当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十一) 必修2 Module 5 Newspapers and Magazines]


温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适 的观看比例,答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。

课时提升作业(十一)
Ⅰ. 单项填空 1. —I’ve got the first place this term and thus, the scholarship. — . B. Too bad D. Don

’t worry

A. I don’t think so C. Congratulations 2. The CDs A. to produce C. produced

by some students are now popular among the young. B. to be produced D. being produced

3. (2013· 沈阳模拟)—Let me help you cross the road. — ! I’m not that old. B. No way D. Go ahead

A. Take your time C. Come on

4. (2013· 盘锦模拟)I had just got up and was about to cook my breakfast the telephone rang loudly, but it hung up A. when; before C. as; after 5. B. when; as D. while; when I could answer it.

, they found that he was gradually recovering.

A. To their much delight

B. To much delight C. To much their delight D. Much to their delight 6. learn it. A. In case C. Even if B. Now that D. As far as for the meeting. Tom has no interest in piano, there is no point pushing him to

7. Reaching this agreement so quickly was a great A. appointment C. achievement B. access D. approach

8. Many young girls keep slim by skipping meals and some fruits. A. removing C. returning B. renewing D. replacing

them with

9. As the train was to pull out, her husband came running along and climbed A. abroad board 10. The sale of iPhone4s quickly because after Steve Jobs died on . B. broad C. aboard D.

October 5, 2011, many fans bought it as a memory. A. took up C. took off B. took over D. took on

11. (原创) daily life. A. When While

Mo Yan is intellectually sharp, he is an ordinary man in

B. As

C. If

D.

12. He’d be the last person A. to know C. know 13.

about his daughter’s death.

B. known D. knew the Internet is of great help, I don’t think it’s a good idea to

spend too much time on it. A. If B. While C. Because D. As

14. Mr. Brown stood at the door, and a pat on the arm. A. welcome C. to welcome B. welcomed D. welcoming

newcomers with a large smile

15. He has difficulty in sleeping these days, which makes it hard for him to his attention on his studies. A. concentrate C. pay Ⅱ. 阅读理解 A (原创)A woman who lived in a coma(昏迷)for 42 years, unendingly cared for by her family, died Wednesday in her B. catch D. draw

home in Miami Gardens, Fla. Edwarda O’ Bara was a 17-year-old high school student in 1970 when she became sick from her diabetes(糖尿病)medication and slipped into a diabetic coma. Just before she lost consciousness, Edwarda asked her mother, Kaye O’ Bara, to never leave her side, and her family never did. Edwarda’ s father, Joe O’ Bara, and Kaye took care of their daughter—reading to her, playing her music, making sure she was turned every two hours, bathed, given insulin(胰岛素)and given nourishment through a feeding tube—until their deaths in 1976 and 2008, respectively. After that, Edwarda ’ s sister Colleen O’ Bara took over. Her family’s unending care for her became a story told across the world. And visitors from across the world traveled to the Miami Gardens every year, sometimes appearing at the doorstep on random days, other times for Edwarda’ s yearly birthday party, a cheerful affair with decorations, balloons and cake. Through it all, Edwarda remained in a coma. But to her family and followers she remained alive. Colleen O’ Bara described her as “the best sister in the whole wide world”. “She taught me so much, especially after she was in the coma, ”Colleen O’ Bara said. “She taught me so much about unconditional love that I couldn’t say I had it before. She taught me about patience that I didn’t have before. I learned so much from taking care of my sister. It’s like

I grew up overnight. ” In an announcement of Edwarda ’s death posted Thursday on a website, Colleen O’ Bara wrote, “Yesterday while taking care of Edwarda I noticed her looking directly at me and gave me the biggest smile I had ever seen. She then closed her eyes and joined my Mom in Heaven. ”(310W) 1. How old was Edwarda O’ Bara when she died? A. 56. B. 57. C. 58. D. 59.

2. Edwarda’s parents did everything below to take care of her except .

A. reading to her B. playing her music C. taking a walk with her D. turning her every two hours 3. Which of the following is true according to the passage? A. Edwarda’ s mother looked after her for 38 years in her coma. B. Edwarda’ s brother took over after her parents died. C. Edwarda described her sister as the best one in the world. D. Edwarda learned a lot from her sister. 4. What’s the main idea of the passage? A. Edwarda’ s family’s selfless care for her became a story told across the world. B. Edwarda became sick from her diabetes medication and slipped into a

diabetic coma. C. Edwarda died after 42 years of coma and her family kept their promise to take good care of her. D. Edwarda smiled when she died. B A jobless man applied for the position of “office boy” at Microsoft. The HR manager interviewed him and then watched him cleaning the floor as a test. “You are employed, ” he said. “Give me your email address and I’ll send you the application to fill in, as well as date when you may start. ” The man replied, “But I don’t have a computer, neither an email. ” “I’m sorry, ”said the HR manager. “If you don’t have an email, that means you do not exist. And the person who doesn’t exist cannot have the job. ” The man left with no hope at all. He didn’t know what to do, with only 10 dollars in his pocket. He then decided to go to the supermarket and buy 10kg tomatoes. He then sold the tomatoes from door to door. In less than two hours, he succeeded in doubling his capital. He repeated the operation three times, and returned home happily with 60 dollars. The man realized that he could survive in this way, and started to go every day earlier, and returned late. Thus, his money doubled or tripled every day. Shortly, he bought a cart, then a truck, and then he had his own

fleet of delivery vehicles. Five years later, the man is one of the biggest food retailers in the US. He started to plan his family’s future and decided to have a life insurance. He called an insurance broker and chose a protection plan. When the conversation was concluded, the broker asked him his email address. The man replied, “I don’t have an email. ” The broker asked curiously, “You don’t have an email, and yet have succeeded in building an empire. Can you imagine what you could have been if you had an email? ”The man thought for a while and replied, “Yes, I’d be an office boy at Microsoft!”(312W) 5. Why can’t the man have the job at Microsoft? A. Because he was lazy. B. Because he didn’t pass the test. C. Because he didn’t have an email. D. Because he didn’t have a computer. 6. The underlined word “tripled” can be replaced by“ A. became large C. increased quickly B. became three times D. decreased quickly . ”.

7. The man can be described as A. helpful and considerate B. positive and generous C. smart and hardworking

D. stubborn and unselfish 8. Which proverb can best describe the story? A. Misfortune may be an actual blessing. B. Where there is a will, there is a way. C. Accidents will happen. D. No pains, no gains. 【语篇随练】 概括阅读理解 B 中每部分的大意 Paras. 1~4 ______________________________________________ Paras. 5~9 ______________________________________________

答案解析
1.【解析】选 C。句意: ——我这学期得了第一名, 因此拿到了奖学金。 ——祝贺, 祝贺。根据上一句话可知对方获得了成就, 应表示祝贺, 故 用 Congratulations. 。 2.【解析】选 C。考查非谓语动词。句意: 一些学生制作的 CD 现在很 受年轻人的欢迎。 根据句子结构和句意可知, produced by some students 作定语修饰 The CDs, produce 与 The CDs 之间是动宾关系, 且此动作已 发生, 故用过去分词。B 项指动作发生在将来; D 项指动作正在发生。

3.【解析】选 C。考查交际用语。句意: ——让我帮你过马路。——算了 吧!我没那么老。Take your time 慢慢来; No way 没门; Come on 得了吧, 算了吧; Go ahead 做吧, 来吧。根据句意可知选 C 项。 4. 【解析】 选 A。 句意: 我刚起床正要做早饭, 这时电话大声响了起来, 但 是我还未来得及接电话对方就挂断了。 根据句意可知考查 when 作为并 列连词表示“正在这时”的用法, 此时可用于 be doing sth. /be about to do sth. /had just done sth. + when. . . , 故第一个空格处填 when; 当意为 “尚未来得及……”时, 用连词 before。 5.【解析】选 D。句意: 使他们非常高兴的是, 他们发现他在逐渐地康 复。to one’s great delight 或 much to one’s delight 表示“使某人非常高兴 的是”。 6.【解析】选 B。句意: 既然汤姆对钢琴没有兴趣, 那强迫他学习就没 有任何意义了。 in case 以防, 万一; now that 既然; even if 即使, 尽管; as far as 直到, 远到。 7.【解析】选 C。句意: 这么快就达成了这项协议是这次会议的一大成 就。appointment 任命; access 通道; achievement 成就; approach 方法。 8.【解析】选 D。句意: 很多年轻女孩通过不吃饭只吃水果来保持苗条。 remove 移出, 排除; renew 重新开始, 继续; return 返回, 回来; replace 代替, 取代。根据句意可知选 D 项。 9.【解析】选 C。句意: 当火车驶出车站, 她丈夫跑着过来并爬上了车。 abroad 在国外; broad 宽的; aboard 上船(火车等); board 板。 根据句意可 知选 C 项。

10. 【解析】 选 C。 考查 take 动词短语。 take up 拿起, 占据, 从事; take over 接管; take off 起飞, 脱掉, 成功, 取消; take on 呈现。句意: 因为史蒂 夫· 乔布斯在 2011 年 10 月 5 日逝世后, 很多人都买 iPhone4s 作为纪念, 所以 iPhone4s 的销售迅速取得成功。根据句意可知选 C。 11.【解析】选 D。考查连词。句意: 尽管莫言思维敏捷, 但在日常生活 中他是一个普通人。while 放在句首, 引导让步状语从句, 意为“尽管; 虽然”。as 也可以引导让步状语从句, 但是从句要用倒装结构, 故答案 选 D。 【变式备选】 Mary was writing a letter, the children were playing outside. A. While B. Because C. Since D. If

【解析】选 A。考查连词。句意: 当玛丽写信时, 孩子们正在外面玩。 while 在此处表示“当……时候”。 12.【解析】选 A。the first/second. . . last person to do sth. 表示“第一个 /第二个……最后一个做某事的人”。 13. 【解析】 选 B。 考查连词的用法。 句意: 尽管互联网有很大的帮助, 但 我认为花太多的时间在上面不是个好主意。if 用来引导条件状语从句; because 和 as 都用来引导原因状语从句, 在此都不符合逻辑。故选 B。 【变式备选】 I really don’t like art, A. as B. since I find his work impressive. C. if D. while

【解析】选 D。考查连词用法。句意: 事实上我不喜欢艺术, 但我发现

他的作品很有感染力。根据句意, 此处表示转折、对比, 因此选 while。 14. 【解析】选 D 。考查非谓语动词。根据句子结构可以看出此处 welcoming 作伴随状语, welcoming 相当于 and welcomed。动词不定式 前面加逗号与主句隔开时, 表示意外的结果。 15.【解析】选 A。句意: 最近他睡觉有困难, 这使得他学习时很难集中 注意力。concentrate one’s attention on 集中注意力于……。pay one’s attention to 注意, catch/draw one’s attention 吸引某人的注意力, 都不符 合句意。 Ⅱ. 世界上昏迷时间最长的病人爱德华达微笑着离开人世 , 终年 59 岁。在她昏迷的这么多年中, 亲人们坚守爱的承诺长达 42 年, 对她不 离不弃。 1.【解析】选 D。细节理解题。由第一段和第二段可知, Edwarda 17 岁 时陷入昏迷, 昏迷了长达 42 年后逝世, 故去世时已经 59 岁了。 故选 D。 2.【解析】选 C。细节理解题。由第三段中 Edwarda’s father, Joe O’ Bara, and Kaye took care of their daughter—reading to her, playing her music, making sure she was turned every two hours, bathed, given insulin and given nourishment through a feeding tube 可知, 选 C。 3.【解析】选 A。细节理解题。由第二段和第三段可知, 自从 Edwarda 在 1970 年陷入昏迷后, 她父母就一直照顾着她, 直到他们分别于 1976 年和 2008 年去世, 母亲照顾了她 38 年, 故 A 项正确; 由第三段中的 Edwarda’ s sister Colleen O’ Bara took over. 可知, B 项错误; 由第五段中

的 Colleen O’ Bara described her as “the best sister in the whole wide world”. 可知, C 项错误; 由第六段 Colleen 所讲的话可知, 是 Colleen 从 Edwarda 身上学到了很多, D 项错误。故选 A。 4.【解析】选 C。主旨大意题。通读全文可知, 本文主要讲述了 Edwarda 在她昏迷了 42 年后, 微笑着离世。而在这 42 年中, 亲人们坚守爱的承 诺, 一直不离不弃地悉心照顾着她。故选 C。 5.【解析】选 C。细节理解题。根据文章第三、四段中那个人说自己没 有 email, 那个经理就对他说他不能得到这份工作可知, C 项正确。 6.【解析】选 B。词义猜测题。根据 or 前的 doubled 可知 tripled 为“三 倍”。 7.【解析】选 C。观点态度题。根据男子利用自己手中的仅有的钱到逐 步成功的过程, 可推知男子非常聪明, 也非常勤劳。没有提及他做好事 或捐钱所以不能说他乐于助人或慷慨或无私, 故可排除其他三个选项。 8.【解析】选 A。细节理解题。从文中的故事可看出暂时的失败对一个 人来说不一定就是坏事, 也可能成为他成功的契机, 故选 A 项, 表示 “塞翁失马, 焉知非福”。 【语篇随练】 Paras. 1~4 No email caused the man not to get a job at Microsoft. Paras. 5~9 The man succeeded at last through his hard work, still no email.

关闭 Word 文档返回原板块。


相关文章:
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十一) 必修2 Module 5 Newspapers and Magazines]
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十一) 必修2 Module 5 Newspapers and Magazines]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)...
2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十一) 必修2 Module 5 Newspapers and Magazines(含答案)
2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十一) 必修2 Module 5 Newspapers and Magazines(含答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。温馨提示: 此套题为 Word 版...
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十三) 必修3 Module 1 Europe]
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十三) 必修3 Module 1 ...rooms 2. A. hard 3. A. let 4. A. sweater 5. A. joined C. ...
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(二十八) 必修5 Module 4 Carnival(含答案)
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十八) 必修5 Module 4 Carnival(含答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。温馨提示: 此套题为 Word 版...
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(八) 必修2 Module 2 No Drugs]
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(八) 必修2 Module 2 No Drugs]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(八)...
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十二) 必修2 Module 6 Films and TV Programmes]
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十二) 必修2 Module 6 Films and TV Programmes]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(外研版通用...
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(二) 必修1 Module 2 My New Teachers]
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(二) 必修1 Module 2 My New Teachers]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业...
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(九) 必修2 Module 3 Music]
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(九) 必修2 Module 3 Music]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(九) ...
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(五) 必修1 Module 5 A Lesson in a Lab(含答案)
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(五) 必修1 Module 5 A Lesson in a Lab(含答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。温馨提示: 此套题为...
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十六) 必修3 Module 4 Sandstorms in Asia]
【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(十六) 必修3 Module 4 Sandstorms in Asia]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(外研版通用)课时...
更多相关标签: