当前位置:首页 >> 数学 >>

对口升学模拟试题(九)


对口升学模拟试题(九) 一、语音

二、单项选择 ( )1.In face of failure, it is the most important to keep up good state of mind. A. a; 不填 B. 不填;a C.the ; 不填 D.不填; the ( )2.It is on October 1,2009 that the People's Republic of China ____ its 60th birthday. A.congratulated B.kept C.remained D.celebrated ( )3.-I think it's going to rain. -_____ The sky is dark and cloudy. A.I guess so. B.Not really. C.Why not? D.How great! ( )4.With proper measures, the economy in China is beginning to___ again. A. rise up B. hold on C. pick up D. take on ( )5.But for the help of my English teacher, I _____ the first prize in the English Writing Competition. A. would not win B. would not have won C. would win D. would have won ( )6.Although many measures ___,the world's economy is still going down. A. were taken B. have been taken C. will be taken D. are taken ( )7.-Mary, I have got a new cell phone number! -Oh, hold on. I'll put it down just_____. A. in deed B. in case C. in time D. in use ( )8._____ alone in the dark room, the little girl was so frightened as to cry

loudly. A. Leaving B. Left C. Having left D. To be left ( )9.An offer of a reward has caused many students in our school _____ actively in the competition. A. participate B. participated C. participating D. to participate ( )10.He wrote a lot of novels, none of _ was translated into a foreign languages. A. them B. where C. that D. which ( )11.- Are you _____with doing a lot of homework everyday? -Sometimes I am. But as a student , we have to do so at present. A. satisfied B.encouraged C. bored D. pleased ( )12._____ matters most in learning English is enough practice. A. What B. Why C. Where D. Which ( )13.Mary, _____ here - everybody else, stay where you are. A. come B. comes C. to come D. coming ( )14.-Can I get the house cheaper? - Sorry, it's ______ my power to sell it any cheaper. A. without B. except C. beyond D. out ( )15.Have you heard that Mr. Smith bought a new mobile phone the other day? -__________? That's his second one in just one week. A. Had he B. Did he C. Does he D. Has he ( )16. ---Did the boys break the window____? --No. They did it when they were playing football. A. by accident ( A. that ( B. on purpose C. at dusk D. as usual

)17. It was in the park_______ we had a pleasant talk yesterday. B. where C. which D. how

)18. Have you seen Jack recently? I wonder______ with his classmates. B. that he is getting along well D. if he is getting along well

A. how is he getting along C. what he is getting along

( )19. I don’t think ____ possible to master a foreign language without much memory work. A. this B. that C. one D. it



)20. They lived a hard life and were often made __for over ten hours a day. B. to work C. to working D. worked



)29.—The problem is very difficult. I’m afraid you can’t work it out now.

A. work (

—________I fail this time,I will try it again. A.As if B.Since C.Even if D.Though

)21. _____ of the students who took part in the military training is 450. B.A lot C. Lots D. The number

A. A number (

)22. His whole income

no more then 1,000 yuan per month. C. is added up D. added

( )30. George said that he would come to school to see me the next day,but he____. A. wouldn’t 第二节 完形填空 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出可以填 入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 John stood up and studied the crowd of people who were making their way through the station. He looked for the girl whose heart he knew, but whose face he16 , the girl with a(an) 17 . The story had begun twelve months before in a 18 . Taking a book off a shelf he found himself 19 by the notes penciled in the margin(空白处,白边).The soft handwriting20 a thoughtful soul and insightful mind. In the front of the book, he discovered the 21 owner's name, Rosanna. During the next year the two grew to know each other through the 22 . Each letter was a seed falling on a fertile heart. The day finally came for their first 23 -7:00p.m. at the station. A beautiful young girl in a green suit was coming toward him, whose 24 was (were) tall and slim. John started to walk towards her with delight, entirely forgetting to 25 that she was not wearing a rose. He 26 made one step closer to her, and then saw Rosanna, a short and fat woman well past 40, with a rose on her coat was standing almost directly 27 the girl. The girl in the green suit quickly walked away. John felt 28 he was split(撕开) in two, and there he stood. His fingers gripped (紧握) the worn leather copy of the 29 that was to identify him to her. He knew this would not be 30 something perhaps even better than love. John felt choked by the bitterness of his 31 . "I'm John, and you must be Rosanna. I am so glad you could meet me, may I take you to 32 ?" The woman's face broadened into a big smile. "I don't know what this is about, son," she answered, "but the young lady in the green suit who just 33 begged me to wear this rose on my coat. And she said 34 you were to ask me out to dinner, I should tell you that she is waiting for you in the big 35 across the street. She said it was some kind of test!" ( )16. A. hadn't B. haven't C. couldn't D. didn't B. didn’t C. hasn’t D. hadn’t

A. added up to (

B. added to

)23. He looks so upset,I

him the bad news so early. B. wouldn’t tell D. shouldn’t tell

A. wouldn’t have told C. shouldn’t have told

( )24. She pretended to be calm but _____she was more than nervous at the time she was being questioned. A. in actual ( B. actually C. as matter of fact us? D. in a fact

)25. —We’re going to do some shopping, will you

—Sorry, I’m busy with the book A. take part in B. join in C. join D. attend

( )26. The village is ______what it looked like when they settled their homes there 20 years ago. A. not any longer ( B. no longer C. no more D. not any more

)27. Mary is sure to find us easily,for she has a very good sense of______. B. humor C. feeling D. memory

A. direction ( you.

)28.—Would you mind if I opened the box?—________?I don’t quite follow B.What’s wrong C.What’s up D.Why not

A.Pardon

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( restaurant ( (

)17. A. rose B. flower C. book D. notes )18. A. restaurant B. meeting room C. library D. station )19. A. absorbed B. surrounded C. interested D. persuaded )20. A. reacted B. reflected C. responded D. repeated )21. A. previous B. nice C. thoughtful D. beautiful )22. A. phone B. telegram C. book D. mail )23. A. dining B. meeting C. walking D. talking )24. A. legs B. face C. figure D. hair )25. A. observe B. know C. notice D. say )26. A. carefully B. eagerly C. luckily D. easily )27. A. behind B. past C. beside D. before )28. A. as long as B. even though C. no matter how D. as though )29. A. newspaper B. book C. magazine D. note )30. A. a meeting B. happiness C. love D a dinner )31. A. excitement B. sorrow C. disappointment D. unwillingness )32. A. a walk B. your home C. a party D. dinner )33. A. went by B. followed me C. came here D. went in the )34. A. when B. if C. unless D. since )35. A. market B. restaurant C. building

D. library

第二部分 阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出最佳选 项,并在答题卡上将该项涂黑。 A My mother through her fine example instilled(慢慢灌输) within me the desire to help others. She taught me to notice those whom others ignore. The railroad tracks were within a mile of our house. Beggars frequently would knock at the doors in our neighborhood in summer asking for food. They were often turned away. Others simply ignored the knocks. My mum always went to the door smiling. She would invite them to stay and have something to eat. She would have me open up the card table and carry a chair out onto the covered side porch(走廊). There was a nice view into the flower gardens, and it was cool even on the hottest days. She would bring a red and white tablecloth and set the table as carefully as she did

for any company. She would pour their coffee and pile their plates with food and dessert. Usually she sent a packed lunch with them when they were ready to go, too. Sometimes she would take the newspapers to those who asked about work. She listened to those who wanted to talk. She never asked what would lead them to be in this difficult situation. It did not matter. She saw only the need. Some thought she did too much for them. She would say, "In the depression(萧条时期) when my father was searching around for any work to feed us, thoughtful people fed him. I am just repaying their kindness. I cannot offer them money, but I can see they do not leave hungry and discouraged," My mum was quite a lady. ( )36. The writer's house was frequently visited by beggars because___________. A. they seemed to be very rich B. his mother was known to be generous C. they lived near a railway station D. there was a railway near their house ( )37. How did the writer's mother treat beggars? A. She was on guard against them. B. She looked down upon them. C. She respected them equally. D. She took pride in them. ( )38. The writer's mother sometimes took out newspapers_________. A. for the beggars to kill the time B. to teach the beggars how to read C. to help the beggars who asked about work D. to help the beggars to find their families ( )39. Which of the following can make an explanation for the mother's attitude to beggars? A. Her father was once helped by others. B. Her father liked to help beggars. C. She was once a beggar herself. D. Her mother taught her to help beggars. B WILD WEATHERMAN Name: Sam Champion Hot job: TV Weatherman Where: ABC-TV, New York City When you were a child, did you plan to forecast wind, rain, and snow on TV? I wanted to be a foreign journalist. I took courses in weather science at Eastern Kentucky University, but I majored in broadcasting news. How did you finally become a weatherman? My first job in the early 1980s was at the local TV station in Paducah, Kentucky. I did everything from turning on the lights in the morning to writing and delivering

morning news. I put together weather forecasts, and became interested in them. Back then, how did you forecast weather? Independent companies collected computer information that showed, for example, how a single weather system might split into snow or snow mixed with rain. The information was often opposite and the job of a weatherman was to study the information and make the best educated guess about the storm. Has weather forecasting changed much with new technology? Advanced computers, satellites, and Doppler radar (sound waves used to track storms) have made forecasting more exact. But we still know very little about how weather is shaped. So far, we just have theories. Any advice for children who'd like to become weather scientists? To me, weather is the most exciting field in the world. There are still so many more questions about weather than answers. After all, if we can't foresee floods or hurricanes, how safe a society are we? Weather forecasting is wide open for scientists who love to solve puzzling problems. The next generation of meteorologists (weather scientists) will unlock many of Earth's weather secrets. So get a general knowledge of Earth science, and study meteorology in college. Thanks, Sam. ( )40. Judging from the writing style, the text is _________. A. a diary B. an interview C. a news story D. an announcement ( )41. As a child, ABC-TV's Sam Champion wanted to be a____________. A. space scientist B. weatherman C. news reporter D. meteorologist ( )42. Present weather forecasting technology___________. A. has made weather report more exact than ever B. is still not perfect C. hasn't changed much in the last 50 years D. both A and B ( )43. The study of weather science is called____________. A. meteorology B. forecasting C. geography D. Earth science C Rules for the University Entrance Examination ●You must be at the examination center ten minutes before the examination starts. If you are more than ten minutes late, you may not enter the examination center. The examination takes place at the same time in different states. ●You must have proof of your name and grade as well as official examination number. Show these when you come to the examination center. ●Depending on which examination you are taking, you may bring certain items into the examination center. Mathematics examinations may allow you to use electronic

calculators (计算器). Other subjects may allow you to use dictionaries and other reference material. Please read the notes sent with your timetable carefully. ●You must bring your own pencils. None will be provided for you. The following items are not allowed in the examination center: walkmans and radios, head sets, any food or drink, schoolbags, electronic equipment (unless specifically permitted for various subjects), and mobile phones. ●Once in the center, you must sit at the desk with your examination number on it. When you sit down, place your examination number at the top corner of your desk. ●You must remain silent during the examination. You must not disturb other people who are taking the test. ●If you need a drink or toilet break, you should raise your hand and wait for the supervisor (监督者) to speak to you. You will be given water or the supervisor will take you to the bathroom. You are not allowed to talk with anyone during the break. ●You must write your answers in the official answer sheet. Your supervisor will provide extra paper if you wish to make notes. ●You may leave the examination room at any time if you do not plan to return. If you finish early and want to leave, please move well away from the examination center. ●The supervisor will warn you fifteen minutes, five minutes and one minute before the end of the examination. When the supervisor says that the time is up, you must put down your pencil and wait at your desk until your paper is collected. ( )44. What kind of examination are these rules probably for? A. A local exam. B. A final exam. C. A college exam. D. A national exam. ( )45. What are you allowed to have with you when you take mathematics examination? A. Related material. B. Proof of yourself. C. A cell phone. D. A dictionary. ( )46. What should you do if you finish the test early and want to get a better result? A. Take some notes carefully. B. Leave the room immediately. C. Remain in your seat and check again. D. Raise your hand to inform your teacher. ( )47. What can be provided for you during the exam? A. Pencils. B. Food and drink. C. Extra paper. D. Calculators. D How men first learned to invent words is unknown, in other words, the origin of language is a mystery. All we really know is that men, unlike animals, somehow invented

certain sounds to express thoughts and feelings, actions and things, so that they could communicate with each other; and that later they agreed upon certain signs, called letters, which could be combined to represent those sounds and which could be written down. Those sounds, whether spoken, or written in letters, we call words. The power of words, then, lies in their association-the thing they bring up before our minds. Words become filled with meaning for us by experience; and the longer we live, the more certain words recall to us the glad and the sad events of our past; and the more we read and learn, the more the number of words that mean something to us increase. Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is what we call literary style. Above all, the real poet is a master of words. He can convey (表达,传递)his meaning in words which sing like music, and which by their position and association can move men to tears. We should, therefore, learn to choose our words carefully and use them accurately, or they make our speech silly and vulgar.(粗俗的) ( )48. Which of the following about a real poet is NOT true? A. He is less than a master of words. B. His style is always charming. C. His poem can move men to tears. D. He can express his ideas in words that sing like music. ( )49. Where does the real power of the words come from? A. From the words themselves. B. From their characteristics. C. From their curiosity. D. From their association. ( )50. What is the main idea of the passage? A. The importance of choosing words. B. Where the real power of words come from. C. What great writers are like. D. We should learn to choose words carefully. 第二卷 (非选择题,共两节) 第一节 短文改错 Last week my parents and I took a two-day trip to Emei Mountain in Sichuan. Like everyone knows, it's famous mountain with all kinds of plants and animals. The weather was fine. It was about noon we arrived at the foot of the mountain. The three of them were very excited. As we climbed the mountain, we fed monkeys, visiting temples and told stories. On the way down I was busy taking pictures since the scenery was so beautiful. The time passes quickly.Evening came. We spent the

night in a hotel in the top of the mountain. The food was expensive and the service was good. I was so tired that I fell asleep at the moment my head touched the pillow. 第二节 书面表达 你所在的班级学生对是否取消晚课展开了一次讨论。请结合下面的讨论内容用英语 写一篇短文,并发表自己的看法。 赞成观点 1. 能够给学生更多的自主学习和休息时间; 2. 有时间发展个人爱好。 反对观点 1. 相对在家自习,在校学习效率更高; 2. 通过师生交流、生生交流,学习问题可以得到及时解决。 你的观点…… 注意:1. 词数 100-120 左右,开头已写好(不计入总词数); 2. 可适当增加细节,以使行文连贯。 参考词汇:autonomous learning 自主学习 Recently, our class have held a heated discussion about whether evening classes should be cancelled.

参考答案 语音 CDAAA BDDAD 单项 BDACB BBBDD CAACB BADDB DACBC BAACC 完型 16---20:DACAB 21---25:ADBCC 26---30:BADBC 31-35:CDABB 36---39:DCCA 40-43:BCDA 44---47:DBCC 48---50:ADA 51---55:ECGAD 书面表达评分参考原则: 1. 本题总分为 25 分,按四个档次给分。 2. 评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的 要求来衡量,确定或调整本档次,最后给分。 3. 作文词数少于或多于规定词数 20 词的,从总分中减去 2 分。 4. 如书写较差,以影响阅卷,将分数降低一个档次。 各档次的分数范围和要求: 第四档(很好):20---25 分 完全完成了试题规定的要求,覆盖所有内容要点,附合英语表达习惯,应用了 较多的语法结构和词汇,没有语法和词汇运用错误,具有较强的语言能力,完全达 到了预期的写作目的。 第三档(好):15---19 分 完成了试题规定的要求,应用的语法结构和词汇能满足题目的要求,附合英语 表达习惯,基本没有语法和词汇错误,达到了预期的写作目的。 第二档(一般):10---14 分 未恰当完成试题规定的要求,漏掉内容要点,未描述清楚主要内容,写了一些 无关内容,有语法和词汇运用错误,影响了对写作内容的理解,信息未能清楚地传

达给读者。 第一档(差):1---9 分 未能完成试题规定的要求,明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,语法结构 单调,词汇项目有限,有较多语法和词汇运用错误,影响对写作内容的理解,信息 未能传递给读者。 0分 没有内容或内容太少,无法评判。 One possible version Recently, our class have held a heated discussion about whether evening classes should be cancelled. Opinions vary from person to person. Some of them are in favour of the idea that the evening classes should be cancelled. To begin with, canceling evening classes means they have more time for autonomous learning and resting. Besides, students will have more time to develop their hobbies such as reading, playing sports, drawing and so on. However, others object to this idea. From their point of view, compared with studying at home, studying at school may lead to high study efficiency. What's more, the problems existing in study can be coped with as soon as possible by means of communicating with teachers and cooperating with classmates. Weighing pros and cons, I prefer studying at home because I'm willing to form the habit of being independent and I'm inclined to arrange study time myself.

改错


相关文章:
湖南省对口招生高考语文模拟试卷(九)
湖南省对口招生高考语文模拟试卷(九)_语文_高中教育_教育专区。湖南省对口招生高考语文模拟试卷(九)本试题卷共六道大题,20 道小题。时量 150 分钟。满分 120 ...
2015对口升学语文模拟试卷(一)
2015对口升学语文模拟试卷(一)_职高对口_职业教育_教育专区。2015 对口升学语文...C.所谓华山洞者,以其乃华山之阳名之也 9、下列句子中加点字不作动词的一项(...
中职对口升学语文模拟题1
中职对口升学语文模拟题1_中职中专_职业教育_教育专区。第七周周考语文试题(1)...9 答案 1、A 2、D 3、B 4、C 5、C 6、D 7、A 8、B 9、D 10、C...
中等职业学校对口升学模拟考试试卷
中等职业学校对口升学模拟考试试卷(二) 姓名一、选择题(每小题 2 分,共 20 ...中等职业学校对口升学模拟考试试卷(九) 姓名 一、判断题:(每小题 1 分,共 ...
高考模拟题九
高考模拟题九_职高对口_职业教育_教育专区。高考模拟题九一、选择题(每小题 5 分) 20、下列关于 C 语言的叙述错误的是___ A) 大写字母和小写字母的意义相同...
高职对口升学模拟试题
高职对口升学模拟试题(英 语) 一.单项选择题 (本大题共 20 个小题,每小题...all right 9. Making preparations___very important for camping. A. are B...
2015对口升学数学模拟试题二
2015对口升学数学模拟试题二_高三数学_数学_高中教育_教育专区。职高 ...(6,0),b ? (?5,5) ,则 a 与 b 的夹角为( ) A.30 度 9.若直线...
对口升学模拟试题
对口升学模拟试题_其它考试_资格考试/认证_教育专区。···装···订...D.bit D.really D.guest 年级 三补充对话(每小题 2 分;共 20 分) )9. 了解,...
2016中职对口升学语文考试试题2016127144221658
2016中职对口升学语文考试试题2016127144221658_高中教育_教育专区。版权所有 - 中职...9 ?词在唐朝末期开始出现,最早形成的派别是___。 10 ?大江东去,浪淘尽,_...
对口升学模拟试题
对口升学模拟试题_高三数学_数学_高中教育_教育专区。数学试题选 择题 (选择题...? 1 有公共焦点,且离心率为 2 9 4 20.(本小题满分 30 分)抛物线 y ?...
更多相关标签: