当前位置:首页 >> 英语 >>

2017年河南单招英语模拟试卷一(附答案)


考单招上高职单招网----

根据历年单招考试大纲出题

2017 年河南单招英语模拟试卷一(附答案)
Ⅰ.单项填空 1.—Could you write me your new email address? —________. A.With pleasure C.Couldn’t be better B.It’s my pleasure D.Go ahead

2.—________Beijing of 2012 saw its first snowfall in the month of November. —Oh,it came as ________surprise to us. A.The;the C./;a B.The;a D./;the

3.They agreed to the plan________but there were several details they didn’t like. A.in details C.in place B.in order D.in principle

4.The tanker,which was full of petrol,________and gave off heavy and dark flames the moment a truck knocked into it. A.blew up C.turned up B.put up D.brought up

考单招上高职单招网----

根据历年单招考试大纲出题

5.—Believe it or not,my sister and I are twins. —Oh,you must have had the case________you were taken for your sister. A.which C.where B.whose D.whom

6.With the loss of labor,the old farmers ________at home had to choose less laborintensive crops. A.having left C.left 7.—Is the letter from your mother? —Yes.But she ________the letter herself,because she doesn’t even know one word. A.needn’t have written C.might not have written B.can’t have written D.should not have written B.to leave D.leaving

8.Fully________to looking after three children at home,she no longer has time to enjoy the various activities in the club. A.attached C.contributed 9.—What are they up to?It’s so noisy. —Some students________a party. B.occupied D.devoted

考单招上高职单招网---A.have had C.had had

根据历年单招考试大纲出题
B.are having D.were having

10.The official________I thought would be seriously punished received a raise instead. A.whomever C.who B.whoever D.whom

11.Only when you leave school________how much you love it. A.you will find C.you find B.will you find D.did you find

12.After many years of hard work,the man has finally reached the stage________he has gained good fortune and social status. A.where C.which B.that D.why

13.The new government made a promise that they would surely improve the________of people’s life. A.outline C.insurance B.quality D.attitude

14.I think we should________a good attitude towards failures and try to deal with them with a calm and cool mind.

考单招上高职单招网---A.send up C.set up

根据历年单招考试大纲出题
B.give up D.put up

15.________little such material left,they decided to hold a meeting to discuss what________. A.There was;was done C.Having;to do Ⅱ.阅读理解 Microsoft founder Bill Gates has opened up about being a parent,stating that 13 is an appropriate age for a child’s first cell phone. The 57yearold,fatherofthree,revealed on The TodayShow that his children Jennifer and Rory were not allowed phones until their 13th birthday and his youngest daughter Phoebe is still waiting for one. “We’ve chosen in our family that it’s 13 where you get a phone,” the selfmade billionaire explained. He said as a result his children often return home from school complaining,“All the other kids have one.I’m the only one without one.It’s so embarrassing.” Asked if he keeps passwords to his son and daughters’ email and Facebook accounts, Mr Gates said that he doesn’t for Jennifer,16,who he describes as “independent”.He admitted that monitoring online activity is “a very tricky issue for parents now”. Despite their vast wealth Mr and Mrs Gates,who live in Lake Medina,have said they want to give their children as normal an upbringing as possible. B.Being;to be done D.With;was done

考单招上高职单招网----

根据历年单招考试大纲出题

It was previously reported that their youngsters have to complete household chores and are given a modest amount of pocket money. And in 2010 Mr Gates said that he intends to give most of his $61 billion fortune away rather than hand it down.“That wouldn’t be good either for my kids or society,” he said. Also during the Today interview with host Matt Lauer,Mr Gates,who stepped down from Microsoft in 2008 to concentrate on philanthropy,said that helping others gives him the same excitement as creating software. “What you really feel is what you’ve achieved.If a piece of software gets out there and lots of people love it—it lets them get their work done in better ways—that’s exciting,” he explained. 1.Bill Gates will not let his children own a cell phone________. A.until they reach the age of 13 B.if they don’t really need one C.unless they do some housework D.before they become independent 2.Which of the following is true about Bill Gates’ children? A.All his children now have cell phones. B.Phoebe has her own cell phone. C.They are not given any pocket money. D.Jennifer can use the Internet freely.

考单招上高职单招网----

根据历年单招考试大纲出题

3.What does the underlined word “That” refer to in the text? A.Being a parent as a billionaire. B.Handing all his money down to his children. C.Allowing his children to have their phones. D.Giving away all his money to good causes. 4.What can we learn about Bill Gates from the text? A.He is a warmhearted father to his children. B.He has created a lot of software since 2008. C.He now devotes himself to helping others D.He cares more about money than anything else. 5.What is the text mainly about? A.How Bill Gates made himself a billionaire. B.How Bill Gates deals with his money. C.How Bill Gates managed his business. D.How Bill Gates brings up his children. Ⅲ.阅读表达

考单招上高职单招网----

根据历年单招考试大纲出题

[1]How often does your child automatically pick up a book,a magazine,a newspaper, or other printed materials simply for the pleasure of reading?Experts have begun to realize that a young person’s interest in independent reading seems to be important to longterm success.However,not all children______________.That’s where you should do your part as a parent. [2]First,understand that independent reading is not guided or shared reading.You may be present in the room with your son or daughter,but you will not be engaged in reading the book for your child.Instead,the child should pick up a book on his or her own,whether or not he or she can read all the words. [3]Not only does this kind of independent reading increase a child’s i magination,focus, comprehension and vocabulary,but it also allows him or her to build interest in a subject.For example,if he or she finds the Roman Empire fascinating,independently reading about that_time_period could broaden his or her understanding of society. [4]One of the best ways to raise a youngster’s interest in independent reading is to become an independent reader yourself.Turn off the TV and open the newspaper.Take time at the end of the day as a family to enjoy some free reading moments.The more you do it yourself,the more likely your child will be to accept it as a proper,regular thing to do.You can also begin building your child’s personal “library”.That way,he or she will have many choices of books to peruse during independent reading. [5]Remember that reading achievement is linked to a love of independent reading.So the next time your child picks up a book,allow him or her to have some private moments.You’ll never regret your decision to embrace independent reading. 1.Fill in the blank in Paragraph 1 with proper words.(no more than 6 words)

考单招上高职单招网---_

根据历年单招考试大纲出题

_______________________________________________________________________

2.List three of the benefits of independent reading.(no more than 14 words) ① ________________________________________________________________________ ② ________________________________________________________________________ ③ ________________________________________________________________________ 3.What do the underlined words “that time period” in Paragraph 3 probably refer to? (no more than 5 words) _______________________________________________________________________ _ 4.What is the main idea of Paragraph 4?(no more than 8 words) _______________________________________________________________________ _ 5.What should a parent do when his/her child picks up a book on his/her own?(no more than 12 words)

考单招上高职单招网----

根据历年单招考试大纲出题

参考答案
Ⅰ.单项填空 1.解析: 考查交际用语。“with pleasure”是在别人请求时,表示欣然接受的客套 话,符合语境。 答案: A

2.解析: 考查冠词。句意为:——2012 年北京的第一场雪是在 11 月下的。— —噢,对于我们来说,它是一件令人惊讶的事情。第一空由后面的 2012 修饰,表特指, 用定冠词 the;第二空后的 surprise 是抽象名词具体化,表示“一件令人惊讶的事”, 是泛指,用不定冠词 a。 答案: B

3.解析: 考查介词短语。句意为:他们基本上同意这个计划,但有些细节他们 并不喜欢。in principle 大体上,基本上,符合句意。in details 详细地;in order 就序, 妥当;in place 准备就绪。 答案: D 考查动词短语辨析。句意为:当一辆卡车撞向这个装满油的油罐车时,

4.解析:

这辆油罐车爆炸了,冒出了滚滚浓烟和火焰。blow up 炸毁,爆炸,符合句意。 答案: A

5.解析: 考查定语从句。语意表示你肯定有过你被误认为是你姐姐的情况。 where you were taken for your sister 是定语从句,修饰先行词 the case,表示的是抽象地 点,where 可用 in which 替换。 答案: C

考单招上高职单招网----

根据历年单招考试大纲出题

6.解析: 考查非谓语动词。句意为:随着劳动力的减少,留在家里的老龄农民 只能选择种植那些不需要太多劳动力的庄稼。leave 与 farmers 是逻辑上的动宾关系, 故应用 left 作后置定语。 答案: C

7.解析: 考查情态动词。句意为:——这封信是你母亲写来的吧?——是的。 但这封信不可能是她自己写的,因为她一个字也不认识。根据 because 引导的原因状语 从句可知,此处应用 can’t have done 表示对过去发生的事很有把握的否定推测。 答案: B

8.解析: 句意为:因为完全专注于在家照看三个孩子,她不再有时间到俱乐部 去尽享各种各样的活动。be devoted to 专注于,此处为过去分词短语在句中作状语; attach to 附属于,依恋于;occupy oneself in 忙于;contribute to 有助于,为??做贡献。 答案: D

9.解析: 考查动词的时态。根据问话人的问话内容可知,一些学生正在举行聚 会,因此使用现在进行时。 答案: B 考查定语从句。句意为:我认为会受到严厉惩罚的那位官员反而加

10.解析:

薪了。分析句子结构可知“________I thought would be seriously punished”为定语从句, 先行词为 The official,在从句中作主语,故用 who。 答案: C 考查时态和倒装。句意为:只有当你毕业时,你才会发现你多么喜

11.解析:

爱学校。当 only 修饰状语从句,而且置于句首时,主句构成部分倒装,要把相应的系 动词、助动词或情态动词前置到主句的主语之前。再结合时态可知,此处 B 项正确。 答案: B

考单招上高职单招网---12.解析: 引导。 答案: A

根据历年单招考试大纲出题

当先行词为 stage,position 等词时,定语从句常用 where 或 in which

13.解析:

考查名词词义辨析。句意为:新政府做出承诺他们将一定提高人们

的生活质量。quality 质量;品质,符合句意。outline 要点;大纲;轮廓;insurance 保 险;attitude 态度,看法。 答案: B 考查动词短语辨析。句意为:我认为我们应该树立一个良好的心态

14.解析:

去面对失败,试着用平静和冷静的态度去解决它们。set up 树立,符合句意。send up 发射;give up 放弃;put up 张贴。 答案: C 考查非谓语动词。句意为:那种材料所剩不多,他们决定开会讨论

15.解析:

做什么。分析句意和句子结构可知,第一空用现在分词 having 作原因状语或用 with 复 合结构,但第二空处暗含将来意味,表示“能用这不多的材料做什么”,故用“疑问 词+to do”作宾语,故答案为 C。 答案: C

Ⅱ.阅读理解 语篇解读 本文为一篇说明文。微软公司的创始人比尔· 盖茨认为:孩子只有到 13 岁以后才能使用手机。本文通过一些类似的例子说明了比尔· 盖茨教育孩子的办法。 1.解析: 细节理解题。根据第一段内容可知,比尔· 盖茨只允许年满 13 岁的孩 子使用手机。 答案: A

考单招上高职单招网----

根据历年单招考试大纲出题

2.解析: 推理判断题。根据第五段内容可推断出,比尔· 盖茨不对 Jennifer 的邮 箱和 Facebook 账户设置密码,因为他认为年满 16 岁的 Jennifer 已经“独立”了,即她 可以自由地使用网络。 答案: D 指代判断题。画线词所在句子意为:那对我的孩子和整个社会都不好。

3.解析:

由于 that 指代上文中提到过的事,所以根据上一句“在 2010 年盖茨先生说他打算把他 610 亿美元的财产大部分都捐出去而不是留给自己的孩子”可知,此处 that 指把自己的 财产留给孩子。 答案: B

4.解析: 推理判断题。根据倒数第二段中的“Mr Gates,who stepped down from Microsoft in 2008 to concentrate on philanthropy(慈善事业)”可知,比尔· 盖茨现在 专心于慈善事业,即帮助别人。 答案: C

5.解析: 主旨大意题。通读全文可知,文章通过介绍比尔· 盖茨给孩子配手机 时有年龄限制让孩子做家务,和他不准备把所有财产都留给孩子的例子,说明了盖茨 先生想让自己的孩子像普通家庭的孩子一样成长,这些都是比尔 · 盖茨教育孩子的方法。 答案: D

Ⅲ.阅读表达 1.love/ like reading independently 或 are interested in dependent reading 或 will naturally love reading 等

考单招上高职单招网----

根据历年单招考试大纲出题

2.①increase a child’s imagination;②increase a child’s focus;③increase a child’s comprehension;④increase a child’s vocabulary; ⑤allow the child to build interest in a subject(以上五条任选三条即可) 3.Time of the Roman Empire. 4.Ways to increase children’s interest in independent reading. 5.Allow the child to have some private moments and read alone.


相关文章:
2017河南单招语文模拟试题及答案I
考单招上高职单招网--- 根据历年单招考试大纲出题 2017 河南单招语文模拟试题及答案 I 一、(15 分,每小题 3 分) 1、下列词语中加点的字,每对读音都不相同的...
2016年单招考试英语试题, 河南
2016年单招考试英语试题, 河南_高三英语_英语_高中教育_教育专区。单招英语考试试题真题,部分附答案。本试题卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分...
2017河南单招语文模拟试题及答案II
考单招上高职单招网--- 根据历年单招考试大纲出题 2017 河南单招语文模拟试题及答案 II 一、(15 分,每小题 3 分) 1、下列词语中加点的字,每对读音都不相同...
2017年河南单招数学模拟测试五(附答案)
考单招上高职单招网--- 根据历年单招考试大纲出题 2017 年河南单招数学模拟测试五(附答案)一、填空题(本大题共 14 小题,每小题 5 分,共 70 分) 1.已知集...
2016年河南检察职业学院单招英语模拟试题及答案_图文
2016年河南检察职业学院单招英语模拟试题及答案_英语_高中教育_教育专区。2016年河南检察职业学院单招英语模拟试题及答案 考单招——上高职单招网Ⅰ.短语填空 1.As ...
2016年河南单招英语模拟试题:细节理解
2016年河南单招英语模拟试题:细节理解_高中教育_教育...然后将答案写到答题卡相应的位置上(请注意各小题的...满分 10 分) 请阅读下列应用文相关信息, 并按照...
2016年河南经贸职业学院单招模拟试题及答案_图文
2016年河南经贸职业学院单招模拟试题及答案_英语_高中教育_教育专区。2016年河南经贸职业学院单招模拟试题及答案单招——上高职单招网Ⅰ.短语填空 lose weight; ...
2017河南职业技术学院单招试题
2017 河南职业技术学院单招试题文化综合 试题 试题卷...必须使用 2B 铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑...A、 (?2, 2) 第三部分 英语(共 30 分) 1....
2016年河南单招英语模拟试题:人物故事类阅读
2016 年河南单招英语模拟试题:人物故事类阅读【试题内容来自于相关网站和学校提供...在标有序号的空白处填入一个适当的词,或填入括号中单词的正确形式,并将答案写...
河南2018年高职单招语文模拟试题【含答案】
河南2018年高职单招语文模拟试题含答案】 - 一、语言素养(42 分,共 14 小题,每小题 3 分) 1.下列每对词语中加点字的读音完全相同的一组是 A.度假/忖度...
更多相关标签: