当前位置:首页 >> 高中教育 >>

四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第19周周练英语试题


天全中学 2015—2016 学年上期高二第 19 周周考 英 语 试 题 (满分 100 分 班级: 第一节:阅读理解(11*3=33分) A A farmer grew some vegetables in his garden. One day his wife was ill and he had no money. He had to sell some cabbage

s and carrots in the market. The next morning he took two baskets of vegetables to town. But it was raining hard that afternoon and there were few people in the street. When his vegetables were sold out, it was dark. He bought some medicine and hurried to his village. On his way home he saw a person lying on the snow. He placed his baskets on the ground and was going to help the person to get up. At that time he found it was a dead man and there was much blood on his body. He was so afraid that he ran away quickly, without taking the baskets with him. The next afternoon the farmer was sent to the police station. Having shown the baskets, an officer asked, “Are these yours? ”“Yes, sir. ”the farmer answered timidly(胆怯地). “Have you killed the man? ”“No, no, sir. ”the farmer said in a hurry. “When did you see the dead man? ”“About seven last evening. ”“Did you see who killed the man? ”“No, sir. ”The officer brought out a knife and asked, “Have you seen it yet? ”“No, sir. ”The officer became angry and told the policemen to beat him up and sent him into prison. That evening the officer went on trying. Pointing to the knife, he asked again, “Have you seen it yet? ”“Yes, sir. ”The officer was happy and asked, “When and where? ”“I saw it here this afternoon, sir. ” 1. The farmer decided to sell the vegetables to A. buy some food for his family C. go to see a doctor . 时间 40 分钟) 姓名: 成绩:

B. buy some medicine for his wife D. go to the cinema .

2. The farmer didn’t sell out his vegetables until the evening because A. they were too bad B. they were very expensive

C. it rained hard that morning 3. As

D. people wouldn’t go out on such a bad day

, the farmer decided to help the person to stand up. B. the person was one of his friends

A. he was ready to help others

C. he thought the person would thank him D. he thought the person had drunk too much 4. The officer tried the farmer to A. know who had killed the man C. ask when he saw the dead man . B. know if he had seen the dead man D. ask if he had seen the knife B I had my first job at the age of thirteen, when a friend of my mother who owned a bookshop hired me for six hours a week to help her in the shop. I was very proud to earn my own pocket money and my parents never interfered(干涉) with how I spent it, even when I was spending it foolishly. They believed that by earning money, would become more mature and

spending it, and learning from the mistakes, I responsible about how to

handle work, relationships with others, and money.

Like many American parents, my parents also let me and my brothers do things which they worried a great deal. When I was sixteen, for example, after I finished

high school and before I entered university, I wanted to spend the summer months travelling around Europe. My mother was against the idea of my travelling alone at such a young age, but my father felt that it would be a great experience for me. In the end, my father won the argument on the condition that I spent my

travelling to France, my mother's home, where I had many uncles, aunts and cousins spread out through the country who could provide shelter and help if I needed them. Three years later, my younger brother decided to take a year off after his first year in university and travelled through the United States and the Caribbean. Again my mother was very worried and no eager to see my brother had a fascinating year working his way on trains and ships to earn passages to different ports and cities, and discovering many fascinating places and people. These kinds of experience are probably rare for children in many countries but in the US they are fairly common. Most parents start pushing their children at a young age to do small things by themselves. By the time they have finished high school, many American kids have already had part?time jobs, travelled around the US or other countries on their own, have selected the university they plan to attend and maybe

even decided on their future career, and so on. 5.Why did the writer's parents allow their children to do what they want? A.Because they thought that their children would become braver. B.Because they believed that their two sons would earn some pocket money. C.Because they thought that their children would find a job easier. D.Because they thought that it would bring good to their children's future. 6.What does the writer think of his brother's travel? A.He thought his brother gained valuable experience during the travel. B.He thought his brother earned a lot of money by working. C.He thought his brother didn't disappoint his father. D.He thought his brother's travel was better than his to France. 7.Which of the following statements is TRUE? A.The author went to France in order to see his relatives. B.The writer's mother managed to prevent the children doing what she thought might be dangerous. C.The writer's brother gave up his university to travel through the USA and the Caribbean. D.American kids do things by themselves to make preparations for the future with the encouragement of their parents. 8.The best title of the passage probably is ________. A.Part?time Job B.Independence C.Pocket Money C Different people use different languages. We Chinese speak Chinese, and, most of us are learning a foreign language. But there is another kind of language we need to know—the language of the body. All over the world, people“talk” with their hands, with their heads and with their eyes. When Japanese people meet, they bow. When Indians meet, they put their hands together. What do American and British people do? Americans are more informal(不 拘小节) than the British: They like to be friendly. They use first names, they ask questions and they talk easily about themselves. When they sit down, they like to relax in their chairs and make themselves comfortable. British people are more reserved (拘谨的). They take more time to make friends. They like to know you before they ask your name. When British or American people meet someone for the first time, they shake hands. D.Experience

They do not usually shake hands with people they know well. Women sometimes kiss their women friends,and men kiss women friends (on one cheek only). When a man meets a man, he just smiles, and says,“Hello.” Men do not kiss each other,or hold hands. Even fathers and sons do not often kiss each other. 9.Which of the following is RIGHT? A. Different countries have the same body language. B. Different countries have different body languages. C. People in Asia share the same body language. body language. 10.If an American friend visits you,he probably ________. A. sits straight and comfortably 11.If you want to make a British friend, you may feel it ________. A. impossible B. too easy C. too difficult D. slow B. never sits down C. makes fun of you D. sits freely D. Many people only use their

第二节 补全短文(5*3=15分) Friends are important to children. Research shows that children who have no friends might suffer from difficulties later in life. 1 In making friends,

children can also learn how to communicate with others and solve problems. In order to help your children make friends, you need to understand the steps children take in building friendships. ★ Be a friend to your children at home. 2 Children begin to develop the

necessary ability to go out and meet others through getting along with their parents. Greet the children warmly and let them know you are glad to see them. Children learn a lot from the time their parents spend with them. ★ Teach your children how to solve conflicts (争执). 3 If you know the

children have a conflict, let them work it out on their own. Only step in if it is really necessary. For example, an argument is leading to a fight. ★ 4 Have your children play games that require cooperation (合作). For

example, relay races are fun and provide plenty of practice in teamwork. ★ 5 You can encourage your children to do this by setting an example

to them when someone gives you a hand. A. Good friendships start at home. thanks to others. C. Give children chances to practice working together. B. Encourage your children to show

D. Friendship provides children with more than just fun. E. Children should be wise when choosing their friends. F. As children grow older, they continue to depend on their parents’ support. G. Being able to work out conflicts is an important skill in getting along with others. 第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 2 分,共 20 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 Many Chinese students studying abroad like to stay with host families to learn their language and culture. Nowadays, many Shanghai white?collar workers have received native English?speaking__61__(nation) students as their host families, too, in order to learn English from them. It is usually free for a foreign student to stay in a host family in Shanghai, but he/she must take__62__the responsibility of teaching English to at least one certain member of the family. Miss Li has always worried about her__63__(limit) English. “I never knew what to say to an English?speaking person,” she said. She has taken a number of English courses, but__64__has proved to be useful. Last year, she saw__65__advertisement recruiting (征募) host families for foreign students, and that was how Carey (from Chicago, U.S.) came to her home. Carey is actually not a student, but a__66__(manage). She stays in Li's apartment for free,__67__has to teach Li oral English for an hour every day. “She could hardly speak Chinese at the beginning, and we had to guess__68__each other meant through gestures,” said Li. Two months later, they could talk to each other__69__gesticulating. Now, Li can communicate with any English?speaking person freely. About 100 Shanghai families have received foreign boarding students, and the figure__70__(rise). However, foreign boarding students can not only help improve oral English, but examination skills. 第四节 短文改错(20*1.6=32 分) A One day I went shopping at a gift shop in Shanghai. I was greatly interesting and I lost me in beautiful goods. After I paid for that I had bought, I left my handbag on the counter. There was about two thousands yuan in it. I had already walked out of the shop while a young shop assistant walked up to me in my handbag. He insisted on my check it. I opened the handbag and found nothing losing. I thanked him and offered

him a reward of 100 yuan, he refused to take anything. I was deeply moved by his selfless act on that day. B Ten years ago, I had worked as a night guard in a factory. On a rainy night, all the lights of factory went out all of a sudden. I rushed out and could see nothing. Lucky for me, the warning system was directly connected with the police station. Three or four minutes late, four police car arrived at the front gate. They searched for the factory carefully, tried to find something unusual. In the end, I am told that the rain had brought about the short circuit, that caused the accident.

天全中学 2015—2016 学年上期高二第 19 周周考 英语参考答案 第一节:阅读理解(11*3=33 分) A篇 【文章大意】本文讲述了一个胆小的农民遇到一个死人, 而被警察传讯的故事。

1. 【解析】选 B。细节理解题。根据第一段第二、三句 One day his wife was ill and he had no money. He had to sell some cabbages and carrots in the market. 可知答案为 B。 2. 【解析】选 D。细节理解题。根据第一段第五句 But it was raining hard that afternoon and there were few people in the street. 可知答案为 D。 3. 【解析】选 A。推理判断题。从文中所描述的情节可以推测出他是个心地善良、乐于助人 的人。 4. 【解析】选 A。推理判断题。警察审问的目的就是为了找出凶手, 很显然答案是 A。 B篇 语篇解读: 本文讲述了青少年做一些临时工作自己赚钱、 花钱, 自己去社会中实践;

这些实践对青少年来讲是一笔财富。 5.答案:D 细节理解题。根据第一段最后一句话判断出答案应选 D。 6.答案:A 细节理解题。根据第三段第二句中的“...my brother had a fascinating year working his way on trains and ships to earn passages to different ports and cities, and discovering many fascinating places and people.”可得出答案 A。 7.答案:D 细节理解题。根据最后一段第二句“Most parents start pushing their

children at a young age to do small things by themselves.”可得出答案 D。 8. 答案: B 主旨大意题。 通读全文我们知道, 本文不仅讲述了青少年的 part?time jobs, 同样也讲述了父母让他们自己赚钱、花钱,自己去社会中实践。这些社会活动对青少年来讲 确实是一笔人生财富,对他们以后独立生活大有帮助。 C篇 语篇解读:人们交流除了使用语言外,还通过人身体器官来交流。世界各地不同国

家的人交流方式也不尽相同。 9 .答案: B 细节理解题。根据文章第一段第一句 Different people use different

languages.以及下面举例说明不同的国家有不同的身势语,可知选 B。 10.答案:D 细节理解题。根据文章第二段中 Americans are more informal than the British... When they sit down, they like to relax in their chairs and make themselves comfortable.可知美国人不拘小节,喜欢自由。故选 D。 11.答案:D 细节理解题。根据文章第二段中 British people are more reserved. They take more time to make friends.可知和英国人交朋友得花更多的时间。故 D 项是正确答案。 第二节:根据课文内容填空(5*3=15 分) 1-5. DAGCB

第三节 语法填空(共 10 小题;每小题 2 分,共 20 分) 61.international 根据文章内容,英语为本族语的学生是“国际”学生;做定语用形 容词形式。 62.up take up the responsibility“担起责任”。 63.limited 担心自己有限的英语能力。limited 做形容词,意为“有限的”。 64.none 前面有范围 a number of English courses,故用 none。 65.an 第一次提到的可数名词 advertisement 用不定冠词,advertisement 以元音音素 开头,故用 an。 66.manager 空前有不定冠词,应用名词 manager。 67.but 前后句意义为转折关系,故用 but。 68.what what 引导宾语从句,在从句中做 meant 的宾语。 69.without 两个月后不用手势就可以互相谈话了。 70.is rising 由语境可知,指目前或近阶段接受外国人入住的数目“正在上升”

第四节:短文改错(20*1.6=32 分) A 1. 【解析】第二句的 interesting→interested。表示人“感兴趣”时, 选用-ed 形容词。 2. 【解析】第二句的 me→myself。当宾语与主语是同一人或物时, 宾语应该用反身代词。 3. 【解析】第三句的 that→what。what 引导宾语从句, 并且在从句中作宾语。 4. 【解析】第四句的 thousands→thousand。thousand 前有数字修饰时, 用单数形式。 5. 【解析】第五句的 while→when。when 表示“这时(突然)”。 6. 【解析】第五句的 in→with。此处表示年轻的店员手里拿着我的包走向我。 7. 【解析】第六句的 check→checking。介词后跟动词-ing 形式。 8. 【解析】第七句的 losing→lost。lost 是形容词, 作宾语补足语。 9. 【解析】第八句的 he 前加上 but, 前后句是转折关系。 10. 【解析】第九句去掉 on, day 由 this 或 that 修饰时, 不用介词。

B Ten years ago, I had \ worked as a night guard in a factory. On a rainy night, all the lights of ∧ factory went out all of a sudden. I rushed out and could see nothing. the but Lucky for me, the warning system was directly connected with the police station. Three Luckily

or four minutes late , four police car arrived at the front gate. They searched for \ later cars the factory carefully, tried to find something unusual. In the end, I am told that trying was the rain had brought about the short circuit, that caused the accident. which


相关文章:
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第19周周练英语试题
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第19周周练英语试题_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 19 周周考 英语试题 (满分 100 分 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第11周周练英语试题
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第11周周练英语试题_高中教育_...and __19__ thanked God that the package had been lost in the first ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第19周周练语文试题
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第19周周练语文试题_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 19 周周考 语文试题 班级: 一、古代...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期期中考试英语试题
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期期中考试英语试题_高中教育_教育...(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第18周周考英语试题
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第18周周英语试题_高中教育_...during the relay race, you will use most of all, perhaps as 19 as 650...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第18周周考英语试卷
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第18周周英语试卷_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 18 周周英语试题 评卷人 得分 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第12周周考英语试题
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第12周周英语试题_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 12 周周英语试题 (满分 102 分 ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二英语上学期第1周周考试题
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二英语上学期第1周周考试题_英语_高中教育_教育专区。天全中学高 2014 级高二上期第 1 周周英语试题(时间 40 分钟) ...
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第8周周考英语试题
四川省雅安市天全中学2015-2016学年高二上学期第8周周英语试题_高中教育_教育专区。天全中学 2015—2016 学年上期高二第 8 周周英语试题 (满分 100 分 ...
更多相关标签:
四川省雅安市天全县 | 雅安市天全县 | 雅安市天全县小姐贴吧 | 雅安市天全县县长 | 雅安市天全县中医院 | 雅安市天全县历任县长 | 现任雅安市天全县倪林 | 雅安市天全县棉花街 |