当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 2 Section 1]


Unit 2
Ⅰ.单词拼写

Section Ⅰ

1.You will need to________(获得) permission from the principal before you quit. 2.I could not find the________(准确的) word to express my feeling

s at that time. 3.________(总共) there were 12 scientists present at the international meeting. 4.It is unfair that the upper class should continue to________(积累) wealth. 5.The students voiced strong________(反对) to the new plan. 6.The discovery is a major b________in the treatment of cancer. 7.Look at the sign. Smoking is f________in this shopping mall. 8.This research centre will u________the project on climate change. 9.The policy to be adopted will have a huge i________on the business. 10.After a year's effort, Grace has finally a________her ideal weight. 答案:1.obtain 2.exact 3.Altogether 4.accumulate 5. objections 6. breakthrough 7.forbidden 8.undertake Ⅱ.句型转换 1.Mary and Lucy look exactly like each other. Mary and Lucy are ________ ________ appearance. 9.impact 10.attained

2.Most of the people in the company don't agree with her business plan. Most of the people in the company________ ________her business plan. 3.I will not allow you to go out on such a rainy day. I ________ ________ you to go out on such a rainy day. 4.He was discouraged when hearing the bad news. He was ________ ________ when hearing the bad news. 答案:1.identical in Ⅲ.完形填空 阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出可以填入空白处的 最佳选项。 I have had a love for music ever since I could remember.I've__1__loved singing. And I play the piano and the guitar.Growing up, I was really__2__, but once I got on stage I was the total opposite! I have Filipino, Chinese, Japanese,Malaysian and Spanish relatives. I feel this makes my music more__3__. To my pleasure, my parents__4__me a lot. They see how much I love music. I also love writing. My dad is a writer, and I__5__his example. I first started writing when I was 11. I wanted to do something that would__6__others. So, I wrote out a list of all the important lessons I'd__7__as a kid. I turned them into stories in my book. 2.object to 3.will forbid 4.cast down

Boo is the main__8__of my first book. He is a dog, but I describe him as a__9__. He talks, goes to school, and has friends. Many kids__10__his stories and the“Hamster(仓鼠)Chase”story is the one they like best. In it, Boo raises a hamster, but the hamster hears Boo__11__taking care of him, so he runs away. When my mom was__12__the story the first time, she said,“I got so emotional; I almost__13__! Is the hamster going to come back__14__?” I am working on a second__15__right now and hope kids will like it too. I love writing and seeing how something__16__ as just a small idea and then turns into something__17__. For example, I wrote a song named“Just Can't Let You Go”. It started out__18__I wanted to get a feeling of mine across. Then, my parents and I__19__the instruments and the melody and recorded it. Seeing all the things come together into something people could__20__, I was amazed and pleased. I love being both an author and a songwriter, because they are both great ways to express myself. 文章大意:本文介绍了作者对音乐、写作的热爱,并着重介绍了作者的第一本书。 1.A.hardly C.probably B.always D.seldom

答案:B 逻辑推理题。从前面的 I have had a love for music ever since I could remember, 可知作者一直都喜欢唱歌。 2.A.kind C.greedy B.shy D.active

答案:B 逻辑推理题。从后面的 but once I got on stage I was the total opposite!可知此处 应该是指作者平时性格比较害羞。 3.A.universal C.normal B.complicated D.traditional

答案: A 词语辨析题。 从前面的 I have Filipino, Chinese, Japanese, Malaysian and Spanish relatives.I feel this makes my music...可知作者的音乐风格受多国亲戚的影响,应该更具有广泛 性。 4.A.persuade C.comfort B.support D.challenge

答案:B 逻辑推理题。从前面的 To my pleasure 可知作者的父母应该是支持作者的。 5.A.promise C.warn B.respect D.follow

答案: D 逻辑推理题。 从前面的 My dad is a writer 及后面的 I first started writing when I was 11.可知作者效仿父亲,从事写作。follow one's example 效仿某人。 6.A.confuse C.benefit B.attract D.defeat

答案:C 逻辑推理题。从后面的 So,I wrote out a list of all the important lessons 可知作者 想要通过分享自己的教训来让他人受益。 7.A.collected C.designed B.learned D.created

答案:B 习语搭配题。作者想要告诉大家的是自己童年时得到的教训。learn a lesson 学 到、得到教训。 8.A.pet C.character B.tool D.fan

答案:C 逻辑推理题。从本段的描述可知作者的第一本书中的故事是关于 Boo 的,他是 书中的主要角色。 9.A.child C.reader B.stranger D.singer

答案:A 逻辑推理题。从后面的 He talks,goes to school,and has friends.可知作者把 Boo 拟人化了,把它描述成一个小孩子。 10.A.believe C.love B.share D.imagine

答案:C 词汇复现题。从后面的 and the“Hamster Chase”story is the one they like best 可知 读者们应该很喜欢这些故事。like 与 love 属同义词。 11.A.looking for C.complaining about B.thinking about D.preparing for

答案:C 逻辑推理题。仓鼠会跑掉是因为听到 Boo 说了一些不好的话,应该是听到 Boo 抱怨关于照顾他的事。 12.A.writing C.selling B.showing D.reading

答案:D 逻辑推理题。此处应该是在描述作者的母亲第一次读这个故事时的反应。 13.A.missed C.forgot B.cried D.failed

答案:B 逻辑推理题。从前面的 I got so emotional 可知作者的母亲被情节感染,几乎都 要哭了。 14.A.usually C.continually B.naturally D.finally

答案:D 词语辨析题。母亲询问仓鼠最后会不会回来。finally 最终,最后。 15.A.book C.career B.song D.choice

答案: A 词汇复现题。 上一段描述的是作者的第一本书, 此处应该是作者在写第二本书。 16.A.begins C.moves B.matters D.grows

答案:A 逻辑推理题。从后面的 and then turns into...可知作者喜欢看事情如何从小想法 开始,然后发展起来。 17.A.clearer C.bigger B.longer D.simpler

答案: C 词汇复现题。 事物从一个小小的想法开始发展成大的规模。 bigger 与上文的 small 相对应。 18.A.before C.if B.because D.though

答案:B 逻辑推理题。I wanted to get a feeling of mine across 是创作这首歌的原因。 19.A.changed C.ordered B.checked D.added

答案:D 逻辑推理题。这首歌一开始只是想表达一种情感,后来又加入了乐器、旋律等。 20.A.consider C.describe B.find D.enjoy

答案:D 逻辑推理题。看到自己的作品能够被人们所欣赏,作者感觉非常快乐。 Ⅳ.阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 Scientists recently found three animal species living two miles below the surface of the Mediterranean Sea.They're multicellular (多细 胞的) and look like tiny umbrellas with legs. But they are animals. The most exciting thing about these creatures, say the scientists,is that they don't need oxygen to live. What biologists know about life so far is that only singlecelled organisms(有机体)can live in places that have no oxygen,and that multicellular organisms can visit these places, but not live there. These newly found creatures could change that_idea. They live in a part of the world called L'Atalante Basin.The basin is a supersalty lake that is at the bottom of the Mediterranean Sea and about 120 miles west of the island of Crete. It may seem strange to think of a lake under a sea, but the water in the lake is so salty that it can't mix with the seawater above it. Ordinary seawater has oxygen in it—which allows animals like fish to live—but the supersalty waters of L'Atalante Basin don't have oxygen. Finding animals down there was so surprising that the scientists couldn't believe it. At first,“we thought they were dead,”Roberto Danovaro said. Roberto worked on the recent study and is a scientist at the Polytechnic University of Marche in

Italy. To find out whether the animals could actually live in the basin—and to be sure the animals weren't dead, Roberto and his colleagues brought up more samples from the ocean floor. They placed the samples in small containers filled with nitrogen, which kept out oxygen. Studying the animals in the containers showed that the animals appeared to be alive. The researchers did more tests, and found that some of the animals had eggs, which suggests they were reproducing. These clues suggest the animals don't need oxygen, but scientists still have not observed how the animals live without oxygen. This means more studies are needed, but the scientists think they're on the right track. 1.What is the reason why there is no oxygen in L'Atalante Basin? A.It is covered by seawater. C.It is too deep in the ocean. B.It is too cold in the basin. D.There is too much salt in it.

答案: D 细节理解题。 根据第三段的 but the supersalty waters of L'Atalante Basin don't have oxygen 确定 D 项正确。 2.The scientists placed the samples in small containers filled with nitrogen to________. A.see whether there is oxygen in the containers B.prove whether they can live without oxygen C.help these creatures live longer D.test the function of nitrogen 答案:B 细节理解题。从第四段的 They placed the samples in small containers filled with nitrogen,which kept out oxygen...to be alive.可知,科学家让这种生物在氮气中生活,而氮气是 排除氧气的,以此来验证这种生物不需要氧气能否生存。 3.This passage is written in order to tell readers about________. A.an important discovery in biology B.some new knowledge about ocean creatures C.the discovery of a new creature in the ocean D.the relationship between creatures and oxygen 答案: A 主旨大意题。 第一段是主旨段, 在这一段里作者表明了写作目的。 根据 The most exciting thing...don't need oxygen to live 可知, 作者写这篇文章的目的是报道生物学界的重大发 现,故选 A 项。 4.We can most probably read this passage in a magazine on________. A.physics C.biology B.geography D.astronomy

答案:C 文章出处题。本文介绍了一项最新发现,一种多细胞的动物可以不依赖氧气生 存。故最有可能从与生物有关的杂志中摘选。

Ⅴ.七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 Everyone tries instant noodles(方便面). It is very easy to cook by putting them into the boiling water and add in those MSG(味精) packets. However, have you ever wondered whether this is the correct way of cooking it? __1__ In order to make the noodles join together nicely side by side and achieve beautiful instant noodles in front of us, some form of wax coating(涂蜡) is needed. __2__ It is advisable to have a break of 23 days before we start to eat another packet of instant noodles as our bodies need about 3 days to clear that layer of wax coating away from our system. Do you know the danger of having too much wax coating stored in our stomach? __3__ Here are the key points to take note of while preparing instant noodles. __4__ Repeat Step 1 and try to stir the noodles again to wash away the wax coating on the noodles before cooking it in a new pot of water. The importance is not eating too many instant noodles. It is very important that we should follow the key points while having our meal of instant noodles. __5__ A.Nothing is more important than health, so drink enough water. B.However, the layer of wax coating on the noodles is quite harmful. C.It is very easy to cook instant noodles, but we must take note of the harm of it. D.When you first see the noodles, you will notice them nice. E.Wash the instant noodles. F.Wash and stir with warm water. G.It will lead to cancer if it is stored in our body for long. 1.__________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.__________ 答案: 1.D 根据下一句 In order to make the noodles join together nicely side by side 说明要把面 条排练整齐使用了蜡,故 D 项符合上下文。 2.B 根据下一句 It is advisable to have a break of 23 days 说明要有 23 天的时间来分解, 说明蜡是有害的,故 B 项正确。 3.G 前一句 Do you know the danger of having too much wax coating stored in our

stomach?是一个问句,下一句对此作出回答,故 G 项符合上下文。 4.F 上文提及方便面有蜡,那么吃之前把蜡去掉。故 F 项符合上下文。 5.C 这句是本文的中心思想,方便面很方便,但是我们要注意它是有害的。


相关文章:
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 2 Section 1]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 2 Section 1]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 2 Section 2]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 2 Section 2]_...Unit 2 Ⅰ.根据汉语提示,完成句子 1.我们队赢了那场比赛的消息是真的。 ...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 1 Section 2]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 1 Section 2]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 3 Section 2]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 3 Section 2]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 2 Section 3]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 2 Section ...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 答案: 1.B 根据上文,New ideas...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 4 Section 2]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 4 Section ...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9.___ 答案...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 1 Section 2]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 1 Section 2]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 1 ...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 5 Section 2]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 5 Section ...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9.___ 答案...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 1 Section 1]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 1 Section 1]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 2 Section 3]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 2 Section 3]_...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 答案: 1.B 根据上文,New ideas...
更多相关标签:
成才之路数学选修2 1 | unit7九年级sectionb | 成才之路 | 成才之路期刊 | 成才之路官网 | 成才之路杂志社 | 成才之路数学必修一 | 成才之路答案 |