Its Past and Its Present 题目详解:依据第一段文章中作者用把没有受过教育得人称之为"an unfortunate victim of unfortunate circumstances deprived of one of the greatest twenty-first century oppor tunities"(一个在二十一世纪被剥夺了一次最重要的机会的不利情况下的受害者),以及"e nlightened young men and women who are potential leaders"(有希望成为领导者的年 轻人称之为"社会对教育投资的回报"),和"carefully worked out, punctuated by textboo ks, purchasable wells of wisdom"(精心设计,以教课书体现出来的,可以购买到的)等 语言说明了教育的重要性以及现代教育的特点,等提示,判断出与选项中的 "Educational: A Comparison of Its Past and Its Present"含义相符。 2. A B C D The phrase "deprived of" in Paragraph 1 can be replaced by _____. . prevented from . derived from . disposed of . dispossessed of

正确答案:dispossessed of 题目详解:根据问题中的"deprived of"的提示,从第 1 段第 2 句中?an unfortunate victim o f unfortunate circumstances?表示的含义,判断出选项中的"dispossessed of"符合题意。 3. A B C D The author seems_____. . positive about our present educational instruction . against the education in the very early historic times . quite happy to see an equal start for everyone . in favor of the educational practice in primitive cultures

正确答案:in favor of the educational practice in primitive cultures 题目详解:依据第二段作者通过教育对培养"doctors and preachers, lawyers and defenda nts"、" marriages and births(婚姻和人类的发展)"与"spiritual outlook (精神生活)" 的比较,和" lay less stress on…more on…(与其说是依赖于书本知识还不如说是依赖于' a good memory, on applied psychology, and on the capacity of a man '好的记忆力、 应用知识、生存的能力)"说明了"its bookless past(没有书本的过去)"就是" the most democratic form of "college" imaginable(可想象到的最广泛的教育)"的提示,看出与选 项中的"in favor of the educational practice in primitive cultures"含义相符。 4. A B C D The passage implies that ______. . every country invests heavily in education . everyone today has an equal opportunity in education . we are not very certain whether preachers are necessary or not . some families now can hardly afford to send their children to school

正确答案:some families now can hardly afford to send their children to school 题目详解:依据最后一段中"in the wilderness, not a matter of monetary means(过去的 教育"不存在钱的问题")"、"in our society,often hampers the full development of a growing personality(阻碍了孩子的全面发展)"的比较看出作者赞同的是,并通过"no fat her is confronted with his inability to "buy" an education for "的提示,判断出选项中 的"some families now can hardly afford to send their children to school"符合题意。 5. A B C D According to the passage, which of the following statements is true? . One without education today has few opportunities. . Compulsory schooling is a legal obligation in several countries now. . Our spiritual outlook is better now than before. . Our spiritual outlook is better now than before.

正确答案:Compulsory schooling is a legal obligation in several countries now. 题目详解:依据第三段作者通过描述了现代教育要恢复的是"equal start(均等的教育机会) (比较上文中的'every member of the tribe'和本段的' is binding to all' )",过去的的教 育目标是" no "illiterates"(即'peoples without a script 没有书本知识的人)'"和现在的'o ur own compulsory school attendance(义务教育)'在文明国家"became law、is still no n- existent"说明了"how long it was before we deemed it necessary (很久以前就认识 到了教育的必要性)"的提示,判断出选项中的 "Compulsory schooling is a legal obligati on in several countries now"符合题意。 Where do pesticides fit into the picture of environmental disease? We have seen th at they now pollute soil, water and food, that they have the power to make our str eams fishless and our garden and woodlands silent and bird less. Man, however mu ch he may like to pretend the contrary, is part of nature. Can he escape a pollutio n that is now so thoroughly distributed throughout our world? We know that even single exposures to these chemicals, if the amount is large enough, can cause extremely severe poisoning. But this is not the major problem. T he sudden illness or death of farmers, farm workers, and others exposed to sufficie nt quantities of pesticides is very sad and should not occur. For the pollution as a whole, we must be more concerned with the delayed effects of absorbing small am ounts of the pesticides that invisibly pollute our world. Responsible public health officials have pointed out that the biological effects of chemicals are cumulative over long periods of time, and that the danger to the indi vidual may depend on the sum of exposures received throughout his lifetime. For t hese very reasons the danger is easily ignored. It is human nature to shake off wh at may seem to us a threat of future disaster. "Men are naturally most impressed b y diseases which have obvious signs," says a wise physician. Dr.ReneDubos, "yet so me of their worst enemies slowly approach them unnoticed." ________________________________________ 1. Which of the following is closest in meaning to the sentence "Man …is part of n ature."(Para 1, Line 3)? A . Man appears indifferent to what happens in nature. B . Man can escape his responsibilities for environmental effects of protection.

C . Man can avoid the effects of environmental pollution. D . Man acts as if he does not belong to nature. 正确答案:Man acts as if he does not belong to nature. 题目详解:根据问题中?Which of the following is closest in meaning to?的提示, 从第 1 段 最后一句中?However much …to pretend the contrary. Can he escape a pollution that is now so thoroughly?提供的信息判断,与选项中的 "Man acts as if he does not belo ng to nature" 含义相关。 2. A B C D What is the author's attitude towards the environmental effects of pesticides? . Indifferent. . Pessimistic. . Concerned. . Defensive.

正确答案:Concerned. 题目详解:根据问题中?attitude towards the environmental effects of pesticides?的提示, 从第一段的第一句中?Where do pesticides fit into the picture of environmental disease 在什么情况下,杀虫剂才能起到治理环境疾病的作用??提供的信息判断,与选项中的 "Con cerned" 含义相关。 3. In the author's view, the sudden death caused by exposure to large amounts of pesticides ______. A . now occurs most frequently among all accidental deaths B . is not the worst of the negative consequences resulting from use of pesticides C . is unavoidable because people can't do without pesticides in farming D . has sharply increased so as to become the center of public attention 正确答案:is not the worst of the negative consequences resulting from use of pestici des 题目详解:根据问题中?the sudden death caused by exposure to large amounts of pest icides?的提示,从第 2 段第 2 句中?The sudden illness or death … very sad and should not occur.?提供的信息判断,与选项中的 "is not the worst of the negative consequenc es resulting from use of pesticides" 含义相关。 4. People tend to ignore the delayed effects of exposure to chemicals because ____ __________. A . humans are capable of withstanding small amounts of poisoning B . the present is more important for them than the future C . the danger does not become apparent immediately D . limited exposure to them does little harm to people's health 正确答案:the danger does not become apparent immediately 题目详解:根据问题中?tend to ignore the delayed effects of exposure to chemicals?的 提示,从第 3 段第 2 句中?cumulative over long periods of time, and that the danger t o the individual … the sum of exposures received throughout his lifetime. …the dan ger is easily ignored?提供的信息判断,与选项中的 "the danger does not become appa rent immediately" 含义相关。 5. It can be concluded from Dr. Dubos' remarks that _________.

A B C D

. . . .

people tend to overlook hidden dangers caused by pesticides diseases with obvious signs are easy to cure attacks by hidden enemies tend to be fatal people find invisible diseases difficult to deal with

正确答案:people tend to overlook hidden dangers caused by pesticides 题目详解:根据问题中?It can be concluded from Dr. Dubos' remarks?的提示, 从文章最后 一句中?Men are naturally most impressed by diseases which have obvious signs?提供 的信息判断,选项中的 "people tend to overlook hidden dangers caused by pesticides" 含义相关。 A notion has taken hold in the United States to the effect that the only people who should be encouraged to bring children into the world are those who can afford th em. This notion expresses itself in two ways. First, the problem of world overpopula tion is supposed to apply to places like Asia and Latin America rather than to the United States. Second, family planning is supposed to be far more essential for poo r people (and nations) than for the non-poor. These are harmful fallacies. The fact is that in terms of polluting the environme nt and using up the Earth's resources the United States is one of the most overpop ulated countries in the world. Nowhere is there more pollution per person than in t he United States. The average American used more electric power than 55 Asians o r Africans. The production of electric power is a prime producer of pollution. A singl e American accounts for more detergents, pesticides radioactive substances, fertilizer s, fungicides and defoliants (脱叶剂) in the rivers and oceans than are produced by a thousand people in Indonesia-a nation that is generally cited as a prime example and benzopyrene (苯并芘) in the air than 200 Pakistanis or Indians. One American consumes three times more food than the average person who comes from places that account for two-thirds of the world's population. The average American is resp onsible for 2,500 pounds of waste per year-many times the world average. If aband oned refrigerators, automobiles, and other bulky objects were to be included, the fi gure would be astronomically higher. The United States, with less than 2 percent of the world's people, accounts for almost 30 percent of poisons being dumped into the sky and the seas. The notion, therefore, that Americans are less of a drain on the Earth than Chinese or Indians, because there are so many fewer of us, is an absurdity and a dangerous one. The same hard facts apply to the argument that the size of a family should be governed by its income. Actually, the higher its income, the greater the total burde n a family imposes on the environment, whether it is land use, combustion engines, highway construction, exhaust from jet planes, asbestos(石棉) in the air, or nons oluble chemicals drained into the sea. Effluence and affluence have a way of going together. ________________________________________ 1. In paragraph 1, the author's opinion______. A . Is clearly stated B . Is stated and agrees with the ideas presented in the paragraph

C . Is implied, but not directly stated, and disagrees with the ideas presented in th e paragraph D . Is neither implied nor directly stated 正确答案:Is implied, but not directly stated, and disagrees with the ideas presented in the paragraph 题目详解:依据问题中?In paragraph 1,?的提示,从第 1 段第 2 句中 "This notion expresse s itself in two ways" 以及后面阐述的两个方面的因素 "apply to places like… be far m ore essential for poor people" 提供的信息判断,选项中的"Is implied, but not directly stated, and disagrees with the ideas presented in the paragraph" 符合题意。 2. A B C D These (in sentence 1, paragraph2) refers to ______. . Paragraph 1, sentence 1 and 2 . Paragraph 1, sentences 1, 3, and 4 . Paragraph 1, sentences 2, 3, and 4 . Paragraph 1, sentences 1, 2, 3, and 4

正确答案:Paragraph 1, sentences 1, 3, and 4 题目详解:依据问题中?These (in sentence 1, paragraph2) refers?的提示, 从第 1 段第 2 句 中?"A notion"和第 3 句中的 "the problem of world overpopulation" 以及第 4 句中"famil y planning?提供的信息判断,选项中的"Paragraph 1, sentences 1, 3, and 4 "符合题意。 3. In paragraph 2, which of the following statements is the author's opinion rather than a fact? A . Sentence 3. B . Sentence 9. C . Sentence 1. D . Sentence 5. 正确答案:Sentence 1. 题目详解:依据问题中?which of the following statements?的提示,从第 2 段第 1 句中?The se are harmful fallacies?提供的信息判断,选项中的"Sentence 1"符合题意。 4. Paragraph 2, sentence 8: "One American consumes three times more food than t he average person who comes from places that account for two-thirds of the world' s population." This means that_____. A . The food eaten by one non-American could feed three Americans B . The food eaten by one American could feed three people in many other countr ies C . Two-thirds of the people in the world eat much better food than Americans D . Two-thirds of the people in the world eat as much as Americans 正确答案:The food eaten by one American could feed three people in many other c ountries 题目详解:依据问题中?This means that?的提示, 从第 2 段第 8 句中?…consumes three time s more food than the average person who comes from places that account for twothirds of the world's population?提供的信息判断, 选项中的"The food eaten by one Am erican could feed three people in many other countries"符合题意。 5. According to the author, why is the US overpopulated?

A B C D

. . . .

Too many people pour into cities. Americans cause too much pollution. Big cities are often very crowded during rush hour. There are so many people living in the big cities and too little space for them.

正确答案:Americans cause too much pollution. 题目详解:依据问题中?why is the US overpopulated?的提示, 从第 2 段第 2 句中?in terms of polluting the environment and using up the Earth's resources the United states is one of the most overpopulated countries in the world?提供的信息判断,选项中的"Am ericans cause too much pollution"符合题意。 Taste is such a subjective matter that we don't usually conduct preference test for food. The most you can say about one's preference is that it's one person's opinion. But because the two big Cola companies --Coca-cola and Pepsi -cola are marketed so aggressively, we have wondered how big a role taste preference actually plays i n brand loyalty. We set up a taste test that challenged people who identified thems elves as either coca-cola or Pepsi fans. Find your brand in a blind tasting. We invited staff volunteers who had a strong liking for either Coca-cola Classic or Pepsi-coke, or Diet Pepsi. These are people who thought they'd have no trouble in telling their brand from the other brand. We eventually located 19 regular Cola drinkers and 27 diet cola drinkers. Then we fed them four unidentified samples of cola one at a time, regular colas for one group, diet versions for the other. We asked them to tell us whether each sample was Coke or Pepsi; then we analyzed the records statistically to compare the partici pants ?choices with what mere guess work could have accomplished. Getting all four samples right was a tough test, but not too tough, we thought, for people who believed they could recognize their brand. In the end, only 7 out of 19 regular cola drinkers correctly identified their brand choice in all four trials. T he diet-cola drinkers did a little worse,--only 7 of 27 identified all four samples corr ectly. While both groups did better than chance would predict, nearly half the particip ants in each group made the wrong choice two or more times. Two people got all four sample wrong. Overall, half the participants did about as well on the last roun d as on the first, so fatigue, or taste burnout, was not a factor. Our preference tes t results suggest that only few Pepsi participants and Coke fans may really be able to tell their favorite brand by taste and price. ________________________________________ 1. According to the passage the preference test was conducted in order to ______. A . reveal which cola is more to the liking of the drinkers B . find out the role taste preference plays in a pers C . show that a person's opinion about taste is mere-guess work D . compare the ability of the participants in choosing their drinks 正确答案:find out the role taste preference plays in a pers 题目详解:根据第一段句中" how big a role taste preference actually plays in brand lo

yalty 口味的爱好究竟在品牌的选择中起到什么作用"的提示,判断出与选项中的"find out the role taste preference plays in a pers"语义相关。 2. A B C D The statistics recorded in the preference tests show ________. . few people had trouble telling Coca-cola from Pepsi . people's tastes differ from one another . Coca-cola and Pepsi are people's two most favorite drinks . there is not much difference in taste between Coca-cola and Pepsi

正确答案:there is not much difference in taste between Coca-cola and Pepsi 题目详解:根据最后一段最后一句中"only few Pepsi participants and Coke fans may rea lly be able to tell their favorite brand by taste and price 接受口味实验的人中只有很 少一部分人确实可以辨认出品牌的的味道和价格"的提示,判断出与选项中的"there is not much difference in taste between Coca-cola and Pepsi"语义相关。 3. A B C D It is implied in the first paragraph that _______. . the improvement of quality is the chief concern of the two Cola companies . blind taste is necessary for identifying fans . the competition between the two colas is very strong . the purpose of taste test is to promote the sale of Colas

正确答案:the competition between the two colas is very strong 题目详解:根据第一段第 2 句中"But because the two big Cola companies … are market ed so aggressively 然而,因为两家可乐公司竞争如此剧烈"的提示,判断出与选项中的"th e competition between the two colas is very strong"语义相关。 4. A B C D The word "burnout"(Line 3, Para.5)here refers to the state of ______. . being unable to burn for lack of fuel . being unable to function because of excessive use . being seriously burnt in the skin . being badly damaged by fire

正确答案:being unable to function because of excessive use 题目详解:根据最后一段第 3 句中"so fatigue, or taste burnout"的提示,判断出与选项中 的"being unable to function because of excessive use"语义相关。 5. A B C D The author's purpose in writing this passage is to _________. . argue that taste testing is an important marketing strategy . show that taste preference is highly subjective . recommend that blind tasting be introduced in the quality control of colas . emphasize that taste and price are closely related to each other

正确答案:show that taste preference is highly subjective 题目详解:根据第一段第一句中"Taste is such a subjective matter that …口味是如此主 观的一个问题 "的提示,判断出与选项中的 "show that taste preference is highly subje ctive"语义相关。 If the salinity of ocean waters is analyzed, it is found to vary only slightly from pla ce to place. Nevertheless, some of these small changes are important. There are th ree basic processes that cause a change in oceanic salinity. One of these is the sub

traction of water from the ocean by means of evaporation-conversion of liquid wate r to water vapor. In this manner, the salinity is increased, since the salts stay behi nd. If this is carried to the extreme, of course, white crystals of salt would be left behind: this, by the way, is how much of the table salt we use is actually obtained. The opposite of evaporation is precipitation, such as rain, by which water is add ed to the ocean. Here the ocean is being diluted so that the salinity is decreased. This may occur in areas of high rainfall or in coastal regions where rivers flow into the ocean. Thus salinity may be increased by the subtraction of water by evaporati on or decreased by the addition of fresh water by precipitation or runoff. Normally, in tropical regions where the sun is very strong, the ocean salinity is somewhat higher than it is in other parts of the world where there is not as much evaporation. Similarly, in coastal regions where rivers dilute the sea, salinity is som ewhat lower than in other oceanic areas. A third process by which salinity may be altered is associated with the formatio n and melting of sea ice. When seawater is frozen, the dissolved materials are left behind. In this manner, seawater directly beneath freshly formed sea ice has a high er salinity than it did before the ice appeared. Of course, when this ice melts, it wil l tend to decrease the salinity of the surrounding water. In the Weddell Sea, off Antarctica, the densest water in the oceans is formed a s a result of this freezing process, which increases the salinity of cold water. This h eavy water sinks and is found in the deepest portions of the oceans of the world. ________________________________________ 1. What does this passage mainly discuss? A . The formation of salt B . The evaporation of salt C . The subtraction of water D . Conversion of liquid water to water vapor 正确答案:The formation of salt 题目详解:根据第一段文章最后一句 "this, by the way, is how much of the table salt we use is actually obtained" 中的"this"指的就是本段文章第四句中的"evaporation-conve rsion of liquid water to water vapor"的提示, 由此判断出与选项中的"The formation of salt"语义相关。 2. Which of the following statements about the salinity of a body of water can best be inferred from the passage? A . The water temperature in the ocean is the most important factor. B . Varieties of factors combine to cause variations in the salt content of water. C . The quick water movement is directly related to the amount of salt. D . Ocean salinity has much effect on sea life. 正确答案:Varieties of factors combine to cause variations in the salt content of wate r. 题目详解:依据问题中"the salinity of a body of water"的提示, 从第一段文章第 3 句中" t hree basic processes that cause a change in oceanic salinity "的提示, 由此判断出与选 项中的"Varieties of factors combine to cause variations in the salt content of water"

语义相关。 3. A B C D Which of the following is NOT a result of the formation of ocean ice? . The salt is still in the water. . The heavy water sinks. . The water becomes denser. . Water salinity decreases.

正确答案:Water salinity decreases. 题目详解:依据问题中"a result of the formation of ocean ice"的提示, 从第四段文章第四 句中的"seawater directly beneath freshly formed sea ice has a higher salinity"的提 示,由此判断出与选项中的"Water salinity decreases"语义相关。 4. A B C D Why does the author mention the Weddell Sea in the last paragraph? . to suggest that it has salinity variation. . To compare Antarctic waters with Arctic waters. . To indicate the location of deep waters. . To give an example of cold-water salinity.

正确答案:To give an example of cold-water salinity. 题目详解:依据问题中"the Weddell Sea"的提示,从最后一段的第一句中的"the densest w ater in the oceans is formed as a result of this freezing process"的提示,由此判断出 与选项中的"To give an example of cold-water salinity"语义相关。 5. A B C D What can be inferred about the water near the bottom of oceans? . It moves very quickly . It is relatively warm . It is relatively cold . Its salinity is relatively high

正确答案:Its salinity is relatively high


相关文章:
高中英语阅读理解_100篇
在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档
八年级阅读理解20篇
八年级阅读理解20篇_初二英语_英语_初中教育_教育专区。八年级上册英语阅读理解(共二十篇) A Many students in China are learning English. Some of these ...
阅读理解主要考查学生一下几个方面的阅读理解能力
在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档
英语阅读理解
在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档
三年级英语阅读理解(打印)
三年级英语阅读理解(打印)_三年级英语_英语_小学教育_教育专区。三年级英语期末复习(七) 根据短文内容,从所给选项中选择一个最恰当的,把序号填在题前的括号内。...
2015高考英语阅读理解技巧
在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档
英语阅读理解_图文
英语阅读理解_英语考试_外语学习_教育专区。一、阅读理解: Passage 1 In almost every big university(大学)in the United States, football is a favourite sp ...
高一英语阅读理解50篇
高一英语阅读理解50篇_英语_高中教育_教育专区。高一英语阅读理解 50 篇(付详解) 中考英语阅读理解·“老”字趣谈 每个国家都有各自的文化习惯,而这种文化上的...
初二英语阅读理解(含答案)
初二英语阅读理解(含答案)_英语_初中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 初二英语阅读理解(含答案)_英语_初中教育_教育专区。英语阅读 A A young...
小说阅读理解讲解
在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档
更多相关标签: