[限时：50 分钟，分数：90] Ⅰ.单项填空（每题 1 分，共 10 分） 1．She ________ it to Doctor Will's care that she is quite well again. A.devotes B.drops C.cont
ributes D.owes 2．I don't mind her criticizing me， but______is how she does it that I object to. A.it B.that C.this D.which 3．—I can’t thank you enough for the gift you sent me. —________. A.With pleasure B.No， thanks C.Please don’t say so D.My pleasure 4．We'd be very grateful if you could join us because your cooperation will______the timely completion of our project. A.reach for B.make for C.go for D.stand for 5 ． It was always raining and the food was terrible.____ the holiday was very disappointing. A.Together B.Altogether C.Absolutely D.Eventually 6．Don't let a chance ________ easily. It may never return. A.give up B.go by C.fall off D.get over 7．It's ________ chew with your mouth open. A.a bad manner to B.bad manners to C.a bad manner for D.bad manners for 8．The campers ________their tent in a sheltered valley. A.established B.placed C.fixed D.built 9．—All of us had a good time in the picnic last Sunday. Pity you weren't there. —I really ________ come but I was looking after my mother in hospital. A.must B.ought to C.need have D.should have 10．The machine has been used much too long. ________it doesn't work well sometimes. A.It's no wonder that B.There's no doubt if C.It's unlikely D.That's because Ⅱ.完形填空 Boffins are the clever ones in class. They always come out __11__ in tests. To be a boffin， you must be good at all the __12__. Boffins are clever， but are never the most __13__ people in the school. They have friends amongst themselves. __14__ in society， they are normally shy and withdrawn (离群的). Boffins __15__ their studies to the __16__ of other people. Edwin is the
__17__ example of a boffin. He has friends ， but they are also __18__. Edwin is extremely clever. His voice has a very strong British accent that other people __19__ funny. A boffin's interest is something __20__ other people may not be interested in. For example， they may like to play games on computer that others may find __21__. In their spare time， boy boffins __22__ like playing war games and strategies. Boffins prefer technology such as computers to having sports __23__. Normally， they are not very sporty and are bad at __24__. Boffins also act in a manner that is slightly strange. They don't __25__ what other people will think of them because of these outbursts. While most children take the word “boffin” in a __26__ way， adults， especially teachers ， __27__ boffins. Boffins spend their time in class actually __28__ attentively instead of messing around. This is mainly the reason why they appear to be more intelligent than everyone else around them. Although they may not be the most exciting people ， I like boffins. They have intelligent __29__ of their own and are not afraid to show them. Boffins are the cleverest ones， and there's nothing bad about __30__ in that way. 11．A.alone B.top C.last D.late 12．A.sports B.activities C.jobs D.subjects 13．A.popular B.diligent C.intelligent D.humorous 14．A.Therefore B.So C.But D.Then 15．A.prefer B.devote C.refer D.contribute 16．A.company B.course C.approach D.access 17．A.useful B.similar C.classic D.extreme 18．A.classmates B.players C.boffins D.teachers 19．A.discover B.seek C.uncover D.find 20．A.which B.that C.as D.who 21．A.amusing B.popular C.pleasing D.boring 22．A.would B.feel C.look D.smell 23．A.outside B.indoors C.upstairs D.abroad 24．A.English B.P. E.
C.music D.art 25．A.reject B.like C.care D.accept 26．A.positive B.active C.relative D.negative 27．A.argue with B.approve of C.speak of D.comment on 28．A.listening B.talking C.writing D.reading 29．A.minds B.rooms C.hobbies D.eyes 30．A.ruling out B.standing out C.carrying out D.turning out Ⅲ.阅读理解（每题 2 分，共 20 分） A A year ago August, Dave Fuss lost his job driving a truck for a small company in west Michigan. His wife, Gerrie, was still working in the local school cafeteria, but work for Dave was scarce, and the price of everything was rising. The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years. Then Dave and Gerrie received a timely gift—＄7,000，a legacy （遗产） form their neighbors Ish and Arlene Hatch, who died in an accident . “It really made a difference when we were going under financially.” says Dave. But the Fusses weren’t the only folks in Alto and the neighboring town of Lowell to receive unexpected legacy from the Hatches. Doxens of other families were touched by the Hatches’ generosity. In some cases, it was a few thousand dollars ; in other, it was more than ＄100,000. It surprised nearly everyone that the Hatches had so much money, more than ＄ 3 million—they were am elderly couple who lived in an old house on what was left of the family farm . Children of the Great Depression, Ish and Arlene were known for their habit of saving, They thrived own （喜欢） comparison shopping and would routinely go from store to store, checking prices before making a new purchase . Through the years, the Hatches paid for local children to attend summer camp when their parents couldn’t afford it. “Ish and Arlene never asked you needed anything,” says their friend Sand Van Weelden, “They could see things they could do go make you happier, and they would do them. Even more extraordinary was that the Hatches had their farmland distributed. It was the Hatches’ wish that their legacy—a legacy of kindness as much as one of dollars and cent —should enrich the whole community （社区） and Ish and Arlene Hatch’s story . Neighbors helping neighbors ——that was Ish and Arlene Hatch’s story. 31. According go the text, the Fusses A. were employed by a truck company B. were in financial difficulty C. worked in a school cafeteria D. lost their home Ks5u
32. Which of the following is true of the Hatches? A. They had their children during the Great Deoression B. They left the family farm to live in an old house C. They gave away their possessions to their neighbors D. They helped their neighbors to find jobs 33. Why would the Hatches routinely go from store? A. They decided to open a store B. They wanted to save money Ks5u C. They couldn’t afford expensive things D. They wanted to buy gifts for local kids 34. According to Sand Van Weelden, the Hatches were A. understanding B. optimistic C. childlike D. curious 35.What can we learn from the text? A. The community of Alto was poor B. The summer camp was attractive to the parents C. Sandy Van Weelden got a legacy form the Hatches D. The Hatches would like the neighbors to follow their example B “In only six days I lost seven pounds of weight.” “Two full inches in the first three days!” These are the kinds of statements used in magazine, newspaper, radio and television ads, promising new shapes and new looks to those who buy the medicine or the device. The promoters of products say they can shape the legs, slim the face, smooth wrinkles, or in some other way to beauty or desirability. Often such products are nothing more than money-making things for their promoter. The re they produce are questionable, and some are dangerous to health. To understand how these products can be legally promoted to the public, it is necessary? Understand something of the laws covering their regulation. If the product is a drug, FDA（Food Drug Administration）can require proof （证明）under the Food, Drug, and Cosmetic Act that safe and effective before it is put on the market . But if the product is a device, FDA. has no author to require premarketing proof of safety or effectiveness. If a product already on the marker danger to health, FDA. can request the producer or distributor to remove it from the a voluntarily, or it can take legal action ,including seizure （查封） of the product. One notable case a few years ago involved an electrical device called the Relaxacisor, had been sold for reducing the waistline. The Relaxacisor produced electrical shocks to the ## through contact pads. FDA. took legal action against the distributor to stop the sale of the ## the grounds that it was dangerous to health and life. Ks5u Olwionsly, most of the devices on the maker never been the subject of court proceedings （法律诉讼）,and new devices appear continually, Before buying, it is up to the consumer to the safety or effectiveness of such items. 36．It can be inferred that ads mentioned in the text are ______. A. objective B. costly C. unreliable D. illegal Ks5u 37．Which of the following is true according to the text? A. The court is in charge of removing dangerous product. B. New products are more likely to be questionable.
C. The production of a device must be approved by FDA. D. The promoters usually just care about profits. 38. FDA. can ask for the proof of safety and effectiveness of a product ________. A. if it is a drug B. if it is a device C. if its consumers make complaints D. if its distributors challenge FDA’s authority 39. The Relaxacisor is mentioned as_______. A. a product which was designed to produce electricity B. a product whose distributor was involved in a legal case C. a successful advertisement of a beauty product D. an example of a quality beauty product 65. The author intends to __________ A. make consumers aware of the promoters’ false promises B. show the weakness of the law on product safety C. give advice on how to keep young and beautiful D. introduce the organization of FDA. Ks5u IV．写作（满分 30 分） 假设你是新华中学的学生李华，不久前在学校举办的英语竞赛中获得一等奖。校报请你 写一篇稿件刊登在英文版面上，介绍你课外学习英语的经验。请根据以下提示用英语写一篇 短文： 1. 参加英语角的益处； 2. 坚持写英语日记的作用； 3. 英文阅读网站（EnjoyReading）对你的帮助。 注意：1. 词数：120-150； 2. 可适当增加细节， 以使行文连贯。
Ⅰ.1.D owe sth. to sb. 为固定句型，意为“把??归功于某人”。 2．A 本题考查强调句型。强调 how 引导的宾语从句。 3．D 本题考查交际用语。上句意思为：非常感谢你送给我的礼物， 下句应用“不用谢，不 客气”之类的用语。 4．B 本题考查动词短语辨析。句意为：你若能加入我们的行列，我们将不胜感激，因为你 的合作将有利于我们按时完成项目。这里用 make for 表示“有利于， 有助于， 促成”。 go for 争取得到，尽力争取，适用于某人(或某事物)；stand for 代表。 5．B 本题考查副词辨析。together 一起； altogether 完全，总而言之，合计；absolutely 绝对地，完全地；eventually 最终，终于。 6．B 此处 go by 意为“错过”。句意为：机不可失，时不再来。 7．B 本题考查常用句型。句意为：张着嘴嚼东西是不礼貌的。It's bad manners to do sth. 做某事是没礼貌的。在该句型中，manner 一定带?s，不能说成 a manner。 8．C 本题考查动词辨析。句意为：营员们将他们的帐蓬固定在一个避风的山谷里。 fix 意 为“使固定，使牢固，安装”；establish 意为“建立，设立，确立”；place 意为“放置”； build 意为“建造，营造”。 9．D 本题考查情态动词。根据上下文和讲话人的语气，题空处表示“过去本该做而实际未 做的事”， 故应选用“should have done”或“ought to have done”。 10．A 本题考查 It's no wonder that?这一固定句型。句意为：这台机器用的时间太长了， 难怪它有时不好使。 Ⅱ.本文为议论文。班级里总有一些同学因为聪明、成绩棒而成为同学们眼中的“优等生”。 本文就讲到了这些优等生所具有的特点，如：聪明但不合群、兴趣爱好与众不同、行为怪异、 我行我素等。作者最后谈到了自己对优等生的看法。 11. B top 在此指优等生在考试中“出类拔萃”。 12. D 作为学校的优等生，这里是指他们的“功课”出色。 13. A 后面讲优等生害羞、不合群，据此可以看出优等生并不是最“受欢迎的”人。 14. C 前后存在转折关系，故用并列连词 but。 15. A prefer?to?意为“喜欢??而不喜欢??”。 16. A company 在此是“陪伴”之意。优等生喜欢独自学习而不喜欢与别人在一起。 17. C Edwin 就是“典型的”优等生的例子。 18. C 由 also 及前面的 They have friends amongst themselves 可知。 19. D funny 在此作宾语补足语，只有 find 有这种用法。 20. B 先行词是 something 等不定代词，故应用关系代词 that 引导定语从句。 21. D 前面一句话有提示。这些优等生的爱好与别人不一样。 22. B feel like doing sth.为固定搭配，意为“喜欢做某事”。 23. A 体育活动通常是“在室外”举行的。 24. B 优等生不喜欢体育活动，当然体育成绩就比较差。 25. C 他们并不“在乎”别人对他们的看法。 26. D 从前面的叙述看，多数孩子对优等生的看法是“负面的，消极的”。 27. B approve of 意为“赞同，满意”。 28. A 他们在课堂上专心“听讲”。 29. A 他们有聪明的“头脑”。 30. B stand out 意为“拔尖，脱颖而出，出类拔萃”。句意为：他们出类拔萃是没有什么
坏处的。 31.B。细节理解题，根据文章第一段 The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years.及 It really made a difference when we going under financially.可得出答案。 32.C.细节理解题。由文章第二段可知 Hatch 夫妇把他们的钱全都赠给了他们的邻居们。 33.B.细节理解题。由文中第四段可得出答案。 34.A.细节理解题。由文中 They could see things they could do to make you happier. 可得出他们是善解人意的。 35.D.推理判断题，由文章倒数第二段可知他们想让邻居们以他们为榜样。 36.C.推理判断题，由文中 Often such products are nothing more than money-making things for their promoters.可知，这种广告是不可信的。 37.D.细节理解题，由文中 Often such products are nothing more than money-making things for their promoters.可知，这种广告只是在乎的利润。 38.A.细节理解题，由文中 If the product is a drug...可知答案选 A。 39.B.细节理解题，由文中倒数第二段最后一句话可知。 40.A.作者意图题，通读全文可知，作者的目的是让消费者注意虚假的承诺。 写作： One possible version: As a high school student, I consider English a very important subject. In order to learn it well, apart from English class, I took an active part in English corner and other after-class English activities, which benefit me a lot. In the English corner, I meet many friends, who share the same interest with me. Besides, sometimes, some foreigners are glad to join us. By talking with them, my oral English improved a lot. I also find it useful to keep English diaries. I keep on doing it these years and it is helpful to my English. As a saying goes, practice makes perfect. Only by practice will we make more progress. Finally, some good English study websites contribute a lot to my improvement. Through these websites, I can read some classic English passages, poems and stories. What’s more, I can learn some learning skills and methodologies, which play an important part in my study process. All in all, every road leads to Roma, but I believe hard work pays off.