当前位置:首页 >> 高中教育 >>


天全中学 2015—2016 学年上期高二第 12 周周考 英 语 试 题 (满分 102 分 班级: 第一节:阅读理解(9*4=36分) A When my son was just learning to talk, I carried him around the house in my arms and pointed out things to him. “Look,

David, a clock. ”He’d smile and point as I did and say “clock”. David was quick at connecting the shape of things to their words. When my son was about four years old, I walked with him to the backyard. I knew that there was an ant colony under one of the slate stones in the walkway near the shed, so I said to David, “Come on. I want to show you something. ” As I showed David the ants that were crawling around the slate stone, he crouched down on his legs and looked with great intensity at the ants. For days after that, David wanted to look under every rock in the garden, and we often found worms, ants and so on. I recognized that David loved to look at things closely and observe how things moved, and so I continued to point things out to him as he grew older: planes, cars, shells etc. . David was a keen observer, and I just gave him the suggestions as to where to look. Today David is a medical doctor at Columbia University Center. I did not know that David would someday be a doctor, someone who has to pay close attention to what he sees, and yet I felt compelled when he was a boy to encourage his enthusiasm for observation. That is what teachers and parents do: encourage a child’s enthusiasm for a particular interest: music, swimming, art, reading. And we provide tools for the children. If a child likes to draw, give him brushes, pens, and paper. If a girl likes to tap on the table top, give her a drum. If a child wants to sing, give him a microphone and a Frank Sinatra recording. 1. The author wrote the passage to . 时间 35 分钟) 姓名: 成绩:

A. recall the happy times he spent with his son B. tell us that children are full of curiosity C. tell us how to let children love nature interest or talent 2. The author showed David the ants to . D. advise us to develop children’s

A. prevent him from becoming bored B. develop his enthusiasm for observation C. teach him some new words D. arouse his interest in creatures

3. Which of the following can best describe the author’s viewpoint? A. Make children have their own hobbies. B. Teach children to be independent as soon as possible. C. Satisfy children’s interest by possible means. D. Hobbies can determine one’s future. 4. The underlined word “intensity” in the third paragraph probably means“ A. hatred B. fear B When asked about happiness , we usually think of something extraordinary , an absolute delight,which seems to get rarer the older we get. For kids ,happiness has a magical quality.Their delight at winning a race or getting a new bike is unreserved (毫不掩饰的). In the teenage years the concept of happiness changes.Suddenly it’s conditional on such things as excitement,love and popularity.I can still recall the excitement of being invited to dance with the most attractive boy at the school party. In adulthood the things that bring deep joy-love,marriage,birth-also bring responsibility and the risk of loss.For adults,happiness is complicated (复杂的). My definition of happiness is “the capacity for enjoyment”.The more we can enjoy what we have,the happier we are.It’s easy to overlook the pleasure we get from the company of friends,the freedom to live where we please,and even good health. I experienced my little moments of pleasure yesterday.First I was overjoyed when I shut the last lunch?box and had the house to myself.Then I spent an uninterrupted morning writing,which I love.When the kids and my husband came home,I enjoyed their noise after the quiet of the day. Psychologists tell us that to be happy we need a mix of enjoyable leisure time C. curiosity D. Doubt ”.

and satisfying work.I don’t think that my grandmother, who raised 14 children , had much of either.She did have a network of close friends and family,and maybe this is what satisfied her. We,however,with so many choices and such pressure to succeed in every area, have turned happiness into one more thing we’ve got to have.We’re so self?conscious about our “right” to it that it’s making us miserable.So we chase it and equal it with wealth and success,without noticing that the people who have those things aren’t necessarily happier. Happiness isn’t about what happens to us-it’s about how we see what happens to us.It’s the skillful way of finding a positive for every negative.It’s not wishing for what we don’t have,but enjoying what we do possess. 5.As people grow older,they________. A.feel it harder to experience happiness with others C. will take fewer risks in pursuing happiness means happiness 6.What can we learn about the author from Paragraph 5 and 6? A . She cares little about her own health. traveling. C.She is easily pleased by things in daily life. from housework. 7.What can be inferred from Paragraph 7? A.Psychologists think satisfying work is key to happiness. B.Psychologists’ opinion is well proved by Grandma’ case. C.Grandma often found time for social gatherings. D.Grandma’s happiness came from modest expectations of life. 8.People who equal happiness with wealth and success________. A . consider pressure something blocking their way happiness too much C.are at a loss to make correct choices 9.What can be concluded from the passage? A.Happiness lies between the positive and the negative. master of his own fate. C.Success leads to happiness. D.Happy is he who is B.Each man is the D.are more likely to be happy B . stress their right to D.She prefers getting pleasure B . She enjoys the freedom of D. tend to believe responsibility B.associate their happiness less

content. 第二节:完型填空(20*2.5=50 分) A little girl lived in a simple and poor house on a hill.Usually she __36__ play in the small garden.She could see over the garden fence and across the valley a wonderful house with shining golden windows high on another hill.__37__ she loved her parents and her family,she desired to live in such a house and __38__ all day about how wonderful and exciting __39__ must feel to live there. At the age when she gained some __40__ skill and sensibility(识别力),she __41__ her mother for a bike ride __42__ the garden.Her mother finally allowed her to go, __43__ her keeping close to the house and not __44__ too far.The day was beautiful.The little girl knew __45__ where she was heading!__46__ the hill and across the valley, she rode to the __47__ of the golden house. __48__ she got off her bike and put it against the gate post,she focused on the path __49__ to the house and then on the house itself.She was very disappointed when she __50__ that all the windows were __51__ and rather dirty. So __52__ and heart?broken,she didn’t go any further.She __53__,and all of a sudden she saw an amazing __54__.There on the other side of the valley was a little house and its windows were golden.Looking at her little home,she __55__ that she had been living in her golden house filled with love and care.Everything she dreamed was right there in front of her nose! 36.A.might 37.A.Unless 38.A.dreamed 39.A.this 40.A.different 41.A.begged 42.A.inside 43.A.insisting on B.should B.Although B.worried B.that B.scientific B.blamed B.outside B . relying on D.wondering about 44.A.traveling B . running D.walking 45.A.madly 46.A.Over 47.A.windows B.rapidly B.Down B.steps C.exactly C.Around C.center D.possibly D.Beside D.gate C . riding C.would C.Since C.asked C.it D.must D.But D.shouted D.which D.basic D.paid D.along

C.musical C.invited C.through

C . arguing about

48.A.Until 49.A.getting 50. A.felt 51.A.transparent 52.A.anxious 53.A.turned around

B.As B.introducing B.learned B.bright B.angry


D.Because D.moving D.found

C.leading C.concluded C.plain C.serious

D.wide D.sad C . settled down

B . cheered up D.dropped in

54.A.hill 55.A.imagined

B.valley B.decided

C.background C.realized

D.sight D.guessed



Until relatively recently, the vast majority of human beings lived and died without ever seeing a city.The first city was probably founded no more than 5,500 years ago.__1__In fact,nearly everyone lived on farms or in tiny rural (乡村的) villages.It was not until the 20 century that Great Britain became the first urban society in history—a society in which the majority of people live in cities and do not farm for a living. Britain was only the beginning.__2__The process of urbanization—the migration (迁徙) of people from the countryside to the city—was the result of modernization, which has rapidly transformed how people live and where they live. In 1990, fewer than 40% of Americans lived in urban areas.Today , over 82% of Americans live in cities.Only about 2% live on farms.__3__ Large cities were impossible until agriculture became industrialized.Even in advanced agricultural societies,it took about ninety?five people on farms to feed five people in cities.__4__Until modern times,those living in cities were mainly the ruling elite( 精 英 ) and the servants , laborers and professionals who served them.Cities survived by taxing farmers and were limited in size by the amount of surplus food that the rural population produced and by the ability to move this surplus from farm to city. Over the past two centuries,the Industrial Revolution has broken this balance

between the city and the country.__5__Today,instead of needing ninety?five farmers to feed five city people,one American farmer is able to feed more than a hundred non?farmers. A.That kept cities very small. B.The rest live in small towns. C.The effects of urban living on people should be considered. D.Soon many other industrial nations became urban societies. E.But even 200 years ago,only a few people could live in cities. F.Modernization drew people to the cities and made farmers more productive. G.Modern cities have destroyed social relations and the health of human beings.

天全中学 2015—2016 学年上期高二第 12 周周考 英语参考答案 (满分 102 分 第一节:阅读理解(9*4=36分) A 篇: 【文章大意】作者通过描述自己对孩子的培养经历, 说明了培养孩子兴趣的重要性。 1 【解析】选 D。推理判断题。通过本文作者强调了要培养孩子的兴趣。 2. 【解析】选 B。细节理解题。从文章倒数第二段可知, 作者让儿子看到蚂蚁是为了培养孩 子善于观察的热情。 3. 【解析】选 C。推理判断题。通过文章最后一段, 作者强调孩子表现出什么样的兴趣, 父 母和老师就应该尽力去培养这个兴趣。 4. 【解析】选 C。词义猜测题。根据文章第三、四段可知, 儿子从那次看到蚂蚁之后就喜欢 上了观察, 因此说明他当时是充满好奇地去看蚂蚁。 B 篇 【语篇解读】 本文是议论文。作者通过自己的经历告诉我们什么是真正的幸福,我们 应该如何获得自己想要的幸福。 5.解析:选 A。细节理解题。由文章第一段中的...which seems to get rarer the older we get.可知,人们越老越觉得很难获得幸福。 6.解析:选 C。推理判断题。在第五段作者讲述了自己的幸福观;在第六段作者讲述了 自己因能够不受打扰地写作而感到幸福,安静过后一家人在一起喧闹也感到幸福。由此可知 作者对日常生活是容易满足的。 7.解析: 选 D。 推理判断题。由文章第七段中的 She did have a network of close friends and family,and maybe this is what satisfied her.可知,祖母有一群亲密的朋友和家人, 或许她正是因此而满足。由此可以推断出,祖母的幸福来自对生活的适度期盼。 8.解析:选 B。细节理解题。由文章倒数第二段最后一句可知,我们追逐幸福并以财富 和成功来衡量它,却没注意到那些拥有财富和成功的人们并不一定更幸福。由此可知,以财 富和成功来衡量幸福的人其实是对幸福施加了太多的压力。 9.解析:选 D。主旨大意题。从作者对于幸福的论述我们可以看出,幸福就是对于自己 已经拥有的感到满足, 而过分追求财富和成功只能给自己更大的压力, 由此我们得出答案为 D。 第二节:完型填空(20*2.5=50 分) 【语篇解读】 本文为记叙文。它讲述了一位和家人住在山上一所破旧、简陋房子里的 时间 35 分钟) 命题人:龚敏

小女孩因羡慕另一座山上看上去窗户金光闪闪的好房子而骑自行车来到那里,却发现所有的 窗户非常朴素且十分脏,小女孩感到非常失望,当她离开时,却最终发现自己一直生活在充 满关爱的房子里的故事。

36.解析:选 C。由空前的 usually 可知此处表示小女孩小时候经常的、习惯性的动作, 故用 would。句意为“她过去通常在小花园中玩耍”。 37.解析:选 B。由该空所在句后面的逗号及逗号后面的完整句子可知,该空处应引导一 个状语从句。 选项中 but 为并列连词, 不能引导从句, 故排除。 unless 意为“除非; 如果不”, 引导条件状语从句;since 意为“既然;自从”,引导时间状语从句,但这两个词用在此处逻 辑和语意均不合适,故排除。although 意为“虽然,尽管”,引导让步状语从句,符合语境。 句意为“虽然她爱自己的父母和家,但是她却渴望住在这样的一所房子里面??”。 38.解析:选 A。根据前面的 desired 可知答案。dream about 意为“梦想”,与 desire 意思相当。worry about 意为“担心”; ask about 意为“询问;打听”; shout 意为“喊叫”。 39. 解析: 选 C。 分析句子结构可知此处需要用 it 作形式主语, 不定式短语 to live there 为真正的主语。句意为“她整天都梦想着,住在那里是多么美妙和兴奋”。 40. 解析: 选 D。 根据下文可知, 她到了可以骑自行车走出花园的年龄, 因而是具备了“基 本的”技能和识别能力。A 项意为“不同的”;B 项意为“科学的”;C 项意为“音乐的”;D 项意为“基本的”。 41.解析:选 A。结合上下文知,她在骑自行车离开花园前要“请求”妈妈的同意,故 beg(请求;乞求)符合语境。blame 意为“责备”;invite 意为“邀请”;pay 意为“支付”。 42.解析:选 B。由文章一开始“她过去通常在小花园里玩”及下文可知,她应是骑自行 车到花园“外面”。 43.解析:选 A。由空前的“她妈妈最终允许她去”可知,后面句意应为“但是坚持要求 她要离家近一些, 不要骑太远”。 insist on 意为“坚持”; rely on 意为“依靠”; argue about 意为“争论;争辩”;wonder about 意为“对??好奇;想知道”。 44.解析:选 C。根据上文的 a bike ride 可知,她是要骑自行车出行,故此处填 riding。 45.解析:选 C。madly 意为“疯狂地”;rapidly 意为“迅速地”;exactly 意为“确 切地;完全地”;possibly 意为“可能地”。因为她早已经有了骑行的目标,因此她心里十 分清楚自己要去哪里。C 项符合语境。 46.解析:选 B。根据上文可知,她家住在山上,因此要到另一座山上要先下山再穿过山 谷,结合后面的 across the valley 可得知答案。 47.解析:选 D。根据下段中的 put it against the gate post 可知,她要骑到那所金 色房子的大门处。 48.解析:选 B。句意:当她从自行车上下来,把车子放在大门处时,她注意到了通向房 子的小路,之后又注意到了这所房子。until 意为“直到??”;as 意为“当??时”,强 调两个动作同时发生; while 意为“当??时”,其后从句的谓语动词多为延续性动词; because 意为“因为”。 49.解析:选 C。此处作后置定语修饰 the path,lead to 可表示“通向??”,符合语

境。get to 意为“到达”;introduce 意为“介绍;引进”;move to 意为“移到??”。 50. 解析: 选 D。 结合前文“她来到了房子处”及空后的 all the windows 和 rather dirty 可知,此处应表示“发现(found)所有的窗户非常脏时,她感到非常失望”。feel 意为“感 觉”;learn 意为“学习;得知”;conclude 意为“推断出”;find 意为“发现”。D 项符 合语境。 51.解析:选 C。由前面的“失望”和后面的“窗户脏”可知,此处应选 plain“简单的, 朴素的”。transparent 意为“透明的”,bright 意为“明亮的”;wide 意为“宽的”。 52.解析:选 D。小女孩本来认为这所房子很漂亮,骑车来到后却发现窗户非常脏,因此 她感到“非常伤心和心碎”。sad“伤心的”,符合语境。anxious 意为“焦虑的”;angry 意为“生气的”;serious 意为“严肃的”。 53.解析:选 A。根据上句中的 she didn’t go any further 以及下文提到她突然看到 了自己的家,可以得知,她转过身来,准备回家。故 A 项正确。cheer up 意为“高兴起来; 振作起来”;settle down 意为“定居”;drop in 意为“拜访”。 54.解析:选 D。由空格后面一句的描述“山谷的另一面有一座小房子,它的窗户是金色 的”可知,这是她转身后看到的“景色”。故选 sight。 55.解析:选 C。此处表示:看到她的家,她才意识到自己一直都生活在一所金光闪闪且 充满关爱的房子里面。 imagine 意为“想象”; decide 意为“决定”; realize 意为“意识到”; guess 意为“猜测”。 第三节:根据课文内容填空(5*4=16 分) 【语篇解读】 本文为说明文,介绍了 Urbanization(都市化)的形成与发展。 1.解析:选 E。文章一开始就提到绝大多数的人没有看到城市就死了。第一座城市很可 能建于 5 500 年以前;后一句又提到:几乎每个人都住在农场或者小乡村里。因此中间要填 的是 E 项:甚至是在 200 年以前,也只有少数的人生活在城市里。 2.解析:选 D。文章第一段说英国是第一个成为城市化社会的国家。第二段接着说英国 仅仅是个开始,这是因为许多别的工业国家也开始效仿英国,成为城市化的社会,因此 D 项 为正确答案。 3.解析:选 B。现在有超过 82%的美国人住在城市里,大约有 2%的人住在农场;剩下大 约 16%的人住在别的地方,即 B 项所描述的:其余的住在小城镇里。 4.解析:选 A。上一句提到:即使在先进的农业社会,也需要大约 95 个农民养活 5 个城 市人,这只有一个结果:这使得城市很小。 5.解析:选 F。前一句提到:在过去的两百年里,工业革命打破了城乡之间的平衡。后 一句提到:现在的情况不是需要 95 个农民养活 5 个城市人,在美国 1 个农民就能养活 100 多 个非农民。那中间只能填 F 项:现代化把更多的人吸引到城市里来,使得农民更加多产。

四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二英语下学期第12周周考试题_英语_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年下期高二第 12 周周考 英语试题 (满分 100...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第12周周考英语试题_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 12 周周考 英语试题 (满分 102 分 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二英语上学期第10周周考试题_英语_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 10 周周考 英语试题 (满分 100...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二英语上学期第1周周考试题_英语_高中教育_教育专区。天全中学高 2014 级高二上期第 1 周周考 英语试题(时间 40 分钟) ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第11周周练英语试题_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 11 周周考 英语试题 (满分 100 分 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二英语上学期第18周周考试题_英语_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 18 周周考 英语试题 评卷人 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第2周周考英语试题_英语_高中教育_教育专区。天全中学高 2014 级 2015-2016 学年上期第 2 周周考 英语试题(时间...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二英语上学期第7周周考试题_英语_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 7 周周考 英语试题 (时间 40 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二英语上学期第2周周考试题_英语_高中教育_教育专区。天全中学高 2014 级 2015-2016 学年上期第 2 周周考 英语试题(时间...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第10周周考英语试题_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 10 周周考 英语试题 (满分 100 分 ...
四川省雅安市天全县 | 雅安市天全县 | 雅安市天全县小姐贴吧 | 雅安市天全县中医院 | 雅安市天全县吸毒人员 | 雅安市天全县棉花街 | 雅安市天全县教育局 | 四川省雅安市 |