当前位置:首页 >> 高中教育 >>

江西省南昌三中2016届高三第二次(10月)月考英语试题


南昌三中 2015—2016 学年度上学期第二次月考 高三英语试卷
命题:邓梦斯 审题:吴平
第Ⅰ卷(共 105 分)

第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听

完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有 关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Why can’t the woman go to the party? A. Because she doesn't want to. B. Because she has to work. C. Because she wants to eat in a restaurant. 2. What's the relationship between the two speakers? A. Teacher and student. B. Waiter and customer. C. Patient and doctor. 3. What time is it? A. 8:45. B.8:15. . C.9:15. 4. What does the man want to learn? A. Russian. B. Spanish. C. English. ; 5. What does the man believe? A. There must be many thieves around. B. He was wrong to have placed his wallet on the desk. C. His wallet was stolen during the past hour. 第二节(共 15 小题; 每小 1 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间 阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各个小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话 或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. What does the man suggest? A. Going to a park. B. Going for a swim. C. Helping work in the park. 7. When and where are they going to meet? A. After 2 o' clock at the gate of the park. B. Exactly at 2 o'clock at the woman's home. C. Before 2 o'clock at the man's home. 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 8. Where did Sue spend the nights in the country? A. In a farm house. B. In the open air. C. At a hotel. 9. What was the weather like in the country? A. It snowed a lot. B. It rained nearly every day. C. There was a lot of sunshine. 10. What did Sue think of the people in the country?

A. They were tall. B. They were strange. C. They were friendly. 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 11. Where did the teacher talk with Jack? A. At home. B. Outside school. C. In the classroom. 12. What was Mrs. Smith going to do? A. Visit Jack's father. B. Make a phone call to Jack's father. C. She didn't know what to do. 13. When did the teacher see Jack's parents? A. Yesterday. B. Half a year ago. C. The day before yesterday. 听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题 14. What are they talking about at first? A. An exam. B. The man's English. C. A football match. 15. What do we learn from the dialogue? A. The woman is very good at English. B. The woman likes football better than the man. C. The man didn't do well in the exam. 16. What do we know about the man? A. He isn't so good at football as at English. B. He is interested in football. C. He doesn't like to watch TV. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题 17. What did Lincoln's father do? A. Teacher. B. Worker. C. Farmer. 18. Why couldn't Lincoln go to school? A. His family was too poor. B. He wanted to teach himself. C. There was no school near his home. 19. How did little Lincoln feel most of the time on the farm? A. Happy. B. Unhappy. C. Angry. 20. How long did Mrs. Lincoln make a trip to town? A. A whole day. B. A quarter of a day. C. Three days.

第二部分:阅读理解 (共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文 ,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中 ,选出最 佳选项 ,并在题卡上将该项涂黑。 A Homestay provides English language students with the opportunity to speak English outside the classroom and the experience of being part of a British home. What to Expect The host will provide accommodation and meals. Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week.You will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and mental health.

Accommodation Zones Homestays are located in London mainly in Zones 2, 3 and 4 of the transport system. Most hosts do not live in the town centre as much of central London is commercial and not residential . Zones 3 and 4 often offer larger accommodation in a less crowded area. It is very convenient to travel in London by Underground. Meal Plans Available ? Continental Breakfast ? Breakfast and Dinner ? Breakfast, Packed Lunch and Dinner It's important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast. Your accommodation includes Continental Breakfast which normally consists of fruit juice, cereal, bread and tea or coffee. Cheese, fruit and cold meat are not normally part of a Continental Breakfast in England. Dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by dessert, fruit and coffee. Friends If you wish to invite a friend over to visit, you must first ask your host's permission. You have no right to entertain friends in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy. SelfCatering Accommodation in Private Homes Accommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room.This kind of accommodation offers an independent lifestyle and is more suitable for the longstay student. However, it does not provide the same family atmosphere as an ordinary homestay and may not benefit those who need to practise English at home quite as much. 21.The passage is probably written for ________. A.foreigners hoping to build British culture B.hosts willing to receive foreign students C.English learners applying to live in English homes D.travellers planning to visit families in London 22.Which of the following will the host provide? A.Medical care. B.Room cleaning. C.Physical training. D.Free transport. 23.What can be inferred from Paragraph 3? A.The business centre of London is probably in Zone 1. B.Zone 4 is more crowded than Zone 2. C.Hosts dislike travelling to the city centre. D.Accommodation in the city centre is not provided. 24.Why do some people choose selfcatering accommodation? A . To enrich their knowledge of English. B . To experience a warmer family atmosphere. C.To enjoy much more freedom. D.To entertain friends as they like. B In the fall of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell. My grandma, an amazing woman, graduated from college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait. Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopted and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic—and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No.3. In 2003, I gave birth to another boy. You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8! Our

home was a complete zoo—a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college fulltime. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant taking as few as one class each semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, but I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives. In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree! I am not special, just single-minded. It always struck me that when you're looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when you're in the midst of it, it just seems normal. Everything you want won't arrive in your life on one day. It's a process. Remember: little steps add up to big dreams. 25.Why did the author quit school in her second year of college? A.She suffered from a serious illness. B.She decided to look after her grandma. C. She wanted to study by herself. D.She fell in love and got married. 26.What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5? A.She wanted to remain a fulltime housewife. B.She was too confused to make a correct choice. C.She was busy yet happy with her family life. D.She ignored her guilty feeling for her sons. 27.What does the author mostly want to tell us in the last paragraph? A.Every coin has two sides. B.Well begun, half done. C.Failure is the mother of success. D.Little by little, one goes far. 28.Which of the following can best describe the author? A.Ambitious and sensitive. B.Innocent and singleminded. C.Caring and determined. D.Honest and responsible. C In business, there's a speed difference: It's the difference between how important a firm's leaders say speed is to their competitive strategy and how fast the company actually moves. The difference is important regardless of industry and company size. Companies fearful of losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed. In our study of 343 businesses, the companies that chose to go, go, go to try to gain_an_edge ended up with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to make sure they were on the right track. What's more, the firms that “slowed down to speed up” improved their top and bottom lines, averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-year period. How did they dis-obey the laws of business physics, taking more time than competitors yet performing better? They thought differently about what “slower” and “faster” mean. Firms sometimes fail to understand the difference between operational speed (moving quickly) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value). Simply increasing the speed of production, for example, may be one way to try to reduce the speed difference. But that often leads to reduced value over time, in the form of lower quality products and services. In our study, higher performing companies with strategic speed always made changes

when necessary. They became more open to ideas and discussion. They encouraged new ways of thinking. And they allowed time to look back and learn. By contrast, performance suffered at firms that moved fast all the time, paid too much attention to improving efficiency, stuck to tested methods, didn't develop team spirit among their employees, and had little time thinking about changes. Strategic speed serves as a kind of leadership. Teams that regularly take time to get things right, rather than plough ahead full bore, are more successful in meeting their business goals. That kind of strategy must come from the top. 29.What does the underlined part “gain an edge” in Paragraph 2 mean? A.Reach the limit. B.Set a goal. C.Increase the speed. D.Get an advantage. 30.What can we learn from the text? A.Firms guided by strategic speed take time to make necessary changes. B.Firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit. C.How fast a firm moves depends on how big it is. D.How competitive a firm is depends on what it produces. 31.Which could be the best title for the text? A.Reduce time? Move faster. B.Need speed? Slow down. C.Improve quality? Serve better. D.Deliver value? Plough ahead. D Since the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Braincomputer interface (BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines. Recently, two researchers, Jose Millan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic School in Lausanne, Switzerland, demonstrated a small robotic wheelchair directed by a person's thoughts. In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts. “Our brain has billions of nerve cells. These send signals through the spinal cord (脊髓) to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles. ” Tavella says. “Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.” The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp (头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain. Prof. Millan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this wheelchair.” He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time.

32.BCI is a technology that can ________. A. help the disabled to recover B. control a person's thoughts C. help to update computer systems D. link the human brain with computers 33.How did Tavella operate the wheelchair in the laboratory? A. By moving his hand. B. By using his mind. C. By controlling his muscles. D. By talking to the machine. 34.Which of the following shows the path of the signals described in Paragraph 5? A. scalp→cap→computer→wheelchair B. cap→computer→scalp→wheelchair C. scalp→computer→cap→wheelchair D. computer→cap→scalp→wheelchair 35.Which of the following would be the best title for the text? A. BCI Could Mean More Freedom for the Disabled B. Robotic Vehicles Could Help to Cure Brain Injuries C. Switzerland, the BCI Research Center D. New Findings About How the Human Brain Works 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两 项为多余选项。 A great life doesn't happen by accident. It is the result of allocating( 分配) your time, energy, thoughts, and hard work towards what you want your life to be. Stop setting yourself up for stress and failure, and start setting up your life to support success and ease. It is the result of using what you get in a creative and thoughtful way, instead of just what comes next.36.______________ S—Simplify. A great life is the result of simplifying your life. People often misinterpret what simplify means. It's not a way to remove work from your life. 37.____________ In order to create a great life, you will have to make room for it in yours first. E—Effort. A great life is the result of your best effort. Creating it requires that you make some adjustments. It may mean re-evaluating how you spend your time, or choosing to spend your money in a different way. Life will reward your best effort. C—Create priorities (首要事情) . A great life is the result of creating priorities. It's easy to spend your days just responding to the next thing that gets your attention, instead of intentionally using the time, energy and money you have in a way that's important to you. 38._____________ R—Remove distractions (分心). A great life is the result of removing distractions. 39.______________ Removing distractions can be a difficult concept to many people, since they haven't really considered that there is another way to live. Find ways to free up your mental energy for things that are more important to you. T—Thoughts. 40.____________ Your belief in the outcome will directly determine how successful you are. Motivated people have specific goals and look for ways to achieve them. Believing there is a solution to the same old problems you encounter year after year is vitally important to creating a life that you love. A. A great life is the result of controlling your mind so that you accept and allow for the possibility that it actually can happen to you! B. A great life is the result of having reserves—reserves of things, time, space, energy

and money. C. Focus on removing the obstacles that get in the way of you making sure you are honoring your priorities. D. Today, right now, is the right day to start to take a step in the direction of your heart’s desires. E. When you focus on simplifying your life, you free up energy and time for the work that you enjoy and the purpose for which you are here. F. Now please use “secrets” to fit your own needs and style, and start creating your own great life today. G. Up to 75% of your mental energy can be tied up in things that stop you concentrating.

第三部分:英语知识运用(共三节;满分50分) 第一节:完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C 和 D) 中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Last Christmas while staying with my parents, I 41 across some old love letters that my parents wrote to each other. These letters were all piled up in a basket, dirty and 42 with dust. De ciding to read and sort them, I asked them if I could take the letters back to my Illinois home. They 43 . As I carefully opened each letter, 44 of them fragile with age, I discovered a new page 45 unknown to me in this private chapter of my parents' lives. My father used to 46 in the army. So his letters were full of frontline 47 of the things about the war. Each of my mother's letters was marked with her 1944 dark red lipstick kiss. I was 48 to these letters like a magnet(磁铁). Just six weeks after our Christmas visit, Daddy became very 49 and was hospitalized. This time, he was fighting a 50 kind of war. As I sat by his bedside, we discussed the 51 . He told me how much receiving those lipstick-kissed letters had 52 to him when he had been so far from home. It so happened that the next day would be February 14. From the 53 letters I chose the card my father had sent Mother in 1944 and brought it to my father’s bedside. At his bedside, I joked with him, saying 54 , "Today is Valentine's Day, don’t you want to send Mother a present?" He became more 55 when I handed him the old 56 . He carefully opened it and took out the card, and when he 57 it, his eyes were filled with tears. My father, in a 58 tight with emotion read the loving message he'd sent to my mother fifty-six years 59 . And this time, he could read it to her in 60 . 41. A. drew B. hit C. came D. fell 42. A. hidden B. filled C. buried D. covered 43. A. refused B. agreed C. shocked D. smiled 44. A. both B. none C. all D. neither 45. A. previously B. usually C. recently D. occasionally 46. A. serve B. study C. work D. report 47. A. introductions B. documents C. accounts D. occupations 48. A. devoted B. drawn C. thrown D. addicted 49. A. sad B. ill C. dangerous D. dead 50. A. different B. traditional C. typical D. fami liar 51. A. letters B. illnesses C. wars D. hospitals 52. A. planned B. intended C. meant D. said

53. A. divided 54. A. softly 55. A.fantastic 56. A. card 57. A. recognized 58. A. sound 59. A. later 60. A. danger

B. updated B. angrily B. enthusiastic B. lipstick B. wrote B. voice B. early B. private

C. separated C. sadly C. curious C. basket C. found C. whisper C. ago C. person

D. sorted D. loudly D. positive D. envelope D. missed D. noise D. ahead D. peace

第 II 卷(共 50 分) 第二节:单项选择 (共 10 小题,每小题 05 分,共 5 分) 61. On Monday mornings it usually ________ me an hour to drive to work although the actual distance is only 20 miles. A.takes B.is taking C.took D.will take 62. She feels relaxed and even begins to sing because of the distance ________ covered. A. three fifth; were B. three fifth; was C. three fifths; have been D. three fifths; has been 63. _____ people were killed and injured in the earthquake, ______ whom reached several million. A. A number of, the number of B. The number of, a number of C. A great deal of, the number of D. A great many, a number of 64. Some students have trouble _____ grammar while others have difficulty______ new words. A. in; remember B. for; to remember C. on; remembering D. with; remembering 65. The manager of the factory told us that very little ______ was made of the waste material in the past. A. cost B. value C. use D. matter 66. In the reading room , we found her _______ at a desk, with her attention ______ on a book. A. sitting; fixing B. to sit; fixed C. seating; fixing D. seated; fixed 67. The foreign teacher _______ was a friend of mine. A. you just talked B. whom you just talked to C. who you just talked to him D. which you just talked to 68. It will make ____big difference whether the opening ceremony becomes _____success or not. A./;/ B.a;a C.a;the D.a;/ 69. He didn't make ________clear when and where the meeting would be held. A.this B.that C.it D.these 70. Only _______ as an interpreter _______ how important it was to learn English well. A. when did I work; I realized B. when did I work; did I realize C. when I worked; did I realize D. when I worked; I realized 第 II 卷(共 45 分) 第三节:语法填空 (共 10 小题,每小题 1 分,共 10 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(一个单词)或括号内单词的正确形式。 71. Crying marriage? 1) (surprise), isn't it? Actually, the custom of crying marriage existed a long time ago in many areas of Southwest China's Sichuan Province, and 2) (remain) in fashion 3) the end of the Qing Dynasty. Though not so popular as before, the custom is still observed by people in many places, especially Tujia people, who view it as a 4)___________ (necessary) to marriage procedure.

It is very much 5) same in different places of the province.According to elderly people, every bride had to cry at the wedding. 6) , the bride's neighbors would look down upon 7) as a poorly cultivated girl and she would become the laughingstock of the village. In fact, there were cases 8) which the bride was beaten by her mother for not crying at the wedding ceremony. In a word, crying at wedding is a 9) (mean) by custom to set off the happiness of the wedding through falsely sorrowful words. However, in the 10) (arrange) marriages of the old days of China, there were indeed quite a lot of brides who cried over their unsatisfactory marriage and even their miserable life. 第四部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错 (共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中 共有 10 处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修 改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均限一词。 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 72. I was collecting pennies for coworker. One of his twin daughter had been diagnosed with cancer and had an operation. One day, I was in our local store buy some items, and the clerk asked me if I had the right change. I said no and explained why I had been putting my change in a jar for a coworker. The manager, whom was standing nearby, turned around and asked, “What did you say?” I explained to the story again, and he reaches into his pocket. He took out all the change he had and generously offered it with me to put in his jar. How wonderfully it is that a complete stranger can reach out to help someone that he has never even met! 第二节:书面表达(满分 25 分) 假定你是李华,广西某高中的一名高三学生.因为某种 原因无法参加本周日上午你 班外教 Mr Jackson 组织的户外郊游活动。请就下列要点用英语给 Mr.Jaekson 写一份请 假条。 要点:1.请假原因:昨天下午踢球扭伤了脚,医生建议你静养一段时间; 2.恳请准假; 3.表示感谢; 4.表达良好祝愿。 注意:1. 词数100左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.请假条的标题、开头和结尾已为你写好,不计入总词数; 4.参考词汇:郊游,outing。 A Sick Note Dear Mr. Jackson,

Yours, Li Hua

听力答案:BCBAC BABCC 阅读答案与解析 21.C 主旨大意题。由第一段第一句可知,Homestay 为学习英语的学生提供在课堂外 说英语的机会和成为英国家庭成员的体验。 再结合文章的内容可推知这篇文章不是为愿意接 受英国学生的主人写的, 也不是为那些希望建设英国文化的外国人以及计划参观伦敦家庭的 参观者写的。大概是为那些申请在英国人家中居住的英语学习者写的。 22.B 细节理解题。由第二段第二句可知 A 项的叙述符合题意。主人能够提供的东西 主要在第二段进行论述, 该段并没有告诉读者主人将为入住者提供医疗护理、 免费交通和身 体训练。 23.A 推理判断题。由第三段倒数第二句可知 Zone 3和 Zone 4不像 Zone 2那么拥挤, 由此排除 B 项;第二句只说明人们不喜欢居住在市中心,并没有说人们不去市中心,由此 排除 D 项;本段只是提到市中心拥挤,并没有说到居住在市中心的家庭不为学生提供食宿, 由此排除 C 项。 24.C 细节理解题。由最后一段第二句中的 This kind of accommodation offers an independent lifestyle 可知 SelfCatering Accommodation 能够为住宿者提供更多的自由,这与 C 项的叙述一致。A 项、B 项和 D 项的内容均没有在最后一段提及,故排除。 25.B 细节理解题。由第二段第三、四句可知,作者在大二时退学回家是为了生病的祖 母。其他三个选项均不是作者退学的理由。故选 B 项。 26.C 推理判断题。由第四、五段的叙述可知,作者在家里虽然忙碌,但她的确非常快 乐。 由第五段第一句中的 The hardest part was feeling guilty about...可知 D 项的叙述是错误的; 由第四段第四、五句可知,作者并没有放弃自己的梦想去当全职家庭主妇,排除 A 项;由 第四段倒数第二句中“I had only one choice:to find a way.”可知,作者对于这个选择是果断 的,并没有感到困惑,排除 B 项。 27.D 主旨大意题。最后一段的最后一句“Remember:little steps add up to big dreams.” 是该段的主题句,意思是:千里之行,始于足下。Failure is the mother of success.“失败是成 功之母。 ”; Little by little, one goes far.“千里之行, 始于足下。 ”; Every coin has two sides.“凡 事都有两面性。”;Well begun,half done.“好的开始是成功的一半。”故选 D 项。 28.C 推理判断题。由第二段作者在大二时退学回家照顾祖母可知,这表明作者是有爱 心的;由倒数第二段作者用了21年多的时间最终取得大学学位,这表明作者是有决心的。故 选 C 项。 29.D 词义猜测题。许多公司都想选择提速来获取优势,而不是达到极限或设定目标, 故 get an advantage 正确。 30.A 推理判断题。文章主要讲述了 strategic speed 的重要性,且在文中第四段第一句 也说明了这一点:运用策略速度的公司往往在必要时作出改变。故选 A 项。 31.B 主旨大意题。文章围绕 speed 展开,且区分了 operational speed 与 strategic speed,强调了后者的重要性,故 B 项正确。 32.D 细节理解题。根据第一段可知,自20世纪70年代以来,科学家一直寻找途径能将 人脑与电脑相连。BCI 技术能帮助残疾人向机器发送指令。故此处 D 项正确。而 A 项只是 部分正确,虽然能帮助残疾人,但却不能帮他们康复。

高三英语答案 CBAAC BCCBA

33.B 细节理解题。 根据第三段可知 Tavella 只是思考动他的左右手就能操作这个轮椅。 甚至当他观察这台机器时就能进行交流, 也能用他的思想指导机器人工作。 因此机器人是在 人脑的思想支配下进行工作的。故 B 项正确。 34.A 细节理解题。根据第五段可知,首先研究人员为用户设计一种特殊的帽子,它会 捕捉头皮发出的信号并将其传给电脑。 电脑将这些信号进行分析翻译, 给监控下的机器人轮 椅发出指令。 机器人轮椅装有两部摄像头能识别信号路径中的物体, 从而帮助电脑对人脑的 指令作出反应。故此处 A 项正确。 35.A 主旨大意题。 本文为科技说明文, 开篇点题。 介绍科学家研究的这项新技术 BCI, 对残疾人大有裨益。故正确答案为 A 项。 七选五 FECGA 完型填空 36—40 CDBCA 41—45 ACBBA 46—50 ACDAC 51—55 DABCC 单选:ADADC DBBCC 语法填空 1. Surprising 2. remained 3. until/till 4. necessity 5. the 6. Otherwise 7. her 8. in 9. means 10. arranged 短文改错 I was collecting pennies for(加 a 或 my)coworker. One of his twin(daughter --dau ghters)had been diagnosed with cancer and had an operation. One day, I was in our lo cal store(buy--buying)some items, and the clerk asked me if I had the right change. I said no and explained(why--that 或去掉 why)I had been putting my change in a jar for a coworker. The manager,(whom--who)was standing nearby, turned around and asked, “What did you say?” I explained(去掉 to)the story again, and he(reaches —reached) into his pocket. He took out all the change he had and generously offered it(with--to) me to put in(his--my)jar. How(wonderfully--wonderful)it is that a complete stranger can reach out to help someone that he has never even met! 【参考范文】One possible version: A Sick Note Dear Mr. Jackson, I’m very sorry to say that I will be unable to attend the outing you have organized for us on Sunday morning. I broke my foot yesterday afternoon while playing football with my classmates. The doctor advised me not to take any outdoor activity and stay in bed for some time till my foot recovers. It’s a great pity for me to miss such a good chance to spend time with you and my fellow classmates. I would be very thankful if you could give me your kind understanding. In the end, I hope the trip goes well and all of you have a lot fun. Yours, Li Hua


相关文章:
江西省南昌三中2016届高三第二次(10月)月考英语试题
江西省南昌三中2016届高三第二次(10月)月考英语试题_高中教育_教育专区。南昌...南昌三中 2015—2016 学年度上学期第二次月考 高三英语试卷命题:邓梦斯 审题:...
江西省南昌市第三中学2016届高三英语上学期第二次月考试题
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档江西省南昌市第三中学2016届高三英语上学期第二次月考试题_英语_高中教育_教育专区。南昌三中 2015—2016 学年度上学期第二次...
江西省南昌三中2016届高三第三次(11月)月考英语试题
江西省南昌三中2016届高三第次(11月)月考英语试题_英语_高中教育_教育专区。...第二节 七选五 (共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) Dear Seth, You’...
2016届江西省南昌三中高三第三次(11月)月考英语试题 word版
2016届江西省南昌三中高三第次(11月)月考英语试题 word版_高三英语_英语_...第二节 七选五 (共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) Dear Seth, You’...
[套卷]江西省南昌三中2014届高三10月第二次月考英语试题
江西省南昌三中 2014 届高三 10 月第二次月考英语试题第一部分 听力 (共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 ...
江西省南昌三中2016届高三英语第三次(11月)月考试题
江西省南昌三中2016届高三英语第次(11月)月考试题_英语_高中教育_教育专区。...第二节 七选五 (共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) Dear Seth, You’...
2016年高考(107)江西省南昌三中2016届高三第二次月考
2016 年高考(107)江西省南昌三中 2016 届高三第 二次月考 江西省南昌三中 2015—2016 学年度上学期高三第二次月考 语文试卷 第 I 卷 阅读题 甲 必考题 一...
2016届江西省南昌三中高三上学期第二次月考数学(文)试题 解析版
2016届江西省南昌三中高三上学期第二次月考数学(文)试题 解析版_高三数学_数学_高中教育_教育专区。2015-2016 学年江西省南昌三中高三(上)第二次月考数学试卷 ...
江西省南昌市第二中学2016届高三英语上学期第一次月考试题
江西省南昌市第二中学2016届高三英语上学期第一次月考试题_英语_高中教育_教育专区。南昌二中 2015—2016 学年度上学期第一次考试 高三英语试卷第一部分 听力 (...
更多相关标签:
江西省南昌县莲塘三中 | 南昌三中2016高考成绩 | 江西省南昌市 | 江西省南昌市青山湖区 | 江西省南昌市新建县 | 江西省南昌市西湖区 | 江西省南昌市天气预报 | 江西省南昌市进贤县 |