当前位置:首页 >> 其它课程 >>

外贸英语试题及答案1


1990 年外销员统考外贸英语试题及答案 Ⅰ. Translate the following terms into Chinese: (10%) 1. Drawer __________ 2. Carrier __________ 3. Clean On Board B/L __________ 4. S.R.C.C. __________ 5. Insurer _______

___ 6. F.O.B.C __________ 7. Packing List __________ 8. Shipping Space __________ 9. Insurance Policy __________ 10. D/A __________

Ⅱ. Choose the best answer (15%) 1. We have made ____ that we would accept D/P terms for your present order. A. clear B. it is clear C. that clear D. it clear 2. We ____ some brochures ____ to illustrate the types of materials we manufacture. A. enclose, --B. enclose, you C. enclose, to you D. enclose you, --3. The consignment certainly does not match the samples ____ you sent us last month. A. these B. --C. what D. when 4. Your firm has been recommended to us by the James Olivier & Co. ____ we have done business for many years. A. which B. with whom C. whom D. with which 5. We will not be held responsible for any damage which results ____ rough handling. A. from B. off C. in D. to 6. We are willing to renew the agreement on the same terms ____ last. A. like B. as C. with D. to 7. We cannot see any possibility of business ____ your price is too high. A. since B. while C. though D. that

8. We look forward to ____ trial order. A. receiving your B. receive from you

C. receipt your

D. receipt

9. In ____ of quality, our make is superior. A. terms B. term C. connection D. connections 10. You must be responsible for all the losses ____ from your delay in opening the covering L/C. A. arising B. rising C. arousing D. have arisen 11. We are making you our quotation for shoes ____. A. as follows B. as following C. as follow D. following 12. We believe such an agreement will prove ____. A. satisfied B. satisfy C. satisfactory D. satisfaction 13. We thank you for your letter of May 5th, ____ your purchase from us of 5000 tons Green Beans. A. confirm B. to confirm C. confirming D. confirmed 14. This offer is ____ your reply reaching us before May 5th. A. subject B. subjected C. subject to D. subjected to 15. If we had been informed in time, we ____ them for you. A. reserve B. will reserve C. would have reserved D. will have reserved Ⅲ. Draft a cable according to the following message; (Limit: 10 Telegraphic words) (5%) 你 10 日电,永久牌自行车(Forever Brand Bicycle) 价过高,必须减 5%,否则 成交无望, 请电复。

Ⅳ. Draft telexes according to the following messages: (10%) 1.你 10 月 5 日电传悉,同意 11 月份装运,以 20 日前收到信用证为准。(电传 缩写字不少于 5 个) 2.关于信用证 1178 号的修改书,我已与此间银行联系,据告仍未收到,请向你 银行查询,并速电复。(电传缩写字不少于 8 个)

Ⅴ. Translate the following telexes into Chinese: (10%)

1. YT 298 NOTED WZ INTST WL TLX AFTER CONSULTG CUSTOMERS. FURTHER DETAILS WELCOMED. 2. OT 342. UR RPL UNRCVD. CANT WAIT TOO LONG. PLS ADV UR VIEWS. TKS.

Ⅵ. Translate the following letter into English. (15%) 感谢你公司 5 月 6 日所寄男衬衫报价单和所送样品,经联系,不少本地区客户对 天鹅牌男衬衫表示了兴趣。为此,请即报 5000 件男衬衫(G-3 号)C&F 仰 光最 低价,估计能为你公司争取到一些订单。但我们要指出,要想成功地推销衬衫, 你方报价须对买方有吸引力,否则将有困难。希能用形式发票进行报价。

Ⅶ. Fill in the contract form in English with the following particulars. (20%) 卖方:中国粮油食品公司 买方:温哥华加拿大食品公司 商品名称:长城牌草莓酱 (strawberry jam) 规格:340 克听装。 数量:1000 箱(每箱 50 听)。 单价:CIF 温哥华,每箱 30 加元。 总值:30,000 加元。 包装:纸板箱装。 保险:由卖方按发票金额 110%投保一切险。 装运期:1988 年 8 月 装运港:中国港口 目的港:温哥华 唛头:由卖方选定 支付条款:凭不可撤销、可转让即期信用证付款。信用证须不迟于装运月份前 30 天到达卖方。有效期应为最后装运期后 15 天在中国到期。 签订日期、地点:1988 年 5 月 4 日于北京 合同号码:SC-3 Contract NO. Sellers: Buyers: This Contract is made by and between the Buyers and the Sellers; whereby the Buyers agree to buy and the Sellers agree to sell the under-mentioned commodity according to the terms and conditions stipulated below: Commodity: Specifications: Quantity: Unit price: Total Value:

Packing: Insurance: Time of Shipment: Port of Shipment: Port of Destination: Shipping Mark: Terms of Payment: Done and signed in on this day of 19.

Ⅷ. Check the following letter of credit and make necessary amendments according to the contract terms in Ⅶ(15%) Bank A Date: 1 June, 1988 To: Bank of China, Beijing We hereby open our Irrevocable Letter of Credit No.9876543 in favour of Canada Food Corp., Vancouver for account of China National Cereals, Oils & Foodstuffs Corp. up to an amount of CA$ 3,000.00 CIF Vancouver (Say Canadian Dollars Three Thousand Only), for 110% of the invoice value relative to the shipment of: Canned Strawberry Jam 100 cartons (each 50 cans). As per Contract SC-3, from Vancouver, Canada to China port Drafts to be drawn at sight on our bank and accompanied by the following documents, marked "X": ...... Partial Shipments permitted. Transshipment permitted. Shipment must be effected not later than 31 August 1988. This L/C is valid at our counter until 5 September 1988. For Bank A

Ⅸ. 附加题:(在做完前面八大题后再做附加题。此题 10 分,不计入总分,仅 作参考。)Translate the following letter into English. 5 月 6 日来函中提到你公司 AD-2 号订单项下 3000 箱药材 (Herbs) 运抵到港时, 发现 50 箱变 质,对此,我们甚感遗憾。我公司经营出口药材多年,药材于出口 前均经严格检验, 在国际市场上享有盛誉。但如经证实我公司对货物受损负有责 任,我们总是乐于赔偿。但是,对这一事件我们必须指出,清洁提单中已注明: 货物装船时状态良好。因此,建议你公司向有关船公司提出索赔。如你公司需向 我方再购 50 箱,以补足变质部分,请即通知,我公司很愿照办。

(试题完)

参考答案 Ⅰ、Translate the following terms into Chinese:(10%) 1. 出票人 2. 承运人 3. <清洁的已装船提单> <已装船的清洁提单> 4. <罢工、暴动、民变险> 5. <承保人> 6. <离岸价加佣金价> 7. <装箱单> 8. <舱位> 9. <保险单> 10. <承兑交单>

Ⅱ. Choose the best answer: (15%) 1.D. 2.A. 3.B. 4.B. 5.A. 6.B. 7.A. 8.A. 9.A. 10.A. 11.A. 12.C. 13.C. 14.C. 15.C.

Ⅲ. Draft a cable according to the following message: (Limit: 10 Telegraphic words) 5% YC 10 FOREVER BICYCLES PRICEHIGH UNLESS REDUCE 5 PCT BUSINESS IMPOSSIBLE CABLEREPLY

Ⅳ. Draft telexes according to the following messages: (10%) 1. YTLX OCT 5.NOV SHIPT AGREEABLE SBJT L/C RCVD BEFORE 20 2. RE AMENDMT TO LC 1178 WE CONTACTED BANK HR THEY SAY STILL UNRCVD PLS INVSGT UR BANK N TELEREPLY SOON

Ⅴ. Translate the following telexes into Chinese (10%) 1. 有兴趣地注意到你 298 号电。在与客户联系后,将电告,欢迎进一步的详细 情况。 2. 我们 342 号电,未收到你方答复,不能等待太久,请告你方意见,谢 谢。

Ⅵ. Translate the following letter into English. (15%) Dear Sirs: Thank you for your quotation for Men’s Shirts and the samples sent us on May 6. We have approached a number of our customers in this area and many of them take an interest in "Swan" brand shirts. We, therefore, ask you to make us your best offer on C& F Rangoon basis for 5,000 Men’s Shirts (No. G-3). We believe we may secure some orders for you.

We, however, would like to point out that unless your quotation is attractive to the buyers, it would be difficult to push the sale of your shirts successfully. We shall appreciate your offer in the form of a proforma invoice. Yours faithfully

Ⅶ. Fill in the contract form in English with the following particulars. (20%) Contract NO.: SC-3 Sellers: China National Cereals, Oils & Foodstuffs Corp. Buyers: Canada Food Corp., Vancouver This Contract is made by and between the Buyers and the Sellers; whereby the Buyers agree to buy and the Sellers agree to sell the under-mentioned commodity according to the terms and conditions stipulated below: Commodity: Strawberry Jam, Great Wall Brand Specifications: In cans of 340 grams Quantity: 1000 cartons (each 50 cans) Unit price: CA$ 30.00 per carton CIF Vancouver Total Value: CA $ 30000. Packing: In cartons Insurance: To be effected by the Sellers against All Risks for 110% of invoice value Time of Shipment: August, 1988 Port of Shipment: China Port Port of Destination: Vancouver, Canada. Shipping Mark: At Seller’s option Terms of Payment: By irrevocable, transferable, sight L/C, to reach the

Sellers 30 days before the time of shipment. The L/C shall be valid for negotiation in China until the 15th day after the date of shipment. Done and signed in Beijing on this 4th day of May 1988.

Ⅷ. Check the following letter of credit and make necessary amendments according to the contract terms in Ⅶ:(15%) Bank A To: Bank of China Beijing Date: 1 June, 1988 We hereby open our Irrevocable transferable Letter of Credit No. 9876543. In favour of China National Cereals, Oils & Foodstuffs Corp. For account of Canada Food Store, Vancouver up to an amount of CA $ 30,000.00 (Say Canadian Dollars Thirty Thousand Only) for 110% of the invoice value relative to the shipment of: Canned Strawberry Jam Great Wall Brand 1000 cartons (each 50 cans). As per Contract SC-3, from China Port to Vancouver. Drafts to be drawn at sight on our bank and accompanied by the following documents, marked "X": ...... Partial Shipments permitted. Transshipment permitted. Shipment must be effected not later than 31 August 1988. This L/C is valid at your counter until 5 September 1988. For Bank A

Ⅸ.附加题:(在做完前面八大题后再做附加题。此题 10 分,计入总分,仅作 参考。) Translate the following letter into English. Dear Sirs: We are sorry to learn from your letter of May 6 that 50 out of the 3,000 cartons of Herbs supplied to your Order No. AD-2 were found deteriorated on arrival at the port of destination. We have been exporting Herbs for many years. All our Herbs are subject to strict inspection before export and enjoy a good reputation on international markets. But for any possible deterioration for which we are found liable, we shall always be ready to compensate. In this particular case, however, we have to point out that the goods were in good condition when shipped, which was clearly stated in the clean Bill of Lading. We, therefore, suggest that you file a claim against the shipping company for compensation.

Should you wish to place an order for a new batch of 50 cartons to make up for your deteriorated goods, please let us know and we will be willing to do so. Yours faithfully


相关文章:
外贸英语试题
6页 1财富值 外贸英语函电(A)试卷及标准... 24页 免费 外贸英语模拟试题 5页 10财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议,请...
外贸英语试题与答案7
2002 年外销员统考外贸英语试题与答案 外贸英语试题 (2002 年 9 月) 1.TRANSALATE THE FOLLWING TERMS:(10%) 1.FROM ENGLISH INTO CHINESE:(5%) 1.PNTR ...
外贸英语试题1
外贸英语试题1_英语考试_外语学习_教育专区。外贸英语试题 1 .单项选择 (每小题 1 分。共 20 分) 1.Many sportsmen are getting ready ___ the 2008 ...
《外贸英语函电》试题1
保兑行 6. 形式发票 7、我方已另封函邮样品和三本商品小册子。 8、一旦我方...第2页 共2页 《外贸英语函电》试卷答案 I. 1. to, to 2. as 3. On...
外贸英语1-11章课后题
2011年外贸英语模拟题 9页 4下载券外​贸​英​语​1​-​1​1...在 20 国集团峰会上世界领袖们保证国际货币基金组织与世界银行在克服当前全球经济...
外贸英语试题2答案
外贸英语试题 2 参考答案一、单项填空 (40 分) 1-5 BBDCA 6-10 DDCAB 11-15 CADBA 16-20 CCBAD 二、完形填空 (12 分) 21-25 BADCB 26-30 ACDCB...
外贸英语函电 试卷A及答案
外贸英语函电 试卷A及答案_英语考试_外语学习_教育专区。《外贸英语函电》试题(...D. advantage 《外贸英语函电)》试题(A 卷)第 1 页共 5 页 得分 Part Ⅱ...
外贸英语试卷1
09外贸英语自考试卷A 3页 1财富值 2011-2012第一外贸英语口语... 4页 1财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议,请点击此处进...
外贸英语试题1
外贸英语试卷A 6页 1财富值 外贸英语模拟试题 5页 10财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议,请点击此处进行反馈。 ...
外贸英语函电试卷 答案版
外贸英语函电试卷 答案版_英语考试_外语学习_教育专区。装装 宁波工程学院期末试卷...(5%): 1.business lines 2.refer to in 业务范围 参考 专营 货币紧缩 指出...
更多相关标签:
大学英语1试题及答案 | 外贸函电试题及答案 | 外贸单证试题及答案 | 外贸试题及答案 | 中考英语试题及答案 | 初中英语试题及答案 | 高考英语试题及答案 | 高一英语试题及答案 |