当前位置:首页 >> 高中教育 >>

江西省南昌市第二中学2016届高三上学期第三次考试英语试卷


【解析】南昌二中 2015—2016 学年度上学年第三次考试

Z-XK] 网 科 :学 源 [来

高三英语试卷
本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题) 。满分为 150 分。考试用时 120 分钟。 第Ⅰ卷(共 100 分) 第一部分:听力(共 20 小题;满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分

7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. How much will the man pay if he wants two shirts? A.35 dollars. B.60 dollars. C.70 dollars. 2. Where are the speakers? A. In a restaurant. B. At a bus-stop. C. In a library. 3. What does the man wish to do? A. Avoid the rush hour. B. Go to a park. C. Park his car. 4. When does the second bus leave on Saturdays? A. At 7:30. B. At 8:30. C. At 9:30. 5. What is the man’s present job? A. A driver. B. A waiter. C. A businessman. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小 题,每小题 5 秒钟;听完后,各个小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 请听第 6 段材料。回答第 6 至 7 题。 6.When will they play tennis? A. Tomorrow morning. B. Tomorrow evening. C. The day after tomorrow. 7.What should the woman remember to bring? A. Some food. B. Some water. C. Extra tennis ball. 听下面一段材料,冋答第 8 至 9 题。
ZXK] 网 +科 :学 源 [来 ZXK] 网 .科 :学 源 [来

8.What kind of party will the man attend? A. Disco. B. Jazz. 9.How will the man go to the party? A. By bus. B. By bike. C. By taxi. 听下面一段材料,回答第 10 至 12 题。

C. Birthday.

10.When does the conversation probably take place? A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening. 11.Who bought the tickets? A. The woman. B. Mary. C. The man. 12.What can we know about the man from the conversation? A. He won’t go to bed until he finished writing his report. B. He won’t work on his report after the film. C. He will finish his report tomorrow. 听下面一段材料,回答第 13 至 16 题。 13.Where are the speakers? A. In a park. B. At school. C. In the countryside. 14.What do we know about the woman? A. She is homesick. B. She is angry. C. She is sick. 15.What will they do this weekend? A. Drive to the countryside. B. Attend a party. C. Go back home. 16.What will the woman bring to the barbecue? A. Some gifts. B. Some drinks. C. Moon cakes. 听下面一段材料,回答第 17 至 20 题。 17.What has the speaker been doing recently? A. Helping to decorate. B. Fixing up his house. C. Working in the garden. 18.Why will the speaker put in new light fixtures? A. The old lights don’t light up the room very well. B. The old lights are all out of fashion. C. There are not enough lights in the house. 19.What will the new addition include? A. A family room and a dining area. B. A living room and a toilet. C. A deck and a living room. 20.What can we learn from the talk? A. A back door will be added to the house. B. The speaker intends to replace the roof. C. The speaker plans to replace a part of the carpet. 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。 A TODAY, Friday, November 12

JAZZ with the Mike Thomas Jazz Band at The Derby Arms. Upper Richmond Road West, Sheen. DISCO Satin Sounds Disco. Free at The Lord Napier, Mort lake High St., from 8 a.m. to 8 p.m. Tel: 682-1158. SATURDAY, November 13 JAZZ Lysis at The Bull’s Head, Barnes. Admission 60p. MUSICAL HALL at The Star and Garter, Lower Richmond Road, Putney, provided by the Aba Daba Music Hall company. Good food and entertainment fair price. Tel: 789-6749. FAMILY night out? Join the sing-along at The Black Horse. Sheen Road, Richmond. JAZZ The John Bennett Big Band at The Bull’s Head, Barnes. Admission 80p. THE DERBY ARMS, Upper Richmond Road West, give you Joe on the electric accordion(手风 琴). Tel: 789-4536 SUNDAY, November 14 DISCO Satin Sounds Disco, free at The Lord Napier, Mort Lake High Street, from 8 a.m. to 8 p.m. FOLK MUSIC at The Derby Arms. The Short Stuff and residents the Norman Chop Trio. Non-members 70p. Tel: 688-4626. HEAVY MUSIC with Tony Simon at The Bull, Upper Richmond Road West, East Sheen. THE DERBY ARMS, Upper Richmond Road West, give you Joe on the electric accordion. 21. Where and when can you hear the Norman Chop Trio? A. At the Bull’s Head on Sunday. B. At the Derby Arms on Sunday. C. At the Bull on Saturday. D. At the Black Horse on Saturday. 22. You want to enjoy the electric accordion on Saturday. Which telephone number do you have to ring to find out what time it starts? A. 789-4536. B. 682-1158. C. 688-4626. D. 789-6749. 23. You want to spend the Saturday by joining the entertainment with your family. Where should you go? A. Jazz at The Bull’s Head. B. Disco at The Lord Napier. C. The sing-along at The Black Horse. D. The electric accordion at The Derby Arms. 【考点】广告布告 【试题解析】 1.细节理解 通过搜索全文,在 SUNDAY, November 14 那一栏中找到了关键词 Norman Chop Trio,再联系 前一句“FOLK MUSIC at The Derby Arms. The Short Stuff and residents the Norman Chop Trio” , 可知选 B。 2.细节理解 根据题干的要求从 SATURDAY, November 13 此栏目中找到了关键词 electric accordion, 结合后 面的 Tel: 789-4536,可知应选 A。 3.细节理解 根据题干的要求从 SATURDAY, November 13 此栏目中的第四段找到了“FAMILY night out? Join the sing-along at The Black Horse. Sheen Road, Richmond” ,可知 C 选项正确。 【答案】21—23 BCA

B A man once said how useless it was to put advertisements in the newspapers. “last week,” said he, “my umbrella was stolen from a London church. As it was a present, I spent twice its worth in advertising, but didn't get it back. ” “How did you write your advertisement?” asked one of the listeners, a merchant.

“Here it is, said the man, taking out of his pocket a slip cut from a newspaper. The other man took it and read, “Lost from the City Church last Sunday evening, a black silk umbrella. The gentleman who finds it will receive ten shillings on leaving it at No. 10 Broad Street. ” “Now, “Said the merchant, “I often advertise, and find that it pays me well. But the way in which an advertisement is expressed is of extreme importance. Let us try for your umbrella again, and if it fails, I'll buy you a new one. ” The merchant then took a slip of paper out of his pocket and wrote: “If the man who was seen to take an umbrella from the City Church last Sunday evening doesn't wish to get into trouble, he will return the umbrella to No. 10 Broad Street. He is well known. ” This appeared in the paper, and on the following morning, the man was astonished when he opened the front door. In the doorway lay at least twelve umbrellas of all sizes and colours that had been thrown, and his own was among them. Many of them had notes fastened to them saying that they had been taken by mistake, and begging the loser not to say anything about the matter. 24. The result of the first advertisement was that ______________. A. the umbrella was found somewhere near the church B. the man got his umbrella back C. nobody found the missing umbrella D. the man wasted some money advertising 25. The merchant suggested that the man should _______________. A. buy a new umbrella B. report the police C. go on looking for his umbrella D. write another and better advertisement 26. “If it fails, I’ll buy you a new one,” suggested that the merchant ______________. A. wanted to buy him a new umbrella B. didn’t know what to do C. was rich enough to buy one D. was quite sure of success 27. The story is mainly about _________________. A. a useless advertisement B. how to make an effective advertisement C. what the merchant did for the umbrella owner D. how the man lost and found his umbrella 【考点】人物/故事 【试题解析】 24.细节理解 根据文章中第一到第三段的内容, 可知那个男人花了钱去登广告来寻找他丢失了的雨伞, 但 结果没有找到,因此 C 选项的意思正确。 25.推理判断 虽然文章没有直接说那个商人让那个男人再去用商人提供的广告词来再登一次广告, 但从商 人提供的广告词以及那个男人最后找到了他自己的雨伞,可知道 D 选项正确。 26.推理判断 根据上下文的意思,可知商人对他自己这种做广告的方式非常的有信心,故选 D。 27.主旨大意 纵观全文,文章主要实通过用两个不同写法的广告去寻找一件失物,继而产生不同的结果, 来看出如何做好一个好的广告,故选 B。 【答案】24—27CDDB
ZXK] 网 .科 :学 源 [来

C Why are people interested in eating raw foods or whole foods? One reason is that eating these types of food reduces the risk of acid accumulation in your body.
Z-XK] 网 科 :学 源 [来

Raw and whole foods are usually digested more efficiently than cooked and refined foods. When we cook foods, we destroy the natural enzymes (酶) that are part of the food in its raw form. These enzymes were intended by nature to help us digest the food. When we consume food without these natural enzymes, our bodies either digest the food improperly or allow too many nutrients to be absorbed into the bloodstream. In both instances, the result is obesity. When too many nutrients are absorbed at once, the body grows fat. Improperly digested food moves slowly through the digestive tract, where it becomes increasingly acidic. To protect its vital organs from this acidic waste, the body changes the acid into fat and stores it safely away from the organs. Processed foods contain chemical elements, which might confuse the appetite mechanism that tells us when we’ve had enough to eat; as a result, people often overeat. Processed foods also upset the digestive cycle. The body will either identify these foods as allergens and then store them safely away from the organs as fat, or the remains of undigested food will become acidic and enter the bloodstream as acid waste, which will stick to the blood vessel walls and block the passage of vital oxygen and nutrients heading for the body’s cells. The body’s metabolism (新陈代谢) becomes inactive, and the result is weight gain and obesity. The accumulation of acid in the digestive tract makes digestion increasingly inefficient. When that happens, even healthy foods can become acidic and the food allergies will become more common. To stop this vicious circle in its tracks, people need to consume food and supplements that will neutralize the acid already accumulated in body. Eating the right types of raw and whole foods can help. It’s also important to restore your enzyme balance. You need to identify and avoid the foods that cause acid accumulation and consume the foods that increase enzyme production. If you truly want to change and help your body heal itself, you need to take an active approach. 28. It can be inferred from Para. 2 that __________. A. foods with natural enzymes help people keep fit B. we’d better be cautious about raw and whole foods C. it is essential for people to protect their vital organs D. giving up cooked and refined foods is a new lifestyle 29. Processed foods are unhealthy because they __________. A. destroy body’s cells B. stop body’s metabolism C. may lead to obesity D. are difficult to digest 30. What is the main purpose of this passage? A. To warn people of the problem of obesity. B. To advocate eating more raw and whole foods. C. To inform people of the harm of processed foods. D. To tell the differences between raw and processed foods. 31. The underline word “vicious” in the last paragraph probably means ____________. A. violent B. progressive C. positive D. harmful 【考点】健康保健 【试题解析】 28.推理判断 根据第二段所讲的内容,可知此段主要讲述了酶如何帮助消化,从而防止过度肥胖,因此, 此意思与 A 选项的意思一致,故选 A。 29.推理判断 根 据 文 章 中的 第 三 段中所 讲 的 Processed foods 的 坏 处 : “ might confuse the appetite mechanism that tells us when we’ve had enough to eat”以及“upset the digestive cycle” ,进 而文章再讲这两种情况都会导致过度肥胖,因此可推断选 C 正确。 30.写作目的 从文章的第一段就提出为什么要吃 raw foods 和 whole foods,作者马上给了一个肯定的答 案, 继而下面讲述吃 raw foods 和 whole foods 的好处以及吃 processed foods 和 cooked foods 的一些危害, 可知全文的写作目的就是要倡导读者多吃 raw foods 和 whole foods, 故选 B。 31.词义猜测 根据语境并结合选项的意思,可知此处是讲一种恶心循环,故选 D。
Z-XK] 网 科 :学 源 [来 ] 网 科 :学 源 [来

【答案】28—31ACBD

D The Pacific island nation of Nauru used to be a beautiful place. Now it is an ecological disaster area. Nauru's heartbreaking story could have one good consequence-other countries might learn from its mistakes. For thousands of years, Polynesian people lived in the remote island of Nauru, far from western civilization. The first European to arrive was John Fearn in 1798. He was the British captain of the Hunter, a whaling ship. He called the island Pleasant Island. However, because it was very remote, Nauru had little communication with Europeans at first. The whaling ships and other traders began to visit, bringing guns and alcohol. These elements destroyed the social balance of the twelve family groups on the island. A ten-year civil war started, which reduced the population from 1,400 to 900. Nauru's real troubles began in 1899 when a British mining company discovered phosphate(磷酸盐)on the island. In fact, it found that the island of Nauru was nearly all phosphate, which was a very important fertilizer for farming. The company began mining the phosphate. A phosphate mine is not a hole in the ground; it is a strip mine. When a company strip-mines, it removes the top player of soil. Then it takes away the material it wants. Strip mining totally destroys the land. Gradually, the lovely island or Nauru started to look like the moon. In 1968, Nauru became one of the richest countries in the world. Every year the government received millions and millions of dollars for its phosphate. Unfortunately, the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars. In addition, they used millions more dollars for personal expenses. Soon people realized that they had a terrible problem—their phosphate was running out. Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing. By 2000, Nauru was financially ruined. Experts say that it would take approximately$433, 600, 000 and more than 20 years to repair the island. This will probably never happen. 32. What was Nauru like before the Europeans came? A. Rich and powerful B. Modern and open C. Peaceful and attractive D. Greedy and aggressive 33. The ecological disaster in Nauru resulted from . A. soil pollution B. phosphate overmining C. farming activity D. whale hunting 34. Which of the following was a cause of Nauru's financial problem? A. Its leaders misused the money B. It spent too much repairing the island C. Its phosphate mining cost much money D. It lost millions of dollars in the civil war. 35. What can we learn about Nauru from the last paragraph? A. The leaders will take the experts' words seriously B. The phosphate mines were destroyed C. The island was abandoned by the Nauruans D. The ecological damage is difficult to repair. 【考点】历史/地理 【试题解析】32.推理判断 根据文章第二段中的“Polynesian people lived in the remote island of Nauru, far from western civilization” ,可以推断,在欧洲人来之前,这个地方虽然是在边远的地方,但自然风光优美, 而且当地的人们生活很平静。故选项 C 正确。 33.细节理解 根据第四段中的最后一句以及第五段中的第一句, 可知道这个地方的生态灾难根源就是磷酸 盐的过度开发,因此可知 B 选项正确。
:Z-xk.Com] 源 [来

34.细节理解 根据最后一段的“the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars. In addition, they used millions more dollars for personal expenses” ,可知这个地的领导人使用金 钱不当,投资失败,可知 A 选项的意思与之相符。 35.推理判断 根据文章的最后一句,不难推断这个地区即使花钱花时间去修复恐怕也难以回到先前的状 态,故选 D 正确。 【答案】32—35CBAD 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 The Farmer, His wife, and the Open Door Once upon a time, there lived a poor farmer and his wife. One day, having finished their day’s labor and eaten their simple supper, they were sitting by the fire. 36 It was blown open by wind. “Darling, shut the door!” said the man. “No way, shut it yourself!” said the woman. “I will not shut it, and you shall not shut it,” said the man, “but let the one who speaks the first word shut it.” 37 In the middle of the night they heard a noise, and looking around, they found that a wild dog had entered the room, and that he was busy eating their food. Not a word, however, would either of these silly people say, and the dog, having eaten as much as he wanted, went out of the house. 38 When she was out, a barber entered, and said to the husband, “Why are you sitting here all alone?” 39 The barber then shaved his head, but still he did not speak; then he shaved off half his beard, but even then the man kept silent. “The man is crazy!” cried the barber, and he quickly escaped out of the house. At the moment, the wife returned from the shop. 40 . “You spoke the first word,” said the farmer, “so please shut the door.” A. His words pleased the wife, and so the old couple, well satisfied, went in silence to bed. B. And then they had a quarrel over who should shut the door. C. The next morning the woman went shopping by herself. D. The old couple fell asleep happily at night. E. The farmer didn’t answer a word. F. She, seeing her husband in such a strange condition, cried, “Ah! What have you been doing?” G. The farmer and his wife were stupid. 【考点】阅读还原句子人物/故事 【试题解析】 36.由空格后面的一句是 it 开头,再根据后面讲的是“它被风吹开了”可知 it 指代的东西应该是门窗之类的,再结合各个选项,可知本空格填 B 正确,因为 B 最后一个 单词就是涉及到 door(门) 。 37.根据本文故事情节的发展,可知这对农民夫妇一起开始打赌了,根据意思应选 A。 38.根据空格后的一句:When she was out,可知老妇人是已经出去了,结合各个选项的意 思,可知 C 为正确答案。 39.由于农民正在与他的妻子打赌,因此理发师问他的问题他都一概不理,结合各个选项的 意思,可知 E 为正确答案。 40.根据下文写到农民的反应,可知道是他的妻子首先讲话了,故可知 F 为正确选项。 【答案】36—40 BACEF

第三部分 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳 选项。 One afternoon I was sitting at my favorite table in a restaurant, waiting for the food I had ordered to arrive. Suddenly I 41 that a man sitting at a table near the window kept glancing in my direction, 42 he knew me. The man had a newspaper 43 in front of him, which he was 44 to read, but I could 45 that he was keeping an eye on me. When the waiter brought my 46 the man was clearly puzzled (困惑) by the 47 way in which the waiter and I 48 each other. He seemed even more puzzled as 49 went on and it became 50 that all the waiters in the restaurant knew me. Finally he got up and went into the 51 . When he came out, he paid his bill and 52 without another glance in my direction. I called the owner of the restaurant and asked what the man had 53 . “Well,” he said, “that man was a detective (侦探). He 54 you here because he thought you were the man he 55 . ” “What? ” I said, showing my 56 . The owner continued, “He came into the kitchen and showed me a photo of the wanted man. I 57 say he looked very much like you! Of course, since we know you, we told him that he had made a 58 . ” “Well, it’s really 59 I came to a restaurant where I’m known, ” I said. “ 60 , I might have been in trouble. ” 41. A. knew B. understood C. recognized D. noticed 42. A. since B. as if C. though D. even if 43. A. flat B. cut C. open D. fixed 44. A. pretending B. thinking C. hoping D. continuing 45. A. guess B. find C. see D. learn 46. A. menu B. food C. paper D. bill 47. A. familiar B. direct C. strange D. funny 48. A. looked at B. chatted with C. laughed at D. talked about 49. A. the waiter B. the dinner C. I D. time 50. A. true B. hopeful C. clear D. possible 51. A. restaurant B. washroom C. office D. kitchen 52. A. left B. acted C. sat down D. calmed down 53. A. wished B. tried C. ordered D. wanted 54. A. met B. caught C. followed D. discovered 55. A. was looking for B. was dealing with C. was to meet D. was to beat 56. A. surprise B. care C. worry D. regret 57. A. can B. must C. need D. may 58. A. discovery B. fortune C. decision D. mistake 59. A. a pity B. lucky C. a chance D. natural 60. A. Thus B. However C. Otherwise D. Therefore 【考点】人生百味 【试题解析】41.根据上下文的意思,可知到作者是在餐厅里等自己点的菜上菜的时候,突 然注意到(notice)那个人在盯着他,故选 D。 42.since 自从;as if 好像;though 虽然;even if 即使。根据文章的意思,那个人盯着作者, 好像是认识作者的,故选 B 正确。 43.根据下文中所出现的 read,不难推断在看报纸的时候必须是先把报纸打开(open) ,故 选 C。 44.从下文的内容可知道,由于那个人的真正身份是一名侦探,他的目的是要来找人的,故 他在餐厅里窥视作者的时候是假装(pretend)看报纸的,故选 A。 45.Guess 猜想;find 找到;see 看见;learn 学习。根据对上下文的理解病结合选项的意思。 可知选 C 符合题意。 46.由于本文段的第一句中讲述的是作者在餐厅里等自己点的菜上菜的,因此,此题所讲额 就是侍应生把作者的所点的食物(food)拿过来了,故选 B。 47. 由下文的意思可知, 作者是这间餐厅的常客, 因此跟餐厅里的服务员都很熟悉 (familiar) ,

故选 A。 48.根据对文章的理解,作者是这间餐厅的常客,因此跟餐厅里的服务员都很熟悉,因此, 作者和服务员聊天(chat with)时候那种互相熟悉的方式让那个侦探感到困惑。故选 B。 49.根据对文章的理解,可知道这里说的是随着时间(time)的过去,作者与这间餐厅里所 有的服务员那种相熟的关系另那个侦探万分困惑。因此选 D。 50. 根据对文章的理解, 作者与这间餐厅里所有的服务员那种相熟的关系是非常明显清楚的 (clear) ,可知道 C 选项符合句意。 51. 根据下文 57 题中的 kitchen, 可知那名侦探当时是进了厨房了解情况, 此处是同词复现, 故选 D。 52. 根据此题的前一句 he paid his bill, 可推断那名侦探在餐厅付了账单以后就离开了 (leace, left 是他的过去式) 。可知本题应选 A。 53.根据故事情节的发展,作者对那个侦探肯定是很好奇的,因此他就去询问那个餐厅的老 板,问那个侦探想要(want)的是什么,故选 D 合理。 54.由于那个人是侦探,一直以为作者是他想找的人,根据逻辑,可知那侦探必然是一直跟 踪(follow)作者来到了这个餐厅。故选 C。 55.根据对上下文的理解,可知侦探一直以为作者是他想找(look for)的人,故选 A。 56.由于作者完全没有料到自己成为了侦探的跟踪对象,因此,他当时知道这件事情的时候 必然是很惊讶(surprise) 。故选 A。 57. 根据上下文的意思, 可知道餐厅的老板觉得作者的长相的确跟那个侦探手上那张照片里 的人长的很想像,因此他的语气是很肯定的,用 must,故此处答案应为 B。 58.由于作者是那间餐厅的常客,餐厅的老板认识作者,因此餐厅的老板就跟侦探说他搞错 了(mistake) ,故选 D。 59.根据上下文的意思,可知道作者去了一间所有的人都认识他的餐厅里用餐,使他避免了 麻烦,因此他认为他是幸运的(lucky) ,故答案为 B。 60.Thus 因此;However 然而;Otherwise 否则;Therefore 因此,根据对上下文的理解并结 合各个选项的意思,可知选 C。 【答案】41—45:DBCAC;46—50:BABDC;51—55:DADCA;56—60:ABDBC

第Ⅱ卷(共 50 分) 第一节 语法填空(共 15 题,每题 1 分,满分 15 分) As an exchange student, Wei Hua studied in a British high school for one year. She was happy 61 the school hours in Britain because school starts around 9 a.m and ends about 3.30 p.m. On the first day, all the new students 62 (attend) an assembly in the school hall. Wei Hua sat next to a girl 63 name was Diana. During the assembly, the headmaster told the students that the best way to earn respect was to devote themselves 64 study and achieve high 65 (grade). As there were different students in some classes, 66 was a struggle for Wei Hua to remember all the faces and names. Although the homework was not as heavy as 67 she used to get in her old school, it was a bit 68 (challenge) for her at first because all the homework was in English. Luckily, all her teachers gave her much 69 (encourage). To improve her English, Wei Hua used English every day and spent an hour each day 70 (read) English books in the library. In a word, studying in Britain was a very enjoyable and exciting experience for Wei Hua. 【考点】语法填空 【试题解析】 61.考点定位: 词组/短语 be happy with 是固定搭配,意思是:对 ... 感到愉快。 62.考点定位: 时态语态 分析句子成分,空可知本空格应填一个谓语动词,分析句意,可知这件事情是过去发生的, 故用一般过去时,动词用过去式。 63.考点定位: 考查定语从句

分析句子成分可知这是一个定语从句,在从句中缺少关系代词 whose。 64.考点定位: 考查词组/短语 devote to 是固定搭配,意思是:奉献于?,故填 to。 65.考点定位:考查名词 根据上下文,可知道她是要得到更高的分数,因为 grade(分数)是可数名词,故用复数形 式。 66.考点定位: 考查固定句型 There be?是固定句型,意思是:有?。 67.考查宾语从句 分析句子结构,可知这是一个宾语从句,而在从句中缺少了动词 get 的宾语,故用 what。 68.考点定位: 考查现在分词 根据上下文的意思,可知本句子中的 it 指代的是她要面临很重的学习功课任务,因此指代 的是事情。分析句子成分,可知此空格是本句子的表语,故用 challenge 的现在分词形式, 相当于一个形容词。 69.考点定位: 考查构词法 根据短语 encurage sb. to do sth., 而且本空格前有一个形容词 much, 可知此空格应该一个名 词,故用 encourage 的名词形式 encouragment, 70.考点定位: 考查构词组/短语 Spend?doing sth 是固定搭配,意思是:花费(时间/金钱)做某事。 【答案】61.with 62.attended 63.whose 64.to 65.Grades 66.it 67.what 68.challenging 69.encouragement 70.reading 第二节 短文改错(共 10 题,每题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏子符号(∧) ,并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计 分。 Recently, as the development of the Internet, there is a kind of language calling Web language. Some people even speak Chinese mixed with English letters. The other day our class had a discussion about if we should welcome the Web language. Forty percent of the students think it ridiculous. They argue that it does no good helping people communicate, nor is it useful for learning English. Besides, it’ll make Chinese more standard and pure, finally ruining our mother tongue. However, 60% of our class is fond of it. They think it is simple, convenience and helpful in expressing them. What’s more, it may make the language more interesting. Personally, it’s not good habit to use the Web language. It may be popular, but you may also make yourself be misunderstood. 【考点】短文改错 【试题解析】 71.with the development of?是固定搭配,意思是:随着?的发展。 考点定位:考查词组/短语 72.此处是过去分词作宾语补足语。因为本句的宾语 language 与 call 之间是被动关系,故用 过去分词。 考点定位:考查过去分词 73 .在 宾语从 句中, 如果 是介词 宾语, 那么 引导 词是“ 是否” 的意 思的 时候只 能用 whether 不能用 if。 考点定位:考查宾语从句 74.Do no good to do sth.是固定搭配,意思是:对于做某事是没有好处的。 考点定位:考查词组/短语
ZXK] 网 +科 :学 源 [来

75.根据上下文的意思,可知此处应该用 less,意思是:更加不?。 考点定位:考查形容词/比较等级 76.本句的主语 60% of our class 指代的是“我们班上的 60%的学生“,因此谓语动词应该 用复数形式。 考点定位:考查主谓一致 77.根据前面的 simple 以及后面的 helpful,可知此处三个词都必须是同一个形式,故用形 容词 convenient。 考点定位:考查形容词/比较等级 78.根据上下文的意思应该是表达自己的意思,故用 express oneself 考点定位:考查代词/不定代词 79.Habit 是可数名词,故它的前面必须用一个不定冠词修饰。 考点定位:考查冠词 80.Make oneself understood 是固定搭配,意思是:使别人明白自己?。 考点定位:考查词组/短语 【答案】71.将第一句中的 as 改为 with。 72.将第一句中的 calling 改为 called。 73.将第三句中的 if 改为 whether。 74.将第五句中的 helping 改成 to help。 75.将第六句中的 more 改为 less。 76.将第七句中的 is 改为 are。 77.将第八句中的 convenience 改为 convenient。 78.将第八句中的 them 改为 themselves。 79.在第十句中的 not 后面加上 a。 80.把第十一句中的第二个 be 去掉。

第三节 书面表达(满分 25 分) 假设你叫李华,你的澳大利亚朋友 Peter 来信谈了他最喜爱的体育运动,并希望了解你喜 爱的体育运动。请根据以下提示用英语写一封回信。 要点如下: 1. 感谢 Peter 的来信; 2. 最喜欢的运动是什么; 3. 为什么喜欢这项运动。 4. 运动给你带来什么好处。 。 注意: 词数 120。 Dear Peter, ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ _______________________________________________________________ Yours faithfully Li Hua 【考点】提纲作文 【试题解析】 这是一封书信,要求考生以根据要点介绍自己喜爱的体育运动。在写作的时 候,要注意审题。其中,文章的时态要以一般现在时为主,因为文章主要是介绍自己喜爱的 体育运动以及这项运动的好处。同时,人称也是要以第一人称为主。除此以外,要注意写作 过程中注意使用平时学到的短语和句型,注意行文的连贯和逻辑性。 【答案】

Dear Peter, Nice to receive your letter. I am just more than glad to know you began to love sports. You will be much stronger days later. To be sure, sport is an important part of my life. I not only like watching the sports meet, but also like playing sport. My favorite sport is basketball. Firstly, it can help me to keep healthy and happy. Secondly, I can make a lot of friends through playing basketball and we can share our successes and failures. I can also learn a lot from playing basketball with others, and it makes me understand that there is no “I” in the team. And every player should cooperate with other players in the team. So, I insist on playing it with my friends and classmates every day.By the way, could you send me your latest photo? I am eager to see how sports change you. With best regards. Yours faithfully, Li Hua

(Text 1) M:How much are these shirts? W:They are on sale today, sir. Thirty-five dollars each or two for sixty dollars. (Text 2) M:Waitress! Can I have the bill, please? W:Yes, sir. Just a moment, please. (Text 3) M:We’ve hit the rush hour. Do you see that? W:I wish we could stop. M:How can I stop? I’ll stop as soon as I’ve found somewhere to park! (Text 4) M:Could you tell me the timetable of the school bus? W:Well, the bus leaves here for the school every two hours from 7:00 am. But on Saturdays it starts half an hour later. (Text 5) W:What jobs have you done in the past five years? M:All right. I was once a waiter and later a businessman. Up till now, I’ve been driving buses for two years. (Text 6) M:Do you know how to play tennis? W:Not very well. But I’d love to learn. M:Would you like to play with me tomorrow morning? W:Certainly, but I’m not very good. M:We’ll see about that. Anyway, you know that practice makes perfect. W:How about eight o’ clock? M:OK, you won’t forget to bring extra tennis ball, will you? W:Of course not. M:So long! W:Bye! (Text 7)

W:How was the party last night, Bill? M:It was great, I think. I had a wonderful time there. W:Where are you off to in a hurry? M:I have been invited to a Jazz party which starts at 6:30. I am almost late. W:But it is only six o’clock now by my watch. M:You don’t know that my friend’s house is quite a distance from here. It takes a long time to get there. W:I guess you’d better take a taxi. M:Yes, I have the same idea. (Text 8) W:Why haven’t you left the office yet? M:I haven’t finished my report. W:It’s already dark now. M:I will go right after I finish this report. W:But you may miss the beginning of the film. M:Film? What film? W:Didn’t I tell you? Oh, my God. I can’t believe I forgot it. Mary bought two tickets for tonight’s film. And she will be waiting for you at half past eight outside the cinema. M:But I’m not sure whether I will be able to be there on time. W:Why not leave your report until tomorrow? If you’re late, she won’t be happy. M:I’ll have a lot of other work tomorrow. But I guess I can stay up late for the report. W:All right. Just go. I’ll turn off the lights for you. (Text 9) M:What’s wrong, Janet? You look a little blue. W:Well, today is the Moon Festival at home, and I’m homesick. My family is picnicking under the moon and stars, while I’m here at school feeling lonely. M:I can understand that. It’s always hard to be away from home on special occasions. W:Are there any similar American festivals that might cheer me up? M:Not really. There are plenty of harvest-related activities going on now, though. W:Really? Like what? M:Well, if we take a drive into the countryside, there are lots of farmers’ markets at this time of year. W:That sounds fun! Do you think we could head out there this weekend? M:Certainly! But since you’re feeling down right now, let’s have a barbecue tonight and watch the moon. W:That would be great! I’ll even bring the moon cakes that my mom sent me. (Text 10) I recently bought an old house, and now I’m trying to fix it up. I’d like to make a few home improvements before I move in. First of all, I’m pulling out all of the old carpet and laying down a new carpet throughout the house. I’m also putting in new light fixtures. The old ones don’t light up the rooms very well. Next, I’m changing the entire kitchen by putting in new kitchen cabinets, a new counter top, a new sink and tap. I’m also going to buy new equipment for the kitchen. I’m also thinking about adding a new addition to the house, which would include a new family room and dining area. Outside our back door, I’m going to pick out an area where we can sit, relax, and have barbecues. We will also do something to the yard to beautify things a little. One final thing I need to do is to replace the roof. The old roof is falling off in places, and if I don’t replace it, it might start having leaks in the house. By the time I’m finished with these home improvement projects, the place should look as good as new.
] 网 科 :学 源 [来


相关文章:
江西省南昌市第二中学2016届高三上学期第三次考试英语试题
江西省南昌市第二中学2016届高三上学期第三次考试英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。南昌二中 2015—2016 学年度上学年第三次考试 Z-XK] 网科 :学源...
江西省南昌市第二中学2016届高三上学期第三次考试英语试卷
江西省南昌市第二中学2016届高三上学期第三次考试英语试卷_高中教育_教育专区。【解析】南昌二中 2015—2016 学年度上学年第三次考试 Z-XK] 网科 :学源 [来 ...
江西省南昌市二中2016届高三上学期第四次考试英语试卷
江西省南昌市二中2016届高三上学期第次考试英语试卷_资格考试/认证_教育专区。南昌二中 2015—2016 学年度上学期第四次考试 高三英语试卷第一部分 听力 第一节(...
江西省南昌市第二中学2016届高三英语上学期第一次月考试题
江西省南昌市第二中学2016届高三英语上学期第一次月考试题_英语_高中教育_教育专区。南昌二中 2015—2016 学年度上学期第次考试 高三英语试卷第一部分 听力 (...
2016届江西省南昌市第二中学高三上学期第三次考试数学(文)试题
2016届江西省南昌市第二中学高三上学期第三次考试数学(文)试题_高三数学_数学_高中教育_教育专区。南昌二中 2015—2016 学年度上学期第三次考试 高三数学(文)...
2016届江西省南昌市第二中学高三上学期第三次考试数学(理)试题
2016届江西省南昌市第二中学高三上学期第三次考试数学(理)试题_高三数学_数学_高中教育_教育专区。南昌二中 2015—2016 学年度上学期第三次考试 高三数学(理)...
江西省南昌市第二中学2015届高三英语上学期第三次考试试题
江西省南昌市第二中学2015届高三英语上学期第三次考试试题_英语_高中教育_教育专区。南昌二中 2014—2015 学年度上学期第三次考试 高三英语试卷本试卷分第Ⅰ卷(...
2016届江西南昌二中高三上学期第三次考试政治(解析版)
2016 届江西南昌二中高三上学期第三次考试政治 1.假设 2014 年我国生产某出口商品 M 的价格为 260 元人民币,人民币对美元的汇率为 1: 6.5。如果 2015 年底...
江西省南昌市第二中学2016届高三上学期第四次考试英语试卷 Word版含答案
江西省南昌市第二中学2016届高三上学期第次考试英语试卷 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。南昌二中 2015—2016 学年度上学期第四次考试 高三英语试卷 第...
更多相关标签:
江西省南昌市第二中学 | 南昌市第二中学初中部 | 南昌市第二中学高中部 | 南昌市湾里区第二中学 | 南昌市新建区第二中学 | 江西省临川第二中学 | 江西省新建县第二中学 | 江西省全南县第二中学 |