当前位置:首页 >> 英语 >>

四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第1周周考英语试题 Word版含答案


天全中学高 2014 级高二上期第 1 周周考 英语试题
(时间 40 分钟) 命题人: 班 级 : ________ 姓 名 ________ 成 绩 ________ 第一节:阅读理解(2*8=16分) A Eating too much fatty food,exercising too little and smoking can raise your future risk of heart disease. But there is another factor that can cause your heart problems more immediately: the air you breathe. Previous studies have linked high exposure(暴露)to environmental pollution to an increased risk of heart problems,but two analyses now show that poor air quality can lead to heart attack or stroke(中风)within as little as a few hours after exposure. In one review of the research,scientists found that people exposed to high levels of pollutants(污染物)were up to 5% more likely to suffer a heart attack within days of exposure than those with lower exposure. A separate study of stroke patients showed that even air that the U. S. Environmental Protection Agency(EPA)considers to be of “moderate”( 良好的)quality and relatively safe for our health can raise the risk of stroke as much as 34% within 12 to 14 hours of exposure. The authors of both studies stress that these risks are relatively small for healthy people and certainly modest compared with other risk factors such as smoking and high blood pressure. However, it is important to be aware of these dangers because everyone is exposed to air pollution regardless of lifestyle choices. So stricter regulations by the EPA of pollutants may not only improve environmental air quality but could also become necessary to protect public health. 1.The text mainly discusses the relationship between________. A.heart problems and air quality B.heart problems and exercising C.heart problems and smoking D.heart problems and fatty food

2.The underlined word“modest”in Paragraph 3 most probably means________. A.relatively high C.relatively low 3.What can we learn from the text? A.Eating fatty food has an immediate effect on your heart. B.The EPA conducted many studies on air quality. C.Moderate air quality is more harmful than smoking. D.Stricter regulations on pollutants should be made. B.extremely low D.extremely high

4.The author's purpose of writing the text is most likely to________. A.inform B.persuade C.describe B About ten years ago when I was an undergraduate in college in New York,I was working as a practice student(实习生) at my university's Museum of Natural History. One day while I was working at the cash register in the gift shop,I saw an elderly couple come in with a little girl in wheelchair. As I looked closer at this girl,I saw that she was seated on her chair. I then realized she had no arms or legs, just a head, neck and the trunk of the human body. She was wearing a little white dress with the patterns of red roses and yellow dots. As the couple wheeled her up to me I was looking down at the register. I turned my head toward the girl and gave her a wink(眨眼示意).As I took the money from her grandparents,I looked back at the girl,who was giving me the most beautiful,largest smile I have ever seen. All of a sudden her handicap was gone and all I saw was this beautiful girl,whose smile just melted me and almost instantly gave me a completely new sense of what life is all about. I immediately felt full of hope and confidence. She took me,a poor,unhappy college student,into her world,a world of smiles,love and warmth. That was ten years ago,but I still remember it clearly as if it happened just yesterday. I'm a successful business person now and whenever I get down and think about the troubles of the world,I think about that little girl and the remarkable lesson about life that she gave me. 5.What was the writer a decade ago? A.A worker working in a university. C.A clerk working in a museum. D.A university student who had not yet taken a degree. 6.What does the underlined word“handicap”in Paragraph 4 probably mean? A.Life difficulty. C.Failure in work. B.Troublesome problem. D.Physical disability. B.A teacher teaching in a college. D.entertain

7.How did the writer probably feel before meeting the disabled girl? A.She felt full of hope. B.She was filled with confidence. D.She felt life was beautiful.

C.She felt unhappy because of poverty.

8.Which of the following titles suits this passage best? A. Disabled GirlB. C.Full of Hope B. Disabled Girl's Smile D.Full of Confidence

第二节 语法填空 (共10小题;每小题 1.5分,满分15分) Many Chinese students studying abroad like to stay with host families to learn their language and culture. Nowadays, many Shanghai whitecollar workers have received native Englishspeaking__61__(nation) students as their host families, too, in order to learn English from them. It is usually free for a foreign student to stay in a host family in Shanghai, but he/she must take__62__the responsibility of teaching English to at least one certain member of the family. Miss Li has always worried about her__63__(limit) English. “I never knew what to say to an Englishspeaking person,” she said. She has taken a number of English courses, but__64__has proved to be useful. Last year, she saw__65__advertisement recruiting (征募) host families for foreign students, and that was how Carey (from Chicago, U.S.) came to her home. Carey is actually not a student, but a__66__(manage). She stays in Li's apartment for free,__67__has to teach Li oral English for an hour every day. “She could hardly speak Chinese at the beginning, and we had to guess__68__each other meant through gestures,” said Li. Two months later, they could talk to each other__69__gesticulating. Now, Li can communicate with any Englishspeaking person freely. About 100 Shanghai families have received foreign boarding students, and the figure__70__(rise). However, foreign boarding students can not only help improve oral English, but examination skills. 61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______ 66.______ 67.______ 68.______ 69.______ 70.______

第三节 补全短文(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 When I was a kid my parents sent me to a summer camp in New Hampshire.__36__ At camp we did tons of great things like swimming,sports,and archery,but for me,the most memorable experience was an overnight trip of mountain climbing. If you've ever hiked a mountain,you know it's a physical challenge,especially when you're carrying your food and shelter on your back.__37__ “How much farther is it?” “My pack is too heavy,can you carry it for me?” The reply of the teachers was,“Suck it up.” The truth is,the complaining campers were nowhere near the point of exhaustion. If they had been,the teachers would have noticed the signs and given them care.__38__ Once they realized they weren't getting any sympathy they overcame the discomfort,and in most cases ended up having a great time.

__39__ You can complain,or you can make the best of it.If you complain,you might feel like you're getting the negative energy out,but you're probably not going to cause a positive change. It's much more likely that your complaining will arouse the dislike of those around you. No one likes a complainer. Complaining makes life harder for everyone.__40__ A.The summer camp was interesting but full of complaint. B.The kids simply weren't used to the physical challenge. C.It's no use complaining and it can't bring us what we want. D. This was a great experience for me. E.There are two ways to deal with an unpleasant situation. F.When campers got tired,they certainly started complaining. G.We should complain less and make more effort.

第四节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分) I had a interesting dream last night. I dreamed that I took part a race. At first,I could not to run very fast and fell behind. So I didn't lose heart and kept running. All the students on the playground cheer me on, “ Come on! ”I was so encouraged that I ran faster and fast till I caught up all the other runners. I felt as if flying like a superman. In the end,I got to the finishing line first. I won the race. I felt very proudly of myself. Many of my classmate threw me up into the air. Just at that time I woke up and found me still in bed!

天全中学高 2014 级高二上期第 1 周周考 英语参考答案
第一节:阅读理解(2*8=16分) A 1.答案:A 主旨大意题。根据本文主题句——第一段的最后一句可知本文大意是说 明空气质量和心脏病发病率之间的关系,选 A。 2.答案:C 词义猜测题。此处指对于健康人来说,这些危险相对较小,当然比起像 吸烟、 高血压这些其他危险因素来说, 空气污染的危险相对较低, 故推测 modest 在此意为“相 对较低的”,选 C。 3.答案:D 细节理解题。根据文章最后一句 So stricter regulations by the EPA of

pollutants may not only improve environmental air quality but could also become necessary to protect public health.可知本题选 D。 4.答案:A 主旨大意题。本文是一篇说明文,主要是说明人们所呼吸的空气和心脏 病的发病率之间的关系, 由此可知作者的写作目的是告知人们一个事实, 故本题选 A。 inform 意思为“通知、告知”。 B 【语篇解读】本文讲述了一个残疾女孩的微笑把自卑的作者带入了一个充满微笑、爱 和温暖的世界。 5.答案:D 细节理解题。由第一句中的关键词 undergraduate 及最后一段中 ten years ago 可知选 D,十年前作者还是一 个“未拿到学位的大学生”。 6.答案:D 词义猜测题。那个女孩没有胳膊和腿,这使她处于不利地位,但她却不 悲观,给予他人的是微笑,这使作者深受感动,突然间作者看到了生活中美好的一面,消失 的当然是不利的一面,对于那个女孩来说,不利的一面就是身体的残疾。由此可推测 “handicap”的意思是“残疾”。 7.答案:C 推理判断题。第四段的最后一句暗示,以前作者认为自己是一个贫穷、 不幸的大学生,所以选 C。其他三项都是见到那个小女孩后作者的感觉。 8.答案:B 主旨大意题。本文讲的是一个残疾小女孩的微笑使作者的人生态度发生 了改变的故事,所以 B 项最能体现主题。 第二节 语法填空 (共10小题;每小题 1.5分,满分15分) 61.international 根据文章内容,英语为本族语的学生是“国际”学生;做定语用形容 词形式。 62.up take up the responsibility“担起责任”。

63.limited 担心自己有限的英语能力。limited 做形容词,意为“有限的”。 64.none 前面有范围 a number of English courses,故用 none。 65.an 第一次提到的可数名词 advertisement 用不定冠词,advertisement 以元音音素 开头,故用 an。 66.manager 空前有不定冠词,应用名词 manager。 67.but 前后句意义为转折关系,故用 but。 68.what what 引导宾语从句,在从句中做 meant 的宾语。 69.without 两个月后不用手势就可以互相谈话了。 70.is rising 由语境可知,指目前或近阶段接受外国人入住的数目“正在上升”。 第三节 补全短文(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 答案:36~40 DBCEG

第四节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分) I had a interesting dream last night. I dreamed that I took part ∧ a race. At first,I could
an in

not \ to run very fast and fell behind.So I didn't lose heart and kept running. All the students on
But

the playground cheer me on,“ Come on!”I was so encouraged that I ran faster and fast till I
cheered faster

caught up ∧ all the other runners. I felt as if flying like a superman. In the end,I got to the
with

finishing line first. I won the race. I felt very proudly of myself. Many of my classmate threw
proud classmates

me up into the air. Just at that time I woke up and found

myself

me

still in bed!


相关文章:
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第2周周...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第2周周考英语试题 Word版含答案...1.A.education 2.A.health 3.A.most 4.A.glad 5.A.hated 6.A.returned...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第16周周...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第16周周考英语试题 Word版含答案.doc_英语_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 16 周周考 ...
...学年高二上学期第1周周考历史试题 Word版含答案.doc...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第1周周考历史试题 Word版含答案.doc_数学_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 1 周周考 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第18周周...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第18周周考英语试题 Word版含答案.doc_英语_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 18 周周考 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二下学期第2周周...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二学期第2周周考英语试题 Word版含答案...says Englishtown__1__Ellen Rema.Ellen began to learn English at the age ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第16周周...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第16周周考语文试题 Word版含答案_数学_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 16 周周考 语文...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第2周周...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第2周周考语文试题 Word版含答案...2015-2016 学年上期高二第 2 周周考题 一、语言文字运用(19 分) 1.下列加...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第18周周...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第18周周考语文试题 Word版含答案...现代文阅读(9 分,每小题 3 分) 成绩: 阅读下面的文字,完成 1—3 题。 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二下学期第5周周...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二学期第5周周考英语试题 Word版含答案.doc_英语_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年下期高二第 5 周周考 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第16周周...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第16周周考语文试题 Word版含答案.doc_数学_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 16 周周考 ...
更多相关标签: