当前位置:首页 >> 高中教育 >>

江苏省通锡苏2015届高考密卷英语试题


绝密★启用前 通锡苏 2015 届高考英语密卷
注意事项: 1.答卷前, 考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名、 准考证号填 写清楚,并贴好条形码。请认真核准条形码上的准考证号、姓名和科目。 2.每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮 擦干净后,再选涂其他答案标号,在试题卷上作答无效。
<

br />第Ⅰ卷(选择题) 第一部分:听力(略) 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节:单项填空(共 15 题:每小题 1 分,满分 15 分) 请认真阅读下面各题,从题中所给的ABCD四个选项中,选出最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。 例:It is generally considered unwise to give a child ____he or she wants. A. however B whatever C. whichever D. whenever 答案是 B。
21. When you’ve got through the gate of opportunity, don’t get it shut behind yourself, and give others the same chances that ______you succeed. A. help B. are helping C. had helped D. helped

22. -----Why are you always coming back late? -----If I had remembered where I parked the car, I ______home sooner. A. would get gotten 23. I am looking for a house with convenient transportation, ______with easy access to the subway, if possible. A. it B. this C. one D. that B. would have gotten C. must have gotten D. should have

24. Many models balance out their love of food with the desire______good and achieve the incredible bodies they have so proud to show off. A. to look B. looked C. looking D. being looked

25. ______ I complained to my parents about the inconvenience of coming home for lunch everyday, they turned a deaf ear to what I said. A. Whatever B. Wherever C. However D. Whoever

26. It’s certainly hard work. But, ________, a man who wishes to have a career has to make a great many sacrifices. A. on the contrary B. on the other hand C. for another D. in addition

27. People who do not smoke have less ________ of suffering from lung cancer than those who do so. A. potential B. sympathy C. awareness D. prejudice

28. I’m organizing a trip to the Summer Palace. Shall I ______? A. put you off B. turn you down C. drop you off D. put you down

29. Security was such a major concern at the conference that no journalists could approach the meeting zone without ________ the special pass. A. commanding B. issuing C. producing D. involving

30. According to the article, happiness, to______ it specifically, is an active state of mind where one thinks his life is meaningful,satisfactory and comfortable. A. make B. put C. set D. intend

31. In the past 50 years, France and China have treated each other with respect, equality and trust, thus______an important foundation for ensuring steady and long-term growth of bilateral relation. A. laid B. lay C. to lay D. laying

32. ----Hi, Jack. Your Chinese is much better than when I met you last time. ---Thank you . You see, I ______it in a Confucius Institute twice a week for nearly three years. A. have been studying B.studied C. had studied D. study

33. Evidence provided by the school has proved that John was once a good student ______ grades and attendance fell as he became addicted to playing computer games. A. which B. of which C. of whom D. whose

34. It goes without saying that______sleep is essential for every one of us, whether young or old. A. considerable B. sufficient C. appropriate D. beneficial

35. ----It’s too bad we missed the bus. When is the next one? ----______, the next bus comes one hour from now. A. It’s hard to say C. Believe it or not B. Not to worry D. That depends

第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳 选项,并在答题卡上将该项涂黑。
My class and I visited Chris Care Center in Phoenix, Arizona to comfort the old people who needed a little cheering up during the holiday season.

The first two sang them 37 39 As we were

36 38

there were for persons requiring help in taking care of themselves. We on the third floor for old people with Alzheimer (老年痴呆症), most of 40 my eye. She was sitting by the

for them. They loved our sweet songs and the flowers that we left with them. off at the walls or floor. However, one lady 41 like that. As we got 43 42

door, in a wheelchair, singing songs to herself. They weren’t the songs that we were singing, at least they didn’t with each festive song, she did as well. The 44 out to us with 45 louder we got, the louder she got. she was singing, she was also 46

her hands and body. I knew that I should have gone over to her, but I thought that my were to my students. People who worked at the care center could when I stopped feeling Justin also 48 47 Justin, showed me what the holiday season is really about. the same lady. The difference between us is that he 50 49

to her, I thought. Just

about not giving her the attention she needed, one of my students, on her

needs, but I didn’t. During the last song, “Silent Night,” Justin walked over to her and held her hand. He looked this aged lady in her will take my 51 and with his actions said, “You are important, and I to let you know that.” 52 can completely describe that

This tired, elderly lady stopped singing and held his hand. Then she touched his cheek with the other hand. Tears began to fall down her face. No touching moment... It 53 a boy to teach me, a man, about kindness and love. Justin’s example of a complete, 54 that I will never forget. He was the teacher that day, C. floors C. madly C. gathering C. paid C. escaped C. sound C. faster C. Since C. coming C. feeling s C. attend C. guilty C. helped C. insisted C. eyes C. body D. groups D. beautifully D. singing D. glared D. hurt D. feel D. higher D. Though D. spreading D. responsibilities D. compare D. scary D. noticed D. kept D. face D. cheek 55 to have witnessed his lesson. selfless attitude toward another was a and I consider myself 36. A. rooms 37. A. bravely 38. A. dancing 39. A. stared 40. A. looked 41. A. appear 42. A. louder 43. A. Because 44. A. moving 45. A. interests 46. A. speak 47. A. afraid 48. A. feared 49. A. called 50. A. tears 51. A. time B. buildings B. shyly B. meeting B. shut B. caught B. hear B. nearer B. As B. reaching B. abilities B. object B. sure B. avoided B. acted B. hands B. flower

52. A. words 53. A. took 54. A. message 55. A. clever

B. poems B. wasted B. lesson B. foolish

C. expressions C. caused C. activity C. right

D. songs D. made D. class D. lucky

第三部分:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳 选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A Summer School for Effective Leadership 2014 The Hong Kong Federation of Youth Groups ( HKFYG ) partners with 2 world-class universities, The University of Hong Kong (HKU) and The Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) to offer you the best international summer schools in town! This year the Summer School for Effective Leadership (SSEL)is divided into the HKU Chapter—An Overture to Global Leadership, and HKUST Chapter—The Art of Public Speaking. Please find out more from the introduction below: HKU Chapter—An Overture to Global Leadership An Overture to Global Leadership, now in its seventh year, is cooperation between the Hong Kong Federation of Youth Groups and the University of Hong Kong with the aims: 1. To nurture youth leaders with solid fundamental knowledge and intensive leadership skills; 2. To strengthen their critical thinking skills, interpersonal skills and problem solving abilities; 3. To reinforce their willingness to serve the community; 4. To further develop global perspective and promote intercultural awareness amongst participants. Date Between 18 July 2014 (Friday) and 26 July 2014 (Saturday). Full attendance is mandatory for the 9-day-8-night programme. Shared-room accommodation in the University dormitory is required. Application Deadline Non-residents of Hong Kong: 6:00p.m., Friday, 16 May 2014 (Hong Kong Time) Non-residents of Hong Kong may need to apply for a student visa, please visit the website: http://l21.hkfyg.org.hk/ssel/hku/overview.html for further details. For application, please visit: http://l21.hkfyg.org.hk/ssel/hku/application.php HKUST Chapter—The Art of Public Speaking The Art of Public Speaking is a new collaboration between the Hong Kong Federation of Youth Groups, and the Hong Kong University of Science and Technology with the aims:

1. To enhance the leadership skills and public speaking skills of participants; 2. To allow youth leaders and speakers to learn from one another, and encourage cultural exchanges; 3. To demonstrate how public speaking skills can be used by leaders to communicate to the public; 4. To allow outstanding student leaders to serve and understand the local community. Date Between 14 July 2014 (Monday) and 19 July 2014 (Saturday) Full attendance is mandatory for the 6-day-5-night programme. Shared-room accommodation in the University dormitory is required. Application Deadline Non-residents of Hong Kong: 6:00p.m., Friday, 9 May 2014 (Hong Kong Time). Non-residents of Hong Kong may need to apply for a student visa, please visit the website: http://l21.hkfyg.org.hk/ssel/hkust/overview.html for further details. For application, please visit: http://l21.hkfyg.org.hk/ssel/hkust/application.php 56. The Art of Public Speaking is organized by ______. A. HKFYG & HKU C. HKU & HKUST B. HKFYG & HKUST D. HKUST & SSEL

57. Which is the common aim between an Overture to Global Leadership and the Art of Public Speaking? A. Strengthening critical thinking C. Improving public speaking B. Developing problem solving ability D. Promoting intercultural awareness

58. For a Hong Kong resident who wants to attend HKUST Chapter, ______. A. he has to apply for a student visa B. he will be given the opportunity to get close to local community C. he has to board on campus for six days D. he shall submit the application before 6:00p.m., 9 May 2014 (Hong Kong Time) B Occasional self-medication has always been part of normal living. The making and selling of drugs have a long history and are closely linked, like medical practice itself, with the belief in magic. Only during the last hundred years or so has the development of scientific techniques made it possible for some of the causes of symptoms to be understood, so that more accurate diagnosis has become possible. The doctor is now able to follow up the correct diagnosis(诊断)of many illnesses with specific treatment of their causes. In many other illnesses, of which the causes remain unknown, it is still limited, like the unqualified prescriber (出具处方者), to the treatment of symptoms. The doctor is trained to decide when to treat symptoms only and when to attack the

cause: this is the essential difference between medical prescribing and self-medication. The advance of technology has brought about much progress in some fields of medicine, including the development of scientific drug therapy (治疗法). In many countries public health organization is improving and people's nutritional standards have risen. Parallel with such beneficial trends have two harmful effects. One is the use of high-pressure advertising by the pharmaceutical(制药)industry, which has tended to influence both patients and doctors and has led to the overuse of drugs generally. The other is the emergence of the sedentary (需要久坐的) society with its faulty ways of life: lack of exercise, over-eating, unsuitable eating, not enough sleep, too much smoking and drinking. People with disorders arising from faulty habits such as these, as well as from unhappy human relationships, often resort to self-medication and so add the taking of pharmaceuticals to the list. Advertisers go to great lengths to catch this market. Clever advertising, aimed at chronic (慢性的) sufferers who will try anything because doctors have not been able to cure them, can induce such faith in a preparation, particularly if steeply priced, that it will produce—by suggestion—a very real effect in some people. Advertisements are also aimed at people suffering from mild complaints such as simple colds and coughs, which clear up by themselves within a short time. These are the main reasons why laxatives, indigestion remedies, painkillers, tonics, vitamin and iron tablets and many other preparations are found in quantity in many households. It is doubtful whether taking these things ever improves a person's health; it may even make it worse. Worse because the preparation may contain unsuitable ingredients; worse because the taker may become dependent on them; worse because they might be taken in excess; worse because they may cause poisoning, and worse of all because symptoms of some serious underlying cause may be masked and therefore medical help may not be sought. 59. The first paragraph is intended to ________. A. suggest that self-medication has a long history B. define what diagnosis means exactly C. praise doctors for their expertise D. tell the symptoms from the causes 60. Advertisements are aimed at people suffering from mild complaints because ________. A. they often watch ads on TV B. they are more likely to buy the drugs advertised C. they generally lead a sedentary life D. they don't take to sports and easily catch colds 61. Paragraphs 2 and 3 explain ________. A. those good things are not without side effects B. why clever advertising is so powerful C. why people develop faulty ways of life

D. why in modern times self-medication is still practised 62. The best title for the passage would be ________. A. Medical Practice C. Self-Medication B. Clever Advertising D. Self-Treatment C I had an experience some years ago which taught me something about the ways in which people make a bad situation worse by blaming themselves. One January, I had to conduct two funerals on successive days for two elderly women in my community. Both had died "full of years," as the Bible would say; both yielded to the normal wearing out of the body after a long and full life. Their homes happened to be near each other, so I paid condolence (吊唁) calls on the two families on the same afternoon. At the first home, the son of the dead woman said to me, "If only I had sent my mother to Florida and gotten her out of this cold and snow, she would be alive today. It's my fault that she died." At the second home, the son of the other dead woman said, "If only I hadn't insisted on my mother's going to Florida, she would be alive today. That long airplane ride, the abrupt change of climate, was more than she could take. It's my fault that she's dead." When things don't turn out as we would like them to, it is very tempting to assume that had we done things differently, the story would have had a happier ending. Priests(牧师) know that any time there is a death, the survivors will feel guilty. Because the course of action they took turned out badly, they believe that the opposite course - keeping Mother at home, delaying the operation would have turned out better. After all, how could it have turned out any worse? There seem to be two elements involved in our readiness to feel guilt. The first is our pressing need to believe that the world makes sense, that there is a cause for every effect and a reason for everything that happens. That leads us to find patterns and connections both where they really exist and where they exist only in our minds. The second element is the concept that we are the cause of what happens, especially the bad things that happen. It seems to be a short step from believing that every event has a cause to believing that every disaster is our fault. The roots of this feeling may lie in our childhood. Psychologists speak of the infantile(幼儿的) myth of omnipotence (万能). A baby comes to think that the world exists to meet his needs, and that he makes everything happen in it. He wakes up in the morning and orders the rest of the world to its tasks. He cries, and someone comes to attend to him. When he is hungry, people feed him, and when he is wet, people change him. Very often, we do not completely outgrow that infantile concept that our wishes cause things to happen. 63. What is said about the two dead elderly women? A. They lived out a natural life. B. They died of exhaustion after the long plane ride.

C. They weren't accustomed to the change in weather. D. They died due to lack of care by family members. 64. People feel guilty for the deaths of their loved ones because ________. A. they couldn't find a better way to express their deep sorrow B. they believe that they were responsible C. they had overlooked the natural course of events D. they didn't know things often turn out in the opposite direction 65. People have been made to believe since infancy that ________. A. everybody is at their command B. life and death is an unsolved mystery C. every story should have a happy ending D. their wishes are the cause of everything that happens

D “I never did hate the Yankees (北方佬). All that I hated was the war...” That’s how my great-aunt Bettie began her story. I heard it many times as a child, whenever my family visited Aunt Bettie in the old house in Berryville, Virginia. Bettie Van Metre had good reason to hate the Civil War. Her brother was killed at Gettysburg, and her husband, James, a Confederate (南方联盟军) officer, was taken prisoner and sent to an unknown prison camp somewhere. One day in late September, Dick came to Bettie reporting that he had found a wounded Union soldier in a farmhouse half a mile away from the Van Metre home. When talking about her first sight of the man in the blood-spotted blue uniform, she always used the same words. “It was like walking into a nightmare: those awful bandages, that terrible smell.” She went out into the cool air, trying not to be sick at the thought of that smashed right hand, that missing left leg. The man’s papers Bettie found in the farmhouse showed his identity: Henry Bedell, 30 years old. She knew that she should report the presence of this Union officer to the Confederate army, but she wouldn’t. This is how she explained it: “I kept wondering if he had a wife somewhere, hoping, and not knowing—just as I was. It seemed to me that the only thing that mattered was to get her husband back to her.” Slowly, patiently, skillfully, Aunt Bettie fanned the spark of life in Henry Bedell. Of drugs or medicines she had almost none. And she was not willing to take any from the few supplies at the Confederate hospital. But she did the best she could with what she had. The October nights in the valley grew cold. With the help of Dick and his wife, she moved the Union officer at night, to a hidden room above the warm kitchen of her own home. But the next day, Bedell had a high fever. Knowing that she must get help, she went to her family doctor, Graham Osborne. Dr. Osborne examined Bedell and said, “there was little hope unless proper

medicines could be found.” “I’ll get them from the Yankees at Harpers Ferry.” Bettie said. The doctor told her that Harpers Ferry was almost 20 miles away. Even if she reached them, the Yankees would never believe her. “I’ll take proof,” Bettie said. She found a blood-spotted paper bearing the official War Department seal (印章). “When I show it, they’ll believe me.” Early the next morning she set off with a list of medical items. For five hours she drove, stopping only to rest her horse. The sun was almost down when she finally stood before the general at Harpers Ferry. The general listened, but did not believe her. “Madam,” he said, “Bedell’s death was reported to us.” “He’s alive,” Bettie insisted. “But he won’t be much longer unless he has the medicines on that list.” “Well,” the general turned to a junior officer, “see that Mrs. Van Metre gets the supplies.” With the medicines, Bedell gradually recovered. Ten days later he was walking with sticks. “I’d better go back as soon as possible.” Bedell told Bettie. So it was arranged that Dick should help Bettie deliver Bedell to Harpers Ferry in his wagon. Bedell lay down in a box filled with hay, his rifle and sticks beside him. At Harpers Ferry, the soldiers were amazed when the Union officer with the missing leg rose from his hay-filled box. Bedell told the story to Secretary of War Edwin M. Stanton, who wrote a letter of thanks to Bettie and signed an order to free James Van Metre. It was arranged for Bedell to go with Bettie as she searched for her husband. Records showed that a James Van Metre had been sent to a prison camp in Ohio. Then at Fort Delaware, near the end of the line of prisoner, a tall man stepped out and walked clumsily into Bettie’s arms. Bettie held him, tears streaming down her face. And Henry Bedell, standing by on his sticks, wept, too. 66. What might be Bettie’s tone when she used the underlined sentence to describe the first sight of Henry Bedell? A. Pessimistic. B. Desperate. C. Shocked. D. Sympathetic.

67. Why wouldn’t Bettie report the presence of Bedell to the Confederate army? A. Because she felt it her responsibility to save soldiers of the Union. B. Because she wanted to save Bedell so that her husband could be freed. C. Because Bedell begged Bettie not to give him away to the Confederate army D. Because Bedell was more a suffering human being than an enemy to Bettie. 68. Dr. Osborn thought it was ______ of Bettie Van Metre to drive to Harpers Ferry for the medicines. A. crazy B. kind C. brave D. smart

69. Still recovering, Henry Bedell decided to leave as soon as possible mainly because ______. A. he was eager to return to the Union to fight B. he didn’t want to go on putting Bettie in danger C. he was concerned about his safety at the Van Metre home
[

D. he could be treated with better medicines back at Harpers Ferry 70. What message is conveyed through the end of the story? A. Giving is a reward in itself. C. Help yourself by helping others. B. Happiness comes from giving. D. God helps those who help themselves.

第 II 卷(非选择题) 第四部分:任务型阅读(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 请认真阅读下列短文, 并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当 的单词。 注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只填一个单词。
Imagine living in a country torn by war. Or maybe you live in a place where there are few jobs and little chance to earn a living. Your family decides to move — not to another town, but to another country. You and your family have become immigrants. People are called immigrants when they move to a foreign country to make their homes. People become immigrants for many reasons. The most common one is economic opportunities. Most immigrants are attracted to other countries by the promise of jobs, farmland, or business opportunities. Other people become immigrants in order to get away from mistreatment or natural disasters. They are refugees. Some refugees move to avoid wars and political unrest. Others are seeking freedom to express their religious views. Still others are uprooted by disasters, such as terrible flooding or drought. Some people have become immigrants against their will. Captured in Africa, shipped to foreign lands and forced to work as slaves, many early African immigrants to North and South America came in chains. Except for Native Americans, all people came to the United States from someplace else. For nearly 500 years, immigrants have landed on America’s shores seeking a better life. Throughout American history, immigrants often worked low-paying, dangerous jobs that other people refused to do. Immigrants from around the world helped shape American life. Many immigrants absorbed the customs and language common to most Americans. They also brought their own traditions, including music and foods. Over time, many of these traditions have become part of American life. The first European immigrants to America hoped to colonize new lands. By the mid-1500s, Spaniards had ventured into Florida, California, and the American Southwest. French immigrants arrived in the early 1600s and built their first colony in Canada. The English also arrived in the early 1600s. They established 13 colonies along America’s AtlanticCoast.

In the 1700s, England became the major power in colonial North America. But many European immigrants came to live in the English colonies. They included people from Sweden, Holland, Germany, Scotland, and Ireland. Immigrants still come to the United States seeking freedom and economic opportunities. Most new immigrants no longer come from Europe. They come mainly from Central and South America, the Caribbean, and Asia. Today, the U.S. government limits the number of immigrants into the country each year. People who sneak illegally into the United States are called illegal immigrants, who, if caught, would be sent back to their home countries.

Key Points (71) ▲

Detailed Information ★Immigrants are those who move to a foreign country to make their homes. ★Most people come for (72) ▲ opportunities. ★Some move to the US to (73) ▲ ★Some people immigrate to(74) ▲ ★French immigrants (76) ▲ opportunities, such as good jobs, farmlands, or business

Reasons

away from wars or disasters. for religious freedom.

★Some people have become immigrants (75) ▲ , like many early African immigrants. Canada in the early 1600s and built their first colony there. thirteen colonies along America’s ★The English also came to the early 1600s and (77) ▲ History Atlantic Coast. ★In the 1700s, European immigrants came to live in the English colonies, people from Sweden, Holland and etc. are (78) ▲ ★(79) Today ▲ .

from the past, the origins of most new immigrants are mainly Central and South

America, the Caribbean, and Asia, instead of Europe. ★The US government erects dams to (80) ▲ the number of immigrants into the country

each year in check. Illegal immigrants, if caught, would be sent back to their home countries.

第五部分:书面表达(满分 25 分)
阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 What’s it all about? One Small Deed is a website which enables people to let the world know the good deeds they have done and to inspire others to do the same. Who are we? We are not a big organization, but just a group of people who wanted to find a way to make the world a nicer place. We live in London and come from different countries, cultures and walks of life, but the one thing we have in common is the fact that we are kind and giving people who want to see more people like us out there. Want to get involved? All you need to do is just a small good deed as often as you can. If you want to inspire others, then post your deeds on our website. Some tips for you to get started: ? Open the door for someone. ? Offer your seat on the train or bus for someone who needs it more than you. ? If a colleague asks for your help at work and you are really busy, find a way. ? If someone is in need, like a man in a wheelchair struggling to get across the street, help them. ? If you see someone crying, don’t ignore them, ask if you can help. 【写作内容】

1. 以约 30 个词概括上文的主要内容。 2. 以约 120 个词谈谈你的看法,内容包括: 1) 你如何看待他们的行为; 2) 叙述生活中的一件小事对你或对他人的影响; 3) 你今后的打算。 【写作要求】 在作文中可以使用自己亲身的经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容, 但不得直 接引用原文中的句子。

绝密★启用前 通锡苏 2015 届高考英语密卷
参考答案与解析 第二部分:英语知识运用 第一节:单项填空
21. D 考查动词时态。 句意:当你走过机遇的大门时,不要随手把它关上,把帮助你成功 的同样的机会留给他人。 根据语境可知”帮助”这一行为发生在过去, 所以空处用一般过去时。 22. B 考查虚拟语气。-----为什么你总是回来晚?-----如果我记得我把车停在何处,我早就到 家了。从答语中的 If 从句用 had done 结构可以看出,答语是对过去的虚拟,主要用 would/could/might have done 结构。Should have done 表示本应该做而没做某事,强调“本 来应该” 。 23. C 考查代词的用法。句意:我正在寻找一套交通便利的房子。如果可能的话,最好是方 便乘地铁的。本句考查代词 one 指代同类不同类不同物的用法。 24. A 考查非谓语动词。句意:许多模特儿能够平衡他们对食物的喜爱和看起来很漂亮的愿 望,(从而)获得了他们引以为傲的令人难以置信的身材。非谓语动词结构 to look good 作名 词 desire 的定语,由于 look 在这里是联系动词,所以没有被动。无论“desire”是名词还是 动词都是“渴望要去做某事”从时间角度讲,是将来,所以用不定式表示。 25. C 考查状语从句。句意:无论我如何向父母抱怨每天回家吃午饭多么不方便,可他们对 我的话置之不理。 26. B 考查介词短语。句意:这是很辛苦的,但另一方面一个想要有事业的人不得不做出很 多的牺牲。on the contrary 正相反, on the other hand 另一方面, in addition 此外。 27. A 考查名词辨析。句意:不抽烟的人得肺癌的可能性比抽烟的人得肺癌的可能性小。 potential 可能性; sympathy 同情;awareness 意识;prejudice 偏见。 28. D 考查动词词组。 句意:我在组织一次到颐和园的旅行。要我把你记下来吗?Put down 记下,写下;在这里指记下报名的人,符合句意。 29. C 考查动词辨析。 句意:会议上的安全是如此重要关注一个的问题,以至于没有出示专 门的通行证的记者是不可能接近会议区。 commanding 命令,控制; issuing 发行,分 配; producing 生产,出示; involving 涉及,包括。根据句意记者只有出示专门的通行 证才能接近会议区。故选 C。 30. B 考查动词。 句意:按照这篇文章的说法,幸福,具体地说,就是一个人认为他的生活 是有意义的,令人满意而又舒适的这样一种积极的心态。Put 有“说,表达”的意思,符合 句意。 31. D 考查非谓语动词。句意:在过去的五十年里,中国与法国一直相互尊重,平等相待和 彼此信任,这为保证双边关系稳定而长期发张奠定了重要基础。此处是非谓语动词做状语, 表示自然而然的结果,所以用现在分词。 32. A 考查时态。 ----嗨,Jack. 你的中文比上次我见你时好很多。----谢谢你。要知道,近三 年来我一直在一所孔子学院每周两次学习中文。根据语境以及“twice a week for nearly three years.”可知,此处应用现在完成进行时表示从过去某时到现在一直在做某事,刚做完或未 做完还要做。 33. D 考查定语从句。句意:校方提供的证据表明,约翰曾经是个好学生,当他沉迷网络游 戏后,他的分数和出勤率都下降了。 34. B 形容词辨析。句意:毋庸置疑,充足的睡眠对我们每个人,无论老少,都是必要的。

Considerable 相当多的;sufficient“足够的” ;appropriate“合适的,恰当的” ;beneficial“有 益的” 。 35. C 考查交际用语。 从答语中的“the next bus comes one hour from now”可以看出,第二 人是知道下一班车的时间的所以去掉 A 和 D;而第一个人显然是想尽快离开,而 one hour after now,时间过长,绝不是他所期待的,所以 C“信不信由你” ,符合语境。

第二节:完形填空
【文章大意】文章讲述了老师带学生去养老院安慰老人的事情。其中学生 Justin 对一位老年 痴呆患者的全心全意的关爱给我们上了终生难忘的一课。 36.C 解析:A. rooms 房间 B. buildings 建筑 C. floors 地板 D. groups 小组;根据第三段中 As we were 23 on the third floor for old people with Alzheimer (老年痴呆症),可知这一空是前两 层故答案选 C。 37.D 解析:A. bravely 勇敢地 B. shyly 害羞地 C. madly 疯地 D. beautifully 美丽地;根据 后一句中 our sweet songs 可知我们唱着动人的歌曲。 38. D 解析:A. dancing 跳舞 B. meeting 遇见 C. gathering 收集 D. singing 唱歌; 根据上下 文可知我们在一层二层唱完之后去三楼唱歌。 39.A 解析:A. stared 凝视 B. shut 关上 C. paid 付款 D. glared 怒目而视;因为三层 的老人是老年痴呆症患者,因此当我们唱歌的时候他们看着墙或者是地板。 40.B 解析:A. looked 看 B. caught 抓住 C. escaped 逃脱 D. hurt 受伤;一位女士引起了我 的注意。caught my eye : 引起了我的注意。 41.C 解析:A. appear 出现 B. hear 听说 C. sound 听起来 D. feel 感觉;根据句意她唱的歌 和我们唱的不一样,至少听起来不一样。 42.A 解析:A. louder 大声的 B. nearer 附近的 C. faster 快的 D. higher 高的; 根据后一句 The louder we got, the louder she got.可知本句话讲当我们唱歌声音变大时,她的声音也变大了。 43.B 解析:A. Because 因为 B. As 当……时候 C. Since 自从 D. Though 尽管;根据句意可 知当她唱歌的时候。 44.B 解析:A. moving 移动 B. reaching 伸 C. coming 来 D. spreading 传播;reach out to us with her hands :伸手去够。 45.D 解析:A. interests 兴趣爱好 B. abilities 能力 C. feelings 感觉 D. responsibilities 责任; 根据上下文可知我应该走过去, 但我认为我的责任是负责我的学生, 和后一句这个中心的工 作人员应该照顾她。 46.C 解析:A. speak 说 B. object 反对 C. attend 参加 D. compare 与…..相比;attend to : 照 顾。 47.C 解析:A. afraid 害怕的 B. sure 肯定的 C. guilty 内疚的 D. scary 可怕的;根据上下文 因为作者认为是中心的工作人员应该照顾她,所以本句话意思是当我不在内疚的时候… 48.D 解析:A. feared 恐惧 B. avoided 避免 C. helped 帮助 D. noticed 注意;根据上下文可 知 Justin 也注意到了她。 49.B 解析:A. called 叫 B. acted 行动 C. insisted 坚持 D. kept 保持; act on her needs :根据她 的需要做出了行动。 50.C 解析:A. tears 眼泪 B. hands 手 C. eyes 眼镜 D. face 脸;为是看故用 eyes。 51.A 解析:A. time 时间 B. flower 花 C. body 身体 D. cheek 脸颊;你很重要,我 会花时间慢慢让你知道的。take my time :从容不迫。 52.A 解析:A. words 话 B. poems 诗 C. expressions 表达 D. songs 歌;没有话可以表达我此 刻的感动。

53.A 解析:A. took 花费 B. wasted 浪费 C. caused 引起 D. made 使;通常情况下 take 后 面加时间。本句中 it took a boy to teach me …take 在这里意为 need。 54. B 解析: A. message 信息 B. lesson 课 C. activity 行动 D. class 班级; 他对待别人全心全意 豪不利己的态度给我上了终生难忘的一课。 55.D 解析:A. clever 聪明的 B. foolish 愚蠢的 C. right 对的 D. lucky 幸运的;那一刻他成为了 我的老师,并且我很幸运看到了这一刻。

第三部分:阅读理解
A 【文章大意】本文讲述的是香港青年协会(hkfyg)与 2 世界一流大学的合作 在暑假举行培 训班的情况。 56.B 细节题 根据 The Art of Public Speaking is a new collaboration between the Hong Kong Federation of Youth Groups, and the Hong Kong University of Science and Technology with the aims:可知。 57.D 细 节 题 第 一 个 培 训 中 提 到 promote intercultural awareness 第 二 个 培 训 中 提 到 encourage cultural exchanges。 58.C 推 理 判 断 题 有 此 句 可 推 断 出 Full attendance is mandatory for the 6-day-5-night programme. Shared-room accommodation in the University dormitory is required. B 【文章大意】文章主要介绍了自我药疗(self-medication)的历史、现状以及危害等。 59.A 解析:细节理解题 根据第一段前两句 Occasional self-medication has always been part of normal living. The making and selling of drugs have a long history and are closely linked, like medical practice itself, with the belief in magic.关键词 self-medication,have a long history。 60.B 解析:判断推理题 根据第三段最后一句 Advertisements are also aimed at people suffering from mild complaints such as simple colds and coughs, which clear up by themselves within a short time. 一般只是得了轻微的感冒、咳嗽的人会根据广告自己买药治病。由此可 推出做广告的目的是要吸引顾客买他们的药品。 61.D 解析:段落大意题 文章第二段和第三段主要论述了现在依然存在自我药疗的原因,即 医生很难治愈人们不良的生活习惯造成的亚健康状态。 62.C。解析:标题确定题 全文是围绕自我药疗(self-medication)展开论述的,介绍了它的历 史、现状以及危害等,所以 C 正确。 C 【文章大意】本文通过两个老人去世,儿子都把责任归咎于自己。告诉我们世界上发生的所 有事情都是有自己的因果关系,没有必要为此感觉内疚。 63.A 解析:细节理解题 根据第一段第三句 Both had died “ full of years”, as the Bible would say.说明他们都是自然死亡的,年龄都已经很大了。 64.B 解析:细节理解题 根据第三段第二句 Priests(牧师) know that any time there is a death, the survivors will feel guilty. 说明他们都认为自己对于亲人的去世是负有责任的。 65.D 解析:细节理解题 根据文章最后一句 we do not completely outgrow that infantile concept that our wishes cause things to happen. D 【文章大意】 作者的姨妈因为救了在美国国内战争中一位受伤的军官, 从而得到了释放自己 丈夫的机会,从而和丈夫得以团聚。 66.C. 细节题 根据“It was like walking into a nightmare: those awful bandages, that terrible smell.”可知当时那位军官的情况令人震惊。 67.D. 推理判断题 根据 “I kept wondering if he had a wife somewhere, hoping, and not

knowing—just as I was. It seemed to me that the only thing that mattered was to get her husband back to her.”可知,她感同身受。 68.A. 推理判断题 根据 Even if she reached them, the Yankees would never believe her. “可知。 69.B. 推理判断题 根据 With the help of Dick and his wife, she moved the Union officer at night, to a hidden room above the warm kitchen of her own home.可知一直在藏那位军官不被发现。 所以是怕连累好人。 70.C.主旨题 文章讲述的作者的姨妈因为救了在美国国内战争中一位受伤的军官,从而得到 了释放自己丈夫的机会,从而和丈夫得以团聚,这就是助人者自助。

第四部分:任务型阅读
71. Definition 根据第一段的最后给移民下定义。 72. economic 根据第二段的第二句 The most common one is economic opportunities.可知答 案。 73. stay/keep 根据第二段的第三句 Some refugees move to avoid wars and political unrest.可知 avoid=stay away from 逃离,避免。 74. search/seek 根据 Others are seeking freedom to express their religious views.可知答案。 75. passively/unwillingly 根据第三段的第一句 Some people have become immigrants against their will.可知答案。 76. reached 根据 French immigrants arrived in the early 1600s and built their first colony in Canada.中的 arrive 可知答案。 77.established/founded 根据 The English also arrived in the early 1600s. They established 13 colonies along America’s Atlantic Coast.可知答案。 78. included 根据 They included people from Sweden, Holland, Germany, Scotland, and Ireland. 中的 include 可知答案。 79. Different 根据 Most new immigrants no longer come from Europe. They come mainly from Central and South America, the Caribbean, and Asia.过去与现在不同的。 80. keep 根据 Today, the U.S. government limits the number of immigrants into the country each year.可知答案。

第五部分:书面表达
one possible version: The website introduces who they are and how to start small good deeds. By doing so, they call on people to post their deeds on the website so that they can encourage others to do the same. I can’t agree more with what they are doing! Though they are just doing very small deeds, I really think that small things make a big difference. If we keep doing so, we can make us responsible members of the society. I still remember an incident that happened on a rainy Sunday afternoon. On my way to the bookstore and waiting for the green light at a crossing a girl of about ten was knocked down by a passing car, which drove off quickly. A man rushed to the girl to give her first aid and I joined in without hesitation. Luckily she was not badly injured and we sent her to the nearest hospital. Compared with the escaped driver, I am proud of what I did. As a member of the society, I am aware that being responsible is what it takes to make a better society. So from now on, I will try my best to do small good deeds as shown on the website. 评分原则说明:

1、本试题总分为 25 分,分两部分给分 ① 短文概括 5 分 ② 主题写作 20 分。 2、强调内容健康,观点鲜明,说服力强,表述清晰。可参照阅读材料的内容,但不得 直接引用原文中的句子。 3、评分时,根据文章语言的规范、内容的合适及篇章的连贯性初步确定其所属档次, 然后以该档次的要求衡量,确定或调整档次,最后给分。 4、语言规范:拼写与标点符号是语言规范的一个方面,评分时,应视其对交际的影响 程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 5、如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。


相关文章:
江苏省通锡苏2015届高考密卷英语试题(二)
江苏省通锡苏2015届高考密卷英语试题(二)_高中教育_教育专区。绝密★启用前 通锡苏 2015 届高考英语密卷(二)注意事项: 1.答卷前, 考生在答题卡上务必用直径 ...
江苏省通锡苏2015届高考密卷英语试题(二)
江苏省通锡苏2015届高考密卷英语试题(二)_英语_高中教育_教育专区。绝密★启用前 通锡苏 2015 届高考英语密卷(二) ()6. When will the banquet be held? A...
通锡苏2015届高考密卷英语试题
绝密★启用前 通锡苏 2015 届高考英语密卷 注意事项: 1.答卷前, 考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名、 准考证号填 写清楚,并贴...
江苏省通锡苏2015届高考密卷数学试题
江苏省通锡苏2015届高考密卷数学试题_高考_高中教育_教育专区。绝密★启用前 通锡苏 2015 届高考数学密卷注意事项: 考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题...
通锡苏2015届高考密卷英语试题(三)
绝密★启用前 通锡苏 2015 届高考英语密卷(三) 注意事项: 1.答卷前, 考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名、 准考证号填 写清楚,...
江苏省通锡苏2015届高考密卷数学试题(二)
江苏省通锡苏2015届高考密卷数学试题(二)_高考_高中教育_教育专区。通锡苏 2015 届高考数学密卷 注意事项: 考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求 1....
江苏省通锡苏2015届高考密卷数学试题
江苏省通锡苏2015届高考密卷数学试题_高考_高中教育_教育专区。绝密★启用前 通锡苏 2015 届高考数学密卷注意事项: 考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题...
江苏省通锡苏2015届高考密卷数学试题(三)
江苏省通锡苏2015届高考密卷数学试题(三)_高三数学_数学_高中教育_教育专区。绝密★启用前 通锡苏 2015 届高考数学密卷 注意事项: 考生在答题前请认真阅读本注意...
江苏省通锡苏2015届高考密卷数学试题(三)
江苏省通锡苏2015届高考密卷数学试题(三)_数学_高中教育_教育专区。绝密★启用前 通锡苏 2015 届高考数学密卷注意事项: 考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题...
更多相关标签:
江苏省成人高考试题 | 江苏省英语高考试题 | 江苏省高考视唱试题 | 江苏省二级建造师试题 | 江苏省雏雁计划试题 | 江苏省资料员考试试题 | 江苏省机械员考试试题 | 江苏省材料员考试试题 |