当前位置:首页 >> 高中教育 >>

2015年高考仿真模拟试卷(浙江卷三)英语


2015 年高考仿真模拟试卷·浙江卷(三)

英语
选择题部分(共 80 分) 第一部分:英语知识应用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题,每小题 0.5 分,满分 10 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂 黑。 1.(2015·山东省师大附中高三第一次模拟)His

favorite food is fried snacks and soft drinks. ______is no surprise that losing weight is just his dream. A. Here B. It C. As D. What

2.(2015·山东省师大附中高三第一次模拟) A decision was made _________ those who once cheated to get a position in the company would be fired. A. whether B. that C. what D. if

3.(2015· 山东省师大附中高三第一次模拟) _________ we can have clean drinking water lies in _________ effective measures will be taken by the government about water pollution. A. Whether;that B. If;that C. Whether;what D. If;what

4. (江苏省扬州市 2015?高三第一次调研测试)Jack Ma, founder and executive chairman of China's Alibaba Group, has a $28.6 billion fortune, A. it B. one C. that D. which 5.(江苏省苏锡常镇四市 2015?高三教学情况) Each misfortune you come across will carry in on until you succeed. A.one B.some C.that D. it the seed of tomorrow's good luck. So hang making him the richest person in China.

6.(2015?合肥市高三第一次教学质量检测?25)The singing frogs bring people out _____ the cool night to admire the starry sky. A. of B. from C. through D. into ;the

7.(2015· 湖北省武汉市高中毕业生二月调研测试)Any live musical performance is music will never again be played A. dynamic B. unique in exactly the same way.

C. primitive D. original

8. (湖北省武汉市 2015· 高中毕业生二月调研测试) Would you have a meeting about the matter this afternoon? ,We could discuss it at dinner. C. Reasonably D. Practically

A. Alternatively B. Precisely

9.(2015· 江苏省泰州市高三第一次模拟)“Qianshui(潜水)”, which ______ means diving water, refers to someone who only views the postings across the website but never makes any comments. A. deliberately B. originally C. accidentally D. ridiculously

10. (2015· 合肥市高三第一次教学质量测试)Will you really be independent, speak your mind and _____ the challenge? A. take on B. bring about C. make out D. call for

11.(2015·山东省师大附中高三第一次模拟)The photographer needs to charge up the digital camera every day as the battery ______ quickly. A. shuts up B. ends up C. runs out D. turns out

12. (2015· 山东省师大附中高三第一次模拟) I’m sorry for ______, but I have argued and important thing to talk to you. A. cutting off B. cutting in C. cutting out D. cutting up

13.(2015· 陕西省五校高三第一次联考) But for those interruptions, the meeting _____ half an hour ago. A. was finished C. would finish B. would have finished D. had been finished

14.(2015· 山东省实验中学高三第一次诊断性考试英语试卷) He was unhappy when he sold his violin. After all,he _____ it for a very long time. A. has had B. had had C. has D. had

15.(2015· 合肥市高三第一次教学质量检测) — You look so tired and pale. Anything wrong? — I hate to complain, but a new road _____ throughout the night. A. is built B. has been built C. is being built D. has been building 16.(2015·山东省实验中学高三第一次诊断性考试英语试卷) Lucy pretended to be cheerful, _______ nothing about the argument. A. says B. said C. to say D. saying

17. ( 2015 · 山东省 实验中 学高三第 一次诊断 性考 试英语试 卷 ) Passengers are permitted ___________ only one piece of hand luggage onto the plane.

A. to carry

B. carrying

C. to be carried D. being carried

18.(2015·江苏省苏锡常镇四市高三下学期教学情况调研)______in running for head of the department, which most colleagues had not expected, made her parents very upset. A.Lucy was defeated C.Lucy’s been defeated B.Lucy being defeated D.Lucy's being defeated

19.(2015· 山东省师大附中高三第一次模拟考试英语试卷) Hurricane Sandy, one of the biggest storms ever, hit the East Coast of the US on Oct. 29, _____ transportation. A. shutting down B. to shut down C. shut down D. to have shut down

20. (2015· 四川省成都七中高三一诊模拟· ) —I don’t think the medicine has magic power for my trouble. —Anyhow, you’d better try — it _______ help some way. A. must B. should C. may D. shall

第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 21-40 各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最 佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。 (2015· 山东省泰安市下学期一模诊断测试)“The way we choose to respond when others make mistakes can cause them to feel ashamed or can allow them to remember our kindness and share our stories with future generations.” ——Michelle Sedas When I read the above quote I couldn’t help but by 22 ,but she also was a very 23 21 Doris. She had been a science teacher

person.All around her room were dolls that she had 24 from the other.

made.They were the most interesting dolls I’d ever seen;each was very By talking to Doris I learned she’d 25

a class in doll making.One day while I was in her 26 me. This doll was very 27 with fine

room she took one of the dolls out of the case to artistic work.I was 28

that anyone could do such unique work.

As Doris was 29 the doll carefully in her hand,I could see a slight break in the skirt.I was 30 to know what happened.Doris said that on the way to class she skirt.She expressed how scared she was and almost didn’t go to 33 to show the doll to the teacher,she had to point out the 34 32 31 the side of the

at a11.When it came her

in the skirt.Doris felt for sure

that the doll would be going to 36

35

because of it.Much to her surprise the teacher told her she was just 37 it had.Doris shared that

this break and grade the doll on the other good 38 from the teacher changed her life. 39

this remark and

This teacher could have made Doris feel

by her mistake.But

40

her willingness

to ignore the mistake,Doris was sharing her kindness with the next generation. 21.A.give up 22.A.profession 23.A.energetic 24.A.far 25.A.taken 26.A.flatter 27.A.common 28.A.disappointed 29.A.turning 30.A.sorry 31.A.burned 32.A.hospital 33.A.turn 34.A.spot 35.A.destroyed 36.A.ignore 37.A.talents 38.A.responsibility 39.A.ashamed 40. A.as for B.call on B.accident B.generous B.safe B.quitted B.show B.cheap B.amazed B.bending B.proud B.bumped B.church B.task B.patch C.free C.turn down D.think of C.birth C.creative D.mistake D.conservative

D.different D.organized D.upset

C.prepared C.comfort

C.expensive D.unusual C.terrified C.mending C.curious D.annoyed D.shaking

D.content D.decorated

C.replaced C.class C.honor C.hole

D.work D.choice D.break

B.appreciated B.value B.quantities B.attitude B.shocked B.because of

C.rejected D.removed D.assess D.qualities D.standard D.overjoyed

C.notice

C.varieties C.habit C.puzzled

C.despite of D.apart from

第二部分 阅读理解(第一节 20 小题,第二节 5 小题,满分 50 分) 第一节:阅读下列材料,从每题所给的四个选项( A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答 题纸上将该选项标号涂黑。 A

(2015?浙江省温州高三第一次适应性测试)The current Ebola (埃博拉病毒) outbreak in western and central Africa has infected at least 3,069 people, including 1,552 dead, making it the largest outbreak in history. Ebola is a deadly virus —about 60 percent of people infected with it have died. How is Ebola doing its harm? When a person becomes infected with Ebola, the virus damages the body’s immune (免疫的) cells, which defend against infection, said a researcher at Lancaster University. But if a person’s immune system can stand up to this attack, then he is more likely to survive the disease. The patients that survive it best are those who don’t get such a bad disadvantage in immune system. But if the body isn’t able to get rid of this attack, then the immune system becomes less able to regulate (调节) itself. This means the immune system is more likely to run out of control, leading to a drop in blood pressure, multi-organ failure and eventually death. What are the common symptoms of the disease? Fever. Headache. Joint and muscle aches. Weakness. Diarrhea. Vomiting. Stomach pain. Lack of appetite. Chills. Rash. Redness in the eyes. Hiccups. Cough. Sore throat. Chest pain. Difficult breathing or swallowing. Bleeding inside and outside of the body. How to prevent the spread of Ebola? Ebola can be spread primarily via direct contact with patients, specifically the blood and fluids of an infected patient. We should avoid contact with infected patients and objects such as clothing, bedding, and needles used by them. Avoid areas where infections have been reported. For now, the disease has only been confirmed in central and West Africa, four cases in America and Europe. Avoid eating wild-caught bush meat. Researchers have suspected that the disease came to humans via animals, probably through the meat of primates(灵长类). If you’re in an area where the disease has been reported, avoid purchasing, eating, or handling wild game to stay on the safe side. Wear protective medical clothing if you’re around infected patients. Extreme caution is necessary. Hospital workers must use masks, gloves, goggles, and gowns, which needed to be worn at all times if you’re around infected patients. How Do People Survive Ebola? Doctors don’t know for certain who will survive Ebola, and there is no specific treatment or

cure for the disease. Although in the minority, some people do recover from infection. Our suggestions include: Maintain your electrolytes (电解质) and body liquid. Sports drinks can be used. Monitor your blood pressure and control it if necessary. Dropping blood pressure may be a serious sign of infection. Breathe in an oxygen-rich environment. Quickly address any symptoms of infection. Be honest about when and where you’re feeling pain. 41. Ebola causes the death of a human being by ________. A. attacking him with high fever C. damaging his immune cells B. regulating his immune system D. harming all his organs directly

42. What is NOT mentioned as the symptom of Ebola? A. Fever and chills. C. Loss of blood. B. Swallowing difficulty. D. High blood pressure.

43. In order not to be infected by Ebola, we should _________. A. have the clothing of the infected cleaned B. avoid eating wild animals like monkeys C. not travel to Africa, America or Europe D. stay at home without going anywhere 44. It is true that ________. A. a certain number of people survive Ebola B. human has found a special cure for Ebola C. oxygen can save infected people’s lives D. low blood pressure is surely caused by Ebola

B (2015?广州一模) The human body is an amazing machine. It’s tough, and we usually recover from illness or injury on our own, without the help of a doctor. But what happens when we need medical treatment? In the past, some people went to a hospital to see a medical doctor. Others preferred traditional treatments, such as herbal medicine or acupuncture (针灸). These two types of medicine-one modern and Western and the other ancient and Eastern-used to have nothing to do with each other. In recent years, however, people have begun combining both modern medical science and more traditional treatments. This new kind of medicine is often called integrative medicine because it integrates, or combines, different types of medical approaches. Some of the principles of integrative

medicine include preventing illness by helping people stay healthy, integrating different types of treatments according to patient needs, and considering the health of the whole person rather than concentrating on a particular illness or injury. One health organization in America has opened its Integrative Medicine and Wellness Center. At the center, members are offered different services. Those suffering backache can try massage to relax their muscles and encourage the flow of healing energy in their body. Those with allergies are helped to develop their body’s natural resistance. And those who aren’t ill, but want to improve their strength and focus their mind, take tai chi or yogo classes. Integrative medicine patients appreciate having an alternative to surgery or to drugs and their harmful side effects. They also enjoy activities and treatments that make them feel better even if they are not sick. And economically, preventing illness is much less expensive than a hospital stay. According to Dr. Andrew Weil, founder of the Program in Integrative Medicine at the University of Arizona, integrative medicine combines the best parts of Western medicine with traditional therapies. And because both doctors and patients are working to prevent illness, they become partners with the same goal instead of strangers who see each other only when the patient is sick. 45. Which of the following is the best title of this passage? A. Western medicine B. Acupuncture and herbal medicine C. Changes in medical education D. Combining modern and traditional medicine 46. By using the underlined statement “preventing illness by helping people stay healthy” in Paragraph 2, the writer wants to __________. A. provide advice on how to stay healthy B. describe a principle of integrative medicine C. recommend modern medicine over traditional medicine D. explain why some people doubt the effectiveness of new treatments 47. Which of the following is an example of integrative medicine? A. Having a heart operation. B. Taking a pain killer for a headache.

C. Using herbal treatments after an operation. D. Having herbal medicine and acupuncture. 48. Which is NOT mentioned as an advantage of integrative medicine? A. Patients take actions to avoid getting ill. B. It costs less than medical care in hospitals. C. Patients have more choices in terms of treatment. D. Doctors are able to carry out more medical research. 49. According to Dr. Weil, with integrative medicine, __________. A. the doctor gives the orders and the patient follows passively B. doctor and patient see each other occasionally if there is a problem C. doctor and patient work together so that the patient does not become ill D. doctor and patient perform the same role in providing medical treatment

C (2015?山东省实验中学第一次诊断考试)Today we’ll talk about reading. When we read a text, our eyes move across a page in short, quick movements. We recognize words usually when our eyes still fixate(停留,凝视). Each time they fixate,we see a group of words. This is known as the recognition span or the visual span(视幅). The length of time for which the eyes stop varies from person to person. It also varies within any parson according to his purpose in reading and his familiarity with the text. In addition,it can be affected by such factors as lighting and tiredness. Unfortunately,in the past,many reading improvement courses have concentrated too much on how our eyes move across the page. As a result of this misleading emphasis(强调)on the purely visual aspects of reading,many exercises have been designed to train the eyes to see more words at one fixation. For example,in some exercises,words are flashed on to a screen for a tenth of a second. One of the exercises has required students to fix their eyes on some central point, taking in the words on either side. Such word patterns are often formed in the shape of pyramids(金字塔),so the reader takes in more and more words at each successive(连续的)fixation. All these exercises are very clever,but it' s one thing to improve a person’s ability to see words and quite another thing to improve his ability to read a text efficiently. Reading requires the ability to understand the relationship between words. Consequently, for these reasons, many experts have now begun to question the usefulness of eye training,especially since any approach which trains a person to read isolated(孤立的)words and

phrases would seem unlikely to help him in reading a continuous text. 50. The time of the recognition span can be affected by the following factors except _______. A. 1ighting and tiredness B. the length of a group of words C. one’s purpose in reading D. one’s familiarity with the text 51. The author may believe that reading _______. A. requires a reader to take in more words at each fixation B. requires a reader to see words more quickly C. demands a deeply-participating mind D. demands more eyes than mind 52. What does the author mean by the underlined sentence in the second paragraph? A. The ability to see words is not needed for an efficient reading. B. The reading exercises mentioned are useless for reading. C. The reading exercises mentioned can’t help improve reading. D. The reading exercises mentioned have done a great job so far. 53. Which of the following is NOT true? ________. A. The visual span is a word or a group of words we see each time B. Many experts began to question the efficiency of eye training C. The emphasis on the purely visual aspects is misleading D. The eye training will help readers in reading a continuous text 54. The tune of the author in writing this text is __________. A. critical B. neutral C. supportive D. optimistic

D (2015?山东省师大附中高三第一次模拟考试)CHICAGO(Reuters)-Smoking not only can wrinkle(皱纹)the face and turn it yellow—it can do the same to the whole body, researchers reported on Monday. The study, published in the Archives of Dermatology, shows that smoking affects the skin all over the body-even skin protected from the sun.

“We examined non-facial skin that was protected from the sun, and found that the total number of packs, of cigarette smoked per day and the total years a person has smoked were linked with the amount of skin damage a person experienced, ”Dr. Yolanda, who led the study, said in a statement. “In participants older than 65 years, smokers had significantly more fine wrinkling than nonsmokers. Similar fmdings were seen in participants aged 45 to 65 years. ” Yolanda’s team added in their report. The researchers tested 82 people, smokers and nonsmokers, taking pictures of the inner right arms. They ranged, in age from 22 to 91 and half were smokers. In dependent judges decided how wrinkled each person’s skin was. When skin is exposed to sunlight, especially the face, it becomes coarse(粗糙的). Wrinkled and discolored with a pale yellow tint, Yolanda's team wrote. Several previous studies have found that cigarette smoking led to premature(过早的)skin aging asmeasured by facial wrinkles, the study said, but little has been done to measure the aging of skin not exposed to light. The report did not discuss die mechanism involved but previous research has found that cigarette smoke, among other things, causes blood vessels(血管)beneath the skin to constrict(紧缩), reducing blood supply to the skin. Smoking can also damage the connective tissue(组织)that supports both die skin and the internal organs. 55. The best title for this passage would be _______ _. A. The danger of smoking C. Quit smoking for health B. Smoking causes skin aging D. A survey of smokers

56. It can be inferred from the study _______ . A. smoking won’t affect skin protected from the sun B. smoking will do damage to skin rather than other organs C. smokers over 65 usually won’t worry about their skin D. the age of smokers is not connected, with the result of the test 57. When your skin is exposed to sunlight long, it becomes all of the following but _________. A. flexible B. coarse C. rough D. discolored 58. According to the passage, how wrinkled a person’s skin is doesn’t relate to ___________. A. the number of cigarettes a person smokes B. the kind and characteristics of skin C. how long a person smokes D. how long skin is under sunlight 59. From the passage smoking results in skin aging mainly because ____________. A. it will lower blood supply to skin B. it can make you feel tired C. it can make skin come off D. it can make blood run faster 60. The main purpose of the passage is to ____________.

A. inform people about the study of skin. B. advise people how to protect skin C. warn people not to smoke again D. introduce a new way of avoid skin aging

第二节:下面文章中有 5 个段落需要添加首句(第 61-65 题) 。请从以下选项(A、B、C、D、 E、F)中选出适合各段落的首句,并在答案纸上将相应选项的标号涂黑。选项中有一项是多 余的。 (浙江杭州市 2015 高三第二次模拟考试)

非选择题部分(共 40 分) 第三部分:写作(共两节,满分 40 分) 第一节:短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 下面短文中共有 10 处语言错误,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏子符号(∧) ,并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 (2015?甘肃省部分普通高中高三 2 月第一次联考)In China, people and giant pandas had been living together for thousands of years. But China’s human population has been great growing. More population means more land is needed for farming. It also mean more forests are cut for wood to build and heat houses. Loss of habitat in lowland areas has forced pandas live only in the mountains. The most damaged result of development has been that it has divided the panda’s habitat into little islands of forest. Today, many panda are isolated in these small sections of forest, because of they will cross into areas which people live. The result is that the giant pandas can connect with one another to mate and have babies. Besides, to our relief, there is still some good news that people are trying to help the giant pandas by creating protected areas.

第二节:书面表达(满分 30 分) (2015·安徽省合肥市高三第一次教学质量检测)当今,绿色生活方式已被人们广泛接受, 并体现在生活的各个方面。某英语报社现正在 中学生中开展以“Green life at home”为主题的征文活动,请你用英语写一篇文章投稿。内 容要 点如下: 1.介绍你在家的具体做法(如节能节水、环保购物等) ; 2.提出倡议。 注意: 1.词数 120 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.文章开头已经写好,不计入总词数。 Green life style is becoming increasingly popular nowadays as it can help to reduce pollution and save energy.

2015 年高考仿真模拟试卷·浙江卷(三)

英语参考答案和解析
选择题部分 第一部分 第一节:单项填空 1.【答案】B 【命题立意】考查名词性从句。 【解析】句意:他最喜爱的食物是油炸小吃和不含酒精的饮料。好不奇怪减肥对他来说只是 个梦。It 作形式主语, 真正的主语是 losing weight is just his dream. 句型:It + be + 名词词组 + that(主语从句), 这类名词有:a fact, a pity, a shame, an honour, a question 等。 2.【答案】B 【命题立意】考查名词性从句。 【解析】横线前后句子成分都是完整的, 做了一个决定, 决定的内容就是后半句, 这里是同位 语从句, 用 that 连接。 3.【答案】C 【命题立意】考查名词性从句。 【解析】句意:我们是否可以喝上干净的饮用水在于政府将对水污染采取何种有效的措施。 首先认清句子的结构, we can have clean drinking water 是完整的句子结构, 后面紧跟谓语 lies in, 推断出它的主语是个主语从句。If 不能引导主语从句, 排除 B 和 D。根据意思是“采取什么措

施”, 故选 C。 4.【答案】B 【命题立意】考查代词的用法。 【解析】句意:杰克?马,中国阿里巴巴集团的创始者和首席执行官,拥有 286 亿美元的财产, 使他成为中国首富。空后是 making,空前有逗号排除 C、D,用 one 与 making 构成独立主格 结构。故判断选 B。 5.【答案】D 【命题立意】考查代词的用法。 【解析】 句意: 我遭遇的每次不幸都是明天的好运的种子。 因此坚持下去你就会成功的。 the seed 是 carry 的宾语,of tomorrow 's good luck 是定语,修饰 seed。in it 是状语,其中 it 作 in 的宾 语(不是形式宾语,更不是形式主语),指代 misfortune。故判断选 D。 6.【答案】D 【命题立意】考查介词的用法。 【解析】 句意: 歌唱的青蛙将人们带入凉爽的夜来欣赏繁星点缀的夜空。 into 进入故判断选 D。 7.【答案】B 【命题立意】考查形容词。 【解析】dynamic 动力的;unique 独一无二的; primitive 最初的;Original 原始的。根据句意 可知,任何音乐的现场表演都是独特的,将无法再以同样的方式重新演奏出来。故选 B 项。 8.【答案】A 【命题立意】考查副词。 【解析】句意: 你愿意今天下午开会讨 论这件事吗?或者是晚 饭时候我们再讨论。 A. Alternatively 可取代的, 二选一的; B. Precisely 精确地; C. Reasonably 合理地; D. Practically 实 际上。根据句意以及时间 this afternoon 和 at dinner 可知,此处为二选一,故选 A。 9.【答案】B 【命题立意】考查副词的用法。 【解析】句意: “潜水” ,原意是潜到水中,指仅仅浏览网站而不发表评论的人。 deliberately 故意地;originally 原始地,原本;accidentally 偶然地;ridiculously 滑稽地。故判断选 B。 10.【答案】A 【命题立意】考查动词短语的用法。 【解析】句意:你真的会独立,表达你的思想,接收挑战吗?take on 接收;bring about 导致;

make out 理解,辨认出;call for 去接(某人) ,去取(某物) 。故判断选 A。 11.【答案】C 【命题立意】考查动词短语。 【解析】 句意: 摄影师需要每天给数码相机充电, 因为电池很快用完了。 A. shuts up 关闭; B. ends up 结束;C. runs out 用完, 用尽;D. turns out 结果是。 12.【答案】B 【命题立意】考查动词短语。 【解析】句意:对不起, 我要插一句, 我有紧要事跟你说。从后面 I have argued and important thing to talk to you 可以得知说话者要 “插话” , 因此要用 cut in。 A. cutting off 切断 B. cutting in 插嘴 ;C. cutting out 剪下;D. cutting up 剪碎。 13.【答案】B 【命题立意】考查动词时态。 【解析】根据句意“要不是这些打扰,会议半小时前就结束了” ,说明受到了打扰,会议没有 结束,表示过去应该做而没有做要用 would have done 形式,因此选 B。 14.【答案】B 【命题立意】考查动词的时态。 【解析】句意:在卖小提琴的时候他感觉到难受。毕竟这把琴陪伴了他很长时间了。题干中 sold 的动作发生在过去,had 的动作发生在 sold 之前,也就是“过去的过去” ,故用过去完成 时。故判断选 B。 15.【答案】C 【命题立意】考查时态。 【解析】句意:—你看起来好疲惫苍白。发生什么事了?—我不想抱怨,但是一条新路在整 夜地修。所以要用现在进行时的被动形式。故判断选 C。 16.【答案】D 【命题立意】考查非谓语动词的用法。 【解析】句意:露西假装高兴,关于吵架的事情一点也没说。现在分词作主句谓语动词的伴 随状语,句子的主语是 say 的动作执行者,故用现在分词。故判断选 D。 17.【答案】A 【命题立意】考查非谓语动词的用法。 【解析】句意:乘客被允许携带一个手提包上飞机。permit sb to do sth,变成被动结构就是 be

permitted to do sth。故判断选 A。 18.【答案】D 【命题立意】考查非谓语动词的用法。 【解析】句意:Lucy 竞选系主任的失败,这是大部分同事所期望的,让他的父母很不安。Lucy 是 defeat 的动作承受者, 这件事做主语, 故用动词 ing 形式的所有格结构做主语。 故判断选 D。 19.【答案】A 【命题立意】考查非谓语动词。 【解析】 shut down 和主句的主语 hurricane sandy 构成逻辑上的主谓关系, 故用动词的 ing 形式, 选 A。 20.【答案】C 【命题立意】考查情态动词的用法。 【解析】句意:—我认为这种药对我的病治疗无效。—无论如何,你最好试试。—它在某种 方面也许会起作用。must 必须;should 应该;may 可能;shall 将、会。题干中面对对方断然 否定的态度,说话人只能劝对方试试,这种药也许会起作用。故根据题意选 C。

第二节:完形填空 【文章解读】本文是一教育故事。作者介绍了关于自己的老师 Doris 学布娃娃的故事,尽管 Doris 弄坏了自己做的布娃娃,没想到老师忽视布娃娃的不足,而只看优点,这给她很大的启 示。 21.【答案】D 【命题立意】考查动词短语的用法。 【解析】本空考查动词短语基本含义的辨析。give up 放弃;call on 号召;turn down 关小,拒 绝;think of 想起。can’t not help but think of 禁不住想起。故选 D。 22.【答案】A 【命题立意】考查名词词的用法。 【解析】本空考查名词基本含义的辨析。profession 职业;accident 事故;birth 出生;mistake 错误。by profession 在职业上。根据下文 Doris 应是职业教师。故选 A。 23.【答案】C 【命题立意】考查形容词的用法。 【解析】本空考查形容词基本含义的辨析。energetic 精力充沛的;generous 大方的,慷慨的;

creative 有创造力的; conservative 保守的。 根据下文这位老师的房间周围都是自己做的布娃娃, 应是具有创造力的老师。故选 C。 24.【答案】D 【命题立意】考查形容词的用法。 【解析】本空考查形容词基本含义的辨析。far 远的;safe 安全的;free 自由的;different 不同 的。be different from 不同于,此处是作者在称赞自己的老师,每个布娃娃都不相同。故选 D。 25.【答案】A 【命题立意】考查动词的用法。 【解析】本空考查动词基本含义的辨析。take 带走;quit 停止;prepare 准备;organize 组织。 take a class in doll-making 上做布娃娃的课。故选 A。 26.【答案】B 【命题立意】考查动词的用法。 【解析】本空考查动词基本含义的辨析。Flatter 阿谀,奉承;show 展示;comfort 安慰;upset 让??焦虑。此处是老师拿出一个布娃娃展示给作者看。故选 B。 27.【答案】D 【命题立意】考查形容词的用法。 【解析】本空考查形容词基本含义的辨析。common 常见的;cheap 便宜的;expensive 昂贵的; unusual 不同寻常的。根据下文的 fine artistic work 说明这个布娃娃的不同一般。故选 D。 28.【答案】B 【命题立意】考查形容词的用法。 【解析】本空考查形容词基本含义的辨析。disappointed 感动失望的;amazed 感到惊奇的; terrified 感到害怕的;annoyed 感到厌烦的。此处是作者对老师的“杰作”感到惊奇。故选 B。 29.【答案】A 【命题立意】考查动词的用法。 【解析】本空考查动词基本含义的辨析。turning 转动,翻转;bending 弯腰;mending 修补; shaking 晃动。老师在手中翻动布娃娃, 。故选 A。 30.【答案】C 【命题立意】考查形容词的用法。 【解析】 本空考查形容词基本含义的辨析。 sorry 对不起; proud 骄傲的; curious 好奇的; content 满意的。句意:我很好奇的知道发生了什么事。故选 C。

31.【答案】B 【命题立意】考查动词的用法。 【解析】本空考查动词基本含义的辨析。burned 燃烧;bumped 撞到,冲撞;replaced 代替; decorated 装饰。 Doris 在叙述关于这个布娃娃的故事, “在去班级的路上, 她撞坏了裙子的边” 。 故选 B。 32.【答案】C 【命题立意】考查名词的用法。 【解析】本空考查名词基本含义的辨析。hospital 医院;church 教堂;class 班级;work 工作。 根据前文的 class 对应。故选 C。 33.【答案】A 【命题立意】考查名词的用法。 【解析】本空考查名词基本含义的辨析。turn 次序 ;task 任务;honor 荣誉;choice 选择。句 意:轮到她给老师展示布娃娃了。It comes to one’s turn to do sth 轮到某人做某事了。故选 A。 34.【答案】D 【命题立意】考查名词的用法。 【解析】本空考查名词基本含义的辨析。spot 场地;patch 布丁,一小块地方;hole 洞;break 休息,毁坏,坏了。根据前文的布娃娃破了,故选 D。 35.【答案】C 【命题立意】考查动词的用法。 【解析】 本空考查动词基本含义的辨析。 destroyed 毁坏, 摧毁; appreciated 欣赏, 感激; rejected 拒绝;removed 去掉。Doris 猜测她的布娃娃会因为那块坏的地方而被拒收。故选 C。 36.【答案】A 【命题立意】考查动词的用法。 【解析】本空考查动词基本含义的辨析。ignore 忽视;value 估价,珍贵;notice 通知,注意到; assess 评定,估算。句意:非常令她吃惊的是老师告诉她她将忽视那块坏的地方,并根据布娃 娃的优点而划分等级。故选 A。 37.【答案】D 【命题立意】考查名词的用法。 【解析】本空考查名词基本含义的辨析。talents 天才,天赋;quantities 数量;varieties 种类; qualities 品质,特征,优点。根据题干含义判断选 D。

38.【答案】B 【命题立意】考查名词的用法。 【解析】 本空考查名词基本含义的辨析。 responsibility 责任; attitude 态度; habit 习惯; standard 水平。老师的态度和话语改变了 Doris 的生活。故选 B。 39.【答案】A 【命题立意】考查形容词的用法。 【解析】 本空考查形容词基本含义的辨析。 Ashamed 感到害羞的; shocked 感动震惊的; puzzled 感到迷惑不解的; overjoyed 非常高兴的。 这位老师让 Doris 因自己的错误而感到羞愧。 故选 A。 40.【答案】B 【命题立意】考查介词短语的用法。 【解析】本空考查介词短语基本含义的辨析。as for 至于;because of 因为;despite of 尽管; apart from 除??之外。因为她愿意忽视 Doris 的错误,Doris 就和自己的下一代分享了她的友 好。故选 B。

第二部分 阅读理解 第一节 A 【文章综述】本文主要讲述埃博拉病毒的危害、症状、预防措施等信息。 41.【答案】C 【命题立意】细节理解题 【解析】根据文中第三段可知,埃博拉病毒破坏患者的免疫系统,导致血压降低、缺氧直至 死亡。 42.【答案】D 【命题立意】细节理解题 【解析】根据文中 what are the common symptoms of the disease?部分可知,文中并未提到高血 压症状,故选 D 项。 43.【答案】B 【命题立意】细节理解题 【解析】根据文中 How to prevent the spread of Ebola?部分中的 Avoid eating wild-caught bush meat.可知,埃博拉病毒可以通过动物传播给人类,故选 B 项。

44.【答案】A 【命题立意】细节理解题 【解析】根据文中 How do people survive Ebola?中 Although in the minority, some people do recover from infection.可知,的确一部分人可以幸免于埃博拉病毒。 B 【文章解读】这是一篇说明文,主要介绍了中西医结合的综合治疗方式,从多个方面论述了 中西医结合的好处。 45.【答案】D 【命题立意】考查主旨大意题。 【解析】这篇文章主要介绍的是中西医结合来治疗疾病,A、B、C 都很片面,所以以 D 为题 更为恰当。 46.【答案】B 【命题立意】考查推理判断题。 【解析】根据划线部分前面 Some of the principles of integrative medicine include 可知作者写这 句话意在描述中西结合药物的原理。故选 B。 47.【答案】C 【命题立意】考查推理判断题。 【解析】根据中西结合治疗的特点就是要将现代医疗和传统中医相结合。A、B 项只有西医, D 项只有中医。故选 C。 48.【答案】D 【命题立意】考查细节辨认题。 【解析】根据倒数第二段的描述,A、B、C 均在文中有对应的内容,只有 D 不符合文意。故 选 D。 49.【答案】C 【命题立意】考查细节辨认题。 【解析】 根据最后一段中 And because both doctors and patients are working to prevent illness, they become partners with the same goal instead of strangers who see each other only when the patient is sick 可知 C 正确。 C 【文章导读】文章是关于阅读的,作者对现在的阅读培训持否定态度,只有全神贯注才能真

正提高阅读能力。 50.【答案】B。 【命题立意】推理判断题。 【解析】 根据文章第一段的 It also varies within any parson according to his purpose in reading and his familiarity with the text. In addition,it can be affected by such factors as lighting and tiredness 可排除 A、C、D,故选 B。 51.【答案】C 【命题立意】推理判断题。 【解析】根据第二段的 Reading requires the ability to understand the relationship between words 可知作者认为阅读需要大脑去理解。故选 C。 52.【答案】C。 【命题立意】推理判断题。 【解析】根据文中的划线句子以及气候的两个句子判断作者认为这样的训练提高阅读该段文 章的速度和能力,而对阅读能力的提高却微乎其微,故选 C。 53.【答案】D。 【命题立意】推理判断题。 【解析】根据文章第一段的 Each time they fixate,we see a group of words. This is known as the recognition span or the visual span(视幅)排除 A;根据文章第二段的 Consequently,for these reasons,many experts have now begun to question the usefulness of eye training,especially since any approach which trains a person to read isolated(孤立的)words and phrases would seem unlikely to help him in reading a continuous text 排除 B; As a result of this misleading emphasis(强调)on the purely visual aspects of reading,many exercises have been designed to train the eyes to see more words at one fixation 排除 C。故选 D。 54.【答案】A 【命题立意】推理判断题。 【解析】通读全文可知作者主要针对现在阅读能力培训持否定态度。A 批评的;B 中立的,中 性的;C 支持的;D 乐观的。 D 【文章综述】 本文讲述的是美国芝加哥的一项健康调查发现抽烟的人的皮肤容易起皱纹, 目的 在于呼吁人们不要抽烟。

55.【答案】B 【命题立意】主旨大意题考查 【解析】 根据文章第一段 Smoking not only can wrinkle(起皱纹) the face and turn it yellow -- it can do the same to the whole body, researchers reported on Monday.可知抽烟可以让给人全身的皮肤 起皱纹。 56.【答案】D 【命题立意】判断推理题 【解析】根据文章第四段 The researchers tested 82 people, smokers and nonsmokers, taking pictures of the inner right arms. They ranged in age from 22 to 91 and half were smokers.可知调查 对象的年龄跨度很大, 也就是说年龄不是问题。 57.【答案】A 【命题立意】细节理解题 【解析】跟据第六段 it becomes coarse(粗糙的). Wrinkled and discolored with a pale yellow tint, 可直接选出 A 有弹性的。选项 C 是粗糙的。 58.【答案】B 【命题立意】细节理解题 【解析】根据第三段 found that the total number of packs, of cigarette smoked per day and the total years a person has smoked were linked with the amount of skin damage a person experienced, 可知, 抽烟的量和抽烟时间的长短会影响人的皮肤。 第六段 When skin is exposed to sunlight, especially the face, it becomes coarse(粗糙的), 皮肤暴露在阳光下也会使皮肤变得粗糙。 没有提及的就是 B 了。 59.【答案】A 【命题立意】判断推理题 【解析】根据文章倒数第二段?but previous research has found that cigarette smoke, among other things, causes blood vessels(血管)beneath the skin to constrict(紧缩), reducing blood supply to the skin. 60.【答案】C 【命题立意】写作意图题 【解析】作者主要讲述了抽烟对人们健康, 尤其是皮肤的影响。目的在于呼吁人们不要抽烟。 故 C 正确。

第二节 【文章解读】本文为说明文,主要介绍了当遇到汽车掉入水中时,人们应该如何应对。 61.【答案】D 【命题立意】考查上下文顺承关系题。 【解析】通读下一段,并根据该段的关键词 scan,look over,read,items 等可知选 D。 62. 【答案】A 【命题立意】考查上下文顺承关系题。 【解析】通读下一段,并根据该段的关键词 save money 等可知选 A。 63.【答案】B 【命题立意】考查上下文顺承关系题。 【解析】通读下一段,并根据该段的关键词 a mobile device,store 等可知选 B 64. 【答案】F 【命题立意】考查上下文顺承关系题。 【解析】通读下一段,并根据该段的关键词 spyware,anti-virus software,warning 等可知选 F。 65. 【答案】 C 【命题立意】考查上下文顺承关系题。 【解析】通读下一段,并根据该段的关键词 details,reasonable,reputation 等可知选 C。

非选择题部分 第三部分:写作 第一节:短文改错 In China, people and giant pandas had been living together for thousands of years. But have China’s human population has been great growing. More population means more land is greatly needed for farming. It also mean more forests are cut for wood to build and heat houses. Loss means of habitat in lowland areas has forced pandas ∧live only in the mountains. The most to

damaged result of development has been that it has divided the panda’s habitat into little damaging islands of forest. Today, many panda are isolated in these small sections of forest, because of pandas they will cross into areas which people live. The result is that the giant pandas can connect where / in which/ live 后加 in can’t /cannot

with one another to mate and have babies. Besides, to our relief, there is still some good news However that people are trying to help the giant pandas by creating protected areas. 1. 【答案】had—have 【命题立意】考查谓语动词的时态和语态。 【解析】 此处指人们和大熊猫到“现在”为止已经生活了几千年了。所以谓语动词应选用现在完 成时“have done”。 2. 【答案】great—greatly 【命题立意】考查形容词和副词。 【解析】该句意思为中国人口已经大幅度的增长,此处 greatly 修饰谓语动词 “have been growing”,故用副词。 3. 【答案】 mean—means 【命题立意】考查谓语动词的单复数。 【解析】根据上下文可知此处应为一般现在时,又因该句主语为“it”,故用第三人称单数。 4. 【答案】live 前加 to 【命题立意】考查非谓语动词。 【解析】此处为不定式作宾语补足语,force sb./sth. to do sth.,迫使某人或某物做某事,是固 定用法。 5. 【答案】damaged—damaging 【命题立意】考查非谓语动词。 【解析】damaged 被破坏了的,damaging 有破坏性的,此处为分词作定语,修饰 result,表示 有破坏性的结果。 6. 【答案】panda—pandas 【命题立意】考查名词的单复数。

【解析】panda 前面由 many 修饰,故用复数。 7. 【答案】because of 去掉 of 【命题立意】考查连词。 【解析】because of 后面接名词、动名词或 what 引导的从句,because 后面接除 what 以外的词 引导的从句。 8. 【答案】which—where 或 which 前加 in 或 live 后加 in 【命题立意】考查定语从句。 【解析】 此处先行词 areas 在后面的定语从句中做地点状语, 故选用关系副词 where 或 in which 或在不及物动词 live 后加 in。 【举一反三】 1. I grew up in the small village where I was born. (where 引导定语从句,先 行词是 village,且在从句中作地点状语) 2. I grew up in the small village which I was born in.(which 引导定语从句,先行词是 village, 且 在从句中作 in 的宾语) 3. I grew up where I was born.(where 引导地点状语从句,且在从句中作地点状语) 9. 【答案】can—can’t 或 cannot 【命题立意】考查上下文语境。 【解析】分析上下文可知此处意为“结果就是大熊猫不能够与另外的配偶联系、不能够繁殖”。 10. 【答案】Besides—However 【命题立意】考查副词。 【解析】上文在说不好的结果,但下文说“让人欣慰的是…”,表转折。

第二节:书面表达 Green life style is becoming increasingly popular nowadays as it can help to reduce pollution and save energy. It is easy to adopt in our daily life and here I'd like to share my practice at home. To save water. I often try to reuse it for watering flowers after washing hands or vegetables and seldom do I leave the tap water running when showering or washing. Also, when it is necessary to use air conditioner. I usually set it to a proper temperature so that I can use less electricity and save money as well. Besides, I always keep it in my mind to turn off lights before leaving. What makes me most proud of is that I have a cloth shopping bag made by myself for my regular shopping. I’m fully convinced that as long as everyone sticks to the three R principles Reduce, Reuse and Recycle. We'll be moving a step closer to a green life day by day. 【写作点评】

本文是一篇紧贴时代的应用文,要求学生写一些自己对绿色生活的做法。最好从实际生活展 开。 开篇第一段开门见山,点明了绿色生活的方式现在越来越流行。第二段写了自己在家的具体 做法。最后一段作出总结并发起倡议。结构十分清楚明晰。范文中运用一些倒装句型;从句 和单句的结合非常巧妙。行文十分流畅。实是一篇佳作。


相关文章:
2015年高考仿真模拟试卷(浙江卷三)英语
2015 年高考仿真模拟试卷·浙江卷(三) 英语选择题部分(共 80 分) 第一部分:英语知识应用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题,每小题 0.5...
2015年高考仿真模拟试卷浙江卷(三)英语
2015 年高考仿真模拟试卷·浙江卷(三) 英语 选择题部分(共 80 分) 第一部分:英语知识应用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题,每小题 0....
2015年高考仿真模拟押题预测卷 浙江卷(三)英语 Word版含答案
2015 年高考仿真模拟试卷·浙江卷(三) 英语 选择题部分(共 80 分) 第一部分:英语知识应用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题,每小题 0....
2015年高考仿真模拟试卷 浙江卷(一)英语 Word版含答案
2015 年高考仿真模拟试卷·浙江卷() 英语 选择题部分(共 80 分) 第一部分:英语知识应用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题,每小题 0....
2015年高考仿真模拟试卷(三)英语
2015 年高考仿真模拟卷·江苏卷(三) 英语 第一部分:听力 略 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分...
2015年高考仿真模拟试卷(山东卷三)英语
2015年高考仿真模拟试卷(山东卷三)英语_英语_高中教育_教育专区。2015 年高考仿真模拟试卷·山东卷(三) 英语本试卷分第 I 卷和第 II 卷两部分,共 12 页,...
2015年高考仿真模拟试浙江卷(二)英语
2015 年高考仿真模拟试卷·浙江卷() 英语 选择题部分(共 80 分) 第一部分:英语知识应用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题,每小题 0....
浙江省2015届高三高考全真模拟英语试卷及答案
浙江省2015届高三高考全真模拟英语试卷及答案_英语_高中教育_教育专区。2015 年高考...2015 年高考全真模拟试卷 英语试题卷 选择题(共 80 分) 第一部分:英语知识...
2015年高考仿真模拟试卷(浙江卷五)英语
2015 年高考仿真模拟试卷·浙江卷() 英语选择题部分(共 80 分) 第一部分:英语知识应用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题,每小题 0.5...
更多相关标签:
浙江语文高考模拟试卷 | 浙江高考英语模拟试卷 | 2016浙江语文高考试卷 | 2016浙江高考英语试卷 | 2016浙江数学高考试卷 | 2015浙江语文高考试卷 | 浙江高考语文试卷 | 浙江高考试卷及答案 |