当前位置:首页 >> 高中教育 >>

江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第10周英语周末练习


第一中学高一英语第 10 周周末练习
第二部分:英语语言知识运用(共三节,满分 35 分) 第一节:单项选择(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的 最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. What lessons China can draw from ______ gl

obal financial crisis has become _____ hot topic among us students. A. a; the B. /; a C. the; a D. /; the 22.——Have you finished the book? ——No. I’ve read up to the children discover the secret cave. A. which B. what C. that D. where 23. ——The weather has been very hot and dry. —— Yes. If it had rained even a drop, things would be much better now. And my vegetables . A. wouldn’t die B. didn’t die C. hadn’t die D. wouldn’t have died. 24. _________along the quiet road at forty miles an hour, and then an old man suddenly started to cross the road in front of me. A. Driving B. when I was driving C. I was driving D. Having driven 25. In all kinds of competitions, Jackie ________ a most excellent athlete. He has won so many gold medals. A. practises B. conducts C. behaves D. proves 26. ——How did you like Nick’s performance last night? —— To be honest, his singing didn’t to me much? A. appeal B. belong C. refer D. occur 27. The girl had hardly rung the bell the door was opened suddenly, and her friend rushed out to greet her. A. before B. until C. as D. since 28. Don’t worry about the child. Next to him ________ a lady, _______ he can turn when he is in trouble. A. sits; whom B. sits; to whom C. is sitting; with whom D. was sitting; to whom 29. Vitamin D helps our bodies make a special chemical, and this special chemical, ________, affects our brains, making us feel happy. A. in turn B. in particular C. in advance D. in short 30. Helping others is a habit, you can learn even at an early age. A. it B. that C. what D. one 31. Mr. Lee, who as a carpenter for over 10 years, is now a very famous statesman in this country. A. has worked B. had worked C. worked D. works 32. ——I can’t get on with some of my classmates. They just leave me in the cold. —— . But what’s the reason? A. Sorry to hear that. B. How about that? C. Don’t mention it. D. Never give up. 33. He doesn’t spend any more money on clothing than I do, but he manages to look so stylish. A. therefore B. somehow C furthermore D. otherwise 34. abroad for a tour can be a great honor for an ordinary person like me. A. Taken B. Taking C. Having been taken D. Being taken 35. Three criminals were caught and asked to aid in the . A. interview B. investigation C. question D. request 第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A group of class friends, highly established in their careers, got together to visit their old university professor. Conversation soon 36 into complaints about stress in work and life.

God’s coffee

Offering his guests coffee, the professor went to the 37 and returned with a large pot of coffee and a couple of 38 ---porcelain, plastic, glass, crystal, some 39 looking, some expensive, some delicate --- telling them to 40 themselves to the coffee. When all the students had a cup of coffee in 41 , the professor said :“ If you noticed, all the nice looking expensive cups were taken up, 42 behind the plain and cheap ones. Whiles it is normal for you to 43 only the best for yourselves, that is the 44 of your problems and stress. Be assured that the cup itself 45 no quality to the coffee. In most cases it is just more expensive and in some cases even hides what we drink. 46 all of you really wanted was coffee, not the cup, but you 47 went for the best cups… And then you began __48___ each other’s cups. Now consider this: Life is the ___49____; the jobs, money and position in society are the cups. They are just tools to hold and contain life, and the type of cup we have does not 50 , nor change the quality of life we 51 . Sometimes, by concentrating only on the cup, we 52 to enjoy the coffee God has 53 us. God brews the coffee, not the cups… Enjoy the coffee!” The happiest people don’t have the best of everything. They just 54 the best of everything. Live simply. Love generously. Care deeply . Speak kindly. Leave the 55 to God. 36. A. stopped B. looked C. grew D. turned 37. A. living-room B. waiting-room C. bedroom D. kitchen 38. A. cups B. pans C. bowls D. bottles 39. A. plain B. clean C. ugly D. fine 40. A. devote B. help C. dedicate D. enjoy 41. A. stomach B. hand C. mind D. mouth 42. A. falling B. leaving C. hiding D. keeping 43. A. hope B. wish C. need D. want 44. A. source B. resource C. energy D. reason 45. A. adapts B. puts C. adds D. applies 46. A. As B. What C. That D. Which 47. A. consciously B. cheerfully C. deliberately D. bravely 48. A. looking B. glaring C. eyeing D. gl ancing 49. A. tea B. water C. wine D. coffee 50. A. sign B. mean C. define D. signal 51. A. spend B. live C. hat e D. love 52. A. fail B. succeed C. tend D. manage 53. A. shown B. taken C. sent D. provided 54. A. keep B. take C. make D. hold 55. A. complex B. remains C. rest D. complaints 第三部分:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 请认真阅读下列短文,从短文后所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。 A Rafting the GRAND CANYON Welcomes You! If you are looking for an exciting, fun and challenging white water tour, Rafting(筏运) the GRAND CANYON is here to help you plan the right tour for you. Whether you want to travel for two days or ten, hike in or not, go on an oar(船桨) boat or motorboat, through Class 3 or 6 water, we will help you find the trip that meets your needs. For those who will be vacationing in the off-season, a rafting trip on the Native American Red River is available or a one-day trip is available on the Colorado River from Diamond Creek to Pierce Ferry. Most of the trips depart from Lees Ferry, Arizona. We offer partial trips which allow you to get on or off at Phantom Ranch located at the bottom of the Grand Canyon National Park South Rim. You can have a hike, and with proper planning the mule(骡子) ride up or down is also an option. Most trips occur between April and October. Since all rafting on the Colorado requires a permit, planning and reserving your trip requires reservations well in advance. Please let us know when you would like to go and we will contact all the river concessionaires( 特许权获得者) to help you find the best trip for you. To talk to us or to make a reservation, call us toll free: 1-800-222-6966

or 702-655-6060 If you have any questions regarding a trip, please CLICK HERE to fill out our form. This will speed up the process of getting you accurate information regarding that trip. If you would like to send us an email about something other than an upcoming trip you can contact us at info@raftingthegrandcanyon.com. We look forward to helping you plan your trip! (Please NO Travel Agents.) 56. If you want to enjoy rafting, you can travel . A. both in the off-season and the busy season B. only in the off-season C. only in the busy season D. only between April and October 57. All the following activities are recommended EXCEPT . A. hiking B. swimming C. rowing a boat D. animal riding 58. Which of the following is most likely to be a customer of Rafting the Grand Canyon? A. Travel agents. B. River concessionaires. C. A couple who are planning their honeymoon. D. An athlete who wants to have a rest after an injury. B MIANYANG—At a corner of the city’s Jiuzhou Stadium, one of the biggest camps set up for those left homeless in the earthquake, 62-year-old Liu Yaorong was leaning against a window on Thursday. Pointing to a quilt and clothes he received from the local government, he said: “These are all I have. My home collapsed in the quake, and everything in the town was flooded.” He used to live in Xuanping town of Beichuan county which was destroyed by the quake. Adding to his misery, rivers blocked by landslides(山崩) led to flooding in the town. But Liu said he was lucky because he was healthy, otherwise he would not have the energy to walk 10 hours on damaged and dangerous mountainous roads to escape the flood on Monday. He said the trip used to take him about 90 minutes when the roads were in good condition. The journey was difficult and “rocks kept falling,” he said, showing injured legs and black, split toenails. Liu said his three sons were working in eastern cities as migrant workers. “I’ve been living alone in the mountains for more than 20 years. My wife died 30 years ago,” he said in a low voice. During his journey to Mianyang, Liu said he saw many elderly people who chose to stay. “Soldiers were persuading them to leave for fear of floods,” he said. Talking about his home before the quake struck, Liu’s mood lifted. “I raised pigs and chickens, and grew vegetables. I could have rice, meat and greens almost every day,” he said. “But now, I have only biscuits and instant noodles.” Liu said one of his sons returned home from Wenzhou, Zhejiang Province, after the quake, but left because the father refused to go with him. “I don’t want to leave home. And I know it is difficult for them out there. How could I add to their burden?” he asked, his eyes red. “I still want to go back to my home. Given a small piece of land, I could live by myself.” It is learnt that resettlement plans for displaced people have not been finalized. However, not every elderly person is as strong-willed as Liu. Psychologists said the elderly need as much comfort as children. Lu Jianguo, a psychologist from Chengdu Medical College, said “We will first let them cry and tell their stories, and then help them regain confidence.” 59. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Liu Yaorong spent 8.5 hours mor e than usual covering the roads in escaping the flood. B. The flood was followed by an earthquake in Xuanping in the same day. C. Liu Yaorong was in time to escape the quake without being hurt. D. Being healthy, Liu Yaorong was the only old man to escape the flood. 60. The underlined word “ misery ”in the third paragraph most probably means “ ”. A. happiness B. fortune C. puzzle D. suffering 61. What’s Liu Yaorong’s attitude towards self-relief after the earthquake?

A. Positive. B. Negative. C. Aggressive. D. Dependent. 62. What would be the best title for the news report? A. Elderly react more quickly to flood disaster B. Elderly try hard to deal with quake disaster C. Elderly prefer to stay at their own home D. Elderly are well cared for by government C In all one’s lifetime it is oneself that one spends the most time being with or dealing with. But it is exactly oneself that one has the least understanding of. When you are going upwards in life you tend to overestimate yourself. It seems that everything you seek for is within your reach. When you are going downhill you tend to underestimate yourself, mistaking difficulties for your own incompetence. To get a tho rough understanding of oneself is to gain a correct view of oneself-aware of both one’s strengths and shortages. You may look forward hopefully to the future but be sure not to expect too much, for ideals can never be fully realized. You may be courageous to meet challenges but it should be clear to you where to direct your efforts. That’s to say so long as you have a perfect knowledge of yourself there won’t be difficulties you can’t overcome. To get a thorough understanding of oneself needs self-appreciation. Whether you think you are a towering tree or a blade of grass, a high mountain or a small stone, you represent a state of nature that has its own value. If you earnestly admire yourself you’ll have a real sense of self-appreciation, which will give you confidence. As soon as you gain full confidence in yourself, you’ll be enabled to fight and overcome any adversity. To get a thorough understanding of oneself also requires doing oneself a favor when it’s needed. In time of sadness, do yourself a favor by sharing it with your friends so as to change a gloomy mood into a cheerful one; in time of tiredness, do yourself a favor by getting a good sleep. As you are aware, what a person physically has is but a human body that’s vulnerable when exposed to the elements. So if you fall ill, it’s up to you to take a good care of yourself. In a word, to get a thorough understanding of oneself is to get a full control of one’s life. Then one will find one’s life full of color and flavor. 63. What is described in Paragraph 2 is to show that . A. a person is easy to estimate himself too high when succeeding B. it is difficult for one to have a perfect knowledge of oneself C. you should keep up high spirits whatever difficulties you meet D. it is essential that a person get a thorough understanding of himself 64. Remember not to expect too much of yourself when looking forward to the future because . A. your shortages might stop you succeeding B. ideals can never be turned into realities C. you are likely to lack enough courage D. you haven’t understood yourself quite well 65. Having a real sense of self-appreciation can enable one . A. to realize one’s shortages B. not to be too proud C. to gain enough self-confidence D. not to go downhill 66. If this passage is divided into three parts, the second part should consist of . A. Paragraph 2 and Paragraph 3 B. Paragraph 2 to Paragraph 5 C. Paragraph 3 to Paragraph 5 D. Paragraph 4 and Paragraph 5 D Scientists studying the impact of climate change on the Arctic need to consider ways to reduce their own carbon footprints(碳排放量), says Ryan Brook, a researcher who regularly flies north to study the health of caribous(驯鹿).He calls on scientists to show leadership by examining and sharing ways to reduce the impact of working in polar regions. “The importance of the research is not at question here. It is important to our understanding of and adapting to climate change. But we need to think about better approaches,” says Brook. “This is an issue for all scientists, though polar researchers often travel particularly long distances using commercial air travel. We also rely extensively on small aircraft, icebreakers, and snowmobiles, all of which produce large amounts of carbon.” Brook studies the health of caribou herds in Nunavut and Northwest Territories. He works with northern wildlife managers. This work typically takes him north five or six times per year and when

he calculated his own carbon footprint, he was not happy with the result. “My research footprints are about the same as the annual footprints of an average Toronto resident. Basically, I have two footprints — my own personal life, which is moderate, and my research footprint.” Climate scientists can rightly argue that Arctic research is a specialized field and the community of scientists who travel north is relatively small. Even if all scientists working in the north reduced their carbon emissions, it would not make a big impact on the global scale. For Brook, it’s the option that matters. There are ways researchers can reduce the amount of carbon they use. Some helicopters use less fuel than others. Solar and wind power are alternatives to gas-fired generators. And while carbon offsets(抵消) don’t reduce the amoun t of carbon emitted, they are an easy first step. “There aren’t necessarily any easy answers, but we need to start talking about it,” says Brook. “This is particularly important for the next generation of scientists being trained and I hope to see them become leaders in this issue.” 67. What did Brook find when he calculated his own carbon footprints? A. His carbon footprints are more than the annual footprints of a Toronto resident. B. His personal life footprints are more than the annual footprints of a Toronto resident. C. His research footprints are about the same as his personal life footprints. D. His personal life footprints are more than his research footprints. 68. Brook’s opinion is challenged by the statement that . A. arctic research is very important B. the Arctic is a special environment C. the footprints of Arctic scientists are small D. Brook’s situation is a common phenomenon 69. We can infer from the last paragraph that . A. we should take actions immediately instead of just talking B. it’s easy to start talking about the problem of carbon emissions C. it’s necessary now to pay attention to the problem of research footprints D. the next generation of scientists are more interested in research footprints 70. What’s the main idea of the text? A. The importance of arctic research is not at question. B. Climate change becomes worse because of arctic research. C. Brook suggests ways of reducing the use of carbon. D. Scientists must look at their own carbon footprints. 第四部分:任务型阅读(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。 注意:每个空格只填 1 个单词。请将答案写在答 题卡上相应题号的横线上。 The United States is facing a growing concern: rising obesity(肥胖) rates. A new report says adult obesity rates rose last year in 23 of the 50 states. And, the percentage of obese children was at or above 30% in 30 states. Mississippi had the highest rate of adult obesity in the new study. 32.5% of the state’s adults were obese. Mississippi also had the highest rate of obese and overweight children. 44.4% of all children between the ages of ten and seventeen years were obese or overweight. The study used a system of measurement called the Body Mass Index(B-M-I) to define words like obese and overweight. To find your B-M-I, divide your weight in kilograms by height in meters squared. A normal B-M-I is between 18.5 and 24.9. The B-M-I of someone overweight is between 25 and 29.5. And, an obese person has a B-M-I above 30. The new report says widespread obesity is increasing the rates of long-lasting diseases, such as heart disease. Obesity is also responsible for an increasing part of health care costs in the United States. Health care costs have grown while many Americans are getting fatter. A lack of physical exercise, watching TV too much and eating junk food contribute to the rising obesity rate. The report says the current economic recession(经济衰退) could worsen obesity rates by increasing food prices. This would make healthy foods cost more. The report blames the recession for rising rates of depression, anxiety and stress, which are closely linked to obesity in many cases. The report offers some ideas for dealing with obesity within government health care reforms. They include making sure that every adult and child has a right to preventive medical services. Also, people should do more physical exercise, drive less and eat less junk food to fight obesity. Widespread obesity in the US

71. Consequences 75.

77.

◆72. obesity rates rose last year in 23 of the 50 states. ◆Child obesity rate was at or above 30% in 30 states. increasing the rates of 73.____________ increasing 74. of health care 76. physical exercise watching TV too much eating junk food experiencing recession 78. 79. preventive medical services doing more physical exercise People 80. less eating less junk food Rising obesity rates

第五部分:书面表达(满分 25 分) 可持续发展已成为全球共识,如何实行可持续发展是摆在世人面前的重大问题。请就下面表 格所提供的内容进行陈述并谈谈你的看法。 1. 自然资源日趋减少 目前的状况 2. 环境问题依然严重 3. 人的环保观念淡薄 4. 贫富差距越来越大 1. 制定了相关的法律法规 已采取的措施 2. 投入了大量的资金改善环境 3. 对民众进行教育 4. 加强了国际间的相互合作 你的看法 注意: 1. 不要逐条翻译,可适当发挥; 2. 词数:150 左右; 3. 文章的开头部分已给出。 参考词汇:差距 gap; 相关法律 relevant laws The idea of sustainable development has been accepted by the world. How to keep sustainable development is a big problem facing our planet. ……

兴化市一中高三英语第十周周末答案 第一部分 1. C 11. C 2. B 12. B 3. C 13. C 4. A 14. C 5. B 15. A 6.C 16. A 7. A 17.A 8.B 18. C 9. B 19. B 10. C 20. A

第二部分 21. C 31. C 41. B 51. B 22. D 32. A 42. B 52. A 23. D 33. B 43. D 53. D 24. C 34. D 44. A 54. C 25. D 35. B 45. C 55. C 26. A 36. D 46. B 27. A 37. D 47. A 28. B 38. A 48. C 29. A 39. A 49. D 30. D 40. B 50. C

第三部分 56. A 66. C 57. B 67. A 58. C 68. C 59. A 69. C 60. D 70. D 61. A 62. B 63. D 64. A 65. C

第四部分 71. Problem 73. diseases 75. Causes 77. Solutions 79. offering 第五部分 The idea of sustainable development has been accepted by the world. How to keep sustainable development is a big problem facing our planet. The present situation is worrying. First, natural resources are becoming less than before. Second, as some people are not aware of the importance of the environmental protection, the problems with it remain extremely serious to some degree. The gap between the rich and the poor has the tendency to become wider and wider. To our great joy, many countries have taken action. On one hand, they have made relevant laws and regulations and put large amounts of money to the environmental protection. On the other hand, popularized educational as well as international cooperation is being carried out. As for myself, I should take the responsibility to devote myself to sustainable development, or 72. Adult 74. costs 76. lacking 78. Government 80. driving

our future and the lives of our children and our grandchildren will be in danger.


相关文章:
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第10周英语周末练习
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第10周英语周末练习_英语_高中教育_教育专区。第一中学高一英语第 10 周周末练习第二部分:英语语言知识运用(共三节...
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第7周英语周末练习
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第7周英语周末练习_英语_高中教育...wind D. the moon 第四部分:任务型阅读(共 10 小题;每小题 1 分,满分 ...
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第9周英语周末练习
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第9周英语周末练习_英语_高中教育_教育专区。第一中学高一英语第 9 周周末练习二、英语知识运用(共两节,满分 45 ...
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第20周英语周末练习
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第20周英语周末练习_英语_高中教育_教育专区。第一中学高一英语第 20 周周末练习第一节: 单项填空(共 15 小题;...
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第5周英语周末练习
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第5周英语周末练习_英语_高中教育_教育专区。第一中学高一英语第 5 周周末练习第一节:单项填空(共 15 小题;每小...
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第18周英语周末练习
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第18周英语周末练习_高中教育_教育专区。第一中学高一英语第 18 周周末练习第二部分 英语知识运用(共两节,满分 35 ...
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第19周英语周末练习
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第19周英语周末练习_高中教育_教育专区。第一中学高一英语第 19 周周末练习第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 ...
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第3周英语周末练习
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第3周英语周末练习_英语_高中教育_教育专区。第一中学高一英语第 3 周周末练习一.单项填空(共 15 小题;每小题 ...
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第2周英语周末练习
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第2周英语周末练习_英语_高中教育_教育专区。第一中学高一英语第 2 周周末练习第一节单项填空(共15小题;每小题l...
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第9周当堂训练英语试题
江苏省兴化市第一中学2014-2015学年高一下学期第9周当堂训练英语试题_高中教育_教育专区。兴化市第一中学高一英语第 9 周 45 分钟练习(满分 100 分,训练时间 ...
更多相关标签: