宝安中学 潮阳一中 桂城中学 南海中学 普宁二中 中山一中 仲元中学
（本试卷三大题，满分 150 分。考试用时 120 分钟。）
>I．语言知识及应用（共两节，满分 45 分） 第一节 完形填空（共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分） 阅读下面短文，掌握其大意，然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 中，选出最佳选项， 并在答题上将该项涂黑。 So what is a hot guy? Who do you ____1_____to be a hot guy? It might be a celebrity(名人). It might be somebody you are ____2____with like your friend or your family member. What ____3______do they possess to make them a hot guy? Remember it's not always about____4______. Some people find unconventionally handsome men_____5____. It may be a personality trait(品质). It might be the way they ____6_____, or just a certain sense of confidence. What is within your circle of control? Could you ____7_____up to go to an expensive salon to find a haircut that matches your_____8____? Could you simply pluck in between your eyebrows to make sure your face is more defined(轮廓分明的)? Maybe you need to start going to the gym or giving up drinking alcohol or eating______9_____. What could you do today that will bring you towards what you believe is a hot guy? Now start to ____10_____like that hot guy. Imagine that you're him. If you can imagine yourself as a hot guy you're that bit _____11____to being there. If nothing else, the confidence that will bring will make you____12______. There may be somebody that you work with, maybe somebody in your family, maybe a friend who you think is very cool. If that's the___13_____, really watch what they do. Watch how they live their lives and you can start to___14_____ that. Keep the motto "I'm cool and calm" in your head and if you keep ____15_____that, that's exactly what you'll become. That is how to be a hot guy. 1. A. remember B. consider C. remind D. inform 2. A. angry B. satisfied C. familiar D. patient 3. A. experiences B. feelings C. skills D. features 4. A. looks B. characters C. wealth D. status 5. A. rich B. strong C. friendly D. popular 6. A. behave B. demand C. treat D. dress 7. A. live B. save C. stay D. stand 8. A. figure B. weight C. height D. face 9. A. fast B. little C. healthily D. slowly 10. A. act B. walk C. talk D. smile 11. A. farther B. closer C. earlier D. harder 12. A. funny B. respectable C. successful D. attractive 13. A. case B. belief C. way D. matter 14. A. accept B. copy C. receive D. understand
15. A. explaining
第二节 语法填空（共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 15 分） 阅读下面短文，按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求，在空格处填入一个适当的词 或使用括号中词语的正确形式填空，并将答案填写在答题卡标号为 16---25 的相应位置上。 A David will never forget what happened to him the day before yesterday. He________16(eat) something when he received a strange phone call from a hospital. The caller said that David’s son had fallen to the ground _________17 (conscious) on the way to school. It was he who took him to the hospital. David hung up his cellphone and rushed to his son’s classroom, only to find him listening to the teacher attentively. He suddenly realized that he had been deceived but he felt _________18_(relieve). Just at that time the caller rang again, saying, “Your son is in great danger and he needs _______19 immediate operation which costs 48000 yuan. Please tell me your bank account. The doctors here say they will not operate _______20 your son until they receive the money.” When asked from _________21 the caller had taken his son to hospital, the caller rang off. David gave a big smile and said, “What a pity!” ___________22 the cheater thought he could get money from David in such a dishonest way, he was wrong. Such fraud phone calls are not uncommon these days. A few of them might have fallen victims to such tricks. Most parents are alert and sensitive to _______23. It was really silly of such a cheat to deceive well-educated men __________24 David. Believe or not, it’s a true story. __________25 of David’s colleagues in his office can confirm it, such as Charming Chao, Peter and so on. B When I was young, we lived in what is now a forest preserve. People had the fortunate habit of abandoning dogs, ______26__ drove my poor mother crazy! We were not rich and already had a dog. Looking out of the window my mother complained _____27___us about the irresponsible and cruel person, who had just thrown a dog. We ______28____(tell) to stay away from the dog as we could not afford it. I felt ________29___(extreme) upset, and I couldn’t believe my mother refused to help the animal. She said, “Here we are not the only one. Let _____30_____take care of the creature. ____31_____poor dog lay at the end of the driveway and hardly moved. I was very sad, _____32__ dared not say anything to my mother. ______33____(late) that day I couldn’t find my mother in the house. I looked in every room but he was gone. Then I saw my mother ______34__ (come) home with the dog. We kids ran outside to greet our new friend. My mother didn’t say ______35___she had changed her mind. It’s not what you say. It’s what you do. II 阅读（共两节，满分 50 分） 第一节 阅读理解（共 20 小题；每小题 2 分，满分 40 分） 阅读下列短文，从每题所给的 A、B、C 和 D 中，选出最佳答案，并在答题卡上将该项涂 黑。 A I live in north Celebes which is near Philippines. Since early December 2010 most tropical regions have been frequently hit by rain. Just like my hometown, tropical regions only have two
seasons, including the dry season that usually starts from April to September and the wet or rainy season which usually happens from October to March. But, it could be indeterminate. Sometimes the rainy season can come a month earlier or later. It can be prolonged(延长) even more than 4 months and so can the dry season. Even during the dry season, rain can occur several times in certain areas. The prolonged dry season in tropical areas usually causes a lot of losses. It will be very harmful to local farmers, because most of the tropical areas are regions of the developing countries. Sometimes agricultural and plantation crops will be damaged because of so much dry land and the fact that the river used to flow the water for rice fields are also dry. Rain is very important for plants because rain contains many nutrients that plants are in great need of. What’s more, if the prolonged rainy season arrives and then floods usually occur in certain areas of low lands. Even for the capital city of Jakarta floods have struck several times during the prolonged rainy season. In addition to floods, the rainy season can cause many diseases. During the dry season, diseases are usually caused by mosquitoes such as dengue fever. While in the rainy season, people who have the weak immune will be more easily attacked by some diseases such as flu, fever, diarrhea, and much more. If you live in the other places and want to travel to the tropical regions, make sure that you have known much about the season and the effect for these months in which you want to travel as tourists. Only in that way, can you at least prepare to deal with tropical weather. 36. How long does the dry season usually last in the author’s hometown? A. Four months. B. Five months. C. Six months. D. Seven months. 37.The underlined word “indeterminate” in paragraph 1 can be replaced by “ _____” A．uncertain B．unknown C．untrue D．unbelievable 38.The second paragraph mainly tells us something about _____. A．the effects of the dry season. B．the benefits of the rainy season. C．the growth of dry land D．the diseases in the dry season 39.We can learn from the passage that in the wet season, _____ A．the capital of Jakarta is flooded every year B．more crops will die after being flooded for so long. C．mosquitoes will spread more diseases among the crowd. D．people with weak immune might be attacked by some diseases 40.The main purpose of this passage is to introduce _____. A．some interesting facts of tropical regions B．some knowledge about tropical regions to travelers C．some knowledge about how to live well in different regions. D．some differences between dry and wet seasons in tropical regions. B Doha, the capital of Qatar，is a city of contrasts(对照). In a few decades it has been transformed from a small port to an international city. Today, its skyline is shaped by rising skyscrapers, but Old Doha---though fast disappearing---can still be found. Time seems to stand still in the old quarter of the city. On the dusty streets, Indian and Pakistani men sit cross-legged outside tea shops and restaurants. At one end of the road, men queue by the doorways of crowded supermarkets to buy necessities: boxes of teabags, milk, sugar, bread and soap. The shops are dark and poorly stocked. However, only five miles away, on the other side of the city,
Doha shows a completely different image. It shines brilliantly with skyscrapers, five-star hotels and noble apartment buildings. The area looks like any other modem district in the world. Qatar, a tiny gulf(海湾)nation, is a country of vast local and international ambitions. At home, it has owned several international universities. Abroad, it tries to speak louder on gulf affairs. These ambitions are urged by the country’s unbelievably rich reserves of fossil fuels．In December 2012, Daba was the site of Copl8 UN Climate Change Conference and in 2022，Qatar will host the World Cup. Mohammed Salim, 55, runs a hair salon in the old part of the city where he works as a hair dresser． When he came to Doha 22 years ago from Pakistan， he recalls， Doha was a quiet town with few modern buildings．“At that time，Doha seemed rather small．There were no big roads or malls at all.” He has noticed a drop in customers to his salon in recent years．“People now tend to go to more fashionable hair salons in shopping malls．Some day this old area will be gone, and my business will probably be gone, too． I'll be sad. I love here, but things are changing． We can’t ignore it.” 41．What makes Doha become a city of contrasts according to the passage? A．The city’s old and modern districts． B．The modern city and the tiny country． C．The city’s past and present conditions．D．The fashionable city and its poor citizens． 42．What do we know about the shops in the old quarter of Doha? A．They don't have many goods or customers． B．They provide a great variety of luxury goods． C．They are bright big shops crowded with people． D．They look poor and offer fewer choices of goods． 43．Qatar tries to speak louder on gulf affairs because______________. A it has international cities such as Doha B．it is going to host the World Cup in 2022 C．it has made progress in building universities D．it is known for its large reserves of natural gas 44. The author takes the hair salon as an example to show that___________. A．people in Doha are fashionable B．the economy in Doha becomes bad C．changes are happening to Old Doha D．Doha used to be an undeveloped town 45. Which of the following is true according to the passage? A．Old Doha is characterized by rising skyscrapers． B．Doha seemed small in the past as is recalled by Salim． C．Doha will host Copl8 UN Climate Change Conference in 2022． D. The western side of Doha looks more modern than the eastern side. C When Jeff Sparkman draws his cartoon superheroes with colored pencils, he often has to ask other people to tell him what color his masked men turned out to be because he's color-blind. Now, a new smart phone application (app) can help him figure out what colors he's using and how the picture looks to most everyone else. The DanKam app, available for iPhone and Android for $2.99, is an application that turns the vague colors that one percent of the population with color-blindness sees into the "true" colors as
everyone else sees them. In America, an estimated 32 million color-blind Americans---95% are males---can soon have their life improved. "DanKam takes the stream of data coming in through the phone's camera and changes the colors slightly so they fall within the range that people who are color-blind see," developer Dan Kaminsky told CNET. He came up with the idea after watching the 2009 film Star Trek with a color-blind friend. It was then that he got to know more about colorblindness like its varying types and degrees. A vast majority, for instance, have trouble seeing red or green due to a genetic defect(遗传缺陷). Blue-yellow colorblindness, however, is rarer and develops later in life because of aging, illness or head injuries, etc. He started experimenting with one of the most common representations of points in the RGB color model. What the DanKam app attempts to do is to clean up the color space of the image or video signal so that colors can be visible to those suffering from viewing problems. “You can adjust the app to fit your needs. There is a range and not everyone who is color-blind sees things the same.” Says Kaminsky. Sparkman, a copy editor at CNET, tried out the app and was pleased with the results. "It would be useful for dressing for a job interview," he said. But using it for his art is “the most practical application." It worked well on LED and other lights on electronic gadgets, which means Sparkman can now identify the power light on his computer display as green. 46. According to the first two paragraphs, we can know that DanKam ___________. A. appeared in the movie Star Trek B. can turn vague colors into real ones C. is a phone used to help drawing pictures D. is designed to help people with colorblindness 47. How does DanKam’s app work? A. It puts LED and other lights on electronic gadgets. B. It changes the colors so that color-blind people can see them. C. It checks color-blind people’s types of degrees of colorblindness. D. It shows common representations of points in the RGB color model 48. It can be inferred from the passage that colorblindness __________. A. cannot be cured by any methods B. is more commonly seen in women C. is not necessarily inborn disease D. makes people unable to tell any colors 49. The underlined word visible in Paragraph 4 is closest in meaning to _________. A. portable B. enjoyable C. adjustable D. recognizable 50. Which of the following is NOT included in the things that DanKam helps Sparkman with? A. Choosing clothes. B. Drawing his pictures. C. Playing computer games D. Handling electronic gadgets. D In one of the old buildings near our school，one could see an old man sitting by a large window on the first floor． His name was James． During the three years at schoo1, I had hardly ever found him missing from his usual position． He was a high-ranking government official and lived happily with his wife． Once there was a bus accident，in which a number of passengers were seriously injured and were taken to the hospital for treatment．James was responsible for the rescue operation．It was a big hospital，but James was shocked to notice how ill-equipped it was ． There were no enough life-saving drugs and life—supporting equipment． The injured and their companions had to struggle there．James attempted to help．However，though he emptied his pockets，many of them died that day．
That was a turning point in his life．He made a decision to devote his life to helping others， particularly the poor and needy patients and their companions．He began spending much of his income on these people． Since this required a lot of time and energy， he found it difficult to fulfill his official duties and therefore chose to retire，which，in turn，reduced his income considerably． His wife was deeply worried. Most of the time，James was out and paid least attention to home affairs．Meanwhile，as he was spending a lot helping others，she had to struggle even to meet the household expenses．Though she was not opposed to his helping the poor，she urged him not to overlook his own life and home，but it had no effect on him．One day they had a heated argument and in the end she left him，never to return．Though he continued with his work，this was a great blow and did serious harm to his health and enthusiasm and was soon forced to stay indoors．That was when he took his position by the window，spending his time looking outside． A few weeks after my graduation，I returned to school，only to find the buildings gone．I heard that they were torn down．All the people left except James．He refused to go and the next morning， he was found at his usual place by the window，dead． 51．What changed James’ view towards life? A．The difficulties in his career． B．The deaths in the bus accident． C．The bad conditions in the hospital． D．The responsibilities in the operation． 52．James chose to retire in order to____________________. A．take care of the injured passengers B．find a better job to increase his income C．spare more time and energy to help others D．stay away from the difficult official duties 53．James’ wife left because_________________________． A．she was strongly against his deeds B．James paid too little attention to his work C．her work to support their daily life was too tiring D．James failed to keep a balance between charity and home 54. The underlined word this in Paragraph 4 refers to ____________. A. His decision to retire B. The departure of his wife C. The argument with his wife D. His devotion to helping others 55. What is possibly the reason why James sat by the window every day? A. He expected his wife to return. C. He desired to watch the students. B. He looked forward to going out. D. He attempted to know the outside life.
第二节 信息匹配（共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分） 阅读下列应用文及相关信息，并按照要求匹配信息。请在答题卡上将该题号的相应选项 字母涂黑。 首先请看下面基本杂志的封面和简介： A. The computer industry is always in a constant state of change. That’s why a PC user needs the most up-to-date information. PC World is the number one monthly PC publication. Each issue features award-winning articles, PC reviews and ranking, printing guides, etc.
B. For the past 30 years, Food & Wine has been the food-lovers’ guidebook. Each issue is filled with new recipes on the latest trends in the world of cooking. While founded with a focus on American chefs and wines, the magazine also contains cooking methods from other countries.
C. No other world history can be more fascinating than the study of the military and war. Military History gives ideas about the interesting world of war. The strategies, the battles, the men who make the life and death decisions are all discussed in this publication.
D. Over 16 million women turn to Ladies’ Home Journal each month for smart, comprehensive and cutting-edge editorial on major social issues. Food and nutrition, family & home, beauty & fashion, health & fitness and more. It helps women deal with the complexities of living in today’s world.
E. As the world’s most popular opera magazine, Opera News is filled with beautiful pictures and well written, featuring profiles of bold new directors and designers, fresh new productions, young new singers, articles and interviews, performances reports from around the world, reviews of CD’s books and videos.
F. This book is ideal for movie fans and readers of all ages looking for their beloved characters. Marvel Adventures Super Heroes is loaded with the best team-ups around featuring all your favourite heroes including Spider-Man, Hulk, Iron Man and the rest of the Marvel Universe!
阅读下面各位人士的情况简介，并为他们选择合适的杂志。 56. Because of her profession, Linda enjoys performing dances and operas and is completely devoted to her job. Besides, in her spare time, she wants to learn about the latest trends in the
world of entertainment. 57. Mrs. Smith is a full-time housewife in her thirties who would like to do nothing but manage her family and housework well. What she wants to do most is to provide not only good food but also good health for her husband and children. Besides, she wants to learn methods to become beautiful. 58. Mrs. Brown is a teacher who has an eight-year-old son. He enjoys reading or watching cartoon films and reading related articles or picture books about children’s most favourite cartoon characters. 59. Mr. Jackson is an army officer. He wants to learn more about history and historical events so that he can learn some lessons from these events to help his people to prevent wars and killings from happening again. 60. Thomas is a students in Tsinghua University. He is interested in computer skills and is concerned about the latest fashion in the computer world. Only by keeping up with the latest development will he not fall behind in his field. III. 写作 （共两节，满分 40 分） 第一节 基础写作（共 1 小题；满分 15 分） 你校最近举办了一次募捐活动，请根据以下内容用英语写一篇报道。 【写作内容】 基本情况： 1)组织者：校团委和义工协会 (The School League Committee & Volunteer Association) 2)时间：2014 年 11 月 28 日下午 3 点至 5 点； 3)地点：学校一楼中央大厅( the Central Hall)； 4)捐助者：学校全体学生； 5)募捐物品：衣物、书本、文具等。 募捐目的： 1)通过此次活动培养学生的爱心； 2)帮助四川大凉山区家庭贫困的学生继续学业。 募捐情况： 1）学生踊跃参加，捐出衣物、书籍、作业本、文具等一万多件 (item)，高三(22)班捐助最 多。有一位不愿透露姓名的高三学生花了 4000 元零花钱购买药品和文具捐到现场。 2）募捐所得已由义工协会成员送往捐助总站(the Donation Station)。 [写作要求] 只能用 5 个句子表达全部内容。 [评分标准] 句子结构准确，信息内容完整，篇章结构连贯。 第二节 读写任务（共 1 小题, 满分 25 分） 阅读下面的短文，然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 According to a report, a schoolgirl described as "fit, healthy and popular" killed herself because she felt fat and ugly. Imogen D'Arcy, described as a "perfectionist" who was normal weight for her age and height, had an image of Emma Rigby, who played Hannah Ashworth in the television soap Hollyoaks, as her role model.
Imogen's mother Susan D'Arcy said; "Young girls should not be subjected to images of celebrity women who are so thin. It's unrealistic for girls to have these women as role models." Her father Paul, 51, found her hanging from the bathroom door by the flex of his laptop in the bathroom of the family's home in Adel, Leeds. After he freed her and attempted resuscitation, Mr D'Arcy noticed a note in her handwriting which had been left on the toilet seat. He said, "I took it to the bedroom and read the first paragraph but I couldn't read any more. It appeared Imogen had a problem with her body image. She felt fat and ugly. This is not true because she doesn't have an ounce of fat on her." 【写作内容】 1．以约 30 词概括阅读材料的主要内容； 2．以约 120 词就“关于外表”这一主题发表看法，内容包括： (1)青少年为什么在意自己的外表； (2)太过在意自己的外表所带来的影响； (3)青少年应该怎样看待自己的外表。 【写作要求】 1．在作文中可以使用实例或其它论述方法支持你的论点，也可以参照阅读材料的内容，但不 得直接引用原文中的句子； 2．作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】 概括准确，语言规范，内容合适，篇章连贯。
完形填空 有魅力的人并非只是外貌英俊的人，你身上的各种优良品质都足以使你成为真正有魅力的 人。 1. B。根据下文“It might be a celebrity.”可知，你认为谁是有魅力的人？ 2. C。根据下文“...like your friend or your family member.”可知，有魅力的人可能是一位名人， 也可能是你熟悉的人，比如你的朋友或者家人。 3. D。他们具有什么样的特点使他们成为有魅力的人呢？ 4. A。根据下文“It may be a personality trait.”可知，魅力并非总是指容貌。 5. D。有的人发现长得不英俊的人很受欢迎。 6. A。可能是一些人的举止方式使他们有魅力。 7. B。根据下文“...go to an expensive salon?”可知，你能存钱去昂贵的沙龙做发型吗？ 8. D。此处是指与脸型相配的发型。 9. C。也许你可以从锻炼，少喝酒或者吃得更健康一些开始。 10. A。现在开始像有魅力的人那样行动吧。 11. B。如果你把自己想象成一个有魅力的人，你离成为真正有魅力的人就更近了。 12. D。如果没有别的什么特点，那么自信也会使你变得有吸引力。 13. A。根据上文“There may be somebody who you think is very cool.”可知，或许你认为有人 非常有魅力，如果情况是这样，那就真的应该注意他是怎样做的。 14. B。观察他怎样生活，并模仿他的生活方式。 15. C。如果你坚持不断地重复那句格言，你就一定能成为你希望成为的人。 语法填空 A 16.was eating 句型搭配：sb was doing sth when.... 表示“某人正在做某事，突然发生另外一个 动作”。had eaten 不是最佳答案。 17.unconscious 形容词作状语，表示状态。 18.relieved 形容词作表语。 19.an 表示要做一个手术，表泛指，用不定冠词，元音开头要用不定冠词 an。 20.on 动宾搭配。给某人施行手术要用 operate on。 21.where 介词 from 后面是一个句子，因此要用一个连接词引导宾语从句，故用 where, 此处 隐含的信息是骗子不知道 David 的儿子在深圳哪所学校读书，故只好挂断电话。 22.If 前后是两个分句，故此处要用一个连接词引导状语从句，根据后文提到的内容，此处是 表示条件，意为：如果骗子认为用这种方式能够骗到 David 的钱的话，那他大错特错了。 23.them 指代前面提到的 such tricks，故要用复数代词。 24. like 像 David 这样的人，用介词 like。 25.Some 根据后文 such as Charming Zhao, Peter and so on 可判断出，Sandford 的几个同事可以 证明，隐含的信息是：并不是所有的同事都在场。 B 该文讲的是作者一家遇到一条被抛弃的狗， 开始作者的妈妈想不管它， 因为他家也养不起， 但后来她还是把那条可怜的狗领回了家，作者也不知道为什么妈妈会改变主意。 26. which。 分析句子结构可知， ________ drove my poor mother crazy 为非限制性定语从句， 且从句中缺少主语，故填 which 指代前面所说的内容。 27. to。 complain to sb about sth 表示“向某人抱怨某事”。此处 to 表示“向，给（引出接受
者）”。 28. were told。考时态和语态。主语 we 与动词 tell 存在着被动关系，且动作发生在过去，故使 用一般过去时的被动语态。 29. extremely。考构词法。修饰形容词 upset 应使用形容词 extreme 的副词形式 extremely。30. others。考查代词。根据“不只有我们住在这里”的提示可知作者妈妈的意思是让别人来收留 那只狗。 31. The。考冠词。此处特指“上文刚刚被抛弃的狗”，故用定冠词。 32. but。考连接词。分析句意可知，前后句存在着转折关系，故使用连词 but。 33. Later。考查比较级。根据句意“那天晚些时候”可知，此处应使用 late 的比较级。 34. coming。考查非谓语动词。本句已有谓语动词 saw，且主语 my mother 与动词 come 之间存 在着逻辑上的主动关系，故填 coming。填 was coming 或 came 不是最佳答案，因为虽然 see 可以用在 saw that sb was doing/ dis sth.的句式中，但该用法中的 that 通常不省略。 35. why。考查宾语从句。________ she had changed her mind. 为宾语从句，且从句中缺少 表达原因的连接副词，这里填 why 是因为作者的妈妈开始不想收留那条狗，而最后却改变了 主意，但她没说把狗领回家的原因。 阅读理解 A 作者在文章中向人们介绍了热带的旱季和雨季及它们给人们带来的破坏。 36. C。细节理解题。从第一段的 Just like my hometown, tropical regions only have two seasons, including the dry season that usually starts from April to September… 可知，作者的家在热带，热 带只有两个季节，旱季和雨季，通常每个季节有六个月的时间。 37. A。词义猜测题。从该词后面的 Sometimes the rainy season can come a month earlier or later 可知，旱季和雨季的时间并不是不变的，有时时间会更长，有时会更短。所以该词意为“不 确定的，不固定的”。 38. A。主旨大意题。第二段主要讲的是延长的旱季带来的破坏及给人们造成的损失。 39. D。 细节理解题。 从倒数第二段的 While in the rainy season, people who have weak immune will be more easily attacked by some diseases … 可知，在雨季，那些抵抗力较差的人很容易患病。 40. B。作者意图题。从最后一段的内容可知，这篇文章主要是给想到热带旅行的人介绍有关 热带的知识。 B 文章讲述了海湾小国卡塔尔的首都多哈正在经历的城市变迁。目前的多哈老城和新城并 立，对比强烈。 41.A 推理判断题。从第一段最后一句 its skyline is shaped by rising skyscrapers ， but Old Doha...can still be found 可知，一边是 rising skyscrapers，一边是 0ld Doha，对比鲜明，故选项 A“新城区和老城区的对比是正确答案。 42.D 细 节 理 解 题 。 从 第 二 段 可 知 老 城 区 的 商 店 虽 然 拥 挤 ， 但 只 能 供 给 有 限 的 必 需 品 (necessities)，灯光昏暗(dark)、货物种类不多(poorly stocked)，给人一种破败的印象，与选 项 D 对应。 43. D 细节理解题。卡塔尔致力于在海湾政务上有更多发言权是其 ambition 之一，从第三段第 四句 These ambitions are urged by the country’s unbelievably rich reserves of fossil fuels 可知 D 项 正确。 44. C 作者意图题。Mohammed 的理发店正经历着与老城区同样的命运，即最后一段倒数第 四句 Some day this old area will be gone, and my business will probably be gone， too。 所以作者用
这个例子是为本文的中心服务。说明 things are changing，老城区正在迅速消失。 45. B 细节理解题。 从最后一段 Salim 说的话 At that time， Doha seemed rather small． There were no big roads or malls at all 可知 8 项正确。其它三项均与文意不符。 C 该文介绍了 DanKam 这款能够帮助色盲人士辨别颜色手机应用程序。 46. D 细节理解题。 由文章前两段可知 DanKam 是一款帮助色盲人士辨别颜色手机应用程序， 故选 D。 47. B 细节理解题。从文章第三段第一句可知答案。其余选项是移花接木的说法。 48. C 推理判断题。由第四段下列句子信息：Blue-yellow colorblindness, however, is rarer and develops later in life because of aging, illness or head injuries, etc. 可知蓝绿色盲可能是由外因引 起的，因此色盲并不一定是一种天生的疾病。 49. D 词义猜测题。该句说明的是 DanKam 的工作原理：由此开发出来的 DanKam 程序能够 清除图片或录像信号中的光距，这样的话色盲人士也能看见各种颜色了。 50. C 细节理解题。文章末段中提到 dressing for a job interview, using it for his art 以及 It worked well on LED and other lights on electronic gadgets，并没有提到电脑游戏。 D 该文讲述了一个叫 James 的老人决心献身慈善事业，却忽略了慈善与家庭之间的平衡， 以致于妻子愤而离去；受到打击的 James 身体从此衰弱、精神日减，终日坐于窗前等待妻子 归来，直到死去。 5l. C 细节理解题。 这是对第三段首句 That was a turning point in his life 的另一种问法。从前 一段可知，James 之所以投身慈善，是因为他亲眼目晴了医院恶劣的条件给病人及其亲属所带 了的折磨。 52. C 细节理解题。 从第三段末的 Since this required a lot of time and energy， he found it difficult to fulfill his official duties and therefore chose to retire 可知做慈善需要大量的时间和精力，让他 无力做好自己的工作，所以不得不选择辞职，以便有更多的时问和精力做慈善。 53. D 细节理解题。从第四段中的 Though she was not opposed to his helping the poor，she urged him not to overlook his own life and home 可知，他的妻子不满他太专心于慈善而忽略了家庭， 即：没有在慈善和家庭间达到平衡，所以选 D。 54. B 结构理解题。this 指代的是前面的 in the end she left him，never to return，故选 B。 55．A 推理判断题。由全文可知，James 因为妻子的离去，身体日渐衰弱，对慈善的热情也大 减，从此终日坐于窗前，盼望妻子的归来。 信息匹配 56---60 EDFCA 基础写作参考范文 The School League Committee & Volunteer Association organized a donation activity in the Central Hall of the first floor of our school from 3 pm to 5 pm on November 28th, 2014. The purpose of the activity was to cultivate the students’ sense of love and help the poverty-stricken students from mountainous areas of Daliang Sichuan Province to continue their study. All of the students in our school took an active part in the activity, donating more than 10000 items of clothes, books, stationery and so on with Class 22, Senior 3 donating the most. An unnamed Senior 3 student spent 4000 yuan of his pocket money on medicine and stationery and donated them to the scene of the donation. All of these items have been delivered to the Donation Station by the members of the Volunteer Association . 读写任务参考范文
This passage tells us a piece of news which said that a teenage girl killed herself because she thought she was fat and ugly. But in fact, she wasn’t fat at all. Teenagers struggle with their body image because it’s a time when the body goes through many changes. Also, early teens are a time when teenagers become more aware of media images — as well as how other peers look and how they fit in. They might start to compare themselves with other people or media images. However, it’s not always easy to like every part of our looks, but when we get stuck on the negative comments it can really harm our social, physical, and emotional growth. Humans, by definition, are imperfect. It’s the imperfections that make each of us unique and original. Appreciate that each person is more than just how he or she looks on any given day.