当前位置:首页 >> 高二英语 >>

高二英语阅读回答问题竞赛试题


2012 年新宁崀山实验学校 年新宁崀山实验学校 高二英语阅读回答问题竞赛试题

姓名: 姓名:

班级: 班级:

得分: 得分:

阅读文章,按要求回答问题(每题 4 分,总分 100 分)。 阅读文章,按要求回答问题( A town.One Mrs Keller had a big family.Her husband had a factory in the town.One of her sons was a lawyer and the other two were drivers.And her two daughters daughters worked in the post office.The old woman stayed at home and could do all housework and wouldn`t employ anybody. One evening, the telephone rang while the old woman was preparing supper.She went to answer it.She was told that one of her sons died in a traffic accident.She heard this and fell in a faint.When she came back to life, she was in hospital.And she needed to be helped after that. Several months later she was told on the telephone her daughter died woman while she was being operated on.The old woman was so sad that she had to be in hospital again.From then on she was afraid to answer any telephones and sometimes she was afraid hear the bell.Of course it brought them some trouble and some important business was held up.So her husband advised her to see a psychiatrist.The man examined her carefully and then see asked her some questions.

“You will soon be all right if you follow my advice, Mrs Keller” Keller” said the psychiatrist. The old woman took the medicine the doctor gave on time and tried to forget her dead son and daughter.And two months later she went to see the psychiatrist again. “You have saved me, Doctor, ”the old woman said, as soon as she saw him. ?” “Are you afraid to answer the telephone now ?” “No,”answered Keller. No,” “I dare answer it whether it rings or not ” 1.How many people are there in Mrs Keller’s family?(one word). Keller’ ——————————————————————————————— 2.According Keller 2.According to the passage,why could Mrs Keller do all housework? ———————————————————————————————— 3.Why 3.Why did the old man fall in a faint? ———————————————————————————————— —————————————————————————————————— 4.What Keller 4.What was Mrs Keller doing when she was told on the telephone her daughter died? ———————————————————————————————— 5.What made the old woman not answer the telephone? 5.What ————————————————————————————————

B

Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their family members, especially their parents, don't know them as well as their friends do. In large families, sisters it is quite often for brothers and sisters to fight with each other and then they can only go to their friends for advice. It is very important for teenagers to have one good friend or many friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking among themselves themselves on the phone. This communication is very important in children's growing up, because friends can discuss something. These things are difficult to say to their family members. However, parents often try to choose friends for their children. Some parents may even stop their children from meeting their good friends. choice” The question of “choice” is an interesting one. Have you ever thought of the following questions? your Who chooses your friends? Do you choose your friends or your friends choose you? Have you got a good friend your parents don't like? 6.Who did know them better than their parents in many teenagers’ teenagers’mind? —————————————————————————————— people 7.Who is the most important people in their lives to many teenagers? ———————————————————————————————— 8.Is childen’ 8.Is the communication during friends very important in childen’s growing up? Why? ———————————————————————————————— 9. According to the passage,who does often try to choose friends for many
teenagers?

————————————————————————————————

communication? 10. When teenagers stay alone,what is the usual way of communication? ———————————————————————————————— C
?? Holly had never traveled more than 100 miles from her home in Oklahoma

when she applied to be a foreign exchange student to Brazil. Her hands were shaking when she came home one day to find an envelope bearing the return address of the exchange program. She had been accepted as an exchange student to Brazil. Holly was excited and a little nervous to know that she was going to spend a whole year in another country. Holly didn't speak Portuguese. She didn't even know anyone who had ever been to Brazil.Fortunately, she had two months to get ready. Brazil.Fortunately, ?? Gabriel looked out of the airplane window and couldn't believe he was on his way to the United States from his native Argentina. Gabriel was an only child, but he was going to live with an American family that had six children. Gabriel would be living on a farm where sheep and cattle were raised and everyone knew how to ride a horse. He had already studied English for several years. ?? Every year, thousands of students all over the world take part in student exchange programs such as AFS Intercultural Programs, Rotary Programs, promoting(促 Youth Exchange and Youth for Understanding. With the aim of promoting(促 non进)understanding among people all over the world, these non-profit programs offer students a chance to study and live in another country for a certain period of time. Students ?? Students who have studied abroad report that being an exchange student is an extremely helpful experience. Living in another country, country, staying with a family and attending school means a good chance to 1ealxl about the country and the culture in ways that can never be experienced never as a tourist. Learning another language is an extra benefit. Many former benefit. exchange students never lose their love of traveling. They go on to look for chances to travel throughout their lives. exchange student? 11.Why was Holly nervous about being an exchange student? —————————————————————————————————— ——————————————————————————————————

similar? 12. How are Holly's and Gabriel'S experiences similar? —————————————————————————————————— —————————————————————————————————— word“benefit” 13. What means the underlined word“benefit”in the last paragraph in Chinese? —————————————————————————————————— 14.How 14.How long had Holly to get ready? —————————————————————————————————— with? 15.Who was Gabriel going to live with? 5.Who —————————————————————————————————— D onThe Internet has opened up a whole new on-line world for us to meet, chat face-toand go where we've never been before. But just as in face-to-face behavior communication, there are some rules of behavior that should be followed when online. ?? The basic rule is simple: treat others in the same way you would want to be treated. Imagine how you'd feel if you were in the other person's shoes. For anything you are about to send: ask yourself, “Would I say this to the person's face ?” If the answer is no, rewrite and reread. ?” Repeat the process till you feel sure that you'd feel comfortable saying the words to the person's face. ?? If someone in the chat room is rude to you, your instinct is to fire back in the same manner. But try not to do so. You should either ignore the person, or use your chat software to block their messages. If it was caused by a disagreement with another member, try not to fix the situation by politely discussing it. Remember to respect the beliefs and opinions the of others in the chat room. ?? If you do decide to tell someone in the chat room about a mistake, point it out politely. At the same time, if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended.

?? It is not polite ________________ such as their age, sex, and marital status. Unless you know the person very well, and you are both comfortable with sharing personal information, don't ask such questions. ?? 16. What's the best title of the passage? (within 10 words) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------17. ?? 17. Why should we ask ourselves “Would I say this to the person's face?” face?” when we are to send a message online ? (within 20 words) ?? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------18.Please ?? 18.Please fill in the blank in the last paragraph to complete the sentence. (within 10 words) -------------------------------------------------------------------19. is ?? 19. Which rule do you think is the best? why? (within 30 words) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------20. Translate ?? 20. Translate the underlined sentence in the first paragraph into Chinese. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------E 尼泊尔) Last year I went to Nepal (尼泊尔) for three months to work in a hospital. hospital. I think it's important to see as much of a country as you can, Nepal. can, but it is difficult to travel around Nepal. The hospital let days’holiday, me have a few days’holiday, so I decided to go into the jungle (丛 guide, Rai, me. 林) and I asked a Nepalese guide, Kamal Rai, to go with me. We started our trip at six in the morning with two elephants carrying equipment. hot, Kamal trouses our equipment. It was hot, but Kamal made me wear shoes and trouses

snakes. to protect me from snakes.① In the jungle there was a lot of wildlife, find cats, tigers. wildlife, but we were trying to find big cats, especially tigers. elephants’ better, We climbed onto the elephants’ backs to see better, but it is unusul unusul to find tigers in the afternoon because they sleep in the day time. time. Then, distance, tiger, Then, in the distance, we saw a tiger, and Kamal told me to be quiet. moved deer. very quiet. We moved nearer and found a dead deer. This was the tigers lunch! frightened. tigers? lunch! I started to feel very frightened. it. sudWe heard the tiger a second before we saw it. It jumped out sudenly, long. enly, five hundred kilos plus and four meters long. It grabbed (咬 teeth th, 成功) 住) Kamal's leg between its teeth, but I succeeded (成功) in away. pulling Kamal away.② One of our elephants ran at the tiger and made grass, it go back into the grass, so we quickly escaped to let the tiger lunch. sleep. eat its lunch. That night it was impossible to sleep. 21. What made the writer suddenly start to feel very frightened? ---------------------------------------------------------------22. What was unusual about the tiger? ---------------------------------------------------------------23.How last year? 23.How long did I go to Nepal to work in a hospital last year? ---------------------------------------------------------------24.why Kamal trouses 24.why did Kamal make the writer wear shoes and trouses? ---------------------------------------------------------------25.Why unusul afternoon? 25.Why is it unusul to find tigers in the afternoon? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012 年新宁崀山实验学校 高二英语阅读回答问题竞赛试题答题卡 高二英语阅读回答问题竞赛试题答题卡

姓名: 姓名:

班级: 班级:

得分: 得分:

1.————————————————————————————————— 1.————————————————————————————————— 2.————————————————————————————————— 2.————————————————————————————————— 3.————————————————————————————————— 3.————————————————————————————————— —————————————————————————————————— 4.————————————————————————————————— 5.————————————————————————————————— 5.————————————————————————————————— 6.————————————————————————————————— 6.————————————————————————————————— 7.————————————————————————————————— 7.————————————————————————————————— 8.——— ————————————————————————————————— 8.————————————————————————————————— 9.————————————————————————————————— 9.————————————————————————————————— 10.———————————————————————————————— 10.———————————————————————————————— 11.———————————————————————————————— 11. ———————————————————————————————— —————————————————————————————————— 12.———————————————————————————————— 12. ———————————————————————————————— —————————————————————————————————— 13.—————————— ———————————————————————————————— 13.———————————————————————————————— 14.———————————————————————————————— 14.———————————————————————————————— 15.———————————————————————————————— 15.———————————————————————————————— 16.———————————————————————————————— 16.———————————————————————————————— 17.———————————————————————————————— 17. ———————————————————————————————— —————————————————————————————————— 18.———————————————————————————————— 18.———————————————————————————————— 19.———————————————— ———————————————————————————————— 19. ———————————————— ———————————————— —————————————————————————————————— —————————————————————————————————— 20. 20.———————————————————————————————— —————————————————————————————————— 21.———————————————————————————————— 21.———————————————————————————————— 22.———————————————————————————————— 22.———————————————————————————————— 23.———————————————————————————————— 23.———————————————————————————————— 24.———————————————————————————————— 24.———————————————————————————————— 25.———————————————————————————————— 25. ———————————————————————————————— ——————————————————————————————————

根据文章内容,选择正确答案: 1. The writer of the passage must be____ . A. a Nepalese doctor B. a foreign tourist C. a Nepalese traveler D. a foreign doctor 2. What made the writer suddenly start to feel very frightened? A. He heard the noise of the tiger. B. He saw the tiger in the distance. C. He realized that they were in danger. D. He knew that the tiger was in danger. 3. What was unusual about the tiger? A. It hunted a deer on a hot afternoon. B. It was 500 kilos plus and four meters long. C. It was afraid of an elephant. D. It almost killed the Nepalese guide. 难句注释 ① It was hot, but Kamal made me wear shoes and trousers to protect me from snakes. 尽管天很热,但 Kamal 却让我穿上了长裤和鞋以保护自己不受蛇的伤害。 Total words:253 Reading time: Reading speed: ② It grabbed Kamal?s leg between its teeth, but I succeeded in pulling Kamal away. 它紧紧咬住 Kamal 的腿,可我还是成功地将 Kamal 拉走了。

41-43 ACD 47-50 ACDA

1. Rules of Internet Communication

?? 2. Because we should treat others in the same way we would want to be treated.

?? 3. to ask others personal questions.

?? 4. I think the basic rule is the best. In real life, we usually want others to be good to be good to us, but we seldom consider our own behavior.( There are various answers)

?? 5. 但是,就像面对面交流一样,网上交流也当遵循一些行为规则。

14.Mrs Keller could do all housework because ______.

A.she had no money to employ a helper. B.she was strong enough to do all at home C.she didn`t believe anybody D.only she was free at home 15.The old woman fell in a faint because _____ A.she went to answer the telephone. B.she was very ill that evening C.she walked in the room carelessly D.she heard the news about her son`s death. 16.After she came out of hospital, Mrs Keller wasn`t ___as before. A.strong B.able C.clever D.sad 17.___made the old woman not answer the telephone. A.The doctor`s advice B.Her husband`s suggestion C.Her poor health D.The two pieces of bad news

答案及试题解析 14.推理题。 第一段最后一句, Mrs Keller 在家里做所有的家务, 并且不雇佣人, 住院后,

做什么事情就需要人帮助,由此推断她很强壮。她丈夫有一家工厂,故不是没钱雇佣人,而

是她自己能做家务。答案:B 15.细节题。第二段中,Mrs Keller 接到电话,知道她儿子死了,她就晕倒了。答案: D.

16.细节题。第二段中,根据此句:She heard this and fell in a faint.When she came back to life, she was in hospital.And she needed to be helped after that。 这句告诉我们她健康状况不如以

前。故此选:A. 17.细节题。 Mrs Keller 连续两次在接电话时受到打击,都是关于子女死亡的电话,所 以不敢再接电话。故选:D

41. Many teenagers think their _________ know them better than their parents do.

A. friends

B. teachers

C. brothers and sisters

D. classmates

42. When teenagers stay alone, the usual way of communication is to _________.

A. go to their friends

B. talk with their parents

C. talk with their friends on the phone

D. have a discussion with their family

43. Which of the following sentences is TRUE?

A. Teenagers can only go to their friends for help.

B. Parents should like everything their children enjoy.

C. In all families, children can choose everything they like. D. Parents should try their best to understand their children better.

47. Holly was nervous about being an exchange student because she ____.

?? A. had to study abroad for a whole year

?? B. was afraid of meeting strange people

?? C. couldn't speak English

?? D. didn't know Gabriel

?? 48. How are Holly's and Gabriel'S experiences similar?

?? A. They both knew the language in the country they were going to.

?? B. They would both live with the local family.

?? C. They were both excited about the trip abroad.

?? D. They both enjoyed country life in the US.

?? 49. The underlined word“benefit”in the last paragraph most probably means ____.

?? A. interest ???? B. event ???? C. activity ???? D. advantage

?? 50. The author wrote the passage to ____.

?? A. tell us about student exchange programs

?? B. show us the exciting life of some exchange students

?? C. tell us what kind of student can join the exchange program ?? D. show us how to take part in the student exchange programs


赞助商链接
相关文章:
高中英语阅读训练习题及答案
高中英语阅读训练习题及答案_英语_高中教育_教育专区...医生之间相互竞争,而不是让他们进行竞赛,看谁的医术...答案:A。细节理解题。解析: 见第二段“With ...
高中生英语能力竞赛 精选试题 含答案
高中英语能力竞赛 精选试题答案_英语_高中教育_教育专区。精选的高中生 ...B) 阅读下列短文,然后回答问题、完成句子或表格。(答案写在答题纸上) B I ...
高二英语竞赛试题
高二英语竞赛试题 - A 班,宏志班专题十二 (试题总分 59 分,建议用时 55 分钟) A You won’t need a passport to travel back in time ...
高二英语阅读回答问题竞赛试题
2012 年新宁崀山实验学校 年新宁崀山实验学校 高二英语阅读回答问题竞赛试题 姓名: 姓名: 班级: 班级: 得分: 得分: 阅读文章,按要求回答问题(每题 4 分,总分 ...
高中英语课外阅读竞赛题及答案
高中英语课外阅读竞赛题答案_学科竞赛_高中教育_教育专区。Choices for after-class reading (1-10 英美文化 11-17 雾都孤儿 18-23 简爱 24-30 呼啸山庄 31...
高二英语竞赛试题
高二英语竞赛试题_英语_高中教育_教育专区。土桥中学高二英语竞赛试题第一部分: 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分...
全国中学生英语能力竞赛试题(高二)
全国中学生英语能力竞赛试题(高二)_英语_高中教育_教育专区。全国中学生英语能力...B)非选择题:阅读下列短文,然后回答问题或完成句子。 (答案写在答题纸 上) 22...
高一英语竞赛试题
高一英语竞赛试题_英语_高中教育_教育专区。高一英语竞赛试题 Ⅰ 语言知识及应用...阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡...
...英语能力竞赛高三决赛试题+高三答案+高二答案_图文
2013年全国中学生英语能力竞赛高三决赛试题+高三答案+高二答案_学科竞赛_高中教育_...(阅读下列短文,每篇短文后设有若干问题,请 根据短文后的要求回答问题) (56-58...
全国中学生高二英语能力竞赛初赛试题_图文
全国中学生高二英语能力竞赛初赛试题_高二英语_英语_高中教育_教育专区。亿库教育...阅读下面短文, 从 A、 B、 C、 D 四个选项中, 选出能回答所提问题的最佳...
更多相关标签: