当前位置:首页 >> 高中教育 >>

2016年黑龙江单招英语模拟试题:信息还原(七选五)


2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

2016 年黑龙江单招英语模拟试题:信息还原(七选五)
【试题内容来自于相关网站和学校提供】

1: Section B 10% Directions:The people below are all loo

king for a place for different purposes. After the description of these people, there is information about six places A-F. Decide which place would be most suitable for the person mentioned in questions 61-65 and then mark the correct (A-F) on your answer sheet. There is one extra paragraph about one place which you do not need to use. _____ 61. Smith is a professor who does research on ancient buildings. This month, his university gives a reward to him for his great contributions. So now an idea of traveling to a new place to continue his study has come into his mind. _____ 62. Though Lola is a woman reporter, she is brave enough to go deep into the places at war. Next month, she will go to a place at war, she is confident to do her work well and give people the most brief and real reports. _____ 63. Alice and Simon are going to get married. They want to hold an underwater wedding in a special place, which has beautiful scenery, silver sand and delicious seafood and luxurious hotels, where they can enjoy themselves. _____ 64. Jane is a modern girl, who is a crazy fan of rock music and films. She has a romantic dream, that is, one day, she will go to a beautiful place to appreciate all the attractive music and films with a cup of coffee in her hand. _____ 65. Tom is really depressed these days. Owing to his bad management, his company closed. He wants to go to a place to try his fortune so that he can start his business again in the near future.E. As the cultural centre and biggest centre and biggest city in the region, Jerusalem is regarded as a holy place by Jews, Muslims and Christians. However, since the war broke out, people there have suffered a lot, the situation has been tense, and peace is just a dream. F. The old Nile brought about the civilization of Egypt; people there regard it as “the mother river” of them. On both sides of the Nile stand noble pyramids which were built as the tombs of the ancient pharaohs(法老). And the constructions are beyond people’s imagination. A、Mauritius, an island lying off the southeast Africa in the Indian Ocean, which is rich in history, natural beauty and culture. It is a wonderful place for swimming and diving. The large number of interesting fish means it is also an exciting place for those who like to go fishing. B、Las Vegas is really a fascinated city. The most attractive thing here is gambling(赌博). Maybe you will become a millionaire or lose all your money overnight. What’s so clever about Las Vegas is that it makes absolutely certain that you have such a good time you don’t mind losing a bit of money along the way; that’s why they don’t even call it “gambling” anymore, but “gaming”. C、Few cities leave the visitors with such vivid impressions, the whole city is something of a work of art, the quiet River Seine, the Eiffel Tower, Palais du Louvre and so on are really feast to your eyes. And annual film festival is held with a refreshing emphasis on art. Few cities can compete with the thousands. of cafés, bars and restaurants that line every Parisian street. D、Kitzbuhel is a paradise for all the skiers. With fine weather and breath-taking scenery, it is a world-class ski resort. Every winter, thousands of people come from all parts of the world to challenge themselves. If you can’t ski, don’t worry. The town offers many shops, café and a variety of entertainment.

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

2: In a classroom in any country, the teacher teaches more than art or history or language. 65 In a society such as the United States, people with different history, culture and language join together and they highly value individualism. 66 Teachers try to make each student special. Students do not have to memorize a lot of information; instead, they work individually and find answers by themselves. There is often discussion in the classroom. At an early age students learn to form their own ideas and opinions. Their education encourages personal thought. The importance is placed on how to arrive at an answer rather than simply to get the correct answer. In most Asian countries, people have the same language, history, and culture. 67 Children in China and Japan often work together and help each other with homework. In the classroom, the teaching methods are often very traditional. There is not much discussion. Instead, the students repeat rules of information that they have been taught in order to keep them in mind. 68 In western countries teachers are taught to educate students. They make it easier for the students to learn for themselves. In eastern countries, however, teachers often feel that their task is to pass knowledge to students, or the students can’t learn anything. 根据短文内容,从 A、B、 C、D 和 E 中选出最适合放入短文空缺处的选项。选项中有一项是多余的。 A. In many ways these differences come from different educational psychology. B. Their education, as part of the society, also values this greatly. C. Some countries value both individualism and teamwork. D. Perhaps for this reason, the education there shows society’s value in group goals and purposes rather than individualism. E. He or she teaches what is known as the “hidden course” — the culture of that country.

3: 第二节 根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有 两项多余选项。 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) A: Why do you look so sad? B: Because I have a lot of trouble with my English. I can hardly pass the exam every time. 1 _ A: Don’t worry. 2 _ B: No, I only read English before the exam. A: Ah, that’s the problem. If you want to study it well, you must read it every day. B: Every day? A: 3 B: OK. I’ll take your advice. 4 A: All right. I’d like to. But in fact I still have some trouble with English, too. 5 E. I really don’t know what to do. F. Sure, or you can never make it. G. Do you read English every day? A、Will you help me with it? B、Let’s help each other. C、I’ll try my best to learn it well. D、Yes. Your English teacher must be happy to hear that.

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

4: (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中由两项为多余选项。 71______________ When we speak of a basic human need we mean something necessary to life, something we cannot do without. Food is a basic human need. Without it we would starve to death. Whether in primitive(原始的)countries or in more advanced societies, man’s food needs are the same.72 But primitive people eat only the food which can be grown near their homes, whereas people in more advanced societies eat food which is often grown many thousands of miles away from their homes. Primitive people are satisfied with less kinds of food, therefore we can say people’s wants are different although their needs are the same. 73 Clothing is necessary to regulate (调节) the heat of our bodies. In different climates and in different seasons we need more or less clothes. We also dress differently for other reasons.74 Shelter, the third of our needs, depends on climate, the skill of the builders, one’s social position, and the material which can be used.75 The three-bed-roomed house of the average family would not be grand enough for a very rich family, but a modern house with many of the material comforts were denied to the kings and queens in the past.E. We want to live comfortably . F. The simple shelter of the primitive people would not do for us, and yet it satisfied their needs. G. The same is true of the second of human needs. A、Food, Clothing and Shelter. B、Human Needs C、We always change our style of clothing for different occasions, such as work, sports, parties. D、We all need food to live a healthy life.

5: 第二节 根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。并在答题卡上将该项涂黑。选项中有 两项为多余选项。 (涂卡时注意:E=AB,F=AC,G=AD) - What do you think I ought to see first in London? I’m told one ought to see the British Museum. Do you think I shall have time for that? -61 But if I were you, I should leave that for some other day. You could spend a whole day there. It’s much too big to be seen in an hour or so. -I suppose it is. 62 -That’s not a bad idea. You could spend a couple of hours there comfortably, or even a whole afternoon, watching the wild animals and all those birds. You could have tea there too. -I’ll do that, then. How do I get there? - 63 Where are we now? Oh, there’s that big building. I think your best way from here is to take Baker Street. - 64 -Oh, no , a quarter of an hour or so , but, if you’re in a hurry, why not take a taxi? -I think I will. 65 A. Let me see. B. Well, you might. C. What time is it now? D. Is it much of a walk? E. Ah, here’s one coming. F. What about going to the Zoo?

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
G. Must I stay in London for long?

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

6:—Hello. May I speak to Wu Ming, please? — 【小题 1】 —Hello, Wu Ming. This is Wang Hong. Sorry to ring you so late in the evening, but I’ve only just got home. — 【小题 2】 What’s the matter? —I’d like to ask you about some stamps. Do you still have the cock year stamp? You had it when I last saw you. —I’m afraid I don’t have it. I sold it last week. — 【小题 3】 —I’m sorry. I didn’t know you wanted it. 【小题 4】 —Yes, please. Thank you. It’s very kind of you. — 【小题 5】 —Thank you very much. —Bye-bye.
A、Do you like collecting stamps so much? B、That’s all right. C、Sorry, Wu Ming is out. D、Do you want me to find one for you?

E. Oh, what a pity! F. Yes, speaking. G. OK, I’ll ring you if I have any news.

7:下面文章中有 5 处需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D、E 和 F)中选出最符合各段意思的小标题。 选项中有一项是多余选项。 A. How inner beliefs can help B. How to develop positive habits C. Improve your life D. You can do it E. Action plan F. Why are habits so important The single most important factor that contributes to success is what you do every single day. It is as simple as that. Your habits will determine whether you are successful or not. If you have strong and healthy positive habits ,it does not mater whether or not you fail today because you are guaranteed to succeed in the long run. 【小题 1】 Because you repeat the same actions and the same behaviors every single day, a single positive action will not change your life, but the same action repeated 1,000 times will have a significant impact on your life. For example, if you go to the gym one time, you won’t see a big difference in your life. However, if you go to the gym 1,000 times over a five year period, you will see a big difference in your body. The same principle applies to finance, health,

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

relationships, work, career, and school. Simple positive actions repeated every single day will have a great impact on your life in the long run. 【小题 2】 There’s nothing easier than developing positive habits. You simply have to do every single day the action you want to make a habit. If you want to develop the habit of running, run almost every day. If you want to develop the habit of eating healthy, eat healthy every day. If you want to develop the habit of reading, read every day. Habits are created by repetition. The more you do an action, the easier it becomes in the long run. 【小题 3】 If you want to be successful in changing your habits, you should think about changing your inner beliefs about your habits. For example, your old belief was: “I love cigarette because it makes me feel good and relaxed. I need cigarette to be happy and relaxed.” If you keep this belief, you won’t be able to keep your resolution to stop smoking for very long. Instead, you should adopt this new belief: “I love yoga because it makes me feel good and relaxed. Cigarette is poisonous and destroys my body. Yoga makes me happy.” You should analyze your beliefs and make sure they won’t stop you from changing your habits. The same is true when you try to form positive habits. If you want to start eating healthy food, here are some positive beliefs you should start thinking about: “Healthy food is very good for my health. It gives me a lot of energy and I feel very good.” 【小题 4】 It’s now time for you to develop positive habits in your life and avoid your negative habits. Write down 3 positive habits that you would like to develop and 3 negative habits that you would like to get rid of. For each positive habit, write down exactly what actions you’re going to take every single day in order to develop the new habit. For each negative habit, write down exactly what actions you’re not going to take in the next weeks. Here are some positive habits that will lead to success: exercise, healthy food, reading, saving, studying, healthy relationships, hard work, etc.. Here are some negative habits to get rid of: gambling, drug and alcohol abuse, overeating, shyness, etc.. 【小题 5】 Everybody can change. All it takes is courage and commitment. Decide right now to improve your life by changing your habits. Take action right now! Don’t be afraid. Yes, you will probably make mistakes along the way. But never forget that success is guaranteed for you if you have positive habits in your life. If you refuse to quit, success will be yours.

8:根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项 为多余选项。 What Teenagers Can Do To Earn More Respect? As teenagers continue to grow and develop into young adults, the transition(过渡) into adulthood has begun. With so many physical and emotional changes going on, certain manners are often forgotten and other adult traits are not yet accepted as a way of life. 【小题 1】 By doing the following things, you will earn more respect. Contribute to the household At the very least, clean up after yourself. As a teenager, you are old enough to clean up after yourself. When you make a mess, clean it up. 【小题 2】All chores (杂活) that you do help to reduce the load of the person who did them before. Now that you’re old enough and capable, why shouldn’t you contribute to the household? 【小题 3】 Be responsible 【小题 4】Whether they are basic things, like brushing your teeth or doing your homework, or more involved chores that contribute to the household, simply fulfill your responsibilities on time. When adults know that they can rely on you, their trust and respect for you will increase.

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

Solve more of your own problem without asking for help Instead of taking the easy approach and asking for help, make an effort to solve your problems on your own first. The “easy way ” is only easy for you, but it is an extra task for the person from whom you are seeking help. Seek help only after you have made an honest effort to solve your own problems. 【小题 5】 When you become a good problem solver, you increase your valve to the community.E. This includes, but is not limited to, your dishes and your room. F. By being aware of these manners and traits, you can manage them sooner. G. Depending on the problem, 15 minutes of effort is usually a good guideline.

9: (Alice advises Bill to read English every day and agrees to help him 。 。 。 ) A:Why don ’t you look happy ? B:Because I have a lot of trouble with my English, I can hardly pass the exam every time。 6 A:Don ’t worry。 7 B:No, I only read English before the exam。 A:Ah, that’s it. If you want to study it well,you must practise it every day。 8 B:I’ll take your advice and try to practise reading English every day。 9 A: All right. I’d like to. But in fact I still have some trouble with English, too。10 E、 I really don ’t know what to do。 F、What are you going to do next? G、Do you read English?

10:情景对话(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) ---It is said that a railway will be set up through our city, isn’t it? ---Yes, it’s true.6 ---Great! 7 ---But it also means more poisonous pollution and heavier traffic, I think. ---Really? You seem as if you’re strongly against setting up the railway here. ---No, I don’t.8 ---9 ---Yes, that’s right. Most of our teachers and students contribute money to the government for it. ---10 I think, a man who loves his motherland must love his hometown first. Our hometown will be prosperous. ---I agree with you.E.But it will do greater good to the city than it will do harm, don’t you think so? F.Our mayor announced the news on TV. G.I only mean that loud noises and dirty rubbish will do harm to people.

11:阅读七选五(2*10) __【小题 1】__This was not because the woods and fields were always far away, but because they were too far from the city to permit people to make a day trip between morning and nightfall. __【小题 2】__ He decided to turn his little school house into a dormitory for the summer holidays. Anyone who brought his sleeping bag and cooking equipment along could stay there for a very small quantity of money. The idea was a success. A few years later, the school house was much too small to hold the many young people who wanted to stay there. __【小题 3】__ This was the first hostel. Today, young students and workers of every country can meet in the hostel and get to know each other. When young

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

people arrive at the hostel, they have only to show their cards of membership in a hostel organization in their own country. __【小题 4】__ Often, at the evening meal, a group of boys and girls from various parts of the country or world will happen to meet at the same hostel. They may put their meal together and prepare a dinner with many kinds of dishes. Sometimes a program will be organized after the meal with dances, songs, or short talks followed by a question period. __【小题 5】 __ For this reason, a few weeks spent “hostelling” can be just as useful a part of one’s education as classes in school.E. For years, children in the industrial areas of Europe seldom left their cities to see the beauties of the countryside. F. More and more young people went to the hostel for summer holidays. G. This card will permit them to stay in a hostel all over the world for low prices.

12:As a child grows up,you may wonder how you can teach him to become a respectful adult. 【小题 1】 A child who learns to respect not only learns to receive respect from others in kind,but also learn to respect himself. ●Show him respect. This is the best way to teach your child how to respect others。Listen to your child attentively and he will learn to listen to you,understanding how important this is in communication。 ● 【小题 2】 The more you say“please”and“thank you”to your child,the more likely he will learn to use them。Politeness then becomes a normal part of any conversation。 ●Agree to disagree。 【小题 3】 Explain your decision so that he will understand you and expect respectful responses。Disagreeing with you doesn't necessarily mean disobedience(不顺从)。 ●Control your impulse to overreact。 When a situation arises,stay calm and keep in mind that you are supposed to be modeling correct behavior. 【小题 4】 ●Praise,praise,praise So much is focused on what a child does wrong and how to correct it that his accomplishments are not celebrated enough. 【小题 5】E、A child may act as he pleases,and he will live a happy life。 F、Seeing a child exhibit respectful behavior,make sure he knows how proud you are of him. G、Respectful behavior is always accompanied by bad behavior as a child。

13: The people below are going to make a trip in Australia. After the description of these people, there is information about six advertisements of organized tours A-F. Decide which tours would be most suitable for the person mentioned in descriptions 1-5 and then mark the correct letter (A-F) on your answer sheet. There is one extra paragraph about one tour which you do not need to use. ____ 1. Victor is fond of nature and adventure and he is making a study tour into geology in Australia. So he wants to make a whole day trip, enjoy the natural beauty and study geological phenomena as well. ____ 2. Vanessa is planning a short city tour of Sydney so that she can enjoy the highlights of the city and attend an important lecture given by Professor Brown Smith at 2:00 pm at the University of Sydney. ____ 3. Charlie and his friends are making their first journey in Australia. Having traveled around the city of Sydney, they plan to visit Canberra, the capital and political center of the country.

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

____ 4. Jenny, a European woman with her children is visiting her relatives in Australia. They want to relax themselves by enjoying the sunshine on the sandy beaches along the coast and have fun with dolphins. ____ 5. Mike and Susan are from Brazil. They have been traveling in Australia for a couple of days. This weekend, they would like to have a change and travel to the countryside to have some idea of Australia grape farming and wine producing instead of making city tours around.E. Port Stephens, Central Coast Beaches, North Coast, Dolphin Watching F. Jenolan Caves, Blue Mountains, Adventure Caves

14:How to Do Well in Exams Do not underestimate the power of revision in the days and hours before and examination. The closer you are to the exam, the more chance you have of storing and retaining crucial information. But do not overdo it. 【小题 1】 An effective daily routine can help you through an exam period, so in the days leading up to your first exam, get into the habit of being up and ready to work by game. It can be a shock to the system after months of working to your own timetable to be mentally alert at that time if you have not prepared for it. On the day of the exam, have a good breakfast, pack two of everything you need(pens, pencils, erasers, etc.), then make you way to the examination hall in good time. 【小题 2】 Once in your seat, simply pause for a few seconds and collect your thoughts. Close you eyes and take in a few slow, deep breaths to help you relax. When you turn over the test paper, spend a short period reading through all the instructions and questions, paying particular attention to key verbs such as “discuss”, “compare” and “evaluate”. 【小 题 3】 It is wise always to allow for 10 minutes at the end of the exam to give yourself time to go back over your answers. Once you have selected the questions you wish to tackle, begin by attempting the one you think is your strongest. It will give you more confidence when you see a well-answered question down on paper. Also remember to write clearly, and do not be afraid to express the unexpected: after all, examiners can get very bored marking stereotypical answers. 【小题 4】 If you do need something else to focus on to help collect your thoughts, choose a fixture in the room, such as the ceiling or anything else that will not allow you to be distracted. Finally, once you have finished, never hang around outside afterwards to attend the discussion by other students. 【小题 5】 E. Map out a quick plan of points you wish to make and how much time you should spend on each question. F. Go and have a well-earned rest, then prepare for your next exam. G. Hurry and prepare for your next exam

15: I’ve been keeping an English blog for many years。These practical tips have helped me over the course of my blogging。 ● Read quality books, blogs, journals, etc。which are written in English。Blogging is not always about writing。 【小
题 1】 Reading also improves your English comprehension, grammar, spelling, vocabulary 【小题 2】 Trying to make a perfect post (帖 and writing。 ● Practice helps, so continue writing。 time efficiently (有效地) 。 ● 【小题 3】 Think about the main points you want to raise。I prepare an outline of 子) free from grammar and spelling mistakes is good but you’re not making use of your

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

my post and a list of the points I want to talk about。Doing this has helped me stay on track and focus on my main points。The outline and the list of points I want to write about serve as my guidelines when I’m writing。 ● When writing, use simple words and sentences。Using simple sentences makes your job as a blogger easier。 【小题 4】 Always remember this: The aim of your writing is to get your message across and the only way to become an effective writer is successfully conveying your message to your readers。 ● Write your posts ahead of time。 【小题 5】 To free yourself from the pressure of making a post on daily basis, which might affect your writing, consider making your posts ahead of time。E、Mistakes can be reduced with the help of your readers。 F、You need to read to be able to write fluently G、Prepare an outline of your post。

答案部分

1、B,C,D,E,F 略

2、C 略

3、D 略EGDAB

4、A,B,C,D,E 略

5、B

2000 份高职单招试题,全部免费提供!


育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

6、 【小题 1】F 【小题 2】B 【小题 3】E 【小题 4】D 【小题 5】G

【小题 1】选 F。根据下句 Hello, Wu Ming. 可知接电话的正是吴明本人。 【小题 2】选 B。根据上句 Sorry to ring you so late in the evening 可知应用道歉答语, 故选 B。 【小题 3】选 E。王红想问吴明是否还有鸡年邮票, 而吴明上周把它卖掉了, 故应用 what a pity。 【小题 4】选 D。根据答语 Yes, please. Thank you. It’s very kind of you. 可知。 【小题 5】选 G。吴明想帮王红弄一张鸡年邮票, 故 G 正确。

7、 【小题 1】F 【小题 2】B 【小题 3】A 【小题 4】E 【小题 5】D

试题分析:短文讲述了习惯是决定一个人成功与否的关键。文中介绍了习惯的重要性,好习惯的养成以及如何运 用内在的意念来帮助自己改掉坏习惯等,文章最后还鼓励大家立即行动起来,不要惧怕错误,只要坚持成功就会 到来。 【小题 1】F 考查对上下文的理解判断能力。第一段内容是说习惯的重要性,第二段是通过举例来说明积极的好 习惯从长远方面会对人产生很大影响 , 由此判断 61 空应该是承上启下说明习惯重要性的句子; 而且第二段句首 的 because 也提示我们 61 空应该是由 why 引起的问句。故正确答案为 F。 【小题 2】 B 考查对上下文的理解判断能力。 第三段首句 There’s nothing easier than developing positive habits. You simply have to do every single day the action you want to make a habit.没有什么比养成一种积极的好习惯更为简单 的了,你每天需要做的仅仅就是做你想要养成习惯的小事。由此判断 62 空应该是说习惯要如何养成。所以 B 选 项正确。 【小题 3】A 考查对上下文的理解判断能力。从第四段 changing your inner beliefs about your habits.以及下文所举 的例子判断本段要说的是如何靠内在信念的力量改变一些不好的习惯,所以 A 选项正确。 【小题 4】E 考查对上下文的理解判断能力。下一段句首 It’s now time for you to develop positive habits in your life 到了你在生活中养成好习惯的时候了,然后文章讲述如何分步骤去做,所以这一段讲的是行动计划,故 64 空正 确选项为 E。 【小题 5】D 文章末段是鼓励人们放弃顾虑,立即改变习惯,从而去改善生活。所以 65 空选 D 选项,You can do it,句意为你能做到。

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
考点:考查信息匹配。

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

8、 【小题 1】F 【小题 2】E 【小题 3】A 【小题 4】C 【小题 5】G

试题分析:本篇文章是关于青少年要如何赢得别人尊敬和信任的几点建议。首先要学会在家里帮忙做家务,即使 从最简单的洗碗叠被做起。其次,要学会负责任,哪怕是自己个人卫生也要做好。最后,要学会独立解决问题。 当把这些都做好的时候,人们对你的信任也就随之而来了。 【小题 1】 F 考查上下文的推理判断能力。 前句中出现的 manners 和 traits 以及后句的句式和 F 选项的句式以及句 中的 these manners 和 traits 恰好呼应,语义上也能起到承上启下的作用,所以判断 F 选项正确。 【小题 2】 E 考查上下文的推理判断能力。 前句讲你应该学会自己收拾卫生, 而 E 选项 This includes. But is not limited to , your dishes and your room.“这包括在内,但不能局限在收拾自己碗筷和房间上”恰好能承接上文,故 E 选项正 确。 【小题 3】A 考查上下文的推理判断能力。本段内容是建议青少年要学会做家务活来帮助家人。所以所填句子应 该和做家务帮忙有关,而且从段落安排上看,最后一句话应该起到总结概括作用,由此判断 A 选项正确。句意: “如果你帮忙做家务,那么平时做这种家务的人会很感激。” 【小题 4】 C 考查上下文的推理判断能力。 由后句 Whether they are basic things, 可以推断前句应该出现 they 所替 代的名词,而根据下文举的例子 like brushing your teeth or doing your homework 等可知 C 选项符合语境,能引领 下文。句意:每个人都有某些责任。故 C 为正确选项。, 【小题 5】G 考查上下文的推理判断能力。在本段中作者建议人们不要轻易向人求助,要在自己努力而未果的情 况下去找人帮忙,纵观选项,只有 G 选项符合语境,能承接上文。 考点:考查信息匹配。

9、 【小题 1】E 【小题 2】G 【小题 3】F 【小题 4】A 【小题 5】B

【小题 1】从后面的句子:Don ’t worry。可知是:我不知道怎么做,答案是 E 【小题 2】从后面的句子:No, I only read English before the exam。可知是:你读英语吗?选 G 【小题 3】从后面的句子:I’ll take your advice and try to practise reading English every day。可知是:你下面准备做 什么?答案是 F 【小题 4】从后面的句子:All right. I’d like to.可知是:你愿意帮我吗?答案是 A

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

【小题 5】从前面的句子:t I still have some trouble with English, too。可知是:我们可以互相帮助,答案是 B

10、 6—10 FDGEB 略

11、C,D 略

12、 【小题 1】C 【小题 2】A 【小题 3】B 【小题 4】D 【小题 5】F

试题分析: 本文讲述了如何教育孩子去学会尊敬他人,并就此给出了一些具体的建议。比如,要以身作则,教给 孩子去尊敬别人,比如,如果你耐心倾听孩子说话,那么孩子也就学会耐心去倾听;你如果平时说 “请”,“谢谢” 等这样的礼貌用语,那么孩子也就会懂得礼貌。 【小题 1】C 考查对上下文的理解和推理判断能力。 根据前句中的 become a responsible, respectful adult.以及横 线后 A child who learns to respect 说明这里讨论的都是尊敬在生活中的重要作用, 故 C 项内容 Respect is necessary for a meaningful and successful life 符合上下文。 【小题 2】A 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下句 The more you say “please” and “thank you”可知 “please” and “thank you”都是礼貌用语。故 A 选项内容 Teach manners by using polite requests and responses。符合 上下文语境。 【小题 3】B 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段标题 Agree to disagree.是关于学会接受反对意见,与 B 项 Try to remember that a child won't always agree with you “孩子不会总是同意你的意见”内容吻合,故选 B。 【小题 4】D 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据前句 keep in mind that you are supposed to be modelling correct behaviour 可知你的一些好的行为也许会被模仿,由此判断 D 项 If he sees you lose your temper,he is more likely to respond that way in future。“如果我们发脾气,孩子看见了,他们以后也会模仿这样的行为”,内容符合上 下文,选 D。 【小题 5】F 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段中心是 Praise, praise, praise!也就是说要表扬孩子的优秀 之处,由此判断 F 项 Seeing a child exhibit respectful behavior,make sure he knows how proud you are of him.“告诉 孩子为他们感到自豪”符合上下文,选 F。 考点:考查信息匹配

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
13、 FABED 略

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

14、 【小题 1】D 【小题 2】A 【小题 3】E 【小题 4】B 【小题 5】F

试题分析:文章介绍如何在考试中取得好的成绩,从考前的准备,考试中答题,考试之后的休息作者都给出了建 议。 【小题 1】考查句意理解和上下文,根据上文:But do not overdo it.可知:睡觉,锻炼,放松一样重要,答案是: D 【小题 2】考查句意理解和上下文,根据上文:then make your way to the examination hall in good time.可知:不 要到的太早,因为别人的焦虑可能会影响到你,你可能会几度恐慌,答案是:A 【小题 3】考查句意理解和上下文,根据上文:When you turn over the test paper, spend a short period reading through all the instructions and questions, paying particular attention to key verbs such as “discuss”, “compare” and “evaluate”.可知:详细制定你要表达的重点,在每个问题用多少时间,答案是:E。 【小题 4】 考查句意理解和上下文, 根据下文: If you need something else to focus on to help you collect your thoughts, choose a fixture in the room, such as the ceiling or anything else that will not allow you to be distracted.可知:尽量不 要看周围的人,也不要看钟,答案是:B 【小题 5】 考查句意理解和上下文, 根据上文: once you have finished, never hang around outside afterwards to attend the discussion by other students.可知:要好好休息准备下一场考试,答案是:F。考点: 考查信息匹配

15、
【小题 1】F 【小题 2】D 【小题 3】G 【小题 4】A 【小题 5】C

试题分析:本文介绍了如何写好博客的几条建议。
【小题 1】写好博客的第一条建议就是要多读,读书破万卷,下笔如有神。因此选 F。 【小题 2】根据本段建议:多练习,有错误也没关系,得知选 D。 【小题 3】根据下一句写出要点,说明这里建议给你的帖子列提纲,选 G。

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
【小题 4】写作目的是让读者明白你的文章,get across“明白”因此选 A。 【小题 5】根据下一句要使自己摆脱制作博客的压力,累了就歇一歇。选 C。

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com


相关文章:
2016年河北单招英语模拟试题:信息还原(七选五)
2016年河北单招英语模拟试题:信息还原(七选五)_高中教育_教育专区。2000 份高职单招试题,全部免费提供! 2016 年河北单招英语模拟试题:信息还原(七选五)【试题内容来自...
2016年江苏单招英语模拟试题:信息还原(七选五)
2016年江苏单招英语模拟试题:信息还原(七选五)_高中教育_教育专区。2000 份高职单招试题,全部免费提供! 2016 年江苏单招英语模拟试题:信息还原(七选五)【试题内容来自...
2016年海南单招英语模拟试题:信息还原(七选五)
2016 年海南单招英语模拟试题:信息还原(七选五)【试题内容来自于相关网站和学校提供】 育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com 1: 第二节 根据短文内容,从...
2016黑龙江信息技术职业学院单招英语模拟试题及答案
考单招——上高职单招网 2016 黑龙江信息技术职业学院单招英语模拟试题及答案第一部分 英语知识运用(共三节,满分 50 分) 第一节 语音知识(共 5 小题;每小题 ...
2016年山西自主招生英语模拟试题:信息还原(七选五)
育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com 2016 年山西自主招生英语模拟试题:信息还原(七选五)【试题内容来自于相关网站和学校提供】 1: 第二节 根据对话内容,...
2016年黑龙江单招英语模拟试题:副词
2000 份高职单招试题,全部免费提供! 2016 年黑龙江单招英语模拟试题:副词【试题内容来自于相关网站和学校提供】 育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com 1: ...
2016年甘肃单招英语模拟试题:信息还原(七选五)
2016 年甘肃单招英语模拟试题:信息还原(七选五)【试题内容来自于相关网站和学校提供】 育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com 1:根据短文内容,从短文后的...
2016黑龙江职业学院单招英语模拟试题及答案
考单招——上高职单招网 2016 黑龙江职业学院单招英语模拟试题及答案二、 语言知识及应用(共两节,满分 35 分)第一节 完形填空(共 10 小题;每小题 2 分,满分...
2016年黑龙江单招英语模拟试题:推理判断
2016年黑龙江单招英语模拟试题:推理判断_高中教育_教育专区。2000 份高职单招试题,全部免费提供! 2016 年黑龙江单招英语模拟试题:推理判断【试题内容来自于相关网站和...
更多相关标签: