当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:单元过关检测卷(四)]


英语· 必修 3(人教版)

单元过关检测卷(四)
A卷 基础知识检测

一、用所给单词的适当形式填空 1.She________(gentle) refused to accept the gifts.

答案:gently

2.If someone walks on the moon,

he will feel________(weight).

答案:weightless

3.________(exhaust),I went to bed as soon as I got home.

答案:Exhausted

4. With the________(develop) of our country, our life is better and better.

答案:development

5.How ________(disappoint) we were when we heard the news.

答案:disappointed

二、从课文中选择适当的单词或短语完成下面的短文 According to the 1.____________( 大 爆 炸 学 说 ), 10

2.____________(十亿) years ago the Earth had not yet formed and our 3.____________ (太阳系)was in a form called the “solar nebula”, which contained the young sun in the center.A huge clouds of gas around the sun combined into solid 4.___________ _(球体) by the force of gravity.One of them formed the earth and its surface is very violent.Later, it cooled down enough for water vapor to form liquid water and the 5.____________ (有害的)gases were 6.____________(及 时) to be dissolved into the seas and oceans.About 2.5 billion years ago, the first extremely small plants producing oxygen appeared and until 2

billion years ago the first 7.____________(爬行动物)evolved, and by the end of this period, the huge 8._ ___________( 恐 龙 ), which produced young by 9.______________( 下蛋 ) , had evolved.About 3 million years ago, the first human-like mammals (哺乳动物) evolved and then, at about 50 , 000 years ago, the first real humans 10.____________ (存在) on the earth.

答案:1.Big Bang system 2.billion 4.globes 5.harmful 8.dinosaurs 6.in time

3.solar system

7.reptiles

9.laying eggs

10.existed

三、将下列句子翻译成英语 1.乌云几乎能遮住整个天空。(block out) ________________________________________________________ ________________

答案:The black cloud almost blocked the sky out.

2.战争可能爆发的消息使人们惊恐不安。(break out) ________________________________________________________ ________________

答案:The news that war might break out alarmed the people.

3.他太虚弱了,站不起来。(too...to) ________________________________________________________ ________________

答案:He was too weak to stand.

4.他成功的根本原因在于他能长时间工作而不疲倦。 ( fundamental ) ________________________________________________________ ________________

答案: The fundamental cause of his success was his ability to work hard for long hours.

5.飞机坠毁在山坡上。(crash) ________________________________________________________ ________________

答案:The aircraft crashed on a hillside.

四、语法填空 Last month I made a trip into space with my friend Li Yanping.We visited the moon in our spaceship. Before we left, Li Yanping explained 1.____________me that the force of gravity would change three times on our journey and 2.____________the first change would be the most

3.____________(power).Then we were off.As the rocket rose slowly into the air we began to feel 4.____________pull of the earth, which is 5.____________we called gravity.At first it pushed us

6.____________hard back into our seats that we could not say anything to each other. 7.____________(gradual) the weight lessened and I was able to talk to him.8.____________we got closer to the moon, we felt its gravity pulling us but it was not as strong a pull as the earth's.I cheered up immediately and floated 9.____________(weight) around in our spaceship cabin 10.____________(watch) the earth become smaller and the moon larger.

1.解析:考查介词搭配“explain sth. to sb.”。

答案:to 2.解析:考查宾语从句,explain to me that...and that...。 答案:that 3.解析:考查词形变化,此处需要一个形容词。 答案:powerful 4.解析:考查冠词,地球的拉力。 答案:the 5.解析:考查表语从句,从句缺少 call 的宾语,所以用 what。 答案:what 6.解析:考查固定搭配“so...that...”。 答案:so 7.解析:考查词形变化,逐渐地。 答案:Gradually 8.解析:考查连词,当我们靠近月亮时。 答案:When 9.解析: 考查词形变化,肯定是无重量地才能浮起来,所以用 weightlessly。 答案:weightlessly 10.解析:考查非谓语动词作伴随状语,表主动。 答案:watching

B卷

综合检测
评价分值:135 分)

(测试时间:120 分钟 第一部分

语言知识及应用(共两节,满分 45 分)

第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、 C、D 四个选项中选出最佳选项。 How big is space? That is a question man has been asking since the beginning of time.When your grandparents were in school, it was __1__ the universe was very __2__ perhaps only 5,000 light years across.500 years ago people considered that the universe was only a little bit__3__than the Earth.In modern times with the __4__ of technology we are finally starting to__5__ the immense (无边的) size of the universe, and it is much bigger than anyone should have ever imagined. Scientists cannot stretch (伸展) a measuring tape from the earth to a nearby star, so how do they know how far away they are? Scientists use something __6__ Parallax (视差).Parallax means simply that they look at how much the stars move in the sky back and forth throughout the year as the earth circles the sun.This is not something __7__ to

you.In fact if you stretch out your hand in front of you and __8__ your thumb, while __9__ one eye, and then the other, your thumb will __10__ to move back and forth.Stars do the __11__ thing, but our eyes are too close to see the __12__.However if we take a picture while on one side of earth's orbit, and then take another when we get to the __13__ side of the orbit, then we have a large enough __14__ that we can see the stars parallax, and __15__ how far away they really are. ( D.proved )1.A.measured B . said C . thought

解析:在祖父辈时,人们认为宇宙很小,故用 it was thought that。 答案:C

(

)2.A.old

B.big

C.long

D.small

解析:与下文“only 5,000 light years” , 同义复现因而选 small。 答案:D

( D.nearer

)3.A.bigger

B . smaller

C . heavier

解析:根据上下文语境,选用 bigger。

答案:A

(

)4.A.popularity

B.power

C.energy

D.strength

解析:随着技术越来越厉害,选择 power。 答案:B

( D.feel

)5.A.grasp

B.control

C.imagine

解析:我们开始理解宇宙的无垠,grasp 为理解,掌握之意。 答案:A

(

)6.A.honored

B.called

C.considered

D.believed

解析:根据句子理解,叫做视差的技术。 答案:B

(

)7.A.unacceptable D.unnatural

B . unfamiliar

C.unbelievable

解析:something 指代前文的“星体的移动和地球的旋转” ,这都 是大家熟悉的地理现象。 答案:B

( at

)8.A.look at D.notice

B.shake

C.glare

解析:8,9,10 这几个空的意思是:当我们伸出手把手放在面前, 看着拇指,然后轮流闭上眼睛,你就会感觉拇指好像在前后移动。 答案:A

( C.controlling

)9.A.covering D.hiding

B . opening

解析:同上。 答案:A

(

)10.A.continue

B . happen

C . stop

D.appear

解析:同上。

答案:D

( D.same

)11.A.common

B. different

C. strange

解析:反义复现。 答案:D

(

)12.A.result

B. effect

C. difference

D.similarity

解析:反义复现。 答案:C

(

)13.A.suitable

B.same

C.opposite

D.correct

解析:the other side of the orbit=the opposite side of the orbit。 答案:C

( D.width

)14.A.distance

B.length

C.height

解析: have a large enough distance 与 too close to see 是同义复现。 答案:A ( D.decide )15.A.realize B . determine C . recognize

解析:determine 有“确定,判决”之意。 答案:B

第二节:语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面的短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 In ancient times, many people believed the earth was a flat disc.Well over 2,000 years ago, the ancient Greek philosophers were able to put forward two good arguments 16.____________(prove) that it was not.Direct observations of heavenly bodies were the basis of both these 17.____________(argue) . First, the Greeks knew that during eclipses(月食) of the moon the earth was 18.____________the sun and the moon, and they 19.____________(see) that during these eclipses, the earth's shadow on the moon was always round, they realized that this could be true only 20.____________the earth was spherical(球形 的).If the earth was a flat disc, then 21.____________shadow during

eclipses would not be a prefect circle , it would be stretched out 22.____________a long ellipse(椭圆). The second argument was based on 23.____________the Greeks saw during their travels.They noticed that the North Star appeared lower in 24.____________sky when they traveled south, in the more northerly regions, the North Star appeared to be much

25.____________(high) in the sky.

答案:16.解析:现在分词短语作定语。 答案:proving 17.解析:名词作宾语, 由 these 可知是复数。 答案:arguments 18.解析:根据后面的 and 可知。 答案:between 19.解析:由上下文可知用一般过去时。 答案:saw 20.解析:根据前后句的条件关系可知, if 引导条件从句。 答案:if 21.解析:指代前面的 the earth 的。 答案:its 22.解析:介词 into 这里意为“变成为”。 答案:into

23.解析:引导宾语从句, 作从句的宾语。 答案:what 24.解析:固定词组。the sky 天空。 答案:the 25.解析:根据句意及前面的 much 可知用比较级。 答案:higher

第二部分

阅读(共两节,满分 50 分)

第一节:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳 选项。 A At first, the earth's surface layer(层)was made up of huge blocks of hard, solid rocks.Then slowly, there rocks broke up into smaller and smaller pieces.Finally stones, pebble( 卵石 )and grains of sand were formed.Many sorts of plants and animals lived and died on the surface of the earth.Their remains mixed up with the stones, pebbles and formed soil.The outmost layer of the earth is soil. There are many ways in which large pieces of rock break into smaller ones.Wind, water, heat and cold help to break up rocks.When winds blow grains of sand against a large rock for a long time, the

softer layers of the rock are slowly worn away.These leave holes and crack( 裂缝 )in the rock, which become bigger and finally the rock breaks up into smaller pieces. The moving water of streams and rivers also help to break up rocks.As the water moves along, it carries with it small pieces of rock.These rub the larger ones.Thus, the larger rocks are worn down to smaller pieces. The heat of the sun is also helpful to breaking up rocks.When the sun shines, the rocks become very hot.If these rocks are suddenly cooled, they may crack.Ice also plays a part in making soil.Water in the cracks can turn into ice in cold weather.As this happens, it becomes bigger and the cracks become wider, and finally break into smaller pieces. ( )26.According to the passage, soil ________.

A.forms very slowly B.is a mixture of stones, pebbles and sand C.make up the layers of the earth D.is becoming smaller and smaller

解析:细节题。 根据第一段可以知道,土壤的形成是一个漫长的 过程。 答案:A

( of soil?

)27.How many factors are mentioned in helping the forming

A.Three. C.Five.

B.Four. D.More than five.

解析:第一段中的“first, then, finally”再加上后面两个成因,推 断出选 C。 答案:C

( most?

)28.Which of the following speeds up the breaks of rocks

A.Hot weather. B.Cold water. C.Sharp changes in temperature. D.More dead plants in the cracks.

解析:最后一段“If these rocks are suddenly cooled, they may crack.” ,推断选 C。 答案:C

(

)29.Which of the following is NOT true?

A.The remains of many plants of animals formed soil. B.If a large rock never moves, it will never break up. C.Even if a large rock never moves, it will break up. D.Ice in the cracks helps to break up rocks.

解析:根据全文可知 B 项的说法是错误的。 答案:B

(

)30.The best title for this passage should be________.

A.Soil from Rocks B.Ways to Break Up Rocks C.Soil on the Earth D.Soil, Outmost Layer of the Earth

30.解析:主旨大意题。整篇文章围绕土壤来自岩石而展开论说。 答案:A

B Edmund Halley was an English scientist who lived over 200 years ago. He studied the observations of comets which other scientists had

made. The orbit of one particular comet was a very difficult mathematical problem. He could not figure it out. Neither could other scientists who dealt with such problems. However, Halley had a friend named Isaac Newton, who was a brilliant mathematician. Newton thought he had already worked out that problem, but he could not find the papers on which he had done it. He told Halley that the orbit of a comet had the shape of an ellipse. Now Halley set to work, He figured out the orbits of some of the comets that had been observed by scientists. He made a surprising discovery. The comets that had appeared in the years 1531, 1607 and 1682 all had the same orbit. Yet their appearances had been 75 to 76 years apart. This seemed very strange to Halley. Three different comets followed the same orbit. The more Halley thought about, the more he thought that there had not been three different comets, as people thought. He decided that they had simply seen the same comet three times. The comet had gone away and had come back again. It was an astonishing idea! Halley felt certain enough to make a prediction of what would happen in the future. He decided that this comet would appear in the year 1758. There were 53 years to go before Halley's prediction could be tested. In 1758 the comet appeared in the sky. Halley did not see it, for he

had died some years before. Ever since then that comet had been called Halley's comet, in his honour.

语篇解读:本文讲述科学家哈雷发现哈雷彗星的运行轨迹和特点。

31.Halley made his discovery________. A.by doing experiments B.by means of his own careful observation C.by using the work of other scientists D.by chance

解析:细节理解题。从第一段第二句可以看出,哈雷的发现是在 研究其他科学家的观察中得出来的,其他选项与本文内容不符。 答案:C

32 . Halley made a surprising but correct prediction in the year________. A.1704 B.1705 C.1706 D.1707

解析:计算推理题。首先确定彗星下次出现的时间是 l758 年,然 后确定这一时间距离他预测的时间是 53 年,1758-53=1705。 答案:B

33.This text in general is about________. A.Halley and other scientists B.the orbit of a comet C.Newton and Halley D.Halley and his discovery

解析:主旨大意题。通读全文,就可以看出文章的每一段都在介 绍哈雷及他的发现,另外也可以从文章的首尾句看出本文的大意。 答案:D

34.Which of the following is TRUE? A.Edmund Halley was an American scientist. B.Halley made his discovery by doing experiment. C.Isaac Newton was a famous mathematician. D.The orbit of a comet had the shape of an around.

解析:辨别正误题。本文第一句说哈雷是一个英国科学家,所以 A 项是错误的。从第二句话可以看出,哈雷的发现是在研究其他科学 家的观察中得出来的,所以 B 项是错误的。从第二段最后一句话可以 得知哈雷彗星的轨道是椭圆形的,所以排除 D 项。 答案:C

35.This passage is probably written to________. A.general readers B.college students C.scientists D.astronomers

解析:可以用排除法。文章没有特别说明写给谁,故推理是一般 的读者。 答案:A

C Satellites are an important part of our ordinary lives.For example, the information for weather forecasts is sent by satellite.Some satellites have cameras which take photographs of the earth to show how clouds are moving.Satellites are also used to connect our international phone calls. Computer connections of the World Wide Web and Internet also use satellites.Many of our TV programs come to US through satellites.Airplane pilots also sometimes use a satellite to help them find their exact location. We use satellites to send television pictures from one part of the world to another.They are usually 35 , 880 kilometers above the

equator.Sometimes we can see a satellite in the sky and it seems to stay in the same place.This is because it is moving around the world at 11, 000 kilometers an hour — exactly the same speed that the earth rotates(转动).A satellite must orbit the earth with its antennae(天 线)facing the earth.Sometimes, it moves away from its orbit, so there are little rockets on it which are used to put the satellite back in the right position.This usually happens about every five or six days. Space is not empty! Every week, more and more satellites are sent into space to orbit the earth.A satellite usually works for about 10~12 years.Satellites which are broken are sometimes repaired by astronauts or sometimes brought back to earth to be repaired.Often, very old or broken satellites are left in space to orbit the earth for a very long time.This is very serious because some satellites use nuclear power and they can crash into each other. ( )36.Which of the following is NOT done by satellites

according to the passage? A.Sending information for weather forecast. B.Taking photographs of the earth. C.Sending TV pictures. D.Providing food for airplane pilots.

解析: 第二段“Airplane pilots also sometimes use a satellite to help

them find their exact location.”可知 D 项错误。 答案:D

(

)37.What's the speed the earth rotates at?

A.35,880 kilometers per hour. B.335,880 kilometers per hour. C.11,000 kilometers per hour. D.110,000 kilometers per hour.

解析: 第三段“it is moving around the world at 11, 000 kilometers an hour-exactly the same speed that the earth rotates”推知。 答案:C

(

)38.Why does the satellite move around the world at the

same speed as the Earth rotates? A.In order to take photographs. B.In order to stay in a certain position in the orbit. C.In order to move away from its orbit. D.In order to send television pictures.

解析:第三段“Sometimes, it moves away from its orbit, so there

are little rockets on it which are used to put the satellite back in the right position.”可知,卫星的运行速度与地球一致是为了保持在某个 位置上。 答案:B

(

)39.What does the underlined word “This” in the 3rd

paragraph refer to? A.A satellite. B.A little rocket. C.A satellite seems to stay in the same place in the sky. D.The satellite puts the rockets in the right position.

解析:指代前面的“Sometimes we can see a satellite in the sky and it seems to stay in the same place.”。 答案:C

(

)40.Which is true of satellites?

A.A satellite usually works for about 10~12 years. B.Every time a satellite gets broken, it is brought back to the Earth to be repaired. C.A broken satellite is never left in space. D.They often crash into each other.

解析: 最后一段 “A satellite usually works for about 10 ~ 12 years.”可知。 答案:A

D As summer ends and women prepare to trade in their beach wear for autumn fashion,they should be aware of fashion that may be harmful to their health.Among these dangerous trends are large bags or purses,high-heeled shoes and jewelry. Large purses or bags may be to blame for back and neck pain because they place a strain on the shoulder and neck.Avoid bags that weigh more than 10 pounds.This may be difficult for busy moms who use their purses to carry everything. I suggest that women look for small purses made with light material or backpacks where weight is distributed(分布) evenly across the back and shoulders.If women cannot bear to part with oversized bags or purses,they should have neck,back and shoulder strength- training exercises.They should also regularly exercise the shoulder on which they carry the bag. Big bags and purses are also a target for harmful bacteria(细 菌).Women carry and set their purses down everywhere.Placing a

purse on the floor of restaurants,bath-rooms,and offices is an invitation to bacteria on the surface of the bag.Therefore ,women should regularly clean or wipe their purses to protect themselves. While high-heeled shoes stand for fashion, these stylish shoes can lead to long-term foot,back and ankle problems.High heels can also cause knee problems.Women who insist on wearing high heels should take_heed_of them and limit the time they wear them to prevent long -term damage.Other tips include:choose a wider heel;never wear a heel that causes imbalance;choose a shoe that allows enough room for the toes;shop for shoes at the end of the day to allow for normal daily swelling(肿).

语篇解读:包、高跟鞋和首饰都是女性追求的时尚,但是这些东 西很可能会威胁女性的健康。

(

)41.What is the main idea of this passage?

A.Women should stay away from fashion. B.Women should choose suitable bags and purses. C.Autumn fashion may be harmful to women's health. D.Autumn fashion is not always popular with women.

解析: 主旨大意题。 根据第一段的“they should be aware of fashion

that may be harmful to their health”以及通读全文,可知本文主要是 通过具体事例来告诉我们,女性追求时尚可能会危害她们的健康,故 选 C。 答案:C

(

)42.Big bags are dangerous to women's health because

________. a.they can cause back and neck problems b.they may be made from dangerous materials c.they can lead to knee problems d.they can carry bacteria A.ad B.ac C.bd D.ab

解析:细节理解题。根据第二段的“because they place a strain on the shoulder and neck”和第四段的“Big bags and purses are also a target for harmful bacteria”可知应选 A。 答案:A

(

)43.The underlined part “take heed of” in the last paragraph

can be replaced by “______”. A.pay attention to B.look down upon C.fall in love with D.stay away from

解析: 词义猜测题。 根据“limit the time they wear them to prevent long-term damage”可知作者建议女士们多注意,高跟鞋一次不要穿 得太久。 答案:A

(

)44.Which of the following statements would the writer

probably disagree with? A.People should carry bags no heavier than 10 pounds. B.Women's bags or purses should be regularly cleaned. C.Women should limit the time they wear high-heeled shoes. D.Women should try on new high-heeled shoes in the morning.

解析:细节理解题。根据末段的“Shop for shoes at the end of the day to allow for normal daily swelling”可推断作者不会赞成 D 项的观 点。 答案:D

(

)45.What will most probably be talked about in the following

paragraph? A.The fashion trends for this autumn. choose beautiful jewelry. B.How to

C.How to keep healthy in autumn. risks of jewelry.

D.The health

解析: 推理判断题。 根据第一段的“Among these dangerous trends are large bags or purses, high-heeled shoes and jewelry”可知文章要 讲三个方面,包和高跟鞋已经讲了,接下来应该讲首饰对身体有哪些 危害。 答案:D

第二节:信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 请阅读下列应用文及其应用场合的信息,并按照要求匹配信息。 以下是几则招聘广告: A.One native English speaking teacher required School:Zhong Nan Teachers' College Position:Oral English teacher About the School: A teacher training college in Shandong Province Requirements: -Native English speaker -Teaching experience and BA degree or above -Female teacher preferred B.We are looking for several native English teachers to do part- time jobs for our English training center for the next term.

Requirements: -Native English speakers with the ages below 45 preferred -For more information please call at 8588 C.Senior Software Engineer Position Type:Full-time employee Company Name:Tiger Location:Beijing Date Posted:Jan.18,2011 Experience:0~5 years' experience Tiger is one of the largest Internet companies in the world! Tiger is looking for a bright Senior Software Engineer to join our Engineering Team.In this role,the engineer will be good at the design and development of Tiger's products. D.Senior Software Engineer Red Star needs a high-level programmer to answer some of the most difficult questions on the Internet.If you've got lots of computer experience,and love to communicate with others on the Internet, please contact us.At least 1~2 years of working experience,3 years of software development experience, with a degree in computer science or electrical Engineering.(male preferred) E.English Teacher Responsibility:Teach English according to the British education

system Requirements: -University degree or above in English or normal English -Eager to learn and open-minded -Have a deep understanding of English culture (We warmly welcome recent graduates to do this work.) F.Accountant(会计) work for Jinan office Responsibility : Perform the financial management( 财经管理 ) according to the rules of the company Requirements: -College degree or above in finance -Good English and computer skills -Good sense of financial management - At least two years of experience as an accountant in an international organization 把下列人物与他们可能供职的单位相匹配。 ( )46.When Liu Fang graduated from a high school,she went

to Canada to study.Liu Fang can speak English and operate computers well.This year, she got a master's degree in engineering, and decided to come home.Although she doesn't have enough experience,she really knows a lot about her profession. ( )47.Mary,coming from America,is going to be eighty.She

has taught in a middle school for 40 years,and came to China last year.Mary is an old lady who got a master's degree in her seventies.Now,she is planning to find a job in China as a teacher. ( )48.Tom is at the age of twenty-one,and used to be a

student studying engineering.Tom is from Australia,but he is fond of Chinese culture.This year he came to China.He is studying Chinese literature in a university.He wants to find a job in his spare time. ( )49.Wang Fei just graduated from a normal university and

her major is English.She knows a lot about English culture. ( )50.Lao Zhang is an experienced engineer,who has worked

in his position for 15 years.Because he is not satisfied with his working conditions,he wants to get another job.He knows a lot about the Internet.His advantage is lots of experience and a Doctor's degree.

答案:46~50

CABED

第三部分

写作(共两节,满分 40 分)

第一节:基础写作(共 1 小题,满分 15 分) 最近,你班同学就“太空探索是否值得”这一话题展开了一场讨 论。请你根据下表提供的信息,用英语写一篇短文介绍讨论的情况。

30%的同学认为 1.不值得探索。

70%的同学认为 1.值得探索。

2.离我们及我们的日常生活太遥 2.已使用卫星进行通讯传播、天 远。 气预报。

3.浪费金钱。这些金钱本可用来 3.有望解决地球人口问题、地球 解决地球上的饥饿、污染等问题。 能源短缺问题。 参考词汇:短缺 shortage 写作要求 只能使用 5 个句子表达全部内容。 评分标准 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 ________________________________________________________ ________________ ________________________________________________________ ________________ ________________________________________________________ ________________ ________________________________________________________ ________________ ________________________________________________________ ________________

参考答案:One possible version Recently, students in our class have had a discussion on whether space is worth exploring. 30% of us think space exploration is not worthwhile thinking that space is too far away from us and our daily life. And the money spent on space exploration can be used to solve the earth's problems,such as starvation and pollution. On the other hand, 70% think space is worth exploring because we have benefited a lot from it, such as using satellites for communication and weather forecast.What's more, with further space research, we may solve the population problem by moving to other planets one day,and space research will enable us to find new sources to solve the problem of energy shortages on the earth.

第二节:读写任务(共 1 小题,满分 25 分) 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 National Grandparents Day This day has a threefold purpose: ▲To honor grandparents. ▲To give grandparents an opportunity to show love for their

children's children. ▲To help children become aware of the strength, information and guidance older people can offer. A native of Fayette County,Marian McQuade and her husband Joe are the parents of 15 children.They have 40 grandchildren,and eight great grandchildren.In 1970,she asked to set aside a special day just for grandparents.Through efforts on the part of business,church, and political leaders,the first Grandparents Day was set in 1973 in West Virginia by Governor Arch Moore. Mrs.McQuade and her team turned to the media to get support.They also began contacting governors in every state.And they sent letters to churches , businesses , and numerous national organizations interested in senior citizens.In 1978,the United States Congress declared the first Sunday after Labor Day as National Grandparents Day. Grandparents Day is a family day.Schools,churches,and senior organizations honor grandparents with special events.Some families enjoy small,private gatherings.Others celebrate it by holding a family reunion. 写作内容 1.以约 30 词概括短文的要点。 2.然后以约 120 词就“关爱老人”这一主题发表你的看法,并包

括如下要点: (1)中国现在老年人的现状。 (2)我们要怎样关爱老人。 写作要求 作文中可使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材 料的内容,但不得直接引用原文中的句子。 评分标准 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 ________________________________________________________ ________________ ________________________________________________________ ________________ ________________________________________________________ ________________ ________________________________________________________ ________________ ________________________________________________________ ________________

参考答案:One possible version This passage tells us about the origin and the purpose of National Grandparents Day.On this day,schools,churches and family have

some special events to honor grandparents. As we all know,China is becoming an aging society,which leads to many social problems and calls for more care for seniors. To give more care to seniors,in my opinion,children should take good care of their aged parents and relatives.As is commonly seen,the old often feel lonely especially when their children live far away.So children should visit their parents more frequently and spare more time with them. Also , communities should organize a variety of activities for seniors,such as dancing parties,painting clubs and so on,where they can enjoy themselves.Meanwhile,the elderly should be encouraged to develop their hobbies. In a word,we should pay more attention to the problem of caring for seniors.


相关文章:
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:单元过关检测卷(四)]
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:单元过关检测卷(四)]_高中教育_教育专区。【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:单元过关检测...
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:单元过关检测卷(二)]
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:单元过关检测卷()]_...掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、 C、D 四个选项中选出最佳...
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:单元过关检测卷(一)]
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:单元过关检测卷()]_...掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、 C、D 四个选项中选出最佳...
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 4 第二学时]
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 4 第二学时]_高中教育_教育专区。【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 4 第二...
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修四练习:Unit 3 A taste of English humour 单元过关检测卷]
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修四练习:Unit 3 A taste of English humour 单元过关检测卷]_高中教育_教育专区。【金版学案】2014-2015学年人教版...
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:单元过关检测卷(五)]
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:单元过关检测卷()]_...掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、 C、D 四个选项中选出最佳...
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修四练习:Unit 4 Body language 单元过关检测卷]
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修四练习:Unit 4 Body language 单元过关检测卷]_高中教育_教育专区。【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修四...
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 1 第四学时]
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 1 第四学时]_高中教育_教育专区。【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 1 第四...
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 4 第一学时]
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 4 第一学时]_高中教育_教育专区。【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 4 第一...
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 4 第三学时]
【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 4三学时]_高中教育_教育专区。【金版学案】2014-2015学年人教版高中英语必修三练习:Unit 4 第三...
更多相关标签:

相关文章