当前位置:首页 >> 高中教育 >>

浙江省兰溪三中2015-2016学年高二上学期英语新高考题型适应卷


浙江兰溪三中高二英语新高考题型适应卷 (满分 80 分) 2015. 12.12 高二英语备课组 一、 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) We live in a fast-paced and anxiety-filled world that oftentimes seems to shift beneath our feet. Thus we a

re sometimes affected by fears or anxiety impacting our life. For as long as I could remember I had struggled with anxiety. After I left university, I made friends with a Moroccan woman at work. One day she invited me to 21 her and her family back home. I wanted to, but I would have to travel there and I knew we would be in a very rural area. How would I cope with my Then one day it 24 23 ? 22

to me that I had a life to live. I could choose to let anxiety 26 something different. I was 23 years old 27 something inside

25 me or I could go to Morocco and

and had never been out of the UK alone. The journey to Morocco me. I managed to cope with my anxiety. The sense of 28

was overwhelming and still 29 it

to this day when I get afraid of going somewhere alone, I remember how felt when I arrived in Morocco. Upon arrival I was so 30

for the generous welcome I received. My friend’s family

had arranged a welcome party. The people were so loving toward me. As a moment of 31 felt in a faraway village, this reminded me that I was “good enough”, which 32 my anxiety.

helped to

Waking up the next day, in the morning light, I saw the area where we were. I was 34 33 . In the days afterwards, I traveled around Morocco. We went to Marrakesh and 35 by how rural it was – and the realization that these people had very few

the Atlas mountains. We had the most amazing food – lots of fresh fruits and vegetables. At the end of my 36 something inside me had changed. I realized I had not

felt anxious for nearly two weeks. Experiencing a different culture far away from home helped me to realize what is important in life, what really 37 , and with that my anxiety 38 . When I

returned home I was much more active in helping them 1.A. send 2.A. alone 3.A. work 40

39

my anxiety. Working with people,

their anxiety, is how I can share the love I found in Morocco. C. call C. free D. visit D. safe D. worries

B. consult B. soon B. curiosity B. hit B. control B. experience B. moved5

C. homesickness C. struck C. reach C. take C. supported

4.A. appeared 5.A. impress 6.A. enjoy 7.A. changed 8.A. achievement 9.A. good 10.A. sorry 11.A. doubt 12.A. improve 13.A. inspired 14.A. lands 15.A. discovered 16.A. opportunity 17.A. rules

D. occurred D. persuade D. experiment D. impressed D. embarrassment

B. fear C. disappointment C. afraid C. confident C. love C. protect C. pleased

B. ashamed B. confused B. luck B. hold B. moved

D. proud D. thankful

D. surprise D. reduce D. shocked D. friends D. recognized D. life D. hurts D. removed D. remembering

B. difficulties B. explored B. rush

C. resources C. examined C. stay

B. exists

C. matters

18.A. disappeared 19.A. expressing 20.A. drop

B. expanded

C. remained

B. challenging C. forgetting C. pass D. overcome

B. notice

二:阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节:(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A Most people say “yes” much more readily than “no”. A friend is moving house this weekend and would like some help, and you agree. But, what you really wanted was a couple of quiet days relaxing at home. Or a roommate

spends the entire weekends playing video games and wants to borrow your homework for “reference”. But, you’ve just finished it after taking a whole day to work hard. Many people say “yes” to these kinds of requests. They tend not to consider their own interests and feelings, and are often angry with themselves afterwards. Saying “no” requires courage and considerable practice, in fact, according to psychologists. “Everyone wants to be liked,” says Gabriele Steinki, a German psychologist. “Saying ‘no’ risks losing the affection of the person asking the favor or even a job.” The result is that many people say “yes” just for keeping the peace. But experts say this is regrettable. Anyone should have the right to say “no”. In fact, rejecting a request can even help to strengthen a relationship because it expresses a true feeling. But, for people used to agreeing to every request, changing can be a long and uncomfortable learning process. Most people believe that “If I say ‘no’, I’ll lose the affection of the person. But the affection is important to me.” This way of thinking can be replaced by this: “If he only likes me because I always do what suits him , then the price of his affection is too high in the long term.” Steinki says the key is talking to the other person to find a mutual (相互的) solution. “One needs to present the situation from one’s own point of view, and to suggest how the situation can be dealt with to the advantage of both parties. The other person must have the feeling that his interests are being considered.” When the refusal is not accepted, Steinki advises giving the reasons calmly again until the person gets the message. 1.Most people say “yes” much more readily than “no” because ________. A. they don’t care about their own interests and feelings B. they don’t know they will regret afterwards C. they have already been used to saying “yes” D. they care more about others’ affection 2.I n the opinion of experts, _________ .

A. people need a lot of practice to say “no” B. p eople should say “yes” to keep the peace C. saying “no” means losing a job D. people have the right to be liked 3.According to the writer, what should you do if you want to refuse the other person’s request? A. Just say you can’t B. Say sorry to him. C. Refuse him clearly. D. Talk to the other person to find a mutual way. 4.According to the writer, what should you do if your refusal is not accepted? A. Say yes to him. B. Repeat your reason for his acceptance C. Just go away D. Say no to him 5.What is the best title of the passage? A. You Need Courage To Say “No” B. “Yes” More Than “No” C. Nobody Has the Right To Say “No” D. It’s Easy To Say “Yes” B Sometimes ideas do not appear when you are concentrating your attention and mysteriously appear when you are not. Modern science recognizes this as a result of incubating (酝酿) the problem in your subconscious (潜意识) yet can't account for why it occurs. When you quit thinking about a subject and decide to forget it, your subconscious mind doesn't quit working. Your thoughts keep making associations. This is why you're experienced suddenly remembering names, getting solutions to problems you've forgotten about, and ideas out of the blue when you're relaxing and not thinking about any particular thing. You may try solving a problem with your subconscious mind by writing a letter help him.

to it. The letter should read just like a letter you would send to a real person. Seal the letter and put it away. Let go of the problem. Don't work on it. Forget it. Do something else. This is the incubation stage when much of what goes on occurs outside your focused awareness, in your unconscious. Open the letter in two days. The answer might magically pop into your mind. An advertising agency was under pressure to come up with a marketing campaign to introduce new television shows. Bob, the creative director, wrote the following letter which he addressed to his subconscious mind. He called his subconscious mind "Secret Expert". Secret Expert, I need to come up with a new marketing program to introduce a new season of TV shows. I'm interested in coming up with some kind of campaign that will capture the audience's attention more than one time. Is there something people need that we can advertise on? What kind of products, foods and services should we investigate? I need a fresh approach to advertising. Your mission is to give me a new idea on how to advertise TV shows. Thanks, Bob Bob mailed the letter to himself and when he read what he had written, he got his brainstorm, which was to advertise on "eggs". Somehow an association between "foods", "need", and "fresh" approach" inspired the thought of using "fresh eggs to advertise". He arranged to place laser imprints of the slogans for the TV shows on eggs —some thirty million. The consumers look at a single egg at least a few times, when they buy the eggs at the store, when they transfer them to the refrigerator, and when they crack them open. It's unlike any other ad medium in the world, because you're looking at it while you're using it. 6.You remember names when you're not thinking about them because your subconscious mind ____. A. is still working B. is full of names

C. stops working D. improves your memory 7.Which of the following was included in Bob's letter to his subconscious mind? A. How the solution could be found. B. When he would need its help. C. What product could be advertised D. What he wanted it to do 8.During the incubation stage, your focused awareness _____. A. waits for an answer B. controls your thoughts C. doesn't work D. helps your unconscious 9. In what way did the ad on eggs help? A. It helped Bob to get a brainstorm B. It made the TV shows known to people repeatedly. C. It greatly increased the sales of eggs. D. It made sure consumers could get fresh eggs. 10.Which of the following can be the best title for the passage? A. Difference between Subconscious and Awareness B. A fresh Approach to Advertising C. Communicating with Your Subconscious Mind D. Solving problems with your Subconscious Mind C Why does most of the world travel on the right side today? Theories differ, but there’s no doubt Napoleon was a major influence. The French have used the right since at least the late 18th century. Some say that before the French Revolution, noblemen drove their carriages on the left, forcing the peasants to the right. Regardless of the origin, Napoleon brought right-hand traffic to the nations he conquered, including Russia, Switzerland and Germany. Hitler, in turn, ordered right-hand traffic in Czechoslovakia and Austria in the 1930s. Nations that escaped right-hand control,

like Great Britain, followed their left-hand tradition. The U.S. has not always been a nation of right-hand drivers; earlier in its history, carriage and horse traffic travelled on the left, as it did in England. But by the late 1700s, people driving large wagons pulled by several pairs of horses began promoting a shift(改变)to the right. A driver would sit on the rear(后面的)left horse in order to wave his whip(鞭子)with his right hand; to see opposite traffic clearly, they travelled on the right. One of the final moves to firmly standardize traffic directions in the U.S. occurred in the 20th century, when Henry Ford decided to mass-produce his cars with controls on the left (one reason, stated in 1908: the convenience for passengers exiting directly onto the edge, especially? if there is a lady to be considered). Once these rules were set, many countries eventually adjusted to the right-hand standard, including Canada in the 1920s, Sweden in 1967 and Burma in 1970. The U.K. and former colonies such as Australia and India are among the Western world’s few remaining holdouts(坚持不变者). Several Asian nations, including Japan, use the left as well--- though many places use both right-hand-drive and left-hand-drive cars. 11.Why did people in Switzerland travel on the right? A. They had used the right-hand traffic since the 18th century. B. Rich people enjoyed driving their carriages on the right. C. Napoleon introduced the right-hand traffic to this country. D. Hitler ordered them to go against their left-hand tradition. 12.Of all the countries below, the one that travels on the right is_________. A. Austria B. England C. Japan D. Australia

13.Henry Ford produced cars with controls on the left __________. A. in order to change traffic directions in the U.S. B. so that passengers could get off conveniently C. because rules at that time weren’t perfect D. though many countries were strongly against that 14.According to the passage, which of the following is TRUE? A. Before the French Revolution, all the French people used the right.

B. People in Britain and the U.S. travel on the same side nowadays. C. The Burmese began to travel on the right in 1970. D. All the Asian nations use the left at present. 15.What would be the best title for this passage? A. Who made the great contribution to the shift of traffic directions? B. How cars have become a popular means of transportation? C. How Henry Ford produced his cars with controls on the left? D. Why don’t people all drive on the same side of road? 第二节:(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余 选项。 Sharks have lived in the world’s oceans for millions of years. A shark has an extremely good sense of smell. It can find small amounts of substances in the water, such as blood, body liquids and chemicals produced by animals. These powerful senses help them find their food. 16.________. Sharks grow slowly. About forty percent of the different kinds of sharks lay eggs. 17. _____ Some sharks carry their young inside their bodies as humans do. Some sharks are not able to reproduce until they are twenty years old. Most reproduce only every two years. And they give birth to fewer than ten young sharks. For this reason, over-fishing of sharks is of special danger to the future of the animal. 18. ______. They eat injured and diseased fish. Their hunting activities mean that the numbers of other fish in the ocean do not become too great. This protects the plants and other forms of life that exist in the oceans. People hunt sharks for sport, food, medicine and their skin. Experts say the international market for some kinds of sharks has increased greatly because many parts of a shark are valuable. 19._______. Shark liver oil is a popular source of

Vitamin. The skin of a shark can be used like leather. In Asia, people enjoy a kind of soup made from shark fins. Experts say a fisherman can earn a lot of money for even one kilogram of shark fins.

Sharks are among the oldest animals on Earth.20.______ If too many sharks in one area are killed, the group of shark may never return to normal population levels. A. The others give birth to li ve young. B. Sharks are important for the health of the world’s oceans. C. This is a threat to other form of life in the ocean. D. Collectors pay thousands of dollars for the jaws of a shark. E. Sharks are valuable to us and we can m ake full use of them. F. But some sharks ar e in danger of disappearing from Earth. G. Sharks eat fish, other sharks, and plants that live in the ocean 三、语法填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式。 Once there lived a rich man town. 22 21 wanted to do something for the people of his

first he wanted to find out whether they deserved his help. 23 very large stone.

In the centre of the main road into the town, he placed Then he cow.

24 (hide ) behind a tree and waited. Soon an old man came along with his

“Who put this stone in the centre of the road?” said the old man, but he did not try to remove the stone. Instead, with some difficulty he passed around the stone and continued on his way. 25 man came along and did the same thing; then another

came ,and another. All of them complained about the stone but not tried to remove 26 . Late in the afternoon a young man came along. He saw the stone, 27 28 (say) to

himself: “The night

(be) very dark. Some neighbors will come along later in

the dark and will fall against the stone.” Then he began to move the stone. He pushed and pulled with all his to move it. How great was his surprise at last! money. 41. 46. 42. 47. 43. 48. 44. 49. 45. 50. 30 29 (strong)

the stone, he found a bag of

答案

一、完型填空 【文章大意】本文的作者一直都很焦虑,对于生活有太多的担忧,不能乐观地面对一切。在 一次去 Morocco 的旅行之中学会了通过分析爱来克服焦虑和担忧。告诉我们如果想克服人生 中的困难,最重要的是心中有爱。 1.D send 派,送;consult 咨询;call 打电话,召集;visit 参观,访问。根据下文我到 Morocco 可知本句是指有一天这个朋友邀请我去看望她。故选 D 项。 2. A alone 独自; soon 很快, 迅速; free 自由的; safe 安全的。 根据下文 29 空前 I get afraid of going somewhere alone 可知我不得不独自一个人去 Morocco 看望朋友。故选 A 项。 3.D work 工作;curiosity 好奇;homesickness 想家;worries 担忧。我不得不独自一人 去那里。而且我知道那是一个很荒凉的农村地区,我怎么才能处理好自己的担忧呢?故选 D 项。 4.D sth occur to sb 某人突然想起某事;有一天我突然想起,我要过自己的生活。本句中 的 it 是形式主语,真正的主语是后面的 that 引导的主语从句。故选 D 项。 5.B impress 留下深刻印象;control 控制;reach 到达;persuade 说服。我可以选择让焦 虑控制自己或者我去 Morocco 体验一下不一样的东西。故选 B 项。 6.B enjoy 享受;experience 体验;take 拿走,花费;experiment 实验(名词) 。我可以 选择让焦虑控制自己或者我去 Morocco 体验一下不一样的东西。故选 B 项。 7.A change 改变;move 移动,感动;support 支持;impress 给??留下印象。本句是指 去 Morocco 的这次旅行改变了我内心深处的一些东西。故选 A 项。 8.A achievement 成就;fear 恐惧;disappointment 失望;embarrassment 尴尬。我成功 地处理了自己内心深处的恐惧,这种成就感是对我的震撼十分巨大,直到今天我们仍然能够 感觉到。故选 A 项。 9. A good 好的; ashamed 害羞的; afraid 害怕的; proud 自豪的。 我还记得当我到了 Morocco 的时候,我得感觉是多么得棒!故选 A 项。 10.D sorry 难过的;confused 困惑的;confident 自信的;thankful 感 激的。固定搭配 be thankful for?对?感到感激;本句是指当我到达 Morocco 的时候,有很多人对我的到来表 示热烈欢迎,对此我十分感激。故选 D 项。 11.C doubt 怀疑;luck 运气;love 爱;surprise 惊讶。有如此多的人来欢迎我,对我来说 这是一个充满了爱的时刻。故选 C 项。 12.D improve 提高,改善;hold 拿住,握住;protect 保护;reduce 减少。人们对我的欢

迎让我感觉很好,这有助于我减少自己的焦虑 please。故选 D 项。 13.D inspire 鼓舞,鼓励;move 感动;使??开心;shock 使??震惊。第二天早上当我 醒来的时候,我看见了自己所在的地方,被这个地区的荒凉惊呆了。这个地方实在是太荒凉 了。故选 D 项。 14.C land 土地;difficulty 困难;resource 资源;friend 朋友。看到这个地方很荒凉, 而且当地人可以利用的资源真少。故选 C 项。 15.B discover 发现;explore 探索;examine 检查;recognize 认出;在接下来的几天里我 们游遍了 Morocco,还去探索了 Atlas 山脉,吃了很多的鱼和水果之类的食物。故选 B 项。 16.C opportunity 机会;rush 匆忙;stay 逗留;life 生活。我在 Morocco 逗留的最后几天 里,我内心深处的一些东西已经发 matter 生了改变。故选 C 项。 17.C rule 统治;exist 存在;重要,有关系 hurt;伤害。体验一种远离故乡的文化帮助我 意识到生活中最重要的是什么,有关系的是什么。明白了这一切,我内心深处的焦虑消失不 见了。故选 C 项。 18.A disappear 消失;expand 扩张;remain 保持,仍然;remove 去除。体验一种远离故乡 的文化帮助我意识到生活中最重要的是什么,有关系的是什么。明白了这一切,我内心深处 的焦虑消失不见了。故选 A 项。 19.B express 表达;challenge 挑战;forget 忘记;remember 记得。当我回到家乡以后, 我更加积极地挑战自己的焦虑,让自己更加能够克服自己的焦虑,积极地面对人生。故选 B 项。 20.D drop 下落;notice 注意到;pass 通过;overcome 克服。和人们在一起帮助他们克服 困难是我学会如何分享在 Morocco 学会的爱的最好方法。故选 D 项。 况下,其他的人向你寻求帮助时,你如果感觉这样做不对,也不符合自己的想法,但是还是 说了可以,心理专家提醒要有勇气说出自己的想法,敢于说不,当别人不能接受你的拒绝时, 要说一些对方能够接受你的理由。 二、阅读理解 1.D 细节理解题。根据第五段“Everyone wants to be liked,” says Gabriele Steinki, a German psychologist. “Saying ‘no’ risks losing the affection of the person asking the favor or even a job.”及 Most people believe that “If I say ‘no’, I’ll lose the affection of the person.人们说“yes”是怕影响之间的感情,不敢表达出真实的想法, 故选 D。

2.A 细节理解题。根据 Saying “no” requires courage and considerable practice, in fact, according to psychologists.说不需要勇气,故选 A。 3.D 细节理解题。根据倒数第二段 Steinki says the key is talking to the other person to find a mutual (相互的) solution.可知需要找到一个解决的方法,故选 D。 4.B 细节理解题。根据最后一段 When the refusal is not accepted, Steinki advises giving the reasons calmly again until the person gets the message.要陈述他能接受的理由, 故选 B。 5.A 标题归纳题。根据全文的内容可知我们要有勇气给别人说不,故选 A。 B 【文章大意】文章介绍了我们往往在不思考问题的时候,潜意识还在工作,因为我们可以利 用潜意识解决问题, 作者用鲍勃的例子, 告诉读者可以给自己的潜意识写信解决自己 的难题。 6. A 细节题: 从第二段的句子: When you quit thinking about a subject and decide to forget it, your subconscious mind doesn't quit working. Your thoughts keep making associations. This is why you're experienced suddenly remembering names, 可知你突 然想起了名字是因为你的潜意识还在工作,选 A 7. D 细节题: 从 Bob 的信中的句子: Your mission is to give me a new idea on how to advertise TV shows.可知他想知道怎么做到这件事,选 D 8.C 细节题:从第四段的句子:This is the incubation stage when much of what goes on occurs outside your focused awareness, in your unconscious. 可知 the incubation stage 是指有意识的思维停止工作的阶段,选 C 9.B 细节题:从最后一段的句子:The consumers look at a single egg at least a few times, when they buy the eggs at the store, when they transfer them to the refrigerator, and when they crack them open. 可知人们在重复使用鸡蛋的时候可以看见广告,选 B 10.D 标题确定题:从全文和第三段的句子:You may try solving a problem with your subconscious mind 可知这篇文章是让读者用自己的潜意识解决问题,选 D C 【文章大意】为什么世界上绝大多数国家的交通方向都是右行?文章陈述了拿破仑在改变交 通方向中主要贡献,同时陈述了世界各国过去到现在的交通方向。 11.C 从第一段第四行 Napoleon brought right-hand traffic to the nations he conquered, including Russia, Switzerland and Germany 可得知正确答案为 C。

12.A 从最后一段倒数第二句 The U.K. and former colonies such as Australia and India are among the Western world’s few remaining holdouts 及倒数第一句 Several Asian nations, including Japan, use the left as well 可知 England,Japan 及 Australia 都是 车辆右行,只有 Austria 是车辆左行,故选 A。 13.B 从最后一段第二行括号里面的内容 one reason, stated in 1908: the convenience for passengers exiting directly onto the edge, especially? if there is a lady to be considered 可知正确答案为 B。 14. C 从第一段第三行 before the French Revolution, noblemen drove their carriages on the left, forcing the peasants to the right 可知 A 项错误。第二段首句得知美国车辆右 行, 最后一段提到英国车辆左行, 故 B 项从最后一段 Several Asian nations, including Japan, use the left as well 可知 D 表达错误。从最后一段 倒数第三行... adjusted to the right-hand standard, ...Burma in 1970 可知 C 项正确。 15.D 从文章第一段开头句总起句 Why does most of the world travel on the right side today? Theories differ, but there’s no doubt Napoleon was a major influence 可知 正确答案为 B。 16.G 17.A 18.B 19.D 20.F 语法填空 21. who 22. But 23. a 24. hid 25. Another 26. it 27. saying 28. will be 29. strength 30. Under


相关文章:
浙江省兰溪三中2015-2016学年高二上学期英语新高考题型适应卷
浙江省兰溪三中2015-2016学年高二上学期英语新高考题型适应卷_高中教育_教育专区。浙江兰溪三中高二英语新高考题型适应卷 (满分 80 分) 2015. 12.12 高二英语备课...
兰溪三中2015学年第一学期高二月考试卷
兰溪三中 2015 学年第一学期高二月考数学试卷考试时间:110 分钟 满分:150 分 第Ⅰ卷(选择题 共 50 分) 一、选择题:(本大题共 10 小题,每小题 5 分,...
兰溪三中2015学年第一学期期中检测试卷
兰溪三中 2015 学年第一学期期中检测试卷 高二政治命题:裘肖平 时间:90 分钟 总分:100 分 本试卷分第Ⅰ卷(客观题部分)和第Ⅱ卷(主观题部分)两部分。第Ⅰ卷...
云南省昆明三中2015-2016学年高二上学期期末考试英语试卷
云南昆明三中 20152016 学年度上学期期末考试 高二英语试题本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。第一卷第 1 页至第 8 页。第二卷 第 9 ...
2015-2016学年高二上学期12月月考政治试题 Word版含答案
2015-2016学年高二上学期12月月考政治试题 Word版...“全面建成小康社会” ,到党的 十八届三中全会部署...③④ 19.新高考改革方案将包含两类人才、两种模式...
湖南省邵东三中2015-2016学年高二上学期第一次月考英语试卷
湖南省邵东三中2015-2016学年高二上学期第一次月考英语试卷_英语_高中教育_教育专区。2015 年下学期高二第一次月考英语试卷注意事项: 1 本试卷分第 I 卷(选择...
福建省南安三中2015-2016学年高二上学期第一次月考英语试卷
南安三中 2015-2016 学年高二第一次月考英语试卷考试时间:120 分钟 总分:150 分 第 I 卷(选择题 共 100 分) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节...
安徽省合肥三中2015-2016学年高二上学期12月月考英语试卷
安徽省合肥三中2015-2016学年高二上学期12月月考英语试卷_高中教育_教育专区。...第 II 卷第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 ...
江西省南昌市三中2015-2016学年高二上学期期中英语试卷
南昌三中 20152016 学年度上学期期中考试 高二英语试卷本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分,满分 150 分,考试用时 120 分钟。 第一部分...
更多相关标签:
浙江省兰溪市鲜花店 | 浙江省兰溪市花店 | 浙江省兰溪市第一中学 | 浙江省兰溪市 | 浙江省兰溪市属哪个市 | 浙江省金华市兰溪市 | 浙江省兰溪市人民法院 | 浙江省兰溪市地图 |