Ⅰ.句型转换 1．As he is encouraged by the progress he has made，he works harder. →______________________________，he works harder. 2．Although we were exhaus
ted by the climb，we continued our journey. →______________________，we continued our journey. 3．When they were asked who had broken the window，the children all kept silent. →__________________________________，the children all kept silent. 4．She was dressed in white and suddenly appeared before us. →__________________________， she suddenly appeared before us. 5．Aunt Wu came in, and she was followed by her daughter. →Aunt Wu came in, __________________________. Ⅱ.用所给单词的适当形式填空 1．The first textbook ________ (write) for teaching English as a foreign language came out in the 16th century. 2．The Olympic Games, first ________(play) in 776 BC, did not include women players until 1900. 3．________ (remind) not to miss the flight at 15：20, the manager set out for the airport in a hurry. 4．With their homework________ (finish), the students went home. 5．When________ (compare) different cultures, we often pay attention only to the differences without noticing the similarities. 6．________ (praise) warmly for his work, he was too excited to fall asleep. 7．She felt ________ (lock) in a loveless marriage. 8．________ (follow) the guide, we started to explore the wild forest. 9 ． ________ (satisfy) with the service that the businessman provided, he decided to cooperate with him. 10．The girl didn't know how to answer it when ________ (ask) where she came from. Ⅲ.根据汉语意思完成句子 1．________ more time, I could ________________it better. 若给予更多的时间，我本可以做得更好。 2．________________space, the earth is a watercovered globe. 从太空望去，地球是一个被水覆盖的球体。 3．________another chance, the________boy jumped with joy. 又得到了一次机会，那个激动的男孩高兴得跳了起来。 4．________________ down in the earth, the dead forests rotted away and became coal. 深深地埋在地下，枯死的森林腐烂了然后变成了煤。 5．Though________many times not to play with computer games, she ________listen. 尽管被多次警告不要玩电脑游戏，她就是不听。 6．Greatly ________， the ________players tried to win the match. 那些疲惫的运动员受到了极大的鼓舞，尽全力赢得比赛。 7．Our village lies in a valley ________by mountains, seldom ________. 我们的村子坐落在一个群山环绕的峡谷中，很少有污染。
Steve, a lawyer, is my elder brother. In the __1__ of my father who died when I was six, Steve gave me important lessons in __2__ that helped me grow into an adult. For example, Steve taught me to face the __3__ of my behaviour. Once when I returned in __4__ from a Saturday baseball game, it was Steve who __5__ the time to ask me what happened. When I __6__ that my baseball had flown through Mrs Holt's basement window, __7__ the glass with a crash, Steve encouraged me to apologize to her. After all, I __8__ not have played in the path between buildings. __9__ my knees knocked as I explained, I __10__ to pay for the window if she would return my ball. I also learned from Steve that __11__ property is a sacred (神圣的) thing. After I found a silver pen in my fifthgrade classroom, I wanted to __12__ it, but Steve explained that it might be important to __13__ else in spite of the fact that it had little value. He reminded me of __14__ I'd hate to lose to someone else the small wooden dog my father gave me. I returned the pen to my teacher, Mrs David. Yet of all the __15__ Steve gave me, his respect for __16__ is the most vivid in my mind. When I was twelve, I killed an old brown sparrow in the park with a gun. __17__ with my accuracy, I screamed to Steve to come to have a look. I shall never forget the __18__： he stood for a long moment and stared at the bird. “Did it __19__ you first, Mark？” he asked. I didn't know what to answer. I really felt terrible then, but that moment __20__ out as the most important lesson my brother taught me. 1．A. charge B. absence C. respect D. presence 2．A. memories B. truth C. values D. honesty 3．A. advantages B. reasons C. realities D. results 4．A. surprise B. tears C. joy D. smiles 5．A. took B. spent C. cost D. paid 6．A. insisted B. introduced C. declared D. explained 7．A. injuring B. damaging C. destroying D. breaking 8．A. could B. must C. would D. should 9．A. Since B. Although C. Because D. But 10．A. refused B. offered C. afforded D. managed 11．A. personal B. valuable C. public D. whole 12．A. save B. keep C. pick D. return 13．A. no one B. everyone C. someone D. anyone 14．A. why B. when C. how D. what 15．A. information B. explanation C. opinion D. instruction 16．A. life B. people C. family D. things 17．A. Proud B. Enthusiastic C. Relaxed D. Excited 18．A. way B. time C. place D. scene
19．A. affect B. interrupt C. hurt D. fight 20．A. stands B. reaches C. turns D. holds Ⅴ.短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文，请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误，每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下画一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2．只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)，不计分。 Whatever one does, one should do it with confidence. Equipping with confidence, we can deal with any challenges and difficulties until we succeed. When I entered senior high school, I found myself face with difficulty in learn English, and even failed in English exams. As result, I began to feel frustrated, lose confidence in myself. It was at that time when my parents encouraged me and my teachers offered me some practical and effective advices on my studies, telling me to be confident. With their help, I regained my confidence and began to make a great progress. As the saying go, “Where there is a will, there is a way.” If we are to make a difference, we should build up our confidence, which is with great importance to overcome any difficulties and eventually to achieve our goals.
Period Three Grammar Ⅰ.1.Encouraged by the progress he has made 2．Exhausted by the climb 3．Asked who had broken the window 4．Dressed in white 5．followed by her daughter Ⅱ.1.written 2.played 3.Reminded 4.finished 5.comparing 6．Praised 7.locked 8.Following 9. Satisfied 10. asked Ⅲ.1.Given; have done 2. Seen from 3.Given; excited 4．Buried deep 5.warned; wouldn't 6.encouraged; tired 7．Surrounded; polluted Ⅳ.【文章大意】 文章讲述了作者的爸爸在他六岁的时候去世了，在他以后的人生中， 他的哥哥史蒂夫教了很多非常有价值的经验教训给他，帮助他很好地成长。 1．B charge 负责，费用，指控；absence 缺席，不在；respect 尊重；presence 出席。 作者的父亲在他六岁的时候去世了，所以是父亲不在了。故选 B。 2．C memory 记忆；truth 真理；values 价值观；honesty 诚实。此处作者哥哥教给他 许多重要的价值观方面的东西，帮助他长大成人。故选 C。 3．D advantage 好处，益处；reason 原因；reality 现实；result 结果。史蒂夫告诉作者 要面对自己行为的结果。故选 D。 4．B surprise 吃惊；tear 泪水；joy 欢乐；smile 微笑。根据下文作者的棒球打碎了别 人家的玻璃可知，此处作者非常害怕，应该是含着眼泪回家的。故选 B。 5．A take time to do sth 花费时间做某事。故选 A。 6．D insist 坚持； introduce 介绍；declare 宣布；explain 解释。上句史蒂夫问作者发 生什么事情了，所以此处作者向史蒂夫解释。故选 D。 7．D 作者的棒球打碎了别人家的玻璃。故选 D。 8．D should not have done sth 本不该做某事而做了。此处为作者本不该在楼房之间打 棒球的。故选 D。 9．B 尽管在解释的时候作者的膝盖在颤抖，作者还是提出如果 Holt 夫人还给自己球 的话，作者就赔她的玻璃。故选 B。 10．B refuse to do sth 拒绝做某事；offer to do sth 提出做某事；afford to do sth 足以做 某事；manage to do sth 成功做某事。此处是作者主动提出如果 Holt 夫人还他球的话，他就 赔她的玻璃。故选 B。 11．A personal 个人的；valuable 有价值的；public 公共的；whole 整个的。从下文描 述可知此处指“个人的财产是神圣的”。故选 A。 12．B 作者发现一只银色的钢笔，他最初的想法是留着这只钢笔。故选 B。 13．C 此处史蒂夫告诉作者这只钢笔也许对于其他人来说很重要。故选 C。 14．C 史蒂夫提醒作者如果父亲给他的木制的小狗被他人捡去，作者会多么不愿意。 故选 C。 15．D information 信息；explanation 解释；opinion 意见；instruction 指示，指导。本 文主要讲述了史蒂夫给了作者许多指导。故选 D。 16． A 从下文中史蒂夫对作者打麻雀的态度可以知道史蒂夫对生命是尊重的。 故选 A。 17．D proud 骄傲的；enthusiastic 热情的；relaxed 放松的；excited 兴奋的。proud 与 of 搭配，不能与 with 搭配。这里指作者为自己精准的枪法感到兴奋。故选 D。 18．D 作者忘不了他长久站在那儿并盯着那只麻雀的场景。 19．C affect 影响；interrupt 打断；hurt 伤害；fight 打架。此处史蒂夫问作者：“是它 先伤害你的吗？”言外之意就是，如果它没有伤害你，你就不应该打死它。故选 C。 20．A stand out 突出，杰出，更为重要，引人注目；reach out 伸手去够；turn out 被证 明是；hold out 伸手，维持。此处指史蒂夫教给作者的这一课非常重要，成为作者的哥哥教 给作者的最重要的一课。故选 A。 Ⅴ.Whatever one does, one should do it with confidence. _Equippin g with confidence, we can deal with any challenges and difficulties until we succeed.
When I entered senior high school, I found myself _fac e with difficulty in _lear n
English, and even failed in English exams. As ∧ result, I began to feel frustrated, _los e offered me some practical and effective _advice s
confidence in myself. It was at that time _whe n my parents encouraged me and my teachers With their help, I regained my confidence and began to make a great progress. As the saying _g o ， “Where there is a will, there is a way.” If we are to make a difference, we should build up our confidence, which is _with great importance to overcome any difficulties and eventually to achieve our goals.
on my studies, telling me to be confident.