当前位置:首页 >> 高中教育 >>

江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一上学期期中考试英语试题


宜春三中高一期中考试英语试卷
第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题,每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时 间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. When will the man leave? A. At 5:00. B. At 6:00. C. At 6:30. 2. What does the woman mean? A. She is hungry now. B. She will get hungry soon. C. She bought some chocolates. 3. Where does the conversation take place? A. At the train station. B. At an airport. C. On the plane. 4. What does the man mean? A. The movie was boring. B. The movie was interesting. C. He can?t understand the movie. 5. How long will the man travel? A. One month and a half. B. Two months. C. Two months and a half. 第二节(共 15 小题,每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读每个小题,听 完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6-7 题。 6. How did Tom spend his holiday? A. Stayed at home. B. Went to Chicago. C. Went travelling. 7. How long did Tom stay in New York? A. For a week. B. For three days. C. For four days. 8. What will Mary possibly do in her holiday next year? A. She will stay at home. B. She will stay with Tom. C. She will go traveling. 听第 7 段材料,回答第 9-11 题。 9. When is the lunch meeting going to be held? A. On next Saturyday. B. On this coming Sunday. C. On this Saturday. 10. What?s the meeting about mainly? A. Birds. B. Medicine. C. Disease. 11. Why is the woman going to the meeting? A. The professor is famous. B. The speech is about her major(专业). C. The professor is her teacher. 听第 8 段材料,回答第 12-14 题。

12. What will the man do during the summer vacation? A. Call on his relatives and friends. B. Do some farm work. C. Visit a big city. 13. What do you think of the man?s hometown? A. A town with heavy traffic. B. A beautiful quiet town without pollution. C. A lonely village with many trees and animals. 14. Why most people in big cities don?t like bikes? A. The bikes are too slow. B. They feel tried if they ride to work. C. There are too many cars on the roads. 听第 9 段材料,回答第 15-17 题。 15. Who was the visitor? A. A friend of the man. B. A cat. C. His own cat. 16. What happened that night? A. Someone knocked at the door. B. Nobody knocked at the door. C. A cat knocked at the door. 17. When did the story happen? A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening. 听第 10 段材料,回答第 18-20 题。 18. Which is not the Paralympics(残奥会) motto? A. Integration. B. Higher. C. Faster. 19. How long had the Paralympics lasted in Beijing? A. Ten days. B. Twelve days. C. Fifteen days. 20. When will the Paralympics will return to London? A. 2010. B. 2013. C. 2012. 第二部分:词汇知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 21.On _____ way home, the taxi driver stopped his car to make ____ room for an ambulance. A .the , a B. the, / C. /, / D. the, the 22.--- Well, my daughter take great interest in most of the food on the menu. --- Thanks. ___________? ---Salad, fried fish, chips and orange juice, please. A. Shall I take your order B. Here you are C. Can I help you D. What to follow 23. Why didn?t you tell me the meeting had been put off? I _________ all the way here through the heavy snow. A. must have driven B. can?t have driven C. needn?t have driven D. shouldn?t have driven 24. Being a good listener is a kind of quality and that?s ________ it takes to keep

friendship. A. how B. what C. which D. where 25. ----I don?t think Mr. and Mrs .Smith had a good time on their vacation last weekend,________? ---- I have no idea. A. hadn?t they B. do you C. don?t I D. did they 26. When ________in a white coat, she looks like a young lady. A. wearing B. dressed C. dressing D. having dressed 27._____________ break the law will be punished. A. Whoever B. Whomever C. Who D. What 28.The brave man ______ his clothes and jumped into the river to save the drowning boy. A. pulled on B. put off C. took on D. pulled off 29.________ the term is finished, I?m going to rest a few days and then take a trip. A. Now that B. Even if C. As if D. So that 30. There has been a(n) ____________ of sadness in the factory since it was announced that it would be closed. A. expression B. atmosphere C. condition D. situation 31.---- I?d like to call on you at 10 o?clock next Friday morning if it is convenient. ---- I?m afraid I________ an important exam. A. will have attended B. attend C. will be attending D. am attending 32.--- What do you think of the book I lent to you yesterday? ---- Oh, not to bad. It is not too difficult _________. A. being read B. to be read C. reading D. to read 33.We?ll look into the matter as soon as possible. Just have a little ___________. A. wait B. patience C. rest D. time 34.There was an oil painting ________ in the corner. It _______ there for several days. A. laying; had laid B. lain; had laid C. lying; had lain D. laid; had been lain 35.--- Was it what he said or something he did_______ made you so unhappy, Susan? --- No, neither. A. what B. that C. when D.which 第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填 入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Michel is a young girl who works for the police 36 a handwriting expert (专 家). She has helped 37 many criminals (罪犯) by using her special talents (天才). When she was fourteen, Michel was already 38 interested in the differences in her friends' 39 that she would spend hours 40 them. After 41 college she went to France for a 42 two-year class in handwriting at the School of Police Science. Michel says that it is 43 for people at hide their handwriting. She can discover 44 of what she needs to know simply 45 looking at the writing with her own eyes, 46 she also has machines 47 help her make 48 different

kinds of paper and ink. This knowledge is often 49 great help to the police. Michel believes that handwriting is a good 50 of what kind of person the 51 is. "I wouldn't go out with a fellow 52 I didn't like his handwriting. " She says. But she 53 she fell in love with her future husband, a young policeman 54 she studied his handwriting. It is later proved to be 55 , however. 36. A. with B. by C. like D. as 37. A. search B. follow C. catch D. judge 38. A. so B. too C. quite D.extra 39. A.a. books B. letter C. tongues D.handwriting 40. A.writing B.studying C. settling D. uncovering 41. A.attending B. finishing C. starting D. stepping into 42. A. powerful B. natural C. special D. common 43. A.main B.safe C. easy D.impossible 44. A. most B.nothing C. little D. sight 45. A. with B.by C. of D. about 46. A. so B. for C. thus D. but 47. A. they B. in which C. that D. those 48. A. up B. out C. for D. into 49. A.of B. to C. with D.for 50. A. test B. sign(标记) C. means D.habit(习惯) 51. A.thief B. criminal C. writer D. policeman 52. A. whether B. unless C. if D. after 53. A. adds B.tells C. repeats D. cries 54. A. before B.after C. shyly D. and 55. A.necessary B. all right C. important D. quite easy 第三部分:阅读理解(共 40 分,每小题 2 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A When Mr. David retired (退休) ,he bought a small house in a village near the sea. He liked it and hoped to live a quiet life in it. But to his great surprise, many tourists came to see his house in summer holidays, for it was the most interesting building in the village. From morning to night there were tourists outside the house. They kept looking into the rooms through the windows and many of them even went into Mr. David?s garden. This was too much for Mr. David. He decided to drive the visitors away. So he put a notice on the window. The notice said: “If you want to satisfy your curiosity, came in and look round. Price: twenty dollars.” Mr. David was sure that the visitors would stop coming, but he was wrong. More and more visitors came and Mr. David had to spend every day showing them around his house. “I came here to retire, not to work as a guide (导游) .” he said angrily. In the end, he sold the house and moved away. 56、Mr. David?s house was_________ that many tourists came to see it. A.so small B.so quiet C.so interesting D.such interesting 57、Mr. David put a notice on the window in order _____________.

A.to drive the visitors away B.to satisfy the visitor?s curiosity C.to let visitors come in and look round D.to get some money out of the visitors 58、After Mr. David put up the notice______________ . A.the visitors didn?t come any longer B.fewer and fewer visitors came to see his house C.more and more tourists came for a visit D.no tourist would pay the money for a visit 59、At last he had to sell his house and move away because_____________ . A.he did not like it at all B.he could not work as a guide C.he made enough money and wanted to buy a new expensive house D.he could not live a quiet life in it B Plants are very important living things. Life could not go on if there were no plants. This is because plants can make food from air, water and sunlight. Animals and man cannot make food from air, water and sunlight. Animals get their food by eating plants and other animals. Therefore animals and man need plants in order to live. This is why we find that there are so many plants around us. If you look carefully at the plants around you, you will find that there are two kinds of plants: flowering plants and non-flowering plants. Flowering plants can make seeds. The seeds are protected by the fruits. Some fruits have one seed, some have two, three or four, and some have many seeds. But a few fruits have no seeds at all. An example of a fruit without seeds is the banana fruit. Most non-flowering plants do not grow from seeds. They grow from spores(胚芽) 。 Spores are very small. Some spores are so small and light that they can float in the air. We may say that spores are quite the same as seeds. When these spores are all on wet and shady places, they usually grow into new plants. 60. The main idea of the first paragraph is that ______. A. plants are important for life B. plants cannot grow without air C. there are many plants in the world D. we can not live without water 61. Plants can make food from______. A. flower, water and air B. water, sunlight and air C. air, water and soil D. air, sun and light 62. This passage may be taken from______. A. a medicine book B. a novel C. a science magazine D. an experiment report 63. The underlined word “protected” in the third paragraph can be replaced by ______. A. damaged B. polluted C. prevented D. guarded C The United States is a large country. From the East Coast to the West Coast it is about 3, 000 miles wide. The Atlantic Ocean is on the East Coast and the Pacific Ocean is on the West Coast. Canada is the country to the north of the United States and Mexico is

the country to the south. There are many rivers in the United States. The most important ones are the Mississippi River and the Missouri River in the central part of the country, and the Colorado and Columbia River in west. There are 50 states in the United States today. The American people are of almost every race in the world. This is because of immigrations from abroad throughout American history. The population is now over two hundred million. English is the common language. The largest city in the United States is New York. It is on New York Bay and at the mouth of the Hudson River. 64. It is about 3, 000 miles wide _________. A. from Canada to Mexico B. from the East Coast to the West Coast C. from the Atlantic Ocean to the East Coast D. from the Pacific Ocean to Canada 65. “The American people are of almost every race in the world,” means ________. A. the American people include nearly all the races of the world B. there are several main races in the United States C. the American people are made up of the white and the black people D. the American people consist of only one race 66. What do you know about New York? A. It is the capital of the United States. B. It is in the central part of the country. C. It is the largest city in the United States. D. It is at the mouth of the Missouri River. 67. New York is ________. A. in the central part of the U. S. B. on the West Coast C. at the mouth of the Mississippi River D. at the mouth of the Hudson River D SPECIAL EVENTS THIS WEEKEND Captain Goodfellow Do your children enjoy interesting stories, funny games, or exciting dances? Captain Goodfellow will be ready to teach all these things to children of all ages at the City Theatre on Saturday morning at 10:00, free. Walking Tour of the Town Forget your worries on Saturday morning. Take a beautiful walk and learn about the local history. Meet at the front entrance of the City Hall at 9:30. Wear comfortable shoes! Films at the Museum Theatre Two European films will be shown on Saturday afternoon at the Museum Theatre.

See Broken Window at 1:30. The workers will be at 3:45. For further information, call 4987898. International Picnic Are you tired of eating the same food every day ? Come to the Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world. Delicious and not expensive. Noon to 5:00 pm. Take me Out to the Ball Game It?s October, and tonight is your last chance to see the Redbirds this year. Get your tickets at the gate. It might be cold . Don?t forget sweaters and jackets. Do You Want to Hear “The Zoo”? “The Zoo”, a popular group from Australia , will give their first U.S. concert tomorrow night at 8:00 at the Rose Hall of the City College. 68.You can probably eat Chinese ,Italian, and Arabian food____________. A. at the front enterance of the City Hall C. at 5:00 pm A. your worries C. your learning about the local history 70. The Redbirds Ball Game ______________. A. is in the afternoon B. is outside C. is at the gate D. might be cold B. a U.S concert D. going to give the concert at 8:00 am E “I sometimes get up at three or four in the morning and I surf the net.” “I often check my e-mail forty times a day.” “I often spend more than three hours during one time on the net.” “I spend more time in chat rooms(聊天室) than with my ?real-1ife? friends.” Do you know any people like these? They are part of a new addiction(瘾) called Internet addiction. Internet addicts spend at least thirty to forty hours online every week. The use of the Internet can be an addiction like drug(毒品) use. People lose control (控制) of the time they spend on the Internet For example, one college student was missing for several days. His friends were worried, and they called the police. The police found the student in the computer lab: 71. “ The Zoo” is _______________. A. a park with lots of animals there C. a music group tomorrow B. at the Ball Game D. at the Central Park on Saturday B. your beautiful walk D. your comfortable shoes

69. If you are going on the Walking Tour, don?t forget__________.

he was surfing the net for several days straight. Studies show that about 6 to 10% of Internet users become addicted. And people worry about the teens because the Internet is changing the playing field for some of them. They spend more time in cyberspace than in the real world of friends and family. Is “surfing the net” a hobby or an addiction for you? You may have a problem if you have these symptoms(症状): ●You do not go to important family activities or you do not do school work because you like to spend hours on the Internet. ●You can?t wait for your next online time. ●You plan to spend a short time online, but then you spend several hours. ●You go out with your friends less and less. 72. What does the beginning of the passage tell us? A. How to become an Internet addict. does. C. Where to find an Internet addict. 73. Why do people worry about the teens? A. The teens are wasting too much money. B. They used to work on the Internet. C. The playing field of the teens will disappear. D. More and more of the teens wil1 become addicted to the Internet. 74. The example in the passage shows that _______. A. Internet problems are more serious among college students B. Internet addicts usually stay in the computer lab without sleep C. Some of the Internet users have already been seriously addicted D. The police often help to find those Internet addicts. 75. What is the writer trying to tell us at the end of the passage? A. Don?t be addicted to the Internet. B. Go to family activities more often. C. Do things as you have planned. D. Stay with your parents as often as possible. 第Ⅱ卷(共 35 分) 第二部分: (共两节,满分 35 分) 第一节:填词(满分 10 分) W: Tom, if you don?t m 76 , could I ask you some questions? M: Not at all. Go a 77 . D. Why to write this passage. B. What an Internet addict usually

W: There is something wrong with my camera. Is there a place near here where I can get it r 78 ? M: Let me see. I think there?s a camera s 79 on Washington Street .Do you know where Washington Street is? W: Oh, yes. Now, where Washington Street is ? M: Oh, yes It?s in the Shell Building. W: Oh? How can I f 80 the building? M: It?s that big glass office building just past the post office. You can?t m 81 it. W: W 82 floor is it on? M: On that ground floor n 83 to the entrance. W: Ok, thanks. Oh , and do you know how long it?s open? M: I think it stays open u 84 5:50. W: Fine, thanks again. M: You are w 85 . 第二节:作文(满分 25 分) 请你准备一篇演讲稿。主题:树木对人类的重要性。词数 100 左右。 要点: 1. 树木对人类的益处。例如:人类离不开树木,它们释放氧气, 供我们呼吸,还能够美化环境; 2. 如何保护树。我们应该加强森林保护的法律,还应该多种树; 参考词汇:氧气 oxygen ;加强 enforce 开头: It is known to us all that trees are more important to human beings. ______________________________________________________________

参考答案
听力:1.B 2.A 3.A 4.C 5.C 6.C 7.B 8.C 9.B 10.C 11.B 12.A 13.B 14.C 15.B 16.C 17.C 18.A 19.B 20.C 单选: 21.B 22 A 23.C 24.B 25.D 26.B 27.A 28.D 29.A 30.B 31.C 32.D 33.B 34.C 35.B 完型填空答案: 36.D 37.C 38. A 39. D 40 B 41. B 42. C 43. D 44 .A 45. B

46. D 47.C 48.B 49.A 50.B 51.B 52. C 53. A 54. A 55. B 阅读理解: 56.C 57. A 58. C 59. D 60.A 61.B 62.C 63.D 64.B 65. A 66.C 67. D 68. D69.D70.D71.C72.B 73.D74.C75A 填词: 76. mind 81. miss 作文范文: It is known to us all that trees are most important to human beings. First of all , trees benefit our health. They give out oxygen for us to breathe in. We can ?t live without trees. Secondly, trees can beautify the environment. As trees are so important to us, we must do our best to protect them . We must enforce the tree protection law. And we must plant as many trees as possible. Only in this way can we have a beautiful world to live in. 77. ahead 82. Which 78. repaired 83. next 79. shop 84.until 80. find 85. welcome


相关文章:
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一下学期期中考试...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一学期期中考试英语试题_英语_初中教育_教育专区。宜春三中高一年级期中考试英语试卷(时间:120 分钟 总分 150 分) 第一部分...
...2015-2016学年高一上学期期中考试数学试题
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一上学期期中考试数学试题_数学_高中教育_...则乘客到站候车时间大于 10 分钟的概率为___.(结果用分数表示) 三、解答题。...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一语文上学期期中...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一语文上学期期中试题_语文_高中教育_教育专区。宜春三中高一期中考试语文试卷本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(综合题)...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一数学上学期期中...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一数学上学期期中试题_数学_高中教育_教育...宜春三中高一期中考试数学试卷一、选择题.(每小题 5 分共 60 分) 1、下列...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一生物上学期期中...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一生物上学期期中试题_理化生_高中教育_教育专区。宜春三中高一生物期中考试试卷一、选择题(每空 2 分,共 70 分) 1.下列...
江西省南昌市三中2015-2016学年高一上学期期中英语试卷
江西省南昌市三中2015-2016学年高一上学期期中英语试卷_资格考试/认证_教育专区。南昌三中 2015-2016 学年度上学期期中考试 高一英语试卷 第一部分 听力(共 20 小...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一化学上学期期中...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一化学上学期期中试题_理化生_高中教育_教育专区。宜春三中高一期中考试化学试卷相对原子质量:Na 23 Al 27 Fe 56 Cu 64 H...
江西省宜春三中2015-2016学年高一上学期期中数学试卷
江西省宜春三中2015-2016学年高一上学期期中数学试卷_数学_高中教育_教育专区。2015-2016 学年江西省宜春三中高一(上)期中数学试卷一.选择题. (每小题 5 分共 ...
...上学期期中考试历史试题 Word版含答案.doc
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一上学期期中考试历史试题 Word版含答案.doc_其它课程_高中教育_教育专区。高一历史期中考试试卷 一、选择题(本题共 25 小...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一生物下学期期中...
江西省宜春市第三中学2015-2016学年高一生物下学期期中试题_理化生_高中教育_教育专区。宜春三中 2015-2016 学年高一下学期期中考试生物试题(满分 100 分,时间 ...
更多相关标签: