当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【学练考】2015-2016学年高二人教版英语必修5练习册:Unit 4 Period Four Writing


Period Four

Writing

Ⅰ. 基础写作专练:根据句意完成句子,注意文章开头和结尾的方式 1. ____________our school, I would like to ________________________to you. We are lucky to have you here in the middl

e of our English Week Activities. (背景法开头) 我代表我们学校对你们表示热烈欢迎。我们很幸运请你们来参加我们的英语周活动。 2. It's useful and necessary to discuss learning habits______________________, learning habits play a key role in our study. Only if we form a good learning habit __________efficiently.(主题句法开头) 讨论学习习惯是有用而且必要的。我们都知道,学习习惯在我们的学习中起着至关重要 的作用。只有我们养成了好的学习习惯,我们才能高效地学习。 3.These days, breaking traffic rules and littering are not uncommon, ________________life and the environment. Changing this situation requires considerable effort on the part of everyone. (问题法开头) 这些日子以来,违反交通规则和乱扔垃圾的现象屡见不鲜,这对生活和环境造成了严重 的危害。改变这种状况需要每个人都付出相当大的努力。 4.There was a problem ________________for bikes in our school. (问题法开头) 在我们学校,在停放自行车的地点方面有问题。 5.If anyone wants to know more about the knots, let them write to me.________________, do let me know if you need further information.(希望式结尾) 如果有人想更多地了解中国结,让他们给我写信。另外,如果你需要进一步的信息,一 定告诉我。 6.________________, not only has the inclusion poisoned Chinese, it may also bring about distance between the Chinese people.(总结式结尾) 简短地说,收录外来语不仅玷污了汉语,而且还可能使中国人之间产生距离。 7.__________________________, I am aware that being responsible is what it takes to make a better society.(复述中心结尾) 作为社会的一名成员,我知道负责任是使社会更加美好的重要因素。 8. __________________________________________to our society, we should practise more beneficial performance by leading a thrifty life.(照应开头结尾) 为了给我们的社会带来更多的天使般的微笑,我们应该通过过简朴的生活来多做有益的 事情。 9.The Internet is now very important to me because it____________ gives me a lot of fun ____________is very useful. I like it and hope you will like it too. (希望式结尾) 现在因特网对我来说非常重要,因为它不仅给我带来很多乐趣,而且非常有用。我喜欢 它,希望你也喜欢它。 10.________________, every road leads to Rome, but I believe hard work pays off. (总 结式结尾) 总之,条条大路通罗马,但是我相信努力会有回报。

Ⅱ.阅读理解 A You have probably heard of the Mozart effect. It's the idea that if children or even babies listen to music composed by Mozart, they will become more intelligent. A quick Internet search exposes plenty of products to assist you in the task. Whatever your age, there are CDs and books to help you taste the power of Mozart's music, but when it comes to scientific evidence that it can make you more clever, the picture is more mixed. The phrase “the Mozart effect” was made up in 1991, but it was a study described two years later in the journal Nature that sparked(激发) real media and public interest about the idea that listening to classical music somehow improves the brain. It is one of those ideas that sound reasonable. Mozart was undoubtedly a genius himself; his music is complex and there is a hope that if we listen to enough of it, we'll become more intelligent. The_idea_took_off,_with thousands of parents playing Mozart to their children, and in 1998 Zell Miller, the Governor of the state of Georgia in the US, even asked for money to be set aside in the state budget so that every newborn baby could be sent a CD of classical music. It was not just babies and children who were exposed to Mozart's music on purpose. Even an Italian farmer proudly explained that the cows were played Mozart three times a day to help them produce better milk. I'll leave the debate on the effect on milk yield to farmers, but what about the evidence that listening to Mozart makes people more intelligent? More research was carried out but an analysis of sixteen different studies confirmed that listening to music does lead to a temporary improvement in the ability to handle shapes mentally, but the benefits are shortlived and it doesn't make us more intelligent. 1.What can we learn from Paragraph 1? A. Mozart composed many musical pieces for children. B. Children listening to Mozart will be more intelligent. C. There are few products on the Internet about Mozart's music. D. There is little scientific evidence to support the Mozart effect. 2.The underlined sentence in Paragraph 3 suggests that ________. A. people were strongly against the idea B. the idea was accepted by many people C. Mozart played an important part in people's life D. the US government helped promote the idea 3.What is the author's attitude towards the Mozart effect? A. Favourable. B. Objective. C. Doubtful. D. Positive. 4.What would be the best title for the passage? A. Listening to Mozart, necessary? B. What music is beneficial? C. What is the Mozart effect? D. To be or not to be? B Jake O' Brien,one of the central characters in Sterling R.Walker's science fiction novel The Orphan Ship, has just received some bad news. The medical school he has been going to is closing down because of financial(财务的) problems;and to make matters worse,the only other medical programme in the world also happens to be on another planet. Thus,in order to become a doctor, Jake packs his suitcase and jumps on board the passenger ship Atlanta to go to Mars! When Jake and his cousin Lorina Murphy journey to Mars Station in search of educational opportunities,they never guess they will turn into lifesavers. But because of the extreme poverty and child exploitation(剥削)happening on Mars,these two cousins are forced to accept their true destiny(命运). However, they are not alone in their efforts to save the poor “street kids”. Early in the story these two heroes are joined by the crew(船员) of the Ishmael,which in the course of the story becomes a rescue ship and a safe place for over one hundred homeless children.

In this novel,there are different themes. While fighting the cruel people who sell the “street kids” of Mars Station,the colourful characters of The Orphan Ship also manage to fall in love, find wealth,and form lasting friendships. The real power of the story comes from the characters' expression of fellow feeling—a feeling of understanding others because you have shared similar experiences. The characters in The Orphan Ship have a sense of social duty and spiritual commitment. For example,at one point in the story,shocked by the way the homeless children have been treated,Lorina notices “a pair of black children sitting under a street light begging food from passersby”. Yet “no one gives the children a second look”. Fortunately, however, Lorina and her newfound friends—the crew of the Ishmael,which soon becomes the “Orphan Ship”—do care for the children of Mars Station,as they join forces to provide them with safe passage to the earth and also a home. In this way the theme of compassion is the centrepiece of the entire novel. 5.Jake decides to go to Mars because ________. A. studying medicine is cheaper on Mars than on the earth B. the medical school on Mars is better than that on the earth C. Mars is the only place where he can realize his dream D. his cousin encourages him to become a doctor on Mars 6.What's Jake and his cousin's destiny? A. To save other people's lives. B. To become the crew of the Ishmael. C. To fail to get an education on Mars. D. To make friends with homeless children. 7.All the following are themes of the novel EXCEPT ________. A.friendship B.spreading knowledge C.finding wealth D.love 8.The underlined word “them” in the last paragraph refers to “________”. A.passersby B.Lorina's newfound friends C.homeless children D.the black Ⅲ.书面表达 假定你是李华。 你市于上周举行了一次画展, 请你写一封电子邮件向你的美国朋友 Jack 介绍这次画展并谈谈你的参观感受,内容要点如下: 1.展品种类繁多,涵盖古今中外; 2.大师巨作云集,风格迥异,如达· 芬奇的写实画、毕加索的抽象画、齐白石的国画等; 3.走进画廊,仿佛置身于一个白色的贝壳内; 4.票价不菲,但非常值得参观。 注意:1. 要点已给出,可适当添加细节; 2.词数 100 左右,邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dear Jack, I went to see an art exhibition in our city last week. It was fantastic! Wish you could come and have a look. Yours, Li Hua Period Four Ⅰ.1. On behalf of; express our warm welcome 2. As we all know; can we learn 3. causing serious harm to 4. with the parking place 5. Also 6. In short 7. As a member of the society 8. To bring as many angellike smiles as possible Writing

9. not only; but also

10. All in all

Ⅱ.A 【文章大意】 本文是一篇说明文,介绍了“莫扎特效应”。“莫扎特效应”这个术语 出现在 1991 年,当时很多人都相信听莫扎特的音乐会让人更聪明,但是许多专家的研究表 明这种影响只是短暂性的,并不能真正让人们更加聪明。 1.D 细节理解题。根据第一段中“?but when it comes to scientific evidence that it can make you more clever, the picture is more mixed.”可知,没有什么科学证据来支持莫扎特效 应,故选 D。 2.B 推理判断题。由第三段中“The idea took off, with thousands of parents playing Mozart to their children?”可知,很多父母给孩子听莫扎特的音乐,由此判断这种想法被很 多人接受而迅速流行。故选 B。 3.C 推理判断题。根据文章第四段中“More research was carried out but an analysis of sixteen different studies confirmed that listening to music does lead to a temporary improvement in the ability to handle shapes mentally, but the benefits are shortlived and it doesn't make us more intelligent.”可知,作者对莫扎特效应是持怀疑态度的,故选 C。 4.A 主旨大意题。文章主要介绍了莫扎特效应的真实性,尽管很多人都相信听莫扎 特的音乐会让人更聪明, 但是研究表明这种影响只是短暂性的, 并不能真正让人们更加聪明, 所以“Listening to Mozart, necessary?” 是贴切的标题。故选 A。 B 【文章大意】 本文通过小说《孤儿船》向人们讲述了友谊、爱和寻找财富的主题。 5.C 推理判断题。根据第一段中的“?the only other medical programme in the world also happens to be on another planet. Thus,in order to become a doctor,Jake packs his suitcase and jumps on board the passenger ship Atlanta to go to Mars!”可知,火星有仅有的医疗课程, 为了实现自己当医生的梦想,Jake 收拾行李登上了去火星的船。选 C。 6. A 推理判断题。 根据第二段中的“When Jake and his cousin Lorina Murphy journey to Mars Station in search of educational opportunities , they never guess they will turn into lifesavers.”可知,Jake 和 Lorina 没想到自己会成为挽救别人生命的人。选 A。 7.B 细节理解题。根据第三段中的“In this novel,there are different themes. While fighting the cruel people who sell the ‘street kids’ of Mars Station,the colourful characters of The Orphan Ship also manage to fall in love,find wealth,and form lasting friendships.”可知, 小说涉及的主题有友谊、爱、寻找财富,但不包括 B,故选 B。 8.C 代词指代题。根据最后一段得知,无家可归的孩子被对待的方式令人震惊,然 而幸运的是 Lorina 和 Orphan Ship 的船员照顾无家可归的孩子们, 给他们提供返回地球的安 全通道,因此画线词是指“无家可归的孩子们”。选 C。 Ⅲ.Dear_Jack, I_went_to_see_an_art_exhibition_in_our_city_last_week._It_was_fantastic! The exhibition displayed a variety of art collections at home and abroad, ranging from ancient times to modern times. And there were all kinds of masterpieces, which were different in style. I appreciated Da Vinci's realistic paintings while Picasso's paintings were so abstract that I found them difficult to understand. Also, there were Qi Baishi's Chinese paintings, which gave me great pleasure and relaxation. When I walked into the gallery, I felt as if I were inside a white seashell. Though the admission price was high, I think the exhibition was well worth a visit. Wish_you_could_come_and_have_a_look. Yours, Li_Hua


相关文章:
...必修5练习册:Unit 3 Period Three Grammar
【学练考】2015-2016学年高二人教版英语必修5练习册:Unit 3 Period Three Grammar_高中教育_教育专区。Period Three Grammar Ⅰ.句型转换 1.As he is encouraged...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:综...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:综合能力测评4_高中教育_教育专区。综合能力测评() Unit 4 本套试卷分为第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非...
...英语(人教版,必修5)课时作业:Unit 4 Period Four
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修5)课时作业:Unit 4 Period Four_英语_高中教育_教育专区。Period Four Grammar & Writing Ⅰ.单项填空...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:单...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:单元小测1_高中教育_教育...A:Excuse me, sir, but I'm writing a report on what people prefer to ...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:模...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:模块终结测评_高中教育_...listening, reading and writing skills and are offered at the following levels...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:单...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:单元小测2_高中教育_教育专区。单元小测(二) Ⅰ.在句中空白处填入适当的内容(1 个单词) 或括号内单词的...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:单...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:单元小测5_高中教育_教育...从第二段的“Its long period as a county government seat has left Pingyao...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:单...
【学练考】2015-2016学年高一人教版英语必修4练习册:单元小测3_高中教育_教育...Four other girls did the same, and two of them stopped playing football ...
【学练考】2015-2016学年高二人教版物理选修3-2练习册:...
【学练考】2015-2016学年高二人教版物理选修3-2练习册:单元测评2_高中教育_...通过输电线的电流 I′ = A=5 11 4 A,所以升压变压器的输入功率为 P=I′...
...英语(人教版,必修三)课时作业:Unit 4Period Four
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修三)课时作业:Unit 4Period Four_英语_高中教育_教育专区。Period Four Grammar & Writing Ⅰ.用适当的...
更多相关标签: