当前位置:首页 >> 高中教育 >>

黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一上学期期末试题 英语


牡一中 2014-2015 年度下学期期末考试

高一英语试题
第一部分:阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节: (共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。 A It was a Saturday morning, a day I believed would end

in victory. For weeks, I had been preparing for the match at the county fairgrounds, sponsored(赞助) by our local riding club. My horse, Tonka, and I could run faster than any kid in the county, and I hoped to bring home a blue ribbon. My mother usually drove me to the riding events, but on this day, my father planned to drop us off at the fairgrounds with the horse trailer(马车) . Although we never discussed it, my father’s struggle with alcoholism had become the silent center of our family life. My mother was paralyzed (瘫痪的) with fear and indecision. Her salary as a part-time nurse couldn’t possibly support four children. No one talked about alcoholism in those days, and it was my family secret. We climbed on the trailer and my father pulled out of our driveway and headed toward the fairgrounds, picking up speed once we hit the main road. It wasn’t until we felt a big bump that I realized the trailer was out of control. The dream of my riding winner disappeared. Tonka lay on the floor, completely still. No words were possible. I knew he was dead. Suddenly a man appeared. “Are you all right?” he asked. “Yes.”I answered, although I knew that nothing was all right. “Sit here on the grass,” he said. He bent down to look into the trailer. Tonka remained still. He touched Tonka and then turned to face me. “He is going to be OK. He has just been knocked unconscious.” He rubbed Tonka’s cheeks and gently pulled his ears. Tonka rose to his feet. Our father was talking to a police officer. He was upset and in pain and took little notice of me. I looked back; the man was gone. I never forgot him. He gave me strength and a sense of hope in a dark and frightening moment. 1. The writer went to the fairgrounds because he wanted to ________. A. take part in a horse racing B. buy Mum a blue ribbon C. join the local riding club D. train his horse there 2. We can learn from the third paragraph that ________. A. the family kept silent at home B. the family lived a secret life C. Father was addicted to alcohol D. Mum was physically disabled 3. What does “he” in the fourth paragraph refer to? A. Father B. The stranger C. The horse D. The winner 4. What does the author want to tell the readers through the story? A. Once formed, bad habits are difficult to break. B. Unexpected kindness is a light that shines in the darkness. C. However mean your life is, meet it and live it.

D. Family is a place of encouragement, a safe harbor in the storms. B Baths and bathing have long been considered of medical importance to man. In Greece there are the ruins of a water system for baths built over 3,000 years ago. The Romans had warm public baths. In some baths, as many 3,000 persons could bathe at the same time. Treating disease by taking bathing has been popular for centuries. Modern medical bathing first became popular in Europe and by the late 1700’s has also become popular in the United States. For many years frequent bathing was believed to be bad for one’s health. Ordinary bathing just to keep clean was avoided, and perfume was often used to cover up body smells! By the 1700’s doctors began to say that soap and water were good for health. They believed that it was good for people to be clean. Slowly, people began to bathe more frequently. During the Victorian Age of the late 19th century, taking a bath on Saturday night became common. In the United States ordinary bathing was slow to become popular. During the 18th and early 19th centuries, many Americans were known as “The Great Unwashed!” In one American city, for example, a person was only allowed to take a bath every thirty days! That was a law! Frequency of bathing today is partly a matter of habit. People know that bathing for cleanliness is important to health. Doctors know that dirty bodies increase the chance of diseases. As a result, in the United States, people generally bathe often. Some people bathe once a day at least. They consider a daily bath essential to good health. 5. In the 18th century doctors believed that being clean was _______. A. unimportant B. good for health C. harmful D. popular 6. During the Victorian Age _______. A. the Americans ever took a bath every thirty days B. frequent bathing was avoided C. people used perfume to cover up body smells after bathing D. the British people generally took a bath once a week. 7. The passage is mainly about _______. A. bathing in the USA B. the good points and bad points of bathing C. the history of bathing D. the modern medical bathing C About 30 years ago, I left Cuba for the United States with my son. After getting settled finally in Brunswick, New Jersey, I enrolled(注册) my son in kindergarten. Several weeks later, my son’s teacher asked me to meet him at his office. In the teacher’s office, an exchange of greetings was followed by his questions: “Is your son mentally retarded( 弱 智 的 )? Does he suffer from any kind of mental disability?” Was he talking about my wonderful Scola? No, no, it can’t be. What a helpless, lonely moment! I told him that Scola was a quiet, sweet little boy, instead. I asked him why he was asking me all these questions.

My son could not follow the teacher’s directions, he told me, and thus, Scola was disrupting the class. Didn’t he know my son did not speak English yet? He was angry: “Why hasn’t your son been taught to speak English? Don’t you speak English at home?” No, I didn’t speak English at home, I replied. I was sure my son would learn English in a couple of months, and I didn’t want him to forget his native language. Well, wrong answer! What kind of person would not speak English to her son at home and at all times? “Are you one of those people who come to this country to save dollars and send them back to their country, never wanting to be a part of this society?” Needless to say, I tried to tell him I was not one of “those people.” Then he told me the meeting was over, and I left. As I had expected, my son learned to speak English fluently before the school year was over. He went on to graduate from college and got a job, earning close to six figures. He travels widely and leads a well-adjusted, contented life. And he has benefited from being bilingual(双语的). Speaking more than one language allows people to communicate with others; it teaches people about other cultures and other places — something very basic and obviously lacking in the “educator” I met in New Jersey. 8. The teacher asked the author to his office ______. A. to discuss Scola’s in-class performance B. to get Scola enrolled in kindergarten C. to find a language partner for Scola D. to work out a study plan for Scola 9. What does the underlined word “disrupting” in Paragraph 4 probably mean? A. Breaking B. Following C. Attending D. Disturbing 10. The author’s attitude towards being bilingual may best be described as ______. A. critical B. casual C. positive D. passive 11. This text is likely to be selected from a book of _______. A. medicine B. education C. geography D. history D If you are looking to putting a tree in your home for Christmas, there is always one debate that seems to arise in most households: whether you want a real tree or fake tree. Year after year, as we find ourselves cleaning old pine needles (松针) for months on end, we decide that we will never get another real tree. So that begs the question: Which kind of tree is better? There is certainly a lot to be said for real trees. There is something fun about gathering the family together, going to a Christmas tree farm, and selecting or even cutting down your own tree. Real Christmas trees have that lovely holiday pine needle smell and they look great in your home. Of course, on the other hand, they also leave a complete mess behind and needles that seem to keep appearing for weeks or even months after the tree comes down. You must also find a way to deal with your real Christmas tree after you’re done, which may mean cutting it into pieces so it will fit in the trash. Many dustmen will refuse to take away a tree that is left beside your regular trash, especially if it is a big tree or an old, yellow one with falling needles, making it hard to pick up. They don’t want a face full of sharp needles any more than you do!

With a fake Christmas tree, there is no mess, but there is also no Christmas smell and no exciting trip to the Christmas tree farm. Of course, these trees look the same in appearance as a real tree when decorated. Many of them come already with lights, so using that old, messy string of lights will be a thing of the past. For some people, a can of pine air freshener is enough to recreate the pleasant smell of a real tree. As to which tree is the better choice, it is really a matter of personal preference. Both real and fake trees certainly have their benefits, and knowing which is better for you this Christmas really depends on what your family wants. 12. Which of the following shows the benefits of real Christmas trees? a. providing more fun b. easy to clean up c. giving off a natural smell d. easy to decorate A. a, c B. a, d C. b, c D. b, d 13. The third paragraph is mainly about ________. A. why many dustmen refuse to take away a real tree B. how long a real tree can live C. how to cut a real tree into pieces D. what weaknesses a real tree has 14. The underlined sentence in Paragraph 4 shows that fake Christmas trees _______. A. look more beautiful B. are more fashionable C. can be used longer D. are more convenient 15. What is the author’s attitude towards this debate? A. Objective. B. Disapproving. C. Sceptical. D. Optimistic. 第二节 (共5小题; 每小题2分,满分10分) 阅读短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项 为多余选项。 Life is just like a box. Inside it are happiness and sorrow, failure and success, hope and despair. Life is a learning process. Experiences in it teach us new lessons and make us a better person. Love Love plays a key role on our life. Without love a person could become cruel and violent. In the early stage of our life, our parents are the ones who show us with unconditional love and care. They tell us what is right or wrong, good or bad. 16 . It is only after marriage and having kids that a person understands and becomes sensitive to the feelings of others. Kids make a person responsible and mature and help us to understand life better. Happiness and Sorrow Materialistic happiness is short-lived, but happiness achieved by bringing a smile on others gives a certain level of fulfillment. 17 . No mind is happy without peace. We realize the true worth of happiness when we are in sorrow. Sorrow is basically due to death of a loved one, failure and despair. But these things are temporary and pass away. Failure and Success

18 . It helps us to touch the sky, teaches us to survive and shows us a specific way. Hope and Despair Hope is what keeps life going. Parents always hope their children will do well. Hope makes us dream. Hope builds in patience. 19 , because after every night there is a day. Nothing remains the same. We have only one choice — keep moving on in life and be hopeful. Life teaches us not to regret over yesterday, for it has passed and is beyond our control. Tomorrow is unknown, for it could either be right or dull. 20 , so that we will enjoy a better tomorrow. A. Life teaches us not to despair even in the darkest hour B. So the only alternative is work hard today C. But we always tend to take this for granted D. Success lies in trusting yourself E. So let’s enjoy every day F. Failure is the path to success G. Peace of mind is the main link to happiness 第二部分:英语知识运用(共三节,满分 55 分) 第一节:完形填空(共 20 小题,每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填 入空白处的最佳选项。 Old friends They finish your sentences, they remember the cat that ran away when you were twelve, and they tell you the truth when you’ve had a bad haircut. But mostly, they are always there for you — whether it’s in person or 21 late night phone calls — in good times and 22 . But as the years pass, it becomes increasingly 23 to see each other, to make new memories. 24 , my high school friends and I promised long ago not to let this happen. We promised to have reunions. A few months ago, we met up for a two-day 25 in the American Southwest. We grew up together in Maine and have said for years that we should have a(n) 26 event, yet it’s often put off or 27 due to schedule conflicts(冲突). Not this year. The weekend 28 long talks by the pool, wonderful meals, and a hike that brought the entire group to 29 . Not tears of sadness or anger, but an outpouring of emotion over the complete wonderment that we can be this close — twelve years after graduation — with such physical 30 between us. It’s heartbreaking that we can’t spend our days together in the same neighborhood, walking the same streets, reading the same newspaper at the same coffee shop. But that’s 31 . Grown-up life. Most 32 is the group’s adaptability to one another. The time we spend 33 is non-existent. No need to get reacquainted (重新熟悉), we jump back in the saddle (车座) and it’s as comfortable as ever. Old friends — friends with an ever-present 34 of support and sisterhood, friends that know each other innately (天生地) — are hard to come by and yet we remain as 35 today as we were, years ago, giggling(咯咯笑) in the back row of Mr. McKechnie’s 9th grade math class. Life today, 36 , is no math class. Our world is full of 37 , full of fear. Yet it

38 me — now, more than ever — how important it is that we stay 39 . We may have questions about our future, but we have true faith in our past, and though this 40 of friends has come to a close, we are already drawing up plans for the next one. 21. A. at B. through C. in D. above 22. A. bad B. convenient C. happy D. lucky 23. A. smooth B. unpopular C. difficult D. easy 24. A. Fortunately B. Obviously C. Importantly D. Accidentally 25. A. party B. meeting C. weekend D. weekday 26. A. unusual B. yearly C. excited D. important 27. A. damaged B. destroyed C. cancelled D. changed 28. A. consisted of B. made up C. aimed at D. resulted in 29. A. happiness B. excitement C. sadness D. tears 30. A. distance B. difference C. contact D. condition 31. A. truth B. theory C. life D. fact 32. A. amazing B. disappointing C. embarrassing D. confusing 33. A. together B. away C. off D. apart 34. A. imagination B. sense C. idea D. duty 35. A. close B. interested C. relaxed D. regretful 36. A. however B. therefore C. besides D. somehow 37. A. doubt B. chances C. confidence D. hopes 38. A. informs B. reminds C. persuades D. warns 39. A. in charge B. in brief C. in person D. in touch 40. A. contact B. conversation C. reunion D. party 第二节:单词拼写(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 41. The party is ___________, so you needn’t dress up. (非正式的) 42. Many young people go to big cities to seek their f____________. (财富) 43. The last scene of the play was very _____________. (给人印象深刻的) 44. Weather p___________, we will go out for a picnic tomorrow. (允许) 45. Police found a large q__________ of drugs in his house. (大量的) 46. The hospital has a new system to help ________ the best service for the patients.(提供) 47. If you hurry through your work, you are more _______ to make mistakes.(可能) 48. At yesterday’s ceremony, the organizer f________ him to deliver the speech.(禁止) 49. He __________ me two dollars for half a dozen eggs. (收费) 50. Today people in the UK eat a more v_________ diet than ever before. (多变化的) 第三节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正 确形式。 Once upon a time, a poor traveler stopped under a tree. From his bag he took out a bowl of 51._______ (boil) rice and started to eat. Nearby was a small shop, 52._______ a woman was selling fried fish to travelers able to pay for it. When the man finished eating and got up to leave, she shouted, “You have not paid me for your meal!” “But I ordered 53._______ from you!” he said. “54._______ everyone sees, you enjoyed the smell of my fried fish with your rice,”

argued the woman. “If you hadn’t smelt the fish, your meal would not have been so 55._______ (please)!” Soon a crowd gathered, 56._______ supported the traveler, but also agreed that the wind was blowing from the shop to the place where he had eaten, 57._______ (carry) the smell of the fried fish to him. At last, the woman took him to a judge and after 58._______ (tell) the judge the story, she insisted that 59._______ the man had enjoyed her fish smell, he should pay 25 cents. After hearing the evidence, the judge asked the man to drop a 25-cent coin on the ground. “Here is your payment, the sound of 25 cents 60._______ the smell of the fried fish.” 第三部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或 修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Last week I went to a movie, it was very touching. It was a sad movie about a mother and her sons. When the child was a little boy, the mother was very poor that she had to send him to a rich couple which had no children. The boy received a very good education and twenty years later he became doctor. In his hospital, he has a patient, who was an old lady. He didn’t care too much about her, for she could hardly afford for the medical care. One evening, the lady died quietly of a serious illness and on her bed the doctor found a letter, in it he discovered the truth and felt the love of a great mother. He wanted to call her “mom”, and it was too late. Everybody in the theatre was moving to tears. 第二节:书面表达(满分 25 分) 假定你是某中学的学生李华。请用英语给出版社的编辑写一封信,表达你对现 在使用的英语教材的看法,内容主要包括: 优点:1. 话题广泛;2. 图片丰富;3. 有助于提高学习兴趣。 建议:适当降低词汇难度。 注意:1. 词数 100 左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头语已 为你写好,不计入总词数。 Dear Editor,

As a student reader, I am writing to talk about the English textbooks published by your house.______________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ____ Best regards, Li Hua

牡一中 2014-2015 年度下学期期末考试 高一英语答案
第一部分:阅读理解(共 20 小题,每小题 2 分,满分 40 分) 1-4 ACCB 5-7 BDC 8-11 ADCB 12-15 ADDA 16-20 CGFAB 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 B A D D A C G F A B A C C B B D C A D C

第二部分:英语知识运用(共三节,满分 55 分) 第一节:完形填空(共 20 小题,每小题 1.5 分,满分 30 分) 21-25 BACAC 26-30 BCADA 31-35 CADBA 36-40 AABDC 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 B A C A C B C A D A C A D B A A A B 45. 50. D C 第二节:单词拼写(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 41. informal 42. fortune 43. impressive 44. permitting quantity 46. provide 47. likely 48. forbad/forbade 49. charged varied 第三节:语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 51. boiled 52. where 53. nothing 54. As pleasing/pleasant 56. who 57. carrying 58. telling 59. because/since/as 第三部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 第一句:it 变成 which 第二句:sons 变成 son 第三句:very 变成 so; which 变成 who 或 that 第四句:became 和 doctor 之间加 a 第五句:has 变成 had 第六句:afford 后的 for 去掉

55. 60. for

第七句:it 变成 which 第八句:and 变 but 第九句:moving 变 moved 第二节:书面表达(满分 25 分) Dear Editor, As a student reader, I am writing to talk about the English textbooks published by your house. These books have many advantages. One of them is that we can find a variety of topics, such as science, culture and history. These topics, I think, are very popular with us students. What’s more, along with the texts there are many beautiful and colorful pictures, which can help us understand English better. Even the students who used to dislike English have turned out to be interested in the subject. However, some of the texts have too many new words and expressions which are hard for us. Therefore, I’d like to suggest changing them into easier ones. Best regards, Li Hua


相关文章:
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一英语上学期期末考试试题
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一英语上学期期末考试试题_英语_高中教育_教育专区。牡一中 2014-2015 年度下学期期末考试 高一英语试题第一部分:阅读理解(共两节...
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一上学期期末试题 英语
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一上学期期末试题 英语_高中教育_教育专区。牡...牡一中 2014-2015 年度下学期期末考试 高一英语试题第一部分:阅读理解(共两节,...
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一上学期期末试题 英语
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一上学期期末试题 英语_英语_高中教育_教育...Peace of mind is the main link to happiness 第二部分:英语知识运用(共三...
黑龙江省牡丹江一中2013-2014学年高一上学期期末英语试题
黑龙江省牡丹江一中2013-2014学年高一上学期期末英语试题_英语_高中教育_教育专区...文档贡献者 timwdf1992 贡献于2015-02-10 相关文档推荐 暂无相关推荐文档 ...
黑龙江省牡丹江市一中2015-2016学年高一上学期期末考试英语试卷
黑龙江省牡丹江市一中2015-2016学年高一上学期期末考试英语试卷_资格考试/认证_教育专区。高一学年期末考试 英语试题本试卷共 130 分 答题时间 110 分钟第一节:...
黑龙江省牡丹江一中2015-2016学年高一上学期期中试题 英语
黑龙江省牡丹江一中2015-2016学年高一上学期期中试题 英语_英语_高中教育_教育专区。高一学年期中考试英语试题第一部分:阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 ...
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高二英语上学期期末考试试题
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高二英语上学期期末考试试题_英语_高中教育_教育专区。牡一中 2014—2015 年度下学期期末考试 高二英语试题第一部分:阅读理解(共两节...
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一上学期期末试题 语文
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一上学期期末试题 语文_数学_高中教育_教育专区。牡一中 2014 届高一下学期期末考试 语文 试卷本试卷共四大题 19 小题,考试时间...
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一上学期期中考试 英语(1)
黑龙江省牡丹江一中2014-2015学年高一上学期期中考试 英语(1)_高一英语_英语_高中教育_教育专区。牡一中 2014-2015 高一学年上学期期中考试试题第一部分:阅读理解(...
更多相关标签:
黑龙江省牡丹江市 | 黑龙江省牡丹江市地图 | 黑龙江省牡丹江市邮编 | 黑龙江省牡丹江监狱 | 黑龙江省牡丹江市市长 | 黑龙江省牡丹江 | 黑龙江省牡丹江市区号 | 黑龙江省牡丹江市企业 |