当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修1-Unit 4 课时训练4]

Ⅰ.阅读理解 A TAPPING( 窃 听 )phones is probably one of the most common techniques in spy( 谍 战)movies.But when it takes place in real life with the world's top leaders as victims(受害

者), it is a story much more thrilling than any film. The drama started when documents(文件)were leaked(泄露)by Edward Snowden, the former CIA employee(雇员)and National Security Agency(NSA) contractor(订约人).According to The Guardian , the documents revealed that the phone conversations of 35 world leaders were monitored by the NSA. The NSA encourages senior officials in its “customer” departments,such as the White House,to give the NSA their rolodexes(通讯录).The agency can then add the phones of leading foreign politicians to their target lists. The NSA has also been operating 80 special collection services around the world,according to German magazine Der Spiegel. Needless to say,US President Barack Obama has been busy taking calls from European leaders to talk about these issues. French President Francois Hollande is one such leader.He is complaining about the document showing that US intelligence agencies gathered more than 70 million pieces of data from phone communications in France in just 30 days,according to AFP. Another is German Chancellor Angela Merkel.She angrily called Obama to make sure that her cell phone was not tapped. The White House press secretary Jay Carney said the US “is not monitoring and will not monitor” Merkel's communications.But German officials pointed out that the US did not deny monitoring the phone in the past. So why has the US been spying on its allies(盟友)?According to Jeffrey Richelson,author of the book The US Intelligence Community,it's because the countries don't have identical(同样 的)interests.“There are very few allies that are so close that there's no point in collecting intelligence,” said Richelson. China has not been spared from US monitoring, either, according to Der Spiegel.US listening posts(监听站)have been built in many cities in China such as Beijing, Shanghai, Chengdu, Hong Kong and Taipei. “Countries like China and Russia,who may fall in the category of an American ‘rival(对

手)’,can only imagine the extent(程度)of US tapping,” noted China Daily. Calling cybersecurity( 网络安全 )“a matter of sovereignty( 主权 )”, Foreign Ministry spokeswoman Hua Chunying said China will take necessary measures to safeguard information security,China Daily reported on Oct 31. 1.Which following is true according to the passage? A.Edward Snowden monitored the phone conversations of 35 world leaders. B.White House encourages senior officials to give the NSA their rolodexes. C.US intelligence agencies gathered more than 70 million pieces of data from phone communications in Germany. D.German Chancellor Angela Merkel angrily called Obama for her cell phone was tapped. 2.The underlined word “spared” in the 10th paragraph probably means________. A.intended C.escaped B.unoccupied D.included

3.What's the author's attitude towards US monitoring the phone? A.He supports it. B.He doubts it. C.He argues against it. D.He is neutral about it. 4.What could be the best title for the passage? A.Spy on the world B.Cybersecurity is a matter of sovereignty C.Technigues in spy movies D.The US Intelligence Community B (2014· 南京高三模拟)Once when I was six years old,I saw an amazing picture in a book called True Stories from Nature about the primeval forest.It was a picture of a boa constrictor (大 蟒蛇)in the act of swallowing an animal.In the book it said,“Boa constrictors swallow their prey wholly without chewing it.After that they are not able to move and they sleep through the six months that they need for digestion.” I thought deeply then over the adventures of the jungle.And after some work with a colored pencil,I succeeded in making my first drawing,my Drawing Number One.I showed my work to the grownups and asked them whether the drawing frightened them.But they answered , “Frighten?Why should anyone be frightened by a hat?” My drawing was not a picture of a hat.It was a picture of a boa constrictor digesting an elephant.But since the grownups were not able to understand it,I made another drawing.I drew

the inside of the boa constrictor so that the grownups could see it clearly.They always need to have things explained.That's my Drawing Number Two. The grownups' response this time was to advise me to lay aside my drawings of boa constrictors whether from the inside or the outside and devote myself instead to geography, history,arithmetic and grammar.That is why at the age of six I gave up the dream that I might have been a great painter.I had been disheartened by the failure of my Drawing Number One and Drawing Number Two.Grownups never understand anything by themselves and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them. So then I chose another profession and learned to pilot airplanes.I have flown a little over all parts of the world,and it is true that geography has been very useful to me.At a glance,I can distinguish China from Arizona.If one gets lost in the night,such knowledge is valuable. In the course of this life,I have had lots of chances to meet with a great many people.And that hasn't much improved my opinion of them.Whenever I met one of them who seemed to me at all clearsighted, I tried showing him my Drawing Number One which I have always kept.I would try to find out if this was a person of true understanding.But whoever it was,he or she would always say: That is a hat.Then I would never talk to that person about boa constrictors or primeval forests or stars.I would bring myself down to his level.I would talk to him about bridge,golf, politics and neckties.And the grownups would be greatly pleased to have met such an intelligent man. 5.The writer drew his first picture in order to________. A.show the grownups what the book was about B.frighten the grownups trying to enter the forest C.remind himself of the adventures of the jungle D.illustrate a boa constrictor's act of digesting an animal 6.How did the writer understand the grownups' response to his second drawing? A.He was actually only good at academic study. B.It was a waste of time for him to keep on drawing. C.He had difficulty in communicating with the adults. D.He was good at anything but geography. 7.The underlined word “disheartened” in Paragraph 4 could most probably be replaced by “________”. A.discouraged C.discriminated B.dissatisfied D.disturbed

8.Which of the following statements is true? A.The writer could have become a pilot if encouraged when young.

B.The writer finally changed his opinion of grownups. C.The writer has been showing his two pictures to others ever since. D.The writer felt nobody could have really understood him. Ⅱ.七选五补缺题 (2013· 课标Ⅱ卷) Public Speaking Training ●Get a coach __1__,so get help.Since there are about a billion companies out there all ready to offer you public speaking training and courses,here are some things to look for when deciding the training that's right for you. ●Focus on positives Any training you do to become more effective at public speaking should always focus on the positive aspects of what you already do well.Nothing can hurt confidence more than being told that you aren't doing well.__2__, so good public speaking training should develop those instead of telling you what you shouldn't do. ●__3__ If you find a public speaking course that looks as though it's going to give you lots of dos and don'ts,walk away!Your brain is so full of what you're going to be talking about.__4__.As far as we're concerned,there are basically no hard and fast rules about public speaking.Your audience can be your friends. ●You are a special person not a clone Most importantly,good public speaking training should treat you as a special one,with your own personal habits.__5__.Your training course should help you bring out your personality,not try to turn you into someone you're not. A.You aren't like anybody else B.You already do lots of things well C.Turn your back on too many rules D.Check the rules about dos and don'ts E.Whatever the presentation,public speaking is tough F.The one thing you don't want is for them to fall asleep G.So trying to force a whole set of rules into it will just make things worse Ⅲ.短文改错 (2013· 课标Ⅱ卷)The book I'm reading of talks about afternoon tea in Britain.It is said to have started in the early 1800's.Have tea in the late afternoon provides a bridge between lunch and dinner, that might not be served until 8 o'clock at night.This custom soon becomes another meal of

day.Interesting,it had a connection by the British porcelain (瓷器)industry.Tea in China was traditionally drank from cups without handles.When tea got popular in Britain,there was a crying need for good cup with handles to suit British habits.This made for the grow in the porcelain industry.

课时训练(四) Ⅰ.阅读理解 A 【语篇解读】 本文是新闻报导。报导了美国窃听风暴波及全球,引起了各 国的强烈抗议。 1.选 D 细节理解题。由文中前八段可知 D 项正确。 2.选 C 3.选 C 故选 C。 4.选 A 本文全都是围绕美国窃听风暴波及全球这一事件展开论述的。 B 【语篇解读】 作者的两幅画一直都得不到人们的真正理解,他感到非常困 惑,希望能遇到一个理解自己的人,但希望总是落空。 5.选 D 推理判断题。根据第三段中的“It was a picture of a boa constrictor digesting an elephant.”可知,应选 D 项。 6.选 B 推理判断题。根据文章第四段开头可知,大人们觉得作者继续画 画简直就是浪费时间。故选 B 项。 7.选 A 词义猜测题。根据上下文和画线词后面的“the failure”可知,这两 由语境中可知 spare 的意思是“幸免”的意思。 推理判断题。由文中可以看出作者对美国窃听行为持批判态度,

幅画的失败打击了作者,故 dishearten 在此可理解为“使失去信心,使泄气”。 故选 A 项。 8.选 D 正误判断题。根据最后一段中的“I would try to find out if this was a person of true understanding.But whoever it was,he or she would always say:That is a hat.”可知 D 项正确。 Ⅱ.七选五补缺题 【语篇解读】 本文对如何进行公共演讲培训给出了几点建议。

1.选 E 考查上下文逻辑关系。从空格后的结果“so get help(所以寻求帮 助)”来看,前面所指的事情难度较大。E 项符合语境。 2.选 B 考查上下文逻辑关系。由空后的结果“因此好的公共演讲培训应 开发你擅长做的事情而不是告诉你你不该怎么做”可知本题选 B。 3.选 C 考查标题。下文说读者要远离那些注意事项,本段标题应为 C 项,

意思是“不去理睬太多规则”。 4.选 G 考查因果关系。上一句指出 “ 你的大脑装满了即将要谈论的内

容”,所以试图强行塞入一整套规则只会使情况更糟。 5.选 A 考查上下文逻辑关系。此处是对小标题的解释说明,根据上一句 中的“a special one”可得知,A 项最合适。 Ⅲ.短文改错 The book I'm reading of ①去掉of talks about afternoon tea in Britain.It is said to

have started in the early 1800's. between lunch and dinner, custom soon

Have tea in the late afternoon provides a bridge ②Having

that might not be served until 8 o'clock at night.This ③which

∧ becomes Interesting another meal of day. , it had a ④became ⑤the ⑥Interestingly

connection traditionally

by the British porcelain( 瓷 器 )industry.Tea in China was ⑦with/to drank from cups without handles.When tea got popular in Britain, ⑧drunk cup with handles to suit British habits.This ⑨cups

there was a crying need for good made for the

grow in the porcelain industry. ⑩growth

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修1-Unit 4 课时训练4]
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修1-Unit 4 课时训练4]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修1-Unit 4 课时...
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 1 课时训练16]
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 1 课时训练16]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 1 课时...
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 4 课时训练14]
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 4 课时训练14]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 4 课时...
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 4 课时训练19]
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 4 课时训练19]_...1.A.forgot C.overcame 2.A.safe C.calm 3.A.act C.jump 4.A.place ...
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 4 课时训练24]
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 4 课时训练24]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 4 课时...
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时训练20]
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时训练20]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时...
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 4 课时训练9]
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 4 课时训练9]_高中...1.A.belonged to B.led to C.devoted to 2.A.put C.taken 3.A.books ...
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 2 课时训练17]
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 2 课时训练17]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 2 课时...
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 3 课时训练18]
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 3 课时训练18]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 3 课时...
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修1-Unit 5 课时训练5]
【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修1-Unit 5 课时训练5]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修1-Unit 5 课时...