当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【安徽】2014版英语《高考专题辅导》综合模拟卷(一)]


温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合 适的观看比例,答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。

综合模拟卷(一)
(90 分钟 120 分) 第Ⅰ卷(选择题, 共 85 分) Ⅰ. 单项填空(共 15 小题; 每小题 1 分, 满分 15 分) 1. The Croods, 3D science ficti

on movie, made really huge

success in the history of movie. A. a; a B. a; / C. the; a D. /; the

2. When surfing another online bookshop, I found that most of the books in it are the same as A. ones 3. B. those in the first one. C. any D. all

the doctor’s order that he should take a good rest , he had gone

back to work. A. Contrary to C. In terms of B. Similar to D. In addition to my first picture with my own hands. a picture for me. B. have taken; took D. will take; have taken all the valuable files people have

4. —This is the first time I —It is time that you A. took; took C. took; will take

5. That virus has the power to

stored in their computers. A. wash away C. put out 6. Women who smoke are A. likely 12 times more C. more likely 12 times B. smooth away D. wipe out to die from lung cancer than non-smokers. B. 12 times more likely D. 12 times likely more I say to him goes in one ear and out of

7. Harry won’t listen to me. the other. A. No matter how C. No matter what

B. However D. Whatever

8. —Have you finished reading The Adventures of Tom Sawyer? —No, I A. write C. was writing my diploma paper all day yesterday. B. had written D. would write

9. —Will Helen come to my party tonight? —I am not sure. She A. shall B. can go to the cinema with her father. C. may D. must

10. In recent years, a lot of trees have been cut down, which contributes to soil . B. washed away D. be washed away

A. being washed away C. washing away

11. —If I were you, I’d take a bus to work. Taking a taxi is really

expensive. — But today I got up too late. B. You don’t understand. D. Thank you for the advice. help we finally got the car

A. That’s the problem. C. Not very.

12. John returned with two laborers, with out of the mud. A. their 13. Only A. while B. whose C. which

D. that

you step into society can you learn practical things. B. that C. when D. as of global warming

14. The conference has been held to discuss the on people’s lives all over the world. A. importance C. protection B. effects D. attitudes

15. We need some more facts and figures A. since B. after C. before

we take the final decision. D. until

Ⅱ. 完形填空(共 20 小题; 每小题 1. 5 分, 满分 30 分) One summer day, a young couple and their little daughter, Tzippie, were on their way to a mountain vacation. Suddenly, a huge truck collided head-on with the family’s car. The couple was 16 seriously, and Tzippie suffered fractures( 骨 折 ). They were immediately taken to the 17

hospital, where Tzippie was brought to the children’s ward(病房). Tzippie was not only in great 18 , but also very frightened because her parents

were not nearby to give her

19 . 20

Martha, a nurse, was an older woman. She understood Tzippie’s

and became very 21 to her. When Martha finished her shift, she would 22 to stay with Tzippie at night. Martha brought her cookies, picture books and toys; she sang songs to her and told her stories. Tzippie grew very fond of her and 23 her for her every need. Before they 24 hospital, the parents blessed Martha for her care. Tzippie would not let go of Martha. There was a good-bye to each other. Thirty years later, one winter Martha became seriously ill and was in hospital. A nurse on elderly lady special 26 noticed Martha had few visitors. She gave the 27 . One night the nurse was sitting near her elderly 28 thirty years ago. A 25 parting as they said

patient, chatting quietly. The nurse told her of the

wonderful nurse had brought her back to health with her caring devotion. As she grew older, she 29 to become a nurse and help those in

need—just 30 that nurse had done for her. When the nurse finished her story, tears patient’s eyes. Realizing this nurse was 31 from the elderly

32 her little Tzippie, Martha

said softly, “Tzippie, we are together again, but this time you are 33 me!”Tzippie’s eyes opened 34 as she stared at Martha, suddenly

recognizing her. “Is it really you? ”she cried out, “How many times I prayed that someday we would 35 again!”

16. A. injured C. hit 17. A. cleanest C. nearest 18. A. need C. amazement 19. A. aid C. kindness 20. A. sense requirement 21. A. accustomed C. known 22. A. hope C. plan 23. A. depended on C. went to 24. A. left C. visited 25. A. helpful C. joyful 26. A. vacation C. purpose

B. attacked D. killed B. newest D. biggest B. surprise D. pain B. comfort D. treatment B. meaning C. fear D.

B. addicted D. devoted B. volunteer D. intend B. looked like D. stayed with B. entered D. chose B. meaningful D. tearful B. business D. duty

27. A. advice C. care 28. A. picture C. impression 29. A. determined C. used 30. A. if C. as 31. A. floated C. escaped 32. A. reasonably fortunately 33. A. nursing C. finding 34. A. broad C. long 35. A. part C. see

B. training D. appreciation B. accident D. expression B. happened D. demanded B. when D. unless B. flowed D. flew B. immediately C. surely D.

B. visiting D. searching B. wide D. big B. come D. meet

Ⅲ. 阅读理解(共 20 小题, 每小题 2 分, 满分 40 分) A Once, the Paiter-Surui tribe(部落)lived a happy life in the heart of the Amazon rainforest in Brazil. But after the tribe’s first meeting with

Westerners several decades ago, they were nearly wiped out; diseases brought by outsiders reduced the Surui’s numbers from 5, 000 to about 250. Today, some 1, 300 tribe people live in 23 villages across 600, 000 acres. Though they are as likely to wear T-shirts and jeans as feathered headdresses, the Surui are determined to preserve and protect the tribal culture of their homeland. Now they are under threat again, from illegal logging and deforestation(滥伐), but this time it’s different. The Surui have put aside their bows and arrows and taken up a new weapon: the Internet. The tribe people learned to use the Web from their leader, Chief Almir Narayamoga. “We decided to use computers and technology to bring attention to our situation, ”says Narayamoga, 36. The first in his tribe to attend college, Chief Narayamoga learned how to use computers at the Federal University of Goiá s in Goi? nia, a city of 1. 2 million. In 2007, he fled the Surui homeland after his fight against loggers who placed a $100, 000 reward on his head. He traveled to the United States and paid a visit to Google headquarters in California. He came armed with a big idea. Narayamoga’s visit to Google was considered a great success. And Google sent teams to the Amazon to train the Surui in using computers, cameras, and smart phones to photograph logging sites, which could be pinpointed using GPS technology and then uploaded to Google Earth. The Surui have now mapped the entire reserve and recorded the biodiversity and the rainforest within it.

36. What caused the population of the Amazon tribe to reduce greatly? A. The change of their lifestyles. B. Deforestation. C. Diseases. D. Fighting. 37. Chief Narayamoga fled his homeland because A. he owed a large debt B. the loggers wanted to kill him C. he wanted to learn computers D. he failed to fight against logging 38. What kind of idea did Chief Narayamoga have after he returned to his homeland? A. He could ask the US government for help. B. He could negotiate with the loggers. C. He could save their land with the Internet. D. He could make a map of their land. 39. What can we learn from the last paragraph? A. Deforestation has been stopped in Amazon. B. Narayamoga’s efforts are paying off. C. The Internet is still something new to the tribe people. D. Logging has been stopped due to the use of GPS technology. B .

Johnny Appleseed was the name given to John Chapman. He planted large numbers of apple trees in what was the American wilderness two hundred years ago. Chapman grew trees and supplied apple seeds to settlers in the middle western Great Lakes area. Two centuries later, some of those trees still produce fruit. Chapman planted with thoughts about future markets for his crops. His trees often grew in land near settlements. He often sold his apple seeds to settlers. Sometimes, he gave away trees to needy settlers. Johnny Appleseed looked like someone who was poor and had no home. Yet he was a successful businessman. He used his money to improve his apple business and help other people. He was famous for his gentleness and bravery. Both settlers and native Americans liked him. Everywhere he traveled, he was welcomed. During his travels, some families asked Johnny to join them for a meal. He would never sit down until he was sure that their children had enough to eat. He believed that it was wrong to kill and eat any creature for food. He believed that the soil produced everything necessary for humans. Another time, he was trapped in the wilderness during a severe snowstorm. He found shelter in an old tree that had fallen to the ground. In the tree, he discovered a mother bear and her cubs. He did not interfere with the animals, and left before they knew he was there. It is estimated that, during his lifetime, he planted enough trees to

cover an area of about two hundred sixty thousand square kilometers. Over time, some adults said they remembered receiving presents from Johnny Appleseed when they were children. In 1845, John Chapman became sick and developed pneumonia during a visit to Fort Wayne. He died in the home of a friend, William Worth. Chapman was seventy years old. He was buried near Fort Wayne. The marker(碑文)over his burial place reads, “ 40. For what purpose did Chapman plant the apple trees? A. To sell apples as a business. B. To provide food for settlers. C. To take up land for himself. D. To show how to grow trees. 41. What did people think of John Chapman at first sight? A. Poor and unhealthy. B. Rich but poorly dressed. C. Poor and homeless. D. Rich but hard-working. 42. How was Chapman’s money used according to the text? A. Given to other people. B. Spent developing other business. C. Devoted to improving apple business. D. Used on his career and helping others. ”

43. Which can be the proper marker in the blank? A. He lived for the poor. B. He lived for animals. C. He lived for his business. D. He lived for others. C (2013· 天水高二检测) We don’t have enough water where we need it. If we don’t learn to deal with drinking toilet water, we’re going to be extremely thirsty. Only 2. 5 percent of the water on the Earth is fresh water, and less than 1 percent of that is usable and renewable. Taking the salt out of ocean water sounds like a good idea, but it’s economically and environmentally far more expensive than toilet water recycling. It also uses more energy and produces more greenhouse gases. The recycled toilet water sounds dirty. But seawater, like other non-recycled water, is at least as dirty as whatever comes through a toilet-to-tap program. When you know how dirty all this water is before treatment, recycling toilet water doesn’t seem like a bad choice. Hundreds of millions of tons of toilet water enter rivers and oceans. Water in lakes and rivers used for drinking is cleaned along with rest of our water supply. But no treatment system will ever be 100-percent reliable, and people who worry about pathogens(病原体)in toilet water

should worry about all drinking water. Super-treated wastewater is clean enough to drink right after treatment. Recycled water is often of better quality than existing drinking water. And although putting water into the ground, rivers, or lakes provides more filtering(过滤)and opportunities for monitoring quality, the benefits are largely psychological(心理上的). Unless we discover a new source of clean drinking water, we’ll have to consider projects to make wastewater a reusable resource. The costs for getting a system in place and educating the public may be high, but it would save us the expense, both economic and environmental, of finding another river or lake from which we can get water. 44. What percentage of the water on the Earth is fresh, usable and renewable? A. 2. 5 percent. C. 75 percent. 45. writer. A. Recycled toilet water B. Treatment of seawater C. Fresh water in rivers and lakes D. Water put into the sea 46. Compared with recycled toilet water, treatment of seawater A. produces less greenhouse gases . B. 1 percent. D. 0. 025 percent.

is the source of drinking water most recommended by the

B. does less harm to the sea C. costs much more D. is more friendly to the environment 47. The best title for this passage might be“ A. It’s Time to Drink Toilet Water B. Water Is Scarce C. Seawater Treatment D. Rivers, Lakes and the Ocean D The Hawaiian people did not celebrate Christmas before the arrival of Captain Cook in 1778. It was, however, the protestant missionaries(传教 士 )from New England who first arrived in 1820 that first introduced Christmas to the Hawaiian people. The missionaries reduced the Hawaiian language to written form, enabling the Hawaiian people to read and write in their own language. Many words for which there were no clear Hawaiian language equivalents(对应词)were translated phonetically. Let’s look at some key phrases that you may hear in Hawaii during the Christmas and New Year’s Day holiday season. ●Mele Kalikimaka—Merry Christmas. The words“Mele ”.

Kalikimaka”are a phonetic translation. When the missionaries and other Westerners first brought the custom of Christmas to the islands, the

Hawaiians had difficulty pronouncing“Merry Christmas”and turned it into words that rolled more easily off their tongues. ●Hau’oli Makahiki Hou—Happy New Year. The western Christmas and New Year fell during this same time of the year when the Hawaiians traditionally honored the earth for giving them plenty to eat. This period of resting and feasting was called Makahiki(mah-kah-HEE-kee). It lasted for 4 months, and no wars or conflicts were allowed during this time. Because makahiki also means“year”, the Hawaiian phrase for“Happy New Year”became“Hau’oli(happy)Makahiki(year)Hou(new)”. ●Mele Kalikimaka me ka Hau’oli Makahiki Hou—Merry Christmas and a Happy New Year. ●Mahalo Nui Loa—Thank you very much. When you receive a nice gift or are treated to a special meal or beautiful song, you’ll want to express your appreciation for the kindness. 48. What can we infer from the first two paragraphs? A. The Hawaiian people had no written language before 1820. B. Christmas celebration became popular in Hawaii in 1778. C. Captain Cook had the greatest influence on the Hawaiian people. D. The missionaries forced the Hawaiian people to change their language. 49. The underlined ”. B. by sound word“phonetically”in Paragraph 2 probably

means“ A. by meaning

C. by appearance

D. by form .

50. Makahiki is a traditional time for the Hawaiian people to A. celebrate the New Year B. show thanks to God C. show thanks to the earth D. go for holidays 51. What is the text mainly about? A. How the Hawaiian people celebrate their holidays. B. The development of the Hawaiian language. C. How Christmas was brought to the Hawaiian people. D. Some phrases used in Hawaii during festivals. E

(2013· 皖南八校模拟) BEIJING—China’s Beijing and Shanghai cities and Guangdong Province on Sunday published plans to gradually allow migrant workers’( 外来务工人员 )children to enter senior high schools and sit college entrance exams locally. They are the latest in a total of 13 provinces and municipalities(市)to formulate plans to ensure that rural children who have followed their parents to cities can enjoy the same rights as their urban peers in education. Beijing will allow migrant workers’ children to attend local vocational schools in 2013 and allow them to be matriculated by universities after

graduating from the vocational programs in 2014, said a statement from the city’s commission of education. Shanghai took a step further, saying it will allow migrant children in the city to enter local senior high schools, vocational schools and sit college entrance exams(commonly known as gaokao)locally starting in 2014. Guangdong has asked its cities to start recruiting( 招 收 )migrant workers, has asked its cities to start recruiting migrant workers’ children in local senior high schools in 2013. The province will allow these children to sit gaokao and compete with local residents on an equal feeting in college entrance starting in 2016, Luo said the restrictions would be relaxed gradually and“step by step”as the province must solve the conflict between its gigantic migrant population and a scarcity of education resources. Migrant workers, whose children could be benefited by the new plans of the three regions, must have residential permits, stable jobs and incomes, and meet other local requirements, according to the plans. China’s hukou, or household registration system, used to confine children to attending schools in their home provinces. A 2003 regulation amended this by allowing migrant workers’ children to receive the nine-year compulsory education in cities where their parents work. Official figures show that China has more than 250 million farmers-turned-workers living in cities. An estimated 20 million children have migrated with their parents to the cities.

52. What’s the best title of this passage? A. China’s educational reform on the way B. Migrants’ dreams come true C. Reform plans published for migrant children’s education D. Migrants ask for equal rights in education 53. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Beijing, Shanghai and Guangdong took the lead in making plans for migrant children’s education. B. There are altogether 13 provinces and municipalities that have made plans for migrant children’s education. C. Beijing will allow migrant workers’ children to enter the local school in 2013. D. Migrant workers’ children began to receive senior high school education in cities where their parents work in 2003. 54. Which of the following words can the underlined word“confine”be replaced by? A. limit B. prevent C. protect D. resist

55. Which of the following statements can be inferred according to the passage? A. Guangdong will allow migrant workers’ children to sit gaokao locally in 2016. B. China’s hukou is now no longer important and should be cancelled .

C. The Chinese government should continue deepening the educational reform. D. It is likely that not all migrant workers’ children can enter senior high schools or sit gaokao in Beijing, Shanghai and Guangdong with the new plans published. 第Ⅱ卷(非选择题, 共 35 分) Ⅳ. 任务型读写(共 10 小题; 每小题 1 分, 满分 10 分) (2013· 合肥模拟) 阅读下面短文, 根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。 注意: 每个空格只填一个单词。 When working on a team, you have to behave in a certain way so that you can be successful in your career and the team can be successful at its mission. The balance of these two goals can be challenging but there are many things you can do to ensure that both ends up in positive outcomes. There are times when working with others can be unpleasant and conflicts can come about. Misunderstandings will usually appear but you don’t need to let them become more serious. Let’s examine some simple strategies to get your head in the right direction. Use communication directly with the individual you have a problem with. Don’t try to get others involved in the conflict, which rarely works and will just make things worse instead. You shouldn’t separate yourself from the collective team. Getting something off your chest is a great

strategy to be effective. Try your best not to blame people all the time. It’s easy to order others with wild gestures but hard to win respect from others. Typically in groups, most of the group can identify who the bad apples are and there is no need to push the group toward that individual. If you’re the cause of failure, just politely say sorry to the team instead of trying to pin it on somebody else. The team will respect you more when you’re honest. Encourage ideas from other people on your team. Always consider ideas even if they sound stupid at times. People like it when others listen, so practice listening rather than turning down the ideas of other members. Last but not least, don’t boast(吹嘘)about your successes. Success will be achieved when you cooperate( 合作 )well with others. However, the result would be the other way round if it was just you who did the work by yourself. Title Strategies for(56) ?Working with others is(57) Problems ?Conflicts can(58) . to be unpleasant.

?Misunderstandings can happen. ?Communicate(59) problem with. ?Don’t involve somebody else in the conflict. Tips ?Be collective and(60) something off your chest. with the individual you have a

?Avoid always (61) others.

?Order won’t win you respect from others. ?(62) your fault. ?Be honest to your team. apologize to the team for

?Encourage

?Take others’ ideas into consideration. rather than refuse other

ideas from others ?(63) on your team.

members’ ideas.

?Don’t boast about The team wouldn’t make it if you just did your successes. (65) Conclusion career and the team. Ⅴ. 书面表达(共 1 题, 满分 25 分) (2013· 安庆模拟) 古语有云: 父母在, 不远游。你认为这种行孝理念现在过时了吗? 请说明理由。 要求: 120 个词左右。 参考词汇: 流动性 mobility 福利 welfare ____________________________________________________________ ________ ____________________________________________________________ ________ the work(64) .

in a certain way to ensure the success of your own

____________________________________________________________ ________

答案解析
Ⅰ.1. 【解析】选 A。考查冠词用法。句意: 《疯狂原始人》是一部 3D 科幻电影, 它在电影史上确实获得了巨大的成功。 第一个空是泛指多部 科幻电影中的一部, 故用不定冠词; 后面的 success 用作可数名词, 代 表成功的人或事物时, 前面需加冠词, 这里是泛指一次成功, 故也需用 不定冠词。 2. 【解析】选 B。考查代词。句意: 在浏览另外一家网上书店时, 我发 现它里面的书大多数都与第一家的书相同。四个选项都可指代前面提 到的内容, 但 ones 前需要加定冠词 the; any 指“任一”; all 指“所有”, 与 前文 most of the books 不符, 故只能选 B 项。those 可直接用来指代与 前文提到过的事物为同一类的事物, 为复数, 单数为 that。 3. 【解析】选 A。考查介词短语。句意: 他没有听从医生让他好好休 息的命令, 又回去工作了。根据语境, 他没有遵循医生的命令, 即他的 做法跟医生的命令相反, 选择 contrary to 符合语境。 similar to 与……类 似; in terms of 就……而言; in addition to 除……之外。 4.【解析】 选 B。 考查 time 的两个句型。 This/It is the first/. . . time(that). . . 中 that 从句应用现在完成时, 译为“这是第一次……”, It is time that. . . 从句中动词应用过去式或 should+动词原形(即虚拟语气), 译为“到…… 的时候了”。 【知识拓展】有关 time 的常用句型

It is time to do sth. 到了……的时间了 It’s time(for sb. )to do sth. 到了某人做……的时间了 It’s high time that sb. should do sth. /sb. did sth. 到了某人做……的时间 了 It /That/This was/is the first/second. . . time that sb. . . . 这(那)是某人第 一、第二……次做某事 5. 【解析】选 D。考查动词短语辨析。句意: 那种病毒能删掉人们储 存在电脑中的所有有价值的文件。wipe out 擦掉, 消除; smooth away 克 服(困难); put out 熄灭, 扑灭; wash away 冲走。根据句意, 电脑病毒能 够“擦除”在电脑上储存的所有文件。 6. 【解析】选 B。考查形容词比较等级——倍数表达。句意: 女性烟 民死于肺癌的可能性比非吸烟者大 12 倍。句子前后是比较结构, 倍数 应该放在比较级 more likely 之前。 7. 【解析】选 D。考查名词性从句。句意: 哈利不听我的, 我说任何话 他都是一个耳朵进另一个耳朵出。分析句子结构可知, 此处强调“我说 什么他都当成耳旁风”, 因此用 whatever 引导主语从句。no matter what 只能用来引导让步状语从句。 8. 【解析】选 C。考查时态。句意: ——你读完《汤姆· 索亚历险记》 了吗? ——还没有, 昨天我一整天都在写我的毕业论文。表达一段时间 内持续进行且未完成的动作 , 需要用进行时态 , 题干中有 all day yesterday 提示为过去时间, 故 C 项正确。其他时态均不符合句意。 9. 【解析】选 C。考查情态动词。句意: ——Helen 今天晚上会来参加

我的聚会吗? ——我说不准, 她可能会跟她爸爸去看电影。由 I am not sure. 可知回答者不确定, 所以用 may 表示一种可能性“也许, 有可能”。 10. 【解析】选 A。考查非谓语动词。句意: 近年来, 很多树被砍, 这 加剧了水土流失。介词 to 后是动名词的复合结构, 而且表示被动意义, 故用动名词的被动式与前面的名词 soil 一同构成动名词的复合结构。 11. 【解析】选 D。考查交际用语。句意: ——如果我是你, 我就乘公 交车上班, 打车太贵了。——谢谢你的建议, 但今天我起床太晚了。根 据后面的转折语气, 答话人认为对方说得对, 对对方的建议表示感谢, 然后用转折引出自己的陈述, 自己乘出租车的理由是起床晚了。 12. 【解析】选 B。考查定语从句。句意: John 带回来两个工人, 在他 们的帮助下我们最后把车从泥里弄了出来。介词 with + whose 引导定 语从句, whose 用作定语修饰 help。 13. 【解析】选 C。考查倒装句。句意: 只有当你踏入社会时你才能学 到一些实际的东西。 only+状语放在句首, 后面应该用部分倒装, 把句子 中的情态动词、助动词等提到主语的前面。这里 only 强调的是时间状 语, 表达的意思是“当……时”, step into 为结束性动作, 故用 when 引导。 14. 【解析】选 B。考查名词辨析。effect 意思是“影响”, 即讨论全球气 候变暖对人们生活的影响。 其他选项不合题意: importance 意思是“重要 性”; protection 意思是“保护”; attitude 意思是“态度”。 【变式训练】 It doesn’t make any A. difference now what he says—it’s too late for apologies.

B. effect C. progress D. development 【解析】选 A。句意: 现在他说什么都不起作用了——道歉为时已晚。 make a difference(to)sb. /sth. 有影响, 起重要作用; have an effect on sb. /sth. 有影响, 有作用; make developments 取得发展。只有 A 项从意思 和搭配上符合题意。 15.【解析】选 C。考查状语从句。句意: 我们需要更多的事实和数据 才能做出最后的决定。 before 引导时间状语从句 , 意思是 “在 …… 之 前”“……之后才”。 16. 【解析】 选 A。 逻辑推理题。 车祸发生, 这对夫妇受重伤, 女儿骨折。 从上文 collided head-on 可知是车的前部与一辆卡车碰撞。 17. 【解析】选 C。背景常识题。人受伤后应该被送到最近的医院, 这 是生活常识。 救护伤者与医院是最干净的(cleanest), 最新的(newest), 最 大的(biggest)无关。 18. 【解析】选 D。习语搭配题。in great pain 很疼痛, 这是一个固定搭 配, 人受伤后当然感到很疼。 19. 【解析】选 B。逻辑推理题。从上下文可知, 一家人不在同一个病 房, 父母无法安慰她。 20. 【解析】选 C。词汇复现题。父母不在身边, 小 Tzippie 感到恐惧, Martha 很理解。与上文中 frightened 为同义复现。 21. 【解析】 选 D。 习语搭配题。 become devoted to 对她很疼爱。 become

accustomed to 习惯, become addicted to 痴迷于, become known to 有名 气。根据句子意思, Martha 对孩子很疼爱, 因此选 D 项。 22.【解析】 选 B。 逻辑推理题。 主动要求留下来照顾她, 这比希望(hope), 打算(plan), 有意(intend)留下来更符合原文。 23. 【解析】选 A。习语搭配题。Martha 无微不至的照料使得 Tzippie 对她很依赖。 24. 【解析】选 A。逻辑推理题。leave hospital 出院, 这从原文中很明 显可以看出来。 25. 【解析】 选 D。 逻辑推理题。 分别时泪眼汪汪。 这从全文以及 as they said good-bye to each other 一句可知。 26. 【解析】选 D。习语搭配题。on duty 在值班; on vacation 在度假; on business 因公出差, on purpose 故意。一位值班的护士注意到……。 27. 【解析】选 C。逻辑推理题。她给这位老年病人特别的关爱(care)。 28. 【解析】选 B。逻辑推理题。护士告诉她 30 年前的车祸。这与文 章的话题一致。 29. 【解析】选 A。习语搭配题。determine to do sth. 决心做某事, 从 文章来看, 她决心从事护士这一职业。 30.【解析】选 C。逻辑推理题。as that nurse had done for her 就像是那 个护士为她所做的。as 引导方式状语从句。 31. 【解析】选 B。逻辑推理题。听完故事, 老人泪流满面。 32. 【解析】选 C。逻辑推理题。意识到这个护士一定(surely)是……。 reasonably 有道理地; immediately 立即; fortunately 幸运地。

33. 【解析】 选 A。 词义辨析题。 这一次你护理我。 nurse 照料, 照顾, 护 理; visit 拜访; find 找到; search 寻找。 34. 【解析】选 B。习语搭配题。eyes opened wide 睁大了眼。 35. 【解析】选 D。逻辑推理题。很多次我盼望着有一天我们能再次相 见(meet)。part 分别; come 来到; see 看见。 36. 【解析】选 C。细节理解题。从文章第一段最后一句可知, 由外来 者带来的疾病导致土著人口剧减。 37. 【解析】选 B。细节理解题。从文章倒数第二段可知, 酋长逃离家 乡的原因是伐木者悬赏捉拿他并置他于死地。 38. 【解析】选 C。推理判断题。联系文章最后两段可知, 酋长从美国 回来 , 开始用 “谷歌” 搜索和全球定位技术来引发世人关注 , 从而利用 社会舆论来保护自己的家园, 由此可知 C 项正确。 39. 【解析】选 B。推理判断题。文章最后一段说明, 酋长的美国之行 获得了成功 , 现在土著民族正运用高科技来测量自己的领地 , 由此推 断, 他们的努力正在获得回报。 40. 【解析】 选 A。 细节理解题。 由第二段 Chapman planted with thoughts about future markets for his crops. 得出, Chapman 栽苹果树是为了将来 做出售苹果的生意。 41. 【解析】选 C。细节理解题。Chapman 乍看上去像个无家可归的穷 人。由第三段 Johnny Appleseed looked like someone who was poor and had no home. 得出。 42. 【解析】选 D。细节理解题。Chapman 的钱一些用于改善他的苹果

生意, 另一些用来帮助别人。 由第三段 He used his money to improve his apple business and help other people. 可知。 43. 【解析】选 D。推理判断题。综合全文讲述的关于 Chapman 的事 迹可以看出, 他的一生是助人为乐的一生, 是无私的一生, 他去世后人 们在他墓碑上的题词应突出这一点, 故 D 项正确。 【文章大意】 饮用水源已经成为世界性的问题, 本文建议把冲厕水 高度净化后作为饮用水并就此进行了说明和论证。 44. 【解析】选 D。数字计算题。根据第一段中 Only 2. 5 percent of the water on the Earth is fresh water, and less than 1 percent of that is usable and renewable. 可知 D 项数字正确。 45. 【解析】选 A。推理判断题。根据作者的观点, 淡化海水非常昂贵, 其他来源的水跟冲厕水几乎同样脏 , 因此循环利用的冲厕水可以作为 饮用水水源, 故选 A。 46. 【解析】选 C。细节理解题。根据第二段中. . . but it’s economically and environmentally far more expensive than toilet water recycling. It also uses more energy and produces more greenhouse gases. 可知海水处理要 昂贵得多, 因此 C 项符合句意。 47. 【解析】选 A。主旨大意题。根据文章可知, 寻找新水源极其困难, 冲厕水和其他水源一样 , 经过严格处理 , 应该可以成为放心的饮用水 水源, 因此, A 项适合文章标题。 48. 【解析】选 A。推理判断题。从文章第二段可知, 传教士把夏威夷 的语言简化成为书面语 , 在此之前夏威夷没有书面语 , 而传教士第一

次来到夏威夷是在 1820 年, 由此可推断 1820 年之前夏威夷是没有书面 语的。 49. 【解析】选 B。词义猜测题。从 phonetically 所在的语境可知, 因为 英语的很多词汇在夏威夷语言中没有同义语, 所以只能音译。 50. 【解析】选 C。细节理解题。从文章倒数第三段中 the Hawaiians traditionally honored the earth for giving them plenty to eat 可得到答案。 B 项是对原文的误解。 51. 【解析】 选 D。 主旨大意题。 文章的主要内容在文章的后半部分, 介 绍夏威夷圣诞节和新年期间的常用语。A 项偏离了文章的中心, C 项仅 仅是文章的一个细节。 52. 【解析】选 C。主旨大意题。这是一篇新闻报道, 第一段就是新闻 的主要内容。C 项很好地概括了新闻的主要内容, 并符合标题的特点。 53. 【解析】选 B。细节理解题。由第二段第一句得知 B 正确、A 错误; 由第三段得知 C 错误; 由第七段中的“A 2003 regulation. . . to receive the nine-year compulsory education in cities where their parents work. ”得知 D 错误。 54. 【解析】选 A。词义猜测题。根据所在句子的意思“中国的户口过 去 了孩子们只能在他们家乡省份上学。”, 并结合上下文, 可知

是“限制”, 而不是“阻止”“保护”或是“抵制”。 55. 【解析】选 D。推理判断题。由第六段得知, 在北京、上海和广东, 能够就地入学或高考的孩子的父母必须符合几个条件。 言外之意: 不符 合条件的就不能享受这一政策。故 D 正确; A 项为事实, 而非推断; B、

C 文中无依据。 答案: 56. Teamwork 57. likely 58. occur/ happen 59. directly 60. get 61. blaming 62. Politely

63. Listen 64. alone 65. Behave 书面表达 【参考范文】 In my opinion, we shall not leave our parents alone for one cause or another. As internationalization and increased mobility of society require the young to be always on the way of seeking educational or occupational success, the majority of the young men have little time to visit their parents and take care of them while most seniors are willing to live with their children. As is well-known, though our country’s economy rises rapidly, social welfare system for the senior is still under construction. Therefore, it’s not proper for the young to take the Western approach of a welfare society where the government takes care of all the elderly. In conclusion, even if the social welfare’s system can support all senior citizens, the love that only a family member can give cannot be replaced.

关闭 Word 文档返回原板块


相关文章:
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》综合模拟卷(一)]
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》综合模拟卷(一)]_高中教育_教育专区。【安徽】2014版英语《高考专题辅导》综合模拟卷(一)] 温馨提示: 此套题为 Word 版,...
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》综合模拟卷(二)
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》综合模拟卷(二)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合 适的...
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(十四) 句法 第5讲 句法综合
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(十四) 句法 第5讲 句法综合_高三英语_英语_高中教育_教育专区。温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动...
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷--完形填空 (共5讲)]
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷--完形填空 (共5讲)]_高中教育_教育专区。【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷--完形填空 (共5讲)] ...
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(十四) 句法 第5讲 句法综合]
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(十四) 句法 第5讲 句法综合]_高中教育_教育专区。【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(十四) 句法 第...
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十) 阅读理解
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十) 阅读理解_高三英语_英语_高中教育_教育专区。温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节...
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十一) 阅读理解]
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十一) 阅读理解]_高中教育_教育专区。【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十一) 阅读理解] ...
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十五) 阅读理解]
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十五) 阅读理解]_高中教育_教育专区。【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十五) 阅读理解] ...
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(三十一) 任务型读写]
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(三十一) 任务型读写]_高中...2 (2013· 合肥模拟) 阅读下面短文, 根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的...
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(三十) 任务型读写]
【安徽】2014版英语《高考专题辅导》专题检测卷(三十) 任务型读写]_高中教育_...(2013· 合肥模拟) 阅读下面短文, 根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的...
更多相关标签:
两学一做专题辅导 | 安徽专升本辅导班 | 安徽自考辅导学校 | 纪律教育专题辅导报告 | 安徽外国语学院辅导员 | 两学一做专题辅导材料 | 党章专题学习辅导 | 安徽大学辅导员招聘 |